Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria

Mi a Harrison szindróma?

Kép
 
A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Csak egy kis szelet: az első megakarjuk szüntetni a hálapénzt? ha igen akkor csak úgy lehet ha megs...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Normális fizetést bérek rendezését minnél hamarabb!!Ez a legekdő LéoésUtánna jöhet a fejlesztés ,e...''Magyarország megdöntött egy szomorú világrekordot,,Már ismert a tesztelések eredménye: kevés a fertőzött nálunk, az elhunytak fertőzöttekhez viszonyít...''Az egészségügy leállítása több kárt okozott, mint a járvány,,Miért építették meg a konténerkórházat Kiskunfélegyházán, ha nem használták ki az izolációs lehetős...''Más tüneteket produkálnak az új koronavírus-fertőzöttek Kínában,,Ph.D. Peresztegi Sándor: SARS-CoV-2 Koronavírus és COVID-19 Koronavírus – 2020. Nemzetköz...''

Pszichiátria

Egy szoftver, ami segít a gyógyszerszedés kontrollálásában 1.rész.

A major depresszió kezelésére alkalmazott precíziós orvoslás körüli figyelem nagy része arra összpontosul, hogy minden egyes beteg számára megtalálja a leghatékonyabb antidepresszánst. Még az optimális gyógyszer sem fog működni azonban, ha a beteg nem veszi szedi rendszeresen.

Feltöltve: 2020-06-01 | Kategória: Pszichiátria

Életem egyik része és… a másik része… - Reagila élettörténetek

„Attila 2007-ben került a járóbeteg ellátásba, majd gondozásba. Ezt megelőzően szintén ambuláns gyógyszeres és pszichoterápiás kezelésben részesült. Osztályon nem feküdt soha pszichés problémái miatt..."

Feltöltve: 2020-05-27 | Kategória: Pszichiátria

Skizofrénia Világnapja – itt az idő, hogy gondoljunk a skizofréniában szenvedőkre

Május 24-e, a Skizofrénia Világnapja, azokról szól, akik az egyik legsúlyosabb mentális betegségben szenvednek. (x)

Feltöltve: 2020-05-22 | Kategória: Pszichiátria

A telepszichiátria alkalmazása az USA sürgősségi részlegein

A mentális betegségek kezelésére szolgáló telemedicina, más néven telepszichiátriai-szolgáltatások igénybevétele bevezetésre került az USA sürgősségi betegellátó osztályain (SBO), azonban erről a megközelítésről csak nagyon keveset tudunk. Ez a kutatás a telepszichiátria prevalenciáját és alkalmazását vizsgálta az általános sürgősségi betegellátó osztályokon az Egyesült Államokban.

Feltöltve: 2020-05-15 | Kategória: Pszichiátria

Amikor az élet újra átölel...

Reagila élettörténetek

Feltöltve: 2020-05-11 | Kategória: Pszichiátria

Az elégedetlen beteg esete

Reagila élettörténetek

Feltöltve: 2020-04-29 | Kategória: Pszichiátria

Kannabisz szerepe baktérium rezisztenciában

Kevesebb antibiotikum áll rendelkezésre a rezisztens baktériumok okozta fertőzések kezelésére, így fennáll annak lehetősége, hogy ismét az antibiotikumok előtti korszakba lépünk. Folyamatban van alternatív stratégiák vizsgálata.

Feltöltve: 2020-04-29 | Kategória: Pszichiátria

Lehet jobban lenni!

– avagy hogyan segített a kariprazin egy szkizofrén nőbetegemnek, hogy „még jobban érezze magát”. Sikertörténet kariprazin terápiával.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-04-21 | Kategória: Pszichiátria

A figyelem középpontjában a montelukast mentális egészségügyi kockázatai

Az FDA az asztma és allergia kezelésére alkalmazott montelukast kapcsán megerősítette a súlyos viselkedésre és hangulatváltozásokra vonatkozó már meglévő figyelmeztetéseit.

Feltöltve: 2020-04-10 | Kategória: Pszichiátria

Végrendeleti akarat és Alzheimer-kór

Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, romlik a beteg memóriája és gondolkodási képessége egészen addig, míg a mindennapi élet egyszerű feladatait sem képes már elvégezni.

Feltöltve: 2020-03-25 | Kategória: Pszichiátria

Munkahely okozta depresszió, mint kártérítési alap

Az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint a világ népességének 4,4%-a (több mint 300 millió ember) küzdött depresszióval. Ez 18 százalékos növekedést jelent egy évtized alatt. A depresszió nemcsak a magánéletben, hanem a munkában is komoly gondot jelent.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-03-18 | Kategória: Pszichiátria

Bariátriai sebészeti beavatkozás és mentális egészség

Svéd kutatók elmondása alapján a súlyos obesitas miatt bariátriai műtéten átesett fiatalok nem tapasztaltak jobb mentális egészségi állapotot öt évvel a beavatkozást követően, és valójában bizonyos mértékben rosszabb állapotban voltak, mint azok a társaik, akik esetében nem került sor beavatkozásra.

Feltöltve: 2020-03-17 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld