Főoldal » EÜ Hírek
MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,A kormány folyamatosan hazudik.''MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,Országos Kórházi Főigazgatóság. Hazudtok.''Enyhe csökkenést mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,Megoldom a rejtvenyt: 20 helyen emelkedett -tehat a szeptemberi iskola es ovoda kezdessel terjed a...''Az Amerikai Hematológiai Társaság irányelvei a COVID-19-ben alkalmazott antikoagulálásról,,Ez egy olyannrtegség, hogy antikoag. profilaxist kell! Addig amíg a DDimer nem normalizálódik.!!!!''Csak azok kaphatnak az omikron-variánsra fejlesztett vakcinából, akiknek még nincs negyedik oltásuk,,A 3. emlekeztető oltasról szeretnénk hallani/olvasni, amely a jelenleg elterjedt koronavírus-mutáns...''

EÜ Hírek

Betöltés...

Kutatásra 943 milliót nyert a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium

Négy éven át végezhet biovédelmi és biobiztonsági kutatásokat egy 943 millió forintos támogatással zajló program keretében a Pécsi Tudományegyetem (PTE) keretein belül működő Virológiai Nemzeti Laboratórium (VNL) - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-t.

Feltöltve: 2022-09-30 | Kategória: EÜ Hírek

Nem a beteg dönti el, hogy MR- vagy CT-berendezéssel vizsgálják!

A modern MR- és CT-vizsgálatok egyaránt hatékonyan és biztonságosan alkalmazhatók diagnosztikai eljárásként. A választás minden esetben az orvos feladata. Ezek a legfontosabb különbségek az MR- és a CT-vizsgálatok között.

Feltöltve: 2022-09-30 | Kategória: EÜ Hírek

MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége

Az orvosi kamara úgy tudja, már októberben a kormány elé kerülhet az egészségügyi rendszer jelentős átalakításának terve, ezért várják, hogy még előtte legyen szakmai egyeztetés, ahogy arra ígéretet kaptak.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2022-09-29 | Kategória: EÜ Hírek

Az érzelemszabályozásban is segíthet a botox-kezelés egy új klinikai kutatás szerint

A homlokba injekciózott botulinum toxin (BTX) segíthet egyes pszichés betegségek kezelésében a Semmelweis és a Hannoveri Egyetem új, közös kutatása szerint.

Feltöltve: 2022-09-29 | Kategória: EÜ Hírek

A COVID-19 pandémiáról szólt a XXVII. Primer Prevenciós Fórum

A COVID–19 eredetéről, a fertőzés miatt bekövetkezett halálesetek okairól és az orvosegyetemek járványkezelési stratégiáiról is értekeztek egészségügyi szakemberek és víruskutatók a XXVII. Primer Prevenciós Fórumon, a Nemzeti Népegészségügyi Központban (NNK). A rendezvényen dr. Merkely Béla rektor, dr. Schaff Zsuzsa, a Patológiai, Igazságügyi és Biztosítási Orvostani Intézet professor emeritája és dr. Tompa Anna, a Népegészségtani Intézet professor emeritája is előadást tartott.

Feltöltve: 2022-09-28 | Kategória: EÜ Hírek

Nyílt társadalmi vitát indít a Magyar Orvosi Kamara abortusz-ügyben

A Magyar Orvosi Kamara egyedül az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsornak nyilatkozott az új, szívhangrendeletként ismert abortusztörvény-módosításról.

Feltöltve: 2022-09-28 | Kategória: EÜ Hírek

Októbertől csak patikában lehet antigén gyorstesztet vásárolni

A hónap végével megszűnik az antigén gyorstesztek patikán kívüli forgalmazásának lehetősége - hívta fel a figyelmet az Országos Gyógszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) a hivatalos közösségi oldalán.

Feltöltve: 2022-09-28 | Kategória: EÜ Hírek

Az EU 715 millió euróval támogatja a Globális Alapot az AIDS, a tuberkulózis és a malária megelőzésében

Az Európai Bizottság 715 millió eurót (mintegy 286 milliárd forint) fordít az uniós költségvetésből a Globális Alap támogatására az AIDS, a tuberkulózis és a malária elleni küzdelemben 2023 és 2025 között - közölte a brüsszeli testület csütörtökön.

Feltöltve: 2022-09-27 | Kategória: EÜ Hírek

Életet mentett az adrenalininjekció egy szentendrei általános iskolában

Lódarázs csípett meg egy kisfiút, akinek percek alatt súlyos allergiás tünetei alakultak ki. Egy tanárnőnek, az iskola védőnőjének és a rendelkezésre álló ellenszernek köszönhetően nem történt tragédia.

Feltöltve: 2022-09-27 | Kategória: EÜ Hírek

Korszerű belgyógyászati osztályt alakítottak ki a makói kórházban

Európai uniós támogatással korszerű krónikus belgyógyászati osztályt alakítottak ki a makói kórházban.

Feltöltve: 2022-09-26 | Kategória: EÜ Hírek

Gyógyszerészek a betegágy mellett

Klinikai gyógyszerész segíti a betegellátást szeptembertől a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikán. A gyógyszerészek így már kilenc klinikán vesznek részt a terápiás döntéshozatalban, felügyelik a gyógyszerelést és tanácsokkal látják el a betegeket.

Feltöltve: 2022-09-26 | Kategória: EÜ Hírek

Szívbetegek kezelését segítő eszközökkel gazdagodik a pécsi klinikai központ

Szívsebészeti nagyműtéten frissen átesett és előrehaladott szívelégtelenségben szenvedő betegek kezeléséhez is használható eszközökkel gazdagodik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) klinikai központja.

Feltöltve: 2022-09-23 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld