Főoldal » Szakterületek » Neurológia

Mi az Usher szindróma?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Jog az egészségügyben 6. Két hétre lezár az ország Jog az egészségügyben 5. Aláírás utáni helyzetkép a MOK szemszögéből A világ egyik legnagyobb orvosi vonatkozású ikeradatbázisa jöhet létre a Semmelweis Egyetemen A dolgozók kilencven százaléka visszakapcsolta a villanyt a Szent Imre Kórházban A betegek sem félnek a magyar robottól Ingyenes tárlatvezetések márciusban is a Nemzeti Múzeum virtuális tereiben Nemsokára tisztázhatják Mátyás király származását a kutatók
Megérkezett a vírus elleni legerősebb fegyverünk, mégis nagy gond lehet,,Kicsit furcsállom, hogy az egészséges immunrendszerre senki sem gondolt, mint a fertőzés elleni leg...''A betegeké a döntés: aki kéri, megkaphatja a kínai vakcinát,,Hogyan, és mi alapján döntsön az állampolgár a vakcinák között? ez nem lehet komoly elvárás, csakis...''Már csak pár nap maradt a másodállásra vonatkozó engedélykérésre,,Ha jogállam lenne nem kéne helytartó aki valamilyen okból azon képességekkel rendelkezik, hogy cs...''A betegeké a döntés: aki kéri, megkaphatja a kínai vakcinát,,Messze nem etikus és korrekt, hogy az egyik, erősenen kritikus háziorvosnál nem tüntették fel, hogy...''Próbára teszik az orvosokat - interjú Váradi Piroskával,,Játszásiból elképzeltem, hogy akkor mi történne, ha a "megkörnyékezett" orvos felüvöltve, kirohan a...''

Neurológia

Hogyan lehet leállítani a benzodiazepin kezelést?

A lakosság körülbelül 4%-a használ benzodiazepineket, és a hosszabb időtartamú kezelés a rövid távú alkalmazásra vonatkozó klinikai ajánlások ellenére is gyakori.

Feltöltve: 2021-03-04 | Kategória: Neurológia

A dexamethasone ártalmas krónikus subduralis haematomaban. 2. rész

Egy új, randomizált vizsgálat szerint úgy tűnik, hogy a krónikus subduralis haematoma esetén általánosan alkalmazott kezelés többet árt, mint amennyit használ.

Feltöltve: 2021-02-24 | Kategória: Neurológia

A dexamethasone ártalmas krónikus subduralis haematomaban. 1. rész

Egy új, randomizált vizsgálat szerint úgy tűnik, hogy a krónikus subduralis haematoma esetén általánosan alkalmazott kezelés többet árt, mint amennyit használ.

Feltöltve: 2021-02-23 | Kategória: Neurológia

Az orvosi kannabisz alkalmazása időskori neurológiai tünetekre. 2. rész

„A vizsgálat korlátja a retrospektív kutatási dizájn volt, valamint az, hogy a vizsgálat a tünetek enyhülése szempontjából a betegek önbevallására hagyatkozott. További randomizált, placebo-kontrollált vizsgálatokra van szükség, - mondta Dr. Mechtler.

Feltöltve: 2021-02-11 | Kategória: Neurológia

Az orvosi kannabisz alkalmazása időskori neurológiai tünetekre. 1. rész

Előzetes vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy az orvosi kannabisz biztonságos és hatásos lehet az idős betegek egyes neurológiai betegségeivel összefüggő krónikus tünetek széles körének kezelésében.

Feltöltve: 2021-02-10 | Kategória: Neurológia

Egy új Alzheimer fehérje „nagy remény” a jövőre nézve. 2. rész

Ha megpróbáljuk nyomon követni a tau-csomókat, akkor szükségünk van egy olyan biomarkerre, ami korrelál a csomókkal. Az ’MTBR-tau 243’ lehet ez a marker"- mondta Dr. Bateman. Jelenleg a tau-csomók nyomon követésének egyetlen módszere a PET-vizsgálat, ami nagyon költséges, és bonyolult berendezés szükséges az elvégzéséhez.

Feltöltve: 2021-01-27 | Kategória: Neurológia

Egy új Alzheimer fehérje „nagy remény” a jövőre nézve. 1.rész

A tau-fehérje egy új formája pontos módszer lehet az Alzheimer-kór (AD) korai stádiumának diagnosztizálására és nyomon követésére, mely új reménnyel kecsegtet a jövőre nézve.

Feltöltve: 2021-01-26 | Kategória: Neurológia

Egyszerű nyelvi teszt az Alzheimer-kór előrejelzésére? 2. rész

Egy mesterséges intelligencia (AI) használatával kifejlesztett egyszerű nyelvi teszt nagy pontossággal képes előre jelezni, hogy melyik normál kognitív funkciókkal rendelkező személyek esetében alakul ki Alzheimer-kór (AD), - derül ki egy új kutatásból.

Feltöltve: 2021-01-11 | Kategória: Neurológia

Egyszerű nyelvi teszt az Alzheimer-kór előrejelzésére? 1. rész

Egy mesterséges intelligencia (AI) használatával kifejlesztett egyszerű nyelvi teszt nagy pontossággal képes előre jelezni, hogy melyik normál kognitív funkciókkal rendelkező személyek esetében alakul ki Alzheimer-kór (AD), - derül ki egy új kutatásból.

Feltöltve: 2021-01-08 | Kategória: Neurológia

A Covid-19 és a neurológiai károsodások. 1. rész

Egy új vizsgálat kimutatta, hogy a Covid-19 megbetegedésért felelős vírus anélkül, hogy közvetlenül megtámadná az agyat vagy az idegeket, körülbelül minden hetedik fertőzött esetében potenciális károsodással járó neurológiai sérüléseket okozhat. Ezek a sérülések az alacsony véroxigén szinteknek köszönhetően az átmeneti zavartságtól kezdve a legsúlyosabb stroke-ig és rohamokig terjedhetnek, - állítják a tanulmány szerzői.

Feltöltve: 2020-12-08 | Kategória: Neurológia

A Parkinson-kór és a Covid-19 miatti halálozás

Egy 80 000 beteg részvételével készített új vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy azok esetében, akik Parkinson-kórban (PD) szenvednek, 30%-kal nagyobb a Covid-19 miatt bekövetkező halálozás kockázata, mint azok esetében, akik nem szenvednek neurodegeneratív betegségben.

Feltöltve: 2020-11-02 | Kategória: Neurológia

A helyzetváltoztatás okozta vérnyomás eltérések összefügghetnek a demenciával?

Annak megfejtésére, hogy az orthostaticus hypotonia (OHYPO) és az ambuláns vérnyomás (BP) helyzetváltoztatásból eredő variabilitása összefüggésben áll-e a demencia előfordulásával, egy több ezres vizsgálat kereste a választ.

Feltöltve: 2020-09-16 | Kategória: Neurológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld