Főoldal » Szakterületek » Neurológia

Mikor kezdődött az Aspirin története?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

A fluorokinolonok használatának megszorításaira vonatkozó ajánlások Cabozantinib alkalmazása hepatocellularis carcinomában szenvedő betegeknél A legveszélyeztetettebb fiataloknál nem tesztelik a hepatitis C fertőzést A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Új műtéti eljárások a kiskunfélegyházi városi kórházban Csontritkulásra szakosodott központ lesz Bükfürdőn Szálláshely a Dunakanyarban, ahonnan a legszívesebben ki sem mozdulna Hétvégi programajánló - borok, klasszikus zene, családi kikapcsolódás 17. Tihanyi Garda Fesztivál
Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Bár a X. tesztet sikeresen kitöltöttem, nem kaptam igazolást róla ...''Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Nem lehet a tesztet kitolteni nem jelenik meg a teszt Üdvözlettel dr.Nyiredy Géza''Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Tisztelt Doktor Úr! Sajnos a tanfolyam kérdéssora mobilkészülékről nem elérhető. Kérjük számítógép...''Az egészségügyet érintő munkaügyi változások 1. - Egészségügyi jog a gyakorlatban VII.,,Tisztelt drborbas! Köszönjük az észrevételét! Technikai probléma volt, de megoldottuk, most már el...''Az egészségügyet érintő munkaügyi változások 1. - Egészségügyi jog a gyakorlatban VII.,,Egészségügyi jog VII. és VIII. teszt nem jelenik meg. Tisztelettel: Dr. Borbás Antal''

Neurológia

A fluorokinolonok használatának megszorításaira vonatkozó ajánlások

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Farmakovigilancia Kockázatértékelő Bizottsága (PRAC) egy biztonságossági felülvizsgálatot követően ajánlást fogalmazott meg a szisztémás és inhalációs fluorokinolon és kinolon antibiotikumok használatának korlátozásával kapcsolatban.

Feltöltve: 2018-11-16 | Kategória: Neurológia

Bélbaktériumokat találtak az emberi agyban, gyűlnek a bizonyítékok a különös kapcsolatra

Friss kutatások szerint az egészséges idegrendszerben is lehet funkciójuk az emésztő- és az immunrendszer működésében kulcsszerepet játszó mikroorganizmusoknak .

Feltöltve: 2018-11-13 | Kategória: Neurológia

Gyakori neurológiai betegségek élethosszig tartó kockázata az időseknél

A vizsgálat célja az volt, hogy az idős populációnál számszerűsítsék a gyakori neurológiai megbetegedések élethosszig tartó kockázatát, beleértve a betegségek együttes megjelenését és a preventív potenciált, egy kompetitív kockázati kereten belül.

Feltöltve: 2018-10-29 | Kategória: Neurológia

Az autizmussal élő gyerekek rideg integrációja zajlik Magyarországon

Az elmúlt két évben 15 százalékkal emelkedett az úgynevezett autizmus spektrum zavar (ASD) érintettjeinek száma az USA-ban: a nyolcéves korosztályban ma már minden ötvendkilencedik gyerek mutatja a jellemző tüneteket.

Feltöltve: 2018-10-24 | Kategória: Neurológia

Előfordul, hogy az agyad szerint már halott vagy

Csak úgy élsz bele a világba, miközben elfelejted feltenni magadnak a kérdést: “vajon életben vagyok még?”

Feltöltve: 2018-10-15 | Kategória: Neurológia

Új gyógyszer migrén prevencióban

A humanizált monoklonális antitest forgalomba hozatalát nemrégiben az Európai Gyógyszerügynökség emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítményeket felügyelő bizottsága is engedélyezte.

Feltöltve: 2018-10-11 | Kategória: Neurológia

A benzodiazepin terápia időskori alkalmazása 2.

Az Amerikai Geriátriai Társaság (AGS) által körvonalazott veszélyek mellett bizonyos adatok szerint a hosszú távú benzodiazepin expozíció növelheti a demencia kockázatát. Sok okunk van tehát az óvatosságra.

Feltöltve: 2018-10-04 | Kategória: Neurológia

A benzodiazepin terápia időskori alkalmazása 1.

Annak ellenére, hogy az orvosokat évek óta figyelmeztetik a benzodiazepinek időskorúaknál történő alkalmazásának veszélyeire, továbbra is a kelleténél jóval több esetben írnak fel benzodiazepint idősebb nők számára.

Feltöltve: 2018-10-01 | Kategória: Neurológia

Lafora-betegség: a patogenezistől a kezelési stratégiákig

A Lafora-betegség súlyos, autoszomális recesszív öröklődésmenetű, progresszív myoclonus epilepszia, mely általában korábban egészséges kamaszoknál manifesztálódik és a tünetek megjelenése után általában 10 éven belül halált okoz.

Feltöltve: 2018-09-25 | Kategória: Neurológia

Scolisos műtét kockázat-előny értékelése cerebralis paresis (CP) esetén: megéri-e a műtét?

A cerebralis paresisben szenvedők scoliosis operációjának valódi előnye továbbra is bizonytalan.

Feltöltve: 2018-09-07 | Kategória: Neurológia

Nem elég a hírnév? – A saját weboldal felépítése és fontossága

Még ha pácienseink egymásnak is adják a kilincset és ajánlás alapján keresnek meg minket, ma már elengedhetetlen, hogy jelen legyünk az interneten.

Feltöltve: 2018-08-23 | Kategória: Neurológia

Az Egyesült Királyságban leginkább vírusok okoznak meningitist

A brit felnőttek körében előforduló meningitises eseteket leggyakrabban vírusok okozzák. – olvasható a The Lancet Infectious Diseases szakfolyóirat júniusi online kiadásában.

Feltöltve: 2018-08-21 | Kategória: Neurológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld