Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Orbán: "készenléti oltás lesz", nem maradnak tehát az oltópontok,,"Járok a világban, elmegyek nyugat-európai országokba, mert a munkámnak ez része, és látom, hogy ot...''Jönnek a minisürgősségik,,Nem kellene már az ügyeletet működtető egészségügyi szolgáltatókat és az ügyeletben részt vevő orvo...''Drasztikusan rossz halálozási adatokat közölt a magyar kormányzat a Sinopharmról,,A biztos csak az, hogy sokat, sokan beszélnek róla, de nem tudjuk''Tucatnyi gyógyszer, amely hatásos lehet a koronavírus-betegség ellen,,Amikor ennyi gyógyszer hatásos, akkor mindig van egy bizonytalanság, hogy van e egyáltalán hatékony...''Jönnek a minisürgősségik,,Bólyban már 2020 augusztus elején nem működött a központi ügyelet. Nem tudom, hogy a lakosságot ért...''

Pszichiátria

A vegetarianizmus és a depresszió. 2. rész

Az amerikai Országos Egészségügyi Intézet (NIH) által készített vizsgálatban, több, mint 9 600 fő férfi vett részt.

Feltöltve: 2021-06-11 | Kategória: Pszichiátria

A vegetarianizmus és a depresszió. 1. rész

A vegetáriánus férfiak a depresszió nagyobb kockázatának vannak kitéve, mint húsfogyasztó társaik, - derül ki egy új kutatásból.

Feltöltve: 2021-06-10 | Kategória: Pszichiátria

Demencia gondozás. 2. rész

A demenciában szenvedő betegek palliatív ellátását egyre inkább az életminőség javításának, és az egyre előrehaladottabb stádiumú neurodegeneratív betegség számos fizikai és pszichológiai tünetei enyhítésének egy módjaként tartják számon.

Feltöltve: 2021-04-28 | Kategória: Pszichiátria

Demencia gondozás. 1. rész

A demenciában szenvedő betegek palliatív ellátását egyre inkább az életminőség javításának, és az egyre előrehaladottabb stádiumú neurodegeneratív betegség számos fizikai és pszichológiai tünetei enyhítésének egy módjaként tartják számon. A daganatos megbetegedésekkel ellentétben azonban viszonylag kevés terminális állapotú, demenciában szenvedő beteg kap beutalót palliatív ellátásra.

Feltöltve: 2021-04-27 | Kategória: Pszichiátria

Hogyan lehet leállítani a benzodiazepin kezelést?

A lakosság körülbelül 4%-a használ benzodiazepineket, és a hosszabb időtartamú kezelés a rövid távú alkalmazásra vonatkozó klinikai ajánlások ellenére is gyakori.

Feltöltve: 2021-03-04 | Kategória: Pszichiátria

Szerelemhormon az Alzheimer-kórra? 2. rész

Prof. Saitoh és csapata elsőként béta amiloidokat áramoltatott át az egerek hippocampusának szeletein, hogy igazolják, hogy a béta amiloidok okozzák az ezeken a szeleteken található neuronok jelátviteli képességének csökkenését, vagy – más szóval – gátolják azok szinaptikus plaszticitását. Ezt követően oxitocinnal történő további perfúzióval a jelátviteli képesség növekedett, ami arra enged következtetni, hogy az oxitocin képes visszafordítani a szinaptikus plaszticitás károsodását, amit a béta amiloidok kiváltottak.

Feltöltve: 2021-02-22 | Kategória: Pszichiátria

Szerelemhormon az Alzheimer-kórra? 1. rész

Az Alzheimer-kór (AK) fokozatosan károsítja a beteg memóriáját és kognitív képességeit demenciát eredményezve. A betegség új kezeléseinek kutatására tett erőfeszítések közepette egy nemrégiben, japán tudósok által készített áttörő vizsgálat kimutatta, hogy az oxitocin – a hormon, ami köztudottan felelős a szerelem és a jóérzet kiváltásáért – hatékonyan képes volt visszafordítani az amiloid plakkok által okozott károsodások egy részét állatkísérletes modellben.

Feltöltve: 2021-02-19 | Kategória: Pszichiátria

Egy új Alzheimer fehérje „nagy remény” a jövőre nézve. 2. rész

Ha megpróbáljuk nyomon követni a tau-csomókat, akkor szükségünk van egy olyan biomarkerre, ami korrelál a csomókkal. Az ’MTBR-tau 243’ lehet ez a marker"- mondta Dr. Bateman. Jelenleg a tau-csomók nyomon követésének egyetlen módszere a PET-vizsgálat, ami nagyon költséges, és bonyolult berendezés szükséges az elvégzéséhez.

Feltöltve: 2021-01-27 | Kategória: Pszichiátria

Egy új Alzheimer fehérje „nagy remény” a jövőre nézve. 1.rész

A tau-fehérje egy új formája pontos módszer lehet az Alzheimer-kór (AD) korai stádiumának diagnosztizálására és nyomon követésére, mely új reménnyel kecsegtet a jövőre nézve.

Feltöltve: 2021-01-26 | Kategória: Pszichiátria

Egyszerű nyelvi teszt az Alzheimer-kór előrejelzésére? 2. rész

Egy mesterséges intelligencia (AI) használatával kifejlesztett egyszerű nyelvi teszt nagy pontossággal képes előre jelezni, hogy melyik normál kognitív funkciókkal rendelkező személyek esetében alakul ki Alzheimer-kór (AD), - derül ki egy új kutatásból.

Feltöltve: 2021-01-11 | Kategória: Pszichiátria

Egyszerű nyelvi teszt az Alzheimer-kór előrejelzésére? 1. rész

Egy mesterséges intelligencia (AI) használatával kifejlesztett egyszerű nyelvi teszt nagy pontossággal képes előre jelezni, hogy melyik normál kognitív funkciókkal rendelkező személyek esetében alakul ki Alzheimer-kór (AD), - derül ki egy új kutatásból.

Feltöltve: 2021-01-08 | Kategória: Pszichiátria

Pszichoszociális kezelések / intervenciók

"Gyakorlati útmutató a szkizofrénia negatív tüneteinek vizsgálatában és kezelésében" könyvbemutató előadás - 6. fejezet

Feltöltve: 2020-12-15 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld