Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria
A vakcinák biztonságosak az állapotos nők számára, sőt csökkentik a halvaszülés kockázatát,,https://rumble.com/v14ybqt-drs-malone-mccullough-yeadon-s-cole-a-vakcinkrl-s-a-kormny-zsarnoksgrl.h...''Mesés kastélyparkok Magyarországon,,[email protected]''Koronavírus: egyre több oltott hal meg az Egyesült Államokban,,Hányszor oltottak?''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,SŐŐŐŐŐT, már Fritz Tamás is felébredt, és már ő maga is ébresztget: https://magyarnemzet.hu/veleme...''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,Látva a számokat, úgy tűnik, hogy kezd ébredezni a nemzet már a második kísérleti oltás után...''

Pszichiátria

Összefügg-e a kognitív teljesítmény a menopauzával?

A menopauza természetes jelenség a középkorú nők életében, ami kedvezőtlen fizikai, fiziológiai és pszichológiai következményekkel párosul. Egy keresztmetszeti vizsgálat fő célja annak vizsgálata volt, hogy a nők kognitív teljesítményét érzékenyen érinti-e a menopauzális tünetek súlyossága.

Feltöltve: 2022-05-05 | Kategória: Pszichiátria

Új kezelési lehetőségek autizmusban?

Jelenleg nem léteznek engedélyezett gyógyszerek az autizmus spektrumzavar (ASD) alapvető tüneteire, és csak korlátozott adatok állnak rendelkezésre a társult mentális és viselkedési tünetek kezelésére. Ennek az áttekintésnek az a célja, hogy összefoglalja az ASD új kezeléseivel kapcsolatos legfrissebb vizsgálatokat, különös tekintettel az elmúlt 2 év kutatási tendenciáira.

Feltöltve: 2022-04-14 | Kategória: Pszichiátria

Új prognosztikai marker a stroke vonatkozásában?

Az agyszövet ischaemiás stroke során kialakuló másodlagos károsodása az agyszöveti oedema, gyulladás vagy neuronális károsodás következményeként jelentkezhet, ami a szérum aminosav metabolit-szintjeinek változását eredményezi.

Feltöltve: 2022-03-23 | Kategória: Pszichiátria

Radiológusok és a kiégés kapcsolata?

Radiológiai praxisok vezetői körében végzett 2019-es felmérés válaszadóinak 71%-a számolt be munkahelyi tényezőkből eredő stresszről. A dokumentum kitér az okokra és a biológiai hatásokra, a rizikófaktorokra, a felismerésre, a megoldásokra és a kiégésre adott kollektív reakcióra.

Feltöltve: 2022-03-09 | Kategória: Pszichiátria

Orvosi kannabisz bőrgyógyászati felhasználása

Az orvosi kannabisz termékekhez (’medical cannabis product’; MCP) való hozzáférés gyorsan növekedett, habár a fogyasztói magatartással és attitűdökkel kapcsolatos szakirodalom a bőrgyógyászati felhasználás tekintetében korlátozott.

Feltöltve: 2022-02-24 | Kategória: Pszichiátria

Új inszomnia gyógyszer került forgalomba

Az FDA engedélyezte a kettős hatású orexin receptor antagonista (DORA); a daridorexant (Quviviq) alkalmazását inszomnia kezelésére felnőttek esetében, - jelentette be a gyógyszer gyártója, az Idorsia.

Feltöltve: 2022-02-23 | Kategória: Pszichiátria

Depresszió és Alzheimer-kór? Van ok-okozati összefüggés?

A kutatók egy ideje már tisztában vannak azzal, hogy a depresszió összefüggésben áll az Alzheimer-kórral (AD), ok-okozati összefüggést azonban ezidáig nem sikerült megállapítani.

Feltöltve: 2022-02-21 | Kategória: Pszichiátria

Újabb evidenciák: Tau-fehérjék és Alzheimer-kór

Az Alzheimer-kór (AD) esetén előforduló metabolikus agyi változások átfogó referencia-térképe erőteljes evidenciával szolgál a bioenergetikai útvonalak, a koleszterin-anyagcsere, a neuroinflammáció, az ozmoreguláció és más útvonalak módosulásait illetően, - tárták fel egy nagyméretű, multicentrikus vizsgálat eredményei.

Feltöltve: 2022-02-08 | Kategória: Pszichiátria

Miért is zárkózik el sok ember a COVID-oltásoktól: a nocebo hatás. 1. rész

A médiában és közösségi oldalakon sokszor terjednek káros hatású, nem megalapozott információk.

Feltöltve: 2022-02-02 | Kategória: Pszichiátria

Long-Covid ellátás a pszichiátriában. 2. rész

Az első értékelést követően a beteg szelektív szerotonin visszavétel gátló (SSRI) készítménnyel kezdték kezelni depressziós tüneteinek enyhítése céljából, és ezt feltitrálták terápiás dózisra. Pszichoterápiát és fizikoterápiát is javasoltak számára.

Feltöltve: 2022-01-28 | Kategória: Pszichiátria

Long-Covid ellátás a pszichiátriában. 1. rész

A Covid-19 pandémia kezdete óta szignifikáns hangsúly helyeződött a SARS-CoV-2 vírus okozta fertőzés pszichiátriai és neurológiai szövődményeire.

Feltöltve: 2022-01-27 | Kategória: Pszichiátria

Van kapcsolat a kávé - és teafogyasztás és a stroke és a demencia között?

Korábbi vizsgálatok már megállapították a kávé és a tea szerepét a stroke és a demencia kialakulását illetően. Keveset tudunk azonban a kávé és a tea kombinációja, illetve a stroke, a demencia és a post-stroke demencia rizikója közötti összefüggésről. Következésképpen célkitűzésünk az volt, hogy megvizsgáljuk a kávé és a teafogyasztás összefüggéseit a stroke és a demencia kialakulásának kockázatával, külön-külön nézve és együttesen is.

Feltöltve: 2022-01-14 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld