Főoldal » Szakterületek » Neurológia 
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Halált okozhat a kevés alvás Kifejezetten hatékony a larotrectinib a daganatos megbetegedések kezelésében Terápiás ajánlás a diabetes és osteoporosis együttes előfordulására A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik meg Csökken a kórházi fertőzések száma Agydaganatot gyógyíthat a zikavírus Az ember, aki hazatért - Váli Péter Száz éve született Szabó Magda
A szürke százmilliárd árnyalata,,teljes igény nélkül: egyeseket az OEP befogad , ez diszkrimináció. A magánrendelésekbe tereli a bet...''A szürke százmilliárd árnyalata,,Azt hiszem egy őszinte mondat kimaradt: Így befektetőként rontani tudnám a kevésbé tőkeerős konkure...''Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''

Neurológia

Halált okozhat a kevés alvás

Egy új vizsgálat eredményei azt igazolták, hogy a hat óránál rövidebb idejű éjszakai alvás jelentős mértékben növeli a cardiovascularis (CVD) és cerebrovascularis (CBV) megbetegedésekkel járó halálozás kockázatát.

Feltöltve: 2017-09-24 | Kategória: Neurológia

Lépjünk túl a statin monoterápián

A statinok hatásos LDL-koleszterinszint csökkentése az ateroszklerotikus folyamat mérsékelését váltja ki. Számos epidemológiai vizsgálat igazolta az LDL-koleszterin csökkentés mértéke és az antiateroszklerotikus hatás közötti szoros összefüggést.

Feltöltve: 2017-09-19 | Kategória: Neurológia

Rutin vagy kihívás? Hogyan állunk az LDL-C és a kardiovaszkuláris rizikó csökkentésével 2017-ben?

Az emelkedett LDL-C-szint bizonyítottan hozzájárul az ateroszklerózis korábbi kezdetéhez és gyorsabb progressziójához. Az LDL-C hatásos csökkentésével kedvezően befolyásolható a kardiovaszkuláris rizikóállapot, illetve a vaszkuláris betegségek kimenetele.

Feltöltve: 2017-09-12 | Kategória: Neurológia

A mérsékelt alkoholfogyasztás is árt az agynak

Egy új kutatás azt mutatja, hogy az absztinenciához képest még a mérsékelt mennyiségű alkoholfogyasztás is kóros agyi elváltozásokat, többek közt hippocampalis atrophiát eredményez. A kutatás eredményeiről a BMJ szakfolyóirat online kiadása számolt be.

Feltöltve: 2017-09-10 | Kategória: Neurológia

A fehérvérsejtszám előre jelezheti a subarachnoidealis vérzést követő ischaemiát

Az Amerikai Idegsebész Szövetség (AANS) 2017-es értekezletén ismertetett beszámoló szerint, ha subarachnoidealis vérzést (SAV) követően rövid időn belül emelkedik a fehérvérsejtek száma (Fvs), az komoly figyelmeztetés lehet arra, hogy az egyébként kedvező klinikai fokozatú betegeknél agyi ischaemia következhet be.

Feltöltve: 2017-08-11 | Kategória: Neurológia

Multidiszciplináris felülvizsgálattal csökkenthető a szükségtelen lumbalis gerincműtétek száma

Egy új tanulmány eredménye szerint a lumbalis gerincműtétre várakozó betegek multidiszciplináris felülvizsgálata az esetek nagy százalékában módosítja a terápiás döntést, így elkerülhetőek a szükségtelen és költséges operációk.

Feltöltve: 2017-08-03 | Kategória: Neurológia

Milyen kapcsolatban áll a migrén és a rosacea?

A rosacea az arc középső területeit érintő (centro-faciális) erythemával és bőrpírral, teleangiectaticus csomókkal, papulákkal, pustulákkal, cisztákkal és rhinophymával jellemezhető gyulladásos bőrbetegség.

Feltöltve: 2017-08-01 | Kategória: Neurológia

Alzheimer-kóros betegeknél a szedatívumok növelik a tüdőgyulladás kockázatát

Finn kutatók megállapították, hogy a benzodiazepinek használata a saját otthonukban élő Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél növeli a tüdőgyulladás kockázatát.

Feltöltve: 2017-07-21 | Kategória: Neurológia

Sepsist követően évekig fennáll a rohamok veszélye

Egy új elemzés szerint a sepsis után felépülő betegeknél gyakrabban fordulhatnak elő rohamok a kórházi hazabocsátás után, mint az egyéb ok miatt hospitalizáltak körében.

Feltöltve: 2017-07-07 | Kategória: Neurológia

Az FDA engedélyezte az edaravone alkalmazását amiotrófiás laterális szklerózis kezelésére

Az FDA jóváhagyta az edaravone alkalmazását az amiotrófiás laterális szklerózisban (ALS) szenvedők funkcionális hanyatlásának enyhítésére.

Feltöltve: 2017-07-05 | Kategória: Neurológia

Az utóbbi idők legnagyobb eredményei a neurológia területén

A sclerosis multiplex szakértői azt remélték, hogy a tavalyi év végig jóváhagyják az Ocrelizumab gyógyszert nem csak a recidiváló, hanem a progresszív sclerosis multiplex kezelésére is.

Feltöltve: 2017-06-13 | Kategória: Neurológia

A benignus paroxizmális pozicionális vertigo új kezelési irányelve

Új irányelvek segítik az orvosokat a benignus paroxizmális pozicionális vertigo (BPPV) diagnózisának megtervezésében, valamint a terápiás pozicionáló manőverek végrehajtásában.

Feltöltve: 2017-06-06 | Kategória: Neurológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld