Főoldal » Szakterületek » Immunonkológia

Egyre több beteg használja ízületi- és porcproblémákra a zöldkagyló-kivonatot.

 
Halált okozhat a kevés alvás Kifejezetten hatékony a larotrectinib a daganatos megbetegedések kezelésében Terápiás ajánlás a diabetes és osteoporosis együttes előfordulására A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik meg Csökken a kórházi fertőzések száma Agydaganatot gyógyíthat a zikavírus Az ember, aki hazatért - Váli Péter Száz éve született Szabó Magda
A szürke százmilliárd árnyalata,,teljes igény nélkül: egyeseket az OEP befogad , ez diszkrimináció. A magánrendelésekbe tereli a bet...''A szürke százmilliárd árnyalata,,Azt hiszem egy őszinte mondat kimaradt: Így befektetőként rontani tudnám a kevésbé tőkeerős konkure...''Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''

Immunonkológia

Figyelni kell az immunellenőrzőpont-gátló terápiák egyre gyakoribb mellékhatásaira, az endokrin zavarokra

Az Amerikai Klinikai Endokrinológusok Szövetsége (AACE) 2017-es tudományos kongresszusán ismertetett vizsgálat eredményei szerint a nemrégiben jóváhagyott immunellenőrzőpont-gátló terápiákkal kezelt daganatos betegeknél egyre gyakrabban alakulnak ki endocrinopathiák, melyek többnyire ugyan enyhék, de bizonyos esetekben súlyosak is lehetnek.

Feltöltve: 2017-09-08 | Kategória: Immunonkológia

A pembrolizumab indikációs körének legfrissebb változásai

A KEYNOTE-vizsgálatok közelmúltban napvilágot látott eredményei alaposan felforgatták a nem-kissejtes tüdőrák (NSCLC) kezelésével kapcsolatos szakmai protokollokat.

Feltöltve: 2017-07-14 | Kategória: Immunonkológia

Az immunonkológiai szerek egyedi sajátosságai: a pszeudoprogresszió és a mellékhatásprofil jellegzetességei

Az immunellenőrzőpont-gátlókkal az onkológiában nem pusztán egy újabb eszköz jelent meg. Míg a sebészet, a radioterápia és citosztatikus kezelés közös paradigmája a sejtek elpusztításán vagy eltávolításán alapul, az immunonkológia új módszerei a tumor mikrokörnyezetét változtatják meg.

Feltöltve: 2017-04-03 | Kategória: Immunonkológia

Pembrolizumab: folyamatban lévő vizsgálatok és nyitott kérdések

A lezárult és a még futó, de időközi eredményekkel rendelkező vizsgálatok világosan megmutatták, hogy a pembrolizumab régen várt áttörést jelenthet a nem kissejtes tüdőrák (NSCLC) kezelésében.

Feltöltve: 2017-03-28 | Kategória: Immunonkológia

Nem kissejtes tüdőrák kezelése pembrolizumabbal – a legfrissebb bizonyítékok

A pembrolizumabbal nem kissejtes tüdőrákban (NSCLC) és más szolid tumorokban – különösen melanomában – szerzett első klinikai tapasztalatok rendkívül ígéretesek voltak.

Feltöltve: 2017-03-13 | Kategória: Immunonkológia

Klinikai tapasztalatok lezárult vizsgálatok mentén: a pembrolizumab alkalmazása nem kissejtes tüdőkarcinómában

Az immunonkológiai kezelés célpontja a citotoxikus T-limfocita-asszociált protein-4 (CTLA-4) mellett a programozott sejthalál-1 receptor (PD-1) és ligandja (PD-L1). A PD-1 egy olyan transzmembrán protein, amely a szervezet számos sejtjének felszínén megtalálható, így a tumort infiltráló limfociták (elsősorban CD4+ Treg-sejtek, amelyek jelentős része immunszabályozó), a B-sejtek, a természetes ölősejtek, a monocyták és a dendritikus sejtek felszínén.

Feltöltve: 2017-03-06 | Kategória: Immunonkológia

A keytruda a nem-kissejtes tüdőrák első vonalbeli kezelésében

Az első és egyetlen anti-PD-1 terápia, amely európai jóváhagyást kapott a metasztatikus, nem-kissejtes tüdőrák első vonalbeli kezelésében. (X)

Feltöltve: 2017-03-03 | Kategória: Immunonkológia

A nem kissejtes tüdőrák kezelési lehetőségei

A nem kissejtes tüdőrák (NSCLC) kezelése évtizedeken át meglehetősen keveset haladt előre. A hetvenes évek közepére jellemző, alig 15%-os ötéves túlélés a 2010-es évekre éppen csak átlépte a 20%-os arányt1.

Feltöltve: 2017-02-20 | Kategória: Immunonkológia

Immunellenőrzőpont-gátlók

A daganatterápia hagyományos útjáról letérő immunterápia annyiban tér el a daganatsejteket közvetlenül gátló kezelési módoktól, hogy a saját immunrendszer erőforrásait mozgósítja.

Feltöltve: 2017-02-13 | Kategória: Immunonkológia

Az immunterápia helye a tüdődaganatok kezelésében

A közismerten rossz prognózisú tüdőrákos esetek jelentős része a nem kissejtes tüdőrák. Az immunonkológia tudománya számos területén hozott jelentős áttörést a hagyományos onkológiai terápiás fegyvertárhoz képest, amely a nem kissejtes tüdőrák kezelésében is új perspektívát nyit. Cikksorozatunk az immunterápia legfontosabb eredményeit tekinti át a nem kissejtes tüdőrák szempontjából.

Feltöltve: 2017-02-06 | Kategória: Immunonkológia

A pembrolizumab az előrehaladott melanoma kezelésében

A KEYNOTE-006 vizsgálat során bebizonyosodott, hogy előrehaladott melanomás betegekben a pembrolizumab kezelés megnyújtotta azt az időtartamot, amíg a daganatban nem volt tapasztalható méretbeli vagy számbeli növekedés, mindemellett kevesebb súlyos toxikus mellékhatást okozott, mint az ipilimumab.

Feltöltve: 2016-11-04 | Kategória: Immunonkológia

Az immunrendszer szerepe az előrehaladott melanomában

A melanomát már régóta használják az alapkutatásban a rák elleni immunvédekezés modellezésére. A melanoma tumor asszociált antigéneket írták le elsőként, majd a későbbiekben fedezték fel azt, hogy ezek más tumorsejteken is megtalálhatóak.

Feltöltve: 2016-09-19 | Kategória: Immunonkológia

Legelső Előző 1 2 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld