Főoldal » Szakterületek » Esettanulmányok
Kik gyakoroltak évszázadokon keresztül bőrgyógyászati tevékenységet?
Kép
 
Már a negyedik oltás is szóba került egy kockázati csoportnál Kemenesi szerint még nem tudni, mikor tér vissza a szezonális influenza, de „várhatóan újult erővel találhat ránk” Elhunyt 36 beteg, 3125 új fertőzöttet találtak Magyarországon Változhat a háziorvosi beavatkozások ára Januártól a kórházak zöme elveszíti a pénzügyi önállóságát Gombafertőzéseket vizsgáló kutatási program zárult le Szegeden Bali kevéssé ismert arcát mutatja be a Hopp Ferenc Múzeum új kiállítása Óraátállítás: az egészségügyi szakemberek a téli időszámítást tartják ideálisnak Kiment a rendőrség a legcukibb betelefonáló hívására
Erőteljesen emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,[email protected]''Ime a szabályok a közelgő ünnepnapokra,,Ha az érdekek úgy kívánják nincs jarvany''Fontos figyelmeztetést adott ki az orvosi kamara,,https://informatialibera.ro/hu/amit-oly-reg-varunk-az-orban-viktor-vezette-magyarorszagi-kormany-te...''Több százan vetkőztek meztelenre az izraeli sivatagban,,Levetkőzhetnek akárhányan, a Föld százmillió éves életciklusa attól még nem fog megváltozni.''Egy háziorvos tapasztalatai Covid-19 idején,,[email protected] com''

Esettanulmányok

Szuvenír Thaiföldről

Az Országos Mentőszolgálat szállította a Szent László Kórház Trópusi Betegségek Osztályára a fiatal, Thaiföldről hazatérő 24 éves férfibeteget 4 napja tartó láz, elesett állapot miatt.

Feltöltve: 2013-08-01 | Kategória: Esettanulmányok

Diagnosztikus csapdák Crohn betegség mellett kialakult intra-abdominalis abscessus esetében

A 32 éves, bal oldali traumás femurtörés miatt korábban operált, HLA-B27 pozitív, Bechterew-kóros férfibetegnél 2005-ben derült fény Crohn betegségére láz, fogyás, széklethabitusváltozás, perianalis fistula hátterében. Colonoscopia Crohn colitis endoszkópos képét, valamint rectosigmoidealis szűkületet igazolt, a terminalis ileum érintettsége mellett.

Feltöltve: 2013-07-30 | Kategória: Esettanulmányok

Előrehaladott colontumor sikeres kezelése-esettanulmány

G. Gy. 58 éves nőbeteg távolabbi anamnesisében tonsillectomia szerepel. 1999 áprilisában kb. öt hónappal korábban kezdődött epigastrialis, bal bordaív alatti fájdalmak, széklethabitusváltozás, néhány kilogrammos fogyás, időnkénti subfebrilitás, láz miatt került felvételre, a Szt. Imre Kórház Gasztroenterológiai Osztályára.

Feltöltve: 2013-07-15 | Kategória: Esettanulmányok

Még az orvosok is megfeledkeznek néha a diabetes halálos formájáról

Addie Parker egészen 4 éves koráig egészségesnek tűnt, amikor egy alkalommal influenzaszerű tüneteket produkált, majd órákon belül kómába esett. Tragikus módon, a szülők nem ismerték fel időben az 1-es típusú diabetes jeleit, ahhoz hogy megmenthessék gyermeküket, így a kislány nem sokkal ezután agyvérzésen esett át majd hat nappal később meghalt.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2013-07-04 | Kategória: Esettanulmányok

ILVEN

Az ILVEN megjelenése gyermekkorban, az első évek folyamán várható, az esetek többsége az első 6 hónap folyamán alakul ki. Kórlefolyásában spontán regresszió nem szokott bekövetkezni.

Feltöltve: 2013-05-17 | Kategória: Esettanulmányok

A 2-es típusú diabetes mellitus glikémiás menedzsmentje

A New England Journal of Medicine – a világ legnagyobb impaktfaktorú általános klinikai szaklapja – a Clinical Practice Center rovatában közli a mindennapi gyógyító tevékenységhez leghasznosabb publikációkat. A 2012. év legtöbbet olvasott közleményeit nemrégiben adták közre. Az első 10 legolvasottabb cikk között volt az is, melyről alább egy rövid magyar összefoglalót közlünk a DRportal olvasói számára.

Feltöltve: 2013-04-15 | Kategória: Esettanulmányok

Coeliakia és myasthenia gravis társulása

Betegünknél 22 éves korában, 10 nappal szülést követően gyakori hasmenés hátterében végül coeliakiát diagnosztizáltak. A kóros vizsgálati eredmények között szerepelt a laktóz, a glükóz és a keményítő terhelés lapos görbéje, az alacsony D-xylose ürítés, és a részleges boholysorvadást mutató duodenum biopszia.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2013-04-01 | Kategória: Esettanulmányok

Necrotizáló fasciitis (NF)

46 éves nő erysipelas beutaló diagnózissal jelentkezett. A szakrendelőben amoxicillin-klavulán­sav 3 x 625 mg kezelést kezdtek, állapota súlyosbodott.

Feltöltve: 2013-03-22 | Kategória: Esettanulmányok

Toxoplasma agytályog heteroszexuálisan fertőződött AIDS betegben

45 éves férfibeteg a neurológiai osztályra került felvételre egy hónap alatti 20 kg-os fogyás, két hete tartó fejfájás, láz, hányinger, viselkedési- és beszédzavar, bal alsó és felső végtagi enyhe fokú, distalis eloszlású paresis miatt.

Feltöltve: 2013-03-06 | Kategória: Esettanulmányok

Lisztérzékenységhez társuló lichen oris

Az 52 éves nőbeteg anamnézisében diétával egyensúlyban tartott cukorbetegség szerepelt, más ismert betegsége nem volt.

Feltöltve: 2013-02-26 | Kategória: Esettanulmányok

Gyulladásos bélbetegség és icterus diagnosztikai problémái

19 éves férfi 3 hónapja fennálló hasmenés, két hete észlelt friss piros véres székletürítés, hőemelkedés, ízületi fájdalmak, jelentősen emelkedett tranzamináz értékek miatt kereste fel az infektológiai szakrendelést.

Feltöltve: 2013-02-19 | Kategória: Esettanulmányok

Májelégtelenség hátterében álló ritka kórkép

65 éves nőbeteg esetét dolgoztuk fel, akinek anamnézisében 50 éve elszenvedett Hepatitis A fertőzés, cholecystectomia, hypertonia, myoma miatti hysterectomia szerepelt.

Feltöltve: 2013-02-12 | Kategória: Esettanulmányok

Legelső Előző 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld