Főoldal » Szakterületek » Esettanulmányok
Mire lehet elsősorban jellemző a következő tünet együttes: nyelészavar, mellkasi fájdalom, testsúlycsökkenés, gyomorégés?
Kép
 
Gyógyszer nélkül is létezik Covid-visszaesés Glomeruláris hematúria és a vizeletmikroszkópia Kiderült miért küldik oltópontra a pácienseket a háziorvosok Banánpapucs, homárcipő és olajfoltos - ezeket tényleg árulják a boltokban Megfertőznek baktériumokat, hogy elpusztuljon a többi baktérium Főleg Budapesten terjed a majomhimlő Lepottyant az égből egy szabályos, gömb alakú tárgy Olyan tetoválást készítettek, ami az életjeleinket is mutatja A legjobb tippek, ha ebben a hőségben edzenél
Megfázásszerű tünetek jellemzőek a most domináns omikron variánsnál,,Aki ez év februárjában kapta a 4.Pfizer oltását az kaphat e ősszel újabbat?''Elvesztette a munkáját a fóti verekedő orvos,,Tele vagyunk orvosokkal! Csak éppen a körzetekből, a gyermekorvosi és a felnőtt rendelőkből hiányoz...''Megdöbbentő kutatás: már az ember előtt élhettek fejlett lények a Földön,,Az örök csel hangzatos félrevezető cim után ellenkező tartalom''Megfázásszerű tünetek jellemzőek a most domináns omikron variánsnál,,Választ szeretnénk az Országos Tisztifőorvostól, vagy a kormány más illetékes szervétől, hogy veszü...''Dolgozóhiány miatt szünetel az urológiai ellátás a Szegedi Tudományegyetemen,,Egyetemen hogy lehet szakorvos hiány? Az egyetemisták kitől tanulhatják meg a szükséges alapokat és...''

Esettanulmányok

Pánik szindróma

Z.T. 22 éves nőbeteg. Anamnézisében mintegy 3 éve jelentkező migrénes jellegű fejfájás szerepel. Dohányzik, kb. napi 10-15 szál cigarettát szív el, alkoholt alkalomszerűen fogyaszt.

Feltöltve: 2010-11-26 | Kategória: Esettanulmányok

Myeloma multiplex és rheumatoid arthritis társulása

Számos kísérletes és klinikai vizsgálat bizonyította már, hogy az indolens B-sejtes lymphomák és az autoimmun kórképek között szoros patogenetikai kapcsolat van. A myeloma multiplex bizonyos szempontból kivételnek számít, itt a fenti összefüggés korántsem ilyen egyértelmű. Epidemiológiai vizsgálatok során csak a polymyalgia rheumatica, az anaemia perniciosa és a rheumatoid arthritis kifejlődése kapcsán találtak némi pozitív korrelációt. A jelen tanulmányban saját praxisunkból mutatunk be két érdekes esetet.

Feltöltve: 2010-08-01 | Kategória: Esettanulmányok

Legelső Előző 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld