Főoldal » Szakterületek » Med. et Jur.

Egyre több beteg használja reumatikus és ízületi problémákra az ún. lóbalzsamot.

Kép
Levothyroxin és szívelégtelenség A pilóták és a melanoma kockázat Új terápia vashiányos felnőttek részére A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Egy orvos is megkapta a Boldog Gizella-díjat Budapest legnagyobb egészségügyi beruházása a terv szerint halad A betegség egy jó görbe tükör, válasz a világra, amiben élünk Már megint felfedeztek valamit a vörösborral kapcsolatban 10 technológia, ami megváltoztatja a mindennapjainkat
Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?,,[email protected]''Újabb leletre bukkantak Jézus szülőhelyén,,Milyen jo latni a kepen a lelet mellett a megvalosulo okumenet.''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,Tisztelt Olvasó! A cikk csak egy rövid kivonata az ajánlásnak , melyet a következő oldalon részl...''

Med. et Jur.

Betöltés...

A gondnoksági perekkel kapcsolatos szabályozási változások az új Polgári Perrendtartásban a jogász-igazságügyi pszichiáter szemével

2018. január 1-jétől hatályba lépett a polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény (a továbbiakban Pp.). A gondoksági perek szabályozása néhány lényeges módosítást vezetett be a korábbi polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvényhez (a továbbiakban: Törvény) képest. A legfontosabb változásokat a Pp. szakaszait követve tárgyaljuk.

Feltöltve: 2019-08-08 | Kategória: Med. et Jur.

Nagykorúak cselekvőképességének kolátozását megelőző klinikai aspektusok

A mindennapi pszichiátriai orvosi és pszichológiai gyakorlatban számtalan alkalommal merül fel annak a kérdése, hogy a vizsgált vagy terápiában részesülő személy meghozhatja-e a döntést az őt érintő ügyekben.

Feltöltve: 2019-08-08 | Kategória: Med. et Jur.

Az egészségügyi tevékenység végzésének speciális jogi formái II. - Pszichiátriát érintő jogi szabályok 2.

Írásom második részében olyan jogi lehetőségekkel foglalkozom, amelyek keretében az egészségügyi tevékenység végzése csak működési engedély birtokában lehetséges.

Feltöltve: 2019-07-04 | Kategória: Med. et Jur.

Az egészségügyi tevékenység végzésének speciális jogi formái I. - Pszichiátriát érintő jogi szabályok 1.

Az a körülmény, hogy az egészségügyi szolgáltató és az egészségügyi dolgozó között, illetve, hogy az egészségügyi szolgáltatók között milyen típusú jogviszony áll fenn, több tényezőt befolyásol.

Feltöltve: 2019-07-04 | Kategória: Med. et Jur.

Ingyenes, 24 kreditpontos online tanfolyam! - Pszichiátriát érintő jogi szabályok.

2019. II. félévében ismét részt vehet a DRportal ingyenes, online, kreditpontszerző tanfolyamán! Ellenőrizze regisztrált adatainak a helyességét, és kezdje el velünk online tanfolyamunkat! Ne felejtsen el szólni a kollégáinak sem!

Feltöltve: 2019-06-26 | Kategória: Med. et Jur.

Újabb ingyenes kreditpontokat szerezhet a DRportálon júliusban - ÓRAREND

Pszichiátriát érintő jogi szabályok. Ebben a témában indul a DRportal új Med. et Jur. tanfolyama a második félévben, melynek órarendjét alább találja. Vegyen részt Ön is a tanfolyamon és szerezzen 24 pontot!

Feltöltve: 2019-06-26 | Kategória: Med. et Jur.

A terhesség megszakítást megelőző tanácsadás működése a gyakorlatban - Egészségügyi jog a gyakorlatban XII.

Vajon mennyiben tartja tiszteletben az abortuszt megelőző, kötelező, a „magzat megtartására irányuló” tanácsadás a nő önrendelkezési jogát, és ha tiszteletben tartja, mennyiben képes ellátni a törvényben rögzített feladatát?

Feltöltve: 2018-12-06 | Kategória: Med. et Jur.

A terhesség-megszakítás jogának sérelme és a fogyatékos gyermek felnevelésének költségei - Egészségügyi jog a gyakorlatban XI.

Az egészségügyi szolgáltatók kártérítési felelősségével kapcsolatos perek bírósági gyakorlata – elsődlegesen annak köszönhetően, hogy az 1990-es évek elejétől a legfelsőbb szintű bírói szerv a bizonyítási teher, a „minimális” okozatosság, a gyógyulási-túlélési esély elvétele, a gondossági követelmény tekintetében határozott értelmezést alakított ki, amelyet a jogalkalmazás elfogadott és követett – következetesnek tekinthető, és viszonylag kevés gyakorlati jogalkalmazási probléma merül fel.

Feltöltve: 2018-12-06 | Kategória: Med. et Jur.

Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.

2001. február hónapban munkavégzés közben – az alperesi kórházban - a felperes bal lábát megszúrta egy kommunális hulladékból származó injekciós tű. Felperes másnap, illetőleg később megkapta a szükséges oltásokat, baleseti jegyzőkönyv is készült.

4 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-11-08 | Kategória: Med. et Jur.

Munkavállalót ért Hepatitis C vírusfertőzés - Egészségügyi jog a gyakorlatban IX.

Jelentős azoknak a peres ügyeknek a száma, amelyekben a Hepatitis C (HCV) vírussal fertőzött vérkészítményekkel kezelt betegek lépnek fel kártérítési igénnyel. Igényérvényesítésük során az elévülési szabályok eltérő értelmezése és az okozati összefüggés megítélése okozhat némi bizonytalanságot, egyébként pernyertességük szinte biztos.

Feltöltve: 2018-11-08 | Kategória: Med. et Jur.

Az egészségügyet érintő munkaügyi változások 2. - Egészségügyi jog a gyakorlatban VIII.

Változtak a munkaügyi ellenőrzésről szóló 1996. évi LXXV. törvény (Met.) egyes rendelkezései, a módosítás szélesíti a hatósági kontroll lehetséges hatályát.

Feltöltve: 2018-10-04 | Kategória: Med. et Jur.

Az egészségügyet érintő munkaügyi változások 1. - Egészségügyi jog a gyakorlatban VII.

Mely esetben vonható vissza a munkáltatói felmondás? Mennyi a napi pihenőidő minimuma? Munkabalesetek kivizsgálása

5 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-10-04 | Kategória: Med. et Jur.

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld