Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria
Mit fogalmaztak meg 3000 éve az indiai orvosok?
Kép
 
Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A közvetlen link a cikk alján található.''Varázslatos tanösvény hazánkban, amit télen is érdemes megnézni,,+''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A NEAK oldala nagy. Őrülnék egy közvetlen linknek.''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,drgulyasnak: jelentem a kórházi főparancsnoknak : parancsmegtagadás miatt felkoncolás. Gyenge kifog...''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,Mi van, ha a beteg nem váltja ki a gyógyszert?''

Pszichiátria

Az elesések előrejelző rizikófaktorai demenciában

A demenciával élő, illetve a demenciával nem élő személyek (PLWD) fokozott esési kockázattal rendelkeznek. Keveset tudunk arról, hogy az elesési kockázati tényezők különböznek-e a demencia státusztól függően.

Feltöltve: 2023-01-24 | Kategória: Pszichiátria

Mi van az Alzheimer-kór előtt?

Egy új tanulmány alátámasztja azt a hipotézist, hogy az amiloid és a tau szintjének változásai már évekkel az Alzheimer-kór (AD) klinikai tüneteinek megjelenése előtt bekövetkeznek.

Feltöltve: 2022-12-22 | Kategória: Pszichiátria

Elektrolit-rendellenességek és evészavar?

Az evészavarok fokozott halálozáshoz és csökkent életminőséghez vezetnek. Bár az evészavarok akut megjelenése gyakran jár elektrolit-rendellenességekkel, továbbra sem ismert, hogy az elektrolit-rendellenességek megelőzhetik-e az evészavar jövőbeli diagnózisát.

Feltöltve: 2022-12-21 | Kategória: Pszichiátria

A skizofrénia a demencia kockázati tényezője?

A pszichotikus zavarokban, például skizofréniában szenvedő embereknél 2,5-szer nagyobb valószínűséggel alakul ki demencia, mint azoknál, akiknek nincs pszichotikus zavaruk - derül ki egy új áttekintésből.

Feltöltve: 2022-12-15 | Kategória: Pszichiátria

Stressz és szagprofil: a kutyák megérzik, ha stresszesek vagyunk

Az akut pszichológiai stresszreakcióval járó fiziológiai folyamatok olyan változásokat okoznak az emberi légzésben és verejtékben, amelyeket a kutyák 93,75%-os pontossággal képesek kimutatni egy új tanulmány szerint.

Feltöltve: 2022-11-16 | Kategória: Pszichiátria

A delírium megelőzése idős, obstruktív alvási apnoés sebészeti betegeknél

Az obstruktív alvási apnoe (OSA) neurokognitív károsodással jár, ami a posztoperatív delírium ismert kockázati tényezője. Nem világos azonban, hogy az OSA növeli-e a posztoperatív delírium kockázatát, és hogy a kezelés védelmet nyújt-e.

Feltöltve: 2022-11-11 | Kategória: Pszichiátria

Balovaptan gyermekkori autizmusban?

Az autizmus spektrumzavar (ASD) központi tüneteire, a szocializációs és kommunikációs nehézségekre jelenleg nincs engedélyezett gyógyszer.

Feltöltve: 2022-10-12 | Kategória: Pszichiátria

Az orvosok kiégése: 2013-2020 adatai

Az orvosok kiégésében idővel bekövetkező változások felmérése betekintést nyújthat a kiégés okaiba. A meglévő tanulmányokat korlátozza, hogy az egyes időpontokban az orvosok különböző mintáit használják. Jelen vizsgálat célja az volt, hogy felmérje a kiégés változását 2013-2014 és 2019-2020 között átfogóan és a felmérést kétszer elvégző orvosok kohorszán belül.

Feltöltve: 2022-10-06 | Kategória: Pszichiátria

A tüdőrák és az opioidhasználat

Egy vizsgálat a dél-koreai nemzeti egészségbiztosítási adatbázis 2011- 2018 között tüdőrák műtéten átesett betegeinek adatait elemezte, melyből kizárta azokat a betegeket, akik a műtét előtt opioidot használtak. Az új, hosszú távú opioidhasználatot úgy definiálták, mint aktív opioidfelírást a műtét utáni 6 hónapban.

Feltöltve: 2022-10-05 | Kategória: Pszichiátria

A szülés utáni pszichózis

Az elmúlt 15 év fokozott erőfeszítéseket hozott a szülés utáni pszichiátriai betegségek szűrésére. Ez rendkívül üdvözlendő, tekintettel a szülés utáni pszichiátriai rendellenességekkel kapcsolatos megbetegedésekre és potenciális halálozásra az egész országban.

Feltöltve: 2022-09-23 | Kategória: Pszichiátria

Pikkelysömör és a depresszió

A pikkelysömörben szenvedők közel másfélszer nagyobb valószínűséggel szenvednek depressziós tünetektől, és közel kétszer nagyobb valószínűséggel élnek át öngyilkossági gondolatokat azokhoz képest, akiknek nincs ilyen betegségük.

Feltöltve: 2022-09-22 | Kategória: Pszichiátria

A tévénézés és a számítógép-használat ellentétes kapcsolatban áll a demencia kockázatával

A tévénézés növelheti a demencia kockázatát, míg a számítógép használata csökkentheti azt - derül ki egy új kutatásból. A demenciával való összefüggés ezekkel a tevékenységekkel továbbra is erős maradt függetlenül attól, hogy az illető mennyi fizikai aktivitást végzett.című szaklapban.

Feltöltve: 2022-09-13 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld