Főoldal » Szakterületek » Egészségnevelés

Egyre több beteg használja ízületi- és porcproblémákra a zöldkagyló-kivonatot.

 
Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Egy szerény, stilisztikai megjegyzés: a pneumóniát nem "azonosítjuk", hanem felismerjük, kórismézz...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Annó a belszakvizsgán a tételem a vírus- és a bact. pneumonia diff. dg.-a volt. Azért ezt a kettőt ...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Kedves Olvasónk! Engedje meg, hogy szakmai vezetőnk, Dr. Rákóczi Éva válaszát tolmácsoljuk Önnek...''Milyen érzés meghalni?,,Nagyon tetszett a cikk. Egy 62 éves nő..''Közlemény: orvosi felelősségünket vállaljuk,,Ezzel csak egyetem lehet érteni!''

Egészségnevelés

A fizikai aktivitás fontossága obezitás esetén

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 1980 óta világszerte a duplájára emelkedett a túlsúlyos emberek száma.

Feltöltve: 2017-01-20 | Kategória: Egészségnevelés

Különösen az italoknál nőtt meg az édesítőszerek elfogadottsága

A hazai felnőtt lakosságnak már kétharmada fogyaszt valamilyen édesítőszert – derült ki a Szinapszis, friss, reprezentatív kutatásából1. Az édesítőszerek ismertségének és népszerűségének növekedése elsősorban az italoknak köszönhető, hiszen ezekben használjuk főképp – az ételek ízesítésére egyelőre még kevésbé.

Feltöltve: 2016-12-13 | Kategória: Egészségnevelés

Nem mindegy, hogy miből és mennyit fogyasztunk

A fizikailag aktív személyek egészséges folyadékigénye

Feltöltve: 2016-11-08 | Kategória: Egészségnevelés

Hogyan lehet befolyásolni a szervezet anyagcseréjét?

Az energiaegyensúlyról akkor beszélünk, ha a bevitt és a felhasznált energia közel ugyanannyi. Amennyiben több kalóriát fogyasztunk, mint amennyit lead a szervezet, kialakul a túlsúly, fordított esetben a malnutríció.

Feltöltve: 2016-09-05 | Kategória: Egészségnevelés

A gyermekkori fizikai aktivitás hiánya problémákat okozhat felnőttkorban?

A rendszeres testmozgás, a fizikailag aktív életmód az egészséges élet elérésének és megőrzésének egyik alappillére. A technicizált világnak, az obezitogén környezetnek köszönhetően korunk társadalmában egyre jelentősebb probléma a túlsúlyosság, az elhízás: fokozatosan kiszorul a fizikai munkavégzés, az élő munkaerőt gépek, robotok helyettesítik, kényelmesebbé válik a közlekedés, az élelmiszerek bősége és könnyű elérhetősége pedig sokszor túlfogyasztásra sarkall. Saját egészségünk rajtunk múlik, de gyermekeink jó életminőségéért, egészségtudatos szokásaik kialakításáért is felelősséggel tartozunk. Helyes példamutatással, tanítással megelőzhetünk számos egészségügyi problémát, amelytől felnőtt korukban szenvedhetnek.

Feltöltve: 2016-07-11 | Kategória: Egészségnevelés

Makronutriens és kalória szükséglet az egészséges, hosszú életért

Egészségünket és élettartamunkat egyaránt nagymértékben befolyásolja az, hogy milyen tápanyagokat viszünk be szervezetünkbe, milyen az étrendünk, amellett természetesen, hogy a születésünkkor örökölt génkészletünk, az életmódunk, és egyéb egészségkárosító tényezők (dohányzás, környezetszennyezés, stb.) is hatással vannak ránk.

Feltöltve: 2016-06-09 | Kategória: Egészségnevelés

Fontos praktikák az elhízott betegek gondozásában – hogyan csökkenthető az energiabevitel?

Ma Magyarországon a felnőttek több mint kétharmada és a gyermekek ötöde túlsúlyos vagy elhízott. Ez az áldatlan állapot napjaink egyik legnagyobb népegészségügyi kockázata. Vannak betegek, akik felismerik a túlsúly/elhízás egészségügyi, illetve szociális hátrányát és problémájukkal orvoshoz fordulnak. A betegek nagyobb részének azonban fel kell hívni a figyelmét a fennálló problémára.

Feltöltve: 2016-05-11 | Kategória: Egészségnevelés

A nem megfelelő folyadékfogyasztás egészségügyi következményei, betegségek

Szervezetünknek fiziológiásan szüksége van a folyamatos folyadék-utánpótlásra. Amennyiben ez a bevitel nem megfelelő mennyiségben történik, testünk könnyen dehidratálttá válhat. A csökkent vízháztartás mellé gyakran társul az elektrolit- és ásványi anyag-háztartás zavara is, megbillen az egyensúly – különösen a nátrium és kálium ionok koncentrációjában.

Feltöltve: 2016-05-01 | Kategória: Egészségnevelés

Új hazai táplálkozási ajánlást ad ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) elkészítette a legújabb magyar táplálkozási ajánlást, amely az OKOSTÁNYÉR® elnevezést viseli. Az egészséges felnőtt lakosságnak szánt útmutató a legfrissebb tudományos eredményeket figyelembe véve határozza meg, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz naponta milyen élelmiszertípusoknak, milyen arányban kéne a tányérunkra kerülnie.

Feltöltve: 2016-04-15 | Kategória: Egészségnevelés

Sikeres fogyókúra – elegendő lehet az alacsony kalóriabevitel?

Alapvető igazság, hogy az emberek azért lesznek túlsúlyosak, mert több energiát visznek be, mint amennyit a szervezet napi energiaigénye megkívánna. Ahhoz, hogy a testtömegcsökkentő programok sikeresek legyenek, az étrendet gondosan kell összeállitani, ezáltal kevesebb kalóriát kellene bevinni, emellett kitartó és rendszeres testmozgással több kalóriát elégetni.

Feltöltve: 2015-11-10 | Kategória: Egészségnevelés

Fiatalok étkezési szokásainak befolyásolása

A felnövekvő generációk egészségi állapotát, a genetikai hajlam mellett, alapvetően befolyásolják a gyermekkorban elsajátított étkezési szokások, a szülőktől látott példák, és annak mértéke, hogy az oktatásuk során elhangzottakat mennyire tudják hasznosítani mindennapjaik során.

Feltöltve: 2015-10-20 | Kategória: Egészségnevelés

Mivel édesítenek az orvosok?

Érdekes eredményeket hozott a Szinapszis idén nyáron végzett piackutatása, amely a magyar orvostársadalom és lakosság körében vizsgálta az édesítőszerekkel kapcsolatos ismereteket. A kutatás egy 2012-ben végzett felmérés folytatása, így lehetővé tette az elmúlt három év változásainak nyomon követését.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2015-10-01 | Kategória: Egészségnevelés

Legelső Előző 1 2 3 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld