Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan

Melyek a hyperkalaemia leggyakoribb EKG jelei?

Kép
 
Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Bár a X. tesztet sikeresen kitöltöttem, nem kaptam igazolást róla ...''Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Nem lehet a tesztet kitolteni nem jelenik meg a teszt Üdvözlettel dr.Nyiredy Géza''Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Tisztelt Doktor Úr! Sajnos a tanfolyam kérdéssora mobilkészülékről nem elérhető. Kérjük számítógép...''Az egészségügyet érintő munkaügyi változások 1. - Egészségügyi jog a gyakorlatban VII.,,Tisztelt drborbas! Köszönjük az észrevételét! Technikai probléma volt, de megoldottuk, most már el...''Az egészségügyet érintő munkaügyi változások 1. - Egészségügyi jog a gyakorlatban VII.,,Egészségügyi jog VII. és VIII. teszt nem jelenik meg. Tisztelettel: Dr. Borbás Antal''

Háziorvostan

Csontritkulásra szakosodott központ lesz Bükfürdőn

Gyógyászatfejlesztés kezdődik a büki gyógyfürdőben, a Szent Kelemen-medence felújítása már zajlik, a teljes külső-belső átalakítással csontritkulásra szakosodott centrum lesz majd a fürdő gyógyászati részlege.

Feltöltve: 2018-11-16 | Kategória: Háziorvostan

A fluorokinolonok használatának megszorításaira vonatkozó ajánlások

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Farmakovigilancia Kockázatértékelő Bizottsága (PRAC) egy biztonságossági felülvizsgálatot követően ajánlást fogalmazott meg a szisztémás és inhalációs fluorokinolon és kinolon antibiotikumok használatának korlátozásával kapcsolatban.

Feltöltve: 2018-11-16 | Kategória: Háziorvostan

Országos kutatás: a cukorbetegek fele méri naponta vércukorszintjét

A diabéteszesek kétharmada gondolja úgy, hogy egészségesebben étkezik mióta megtudta, hogy cukorbeteg, az orvos által javasolt szénhidrát diétát viszont csak mindössze a betegek fele tartja.

Feltöltve: 2018-11-15 | Kategória: Háziorvostan

Kell-e második echocardiogramm Kawasaki-betegség esetén?

Egy új tanulmány szerint nem szükséges elvégezni a hathetes kontroll echocardiográfiai vizsgálatot azoknál a Kawasaki-betegségben szenvedő gyermekeknél, akiknél a kiinduláskor és a kéthetes ellenőrző echocardiográfiai vizsgálatkor normál eredmények születtek.

Feltöltve: 2018-11-13 | Kategória: Háziorvostan

Nem egyértelmű a kórházi hazabocsátást követően felírt rivaroxaban terápia előnye

A New England Journal of Medicine szakfolyóirat szeptemberi kiadásában megjelent tanulmány eredménye szerint a kórházi hazabocsátás után felírt rivaroxaban a placebohoz képest nem csökkenti a betegek szimptómás vénás thromboemboliájának és az azzal járó halálozásának kockázatát.

Feltöltve: 2018-11-12 | Kategória: Háziorvostan

Intelligens talpbetét csökkenti a diabeteses lábfekély kiújulását

1-es és 2-es típusú diabetesben szenvedő betegek bevonásával végzett vizsgálatban az intelligens nyomás érzékelő talpbetét (SurroSense Rx, Orpyx Medical Technologies) használata akár 86%-al csökkenti a diabeteses lábfekély kiújulását.

Feltöltve: 2018-11-12 | Kategória: Háziorvostan

Az ivóvíz fogyasztásának növelése csökkentheti a cystitis kiújulását

A JAMA Internal Medicine októberi online kiadásában megjelent tanulmány eredménye szerint a cystitis szempontjából erősen veszélyeztetett, kevés folyadékot fogyasztó nők számára az ivóvíz fogyasztás növelése megelőzheti a betegség kiújulását.

Feltöltve: 2018-11-08 | Kategória: Háziorvostan

Thrombocytaszám graviditasban

Szövődménymentes graviditasban a 150,000/ml-nél alacsonyabb thrombocytaszámot alternatív ok azonosításának hiányában gestatios thrombocytopeniának nevezzük.

Feltöltve: 2018-11-07 | Kategória: Háziorvostan

A diklofenák használatának elkezdése növeli a kardiovaszkuláris kockázatot

A BMJ szakfolyóirat szeptemberi online kiadásában megjelent tanulmány eredménye alapján a diklofenák használatának elkezdése a használat mellőzéséhez képest növeli a kardiovaszkuláris kockázatot.

Feltöltve: 2018-11-07 | Kategória: Háziorvostan

A többszörösen telítetlen zsírsavak és a szorongás 2.

A lehetséges hatásmechanizmus kapcsán a szerzők megjegyezték, hogy az agyhártya jelentős mértékben tartalmaz többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavakat és azok származékait.

Feltöltve: 2018-11-06 | Kategória: Háziorvostan

Valóban korai menopauzát okozhat-e az intenzív fizikai aktivitás? 2.

Egy áttörést jelentő új tanulmány rácáfolhat arra a korábbi kutatási eredményre, mely a testedzést kapcsolatba hozta a korai menopauzával.

Feltöltve: 2018-11-02 | Kategória: Háziorvostan

A többszörösen telítetlen zsírsavak és a szorongás 1.

A tanulmányokban az omega-3 kezelés 3-26 hétig tartott. Bár az elemzés a kezelés időtartama kapcsán nem talált szignifikáns hatást.

Feltöltve: 2018-10-31 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld