Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria

Az e-cigaretta, más néven az elektronikus cigaretta:

Kép
 
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Pszichiátria

Heti 1 óra testmozgás is csökkenti a depresszió kockázatát

A kanapélakóknak érdemes megjegyezniük, hogy egy új kutatás szerint csupán heti egy óra bármilyen fizikai aktivitás is csökkentheti a depresszió hosszú távú kockázatát.

Feltöltve: 2017-11-21 | Kategória: Pszichiátria

A migrén és az alvási apnoe szoros kapcsolata

Egy új felmérés eredményei szerint a migrénes betegeket, főként a krónikus migrénben szenvedőket fokozottan veszélyeztetik az alvászavarok, köztük az alvási apnoe (SA).

Feltöltve: 2017-11-20 | Kategória: Pszichiátria

Egy genetikai tényező adhat magyarázatot arra, miért kerülik az autista gyermekek a szemkontaktust

Az autista gyermekek nem szívesen néznek mások szemébe és általában elfordulnak attól, aki hozzájuk beszél. Egy új kutatás szerint viselkedésük ezen sajátosságát genetikai tényezők vezérlik.

Feltöltve: 2017-11-15 | Kategória: Pszichiátria

A szaglás romlása összefügg a demencia veszélyével

Egy új tanulmány eredménye szerint a demencia fokozott veszélyére utal, ha az idős betegek elvesztik a szaglóérzéküket.

Feltöltve: 2017-11-09 | Kategória: Pszichiátria

Gyakoribb a daganatos megbetegedések diagnózisa, mint a házasságkötés?

Ma már többször diagnosztizálnak rákot, mint ahány házasságkötésre kerül sor, ahányszor első gyermek születik vagy ahányan diplomáznak. Állítja beszámolójában az Egyesült Királyság daganatos betegeket segítő legnagyobb jótékonysági szervezete.

Feltöltve: 2017-11-03 | Kategória: Pszichiátria

A magas koleszterinszint és a Parkinson-kór kapcsolata

Egy tanulmány szerint a férfiak esetében az összkoleszterin és az LDL-koleszterin magasabb szintje a Parkinson-kór kockázatcsökkenésével társul. Az eredmény összhangban áll azokkal az új kutatásokkal, amelyek a magasabb koleszterinszintet a Parkinson-kór kockázatcsökkenésével hozzák kapcsolatba.

Feltöltve: 2017-10-29 | Kategória: Pszichiátria

A demencia és a súlyos agysérülések kapcsolata

Egy finn tanulmány eredményei szerint a súlyos agysérülések - főként középkorúak esetében - drasztikus mértékben növelhetik a időskori demencia kockázatát.

Feltöltve: 2017-10-13 | Kategória: Pszichiátria

Szabad-e néha egy kevés alkoholt fogyasztani terhesség alatt?

Sokan kíváncsiak arra, hogy a terhesség kilenc hónapja alatt elfogyasztott egy-két pohárka bor valóban veszélyt jelent-e a magzatra nézve?

Feltöltve: 2017-10-06 | Kategória: Pszichiátria

Kulcsfontosságú az Alzheimer-kór megelőzésében az olívaolaj

Egy új vizsgálat eredménye alapján úgy tűnik, hogy az extra szűz olívaolaj (EVOO) protektív hatást fejt ki a memóriára és a tanulási képességekre, valamint csökkenti az agyban az Alzheimer-kór (AD) klasszikus szövettani jellegzetességének számító béta-amiloid plakkok és neurofibrillális kötegek képződését. A tanulmány eredményeit az Annals of Clinical and Translational Neurology szakfolyóirat online kiadása közölte.

Feltöltve: 2017-09-27 | Kategória: Pszichiátria

A protonpumpa-gátlók mégsem növelik a kognitív hanyatlás veszélyét

A Journal of the American Geriatrics Society szakmai folyóirat online kiadásában közölte egy új vizsgálat eredményeit, amelyek némileg elcsendesítették a protonpumpa-gátlók (PPI) esetleges demencia kockázatnövelő hatásával kapcsolatos aggodalmakat.

Feltöltve: 2017-09-14 | Kategória: Pszichiátria

Ígéretesek a probiotikumok az enyhe-közepesen súlyos depresszió kezelésében

A kanadai Queen’s Egyetem új pilot tanulmányának eredménye alapján az enyhe vagy közepesen súlyos depresszióban szenvedő, terápia-naiv betegek fő depresszív tüneteinek kezelésében hatékonyak lehetnek a probiotikumok.

Feltöltve: 2017-09-08 | Kategória: Pszichiátria

A mentálhigiénés szakemberek a pokolba kívánják a Netflix tévésorozatát

A kamaszok rajonganak a Netflix erőszakkal, zaklatással és öngyilkossággal teli 13 Reasons Why (Tizenhárom okom volt rá) című sorozatáért, ami komolyan aggasztja a mentális egészügyi szakembereket.

Feltöltve: 2017-08-27 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld