Főoldal » Szakterületek » Koronavírus
Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon,,Nyugdíjas psychiáter és addiktológus vagyok. Ha telefonon vagy e-mail én tudok segíteni, szívesen m...''Koronavírus: Kivonat első vonalbeli ellátó orvosok számára,,[email protected]''Az Egyesült Államokban a fej-nyaki daganatok száma már meghaladja a méhnyakrákos esetek számát,,Bertáné Kovács Erika''WHO: továbbra sem javasolt a maszk viselése az egészségeseknek,,Mike Ryan kijelentése - magyarázat nélkül - értelmezhetetlen. Ha látszólag egészséges, de már vírus...''A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint itt az ideje farkast kiáltani,,Legyünk optimisták, a MAGYAR EMBER fegyelmezett, betartja járványügyi utasitásokat!!! a járványörbe...''

Koronavírus

Gyógyultan távozott a Semmelweis Egyetemről egy fertőzött gyermek

Csütörtökön gyógyultan hagyhatta el a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját az a 7 éves kislány, aki március 22-én epilepsziás görcsrohamok miatt került a klinika intenzív osztályára, ahol elvégezték nála a koronavírus tesztet is, mely pozitív eredményt mutatott.

Feltöltve: 2020-04-09 | Kategória: Koronavírus

Csak az intézkedések betartásával lehet megfékezni a járványt

Csak a kormány által hozott intézkedések, javaslatok betartásával lehet megfékezni a koronavírus-járványt, ez a "siker záloga" - hangsúlyozta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Feltöltve: 2020-04-09 | Kategória: Koronavírus

Koronavírus-járvány terjedése Magyarországon

Magyarországon március 4-én azonosították először az új koronavírus jelenlétét. A járvány hazai terjedését az infogram.com kattintható infografikáján követheti, az adatsorok között a kurzorral és az alábbi nyilakkal navigálhat. (A dátumok a hivatalos bejelentések időpontjára vonatkoznak).

Feltöltve: 2020-04-09 | Kategória: Koronavírus

COVID-19 diagnosztika

A COVID gyanús és COVID pozitív betegek kezelését teljesen le kellene választani az egyéb betegeket ellátó egészségügyi szolgáltatóktól (alapellátók), és külön légúti teameket kellene létrehozni, akik a COVID fertőző és fertőzésre gyanús pácienseket, kivizsgálásukat menedzselik.

Feltöltve: 2020-04-09 | Kategória: Koronavírus

Valószínűleg széklettel is képes fertőzni a vírus

Európában elsőként a Pécsi Tudományegyetem (PTE) virológiai munkacsoportjának szakemberei izolálták a koronavírust egy beteg székletmintájából - tájékoztatta Jakab Ferenc professzor, a miniszterelnök által korábban felállított koronavírus-kutató akciócsoport vezetője szerdán az MTI-t.

Feltöltve: 2020-04-09 | Kategória: Koronavírus

Figyelem: COVID-19 gastrointestinalis tünetekkel!

A COVID-19 járványszerű felbukkanása súlyos fenyegetést jelent az emberiség számára. A korábbi vizsgálatok elsősorban Wuhanra és a tipikus tünetekre fókuszáltak. A Csöcsiang tartományból származó, 74 COVID-19 fertőzésben szenvedő, gastrointestinalis tüneteket mutató eset elemzése során meghatározták az epidemiológiai, klinikai és virológiai jellemzőket.

Feltöltve: 2020-04-09 | Kategória: Koronavírus

Még legalább egy hónapig fenn kellene tartani a kijárási korlátozást

Közös sajtótájékoztatót tartott szerdán Gulyás Gergely miniszter, Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke. A két városvezető is meghívást kapott ugyanis a kormányülésre, ahol a kijárási korlátozások jövőjéről döntöttek.

Feltöltve: 2020-04-08 | Kategória: Koronavírus

Feloldották a vesztegzárat Vuhanban

76 nap után úgy tűnik, a város, ahonnan kiindult a járvány, a legrosszabbon már túl van.

Feltöltve: 2020-04-08 | Kategória: Koronavírus

Felkészülnek a vidéki kórházak is

Újabb fertőtlenítőszer-szállítmányok és egyéni védőeszközök érkeztek vidéki városokba, Szegeden lélegeztetőgépek kezeléséről indítottak oktatást egészségügyi dolgozóknak.

Feltöltve: 2020-04-08 | Kategória: Koronavírus

A járvány kezdete óta először egyetlen újabb halálozást sem jelentettek Kínában

Az új koronavírus járványának kezdete óta először egyetlen újabb halálozást sem jelentettek Kínában kedden, a hivatalos adatok alapján ráadásul ismét csökkent a napi megbetegedések száma.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: Koronavírus

1,347 millióra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma a világon

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma kedd reggelre 72 ezerrel, 1 347 892-re nőtt a világon. A Covid-19 betegségben 74 808-an vesztették életüket, az utóbbi egy napon 5310-en, a gyógyultak száma 284 802, ami 22 ezerrel több, mint egy nappal korábban - olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében. A fertőzés 184 országban van jelen.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: Koronavírus

Tíz újszülött fertőződött meg egy temesvári szülészeten

Tíz újszülött fertőződött meg az új koronavírussal az elmúlt napokban egy temesvári szülészeten - jelentette be kedden a romániai stratégiai kommunikációs törzs. Egyik újszülött édesanyja sem bizonyult fertőzöttnek.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: Koronavírus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld