Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria

Melyik kórképben látható Kayser-Fleischer gyűrű és hol?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

Járvány van, mégsem jelentkeznek a védőoltásért a magyarok,,Hatásos?''A világ 60 százalékát fenyegetheti a koronavírus,,Minden féle vonatot,repülőgépjáratot tölni kell azonnal ami Kínával kapcsolatos''Amit a hepatitis C vírus szűrésről tudni kell – kellene…,,Egyetértek.''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,A várható sorrend nem elfogadható. Jelenleg a sorrend úgy látom ez: kriminalizálni a hálapénzt, kiv...''Most már biztos, hogy emberről emberre terjed a Kínában fertőző új koronavírus,,Millió kínai turista behozhatja Európába is!''

Pszichiátria

Amit tudni illik a szkizofréniáról, és egy kicsit több!

A félreértett mentális betegségek körében a szkizofrénia foglalja el az egyik legelőkelőbb helyet. Míg a betegséget általánosan a gondolkodás zavara, szokatlan viselkedés és a valóság megítélésének zavara jellemzi, addig olyan tévhitek uralkodnak, amik a tudathasadást kettős személyiséggel és erőszakos bűncselekményekkel azonosítják.

Feltöltve: 2020-02-12 | Kategória: Pszichiátria

Új, felülvizsgált ajánlás a schizophrenia ellátására

A schizophrenia jelentős személyes és társas problémákat okozó mentális kórkép. Társadalmi-gazdasági szempontból valamennyi betegség közül a legköltségesebbnek számító betegség gyakori recidívákkal jár, ami a betegek körében fokozott mortalitást eredményez. Mindezen túl, a betegeket a mindennapi életben, sőt olykor még a kezelés során is gyakran megbélyegzik.

Feltöltve: 2020-02-05 | Kategória: Pszichiátria

Múltról és jövőről: megrekedt önéletrajzi adatok szkizofréniában

A jövő tervezésére való képesség kiemelten fontos kognitív funkció, ami a szkizofrén betegekben jelentős kárt szenved. Ez a funkciókárosodás még kevésbé értett a betegséglefolyásban. A pozitív és negatív tünetekhez, a beszéd folyékonyságához és az önéletrajzi információkra kiterjedő memóriához való viszonyát jelenleg is kutatják.

Feltöltve: 2020-01-29 | Kategória: Pszichiátria

Gyógyszerek, melyek növelhetik a demencia kockázatát

A Nottinghami Egyetem egy kiterjedt, új vizsgálata megállapította, hogy az úgynevezett antikolinerg szerek -hólyagbetegségek, gastrointestinalis problémák, és a Parkinson-kór néhány tünetének kezelésére- növelhetik a demencia kialakulásának kockázatát.

Feltöltve: 2020-01-24 | Kategória: Pszichiátria

Paroxetinnel a vastagbéldaganatos sejtek ellen?

Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kapott bizonyos gyógyszer repozícionálásának lehetősége. Ez történt a pszichiátriai indikációban használt szelektív szerotonin visszavétel-gátló (SSRI) paroxetinnel is miután korábbi epidemiológiai vizsgálatok alapján feltűnt, hogy rendszeres szedése csökkenti a vég- és vastagbélrák kialakulásának kockázatát. A legfriss kutatási eredmények szerint a hatóanyag potens tumorellenes szerként is alkalmazható lehet.

Feltöltve: 2020-01-22 | Kategória: Pszichiátria

Alzheimer prevenció: mit tudunk ma?

Az Alzheimer-kór (Alzheimer’s disease; AD) prevalenciája az USA-ban jelenleg meghaladja az 5 milliót, és az Alzheimer Társaság („Alzheimer’s Association”) ezt az értéket 2050-re az USA-ban 16 millióra becsüli, amennyiben nem kerül kifejlesztésre hatásos kezelés.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-12-31 | Kategória: Pszichiátria

Alzheimer kezelésére alkalmazott gyógyszert hoztak összefüggésbe potenciálisan súlyos izombetegséggel

Egy populáció-alapú vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy összehasonlítva más kolinészteráz-gátlókkal, a donepezil használata a rhabdomyolysis szignifikánsabban nagyobb kockázatával társult, habár a kutatók megjegyezték, hogy az abszolút rizikó kicsi volt.

Feltöltve: 2019-12-23 | Kategória: Pszichiátria

A serdülők és az orális fogamzásgátló tabletták. 3.rész

Egy új kutatás szerint a serdülőkorú és fiatal nőknél az orális fogamzásgátlók növelik a depresszív és egyéb pszichiátriai tünetek kockázatát.

Feltöltve: 2019-11-26 | Kategória: Pszichiátria

A serdülők és az orális fogamzásgátló tabletták 2.rész

Azoknak a lányoknak, akik 16 éves korban oralis fogamzásgátló tablettát (OCP) használtak, nagyobb depresszív tüneti pontszámaik voltak, mint azoknak, akik nem használtak (p < 0.001).

Feltöltve: 2019-11-19 | Kategória: Pszichiátria

Poklot járva gyógyulnak a joghurtba zokogó anorexiások

Furcsa, ellentmondásokkal teli mikrovilág egy olyan bentlakásos terápiás központ, ahol evészavaros kamaszokat próbálnak gyógyítani. Képsorozat.

Feltöltve: 2019-11-15 | Kategória: Pszichiátria

A serdülők és az orális fogamzásgátló tabletták 1.rész

Egy új kutatás szerint a serdülőkorú és fiatal nőknél az orális fogamzásgátlók növelik a depresszív és egyéb pszichiátriai tünetek kockázatát.

Feltöltve: 2019-11-15 | Kategória: Pszichiátria

A depresszió/pszichiátriai komorbiditások klinikai gyakorlati iránymutatása (2019)

Komorbid szorongásos zavarok, komorbid anyaghasználati rendellenességek, komorbid személyiségzavarok és geriátriai depresszív betegség.

Feltöltve: 2019-10-25 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld