Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan

Mikor halt meg az első diagnosztizált prostatarákos beteg?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

Megint folyik a gyerek orra: mit ad a gyermekgyógyász?,,Micsoda csoda történt a csodálatos modern informatika világában. Bizony vissza kell térni a jól bev...''Füstbe ment egészség,,Sztem csak döntés kérdése,mint a legtöbb dolog a világon.''Füstbe ment egészség,,Sztem csak döntés kérdése,mint a legtöbb dolog a világon.''A colorectalis daganat szűrése nem szükséges mindenkinek?,,Vannak olyan polypok( " fogazott" polypok amik nem véreznek )ugyanakkor veszélyesek mi ezzel a hely...''Járvány van, mégsem jelentkeznek a védőoltásért a magyarok,,Hatásos?''

Háziorvostan

Ne az egyes ételek, hanem az étrend legyen egészséges: az Amerikai Táplálkozástudományi Akadémia állásfoglalása, 2013

Az Amerikai Táplálkozástudományi Akadémia állásfoglalása szerint nem az egyes ételek, hanem az étrend egésze meghatározó az egészséges táplálkozásban. A kijelentés, hogy bizonyos ételek „rosszak”, míg mások „jók” leegyszerűsítő és sokszor az egészségtelen táplálkozási szokások kialakulását támogatja.

Feltöltve: 2013-10-02 | Kategória: Háziorvostan

Az energiamentes édesítőszerek hatása a testsúlyra.
Az Amerikai Szív Társaság és az Amerikai Diabétesz Társaság tudományos állásfoglalása

Az energiamentes (nem-nutritív) édesítőszerek fogyasztásával és a testtömeg összefüggésével kapcsolatban rendelkezésre álló vizsgálatok legtöbbször az energiahiány létrehozására összpontosítanak.

Feltöltve: 2013-09-04 | Kategória: Háziorvostan

Ne kompenzáljuk az energiabevitelt kalóriamentes édesítők használatakor – Mit mutat a mérleg?

Az energiamentes (nem-nutritív) édesítőszerekkel édesített élelmiszerek hozzájárulnak a nap folyamán elfogyasztott hozzáadott cukorból származó kalóriák csökkentéséhez. Az energiamentes édesítőszerek előnye, hogy energiatartalmuk nincs, vagy elhanyagolható, mégis az intenzív édes íz élményét nyújtják.

Feltöltve: 2013-06-19 | Kategória: Háziorvostan

Kis változtatások elegendőek az elhízás ellen?

A gyermekeket és felnőtteket egyaránt egyre szélesebb körben érintő túlsúly és elhízás előfordulási gyakoriságának csökkentésében kulcsfontosságú az egyéni energia-egyensúly elérése, és ezen keresztül a testtömeg növekedés megelőzése.

Feltöltve: 2013-05-29 | Kategória: Háziorvostan

Hogyan hatnak az édesítőszerek? Az energiatartalmú és energiamentes édesítőszerek osztályozása

Az édes ízeket mindenki szereti, de az édesség mértékének kedvelése egyénileg változik. Az ízérzékelést befolyásolja többek között a nyelven elhelyezkedő receptorok száma, a genetika és a táplálkozási szokások.

Feltöltve: 2013-05-13 | Kategória: Háziorvostan

Ételeink sótartalma évi 2,3 millió extra kardiovaszkuláris halált okoz világszerte

A Harvard Egyetem kutatóinak globális elemzéséből kiderül, hogy közel kétszer annyi sót fogyasztunk, mint amennyit kellene. A mértéktelen sófogyasztás azonban nagy árat követel.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2013-04-29 | Kategória: Háziorvostan

A tojás javítja a lipid profilt

A nagy derékbőség, magas triglicerid, alacsony HDL-koleszterin szint, magas vérnyomás és emelkedett vércukor érték köztudottan a cukorbetegség és a kardiovaszkuláris megbetegedések előszobájának tekinthető metabolikus szindróma rizikófaktorai.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2013-01-02 | Kategória: Háziorvostan

A hidratáció jelentőségének szakmai értékelése Európában

Jelen tanulmány hat európai ország egészségügyi szakembereinek hozzáállását a hidratáció fontosságának megítélésével kapcsolatban.

Feltöltve: 2012-12-04 | Kategória: Háziorvostan

Fokozhatja az édesítőszerek fogyasztása bizonyos ráktípusok kialakulásának kockázatát?

Silvano Gallus és munkatársai a Mario Negri Farmakológiai Kutatóintézetből megjelentettek egy vizsgálatot, amely további bizonyítékot szolgáltat, hogy nincs arra utaló jel, hogy az édesítőszerek daganatos betegségeket okoznának.

Feltöltve: 2012-11-30 | Kategória: Háziorvostan

Az édesítőszerek szerepe a testtömeg karbantartásában

Az elhízottak száma világszerte nő. A folyamat visszafordítását célzó stratégiáknak az energiabevitel csökkentésére és az energiafelhasználás növelésére egyaránt figyelniük kell. Az alacsony vagy csökkentett energiatartalmú élelmiszerek biztosítása az egyik lehetőség arra, hogy elősegítsük az energiabevitel csökkentését és támogassuk a testtömeg megtartását vagy csökkentését.

Feltöltve: 2012-11-24 | Kategória: Háziorvostan

Az alacsony energiatartalmú és energiamentes édesítőszerek előnyei

Az édesítőszerek olyan anyagok, amelyek élelmiszerekhez vagy italokhoz adva édes ízt biztosítanak, energiamentesen vagy nagyon alacsony energiatartalommal. A legtöbb édesítőszer több százszor édesebb, mint a cukor, ez azt jelenti, hogy csak kis mennyiség szükséges az édesítő hatás eléréséhez.

Feltöltve: 2012-11-22 | Kategória: Háziorvostan

Serkentik az étvágyat az édesítőszerek?

A 80-as években felvetették, hogy az édesítőszerek serkenthetik az étvágyat, így fokozzák a táplálékbevitelt és elősegítik a hízást.

Feltöltve: 2012-11-14 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 1 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld