Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria
MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,A kormány folyamatosan hazudik.''MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,Országos Kórházi Főigazgatóság. Hazudtok.''Enyhe csökkenést mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,Megoldom a rejtvenyt: 20 helyen emelkedett -tehat a szeptemberi iskola es ovoda kezdessel terjed a...''Az Amerikai Hematológiai Társaság irányelvei a COVID-19-ben alkalmazott antikoagulálásról,,Ez egy olyannrtegség, hogy antikoag. profilaxist kell! Addig amíg a DDimer nem normalizálódik.!!!!''Csak azok kaphatnak az omikron-variánsra fejlesztett vakcinából, akiknek még nincs negyedik oltásuk,,A 3. emlekeztető oltasról szeretnénk hallani/olvasni, amely a jelenleg elterjedt koronavírus-mutáns...''

Pszichiátria

A szülés utáni pszichózis

Az elmúlt 15 év fokozott erőfeszítéseket hozott a szülés utáni pszichiátriai betegségek szűrésére. Ez rendkívül üdvözlendő, tekintettel a szülés utáni pszichiátriai rendellenességekkel kapcsolatos megbetegedésekre és potenciális halálozásra az egész országban.

Feltöltve: 2022-09-23 | Kategória: Pszichiátria

Pikkelysömör és a depresszió

A pikkelysömörben szenvedők közel másfélszer nagyobb valószínűséggel szenvednek depressziós tünetektől, és közel kétszer nagyobb valószínűséggel élnek át öngyilkossági gondolatokat azokhoz képest, akiknek nincs ilyen betegségük.

Feltöltve: 2022-09-22 | Kategória: Pszichiátria

A tévénézés és a számítógép-használat ellentétes kapcsolatban áll a demencia kockázatával

A tévénézés növelheti a demencia kockázatát, míg a számítógép használata csökkentheti azt - derül ki egy új kutatásból. A demenciával való összefüggés ezekkel a tevékenységekkel továbbra is erős maradt függetlenül attól, hogy az illető mennyi fizikai aktivitást végzett.című szaklapban.

Feltöltve: 2022-09-13 | Kategória: Pszichiátria

Végre egy jó hír: csökkent az alkohol - és marihuánafogyasztás!

Egy vizsgálat szerint a koronavírus világjárvány idején számos szerhasználati magatartás mérséklődött a fiatalok körében, nevezetesen az alkoholfogyasztás, a dohányzás, az e-cigaretta (vaping) és a kannabisz-használata. Ez valószínűleg azért történt, mert több időt kellett otthon, és kevesebb időt lehetett a barátaikkal tölteniük.

Feltöltve: 2022-08-30 | Kategória: Pszichiátria

Az alvás és a metabolikus zsírmáj kapcsolata

Egyre több bizonyíték utal arra, hogy az alvászavarok szerepet játszanak az anyagcserezavarokban. Egy vizsgálat átfogóan értékelte az alvási viselkedés különböző méretei és a metabolikus diszfunkcióval összefüggő zsírmájbetegség (MAFLD) kockázata közötti összefüggést.

Feltöltve: 2022-08-24 | Kategória: Pszichiátria

ALZ-NET: az első adatgyűjtő hálózat Alzheimer-kór kezelésekre vonatkozóan

Az ALZ-NET az első olyan hálózat, amelyet kifejezetten az új, FDA által jóváhagyott Alzheimer-kór-kezeléséhez fejlesztettek ki, és ami hosszú időn keresztül gyűjti a gyógyszerek hatékonyságára és mellékhatásaira vonatkozó valós adatokat. A bejelentést az Alzheimer's Association International Conference® (AAIC®) 2022-es San Diegó-i Nemzetközi Konferenciáján történt.

Feltöltve: 2022-08-23 | Kategória: Pszichiátria

A COVID-19 utáni pszichiátriai problémák

Az Oregoni Állami Egyetem nemrégiben végzett tanulmánya szerint a COVID-19-es betegeknél a fertőzést követő négy hónapban közel 25%-kal nagyobb volt a pszichiátriai rendellenesség kialakulásának kockázata, mint azoknál, akik más típusú légúti fertőzésben szenvedtek.

Feltöltve: 2022-08-11 | Kategória: Pszichiátria

Influenza oltás és Alzheimer-kór kockázat

Korábbi tanulmányok szerint az influenza elleni védőoltást követően csökkent bármilyen etiológiájú demencia kialakulásának kockázata bizonyos populációkban, beleértve a veteránokat és a súlyos krónikus betegségben szenvedőket. Nem jellemezték azonban az influenza elleni védőoltás hatását az Alzheimer-kór (AD) kockázatát illetőn az idősebb amerikai felnőttek általános kohorszában.

Feltöltve: 2022-07-18 | Kategória: Pszichiátria

Súlyos mentális betegség nőknél

A pszichiátriai betegségek nagyon gyakoriak az Egyesült Államokban, és eltérően érintik a nőket és a férfiakat. Egy új áttekintésben feltárásra került néhány nemek közti különbség a pszichopatológia megnyilvánulását illetően.

Feltöltve: 2022-07-07 | Kategória: Pszichiátria

A Covid utáni psychés állapot Amerikában

Két évnyi Covid-19-cel a hátunk mögött, az amerikai felnőttek aggodalmának fókuszába a globális események kerültek, - derült ki az Amerikai Pszichiátriai Társaság felméréséből.

Feltöltve: 2022-06-28 | Kategória: Pszichiátria

Az öngyilkosság biomarkere?

Az öngyilkosságok száma évi több mint 48 000 halálesetre emelkedett az Egyesült Államokban. A major depressziós zavar (’major depressive disorder’; MDD) a leggyakrabban előforduló diagnózis az öngyilkosságok esetében, és az öngyilkosság kockázatának leginkább kitett személyek azonosítása sürgető kihívás.

Feltöltve: 2022-06-16 | Kategória: Pszichiátria

Bolygóideg stimuláció a depresszió kezelésére?

A depresszió sztenderd terápiái közé az antidepresszánsok és a pszichoterápia tartoznak. Különösen súlyos esetekben az elektrokonvulzív terápia (ECT) vagy a bolygóideg-stimuláció (VNS) is javallott lehet.

Feltöltve: 2022-05-27 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld