Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria

Mi a Harrison szindróma?

Kép
 
Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?,,[email protected]''Újabb leletre bukkantak Jézus szülőhelyén,,Milyen jo latni a kepen a lelet mellett a megvalosulo okumenet.''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,Tisztelt Olvasó! A cikk csak egy rövid kivonata az ajánlásnak , melyet a következő oldalon részl...''

Pszichiátria

Demencia okozta halálozás az USA-ban

A beszámoló a demenciának tulajdonítható halálozási adatokat ismerteti 2000- 2017-ig életkor, nem, rassz és hispán származás valamint lakóhely szerint. A beszámoló leírja a demencia okozta halálozások általános és konkrét okok szerinti tendenciát.

Feltöltve: 2019-07-22 | Kategória: Pszichiátria

Telemedicina és a mentális egészség

Nagyon sok mentális egészséggondozási szakklinikára beutalt gyermek nem jelenik meg az első vizsgálaton. A Washington Egyetem kutatócsoportja azt vizsgálta, hogy a háziorvosi beutalás sikerét elősegíti-e, ha az első beszélgetés videókonferencia keretében történik.

Feltöltve: 2019-07-17 | Kategória: Pszichiátria

Gyakoribb az öngyilkosság az amerikai kamaszok körében

Közel egy évtizede az amerikai kamaszok, főként a fiúk öngyilkossági aránya folyamatosan emelkedik.

Feltöltve: 2019-07-10 | Kategória: Pszichiátria

Az orvosok kiégése és a munkahely

A Kalifornia Egyetem egyik professzora szerint a burnout egy vészjel, mely sürgős környezeti és rendszerszintű változások szükségességére figyelmeztet, annak ellenére, hogy gyakran tévesen egyéni problémának titulálják.

Feltöltve: 2019-07-02 | Kategória: Pszichiátria

A metformin és a kognitív funkciók

Az elmúlt két évtizedben a metformin vált a 2-es típusú diabetes kezelésének gerincévé, és ma már az egész világon ezt ajánlják a betegség kezelésének első vonalbeli gyógyszereként. Új kutatások arra utalnak, hogy a metformin ígéretes lehet számos betegség kezelésében és megelőzésében.

Feltöltve: 2019-06-27 | Kategória: Pszichiátria

A bélbaktériumok befolyásolják a gyerekek agyfejlődését

A bélbaktériumok az orvosbiológiai kutatások aktuális rocksztárjai. Az utóbbi években sok olyan hatásukat fedezték fel, amelyeknek látszólag semmi közük az emésztéshez.

Feltöltve: 2019-06-26 | Kategória: Pszichiátria

Éjszakai légzészavar és az öregedés

Az alvászavarokkal foglalkozó szakmai szervezetek éves értekezletén (SLEEP 2019) ismertetett előzetes kutatás alapján az alvás közben fellépő légzészavar (SDB) és az éjszakai alvás megzavarása felgyorsítja az öregedési folyamatot.

Feltöltve: 2019-06-24 | Kategória: Pszichiátria

Psychosis és hospitalizáció

A psychosis első epizódját (FEP) követően fontos a hospitalizáció és a kórházi tartózkodás időtartamának csökkentése, ennek ellenére ezeknek az eredményeknek és moderátorainak megbízható mérése hiányos.

Feltöltve: 2019-06-21 | Kategória: Pszichiátria

Az endometriosis szisztémás megközelítése

Az Amerikai Szülész-nőgyógyász Kollégium éves tudományos ülésén újraértékelték az endometriosist. A kismedencében látható elváltozások csak a betegség egy részét képezik, mert az endometriosis valójában egy szisztémás betegség - mondta Dr. Hugh Taylor, a Yale Orvostudományi Karának szülész-nőgyógyász professzora.

Feltöltve: 2019-06-19 | Kategória: Pszichiátria

Kamaszok és az alkoholfogyasztás

A fiatalok alkoholfogyasztása számos fizikai és pszicho-szociális tényezőben manifesztálódik, többek köt neurológiai problémákat, kognitív zavart és vakmerő magatartást eredményez.

Feltöltve: 2019-06-17 | Kategória: Pszichiátria

Demenciában szenvedők szorongásos tünetei

A szorongás a demenciában szenvedőknél gyakori és a betegek eredményeit kedvezőtlenül befolyásoló tünet. A kutatás fő célja annak vizsgálata volt, hogy a demenciában szenvedőknél alkalmazott gold standard diagnosztikai kritériumokhoz képest a szorongás kimutatásához milyen eszközöket validáltak.

Feltöltve: 2019-06-12 | Kategória: Pszichiátria

A dohányzásról való leszokás és a cannabis kapcsolata

A cannabist használók és cannabis-függőségben (CUD) szenvedők körében a dohányzás a cannabist nem használókhoz képest négyszer gyakoribb.

Feltöltve: 2019-05-28 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld