Főoldal » Szakterületek » Egészségnevelés

Mi a Harrison szindróma?

Kép
 
A dohányfüstbe ment terv,,m''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,36 345-en már gyógyultak. Ők már veszély nélkül látogathatnák a betegeket. Se el nem kapnák, se ne...''Mitől lesz valaki vírus-szuperterjesztő?,,Ez ami itt leirasra kerult, nem adequat valasz a cimben feltett kerdesre. Egy szuperterjeszto a ler...''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,Elnézést a hülye viccért!...A katonák azért vannak, hogy a koronrvírust lelőjék!''Orbán Viktor: nyílt köztereken is jön a kötelező maszkviselés,,Az orvosi kamarát már nem is hívják az egyeztetésre! Szégyen, förtelmes, megalázó, sokatmondó. Ja h...''

Egészségnevelés

A hisztamin és hisztaminérzékenység

A köznyelvben hisztaminérzékenységnek nevezett tünetegyüttes hátterében több betegség húzódhat meg. A tüneteket a hisztamin szervezeten belüli túlzott mértékű felszaporodása váltja ki a hisztamin fokozott termelődése vagy csökkent bontása, illetve a táplálékkal történő toxikus mennyiség elfogyasztása miatt. A hisztamin okozta tünetek hasonlóak az allergiás jelenséghez, azonban ezek nem immunreakció következtében alakulnak ki. felhasználásra küldök.

Feltöltve: 2020-10-05 | Kategória: Egészségnevelés

Hogyan és milyen élelmiszerekben képződik az akrilamid, és mik a veszélyei?

Az akrilamid egy olyan kis molekulasúlyú, vízben jól oldódó vegyület, amely keményítőtartalmú élelmiszerekben természetes módon képződik magas hőmérsékleten történő sütés során (1,2,3). 120°C felett (de 170°C felett jelenléte ugrásszerűen megnő), alacsony nedvességtartalom mellett, pl. bő zsiradékban vagy sütőben történő sütésnél, pörkölésnél, valamint élelmiszeripari feldolgozásnál (1,7).

Feltöltve: 2020-07-31 | Kategória: Egészségnevelés

Táplálkozás a koronavírus idején

Az emberi szervezet folyamatosan változik, fejlődik, amit megfelelő táplálkozással nagymértékben segíthetünk. Jelenleg a változás életünk minden területén jelen van. A változások általában tőlünk teljesen függetlenül, általunk nem irányítható módon következnek be, amilyen a COVID-19 világjárvány is. Mivel irányítani egyénileg nem tudjuk, a legfontosabb, hogy megfelelően reagáljunk a körülményekre.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-04-30 | Kategória: Egészségnevelés

Megrövidíti az életet az egyik legfelkapottabb étrend

Ausztrál kutatók megfejthették, miért rövidíti meg az életet a magas fehérjetartalmú étrend, mint amilyen például a paleo(lit) diéta is. Az új eredmények azt is alátámasztják, hogy a szénhidrátok nem feltétlenül kerülendők, ahogy sokan állítják.

Feltöltve: 2019-06-18 | Kategória: Egészségnevelés

Család és cukorbetegség

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának jelenleg hatályos szakmai irányelve szerint „a diabetes mellitus (cukorbetegség, cukorbaj) olyan anyagcsere-betegség, amelynek központjában a szénhidrát-anyagcsere zavara áll, de a kórfolyamat következményesen érinti a zsír- és a fehérjeanyagcserét is.

Feltöltve: 2019-06-05 | Kategória: Egészségnevelés

A glutén, egy sajátos táplálékallergén

A táplálékallergiák és táplálékintoleranciák előfordulási gyakorisága a felnőtt lakosság körében 1-2% körüli Európában. A táplálékallergiának, -intoleranciának nincsenek jellemző tünetei.

Feltöltve: 2019-05-29 | Kategória: Egészségnevelés

A vidéki emberek elhízottabbak, mint a városiak

A vidékiek már elhízottabbak, mint a városiak. Ez derült ki egy, a Nature-ben publikált tanulmányból, amelyben az emberek testtömeg-indexének változásait figyelték az elmúlt 30 évben - számolt be az Euronews.

Feltöltve: 2019-05-15 | Kategória: Egészségnevelés

Életmódot kellene váltaniuk a magyar férfiaknak

Az életmódváltás lehet az egyik lehetősége a rossz bőrben lévő magyar férfiaknak arra, hogy egészségesebben és hosszabb ideig éljenek. Egy ilyen változás nem egy könnyű folyamat, ám a szembe jövő valóság nem sok választási lehetőséget ad.

Feltöltve: 2019-05-08 | Kategória: Egészségnevelés

Mediterrán étrend

A mediterrán diétát a világ egyik legegészségesebb étrendjeként tartják számon a táplálkozástudósok, emberek milliói pedig a legfinomabbnak rangsorolják.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-04-24 | Kategória: Egészségnevelés

Amit a mézről tudni érdemes

A méz igen értékes nyersanyagunk: szénhidráttartalma 80–85%, víztartalma pedig 16–19% közötti. Található benne gyümölcscukor (fruktóz, 34–41%) és szőlőcukor (glükóz, 28–35%) is.

Feltöltve: 2019-04-17 | Kategória: Egészségnevelés

Tudománnyal és innovációval a füstmentes jövőért

Az innováció és a technológiai fejlődés életünk minden területére hatással van, így a dohányzás világa is radikális átalakuláson megy keresztül, és alapjaiban változik meg mindaz, amit a dohányzásról gondolunk.

Feltöltve: 2019-04-11 | Kategória: Egészségnevelés

Többen halnak bele az egészségtelen táplálkozásba, mint a dohányzásba

Ha egészségesebben táplálkoznánk, akkor ötből egy esetben a korai halálozás megelőzhető lenne. Valójában nem azzal van a baj, amit megeszünk, hanem azzal, amit nem.

Feltöltve: 2019-04-10 | Kategória: Egészségnevelés

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld