Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Kiderült, hány beoltott kapta el a fertőzést,,Ennyit fejlődhettünk volna vissza 100+ év alatt?''Operatív törzs: a teraszvendégeknek nem kötelező a maszkviselés,,Valakiknek csak el kell temetni a sok oltottat. A nem "oltakozottak" meg tesznek mindent Istenhitü...''A járvány újabb hulláma érkezhet, amivel rosszabb esetben a határainkon belül kell harcolnunk,,PELENKA OSZTÁST INGYEN MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!! ez lenne a megoldás????? 100 éve mind t megoldód...''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''

Pszichiátria

Májbetegség kezelése Covid-19 időszakban: új ajánlások. 3. rész

A Covid-19 pandémia számtalan kihívást jelent a hepatológusok, a gasztroenterológusok, a transzplantációs programok, a háziorvosok, és természetesen a betegek számára. Ezekhez a frusztrációkhoz hozzáadódik az a tény, hogy a vírus májra gyakorolt hatása még nem ismert teljes mértékben.

Feltöltve: 2021-03-29 | Kategória: Pszichiátria

Hogyan lehet leállítani a benzodiazepin kezelést?

A lakosság körülbelül 4%-a használ benzodiazepineket, és a hosszabb időtartamú kezelés a rövid távú alkalmazásra vonatkozó klinikai ajánlások ellenére is gyakori.

Feltöltve: 2021-03-04 | Kategória: Pszichiátria

Szerelemhormon az Alzheimer-kórra? 2. rész

Prof. Saitoh és csapata elsőként béta amiloidokat áramoltatott át az egerek hippocampusának szeletein, hogy igazolják, hogy a béta amiloidok okozzák az ezeken a szeleteken található neuronok jelátviteli képességének csökkenését, vagy – más szóval – gátolják azok szinaptikus plaszticitását. Ezt követően oxitocinnal történő további perfúzióval a jelátviteli képesség növekedett, ami arra enged következtetni, hogy az oxitocin képes visszafordítani a szinaptikus plaszticitás károsodását, amit a béta amiloidok kiváltottak.

Feltöltve: 2021-02-22 | Kategória: Pszichiátria

Szerelemhormon az Alzheimer-kórra? 1. rész

Az Alzheimer-kór (AK) fokozatosan károsítja a beteg memóriáját és kognitív képességeit demenciát eredményezve. A betegség új kezeléseinek kutatására tett erőfeszítések közepette egy nemrégiben, japán tudósok által készített áttörő vizsgálat kimutatta, hogy az oxitocin – a hormon, ami köztudottan felelős a szerelem és a jóérzet kiváltásáért – hatékonyan képes volt visszafordítani az amiloid plakkok által okozott károsodások egy részét állatkísérletes modellben.

Feltöltve: 2021-02-19 | Kategória: Pszichiátria

Új dohánytermék-szabályozás: követni kellene Európának az FDA példáját? 4. rész

Hippokratész kora óta az orvostudomány alapelve a következő volt: „csak nem ártani”; ma azonban egy modern-kori dilemmával szembesülünk. Prof. Dimitris J. Richter az ESC hivatalos oldalán, frissen megjelent írása nyomán.

Feltöltve: 2021-02-08 | Kategória: Pszichiátria

Egy új Alzheimer fehérje „nagy remény” a jövőre nézve. 2. rész

Ha megpróbáljuk nyomon követni a tau-csomókat, akkor szükségünk van egy olyan biomarkerre, ami korrelál a csomókkal. Az ’MTBR-tau 243’ lehet ez a marker"- mondta Dr. Bateman. Jelenleg a tau-csomók nyomon követésének egyetlen módszere a PET-vizsgálat, ami nagyon költséges, és bonyolult berendezés szükséges az elvégzéséhez.

Feltöltve: 2021-01-27 | Kategória: Pszichiátria

Egy új Alzheimer fehérje „nagy remény” a jövőre nézve. 1.rész

A tau-fehérje egy új formája pontos módszer lehet az Alzheimer-kór (AD) korai stádiumának diagnosztizálására és nyomon követésére, mely új reménnyel kecsegtet a jövőre nézve.

Feltöltve: 2021-01-26 | Kategória: Pszichiátria

Egyszerű nyelvi teszt az Alzheimer-kór előrejelzésére? 2. rész

Egy mesterséges intelligencia (AI) használatával kifejlesztett egyszerű nyelvi teszt nagy pontossággal képes előre jelezni, hogy melyik normál kognitív funkciókkal rendelkező személyek esetében alakul ki Alzheimer-kór (AD), - derül ki egy új kutatásból.

Feltöltve: 2021-01-11 | Kategória: Pszichiátria

Egyszerű nyelvi teszt az Alzheimer-kór előrejelzésére? 1. rész

Egy mesterséges intelligencia (AI) használatával kifejlesztett egyszerű nyelvi teszt nagy pontossággal képes előre jelezni, hogy melyik normál kognitív funkciókkal rendelkező személyek esetében alakul ki Alzheimer-kór (AD), - derül ki egy új kutatásból.

Feltöltve: 2021-01-08 | Kategória: Pszichiátria

Pszichoszociális kezelések / intervenciók

"Gyakorlati útmutató a szkizofrénia negatív tüneteinek vizsgálatában és kezelésében" könyvbemutató előadás - 6. fejezet

Feltöltve: 2020-12-15 | Kategória: Pszichiátria

Gyógyszeres kezelés

"Gyakorlati útmutató a szkizofrénia negatív tüneteinek vizsgálatában és kezelésében" könyvbemutató előadás - 5. fejezet

Feltöltve: 2020-12-14 | Kategória: Pszichiátria

Negatív Tünetek Önbecslő Skála

"Gyakorlati útmutató a szkizofrénia negatív tüneteinek vizsgálatában és kezelésében" könyvbemutató előadás - 4. fejezet

Feltöltve: 2020-12-11 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld