Hírek

Műtét helyett kemoterápia is elegendő lehet a heredaganat kezelésére

Több magyar kutatócsoport, így a Pankotai Tibor vezetése alatt működő HCEMM Genom Instabilitás és DNS Hibajavítás kutatócsoport, valamint Beöthe Tamás, a Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet urológiai osztályának főorvosa közreműködésével olyan kutatás született, amely szerint komoly műtét válhat elkerülhetővé előrehaladott stádiumban lévő heredaganatos betegeknél: sok esetben a kemoterápia önmagában elegendő lehet.

2024.05.21. Hírek

Egyre kevesebb gyerek születik Európában

A rendelkezésre álló legfrissebb adatok szerint 2022-ben az élve születések száma az Európai Unióban 1960 óta a legalacsonyabb szintet érte el. Abban az évben mindössze 3,88 millió csecsemő született az EU-ban, ami az első alkalom, hogy a születések száma 4 millió alá csökkent.

2024.05.20. Hírek

Migrénnel küzdőknek segít "Az Év Gyógyszere"

Akut fejfájás enyhítése mellett újabb migrénrohamok megelőzésére is alkalmas az a rimegepánt hatóanyagú szer, mely újszerű hatásmechanizmusa miatt elnyerte a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság „Az Év Gyógyszere” díját 2023-ban. A díjat dr. Ferdinandy Pétertől, a társaság elnökétől Zsigmond Krisztina, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. ügyvezetője vette át a Semmelweis Egyetem Semmelweis Szalonjában megrendezett ünnepélyes átadón.

2024.05.14. Hírek