Főoldal » Szakterületek » Pszichiátria

Ön mikor olvas leggyakrabban híreket?

Kép
 
A szürke százmilliárd árnyalata,,teljes igény nélkül: egyeseket az OEP befogad , ez diszkrimináció. A magánrendelésekbe tereli a bet...''A szürke százmilliárd árnyalata,,Azt hiszem egy őszinte mondat kimaradt: Így befektetőként rontani tudnám a kevésbé tőkeerős konkure...''Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''

Pszichiátria

A protonpumpa-gátlók mégsem növelik a kognitív hanyatlás veszélyét

A Journal of the American Geriatrics Society szakmai folyóirat online kiadásában közölte egy új vizsgálat eredményeit, amelyek némileg elcsendesítették a protonpumpa-gátlók (PPI) esetleges demencia kockázatnövelő hatásával kapcsolatos aggodalmakat.

Feltöltve: 2017-09-14 | Kategória: Pszichiátria

Ígéretesek a probiotikumok az enyhe-közepesen súlyos depresszió kezelésében

A kanadai Queen’s Egyetem új pilot tanulmányának eredménye alapján az enyhe vagy közepesen súlyos depresszióban szenvedő, terápia-naiv betegek fő depresszív tüneteinek kezelésében hatékonyak lehetnek a probiotikumok.

Feltöltve: 2017-09-08 | Kategória: Pszichiátria

A mentálhigiénés szakemberek a pokolba kívánják a Netflix tévésorozatát

A kamaszok rajonganak a Netflix erőszakkal, zaklatással és öngyilkossággal teli 13 Reasons Why (Tizenhárom okom volt rá) című sorozatáért, ami komolyan aggasztja a mentális egészügyi szakembereket.

Feltöltve: 2017-08-27 | Kategória: Pszichiátria

A magas koleszterinszint és a Parkinson-kór kapcsolata

Egy tanulmány szerint a férfiak esetében az összkoleszterin és az LDL-koleszterin magasabb szintje a Parkinson-kór kockázatcsökkenésével társul. Az eredmény összhangban áll azokkal az új kutatásokkal, amelyek a magasabb koleszterinszintet a Parkinson-kór kockázatcsökkenésével hozzák kapcsolatba.

Feltöltve: 2017-08-24 | Kategória: Pszichiátria

Megjelent a kevert depresszió diagnózisára és kezelésére vonatkozó első ajánlás

A major depresszióval diagnosztizált felnőttek egyharmada kevert tüneteket mutat, és egy nemzetközi szakértői bizottság véleménye szerint valószínűleg optimálisabb lenne, ha ezeket a betegeket antidepresszánsok helyett antipszichotikumokkal kezelnék.

Feltöltve: 2017-08-14 | Kategória: Pszichiátria

Hírcsokor három népszerű egészségügyi terület aktualitásairól

Rövid összefoglaló a marihuána használatáról, az asthma diagnosztizálásáról és az idősebbek hypertonia kezeléséről.

Feltöltve: 2017-07-03 | Kategória: Pszichiátria

A bomlasztó viselkedési rendellenesség szülői közreműködéssel végzett kezelése a leghatékonyabb

Egy új kutatás szerint a gyermekkori bomlasztó viselkedészavar (disruptive behavior disorder, DBD) leghatékonyabb terápiás megközelítése az, amelyben a szülő is aktívan közreműködik.

Feltöltve: 2017-06-26 | Kategória: Pszichiátria

Javítható a memória pontossága non-invazív agystimulációval

Egy vizsgálat szerint a célzott ismételt transcranialis elektromágneses stimuláció (rTMS) javíthatja a memória pontosságát, ami a demens és agysérülést szenvedett betegeknél gyakran zavart szenved.

Feltöltve: 2017-05-19 | Kategória: Pszichiátria

Nincs konszenzus az Alzheimer-kór gyógyszeres terápiájának leállításával kapcsolatban

Bár az Alzheimer-kór tüneteinek kolinészteráz-gátlókkal történő kezdeti kezelése bizonyítottan hatékony, továbbra sincs konszenzus azzal kapcsolatban, hogy a betegeknél mikor, hogyan és egyáltalán leállítsuk-e a gyógyszeres terápiát.

Feltöltve: 2017-04-28 | Kategória: Pszichiátria

A gyermekkori alvási apnoe befolyásolhatja az agyfejlődést

MRI felvételeket elemző vizsgálat során az obstruktív alvási apnoéban szenvedő gyermekek szürkeállomány-volumene a kognitív képességeket és kedélyállapotot befolyásoló agyterületeken jelentősen kisebb volt, mint a vizsgált egészséges gyermekeké.

Feltöltve: 2017-04-26 | Kategória: Pszichiátria

Az antipszichotikumok veszélyei COPD-ben

Egy nagy esetszámú obszervációs vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy a COPD-ben szenvedő betegek esetében az antipszichotikumok dózisfüggő kapcsolatban állnak a légzéselégtelenséggel.

Feltöltve: 2017-04-19 | Kategória: Pszichiátria

Coeliakiára utalhatnak a kisgyermekek bizonyos viselkedésproblémái

A Pediatrics szakfolyóirat februári online kiadásában megjelent egy svéd kutatók által készített tanulmány, mely szerint a coeliakiás családi kórtörténettel terhelt, szorongásos tüneteket vagy agresszív magatartást, illetve egyéb viselkedési problémákat mutató gyermekeket érdemes a coeliakia irányában kivizsgálni.

Feltöltve: 2017-04-10 | Kategória: Pszichiátria

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld