Főoldal » Szakterületek » Reumatológia

Mit köti össze Benjamin Franklint, Thomas Jeffersont, Sir Isaac Newtont és Charles Darwint?

Kép
 
Érdekes adatok a koronavírus-oltás utáni megbetegedésekről és halálesetekről,,Sántit a statisztika!!!''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Az én praxisomban is követjük a 60 év felettiek ellenanyagszint változásást a második Sinopharm olt...''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Merkely Béla hiteltelen! A virológusok szerint szükség lehet a Kínai vakcina 3, oltására és a nemze...''Két 5 éves kisfiú homokozólapátokkal megszökött egy óvodából majd megpróbáltak venni egy Jaguart,,Hm, jó ízlésük van a nebulóknak. Bíztató, hogy nem Teslát vagy egyéb villanyost szemeltek ki''Kommunikációs útmutató a koronavírus-tévhitekről és cáfolatukról,,Háát.... a helyesírás hagy némi kívánni valót maga után....''

Reumatológia

Egy kutatás szerint hatásos a digitális kezelés az osteoarthritis esetén

A krónikus ízületi fájdalom kezelésének egyre növekvő prevalenciája és magas költségei világszerte kihívást jelentenek az egészségügyi rendszerek és az egészségügyi szolgáltatásokat igénybe vevők számára.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-04-26 | Kategória: Reumatológia

A psoriasis regiszter alapú vizsgálata normál terhességi kimeneteleket állapított meg

A psoriasisban szenvedő nők egészséges terhességi kimenetelekre számíthatnak az általános népességéhez hasonló arányban, - derül ki a kérdést tanulmányozó eddigi egyik legnagyobb vizsgálatából.

Feltöltve: 2021-04-21 | Kategória: Reumatológia

A Covid-19 kimenetelek reumás betegségben

Egy trendelemzés azt mutatja, hogy a Covid-19 megbetegedés kimenetelei a reumás- és mozgásszervi betegségekben szenvedő betegek esetében javultak a pandémia folyamán.

Feltöltve: 2021-04-07 | Kategória: Reumatológia

Belimumab alkalmazása gyermekkori lupusban. 2. rész

A belimumab-bal kezelt betegek 59.1%-ánál, míg a placebo-val kezelt betegek 33.3%-ánál tapasztalták a Szülők Globális Értékelése szerinti jó közérzet tartós javulását (OR 3.49, 95% CI 1.23-9.91). A súlyos fellángolások kockázata 64%-kal alacsonyabb volt a belimumab-bal kezelt SLE-s gyermekek esetében a placebo csoporthoz képest. Az első fellángolásig eltelt idő mediánértéke a belimumab esetében 150 nap volt, szemben a placebo csoporttal, amely estében 113 nap.

Feltöltve: 2021-01-15 | Kategória: Reumatológia

Belimumab alkalmazása gyermekkori lupusban. 1. rész

A szisztémás lupus erythematosus (SLE) egy olyan autoimmun betegség, ami szignifikánsan gyakrabban fordul elő nőknél, mint férfiaknál, valamint afro-amerikaiaknál és latin-amerikaiaknál. Habár a gyermekkorban kialakuló SLE ritka (éves incidenciája 0.3-0.9 / 100 000 gyermek), ez rendszerint sokkal aktívabb, mint a felnőttkorban kialakuló lupus, főként abban a tekintetben, milyen mértékben érinti a vesét és a központi idegrendszert.

Feltöltve: 2021-01-15 | Kategória: Reumatológia

Frissített COVID-19 irányelvek. 3. rész

Az infektológus szakértőkből álló testület óvatosságra int a bamlanivimab rutinszerű alkalmazását illetően, és megjegyzi, hogy a remdesivir lerövidítheti a Covid-19 megbetegedés klinikai lefolyását – ami kritikus lehet, ahogy a „kórházak megtelnek” az Egyesült Államokban.

Feltöltve: 2020-12-28 | Kategória: Reumatológia

Frissített COVID-19 irányelvek. 2. rész

Az infektológus szakértőkből álló testület óvatosságra int a bamlanivimab rutinszerű alkalmazását illetően, és megjegyzi, hogy a remdesivir lerövidítheti a Covid-19 megbetegedés klinikai lefolyását – ami kritikus lehet, ahogy a „kórházak megtelnek” az Egyesült Államokban.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-12-25 | Kategória: Reumatológia

Frissített COVID-19 irányelvek. 1. rész

Az infektológus szakértőkből álló testület óvatosságra int a bamlanivimab rutinszerű alkalmazását illetően, és megjegyzi, hogy a remdesivir lerövidítheti a Covid-19 megbetegedés klinikai lefolyását – ami kritikus lehet, ahogy a „kórházak megtelnek” az Egyesült Államokban.

Feltöltve: 2020-12-24 | Kategória: Reumatológia

Doxcycline-indukált antinukleáris antitest-, és antineutrofil citoplazmatikus antitest asszociált vasculitis

A gyógyszer-indukálta anti-neutrofil citoplazmatikus antitest (ANCA) asszociált vasculitis (AAV) egyre ismertebb a szakirodalomban, számos, a betegség patológiájában kiváltó okként felsorolt gyógyszerrel. A doxycycline az Egyesült Államokban gyakran felírt gyógyszer, ami egy szintetikus, széles-spektrumú antibiotikum, antimikrobiális tulajdonságokkal, és alacsony dózisban gyulladáscsökkentő hatással.

Feltöltve: 2020-12-07 | Kategória: Reumatológia

D-vitamin szerepe a Covid-19 fertőzésekben

A tanulmány célja a 25-hydroxyvitamin-D szérumszintek (D3Vit), és nemkívánatos klinikai kimenetelekre gyakorolt hatása, valamint az immunfunkciók és a SARS-CoV-2 fertőzés miatti mortalitás paraméterei közötti összefüggés vizsgálata. A tanulmányban 235 fő Covid- 19 fertőzött beteg kórházi adatai kerültek elemzésre.

Feltöltve: 2020-11-03 | Kategória: Reumatológia

Képes-e javítani a D-vitamin a hangulatot?

Egy nagyméretű randomizált kontrollált vizsgálat eredményei nem támasztják alá a D3 vitamin pótlás kizárólag a depresszió megelőzése céljából történő alkalmazását a felnőttek esetében.

Feltöltve: 2020-10-23 | Kategória: Reumatológia

A coeliakia a major osteoporosisos törések fokozott kockázatával jár?

Egy kanadai tanulmány arra enged következtetni, hogy a coeliakia összefügg a major osteoporosisos törésekkel, függetlenül a törési kockázat becslésére alkalmas Fracture Risk Assessment Tool’) FRAX értéktől.

Feltöltve: 2020-10-14 | Kategória: Reumatológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld