Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria

Miről kapta a nevét a Lyme-kór?

Kép
 
Megvan az orosz koronavírus-vakcina neve, 20 ország rendelt belőle,,Gratulálunk az oroszoknak , remélem , mi is rendeltünk tőlük. A lakosság átoltását minél előbb el k...''Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kúria egy korrupt sebészt,,A börtönorvosi státusz is betöltött 2 évre.''Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kúria egy korrupt sebészt,,Ő az akit kitüntettek?''Magyarországon egy körül van a vírus reprodukciós rátája,,Mi az, hogy “körül”? Máshol pontos adat van erről.''Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Kúria egy korrupt sebészt,,Helyes''

Pszichiátria

A migrén és a demencia szoros kapcsolata?

Egy populáció alapú kohorsz vizsgálat előzetes eredményei alátámasztják azokat a korábbi tanulmányokat, melyek szerint a migrén a középkorúak esetében kockázati tényezőt jelent a későbbi életkorban jelentkező demenciát illetően. Meghatározták azt is, hogy az aurával járó és a gyakori kórházi ellátást igénylő migrén 60 éves kor után szignifikánsan növelte a demencia rizikóját.

Feltöltve: 2020-08-06 | Kategória: Pszichiátria

Újra érzem is amiről beszélek...

Péter 47 éves, kereskedelmi középfokú végzettsége van. Jelenleg elvált, 5 éves fiú gyermeke volt feleségénél került elhelyezésre, kapcsolattartását csak felügyelet mellett engedélyezték. Válása után szüleivel él együtt. Testvére nincs.

Feltöltve: 2020-08-05 | Kategória: Pszichiátria

Kapcsolat az Alzheimer-kór és a diabetes között

A düsseldorfi ’Heinrich Heine’ Egyetemen és a Maastrichti Egyetem kutatói immáron krio-elektronmikroszkópiát alkalmaznak, hogy éles képet kapjanak elsőként arról, hogy az egyes molekulák hogyan rendeződnek a fehérjeláncokban, amelyek a diabetesre jellemző depositumokat alkotják. A fibrillumok szerkezete nagyon hasonló az Alzheimer-kór esetében előforduló szerkezethez. Ezek a megállapítások összhangban vannak a kutatók által az előző évek során felfedezettekkel.

Feltöltve: 2020-08-05 | Kategória: Pszichiátria

Nincs reménytelen eset

V-né G.M. 64 éves nőbeteg, akit 19 éves kora óta kezeltek paranoid schizophrenia miatt, kezdetben Baján, majd férjhez menetele után Budaörsre költözött. Ezután Budapesten a Rókus kórház pszichiátriai gondozójában kezelték, majd Budaörsön. Többször volt psychoticus relapsusa, mely kórházi kezelést igényelt.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-07-24 | Kategória: Pszichiátria

ASCOT-tanulmány: az amlodipin csökkenti a stroke kockázatát, de a demenciáét nem. 2. rész

Az ASCOT-tanulmány új, hosszú távú eredményei azt mutatják, hogy azok a betegek, akik amplodipint szedtek az antihipertenzív terápiás rezsim részeként, szignifikánsan kevesebb alkalommal tapasztaltak stroke-ot egy több, mint két évtizedes időszak alatt. Ennél a csoportnál 18%-kal csökkent a stroke incidenciája, szemben más csoportokkal, akik atenolol-alapú kezelési rezsimet alkalmaztak.

Feltöltve: 2020-07-20 | Kategória: Pszichiátria

ASCOT-tanulmány: az amlodipin csökkenti a stroke kockázatát, de a demenciáét nem. 1. rész

Az ASCOT-tanulmány új, hosszú távú eredményei azt mutatják, hogy azok a betegek, akik amplodipint szedtek az antihipertenzív terápiás rezsim részeként, szignifikánsan kevesebb alkalommal tapasztaltak stroke-ot egy több, mint két évtizedes időszak alatt. Ennél a csoportnál 18%-kal csökkent a stroke incidenciája, szemben más csoportokkal, akik atenolol-alapú kezelési rezsimet alkalmaztak.

Feltöltve: 2020-07-17 | Kategória: Pszichiátria

Magyar fejlesztésű antipszichotikum a világ 200 legkeresettebb gyógyszere között

A világ 174. legnagyobb forgalmú gyógyszere volt 2019-ben a cariprazine hatóanyagot tartalmazó Vraylar a LePro PharmaCompass ’Top drugs by sales in 2019’ összeállítása szerint.

Feltöltve: 2020-07-10 | Kategória: Pszichiátria

Telemedicina és opioid felhasználás terheseknél

Opioid használati zavarok esetén (’opioid use disorder’; OUD) magas a morbiditás és a mortalitás az anyák és az újszülöttek körében.

Feltöltve: 2020-07-06 | Kategória: Pszichiátria

Újra jó passzban - Reagila élettörténetek

46 éves nőpacienst 2004-től kezeljük szakrendelőnkben, paranoid szkizofrénia és depresszió miatt.

Feltöltve: 2020-06-24 | Kategória: Pszichiátria

Szűrővizsgálat tinédzserek öngyilkossági kockázatára

Dr. Cheryl King egy konferencián arról számolt be, hogy a tinédzserek esetében alkalmazható egy olyan öngyilkossági rizikóra vonatkozó szűrővizsgálat, ami számítógépes algoritmuson alapul.

Feltöltve: 2020-06-18 | Kategória: Pszichiátria

Magyar fejlesztésű originális antipszichotikum, a Reagila lett Az Év Gyógyszere

A Richter atípusos antipszichotikumának, a cariprazine hatóanyagot tartalmazó Reagilának ítélte a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság (MFT) Az Év Gyógyszere 2019 címet.

Feltöltve: 2020-06-12 | Kategória: Pszichiátria

Újra élhető mindennapok - Reagila élettörténetek

A most bemutatott eset szerkezetében egy kicsit eltér a korábbiaktól. Egy 10 éves kezelés kronológiai történetét mutatja be, a beteg bizalmának elnyerésétől kezdve a különféle hatóanyagokon és útkeresésen át egészen a végső megoldásig.

Feltöltve: 2020-06-10 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld