Főoldal » Szakterületek » Neurológia

Egyre több beteg használja ízületi- és porcproblémákra a zöldkagyló-kivonatot.

 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Méhnyakrák szűrés Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2018. március Nem daganatos fájdalmak opioid kezelése A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Meghatározzák a leggyakoribb magyarországi daganatos betegségekre jellemző onkogenetikai eltéréseket Az ivóvízben lévő nitrát növeli a kolorektális rák kockázatát Mi a dekantálás és mikor van rá szükség? A kávékóstolás művészete Sötét bőrű, kék szemű lehetett a britek őse
150 gyermekorvos hagyná abba a gyógyítást,,Mikor jön rá Balogh Úr,hogy isten nem gyógyit?''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Egy szerény, stilisztikai megjegyzés: a pneumóniát nem "azonosítjuk", hanem felismerjük, kórismézz...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Annó a belszakvizsgán a tételem a vírus- és a bact. pneumonia diff. dg.-a volt. Azért ezt a kettőt ...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Kedves Olvasónk! Engedje meg, hogy szakmai vezetőnk, Dr. Rákóczi Éva válaszát tolmácsoljuk Önnek...''Milyen érzés meghalni?,,Nagyon tetszett a cikk. Egy 62 éves nő..''

Neurológia

Nem daganatos fájdalmak opioid kezelése

Az American Society of Interventional Pain Physicians iránymutatása szerint az opioid-visszaélések azonosításához az opioid abúzus szűrésére van szükség, amelyhez vényfelírás ellenőrző programokat (PDMP) és vizelet drogteszteket (UDT) használhatunk.

Feltöltve: 2018-02-22 | Kategória: Neurológia

A hypertonia klasszifikációja és kezelése

Az ACC/AHA új iránymutatása a pre-hypertoniás állapotot nem rangsorolja, hanem két szintre osztja.

Feltöltve: 2018-02-22 | Kategória: Neurológia

A génszerkesztés felemelkedése

A génszerkesztés 2017-ben egyértelműen az érdeklődés középpontjába került és a kutatók megszállottan vizsgálták, hogyan lehet génszerkesztéssel megszüntetni a betegségeket okozó mutációkat.

Feltöltve: 2018-02-14 | Kategória: Neurológia

Egy lépéssel közelebb a sclerosis multiplex megfékezéséhez

A sclerosis multiplex (SM) világszerte mintegy 2,3 millió embert sújtó autoimmun betegség, mely során az immunrendszer megtámadja az idegeket körülvevő myelinhüvelyt.

Feltöltve: 2018-02-13 | Kategória: Neurológia

Veszélyes a kevés alvás

A hat óránál rövidebb idejű éjszakai alvás jelentős mértékben növeli a cardiovascularis és cerebrovascularis megbetegedésekkel járó halálozás kockázatát.

Feltöltve: 2018-02-09 | Kategória: Neurológia

Az újszülöttkori hypoglycaemia agyműködési zavarokat okozhat

Körülbelül minden hatodik újszülött alacsony vércukorszinttel születik. A veszélyeztetett gyermekek közé tartoznak a koraszülöttek.

Feltöltve: 2018-01-30 | Kategória: Neurológia

Új terápia a migrénes rohamok ellátásában

Egy friss tanulmány eredménye nagy előrelépést jelent a migrén kezelésében. A kutatók szerint akár felére is csökkenhet a migrénes rohamok száma.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-01-25 | Kategória: Neurológia

Hatékonynak találták a kannabinoid terápiát az alvási apnoe kezelésében

A megközelítőleg minden ötödik amerikai felnőttet érintő alvási apnoe kezelésére jelenleg semmilyen gyógyszer nem áll rendelkezésre.

Feltöltve: 2018-01-19 | Kategória: Neurológia

Az FDA új non-invazív eszközt engedélyezett

A berendezés használatával számos esettanulmány a krónikus intraktábilis fájdalom azonnali és jelentős mértékű enyhülését mutatta ki.

Feltöltve: 2018-01-12 | Kategória: Neurológia

A migrénes gyermekek ígéretes gyógyszere lehet a botox

Egy kis esetszámú vizsgálat eredménye alapján a botox injekció enyhítheti a migrénben szenvedő gyerekek fájdalmait és csökkentheti a migrénes epizódok gyakoriságát.

Feltöltve: 2018-01-08 | Kategória: Neurológia

Mit tudunk az Alzheimer-kór megelőzéséről?

Az amerikai Alzheimer Szövetség becslései szerint az Alzheimer-kór Egyesült Államokra jelenleg jellemző 5 milliós prevalenciája 2050-re a 16 milliót is elérheti, ha addig nem dolgoznak ki egy hatékony kezelést.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-01-02 | Kategória: Neurológia

Meglepően sok kórállapot kapcsolódik a coeliakia betegséghez

Több mint 35 millió ember adatbázisának vizsgálata alapján kiderült, hogy a coeliakia számos különböző betegséghez kapcsolódhat.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-12-15 | Kategória: Neurológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld