Főoldal » Szakterületek » Neurológia

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Az EMA megkezdte a Sotrovimab nevű, koronavírus-fertőzöttek kezelésére kifejlesztett gyógyszer hatékonyságának vizsgálatát Bejegyezték az egydózisú Szputnyik Light vakcinát Meghalt 106 beteg, 1541-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon Több tételt kivonnak a Telviran krémből Kásler: csütörtökön újraindulnak az elektív egészségügyi beavatkozások Kiderült, mikor kezdődhet a Dél-budai Centrumkórház építése Karikó Katalin megnézett egy Merkely Béla által végzett szívműtétet Ragadozókat telepítettek a Balatontba Balaton-átevezés - Már lehet nevezni
Érdekes adatok a koronavírus-oltás utáni megbetegedésekről és halálesetekről,,Sántit a statisztika!!!''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Az én praxisomban is követjük a 60 év felettiek ellenanyagszint változásást a második Sinopharm olt...''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Merkely Béla hiteltelen! A virológusok szerint szükség lehet a Kínai vakcina 3, oltására és a nemze...''Két 5 éves kisfiú homokozólapátokkal megszökött egy óvodából majd megpróbáltak venni egy Jaguart,,Hm, jó ízlésük van a nebulóknak. Bíztató, hogy nem Teslát vagy egyéb villanyost szemeltek ki''Kommunikációs útmutató a koronavírus-tévhitekről és cáfolatukról,,Háát.... a helyesírás hagy némi kívánni valót maga után....''

Neurológia

Demencia gondozás. 1. rész

A demenciában szenvedő betegek palliatív ellátását egyre inkább az életminőség javításának, és az egyre előrehaladottabb stádiumú neurodegeneratív betegség számos fizikai és pszichológiai tünetei enyhítésének egy módjaként tartják számon. A daganatos megbetegedésekkel ellentétben azonban viszonylag kevés terminális állapotú, demenciában szenvedő beteg kap beutalót palliatív ellátásra.

Feltöltve: 2021-04-27 | Kategória: Neurológia

A Covid-19 és az ischaemiás stroke

Egy közel 28 000, sürgősségi osztályról származó egészségügyi rekord feldolgozásával készült áttekintés megállapította, hogy a Covid-19 megbetegedéssel diagnosztizált betegek kevesebb, mint 2%-a szenvedett ischaemiás stroke-ot, de azoknál, akiknél ez előfordult, nagyobb volt a hosszú távú ápolás szükségességének kockázata a kórházi elbocsátást követően.

Feltöltve: 2021-04-19 | Kategória: Neurológia

A cluster fejfájás valódi mértéke

A cluster fejfájásban szenvedő betegek kétszeres problémával állnak szemben: az orvosok nagyon gyakran nem ismerik fel a betegséget, és ez a betegség a legsúlyosabb és a legkimerítőbb a fejfájás típusok közül. Ami azt illeti, egy, a cluster fejfájásban szenvedő betegek körében készített új felmérés azt mutatta, hogy a betegek a fájdalmat rosszabbnak ítélik meg, mint a legtöbb egyéb, fájdalmas tapasztalást az életben, ideértve többek között a szülést, a vesekövek húgyutakon történő áthaladását és a pancreatitis-t.

Feltöltve: 2021-04-06 | Kategória: Neurológia

Hogyan lehet leállítani a benzodiazepin kezelést?

A lakosság körülbelül 4%-a használ benzodiazepineket, és a hosszabb időtartamú kezelés a rövid távú alkalmazásra vonatkozó klinikai ajánlások ellenére is gyakori.

Feltöltve: 2021-03-04 | Kategória: Neurológia

A dexamethasone ártalmas krónikus subduralis haematomaban. 2. rész

Egy új, randomizált vizsgálat szerint úgy tűnik, hogy a krónikus subduralis haematoma esetén általánosan alkalmazott kezelés többet árt, mint amennyit használ.

Feltöltve: 2021-02-24 | Kategória: Neurológia

A dexamethasone ártalmas krónikus subduralis haematomaban. 1. rész

Egy új, randomizált vizsgálat szerint úgy tűnik, hogy a krónikus subduralis haematoma esetén általánosan alkalmazott kezelés többet árt, mint amennyit használ.

Feltöltve: 2021-02-23 | Kategória: Neurológia

Az orvosi kannabisz alkalmazása időskori neurológiai tünetekre. 2. rész

„A vizsgálat korlátja a retrospektív kutatási dizájn volt, valamint az, hogy a vizsgálat a tünetek enyhülése szempontjából a betegek önbevallására hagyatkozott. További randomizált, placebo-kontrollált vizsgálatokra van szükség, - mondta Dr. Mechtler.

Feltöltve: 2021-02-11 | Kategória: Neurológia

Az orvosi kannabisz alkalmazása időskori neurológiai tünetekre. 1. rész

Előzetes vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy az orvosi kannabisz biztonságos és hatásos lehet az idős betegek egyes neurológiai betegségeivel összefüggő krónikus tünetek széles körének kezelésében.

Feltöltve: 2021-02-10 | Kategória: Neurológia

Egy új Alzheimer fehérje „nagy remény” a jövőre nézve. 2. rész

Ha megpróbáljuk nyomon követni a tau-csomókat, akkor szükségünk van egy olyan biomarkerre, ami korrelál a csomókkal. Az ’MTBR-tau 243’ lehet ez a marker"- mondta Dr. Bateman. Jelenleg a tau-csomók nyomon követésének egyetlen módszere a PET-vizsgálat, ami nagyon költséges, és bonyolult berendezés szükséges az elvégzéséhez.

Feltöltve: 2021-01-27 | Kategória: Neurológia

Egy új Alzheimer fehérje „nagy remény” a jövőre nézve. 1.rész

A tau-fehérje egy új formája pontos módszer lehet az Alzheimer-kór (AD) korai stádiumának diagnosztizálására és nyomon követésére, mely új reménnyel kecsegtet a jövőre nézve.

Feltöltve: 2021-01-26 | Kategória: Neurológia

Egyszerű nyelvi teszt az Alzheimer-kór előrejelzésére? 2. rész

Egy mesterséges intelligencia (AI) használatával kifejlesztett egyszerű nyelvi teszt nagy pontossággal képes előre jelezni, hogy melyik normál kognitív funkciókkal rendelkező személyek esetében alakul ki Alzheimer-kór (AD), - derül ki egy új kutatásból.

Feltöltve: 2021-01-11 | Kategória: Neurológia

Egyszerű nyelvi teszt az Alzheimer-kór előrejelzésére? 1. rész

Egy mesterséges intelligencia (AI) használatával kifejlesztett egyszerű nyelvi teszt nagy pontossággal képes előre jelezni, hogy melyik normál kognitív funkciókkal rendelkező személyek esetében alakul ki Alzheimer-kór (AD), - derül ki egy új kutatásból.

Feltöltve: 2021-01-08 | Kategória: Neurológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld