mesterséges intelligencia

Beszédfelismerésen alapuló technológiák a mentális betegségek szolgálatában

A mentális betegségek egyre nagyobb terhet rónak a társadalomra, korai felismerésük égető probléma, mégsem jut erre a területre elegendő erőforrás. A mesterséges intelligencia, a gépi tanulás a szakemberek munkáját nagyban segítheti a betegségek diagnosztizálásában, illetve a kontrollvizsgálatok során, és a gyógyszerbeállítást követő állapotváltozások detektálásában támogathatja a szakemberek munkáját.
2023.12.07. Pszichiátria

Mesterséges intelligencia: röntgenfelvétel és betegadat együtt?

A Radiology című szaklapban megjelent tanulmány szerint egy új mesterséges intelligencia (MI) modell a képalkotó információkat klinikai betegadatokkal kombinálja, hogy javítsa a mellkasi röntgenfelvételek diagnosztikai teljesítményét. A klinikusok a betegségek diagnosztizálásakor képalkotó és nem képalkotó adatokat egyaránt figyelembe vesznek. A jelenlegi MI-alapú megközelítések azonban arra vannak kitalálva, hogy egyszerre csak egyféle adattípussal oldjanak meg feladatokat.
2023.10.26. Radiológia

Harvardi művészeti professzorokat kérdeztek az AI Art-ról

A mesterséges intelligencia az élet számos területén egyre több és egyre nagyobb jelentőséggel bír. Nincs ez másként a művészeteknél sem. Az AI Art ez esetben igencsak megosztja nem csak a laikusok, de a művészvilág képviselőit is. Nemrégiben harvardi művészeti professzorok mondták el a véleményüket a témáról.
2023.09.11. Életstílus