Életstílus

Hibák a filmekben, melyeknél elkerekednek az orvosok szemei

Mindenki tisztában van azzal, hogy a filmek nagy része fikció. Ám az orvosok olykor nagyokat néznek vagy a fejükhöz kapnak, hiszen nem ritkán fordulnak elő olyan jelenetek, amik a való életben nem lehetségesek, illetve nem úgy néznek ki. Lássunk pár orvosi bakit, ahol a szakmai pontosságot feláldozták a dramaturgia oltárán.

2023.11.21. Életstílus

Miért dőlünk be az álhíreknek?

A közösségi médián keresztül és az internetet böngészve gyakran találkozunk álhírekkel. Bár a legtöbben azt mondják, hogy ők bizony azonnal kiszúrják ezeket, sajnos egyre könnyebb bedőlni nekik, hiszen a készítői már egyre jobban tudják, hogyan lehet hitelesnek és meggyőzőnek hatni.

2023.11.21. Életstílus

Hagyjuk az ősszel lehullott faleveleket a kertben

Az avar egy fantasztikus életfenntartó tápanyagkörforgás része. Ráadásul rengeteg kisebb-nagyobb állat élete múlik azon, hogy van-e avar, ami segít nekik átvészelni a telet. Ha az utolsó szálig összegyűjtjük, műanyag zsákba gyömöszöljük, teherautóval elvitetjük, majd komposztként visszavásároljuk a lehullott faleveleket, az sem az élővilágnak, sem a pénztárcánknak nem tesz jót. Ha ellenállsz a késztetésnek, hogy nyáron folyton füvet nyírj, ősszel pedig avart takaríts, máris tettél valamit a benne élő madarakért, méhekért és pillangókért.

2023.11.17. Életstílus

Szép dolog a body positivity, de komoly veszélyekkel is jár

Saját és mások testének, külsejének elfogadása igen lényeges a mentális egészség szempontjából. Ezt hirdeti a body positivity: hogy ne a társadalom és a média által elvárt egyen-külső elérésére törekedjünk minden áron, hanem arra, hogy barátkozzunk meg adottságainkkal. Ez alapból igen hasznos, ám vannak veszélyei is.

2023.11.15. Életstílus