Főoldal » Szakterületek » Neurológia

Ön mikor olvas leggyakrabban híreket?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Új iránymutatás a diabeteses retinopathiával kapcsolatosan A védőoltások ritkán járnak súlyos reakciókkal Az elhízás és a daganatok kapcsolata A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Kötelező lehet a bárányhimlő elleni oltás Orvoselvándorlás - nem csak a bérek miatt mennek Találmány ami megvalósította Kodály Zoltán álmát Először a férfiak hordtak magassarkú cipőt Magyar bor a világ száz legjobb bora között
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Neurológia

A migrén és az alvási apnoe szoros kapcsolata

Egy új felmérés eredményei szerint a migrénes betegeket, főként a krónikus migrénben szenvedőket fokozottan veszélyeztetik az alvászavarok, köztük az alvási apnoe (SA).

Feltöltve: 2017-11-20 | Kategória: Neurológia

A szaglás romlása összefügg a demencia veszélyével

Egy új tanulmány eredménye szerint a demencia fokozott veszélyére utal, ha az idős betegek elvesztik a szaglóérzéküket.

Feltöltve: 2017-11-09 | Kategória: Neurológia

Új remények: béta-2 agonisták és a Parkinson-kór?

Harwardi kutatók korai eredményeik alapján arra következtetnek, hogy egyes asthma elleni gyógyszerekben lévő vegyületek alkalmasak lehetnek a Parkinson-kór kezelésére úgy, hogy az említett vegyületek látszólag csökkentik a Parkinson-kórban érintett gén aktivitását.

Feltöltve: 2017-10-31 | Kategória: Neurológia

Az újszülöttkori alacsony vércukorszint a későbbiekben agyműködési zavarokat okozhat

Körülbelül minden hatodik újszülött alacsony vércukorszinttel születik, ami egy új kutatás szerint gyermekkorukban agyműködési zavarokat okozhat.

Feltöltve: 2017-10-18 | Kategória: Neurológia

Diabetes gyógyszer Parkinson-kór kezelésére?

Egy új, kis esetszámú vizsgálat eredménye arra utal, hogy a diabetes kezelésére alkalmazott exenatide a Parkinson-kór kezelésére is alkalmas lehet.

Feltöltve: 2017-10-12 | Kategória: Neurológia

A tenektepláz és az altepláz egyformán hatékony a stroke kezelésében

A tenektepláz és az altepláz hatékonyságait összehasonlító eddigi legnagyobb vizsgálatban a 0.4-mg/kg bolus dózis tenektepláz az ischaemiás stroke kezelésében hasonló funkcionális kimenetellel és biztonságossággal társult, mint a standard kezelésnek számító altepláz szövet plazminogén aktivátor.

Feltöltve: 2017-10-04 | Kategória: Neurológia

Az IMPROVE IT vizsgálat a klinikai gyakorlatban

Most először áll rendelkezésre bizonyíték arról, hogy egy sztatintól eltérő hatásmechanizmusú készítmény hozzáadása a nagyon intenzív sztatinterápiához tovább csökkentheti a kardiovaszkuláris kockázatot a nagyon magas kockázatú betegcsoportban.

Feltöltve: 2017-10-02 | Kategória: Neurológia

Precíz betekintés a plakkregresszió terén elért új eredményekbe

Az ateroszklerózis kialakulásának megértése az első lépés annak irányába, hogy a plakkok növekedését meg tudjuk állítani, esetleg plakkregressziót tudjunk elérni. Rövid, összefoglaló munkánkban bemutatjuk a plakkok kialakulásáról meglévő jelen ismereteinket, a képalkotó módszereket, amelyekkel a klinikumban találkozhatunk.

Feltöltve: 2017-09-26 | Kategória: Neurológia

Halált okozhat a kevés alvás

Egy új vizsgálat eredményei azt igazolták, hogy a hat óránál rövidebb idejű éjszakai alvás jelentős mértékben növeli a cardiovascularis (CVD) és cerebrovascularis (CBV) megbetegedésekkel járó halálozás kockázatát.

Feltöltve: 2017-09-24 | Kategória: Neurológia

Lépjünk túl a statin monoterápián

A statinok hatásos LDL-koleszterinszint csökkentése az ateroszklerotikus folyamat mérsékelését váltja ki. Számos epidemológiai vizsgálat igazolta az LDL-koleszterin csökkentés mértéke és az antiateroszklerotikus hatás közötti szoros összefüggést.

Feltöltve: 2017-09-19 | Kategória: Neurológia

Rutin vagy kihívás? Hogyan állunk az LDL-C és a kardiovaszkuláris rizikó csökkentésével 2017-ben?

Az emelkedett LDL-C-szint bizonyítottan hozzájárul az ateroszklerózis korábbi kezdetéhez és gyorsabb progressziójához. Az LDL-C hatásos csökkentésével kedvezően befolyásolható a kardiovaszkuláris rizikóállapot, illetve a vaszkuláris betegségek kimenetele.

Feltöltve: 2017-09-12 | Kategória: Neurológia

A mérsékelt alkoholfogyasztás is árt az agynak

Egy új kutatás azt mutatja, hogy az absztinenciához képest még a mérsékelt mennyiségű alkoholfogyasztás is kóros agyi elváltozásokat, többek közt hippocampalis atrophiát eredményez. A kutatás eredményeiről a BMJ szakfolyóirat online kiadása számolt be.

Feltöltve: 2017-09-10 | Kategória: Neurológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld