Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan

Mi az anaphylaxia kezelésében alkalmazott adrenalin kezdeti dózisa és elsődlegesen javasolt beadási módja?

 
Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Egy szerény, stilisztikai megjegyzés: a pneumóniát nem "azonosítjuk", hanem felismerjük, kórismézz...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Annó a belszakvizsgán a tételem a vírus- és a bact. pneumonia diff. dg.-a volt. Azért ezt a kettőt ...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Kedves Olvasónk! Engedje meg, hogy szakmai vezetőnk, Dr. Rákóczi Éva válaszát tolmácsoljuk Önnek...''Milyen érzés meghalni?,,Nagyon tetszett a cikk. Egy 62 éves nő..''Közlemény: orvosi felelősségünket vállaljuk,,Ezzel csak egyetem lehet érteni!''

Háziorvostan

Méhnyakrák szűrés

A Humán Papillomavírus évente 640 000 daganatos megbetegedést okoz, amelyek zömét (89%) nőknél diagnosztizálják, és ezek 84%-a a méhnyakat érinti.

Feltöltve: 2018-02-23 | Kategória: Háziorvostan

Nem daganatos fájdalmak opioid kezelése

Az American Society of Interventional Pain Physicians iránymutatása szerint az opioid-visszaélések azonosításához az opioid abúzus szűrésére van szükség, amelyhez vényfelírás ellenőrző programokat (PDMP) és vizelet drogteszteket (UDT) használhatunk.

Feltöltve: 2018-02-22 | Kategória: Háziorvostan

A hypertonia klasszifikációja és kezelése

Az ACC/AHA új iránymutatása a pre-hypertoniás állapotot nem rangsorolja, hanem két szintre osztja.

Feltöltve: 2018-02-22 | Kategória: Háziorvostan

Mit tesznek a depressziós orvosok?

Mit tesznek az orvosok akkor, ha észreveszik magukon a depresszió jeleit és rájönnek, hogy tenniük kellene valamit. Sok orvos egyszerűen nem tesz semmit.

Feltöltve: 2018-02-22 | Kategória: Háziorvostan

Hepatitis B oltás

Az American College of Physicians and Centers for Disease Control and Prevention 2017-es iránymutatása a HBV elleni védőoltásról.

Feltöltve: 2018-02-21 | Kategória: Háziorvostan

Női egészség: az elmúlt év legjobb kutatásai

Menopauzális hormonterápia és hosszú távú, bármely okból bekövetkező mortalitás: Women's Health Initiative randomizált vizsgálat.

Feltöltve: 2018-02-21 | Kategória: Háziorvostan

Depressziós orvosok - csendes szenvedés

Bárki máshoz hasonlóan, az orvosoknak is lehetnek szomorú, nehéz napjai. De vajon hogyan birkóznak meg az ilyen időszakokkal? Egyáltalán mitől lesznek depressziósak? Vajon másképp élik meg, mint az átlagemberek? Hogyan próbálják kezelni a depressziót és milyen módszerektől tartózkodnak?

Feltöltve: 2018-02-20 | Kategória: Háziorvostan

Az alacsony D-vitamin szint pótlása

A D-vitamin pótlás a férfiaknál növelheti a nemi hormonok szintjét. A vizsgálat a D-vitamin pótlás nemi szteroid szintekre gyakorolt hatását értékelte normál tesztoszteronszintű férfiaknál.

Feltöltve: 2018-02-20 | Kategória: Háziorvostan

Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához

Négy klinikai tünet, a láz, szapora pulzus, légzési zörej és alacsony oxigén szaturáció jelenléte segítséget nyújthat a pneumóniában szenvedő betegek azonosításához az alapellátásban.

3 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-02-15 | Kategória: Háziorvostan

A diabetes kezelésének új korszaka

2016-ban az FDA jóváhagyta a mesterséges hasnyálmirigy alkalmazását. A berendezés ellenőrzi a vércukorszintet és automatikusan adagolja az inzulint, vagyis alapvetően azt teszi, amit egy egészséges hasnyálmirigy.

Feltöltve: 2018-02-14 | Kategória: Háziorvostan

Egy lépéssel közelebb a sclerosis multiplex megfékezéséhez

A sclerosis multiplex (SM) világszerte mintegy 2,3 millió embert sújtó autoimmun betegség, mely során az immunrendszer megtámadja az idegeket körülvevő myelinhüvelyt.

Feltöltve: 2018-02-13 | Kategória: Háziorvostan

A D- vitamin pótlás a férfiaknál növelheti a nemi hormonok szintjét

Egy új randomizált kontrollált vizsgálat eredményei szerint a D-vitamin pótlás jelentős mértékben növeli a normál tesztoszteronszintű középkorú férfiak ösztradiol szintjét, miközben jelentősen csökkenti a nemi hormon-kötő globulin (SHBG) szinteket.

Feltöltve: 2018-02-12 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld