Főoldal » Szakterületek » Reumatológia 
 
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Reumatológia

A scoliosis szűrése segíthet a gerincprobléma korai kimutatásában

Egy ortopéd szakorvos szerint a scoliosis rutinszerű szűrésével megelőzhető, hogy a rendellenesség kárt tegyen a gyermekek egészségében és önbecsülésében.

Feltöltve: 2017-11-17 | Kategória: Reumatológia

Új iránymutatás a reumás betegségek bioszimiláris készítményekkel történő kezelésével kapcsolatban

Egy új konszenzus alapú ajánlás szerint a reumás betegségekben szenvedő betegek kezelése során az esetek többségében biztonsággal átválhatunk a biológikumokról bioszimiláris készítményekre.

Feltöltve: 2017-11-10 | Kategória: Reumatológia

A súlyos psoriasis növeli a korai halálozás veszélyét

Egy négy éves időtartamú kutatás eredményei azt igazolták, hogy a súlyos psoriasisban szenvedők korai halálozásának kockázata kétszerese azokhoz képest, akik nem szenvednek psoriasisban.

Feltöltve: 2017-10-31 | Kategória: Reumatológia

A psoriasis fokozza az uveitis kockázatát

Egy tajvani kutatás eredménye szerint a psoriasisban szenvedőknél fokozódik az uveitis kialakulásának veszélye.

Feltöltve: 2017-10-26 | Kategória: Reumatológia

Növelik-e a biologikumok a daganatos megbetegedések kockázatát?

A biológógiai terápiával kezelt rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegeknél nem nagyobb a daganatos kockázat, mint azoknál akiket konvencionális szintetikus DMARD gyógyszerekkel kezelnek. - állapította meg egy 70 000 beteg bevonásával készült svéd prospektív tanulmány.

Feltöltve: 2017-10-19 | Kategória: Reumatológia

A térdízületi arthritisben alkalmazott intraarticularis szteroid injekció növeli a porckopás mértékét

A bostoni Tufts Medical Center randomizált kontrollált vizsgálatában térd osteoarthritis kezelésére két éves periódus során negyedévente beadott szteroid injekciók hatására fokozódott a porckopás, miközben a kezelés semmilyen klinikai előnnyel nem járt. A vizsgálat eredményeiről a JAMA szakfolyóirat májusi kiadása számolt be.

Feltöltve: 2017-09-30 | Kategória: Reumatológia

Terápiás ajánlás a diabetes és osteoporosis együttes előfordulására

Egy áttekintés alapján, amely azt vizsgálta, hogy a 2-es típusú diabetes kezelése milyen hatást gyakorol a csontokra, valamint azt, hogy az osteoporosis kezelése milyen hatással van a glikémiás kontrollra, görög kutatók kidolgoztak egy algoritmust azon betegek kezelésére, akik egyszerre mindkét betegségben szenvednek.

Feltöltve: 2017-09-21 | Kategória: Reumatológia

A rheumatoid arthritis kezelésére alkalmazott biologikumok összehasonlításának meglepő eredményei

Egy új tanulmány eredményei szerint a rheumatoid arthirtisben szenvedő, tumor nekrózis faktor (TNF-alpha) elleni kezelésre nem reagáló betegek esetében a tocilizumab alkalmazása hatékonyabb lehet, mint az abatacept terápia. Ugyanakkor a korábban TNF-gátlókkal nem kezelt betegeknél a három ágens látszólag hasonló hatékonysággal bír.

Feltöltve: 2017-08-30 | Kategória: Reumatológia

A baricitinib felülmúlja a metorexát hatékonyságát a rheumatoid artritis kezelésében

A napi rendszerességgel szedett JAK inhibitor a betegség legtöbb mutatóját javítja. Egy fázis III tanulmányban a vizsgálati szakaszban lévő baricitinib (orális JAK inhibitor) methorexát nélkül vagy azzal kombinálva javította az arthritist és a betegek produktivitását.

Feltöltve: 2017-08-17 | Kategória: Reumatológia

Röntgen vizsgálat előtt MRI?

A jelenlegi ajánlásokkal szemben sok vállproblémával jelentkező betegnél végeznek MRI vizsgálatot úgy, hogy előtte a betegek vállát nem röntgenezik meg.

Feltöltve: 2017-07-10 | Kategória: Reumatológia

Két antitest előre jelzi pulmonalis hypertonia kialakulását SLE-ben

Kínai kutatók meta-analízisének eredménye alapján szisztémás lupus erythematosus (SLE) esetén az anti-RNP és anti-Sm antitestek jelenléte előre jelzi a pulmonalis hypertonia (PAH) kialakulásának kockázatát.

Feltöltve: 2017-06-27 | Kategória: Reumatológia

Nazális kondrocita-alapú autológ porcszövet ízületi porcrendellenességek helyreállítására

A kutatók 10 beteg 24 hónapos követése során arra keresték a választ, hogy használható-e nazális porcsejtekből létrehozott porcszövet graft a térd porcfelszín sérüléseinek helyreállítására.

Feltöltve: 2017-06-09 | Kategória: Reumatológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld