Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Rövidebb karanténidő szigorúbb oltási igazolványos szabályok,,FÖLD LAKÓI FIGYELEM KÖZHASZNÚ FIGYELMEZTETÉS az utolsó napokban ... Teljesedett a PRÓFÉCIA. Int...''Fontos részlet az oltási igazolványról,,FÖLD LAKÓI FIGYELEM KÖZHASZNÚ FIGYELMEZTETÉS az utolsó napokban ... Teljesedett a PRÓFÉCIA. Int...''Átmenetileg meghosszabbítja a menstruációt a koronavírus elleni oltás egy amerikai kutatás szerint,,És mi ennek az oka? Arról miért nem írmak?..''Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak,,"A honlapon azt írták: a díjazás egy teljes napra 80 ezer, fél napra pedig 40 ezer forint. Ha az ad...''Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak,,Nem lehetne a külön díjazást egyből a háziorvosoknak küldeni? Így előfordulhat, hogy a "sok bába...''

Háziorvostan

Van kapcsolat a kávé - és teafogyasztás és a stroke és a demencia között?

Korábbi vizsgálatok már megállapították a kávé és a tea szerepét a stroke és a demencia kialakulását illetően. Keveset tudunk azonban a kávé és a tea kombinációja, illetve a stroke, a demencia és a post-stroke demencia rizikója közötti összefüggésről. Következésképpen célkitűzésünk az volt, hogy megvizsgáljuk a kávé és a teafogyasztás összefüggéseit a stroke és a demencia kialakulásának kockázatával, külön-külön nézve és együttesen is.

Feltöltve: 2022-01-14 | Kategória: Háziorvostan

E-Cigarette Summit 2021: nyílt párbeszéd a füstmentes dohányzásról

Az e-cigaretta és az alternatív nikotin- és dohánytechnológiák megjelenése egyértelmű megosztottságot hozott létre mind a tudományos, mind a politikai közösségeken belül. Az egészségügyi szakemberek, politikusok, döntéshozók folyamatos szakmai vitában állnak ezen új technológiák ártalomcsökkentő jellegének kérdésében.

Feltöltve: 2022-01-13 | Kategória: Háziorvostan

Frissített irányelv a cirrhosisos betegek antikoagulációjával kapcsolatban. 2. rész

A trombopoietinreceptor-agonisták (TPO-RA) szintén nem javallottak trombocitopéniás és stabil állapotú cirrhosisban szenvedő, tipikus beavatkozásokon áteső betegeknél, azonban megfontolhatók olyan betegeknél, akiket inkább aggaszt a vérzéses események csökkentése, mint a PVT rizikója.

Feltöltve: 2022-01-12 | Kategória: Háziorvostan

Frissített irányelv a cirrhosisos betegek antikoagulációjával kapcsolatban. 1. rész

Az Amerikai Gasztroenterológiai Társaság (AGA) klinikai gyakorlatra irányuló frissítése a cirrhosisban szenvedő betegek esetében jelentkező vérzéssel és trombózissal összefüggő kérdésekre összpontosít.

Feltöltve: 2022-01-11 | Kategória: Háziorvostan

Depresszió, szorongás és viselkedési problémák előfordulása az amerikai gyermekeknél?

Egy új vizsgálat célja az volt, hogy a legfrissebb adatok felhasználásával megbecsülje a frissen diagnosztizált depresszió, szorongásos problémák és magatartásproblémák vagy viselkedési zavarok prevalenciáját és összefüggéseit a gyermekek körében, valamint az ezzel összefüggő mentális egészségügyi kezelés igénybevételét.

Feltöltve: 2022-01-10 | Kategória: Háziorvostan

Hatékony lehet az őssejt-transzplantáció sclerosis multiplexben? 2. rész

Egy új olasz vizsgálat arra enged következtetni, hogy az aktív, másodlagosan progresszív sclerosis multiplex (SM) kezelésére alkalmazott autológ hemopoetikus őssejt transzplantáció (AHSCT) jobb kimenetelekkel járt együtt, mint más immunterápiák.

Feltöltve: 2022-01-07 | Kategória: Háziorvostan

Hatékony lehet az őssejt-transzplantáció sclerosis multiplexben? 1. rész

Egy új olasz vizsgálat arra enged következtetni, hogy az aktív, másodlagosan progresszív sclerosis multiplex (SM) kezelésére alkalmazott autológ hemopoetikus őssejt transzplantáció (AHSCT) jobb kimenetelekkel járt együtt, mint más immunterápiák.

Feltöltve: 2022-01-06 | Kategória: Háziorvostan

Covid-variánsok és a szarvasok? 2. rész

Dr. Bosco-Lauth és munkatársai nemrégiben macskákkal, kutyákkal, hörcsögökkel és vadászgörénnyel végeztek kísérleteket, hogy nyomon kövessék a SARS-CoV-2 vírus evolúcióját ezen állatok esetében. Arra a megállapításra jutottak, hogy a vírus gyorsan változott ezekben az állati gazdaszervezetekben, különösképp a macskákban és a kutyákban.

Feltöltve: 2022-01-05 | Kategória: Háziorvostan

Covid-variánsok és a szarvasok? 1. rész

A fehérfarkú szarvasok Covid-19 fertőzéséről szóló egyre több beszámoló, valamint az állatkertben élő állatok és háziállatok folyamatos fertőződése aggodalomra adnak okot. Egyes szakértők szerint az állatok új variánsok kialakulásának vagy akár az állatról emberre történő közvetlen átvitelnek rezervoárjává válhatnak.

Feltöltve: 2022-01-04 | Kategória: Háziorvostan

Talpunk alatt fütyül a szél? Lábbelik alján a clostridium? 2. rész

A lábbelik talpa bizonyítékkal szolgálhat a Clostridioides difficile (C.difficile) terjedésével kapcsolatosan, - állítják kutatók, akik összehasonlították a pozitiv arányokat, amikor több felületről is mintát vettek a baktérium jelenlétének kimutatása céljából.

Feltöltve: 2022-01-03 | Kategória: Háziorvostan

Talpunk alatt fütyül a szél? Lábbelik alján a clostridium? 1. rész

A lábbelik talpa bizonyítékkal szolgálhat a Clostridioides difficile (C.difficile) terjedésével kapcsolatosan, - állítják kutatók, akik összehasonlították a pozitiv arányokat, amikor több felületről is mintát vettek a baktérium jelenlétének kimutatása céljából.

Feltöltve: 2021-12-31 | Kategória: Háziorvostan

Lesz végre segítség a premenstrualis diszfóriára?

A premenstruációs diszfóriás zavar (PMDD) mentális tünetei javulnak egy progeszteronreceptor-modulátor alkalmazásával történő kezelést követően, - mutatott rá Erika Comasco, a SciLifeLab intézet kutatója és Inger Sundström-Poromaa professzor, az Uppsalai Egyetem munkatársa. A vizsgált gyógyszer hatásmechanizmusa révén megismerhetővé válnak ezen pszichiátriai rendellenesség és annak kezelése hátterében álló potenciális molekuláris mechanizmusok.

Feltöltve: 2021-12-30 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld