Főoldal » Szakterületek » Tüdőgyógyászat

Mit jegyez fel Hamurábi törvénykönyve egy nagyobb orvosi műtét áráról?

Kép
 
Operatív törzs: 29 Covid-kórházat jelöltek ki Koronavírus: már készül a teszt, ami 20 perc alatt megmondaná, hogy kinél fog súlyos betegséget okozni a vírus Korszerű tendenciák a rheumatoid arthritis kezelésében Szakmai kollégium: a szeptemberi változások 63 tagozatot érintenek Kinevezték az Egészségügyi Szakmai Kollégium elnökét és új tagozatvezetőit Követelte a hálapénzt, elítélték a budapesti szülész-orvost Itt vannak a bizonyítékok: van élet a Földön kívül és ide is onnan került Középkori szerelmi bájitalok összetevői minden képzeletet felülmúltak Munkácsy Fasora 90 millióért kelt el a Virág Judit Galéria árverésén
Kincses Gyula: extra módon kellene felkészülni a koronavírus-járvány második hullámára,,Köszönjük. Az epifemiológus véleményét is vegyük figyelembe!!! Müller Cecilia (négy szakvizsgájával...''Operatív törzs: 29 Covid-kórházat jelöltek ki,,15 perc alatt visszahűltek a drukkerek a normál hőmérsékletre. Vagy talán meg is gyógyultak.''17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést,,Jelenleg nincs információnk a mintavételi pontok helyszíneiről.''Szakmai kollégium: a szeptemberi változások 63 tagozatot érintenek,,Égési és plasztikai sebészeti tagozat tehát nincs, ahogy Európában Magyarország (kisebb betűvel nem...''Képeken, ahogy a tüdő összeesik a koronavírustól,,Mindenkinek ajánlom a maszk viselését.közös lépcsőházban,társasházban lakunk,még a bejáratom előtti...''

Tüdőgyógyászat

Tudatosság és innováció: füstmentes jövő az ártalomcsökkentés élvonalában?

Magát a dohányt, bár sokan azt mondják, hogy „az ízéért” fogyasztják, valójában a dohányzást a nikotin élettani hatásai miatt élik meg kellemesnek. Kinek ne esne jól egy kis dopamin? Pláne egy olyan világban, ahol a folyamatos teljesítményigény nagy stresszel is jár! Ha pedig a stresszoldás ilyen egyszerűen és gyorsan elérhető, akkor hajlamosak vagyunk a járulékos ártalmakkal mit sem törődni.

Feltöltve: 2020-06-04 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Füstmentes jövő? Ártalomcsökkentés és tudomány

Köztudott, hogy a cigarettázás káros az egészségre. Az már nem ennyire nyilvánvaló, hogy a cigaretta égése során keletkező, füstben lévő anyagok a dohányzással kapcsolatos betegségek elsődleges okozói, amelyek nem csak a dohányzók egészségére, hanem a környezetükben lévő nemdohányzókéra is károsak. Az ártalomcsökkentés tehát a társadalom, és így végső soron mindannyiunk érdeke.

Feltöltve: 2020-05-28 | Kategória: Tüdőgyógyászat

2019-es koronavírus betegségben szenvedők CT jellemzői

A 2019-es koronavírus (COVID-19) megbetegedésben szenvedő, eltérő klinikai tüneteket mutató betegek CT vizsgálati eredményeinek elemzése.

Feltöltve: 2020-05-05 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Növekvő a halálozás tüdőbetegség miatt

Dr. Xiaochen Li és munkatársai (Tongji Kórház, Huazhong Tudományegyetem, Wuhan, Kína) a felmérték a krónikus légzőszervi megbetegedésekhez kapcsolódó mortalitást és az egészségkárosodással korrigált életéveket.

Feltöltve: 2020-04-20 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A figyelem középpontjában a montelukast mentális egészségügyi kockázatai

Az FDA az asztma és allergia kezelésére alkalmazott montelukast kapcsán megerősítette a súlyos viselkedésre és hangulatváltozásokra vonatkozó már meglévő figyelmeztetéseit.

Feltöltve: 2020-04-10 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Mellkas CT és COVID-19 pneumonia klinikai stádiumai

Szembetűnő a megerősített koronavírus (COVID-19) okozta megbetegedések növekvő esetszáma Kínában. A vizsgálat célja a mellkas CT vizsgálatok eredményei és a COVID-19 okozta pneumonia klinikai stádiumai közötti összefüggés tanulmányozása volt.

Feltöltve: 2020-04-03 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Gyermekek koronavírus fertőzése: CT jellegzetességek. Más, mint a felnőttekben?

Az új koronavírus (COVID-19) okozta megbetegedésben szenvedő gyermekek a felnőttektől eltérő klinikai, laboratóriumi és mellkas computer tomográfia (CT) jellegzetességeinek vizsgálata.

Feltöltve: 2020-03-27 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Valóban veszélyes az e-cigaretta?

Az elektronikus cigaretta (e-cigaretta, e-cigi) népszerűsége az elmúlt tíz évben töretlenül növekszik. Használata ugyanakkor nem veszélytelen, káros hatásai a dohányzással összemérhetők, hosszú távú hatásainak kiértékeléséhez azonban további kutatások szükségesek.

Feltöltve: 2020-03-12 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A wuhani 2019-es új koronavírus okozta pneumonia 99 esetének feldolgozása

2019 decemberben a 2019-es új koronavírussal (2019-nCoV) kapcsolatba hozható pneumonia bukkant fel a Kínában található Wuhan városában. Az egycentrumos retrospektív vizsgálatba a Wuhan-beli Jinyintan Kórház 2020. január 1. és 2020. január 20. közötti összes 2019-nCoV esete került feldolgozásra.

Feltöltve: 2020-03-06 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Közösségben szerzett pneumonia 2019-es irányelv: terápia 2. rész

Az Amerikai Fertőző Betegségek Társasága (IDSA) és az Amerikai Mellkas Társaság (ATS) 2019. októberben klinikai gyakorlatra vonatkozó irányelveket adott ki a felnőttek esetében előforduló közösségben szerzett pneumonia kezeléséhez kapcsolódóan.

Feltöltve: 2020-02-04 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Közösségben szerzett pneumonia 2019-es irányelv: diagnosztika 1. rész

Az Amerikai Fertőző Betegségek Társasága (IDSA) és az Amerikai Mellkas Társaság (ATS) 2019. októberben klinikai gyakorlatra vonatkozó irányelveket adott ki a felnőttek esetében előforduló közösségben szerzett pneumonia kezeléséhez kapcsolódóan.

Feltöltve: 2020-01-30 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Újragondolt irányelv nagy változásokkal: az asztma kezelése. 2. rész

2014-ben a GINA óvintézkedéseket kezdeményezett, mondván, hogy a SABA kezelést korlátozni kellene azoknál, akiknek legfeljebb havonta kétszer vannak tüneteik, és akiknél az exacerbáció, mint rizikófaktor nem áll fenn.

Feltöltve: 2020-01-22 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 5 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld