Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria
Melyik betegségben fordulhat elő magas magnézium szint?  
Kép
 
Ezekről a tünetekről ismerhető fel az omikron variáns,,A befektetett energia kamatozik.''Most úgy tűnik, már csak a természetes fertőződés állíthatja meg a vírust,,"Október 10-én vettük át a vezetést a lengyelektől, s november eleje óta nemhogy javult volna a hel...''Orosz orvosok ismert oltásellenzőket hívtak meg az intenzív osztályra,,"Egy gondolat bánt engemet Leszedálva, lélegeztető gépen-halni meg..." biztos, hogy ez a legjob...''Koronavírus: Szlávik János szerint Rusvai Miklós meglátása nem helyes,,Szlávik:A koronavírus nem ilyen [mint a feketehimlő], ez egy folyamatosan változó ...''Közzé tették, hogy milyen és mennyi oltóanyag áll rendelkezésre Magyarországon,,De jó!''

Pszichiátria

Árthat-e hosszútávon az opioid-túladagolás? 1. rész

Az opioid-túladagolás rendszerint nem halálos kimenetelű, azonban számos vizsgálat összegző eredménye arra enged következtetni, hogy mindez hosszú távú hatást gyakorolhat a kognitív funkciókra, valószínűsíthetően a légzésdepresszióból eredő hypoxia következtében.

Feltöltve: 2021-11-22 | Kategória: Pszichiátria

Egyre több reumatológiai beteg használ orvosi marihuánát: felkészültünk erre? 2. rész

Az utóbbi években a marihuána legalizálása felé irányuló tendencia volt megfigyelhető az USA-ban. 2021 májusáig 36 tagállam és négy társult ország engedélyezte az orvosi marihuána alkalmazását.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-10-20 | Kategória: Pszichiátria

Hosszútávú neurológiai és pszichiátriai kimenetelek Covid-19 fertőzés után

A Covid-19 neurológiai és pszichiátriai következményeiről már beszámoltak, azonban több adatra van szükség a Covid-19 megbetegedés agyra gyakorolt hatásainak megfelelő értékeléséhez.

Feltöltve: 2021-10-18 | Kategória: Pszichiátria

Szorongás és a Janssen Covid-19 elleni vakcinája. 2. rész

Az öt tömeges oltópont 64 szorongással összefüggő eseményről számolt be, amelyek 2021. április 7-9. között fordultak elő; egyetlen esemény sem felelt meg a VAERS súlyosnak minősülő besorolásának.

Feltöltve: 2021-09-17 | Kategória: Pszichiátria

Szorongás és a Janssen Covid-19 elleni vakcinája. 1. rész

2021. április 7-én, 5 héttel azt követően, hogy a Janssen által fejlesztett Covid-19 elleni védőoltás használatba került az FDA sürgősségi engedélye alapján, a CDC-hez öt, különböző államban található tömeges oltópontról érkezett jelentés a Janssen Covid-19 elleni vakcinájának beadását követő szorongásos események halmozott előfordulásáról.

Feltöltve: 2021-09-16 | Kategória: Pszichiátria

Kimerültség és gyermekkori reumatológiai kórképek

Habár a kimerültség egy gyakran előforduló kellemetlen tünet a gyermekkori reumatológiai kórképekben (’pediatric rheumatic conditions’; PRC) szenvedő gyermekek és kamaszok körében, ennek csökkentését szolgáló intervenciós vizsgálatok csak korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Feltöltve: 2021-09-01 | Kategória: Pszichiátria

Tiltakozás egy új gyógyszer ellen? 2. rész

Az FDA tanácsadó testületének három tagja kifejtette, miért nem támogatják az aducanumab Alzheimer-kór (AD) kezelésére történő engedélyezését.

Feltöltve: 2021-08-23 | Kategória: Pszichiátria

Tiltakozás egy új gyógyszer ellen? 1. rész

Az FDA tanácsadó testületének három tagja kifejtette, miért nem támogatják az aducanumab Alzheimer-kór (AD) kezelésére történő engedélyezését.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-08-20 | Kategória: Pszichiátria

Egy daganatellenes szer Alzheimer kórra? 2. rész

Ezek az eredmények arra engednek következtetni, hogy a rövid távú sargramostim-kezelés „a veleszületett immunrendszer aktiválásához, a kognitív képességek és a memória javulásához, valamint az amiloid és tau-fehérje lerakódások vérben mért értékeinek és az idegsejt károsodásoknak a részleges normalizálásához vezet” az enyhe vagy közepesen súlyos AD-ben szenvedő betegek esetében, - nyilatkozta Dr. Potter egy, a ’Partner Therapeutics’ által kiadott sajtóközleményben.

Feltöltve: 2021-08-16 | Kategória: Pszichiátria

Egy daganatellenes szer Alzheimer kórra? 1. rész

Egy daganatellenes szer, amit különböző típusú leukémia esetén fertőzések megelőzésére alkalmaznak, ígéretesnek tűnik az Alzheimer-kór (AD) kezelésében, - derül ki egy randomizált fázis II. vizsgálat eredményeiből.

Feltöltve: 2021-08-13 | Kategória: Pszichiátria

Csökkent az öngyilkosságok száma a pandémia alatt? 2. rész

Ami az öngyilkosságok számának 2020-as általános visszaesését illeti, Dr. Oquendo kifejtette, nem teljesen meglepő, hogy az emberek kisebb valószínűséggel halnak meg öngyilkosság következtében egy kollektív, közösséget érintő traumát követően.

Feltöltve: 2021-07-30 | Kategória: Pszichiátria

Csökkent az öngyilkosságok száma a pandémia alatt? 1. rész

Öngyilkosságokkal foglalkozó szakértők már rég megfigyelték, hogy az öngyilkossági ráta rendszerint csökken egy közösséget érintő traumát követően, ami elképzelhető, hogy a társadalmi kohézió és a közös szenvedés hatásait tükrözi vissza.

Feltöltve: 2021-07-29 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld