Főoldal » Szakterületek » Reumatológia

Ki volt az a híresség, akit szulfonamid mentett meg a pneumoniától?

Kép
 
A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódik a vírusszkeptikus csoportokat vezető orvosoktól,,Még valamit ajánlok a MOK figyelmébe: https://www.tips.at/nachrichten/linz/land-leute/516667-wir-h...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Megkérdeztem egy orvos -jogászt,: ha kivezényelnek valakit más intézménybe ,és megtagadja, az milye...''Ritka gerincbetegsége lett a nőnek, akinek beadták az oxfordi koronavírus-vakcinát,,Az oltó anyag meg van: A kísérleti szakasz most folyik! Az eredményi várjuk, hogy melyik - melyek a...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Mintha a svédek tavasszal hasonlóképpen gondolkodtak volna, vagy rosszul emlékszem? akkor itthon a...''Sok fertőzött marad ki a statisztikából,,Betegeim közül néhányan azért mennek magáncéghez, mert gyorsabban akarnak eredményt, mert felelőssé...''

Reumatológia

Korszerű tendenciák a rheumatoid arthritis kezelésében

A rheumatoid arthritis (RA) a népesség kb 0,5%-át érintő szisztémás autoimmun kórkép. Az RA elsősorban a kéz és a láb kisízületeit érintő gyulladással és következményes ízületi deformitások kialakulásával jár, jelentősen rontja az életminőséget és fokozza a cardiovascularis társbetegségek kialakulásának a kockázatát.

Feltöltve: 2020-09-09 | Kategória: Reumatológia

Új osteoporosis ajánlás. 1. rész

Az új, kettős hatású anabolikus hatóanyag, a romosozumab alkalmazására vonatkozó ajánlások és az osteoporosis hatóanyagok közötti biztonságos átváltás két olyan témakör, amelyekkel az Amerikai Klinikai Endokrinológusok Társasága (’American Association of Clinical Endocrinologists’, AACE) és az Amerikai Endokrinológiai Kollégium (’American College of Endocrinology’, ACE) postmenopausalis osteoporosis diganosztizálásával és kezelésével kapcsolatos legfrissebb klinikai gyakorlati irányelvei foglalkoznak.

Feltöltve: 2020-09-03 | Kategória: Reumatológia

A D-vitamin megelőzi a daganatellenes immunterápia mellékhatásait?

A legújabb kutatások szerint a D-vitamint tartalmazó étrendkiegészítők szedése segíthet megelőzni a daganatellenes terápia forradalmian új formájának potenciálisan súlyos mellékhatásait.

Feltöltve: 2020-08-25 | Kategória: Reumatológia

A szteroidok és a hypertonia közötti kapcsolat? 1. rész

Habár a szisztémás glükokortikoszteroidok (GC) nemkívánatos hatásai jól ismertek, azok hypertoniával való kapcsolata a rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegek esetében nem egyértelmű. Egy populáció-alapú vizsgálat azt mutatta, hogy a gyógyszerek alkalmazása összefüggésben áll a hypertonia általános kockázatának 17%-os növekedésével az RA-s betegek esetében.

Feltöltve: 2020-08-07 | Kategória: Reumatológia

Sacroiliacalis csontvelő oedema a szülést követő időszakban

Egy újonnan közzétett, 35 beteg részvételével készített prospektív vizsgálat alapján „meglepően sok” nőnél mutattak ki csontvelő oedemát a sacroiliacalis ízület MRI vizsgálata során a szülést követő időszakban. A szülést követő sacroiliacalis csontvelő oedema az idő előrehaladtával csökken. Előfordulása összefügghet a szülés rövidebb időtartamával és az epidurális érzéstelenítés elmaradásával, - írták a kutatók.

Feltöltve: 2020-07-29 | Kategória: Reumatológia

Az osteoporosis WHO definíciójának kérdése

Itt az ideje kibővíteni az osteoporosis klinikai irányelvekben alkalmazott definícióját, állítja egy, a Brit Geriátriai Társaság hivatalos lapjában, az ’Age and Aging’ című folyóiratban közzétett cikk.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-07-22 | Kategória: Reumatológia

A polymyalgia rheumatica kezelési irányelvei (SIR, 2020)

Az Olasz Reumatológiai Társaság (SIR) 2020 áprilisában tette közzé ajánlását a polymyalgia rheumatica-val diagnosztizált betegek kezelésére vonatkozóan.

Feltöltve: 2020-07-13 | Kategória: Reumatológia

Kikuchi lymphadenitis felnőttkori Still-kórban

A felnőttkori Still-betegség (AOSD) egy ritka szisztémás gyulladásos kórkép színes klinikai háttérrel. Annak ellenére, hogy az AOSD esetében előfordul pneumonitis és mellhártyagyulladás, a betegség pulmonális megjelenése rendkívül ritka

Feltöltve: 2020-06-11 | Kategória: Reumatológia

Krónikus szteroid kezelés és a COVID-19

A különböző gyulladásos alapbetegségek, mint az asthma, a különféle allergiák és az arthritis kezelésére rendszeres jelleggel kortikoszteroidokat szedő személyek a COVID-19 megbetegedéssel való megfertőződés, valamint a kedvezőtlen hatások nagyobb rizikójának vannak kitéve.

Feltöltve: 2020-06-02 | Kategória: Reumatológia

Egy fiatal nő kétoldali emlő Paget-kórja

Az emlő Paget-kórja az emlő egy ritka malignus daganatos elváltozása, ami a mellbimbón fekélyek vagy ekcéma megjelenésével jár és szinte mindig társul hozzá emlő carcinoma a háttérben.

Feltöltve: 2020-05-28 | Kategória: Reumatológia

A COVID-19 kezelése myeloma multiplexes beteg esetében

Egy kínai, vuhani beteg esettanulmánya arra enged következtetni, hogy az immunszuppresszáns tocilizumab hatékony lehet a COVID-19 kezelésében olyan nagyon rossz állapotban levő betegek esetében, akik myeloma multiplexben és egyéb hemato-onkológiai betegségben is szenvednek.

Feltöltve: 2020-05-12 | Kategória: Reumatológia

A metformin csökkenti a szisztémás szteroid kezelés metabolikus szövődményeit

A hosszú-távú glükokortikoid kezelés jelentős mellékhatásokkal hozható összefüggésbe, ideértve a hypertoniát, hiperglikémiát, obesitast, dyslipidaemiat, a fertőzések emelkedett számát és egyéb szövődményeket.

Feltöltve: 2020-05-07 | Kategória: Reumatológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld