Főoldal » Szakterületek » Neurológia

Mikor kezdődött az Aspirin története?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Halálos is meg nem is – őszintén a diagnózisról – Hogyan beszéljünk gyógyíthatatlan betegségről? Otthon viselhető EKG tapasz és a pitvarfibrilláció A WHO új ajánlása segíthet a HIV betegek tuberculosisának kimutatásában A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle A szellem alkonya Indul az Adatsólyom Doki! Csak orvosoknak! Kortárs Művészeti Fesztivál Kannabisszal kábítják a homárokat Akkor is riaszt az Apple Watch EKG-je, amikor nincs baj
Prof. Dr. Romhányi Györgyre emlékeznek szerdán,,Sajnálom,hogy csak most értesültem erről az eseményről,szívesen elmentem volna.Romhanyi prof.sokunk...''A fidaxomicin a leghatékonyabb C. difficile terápia,,Tekintettel arra, hogy egyre gyakrab- ban a területen is gyakori a C.difficile , iránymutató ez...''Dilemmák a magánszakértői vélemények értékelésében - Egészségügyi jog a gyakorlatban V.,,Válaszukat köszönöm. A szövegben található infó-n keresztül megtaláltam végül a teszteket. Akkor a...''Új Pp. szabályai a szakértői bizonyításban - Egészségügyi jog a gyakorlatban VI.,,Tisztelt Doktornő! A cikkben található infó dobozra kattintva elérhető a tanfolyam kérdéssora. Ill...''Dilemmák a magánszakértői vélemények értékelésében - Egészségügyi jog a gyakorlatban V.,,Tisztelt Doktornő! A cikkben található infó dobozra kattintva elérhető a tanfolyam kérdéssora. Ill...''

Neurológia

Scolisos műtét kockázat-előny értékelése cerebralis paresis (CP) esetén: megéri-e a műtét?

A cerebralis paresisben szenvedők scoliosis operációjának valódi előnye továbbra is bizonytalan.

Feltöltve: 2018-09-07 | Kategória: Neurológia

Nem elég a hírnév? – A saját weboldal felépítése és fontossága

Még ha pácienseink egymásnak is adják a kilincset és ajánlás alapján keresnek meg minket, ma már elengedhetetlen, hogy jelen legyünk az interneten.

Feltöltve: 2018-08-23 | Kategória: Neurológia

Az Egyesült Királyságban leginkább vírusok okoznak meningitist

A brit felnőttek körében előforduló meningitises eseteket leggyakrabban vírusok okozzák. – olvasható a The Lancet Infectious Diseases szakfolyóirat júniusi online kiadásában.

Feltöltve: 2018-08-21 | Kategória: Neurológia

Létezik: tudásmegosztás korlátok nélkül - Mit érdemes tudni az adatfelhő-rendszerekről? Virtuális mérésekről?

Egy betegről élete folyamán számtalan egészségügyi dokumentum, adat keletkezik a különböző szolgáltatóknál. Ezekről azonban, ha egy beteg valamilyen panaszával felkeresi az orvost, az semmit nem tud.

Feltöltve: 2018-08-16 | Kategória: Neurológia

Időgazdálkodás: 6 tipp egészségügyi szakembereknek

Az orvosok és egészségügyi szakemberek leterheltsége mellett kiemelten fontos az időgazdálkodással kapcsolatos készségek és praktikák elsajátítása. Cikkünk 6 olyan szemponttal foglalkozik, melyek tudatos használata segíti a hatékony praxisszervezést.

Feltöltve: 2018-08-09 | Kategória: Neurológia

Mit akarhat a beteg? 5 tényező, ami meghatározhatja az orvos-beteg kapcsolat minőségét

Ma már tudjuk, hogy a bizalomra épülő orvos-beteg kapcsolat közvetlenül befolyásolhatja a kezelés hatékonyságát. Ezt támasztják alá azok a kutatások is, amik szerint a krónikus betegek átlagosan fele tartja csak be megfelelően a számára előírt gyógyszerek szedését.

Feltöltve: 2018-08-02 | Kategória: Neurológia

Tetováláshoz kapcsolódó komplikációk immunszupresszált betegnél

A BMJ Case Reports szakfolyóirat júniusi online kiadásában beszámolt egy immunszupresszált nőbeteg esetéről, akinél egy tetováláshoz kapcsolódó komplikáció gyulladásos myopathiát okozott.

Feltöltve: 2018-07-31 | Kategória: Neurológia

A pozitív pszichológia hatása a munkahelyre

A pozitív pszichológia a tudományos tanulmányozása azon faktoroknak, melyek hozzájárulnak az emberek, csoportok és szervezetek optimális működéséhez. Kutatások támasztják alá a kapcsolatot a pozitív munkahelyi környezet és az egyének boldogsága, valamint a szervezeti siker között.

Feltöltve: 2018-07-26 | Kategória: Neurológia

A fehérállomány mutatói kapcsolatban állnak az esszenciális tremor súlyosságával

Az esszenciális tremor (ET) kialakulóban lévő patofiziológiai elmélete a diffúz agyi hálózat érintettségére mutat.

Feltöltve: 2018-07-25 | Kategória: Neurológia

A kimondott szó ereje – A verbális kommunikáció jelentősége a betegedukációban

A betegedukáció elemeire is igaz, hogy a különböző részek összege nem egyenlő az összes elem által alkotott egésszel: a különféle eszközök egymást erősítve vezetnek az egészségtudatosság növeléséhez. Cikkünk a verbális kommunikáció és a tanulási folyamatok kapcsolatával foglalkozik.

Feltöltve: 2018-07-19 | Kategória: Neurológia

Neuropathiás fájdalom farmakoterápiája

2018-as iránymutatás

Feltöltve: 2018-07-13 | Kategória: Neurológia

Egy kanál cukor és leszalad az orvosság. Hogyan segítheti a humor a betegedukációt?

A betegedukáció számos jellegzetes kihívással jár, az információátadást pedig tovább bonyolítja, hogy legtöbb esetben az ideális körülmények sem adottak.

Feltöltve: 2018-07-12 | Kategória: Neurológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld