Főoldal » Szakterületek » Neurológia

Ki használt először endoszkópot gyógyításra?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Olaszországban kötelező mindenkit beoltani, aki dolgozni akar Egy ápoló sóoldatot adott be vakcina helyett, most 10 000 embert kárpótolnak érte Szorongás és a Janssen Covid-19 elleni vakcinája. 2. rész Hálapénz elfogadása miatt vesztegetéssel gyanúsítanak két budapesti főorvost Pár száz egészségügyi dolgozó távozhat az oltás megtagadása miatt Testkamerát kapnak a mentők Ön is szavazhat az év legviccesebb természetfotójára Mennyire egészséges az ecet? Tényleg méregtelenítő hatású? „Senkié és mindenkié” – Törőcsik Marira emlékezik a Nemzeti Színház
10 ok, amiért a gyerekeknek zenét kellene tanulnia,,Jocus''225 ezer 18 év alatti diák kapta meg eddig az oltást,,https://www.life.hu/hirek/20210912-aggaszto-informacio-derult-ki-a-pfizer-vakcinajarol-ezt-okozhatj...''A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot,,Ño comments.''Miért mennek a betegek magánellátásba?,,Muszáj ól.''A duplaoltásnál is jobban véd, ha a fertőzésre oltanak egy kutatás szerint,,Csodálkozom, hogy egy orvosi portálon a HVG cikkét jelölik meg forrásként. Nehezen követhető a cik...''

Neurológia

Az autizmussal élő gyerekek rideg integrációja zajlik Magyarországon

Az elmúlt két évben 15 százalékkal emelkedett az úgynevezett autizmus spektrum zavar (ASD) érintettjeinek száma az USA-ban: a nyolcéves korosztályban ma már minden ötvendkilencedik gyerek mutatja a jellemző tüneteket.

Feltöltve: 2018-10-24 | Kategória: Neurológia

A rendszeres szaunázás csökkenti a stroke kockázatát

A felnőttek esetében a rendszeres szaunázás a jövőbeni stroke kockázatának csökkenésével társul. – állítja a Neurology szakfolyóirat májusi online kiadásában megjelent tanulmány.

Feltöltve: 2018-06-20 | Kategória: Neurológia

A hét képe

A hét képén egy agysérült férfi írása látható. Forrás: Figure1.

Feltöltve: 2016-01-22 | Kategória: Neurológia

A hét képe

Felismeri, hogy mely betegség posztoperatív szövődménye látható a hét képen? - Forrás: Figure1.

Feltöltve: 2015-09-30 | Kategória: Neurológia

A hét képe

A hét képe: a búvárkodás mellékhatása... - Forrás: Figure 1.

Feltöltve: 2015-08-18 | Kategória: Neurológia

Valóban megvéd az Alzheimer-kórtól a MIND diéta?

Az amerikai Rush Egyetem kutatói kifejlesztettek egy MIND diéta nevű speciális étrendet, amely védi az agyat és jelentősen csökkenti az agyi rendellenességek, így az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát.

Feltöltve: 2015-05-05 | Kategória: Neurológia

A Motörhead és a headbanging veszélyei

A headbanging (fejrázás) kifejezés nem hangzik túl egészségesnek. De valóban okoz-e bármilyen egészségkárosodást, ha a rockzenére ritmusára ütemesen rázzuk a fejünket? Egy Motörhead rajongó esete azt példázza, hogy igen.

Feltöltve: 2014-08-16 | Kategória: Neurológia

Gerincvelő sérültek érzékelését fejlesztő zenélő kesztyű

A Georgia Tech mérnökei olyan vezeték nélküli, vibrációs kesztyűt fejlesztettek, amely jelentősen javíthatja a gerincvelő sérültek (SCI) érzékelését és motoros képességeit. A Mobile Music Touch (MMT) nevű, számítógéphez, MP3-hoz és okostelefonhoz csatlakoztató eszköz egy egyszerű munkáskesztyűhöz hasonló, azzal a különbséggel, hogy a kesztyű kézfején egy apró doboz van, ami vibrációval jelzi a felhasználó ujjainak, hogy melyik billentyűt kell leütnie.

Feltöltve: 2012-09-02 | Kategória: Neurológia

Agyhullámokkal irányított robotkar

A Nature online kiadása a National Institutes of Health (NIH) a tetraplégiás betegekkel folytatott BrainGate2 nevű kísérletéről számol be, melyben egy 2006 óta paralízisben szenvedő férfi, és egy 1996 óta szintén paralízises nő agyhullámok segítségével képes volt egy robotkar irányítására.

Feltöltve: 2012-06-28 | Kategória: Neurológia

Frontotemporalis dementia

A frontotempralis dementia elnevezését az utóbbi néhány évben kezdték el alkalmazni, a korábban primer progresszív aphasianak (PPA) illetve frontalis dementianak nevezett különálló entitánsok összefoglaló neveként, mivel egyre inkább körvonalazódott, hogy hátterükben közös pathológia, a frontotemporalis degeneratio áll, illetve a klinikai lefolyásuk is számos átfedést mutat.

Feltöltve: 2010-05-23 | Kategória: Neurológia

Meralgia paraesthetica

A comb lateralis részének fájdalmas neuropathiaja a meralgia paraesthetica, mely a nervus cutaneus femoris lateralis bántalma következtében jön létre. A nervus cutaneus femoris lateralis egy tisztán szenzoros ideg, mely a 2. és 3. ágyéki ideg ága, közvetlenül a lumbalis plexusból ered.

Feltöltve: 2010-05-03 | Kategória: Neurológia

Agyvérzésre antibiotikumot?

A BMC Neuroscience állatkísérletes adatokat közöl a minociklin nevű antibiotikum biztonságosságáról és hatékonyságáról, amely forradalmasíthatja az agyvérzés kezelését.

Feltöltve: 2009-10-08 | Kategória: Neurológia

Legelső Előző 1 2 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld