Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Fokozatosan csökken a Pfizer vakcinájával oltottak védelme,,Ha jól értem, akkor max két egész hétig tart a hatása a csodavakcinának, amiért Karikó Katalint hős...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,Különben teccettek hallani? A világ tudományosabb (kevésbé politikai) fele talált erre a nagyon nag...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,A paraszti logika azt mondaná, hogy előbb van az esetszám növekedés a szennyvíz szintje fölött, és ...''A kórházban kezeltek körében megugrott az új hiperglikémiás esetek száma,,Szeroidot mennyit kaptak?''Megvannak a budapesti antitest-vizsgálat összesített adatai, kerületi eredményekkel együtt,,Tisztelt Coranaszakértő! Milyen standard értékhez viszonyították ezeket az antitest ezeket az érték...''

Háziorvostan

Csökkent az öngyilkosságok száma a pandémia alatt? 2. rész

Ami az öngyilkosságok számának 2020-as általános visszaesését illeti, Dr. Oquendo kifejtette, nem teljesen meglepő, hogy az emberek kisebb valószínűséggel halnak meg öngyilkosság következtében egy kollektív, közösséget érintő traumát követően.

Feltöltve: 2021-07-30 | Kategória: Háziorvostan

Koronavírusveszély a rendelőben: meddig „él” a COVID-19 az élettelen felületeken?

Az új koronavírus okozta COVID-19 világjárvány több, mint egy éve velünk van a mindennapokban. A fertőzés terjedésének mérséklésére, megelőzésére számos hétköznapi és speciális módszer létezik. Idővel a járványt okozó SARS-CoV-2 tulajdonságairól is egyre többet tudhatunk, ami hatékonyabbá teheti a megbetegedés elleni védekezést. Az orvosi rendelőben is.

Feltöltve: 2021-07-29 | Kategória: Háziorvostan

Csökkent az öngyilkosságok száma a pandémia alatt? 1. rész

Öngyilkosságokkal foglalkozó szakértők már rég megfigyelték, hogy az öngyilkossági ráta rendszerint csökken egy közösséget érintő traumát követően, ami elképzelhető, hogy a társadalmi kohézió és a közös szenvedés hatásait tükrözi vissza.

Feltöltve: 2021-07-29 | Kategória: Háziorvostan

Hasfájás terhesség alatt: a hasi fájdalom 7 oka? 2. rész

Ezek a kórképek állhatnak a terhesség alatti hasfájás hátterében.

Feltöltve: 2021-07-28 | Kategória: Háziorvostan

Hasfájás terhesség alatt: a hasi fájdalom 7 oka? 1. rész

Ezek a kórképek állhatnak a terhesség alatti hasfájás hátterében.

Feltöltve: 2021-07-27 | Kategória: Háziorvostan

Internetfüggőség és alvászavar. 2. rész

Érdekes módon Oroszországban az IA alapvetően gyakrabban fordul elő a tinédzser lányok körében, mint a tizenéves fiúk körében.

Feltöltve: 2021-07-26 | Kategória: Háziorvostan

Internetfüggőség és alvászavar. 1. rész

Több bizonyíték utal arra, hogy az internetfüggőség (’internet addiction’, IA) súlyossága közvetlenül összefügg a fiatalok esetében jelentkező alvászavarok súlyosságával.

Feltöltve: 2021-07-23 | Kategória: Háziorvostan

Új, mexikói Covid variánst azonosítottak, ami egyre inkább terjed Észak-Amerikában

Ez a variáns az utóbbi időben került előtérbe Mexikóban, és más variánsokhoz hasonlóan változást mutat a koronavírus tüskefehérjéjében. A „mexikói variánst” a Bolognai Egyetem egyik kutatócsoportja azonosította.

Feltöltve: 2021-07-22 | Kategória: Háziorvostan

Allergiás tünetek vagy COVID-19 fertőzés?

A COVID-19 járvány okozta megbetegedés változatos képet mutathat. A klasszikus légúti megbetegedéstől kezdve egészen az atípusos formákig, az újabb variánsok pedig tovább cifrázzák a változatos klinikai megjelenést. Éppen ezért fontos néhány alapvető különbséget szem előtt tartani, amivel elkülöníthető egymástól az aktív COVID-19 betegség vagy az esetlegesen elhúzódó post-COVID köhögés az allergiás tünetektől. Mire férdemes figyelni, ha a légúti tünetek jelentkezése nem csak az allegiaszezonnal, hanem egy világjárvánnyal is egybeesik?

Feltöltve: 2021-07-20 | Kategória: Háziorvostan

A HPV elleni védőoltás 10 éve Ausztráliában: jelent-e további egészségnyereséget a 9 komponensű oltóanyag?

Ausztráliában 2007 óta működik egy HPV elleni nemzeti oltási program, mely keretein belül a 4 komponensű védőoltás először a lányok számára, majd 2013-tól a fiúk számára is térítésmentesen elérhetővé vált. A program első 10 éve alapján a HPV asszociált betegségek megelőzésének igazi sikertörténete kezd kirajzolódni Ausztráliában. Kérdés, hogy milyen további hatása lesz a közelmúltban bevezetett 9 komponensű oltóanyagnak?

Feltöltve: 2021-07-19 | Kategória: Háziorvostan

Aggasztó a brit delta koronavírus-variáns gyors terjedése

Az aggodalomra okot adó delta koronavírus-variáns - amit első alkalommal Indiában azonosítottak - feltehetően 60%-kal fertőzőbb, mint a Nagy-Britanniában korábban domináns alpha variáns, - közölte 2021. június 9-én egy brit epidemiológus.

Feltöltve: 2021-07-19 | Kategória: Háziorvostan

Új gyógyszer a hüvelygomba-fertőzésre

Az FDA 2021. június első hetében engedélyezte egy új és költséges gombaellenes gyógyszer alkalmazását a hüvelygomba-fertőzések kezelésére, a szakértők véleménye szerint azonban nincs rá szükség.

Feltöltve: 2021-07-16 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld