Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan
Hány európai ember életét követelte a spanyolnátha?
Kép
 
Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra,,Nem láthatók a felírt receptek.Még egy kicsit fejlesszétek,azután jelentsétek be,hogy működik a ren...''Érdekes eredményre jutottak, egy prosztatarákot vizsgáló kutatás során,,Ez egy kicsit utóérzés számomra, és egy ismert gyakorlat alátámasztása. Az obszerváció, az "activ...''Száztizenöt éves hagyománynak szakad vége,,Vagyis már nem is lesz Toblerone többet. Túlélik, mint ahogyan mi is a Győri keksz esetében. A dav...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,"2018.óta másfélszeresére nőtt az E-alap" - mondá államtitkár úr. És arról hallott-e, hogy öt év al...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,Az alul finanszírozásról mikor beszélnek?''

Háziorvostan

Az atorvastatin csökkenti az antraciklin okozta szívműködési zavarokat?

Az antraciklinnel kezelt limfómás betegek atorvastatin kezelése jelentősen, mintegy kétharmadával csökkentette az incidens szívműködési zavarok előfordulását a kezelés 12 hónapja alatt, derült ki egy multicentrikus, randomizált vizsgálatból, amelyben 300 beteg vett részt.

Feltöltve: 2023-03-29 | Kategória: Háziorvostan

Az opioid-túladagolás a szülés utáni halálozás egyik fontos oka

Az opioid-túladagolás és más megelőzhető okok fontos szerepet játszanak a szülés utáni halálozásban különösen azoknál a nőknél, akiknek a közelmúltban opioid használati rendellenesség (OUD) volt a kórtörténetében.

Feltöltve: 2023-03-22 | Kategória: Háziorvostan

A hashajtó és demencia kapcsolata: érdekes meglepetés!

A vény nélkül kapható hashajtók használata gyakori a lakosság körében. A mikrobiom-bél-agy tengely hipotézis szerint a hashajtók használata összefügghet a demenciával. Egy vizsgálat célja az volt, hogy értékelje a hashajtók rendszeres használata és a demencia előfordulása közötti összefüggést az Egyesült Királyság (UK) Biobank adatbázisában.

Feltöltve: 2023-03-14 | Kategória: Háziorvostan

Az antikoagulálás biztonságossága cirrózisban?

A cirrózisos betegekről sokáig azt gondolták, hogy koagulopátiásak. Ez a paradigma azonban az utóbbi években megváltozott, és jelenleg a cirrózist prothrombotikus állapotnak ismerik el.

Feltöltve: 2023-03-13 | Kategória: Háziorvostan

Nőtt az anyai halálozási arány?

Az ENSZ-ügynökségek szerdán közzétett jelentése szerint 2020-ban a világ szinte minden régiójában emelkedett vagy stagnált az anyai halálozási ráta, ami jelentős visszaesést jelent a szülés vagy terhesség alatti komplikációk leküzdésére irányuló globális erőfeszítésekben.

Feltöltve: 2023-03-10 | Kategória: Háziorvostan

Az 1-es típusú cukorbetegség már nem a soványak betegsége

Az Egyesült Államokban az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedők mintegy kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, ami közel ugyanolyan arány, mint a cukorbetegségben nem szenvedő amerikaiaké - derül ki az új országos felmérés adataiból.

Feltöltve: 2023-03-07 | Kategória: Háziorvostan

A metformin jelentősen csökkenti a COVID-19 vírusterhelést!

A metformin cukorbetegség elleni gyógyszerrel végzett kezelés jelentős, dózisfüggő hatást mutat a SARS-CoV-2 vírusterhelés csökkenésében a beadást követő pár napon belül, a COVID-OUT 3. fázisú vizsgálat legújabb elemzése szerint. Ezek az eredmények a COVID-fertőzésben kimutatott számos előnyét egészítik ki a gyógyszernek.

Feltöltve: 2023-03-03 | Kategória: Háziorvostan

Agydaganat a CT-vizsgálat következtében?

Az európai EPI-CT-vizsgálat célja a gyermekek és fiatal felnőttek CT-vizsgálataiból eredő rákkockázatok számszerűsítése, mely során az agydaganat kockázatát értékelték.

Feltöltve: 2023-03-02 | Kategória: Háziorvostan

A rhinovírusok és az enterovírusok a világjárvány alatt

A rhinovírusok és/vagy enterovírusok a világjárvány alatt is fennmaradtak a gyermekek és a serdülők körében a JAMA Network Open című szaklapban február 7-én online közzétett tanulmánya szerint.

Feltöltve: 2023-02-28 | Kategória: Háziorvostan

Instabil gerinctörések: operatív vagy nem operatív kezelés az időseknél?

Az instabil gerinctörésben szenvedő időskorú betegek betegség kimenetelének és halálozásának felméréséét értékelte egy vizsgálat a kezelési módtól függően.

Feltöltve: 2023-02-27 | Kategória: Háziorvostan

Képviselhet hozzáadott értéket egy generikum?

„A penicillint senki sem találhatta fel, mert végtelen idők előtt a természet és egy bizonyos penész már előállította… Nem, én nem találtam fel a penicillin alapanyagát, csupán felhívtam rá az emberek figyelmét és nevet adtam neki.” (Sir Alexander Fleming)

Feltöltve: 2023-02-24 | Kategória: Háziorvostan

Hidroxiklorokvin és a retinopátia: mire figyeljünk?

A hidroxiklorokint minden szisztémás lupus erythematosusban szenvedő betegnek ajánlják, és gyakran alkalmazzák más gyulladásos állapotok esetén is, de hosszú távú mellékhatásként látást veszélyeztető retinopátia a kezelés során előfordulhat.

Feltöltve: 2023-02-22 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld