AI

Digitális szűrőprogram indul a Balatonnál

Balatonfüreden indul az Egészségpart digitális szűrőprogram (2024. június végén) - A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság 2021 nyarán indította útjára digitális egészségügyi szűrőközpontját.
2024.06.26. Életstílus

Mesterséges intelligencia a reumatológiában?

A jövő reumatológusa olyan betegeket fog látni, akiket mesterséges intelligencia (AI) révén, távoli kitelepüléseken elhelyezett ultrahangos szkennerek adatai, illetve az orvos által megadott algoritmusok felhasználásával értékeltek és triázsoltak. A praxisokat széles körben az AI fogja támogatni, ami átvizsgálja a kórlapokat, jegyzeteket készít, kezeli az előzetes engedélyeket és egészségbiztosítási kérdéseket, segít a korábbi diagnózisok felállításában, klinikai vizsgálatokhoz kutat fel betegeket, és talán még egyéb, optimális terápiát is javasol egyes betegek számára.
2024.04.25. Reumatológia

Harvardi művészeti professzorokat kérdeztek az AI Art-ról

A mesterséges intelligencia az élet számos területén egyre több és egyre nagyobb jelentőséggel bír. Nincs ez másként a művészeteknél sem. Az AI Art ez esetben igencsak megosztja nem csak a laikusok, de a művészvilág képviselőit is. Nemrégiben harvardi művészeti professzorok mondták el a véleményüket a témáról.
2023.09.11. Életstílus