Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan 
 
A szürke százmilliárd árnyalata,,teljes igény nélkül: egyeseket az OEP befogad , ez diszkrimináció. A magánrendelésekbe tereli a bet...''A szürke százmilliárd árnyalata,,Azt hiszem egy őszinte mondat kimaradt: Így befektetőként rontani tudnám a kevésbé tőkeerős konkure...''Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''

Háziorvostan

Új gyógyszer a krónikus köhögés ellen

A brit Manchester Egyetem fázis II vizsgálatának eredményei szerint a P2X3 inhibitorok hatékonyan csillapítják a krónikus köhögést, ami komoly változást hozhat a számos különböző kezelést sikertelenül próbáló beteg életében.

Feltöltve: 2017-09-20 | Kategória: Háziorvostan

Lépjünk túl a statin monoterápián

A statinok hatásos LDL-koleszterinszint csökkentése az ateroszklerotikus folyamat mérsékelését váltja ki. Számos epidemológiai vizsgálat igazolta az LDL-koleszterin csökkentés mértéke és az antiateroszklerotikus hatás közötti szoros összefüggést.

Feltöltve: 2017-09-19 | Kategória: Háziorvostan

Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?

Brit kutatók szerint emelkedett thrombocyta szám esetén fennáll a veszélye annak, hogy a betegnél egy éven belül valamilyen daganatos megbetegedést diagnosztizálnak. Ez különösen igaz, ha egy hat hónapon belüli újabb vérvizsgálat ismét emelkedett thrombocyta értéket mutat.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-09-13 | Kategória: Háziorvostan

Rutin vagy kihívás? Hogyan állunk az LDL-C és a kardiovaszkuláris rizikó csökkentésével 2017-ben?

Az emelkedett LDL-C-szint bizonyítottan hozzájárul az ateroszklerózis korábbi kezdetéhez és gyorsabb progressziójához. Az LDL-C hatásos csökkentésével kedvezően befolyásolható a kardiovaszkuláris rizikóállapot, illetve a vaszkuláris betegségek kimenetele.

Feltöltve: 2017-09-12 | Kategória: Háziorvostan

Enzimpótlással megelőzhetőek a gluténérzékeny betegek gasztrointesztinális tünetei

Egy kis esetszámú svéd tanulmány eredménye szerit az Aspergillus niger penészgombából származó prolil endoproteáz enzim kivédheti a kellemetlen gasztrointesztinális tüneteket azoknál a gluténérzékeny betegeknél, akik véletlenül búzát vagy valamilyen más gabonát fogyasztottak.

Feltöltve: 2017-08-24 | Kategória: Háziorvostan

A gyógyszerinterakciók veszélye idős betegeknél

Két kutatócsoport vizsgálata alapján az USA-ban minden hatodik idős beteget súlyos gyógyszer kölcsönhatások veszélye fenyeget, és a felnőtt betegek 25%-a nem tájékoztatja az orvosát arról, ha valamilyen gyógynövényt vagy táplálékkiegészítőt szed.

Feltöltve: 2017-08-23 | Kategória: Háziorvostan

A magnézium-szulfát szerepe az asthma kezelésében

Milyen szerepet tölt be az intravénás magnézium-szulfát az asthma kezelésében? A kérdés nagyon fontos, tekintettel az asthma gyakorisága és az esetleges exacerbációk súlyosságára.

Feltöltve: 2017-08-16 | Kategória: Háziorvostan

A gyógyszer indukálta hasmenés legvalószínűbb okai

Kétrészes cikksorozatunk második részében a gyógyszer indukálta hasmenések lehetséges okairól számolunk be.

Feltöltve: 2017-08-08 | Kategória: Háziorvostan

A gyógyszer indukálta hasmenés kategóriái

Kétrészes cikksorozatunk első felében a hasmenések osztályozásáról, kategóriáiról számolunk be, érintve a gyógyszer-indukált hasmenés típusait is.

Feltöltve: 2017-08-07 | Kategória: Háziorvostan

Sok tengerentúlra utazó amerikai turista nem oltatja be magát MMR oltással

Sok külföldre utazó amerikai nem oltatja be magát kanyaró ellen, és ezzel saját magát és a vele kontaktusba kerülőket fertőzés veszélyének teszi ki. - olvasható az Annals of Internal Medicine szakfolyóirat online beszámolójában.

Feltöltve: 2017-08-03 | Kategória: Háziorvostan

A WHO szerint globális szinten javult a halálozási okokra vonatkozó statisztikai adatgyűjtés

Az Egészségügy Világszervezet (World Health Organization, WHO) 2017-es "World Health Statistics "című beszámolója szerint a világszerte bekövetkező halálozások közel felénél ma már rögzítik a halálozás okát.

Feltöltve: 2017-07-25 | Kategória: Háziorvostan

Alzheimer-kóros betegeknél a szedatívumok növelik a tüdőgyulladás kockázatát

Finn kutatók megállapították, hogy a benzodiazepinek használata a saját otthonukban élő Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél növeli a tüdőgyulladás kockázatát.

Feltöltve: 2017-07-21 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld