Főoldal » Szakterületek » Reumatológia

Mit jegyez fel Hamurábi törvénykönyve egy nagyobb orvosi műtét áráról?

Kép
 
Megérkezett a vírus elleni legerősebb fegyverünk, mégis nagy gond lehet,,Kicsit furcsállom, hogy az egészséges immunrendszerre senki sem gondolt, mint a fertőzés elleni leg...''A betegeké a döntés: aki kéri, megkaphatja a kínai vakcinát,,Hogyan, és mi alapján döntsön az állampolgár a vakcinák között? ez nem lehet komoly elvárás, csakis...''Már csak pár nap maradt a másodállásra vonatkozó engedélykérésre,,Ha jogállam lenne nem kéne helytartó aki valamilyen okból azon képességekkel rendelkezik, hogy cs...''A betegeké a döntés: aki kéri, megkaphatja a kínai vakcinát,,Messze nem etikus és korrekt, hogy az egyik, erősenen kritikus háziorvosnál nem tüntették fel, hogy...''Próbára teszik az orvosokat - interjú Váradi Piroskával,,Játszásiból elképzeltem, hogy akkor mi történne, ha a "megkörnyékezett" orvos felüvöltve, kirohan a...''

Reumatológia

Belimumab alkalmazása gyermekkori lupusban. 2. rész

A belimumab-bal kezelt betegek 59.1%-ánál, míg a placebo-val kezelt betegek 33.3%-ánál tapasztalták a Szülők Globális Értékelése szerinti jó közérzet tartós javulását (OR 3.49, 95% CI 1.23-9.91). A súlyos fellángolások kockázata 64%-kal alacsonyabb volt a belimumab-bal kezelt SLE-s gyermekek esetében a placebo csoporthoz képest. Az első fellángolásig eltelt idő mediánértéke a belimumab esetében 150 nap volt, szemben a placebo csoporttal, amely estében 113 nap.

Feltöltve: 2021-01-15 | Kategória: Reumatológia

Belimumab alkalmazása gyermekkori lupusban. 1. rész

A szisztémás lupus erythematosus (SLE) egy olyan autoimmun betegség, ami szignifikánsan gyakrabban fordul elő nőknél, mint férfiaknál, valamint afro-amerikaiaknál és latin-amerikaiaknál. Habár a gyermekkorban kialakuló SLE ritka (éves incidenciája 0.3-0.9 / 100 000 gyermek), ez rendszerint sokkal aktívabb, mint a felnőttkorban kialakuló lupus, főként abban a tekintetben, milyen mértékben érinti a vesét és a központi idegrendszert.

Feltöltve: 2021-01-15 | Kategória: Reumatológia

Frissített COVID-19 irányelvek. 3. rész

Az infektológus szakértőkből álló testület óvatosságra int a bamlanivimab rutinszerű alkalmazását illetően, és megjegyzi, hogy a remdesivir lerövidítheti a Covid-19 megbetegedés klinikai lefolyását – ami kritikus lehet, ahogy a „kórházak megtelnek” az Egyesült Államokban.

Feltöltve: 2020-12-28 | Kategória: Reumatológia

Frissített COVID-19 irányelvek. 2. rész

Az infektológus szakértőkből álló testület óvatosságra int a bamlanivimab rutinszerű alkalmazását illetően, és megjegyzi, hogy a remdesivir lerövidítheti a Covid-19 megbetegedés klinikai lefolyását – ami kritikus lehet, ahogy a „kórházak megtelnek” az Egyesült Államokban.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-12-25 | Kategória: Reumatológia

Frissített COVID-19 irányelvek. 1. rész

Az infektológus szakértőkből álló testület óvatosságra int a bamlanivimab rutinszerű alkalmazását illetően, és megjegyzi, hogy a remdesivir lerövidítheti a Covid-19 megbetegedés klinikai lefolyását – ami kritikus lehet, ahogy a „kórházak megtelnek” az Egyesült Államokban.

Feltöltve: 2020-12-24 | Kategória: Reumatológia

Doxcycline-indukált antinukleáris antitest-, és antineutrofil citoplazmatikus antitest asszociált vasculitis

A gyógyszer-indukálta anti-neutrofil citoplazmatikus antitest (ANCA) asszociált vasculitis (AAV) egyre ismertebb a szakirodalomban, számos, a betegség patológiájában kiváltó okként felsorolt gyógyszerrel. A doxycycline az Egyesült Államokban gyakran felírt gyógyszer, ami egy szintetikus, széles-spektrumú antibiotikum, antimikrobiális tulajdonságokkal, és alacsony dózisban gyulladáscsökkentő hatással.

Feltöltve: 2020-12-07 | Kategória: Reumatológia

D-vitamin szerepe a Covid-19 fertőzésekben

A tanulmány célja a 25-hydroxyvitamin-D szérumszintek (D3Vit), és nemkívánatos klinikai kimenetelekre gyakorolt hatása, valamint az immunfunkciók és a SARS-CoV-2 fertőzés miatti mortalitás paraméterei közötti összefüggés vizsgálata. A tanulmányban 235 fő Covid- 19 fertőzött beteg kórházi adatai kerültek elemzésre.

Feltöltve: 2020-11-03 | Kategória: Reumatológia

Képes-e javítani a D-vitamin a hangulatot?

Egy nagyméretű randomizált kontrollált vizsgálat eredményei nem támasztják alá a D3 vitamin pótlás kizárólag a depresszió megelőzése céljából történő alkalmazását a felnőttek esetében.

Feltöltve: 2020-10-23 | Kategória: Reumatológia

A coeliakia a major osteoporosisos törések fokozott kockázatával jár?

Egy kanadai tanulmány arra enged következtetni, hogy a coeliakia összefügg a major osteoporosisos törésekkel, függetlenül a törési kockázat becslésére alkalmas Fracture Risk Assessment Tool’) FRAX értéktől.

Feltöltve: 2020-10-14 | Kategória: Reumatológia

A fizikai aktivitás és az osteoporosis kapcsolata? 2. rész

Az ’Avon – szülők és gyermekek longitudinális vizsgálata’ elnevezésű felmérésben részt vevő betegek adatainak egy új értékelése arra enged következtetni, hogy a fokozott fizikai aktivitás kamaszkorban előnyös lehet abból a szempontból, hogy a kor előrehaladtával csökkenti az osteoporosis kockázatát.

Feltöltve: 2020-10-07 | Kategória: Reumatológia

Periodontitis hatása a biológiai terápiára?

Úgy vélik, hogy a rheumatoid arthritis (RA) és a periodontitis (periodontális betegség, PD) számos azonos klinikai és patológiai jellemzővel rendelkezik. Csak kevés jelentés vizsgálta azonban a PD mértéke és az RA kezelésre adott terápiás válasz közötti kapcsolatot.

Feltöltve: 2020-09-30 | Kategória: Reumatológia

Korszerű tendenciák a rheumatoid arthritis kezelésében

A rheumatoid arthritis (RA) a népesség kb 0,5%-át érintő szisztémás autoimmun kórkép. Az RA elsősorban a kéz és a láb kisízületeit érintő gyulladással és következményes ízületi deformitások kialakulásával jár, jelentősen rontja az életminőséget és fokozza a cardiovascularis társbetegségek kialakulásának a kockázatát.

Feltöltve: 2020-09-25 | Kategória: Reumatológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld