Főoldal » Szakterületek » Reumatológia
A vakcinák biztonságosak az állapotos nők számára, sőt csökkentik a halvaszülés kockázatát,,https://rumble.com/v14ybqt-drs-malone-mccullough-yeadon-s-cole-a-vakcinkrl-s-a-kormny-zsarnoksgrl.h...''Mesés kastélyparkok Magyarországon,,[email protected]''Koronavírus: egyre több oltott hal meg az Egyesült Államokban,,Hányszor oltottak?''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,SŐŐŐŐŐT, már Fritz Tamás is felébredt, és már ő maga is ébresztget: https://magyarnemzet.hu/veleme...''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,Látva a számokat, úgy tűnik, hogy kezd ébredezni a nemzet már a második kísérleti oltás után...''

Reumatológia

Ajánlás tervezet: műtét és reumaellenes szerek időzítése

Az Amerikai Reumatológiai Kollégium (’American College of Rheumatology’; ACR) és az Amerikai Csípő- és Térdsebészek Szövetsége (’American Association of Hip and Knee Surgeons’, AAHKS) frissített irányelveket adott ki arra vonatkozóan, hogy le kell-e állítani a biológiai- és immunszuppresszív szereket anutoimmun reumatológiai kórképekben elektív csípő- vagy térdprotézis műtét miatt.

Feltöltve: 2022-05-10 | Kategória: Reumatológia

Kawasaki-betegség: új iránymutatás

Egy, az Amerikai Reumatológiai Kollégium (’American College of Rheumatology’; ACR) és a Vasculitis Alapítvány (’Vasculitis Foundation’, VF) által közösen kiadott, frissített irányelv szerint minden Kawasaki-betegségben (KD) szenvedő beteget először intravénás immunglobulinnal kell kezelni.

Feltöltve: 2022-05-04 | Kategória: Reumatológia

EULAR ajánlások cardiovascularis kockázat kezelésre

A cikk részletezi az Európai Reumaellenes Liga (EULAR) ajánlásokat a cardiovascularis kockázat (CVR) kezelésére vonatkozóan köszvény, vasculitis, szisztémás szklerózis (SSc), myositis, kevert kötőszöveti betegség (MCTD), Sjögren-szindróma (SS), szisztémás lupus erythematosus (SLE) és antifoszfolipid szindróma (APS) esetében.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2022-04-18 | Kategória: Reumatológia

Rádiófrekvenciás abláció és osteoarthritis

Az osteoarthritis-ben szenvedő betegek a fájdalom szignifikáns mértékű csökkenéséről számolnak be a rádiófrekvenciás ablációs kezelés kezelést követően, ami egy olyan új technika, amely „blokkolja” a váll- és a csípőízületekben található érzőidegeket, hogy csökkentse - és egyes esetekben megszüntesse - a fájdalmat.

Feltöltve: 2022-03-30 | Kategória: Reumatológia

Melyik a jobb? Az alacsony, vagy a magas húgysavszint?

Egy kétéves időtartamú, kettős vak, randomizált, kontrollált vizsgálat megállapításai szerint az ízületi-, és csonterózióval járó köszvényben szenvedő betegek esetében a szérum urát célértékének 0,20 mmol/l (<3,6 mg/dl) alá történő csökkentése nem biztosít jobb kimeneteleket a köszvényt illetően, és nagyobb mértékű gyógyszerhasználathoz és mellékhatásokhoz kialakulásához vezet.

Feltöltve: 2022-02-22 | Kategória: Reumatológia

D-vitamin és Omega-3 étrendkiegészítők az autoimmun betegségek ellen? 2.rész

Azok számára, akik nem tudnak egész nap a napon ülni és horgászni, az autoimmun betegségek megelőzésére a következő leghatékonyabb megoldás a D-vitamin és a halolajból származó omega-3 zsírsavak pótlása lehet, - derült ki egy prospektív, randomizált vizsgálat eredményeiből.

Feltöltve: 2022-01-26 | Kategória: Reumatológia

D-vitamin és Omega-3 étrendkiegészítők az autoimmun betegségek ellen? 1.rész

Azok számára, akik nem tudnak egész nap a napon ülni és horgászni, az autoimmun betegségek megelőzésére a következő leghatékonyabb megoldás a D-vitamin és a halolajból származó omega-3 zsírsavak pótlása lehet, - derült ki egy prospektív, randomizált vizsgálat eredményeiből.

Feltöltve: 2022-01-25 | Kategória: Reumatológia

Ismered az arthritis psoriatica három jelét? Elegendő a tudásod?

Ha egy psoriasis-ban szenvedő betegnél dactylitis (egyes kéz-, lábujjak kolbászujjszerű duzzanata), gyulladásos hátfájás és/vagy íngyulladás jelentkezik, gondoljunk az arthritis psoriatica-ra, míg az ellenkezője be nem bizonyosodik.

Feltöltve: 2021-12-29 | Kategória: Reumatológia

Osteoporosis terápia és diabetes. Jó, vagy rossz a kapcsolat? 2. rész

A glükóz homeosztázis összefüggésbe hozható a csont metabolizmussal, - mondta Dr. Viggers, és a biszfoszfonátok alkalmazása az inzulinérzékenység növekedésével és a diabetes kockázatának csökkenésével társult két Dániában és Tajvanban végzett regiszter-alapú vizsgálatban.

Feltöltve: 2021-12-17 | Kategória: Reumatológia

Osteoporosis terápia és diabetes. Jó, vagy rossz a kapcsolat? 1. rész

Egy dán nemzeti, retrospektív eset-kontroll vizsgálat arra enged következtetni, hogy az osteoporosis kezelésére széles körben alkalmazott alendronate védelmet nyújthat az újonnan kialakuló 2-es típusú diabetes-szel szemben. Ezeket az előzetes megállapításokat azonban még igazolni kell egy randomizált, kontrollált vizsgálat segítségével, - vélekedtek a szakértők.

Feltöltve: 2021-12-16 | Kategória: Reumatológia

Újdonságok az amerikai védőoltási programban!

Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) immunizációs eljárásokkal foglalkozó tanácsadó bizottsága (’Advisory Committee of Immunization Practices’; ACIP) megszavazta a Shingrix (rekombináns zoster vakcina) ajánlását az övsömör (herpes zoster) prevenciójára 19 éves vagy ennél idősebb immunhiányos, vagy immunszuppresszív kezelésben részesülő felnőttek esetében. Az ajánlásról 2021. október 20-án egyhangúan szavaztak.

Feltöltve: 2021-12-15 | Kategória: Reumatológia

Élővírus vakcináció biológiai terápia mellett?

Egy klinikai vizsgálat arra enged következtetni, hogy azok az 50 éves és ennél idősebb felnőttek, akik számos gyulladásos betegség kezelésére tumor nekrózis faktor alfa gátló (TNF-α-gátló) gyógyszereket alkalmaznak, hatékony védelemben részesülhetnek az övsömörrel szemben egy élő vírust tartalmazó varicella zoster vakcina által.

Feltöltve: 2021-10-25 | Kategória: Reumatológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld