Főoldal » Szakterületek » Neurológia

Kiről nevezték el a Hashimoto-thyreoiditist?

 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

A mérleg ismét a menopauza hormonkezelésének javára billen A köszvény és CVD kezelésére a febuxostat ugyanolyan jó, mint az allopurinol Kutatások alapján a viselhető szívritmus figyelők alkalmazhatóak a hipoglikémia korai észlelésére Új eszközöket kapott a Honvédkórház Egy egész korosztály vállhat védtelenné Családok, orvosok is szavazhatnak az év védőnőjére Így hazudnak a kutyák Így néz ki a világ legnagyobb óceánjárója Jó hír érkezett a dohányosok számára
4 munkakör, ami negatívan hat a személyiségünkre: megváltoztatják a viselkedést,,Gyógyszerészként mondthatom,hogy nem szeretem a szakmám,mert a cégek akik vezetnek minket és fenét ...''Miért élve főzik meg a homárt?,,Nem kell homárt enni, és ez, azt hiszem, nem eshet nehezünkre !''A világ 30 legrégibb orvosi egyeteme - 1. rész,,[email protected]''Nagyot változik a magánegészségügyi piac,,A minőséget az ott rendelő orvos fémjelzi, akiért a beteg elmegy a rendelésre. Ha nem kap megfelelő...''Merevedési zavart okozhatnak a pornófilmek? 1. rész,,Más a pornó és más egy jó nő.Engem mindig a nők tanítottak,aztán én őket,de van egy bevezető játék ...''

Neurológia

Kivonják a piacról a daclizumabot

A Biogen és az AbbVie kivonja a piacról a recidiváló sclerosis multiplex (SM) kezelésére szolgáló daclizumabot.

Feltöltve: 2018-04-19 | Kategória: Neurológia

A vascularis kockázati tényezők növelik az inkontinencia veszélyét

A korábban elszenvedett stroke vagy TIA és a magasabb BMI is a sürgető vizeletinkontinencia kockázati tényezői közé tartoznak.

Feltöltve: 2018-04-09 | Kategória: Neurológia

A benignus paroxysmalis pozícionális vertigoval kapcsolatos 2017-es klinikai gyakorlati iránymutatások

A hátsó ívjárati benignus paroxysmalis pozícionális vertigo (BPPV) diagnózisa akkor állítható fel, ha a szédülés Dix-Hallpike manőverrel provokált rotatoros nystagmussal jár.

Feltöltve: 2018-04-05 | Kategória: Neurológia

Az őssejtterápia tűnik a szklerózis multiplex legjobb kezelésének

Egy nemzetközi vizsgálat szerint őssejtterápiával javítani lehet szklerózis multiplexben szenvedő betegek állapotát. Az orvosok azonban hangsúlyozták, hogy az eljárás nem alkalmas minden ilyen beteg kezelésére - írja be róla a BBC.

Feltöltve: 2018-03-21 | Kategória: Neurológia

2017 legjobb orvosi témájú cikkei 2. rész

A rekreációs drogok esetleges pozitív hatásainak kutatása során a Bonni Egyetem és a Jeruzsálemi Héber Egyetem kutatói megállapították, hogy a cannabis visszafordítja az agy öregedését.

Feltöltve: 2018-03-14 | Kategória: Neurológia

A menopauza és Alzheimer-kór: agyi anyagcsere változások - 2. rész

A hormonpótlás és az antioxidánsok jelentik a megoldást? A vizsgálat eredményei a korábbi preklinikai vizsgálatok eredményeit igazolva azt jelzik, hogy perimenopauzális és posztmenopauzális nőknél bioenergetikai deficit alakul ki.

Feltöltve: 2018-03-12 | Kategória: Neurológia

2017 legjobb orvosi témájú cikkei 1. rész

Orvosi kutatások szempontjából a tavalyi év már csak azért is örvendetes volt, mert a magdeburgi Neurodegeneratív Betegség Központ kutatói megállapították, hogy a tánc visszafordítja az agyban az öregedés jeleit.

Feltöltve: 2018-03-09 | Kategória: Neurológia

A menopauza és Alzheimer-kór: agyi anyagcsere változások - 1. rész

A kutatók 43 egészséges, normál kognitív állapotú, diabetesben nem szenvedő nőnél értékelték az agy bioenergetikáját különböző endokrin átmeneti stádiumokban.

Feltöltve: 2018-03-06 | Kategória: Neurológia

Nem daganatos fájdalmak opioid kezelése

Az American Society of Interventional Pain Physicians iránymutatása szerint az opioid-visszaélések azonosításához az opioid abúzus szűrésére van szükség, amelyhez vényfelírás ellenőrző programokat (PDMP) és vizelet drogteszteket (UDT) használhatunk.

Feltöltve: 2018-02-22 | Kategória: Neurológia

A hypertonia klasszifikációja és kezelése

Az ACC/AHA új iránymutatása a pre-hypertoniás állapotot nem rangsorolja, hanem két szintre osztja.

Feltöltve: 2018-02-22 | Kategória: Neurológia

A génszerkesztés felemelkedése

A génszerkesztés 2017-ben egyértelműen az érdeklődés középpontjába került és a kutatók megszállottan vizsgálták, hogyan lehet génszerkesztéssel megszüntetni a betegségeket okozó mutációkat.

Feltöltve: 2018-02-14 | Kategória: Neurológia

Egy lépéssel közelebb a sclerosis multiplex megfékezéséhez

A sclerosis multiplex (SM) világszerte mintegy 2,3 millió embert sújtó autoimmun betegség, mely során az immunrendszer megtámadja az idegeket körülvevő myelinhüvelyt.

Feltöltve: 2018-02-13 | Kategória: Neurológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld