Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan
Hova nyúlik vissza időben az első plasztikai műtét?
Kép
 
Complex Medical Centre - Sajtóközlemény (x),,Remek''"Szokatlanul" viselkedik a majomhimlő, mérlegeli az egészségügyi vészhelyzetet a WHO,,Szerintem a koronavìrus járvány MIATT és nem VÉGETT.''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''Gulyás: az egészségügyben a felmondások nem veszélyeztetik a működést,,Sajnos az előző két hozzászólónak igazsága vagyon! Nem csak a siófoki kórházban van ilyen! Kevés ...''

Háziorvostan

Az őssejt-transzplantáció 1-es típusú diabetesben?

Két 1-es típusú diabetes-ben szenvedő betegnél javult a vércukor-kontroll a ’Vertex Pharmaceutical’ gyógyszeripari vállalat vizsgálati allogén őssejtből származó szigetsejtjei (VX-880) segítségével, és az első beteg már teljes mértékben függetlenné vált az inzulintól 9 hónappal a transzplantációt követően.

Feltöltve: 2022-07-05 | Kategória: Háziorvostan

Új levothyroxin oldat – gyorsabb felszívódással

A levothyroxin (LT4) nátrium a hypothyreosis standard terápiája. Tabletta formájában történő bevétele esetén kimutatták, hogy felszívódása és biológiai hasznosulása szignifikáns mértékben csökken az egyidejű táplálékbevitel esetén.

Feltöltve: 2022-06-30 | Kategória: Háziorvostan

A Covid utáni psychés állapot Amerikában

Két évnyi Covid-19-cel a hátunk mögött, az amerikai felnőttek aggodalmának fókuszába a globális események kerültek, - derült ki az Amerikai Pszichiátriai Társaság felméréséből.

Feltöltve: 2022-06-28 | Kategória: Háziorvostan

A majom himlője? Story 1-2.

2022. június 2-án 1037 nem endémiás területről származó majomhimlős esetet jelentettek világszerte 29 országból. Ebből az Egyesült Királyságból származott a legtöbb eset, a második helyen Spanyolország, majd Portugália és Kanada következik a sorban.

Feltöltve: 2022-06-27 | Kategória: Háziorvostan

Káros a Helicobacter pylori antibiotikum kezelése?

A Helicobacter pylori (H. pylori) fertőzések felszámolására irányuló kezelések valóban növelik a bél-mikrobióta antibiotikum-rezisztenciáját, de csak néhány hónapig, - számoltak be róla kutatók a ’Digestive Disease Week’ (DDW) konferencián.

Feltöltve: 2022-06-22 | Kategória: Háziorvostan

Dohányzás és tüdőrák: genetika?

Egyes dohányosoknál lehetséges, hogy a DNS-ük miatt nem alakul ki tüdőrák, - számoltak be róla kutatók egy új vizsgálatban. Ezek az emberek olyan génekkel rendelkeznek, amelyek segítenek limitálni a DNS olyan mutációit vagy változásait, amelyek a sejteket rosszindulatúvá tennék, és daganattá alakítanák őket, - állapították meg a kutatók.

Feltöltve: 2022-06-20 | Kategória: Háziorvostan

Az öngyilkosság biomarkere?

Az öngyilkosságok száma évi több mint 48 000 halálesetre emelkedett az Egyesült Államokban. A major depressziós zavar (’major depressive disorder’; MDD) a leggyakrabban előforduló diagnózis az öngyilkosságok esetében, és az öngyilkosság kockázatának leginkább kitett személyek azonosítása sürgető kihívás.

Feltöltve: 2022-06-16 | Kategória: Háziorvostan

Új módszer a Covid-fertőzés megelőzésére?

A Louvain-i Katolikus Egyetem (Belgium) arról számolt be, hogy kutatóinak sikerült azonosítaniuk azt a célpontot, ami lehetővé teszi a Covid-19 megbetegedést okozó vírus számára, hogy megtámadja a sejteket. Mi több, sikerült blokkolniuk a vírust, és megakadályozniuk, hogy az interakcióba lépjen a sejtekkel, megakadályozva ezáltal a fertőzést.

Feltöltve: 2022-06-15 | Kategória: Háziorvostan

Okostelefonnal a köszvény kezelésében?

A köszvényben szenvedő betegek esetében a kedvezőbb kimenetelek a húgysavszintek ellenőrzéséhez köthetők; ugyanakkor, az Egyesült Királyságban jelenleg a betegek kevesebb, mint 40%-ának kínálnak urátcsökkentő kezelést, és azt is jellemzően titrálás nélkül.

Feltöltve: 2022-06-14 | Kategória: Háziorvostan

Megerősített majomhimlős eset Massachusettsben

Az év első amerikai majomhimlős megbetegedése lehet a massachusettsi közegészségügyi hivatal által 2022. május 18-án, szerdán bejelentett ritka bőrbetegség, amit egy férfinál mutattak ki.

Feltöltve: 2022-06-09 | Kategória: Háziorvostan

COVID-vakcina és myocarditis: egy 23 milliós lakosú skandináv vizsgálat

Beszámolók jelentek meg a SARS-CoV-2 elleni messenger RNS (mRNS) alapú vakcinációt követően fellépő myocarditisről. Egy metaanalízis vizsgálat értékelte a SARS-CoV-2 elleni védőoltás beadását követő myocarditis és pericarditis kockázatát a vakcinakészítmény típusa, az oltóanyag dózisszám, a nem és az életkor szerint.

Feltöltve: 2022-06-03 | Kategória: Háziorvostan

Észak-Korea az első Covid-járvány kitörésről adott hírt

Észak-Korea 2022. május 12-én, csütörtökön számolt be az első Covid-19 járványkitörésről, ami miatt országos vészhelyzetet hirdetett és országos zárlatot rendelt el.

Feltöltve: 2022-06-02 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld