Főoldal » Szakterületek » Esettanulmányok
Kik gyakoroltak évszázadokon keresztül bőrgyógyászati tevékenységet?
Kép
 
Már a negyedik oltás is szóba került egy kockázati csoportnál Kemenesi szerint még nem tudni, mikor tér vissza a szezonális influenza, de „várhatóan újult erővel találhat ránk” Elhunyt 36 beteg, 3125 új fertőzöttet találtak Magyarországon Változhat a háziorvosi beavatkozások ára Januártól a kórházak zöme elveszíti a pénzügyi önállóságát Gombafertőzéseket vizsgáló kutatási program zárult le Szegeden Bali kevéssé ismert arcát mutatja be a Hopp Ferenc Múzeum új kiállítása Óraátállítás: az egészségügyi szakemberek a téli időszámítást tartják ideálisnak Kiment a rendőrség a legcukibb betelefonáló hívására
Erőteljesen emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,[email protected]''Ime a szabályok a közelgő ünnepnapokra,,Ha az érdekek úgy kívánják nincs jarvany''Fontos figyelmeztetést adott ki az orvosi kamara,,https://informatialibera.ro/hu/amit-oly-reg-varunk-az-orban-viktor-vezette-magyarorszagi-kormany-te...''Több százan vetkőztek meztelenre az izraeli sivatagban,,Levetkőzhetnek akárhányan, a Föld százmillió éves életciklusa attól még nem fog megváltozni.''Egy háziorvos tapasztalatai Covid-19 idején,,[email protected] com''

Esettanulmányok

Temporalis lebenyből kiinduló epilepszia által indukált asystolia és syncope

Egy 46 éves egészséges, fizikailag rendkívül aktív férfi beteget eszméletvesztés miatt szállították kórházunkba. A beteg a feleségével sétált, amikor egy furcsa szagot érzett, elkezdett botladozni, majd elvesztette az eszméletét.

Feltöltve: 2012-12-09 | Kategória: Esettanulmányok

Pszichiátriai szerek okozta sinuscsomó-diszfunkció

Az 53 éves nő nagyfokú gyengeség és lassú szívverés miatt került monitorozásra. Anamnéziséből obesitas (BMI: 32 kg/m2), 20 évvel korábbi strumectomiát követő hormonszubsztitúció és bipoláris affektív zavar emelhető ki.

Feltöltve: 2012-12-02 | Kategória: Esettanulmányok

Mixödémás kóma

75 éves intubált, lélegeztetett, komatózus nőbeteget szállítanak mentőhelikopterrel a sürgősségi osztály (SBO) intenzív részlegére. Anamnézisében 2 típusú cukorbetegség (OAD kezelt) és hypertónia szerepel.

Feltöltve: 2012-11-05 | Kategória: Esettanulmányok

A három évig fel nem ismert Kaposi sarcoma

Az 50 éves férfibeteg frissen felfedezett HIV-pozitivitás miatt jelentkezik ambulanciánkon. A férfi távolabbi anamnézisében lényegesebb megbetegedés nem szerepel, feleségével, két gyermekével él együtt, a fertőződést illetően semmilyen rizikótényezőt nem sikerült feltárni.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2012-10-21 | Kategória: Esettanulmányok

Atípusos HSV-2 fertőzés

A herpes simplex virus 1-es és 2-es típusa által okozott bőr- és nyálkahártya fertőzések világszerte a leggyakoribb vírusinfekciók közé tartoznak. A szerző 34 éves, nem egészségügyi dolgozó nőbeteg esetét ismerteti, akinek kézujjra lokalizált rekurráló tünetei hátterében HSV-2 infekció igazolódott. Tárgyalja a herpeszvírus fertőzések atípusos formáit, ezek lehetséges patomechanizmusát, valamint diagnosztikai és terápiás lehetőségeit.

Feltöltve: 2012-10-09 | Kategória: Esettanulmányok

Új rovat a DRportalon!

„Esettanulmányok” című rovatunk indulásával minden olvasó lehetőséget kap, hogy nyilvánosságra hozza eddig nem publikált eseteit, történeteit, így kollégái első kézből ismerhetik meg munkásságát, érdekes eseteit, tapasztalatait.

Feltöltve: 2012-10-09 | Kategória: Esettanulmányok

Bizonyos recept nélkül kapható gyógyszerek veseköveket okozhatnak

Amerikai kutatók szerint a meghűlés okozta túlzott nyáktermelődés kezelésére használt bizonyos recept nélkül kapható gyógyszerek vesekőképződéshez vezethetnek. A Society of Hospital Medicine éves találkozóján Dr. Neil Shah (Tulane University, New Orleans) egyik páciensük kórtörténetével illusztrálta állításait.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2012-09-29 | Kategória: Esettanulmányok

Aorto-enteralis fistula

Az esetünkben szereplő 65 éves férfi bal oldali alhasi – csípőtáji panaszok miatt került reumatológiai osztályra. Néhány napon belül a beteg véres székletürítésről számolt be, hányás nem fordult elő. A belgyógyász által javasolt gastroscopos vizsgálat során igazolt erosív antrum gastritis azonban a napok alatt romló haemostatust nem magyarázhatta. Az alkalmazott 3 E vvt adását követően is anaemizálódás volt észlelhető.

Feltöltve: 2012-04-15 | Kategória: Esettanulmányok

Idős nőbeteg gyengesége...

A 72 éves hölgy kórelőzményében I-es stádiumú krónikus veseelégtelenség, oralis antidiabeticummal kezelt 2-es típusú diabetes, hypertonia, hypercholesterinaemia szerepelt. A gyógyszerei között ACE gátló, béta-blokkoló, metformin, szulfanilurea, atorvastatin, acetilszalicilsav, amilorid szerepelt.

Feltöltve: 2012-03-20 | Kategória: Esettanulmányok

Szülés után a sürgősségire került...

36 éves nőbeteg esetében (akinek korábban belgyógyászati szempontból lényeges megbetegedése, műtétje nem volt) terhességének 40. hetében meconiumos magzatvíz, oligohydramnion miatt sectio caesarea történt, egészséges leánygyermeknek adott életet. Két hét múlva 3 napig tartó magas láz, hidegrázás, száraz, improduktív köhögés tünetei kezdődtek.

Feltöltve: 2012-02-21 | Kategória: Esettanulmányok

Idős hölgy érdekes rosszullétei

Egy 72 éves idősek otthonában élő hölgyet ájulásszerű rosszullétek miatt szállítottak a sürgősségi ambulanciára. A beteg anamnézisében orális antidiabeticummal kezelt diabetes, hypertonia szerepelt, a cardiovasculáris primér és secunder preventió számos gyógyszerét szedte.

Feltöltve: 2012-01-24 | Kategória: Esettanulmányok

Rectum carcinoma

Esetbemutatás sorozatunk következő casusában szereplő 56 éves beteg anamnézisében 10éve diagnosztizált hypertonia szerepel, melyre ACE-gátló típusú vérnyomáscsökkentő gyógyszert szed.

Feltöltve: 2011-02-04 | Kategória: Esettanulmányok

Legelső Előző 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld