Főoldal » Szakterületek » Egészségnevelés

Mi a Jacobsen szindróma?

Kép
 
A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódik a vírusszkeptikus csoportokat vezető orvosoktól,,Még valamit ajánlok a MOK figyelmébe: https://www.tips.at/nachrichten/linz/land-leute/516667-wir-h...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Megkérdeztem egy orvos -jogászt,: ha kivezényelnek valakit más intézménybe ,és megtagadja, az milye...''Ritka gerincbetegsége lett a nőnek, akinek beadták az oxfordi koronavírus-vakcinát,,Az oltó anyag meg van: A kísérleti szakasz most folyik! Az eredményi várjuk, hogy melyik - melyek a...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Mintha a svédek tavasszal hasonlóképpen gondolkodtak volna, vagy rosszul emlékszem? akkor itthon a...''Sok fertőzött marad ki a statisztikából,,Betegeim közül néhányan azért mennek magáncéghez, mert gyorsabban akarnak eredményt, mert felelőssé...''

Egészségnevelés

Hogyan és milyen élelmiszerekben képződik az akrilamid, és mik a veszélyei?

Az akrilamid egy olyan kis molekulasúlyú, vízben jól oldódó vegyület, amely keményítőtartalmú élelmiszerekben természetes módon képződik magas hőmérsékleten történő sütés során (1,2,3). 120°C felett (de 170°C felett jelenléte ugrásszerűen megnő), alacsony nedvességtartalom mellett, pl. bő zsiradékban vagy sütőben történő sütésnél, pörkölésnél, valamint élelmiszeripari feldolgozásnál (1,7).

Feltöltve: 2020-07-31 | Kategória: Egészségnevelés

Táplálkozás a koronavírus idején

Az emberi szervezet folyamatosan változik, fejlődik, amit megfelelő táplálkozással nagymértékben segíthetünk. Jelenleg a változás életünk minden területén jelen van. A változások általában tőlünk teljesen függetlenül, általunk nem irányítható módon következnek be, amilyen a COVID-19 világjárvány is. Mivel irányítani egyénileg nem tudjuk, a legfontosabb, hogy megfelelően reagáljunk a körülményekre.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-04-30 | Kategória: Egészségnevelés

Megrövidíti az életet az egyik legfelkapottabb étrend

Ausztrál kutatók megfejthették, miért rövidíti meg az életet a magas fehérjetartalmú étrend, mint amilyen például a paleo(lit) diéta is. Az új eredmények azt is alátámasztják, hogy a szénhidrátok nem feltétlenül kerülendők, ahogy sokan állítják.

Feltöltve: 2019-06-18 | Kategória: Egészségnevelés

Család és cukorbetegség

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának jelenleg hatályos szakmai irányelve szerint „a diabetes mellitus (cukorbetegség, cukorbaj) olyan anyagcsere-betegség, amelynek központjában a szénhidrát-anyagcsere zavara áll, de a kórfolyamat következményesen érinti a zsír- és a fehérjeanyagcserét is.

Feltöltve: 2019-06-05 | Kategória: Egészségnevelés

A glutén, egy sajátos táplálékallergén

A táplálékallergiák és táplálékintoleranciák előfordulási gyakorisága a felnőtt lakosság körében 1-2% körüli Európában. A táplálékallergiának, -intoleranciának nincsenek jellemző tünetei.

Feltöltve: 2019-05-29 | Kategória: Egészségnevelés

A vidéki emberek elhízottabbak, mint a városiak

A vidékiek már elhízottabbak, mint a városiak. Ez derült ki egy, a Nature-ben publikált tanulmányból, amelyben az emberek testtömeg-indexének változásait figyelték az elmúlt 30 évben - számolt be az Euronews.

Feltöltve: 2019-05-15 | Kategória: Egészségnevelés

Életmódot kellene váltaniuk a magyar férfiaknak

Az életmódváltás lehet az egyik lehetősége a rossz bőrben lévő magyar férfiaknak arra, hogy egészségesebben és hosszabb ideig éljenek. Egy ilyen változás nem egy könnyű folyamat, ám a szembe jövő valóság nem sok választási lehetőséget ad.

Feltöltve: 2019-05-08 | Kategória: Egészségnevelés

Mediterrán étrend

A mediterrán diétát a világ egyik legegészségesebb étrendjeként tartják számon a táplálkozástudósok, emberek milliói pedig a legfinomabbnak rangsorolják.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-04-24 | Kategória: Egészségnevelés

Amit a mézről tudni érdemes

A méz igen értékes nyersanyagunk: szénhidráttartalma 80–85%, víztartalma pedig 16–19% közötti. Található benne gyümölcscukor (fruktóz, 34–41%) és szőlőcukor (glükóz, 28–35%) is.

Feltöltve: 2019-04-17 | Kategória: Egészségnevelés

Tudománnyal és innovációval a füstmentes jövőért

Az innováció és a technológiai fejlődés életünk minden területére hatással van, így a dohányzás világa is radikális átalakuláson megy keresztül, és alapjaiban változik meg mindaz, amit a dohányzásról gondolunk.

Feltöltve: 2019-04-11 | Kategória: Egészségnevelés

Többen halnak bele az egészségtelen táplálkozásba, mint a dohányzásba

Ha egészségesebben táplálkoznánk, akkor ötből egy esetben a korai halálozás megelőzhető lenne. Valójában nem azzal van a baj, amit megeszünk, hanem azzal, amit nem.

Feltöltve: 2019-04-10 | Kategória: Egészségnevelés

Minek nevezzelek: a joghurt

A görögök írtak először erről a savanykás ételről, már időszámításunk előtt 100-ban, megjegyezve, hogy a barbár nemzetek joghurtot használnak. A joghurt szó a török yoğurt szóból ered.

Feltöltve: 2019-04-10 | Kategória: Egészségnevelés

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld