Főoldal » Szakterületek » Neurológia

Ki fedezete fel a penicillint?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő Gyermekkori gastroenteritis és a probiotikumok kérdése Az apixaban hatékonysága és biztonságossága vénás thromboembolia megelőzésére a daganatos betegeknél Testre szabott terápia A nyelőcsőben lévő mutáns sejtek nem biztos, hogy rákot okoznak Vezető orvosi portálok top cikkei - nemzetközi lapszemle-összeállítás Mit rejt a császári orvosi ládika? Az író, aki egy meccsen jött rá, hogy tud regényt írni Az 5 leghajmeresztőbb orvosi sztori a múltból
Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,gulyáspéter Nem vonták vissza ezt a cikket ?''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,Tisztelt Simon Zsolt! A forrásban olvasható rövid összefoglaló valóban nem tartalmazza a műszer ...''

Neurológia

Az időskori demencia előrejelzését könnyíthetik meg magyar kutatók eredményei

Az MTA Természettudományi Kutatóközpontjának (TTK) munkatársai a kóros agyi öregedés mesterséges intelligenciával történő hatékonyabb előrejelzésében értek el fontos előrelépést. A Nemzeti Agykutatási Program által támogatott vizsgálat eredményeiről a GigaScience című tudományos folyóiratban számoltak be a TTK Agyi Képalkotó Központ kutatói.

Feltöltve: 2019-01-10 | Kategória: Neurológia

Új agyi áramkört formál a Parkinson-kór génterápiája

A Parkinson-kór nucleus subthalamicusra fókuszáló génkezelése a jelek szerint egy olyan különleges agyi áramkör formációjához vezet, amely összefügg a klinikai javulással.

Feltöltve: 2019-01-03 | Kategória: Neurológia

Az FDA engedélyezte a Lambert- Eaton myasthenia szindróma első kezelését

A LEMS ritka betegség, melyre régóta keresünk gyógymódot. – mondta sajtóközleményében az FDA Gyógyszerértékelő és Kutató Központjának Neurológiai Termékekért felelős Részlegét igazgató Dr. Billy Dunn.

Feltöltve: 2018-12-21 | Kategória: Neurológia

Napi egy pohár narancslé felezheti a demencia kockázatát

Napi egy kis pohár narancslé jelenősen csökkentheti a demencia kialakulásának kockázatát – ezt állapította meg egy nagy léptékű, hosszú távú amerikai kutatás, írja az MTI.

Feltöltve: 2018-12-11 | Kategória: Neurológia

Az aurás migrén kapcsolatban áll a pitvarfibrilláció kockázatnövekedésével

Egy új kutatás szerint az aurás migrén a jelek szerint növeli a pitvarfibrilláció (AF) kockázatát, ami az ischaemiás stroke fokozott veszélyével járhat.

Feltöltve: 2018-12-05 | Kategória: Neurológia

Myocardialis infarktus három hónapig nőhet a stroke kockázat

Myocardialis infarktust követően az ischaemiás stroke kockázata jelentősen növekszik akár három hónapig.

Feltöltve: 2018-11-20 | Kategória: Neurológia

A fluorokinolonok használatának megszorításaira vonatkozó ajánlások

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Farmakovigilancia Kockázatértékelő Bizottsága (PRAC) egy biztonságossági felülvizsgálatot követően ajánlást fogalmazott meg a szisztémás és inhalációs fluorokinolon és kinolon antibiotikumok használatának korlátozásával kapcsolatban.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-11-16 | Kategória: Neurológia

Bélbaktériumokat találtak az emberi agyban, gyűlnek a bizonyítékok a különös kapcsolatra

Friss kutatások szerint az egészséges idegrendszerben is lehet funkciójuk az emésztő- és az immunrendszer működésében kulcsszerepet játszó mikroorganizmusoknak .

Feltöltve: 2018-11-13 | Kategória: Neurológia

Gyakori neurológiai betegségek élethosszig tartó kockázata az időseknél

A vizsgálat célja az volt, hogy az idős populációnál számszerűsítsék a gyakori neurológiai megbetegedések élethosszig tartó kockázatát, beleértve a betegségek együttes megjelenését és a preventív potenciált, egy kompetitív kockázati kereten belül.

Feltöltve: 2018-10-29 | Kategória: Neurológia

Az autizmussal élő gyerekek rideg integrációja zajlik Magyarországon

Az elmúlt két évben 15 százalékkal emelkedett az úgynevezett autizmus spektrum zavar (ASD) érintettjeinek száma az USA-ban: a nyolcéves korosztályban ma már minden ötvendkilencedik gyerek mutatja a jellemző tüneteket.

Feltöltve: 2018-10-24 | Kategória: Neurológia

Előfordul, hogy az agyad szerint már halott vagy

Csak úgy élsz bele a világba, miközben elfelejted feltenni magadnak a kérdést: “vajon életben vagyok még?”

Feltöltve: 2018-10-15 | Kategória: Neurológia

Új gyógyszer migrén prevencióban

A humanizált monoklonális antitest forgalomba hozatalát nemrégiben az Európai Gyógyszerügynökség emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítményeket felügyelő bizottsága is engedélyezte.

Feltöltve: 2018-10-11 | Kategória: Neurológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld