Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan

Melyek a hyperkalaemia leggyakoribb EKG jelei?

Kép
 
Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon,,Nyugdíjas psychiáter és addiktológus vagyok. Ha telefonon vagy e-mail én tudok segíteni, szívesen m...''Koronavírus: Kivonat első vonalbeli ellátó orvosok számára,,[email protected]''Az Egyesült Államokban a fej-nyaki daganatok száma már meghaladja a méhnyakrákos esetek számát,,Bertáné Kovács Erika''WHO: továbbra sem javasolt a maszk viselése az egészségeseknek,,Mike Ryan kijelentése - magyarázat nélkül - értelmezhetetlen. Ha látszólag egészséges, de már vírus...''A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint itt az ideje farkast kiáltani,,Legyünk optimisták, a MAGYAR EMBER fegyelmezett, betartja járványügyi utasitásokat!!! a járványörbe...''

Háziorvostan

COVID-19 fertőzés és cardialis érintettség: esetismertetés

A vírusfertőzést a myocarditis egyik leggyakoribb okaként tartják számon. A súlyos akut légzőszervi szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) vírusfertőzés szövődményeként felmerülő cardialis érintettségről azonban csak keveset tudunk.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: Háziorvostan

A köröm melanoma: 10 év tapasztalata

A köröm területén megjelenő melanoma ritkán fordul elő. Minél nagyobb mortalitásról számolnak be a szakirodalmak, annál nagyobb a valószínűsége, hogy az a késői diagnózissal és kezeléssel összefüggő előrehaladott betegségnek tudható be.

Feltöltve: 2020-04-06 | Kategória: Háziorvostan

Vizelet inkontinencia ellátása a háziorvosi gyakorlatban 1.

A vizelet inkontinencia tág értelemben véve a vizelet akaratlan ürítését jelenti. A vizelet inkontinencia prevalenciája változó, 25-45% körüli lehet, és ezáltal jelentős terhet ró a háziorvosi praxisok számára. Két fő típusát különböztetjük meg: hiperaktív hólyag, vagy késztetéses inkontinencia és a gátizomzat és a húgycső záróizom gyengesége, vagy stressz-inkontinencia.

Feltöltve: 2020-04-01 | Kategória: Háziorvostan

Engedélyezték első automatizált inzulinadagoló vezérlőt! 1. rész

Ez az engedély a diabéteszben szenvedő betegek egészségének javítására alkalmazott mesterséges intelligencia egy példája, és közelebb visz bennünket az igazi mesterséges hasnyálmirigyhez.

Feltöltve: 2020-04-01 | Kategória: Háziorvostan

Hyponatraemia a kórházi gyakorlatban

A vizsgálat célja az volt, hogy megfigyeljék a hyponatraemia prevalenciáját és okait kórházban kezelt betegeknél, és elemezzék a hyponatraemia és a mortalitás közötti kapcsolatot.

Feltöltve: 2020-03-31 | Kategória: Háziorvostan

A reumás láz szekunder profilaxisa 2.rész

Bár az elmúlt évtizedekben jelentősen zuhant a reumás láz incidenciája, a betegség mégis az egyik fő oka a cardiovascularis megbetegedéseknek és halálozásnak a szocio-ökonomikus hátrányos helyzetben lévő népesség körében, elsősorban a fejlődő országokban.

Feltöltve: 2020-03-26 | Kategória: Háziorvostan

Amit az akut reumás lázról napjainkban érdemes tudni 1. rész

Bár az elmúlt évtizedekben jelentősen zuhant a reumás láz incidenciája, a betegség mégis az egyik fő oka a cardiovascularis megbetegedéseknek és halálozásnak a szocio-ökonomikus hátrányos helyzetben lévő népesség körében, elsősorban a fejlődő országokban.

Feltöltve: 2020-03-24 | Kategória: Háziorvostan

2018. legfontosabb gasztroenterológiai témájú cikke. 3. rész

2018-ban a gastrointestinalis témájú szakirodalmak terén nem volt hiány új érdekfeszítő tudományos és klinikai kezelési ajánlásokból.

Feltöltve: 2020-03-19 | Kategória: Háziorvostan

Új mesterséges intelligencia szívroham előrejelzésére

Az angol Oxfordi Egyetem kutatói kifejlesztettek egy mesterséges intelligenciát (MI) használó technológiát, ami legalább öt évvel a halálos szívroham bekövetkezte előtt képes azonosítani a magas kockázatú csoportba tartozó személyeket.

Feltöltve: 2020-03-16 | Kategória: Háziorvostan

Valóban veszélyes az e-cigaretta?

Az elektronikus cigaretta (e-cigaretta, e-cigi) népszerűsége az elmúlt tíz évben töretlenül növekszik. Használata ugyanakkor nem veszélytelen, káros hatásai a dohányzással összemérhetők, hosszú távú hatásainak kiértékeléséhez azonban további kutatások szükségesek.

Feltöltve: 2020-03-12 | Kategória: Háziorvostan

Egy lépéssel közelebb az univerzális influenza-vakcina előállításához

175 alanyon tesztelték a Flu-v kísérleti védőoltást, az adatok alapján az egyszeri dózis erősebb immunválaszt váltott ki, mint a placebo – számol be a Live Science. A szakértők szerint a szer hatékony és biztonságos lehet, a klinikai tesztelés pedig az utolsó fázisba léphet.

Feltöltve: 2020-03-11 | Kategória: Háziorvostan

Csecsemőket is érintett az új koronavírus (2019-nCoV)!

A kínai központi kormányzattól és a helyi egészségügyi hatóságoktól származó adatok alapján 2019. december 8. és 2020. február 6. között kilenc 1 évesnél fiatalabb csecsemő fertőződött meg a COVID-19 megbetegedést okozó vírussal és került kórházba Kínában.

Feltöltve: 2020-03-09 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld