Főoldal » Szakterületek » Védőoltások
Végtagmentő applikáció segíti a megelőzést,,Engemet meg kidobott az OEP az utolsó munkanapon,ez Orbán Viktor kormánya.Akkor még OEP volt most m...''Veszélyes baktériumok kutyákban, macskákban 2. rész,,Ezt a tartalmat,minden kutyatartónak el lehetne küldeni azaz 3.000.000 millió regisztrált kutyatula...''A zoledronát csökkenti a csonttörés gyakoriságát osteopeniában 1. rész,,Az eredmények - a zoledronsavat rendszeresen alkalmazó onkológusnak nem annyira meglepő módon - kic...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Jó nyralást kiván: Imre''42-szer próbálták, egyszer sem sikerült megölni, de miért?,,[email protected]''

Védőoltások

Látványosan csökkent a méhnyakbetegségek száma a HPV-oltás elterjedése után

A British Medical Journal orvosi szaklap friss számában megjelent tanulmány szerint mióta 10 évvel ezelőtt bevezették a lányok rutinszerű oltását a vírus ellen, szinte teljesen eltűntek azok az esetek, melyeknél a méhnyakrákot megelőző állapotot diagnosztizáltak.

7 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-04-15 | Kategória: Védőoltások

Több mint nyolcezer szülő nem kérte lányának a HPV-vakcinát

Magyarországon a méhnyakrák vezető haláloknak számít, a mellrák után a második leggyakoribb nemi szervi daganat.

Feltöltve: 2019-03-27 | Kategória: Védőoltások

A század végére eltűnhetne a méhnyakrák

A Lancet Oncology szakfolyóiratban publikált tanulmány megállapításai szerint a szűrőprogramok, illetve az egyre hatékonyabbá váló humánpapillóma-vírus (HPV) elleni vakcinák segítségével 2100-ra el is felejthetnénk a méhnyakrákot világszerte. De ez csak akkor valósulhat meg, ha a mostaninál sokkal több nőt beoltanak a vírus ellen.

Feltöltve: 2019-02-25 | Kategória: Védőoltások

A kormány azt tervezi, hogy az általános iskolás fiúk is kapnak HPV-oltást

A tervek szerint a hetedikes fiúk is ingyen megkaphatják a HPV vírus elleni védőoltást - közölte az RTL Híradóval az EMMI. A minisztrérium szerint a lányok védőoltása nagyon sikeres volt, így pedig még több daganatos megbetegedést tudnak megelőzni.

Feltöltve: 2019-02-18 | Kategória: Védőoltások

A nemi szervi szemölcsöket 8-féle vírustörzs okozhatja

A humán papillómavírus – amellett, hogy bizonyos törzsei a sejtek rosszindulatú daganatos elfajulását okozhatják – a nemi szerveken és környékükön megjelenő jóindulatú sejtburjánzásokért is felelősek.

Feltöltve: 2016-04-26 | Kategória: Védőoltások

A HPV vírusok urológiai vonatkozásai

A humán papillómavírusok nemcsak a méhnyakrákkal és a fej-nyaki daganatok kialakulásával hozhatóak összefüggésbe, hanem a péniszen jelentkező különféle léziók kialakulásával is, mint amilyenek a nemi szervi szemölcsök (kondilóma akuminátum) és a pénisz laphámrákjának egyik típusa, a szemölcsös (verrukózus) rák. Mindez viszonylag régóta ismert volt, arra azonban csak később derült fény, hogy a HPV oki tényezőnek tekinthető az előbbieknél súlyosabb neopláziák, a péniszrák és más anogenitális laphámrákok kialakulásában is.

Feltöltve: 2016-04-19 | Kategória: Védőoltások

A HPV és a fej-nyaki daganatok kialakulása

A fej-nyaki rákok kialakulásában – főleg az oropharyngealis és a gégét érintőknél – a dohányzás és az alkoholfogyasztás a legfontosabb rizikótényező, de az USA-ban például jelenleg gyakoribbak a HPV-fertőzéssel kapcsolatos szájrákos megbetegedések, mint a dohányzás miatt kialakuló szájüregi daganatok.1 Nem elhanyagolható kockázati tényezőről van tehát szó: az oropharyngealis laphámrákos esetek nagyjából 70 százalékában mutatható ki a HPV 16-os típusa.2 A HPV elleni védőoltások a jövőben nemcsak a méhnyakrák, hanem a fej-nyaki daganatok megelőzése szempontjából is fontosak lehetnek.

Feltöltve: 2016-04-12 | Kategória: Védőoltások

Mi az a HPV?

A humán papillómavírus döntően szexuális úton terjed, magas kockázatú típusai különféle daganatok kialakulásával, alacsony kockázatú típusai pedig a bőrön vagy a nemi szerveken megjelenő szemölcsökkel hozhatóak összefüggésbe.

Feltöltve: 2016-03-09 | Kategória: Védőoltások

Legelső Előző 1 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld