egészség

Mi köze a vitaminoknak a csirkékhez?

A különféle vitaminok ma már sokaknak a mindennapjaik részei, és 2024-ben már bőven eljutottunk oda, hogy tudjuk, az egészséges életmód és táplálkozás, a kiegyensúlyozott étrend a leginkább felelős az egészségünkért, ám alapvető vitaminokkal érdemes az étrendünket kiegészíteni. A vitaminok születése pedig néha egy-egy nem mindennapi történetnek köszönhető.
2024.05.28. Életstílus

Tudósok dolgoznak a fehér kenyér egészségesebbé tételén

A számtalan kenyér típusból talán a fehér kenyér az, ami a leginkább egészségtelen a szó klasszikus értelmében véve. Szerencsére sok alternatíva létezik már a helyettesítésére, de a fehér kenyér azért mai napig népszerű az emberek körében. Pont ezért jó hír, hogy tudósok most pont azon kísérleteznek, hogy lehetne ez a kenyérfajta egészségesebb.
2024.05.03. Életstílus

Európa legnagyobb innovációs hálózatához férhetnek hozzá magyar egészségügyi startupok

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlajára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) csatlakozik az EIT (Európai Innovációs és Technológiai Intézet) Health InnoStars hálózatához, hogy elősegítse a jövőbemutató egészségügyi innovációk sikeres piacra lépését Magyarországon és Európában - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.
2024.04.08. Hírek

Mit okoz a túl sok mobiltelefonhasználat?

Az okostelefonok már napjaink részei, szinte nincs is olyan modern ember, akinek ne lenne mobilja, és ne használná azt aktívan. Még az idősebb generáció is kezd felzárkózni az okostelefonok sokrétű használatának terén, mely az egészségre is hatással van.
2024.03.29. Életstílus

Kiderült, mi az ideális sétatempó

Ha sétáról van szó, nem mindenki egyforma tempóban tud vagy szeretne sétálni. Vannak olyanok, akik a gyorsabb tempót kedvelik és vannak olyanok, akik inkább a lassabb sétálás hívei. Az azonban, hogy melyik sétasebességet preferáljuk, az egészségügyi állapotunkról is árulkodhat.
2024.03.13. Életstílus