Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria

Mi a Jacobsen szindróma?

Kép
 
A MOK hivatalos véleménye az egészségügyi szolgálati jogviszony törvényről,,Csökkentett létszámú Krónikus osztályra nem tudtam felvenni egy beteget otthoni ápolás megoldatlans...''Olaszországban utcai tüntetések, zavargások zajlottak a járványügyi szigorítások bevezetése miatt,,Csak idő kérdése, hogy mikor robban a szociális bomba. A Qvírus kezd lassan ideológiává válni, és m...''A Magyar Orvosi Kamara állásfoglalása a COVID-19 járvány fejleményei kapcsán,,Vakcina?? csak a halálom után!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!''A MOK hivatalos véleménye az egészségügyi szolgálati jogviszony törvényről,,Az egész borzasztó! Örülök, hogy néhány év múlva nyugdíjba megyek.''A Magyar Orvosi Kamara állásfoglalása a COVID-19 járvány fejleményei kapcsán,,Minden nap ugyezt halljuk a kormány részéről is.Sajnos az ellenzék mindenben akadályozza a munkájuk...''

Pszichiátria

Képes-e javítani a D-vitamin a hangulatot?

Egy nagyméretű randomizált kontrollált vizsgálat eredményei nem támasztják alá a D3 vitamin pótlás kizárólag a depresszió megelőzése céljából történő alkalmazását a felnőttek esetében.

Feltöltve: 2020-10-23 | Kategória: Pszichiátria

A kannabisz és a pszichózis kockázata? 2. rész

Új kutatások arra engednek következtetni, hogy a kannabisz használat közvetlenül növeli a pszichózis kockázatát.

Feltöltve: 2020-10-16 | Kategória: Pszichiátria

A kannabisz és a pszichózis kockázata? 1. rész

Új kutatások arra engednek következtetni, hogy a kannabisz használat közvetlenül növeli a pszichózis kockázatát.

Feltöltve: 2020-10-15 | Kategória: Pszichiátria

Előremutató intelligens trendek a koronavírus megjelenésének monitorozásában

Az új típusú koronavírus, a SARS-CoV-2 elleni küzdelem jelenleg meghatározóvá vált mindennapjainkban, egészségügyi, gazdasági, pszichés valamint kulturális hatásai pedig még sokáig el is fognak bennünket kísérni. Mindazonáltal a pandémia pozitív hozadékai tagadhatatlanok, elég csak, ha a telemedicina rohamos fejlődésére és előretörésére gondolunk.

Feltöltve: 2020-10-13 | Kategória: Pszichiátria

Antidepresszánsok és születési rendellenességek

Az antidepresszánsok alkalmazása a terhesség alatt gyakori, azonban csak korlátozott mennyiségű információ áll rendelkezésre az egyes antidepresszánsok és a különböző születési rendellenességek kockázatait illetően.

Feltöltve: 2020-10-01 | Kategória: Pszichiátria

A távorvoslás és a mentális egészség

Sok, mentálhigiéniai ellátás céljából speciális klinikákra beutalt gyermek nem vesz részt az első találkozón. A Seattle-ben található ’Washingtoni Egyetem’ egy kutatócsoportja készített egy tanulmányt, ami azt vizsgálta, javult-e a gyermekek alapellátásból közösségi mentálhigiénés centrumba történő beutalásának folyamata azáltal, hogy sor került egy kezdeti triázs találkozóra videókonferencián keresztül. A vizsgálatban 342 fő, 5-12 éves kor közötti gyermek vett részt, akik 62%-a fiú volt.

Feltöltve: 2020-09-25 | Kategória: Pszichiátria

Rémálmok és szívbetegség

Új kutatások szerint a gyakori rémálmok független változói a cardiovascularis betegség (CVD) fokozott kockázatának.

Feltöltve: 2020-09-18 | Kategória: Pszichiátria

Nagyobb dózisú levothyroxin hatása a depresszív hangulatra

A hypothyreosis következtében jelentkező depresszív hangulat visszafordítható levothyroxin (LT4) hormonpótló kezeléssel. Nem egyértelmű azonban, hogy az LT4 dózis emelése további előnyökkel jár-e a hangulatra vonatkozóan.

Feltöltve: 2020-09-17 | Kategória: Pszichiátria

Funkcionalitás a szkizofréniában - EPA 2020 Kongresszus szatellit szimpózium

EPA 2020 – A szkizofréniában szenvedő betegek modern kezelésének egyik fő célja a normál életvitel lehető legnagyobb mértékű helyreállítása; ez állt a 28. Európai Pszichiátriai Kongresszus szatellit szimpóziumának középpontjában - ami a jelenleg is fennálló COVID-19 járványhelyzet következtében ebben az évben online került megrendezésre.

Feltöltve: 2020-08-31 | Kategória: Pszichiátria

A migrén és a demencia szoros kapcsolata?

Egy populáció alapú kohorsz vizsgálat előzetes eredményei alátámasztják azokat a korábbi tanulmányokat, melyek szerint a migrén a középkorúak esetében kockázati tényezőt jelent a későbbi életkorban jelentkező demenciát illetően. Meghatározták azt is, hogy az aurával járó és a gyakori kórházi ellátást igénylő migrén 60 éves kor után szignifikánsan növelte a demencia rizikóját.

Feltöltve: 2020-08-06 | Kategória: Pszichiátria

Újra érzem is amiről beszélek...

Péter 47 éves, kereskedelmi középfokú végzettsége van. Jelenleg elvált, 5 éves fiú gyermeke volt feleségénél került elhelyezésre, kapcsolattartását csak felügyelet mellett engedélyezték. Válása után szüleivel él együtt. Testvére nincs.

Feltöltve: 2020-08-05 | Kategória: Pszichiátria

Kapcsolat az Alzheimer-kór és a diabetes között

A düsseldorfi ’Heinrich Heine’ Egyetemen és a Maastrichti Egyetem kutatói immáron krio-elektronmikroszkópiát alkalmaznak, hogy éles képet kapjanak elsőként arról, hogy az egyes molekulák hogyan rendeződnek a fehérjeláncokban, amelyek a diabetesre jellemző depositumokat alkotják. A fibrillumok szerkezete nagyon hasonló az Alzheimer-kór esetében előforduló szerkezethez. Ezek a megállapítások összhangban vannak a kutatók által az előző évek során felfedezettekkel.

Feltöltve: 2020-08-05 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld