Főoldal » EÜ Hírek

Hány gyógyszerész volt az egyik legősibb magyar gyógyszerész dinasztiában?

Kép
 
A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódik a vírusszkeptikus csoportokat vezető orvosoktól,,Még valamit ajánlok a MOK figyelmébe: https://www.tips.at/nachrichten/linz/land-leute/516667-wir-h...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Megkérdeztem egy orvos -jogászt,: ha kivezényelnek valakit más intézménybe ,és megtagadja, az milye...''Ritka gerincbetegsége lett a nőnek, akinek beadták az oxfordi koronavírus-vakcinát,,Az oltó anyag meg van: A kísérleti szakasz most folyik! Az eredményi várjuk, hogy melyik - melyek a...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Mintha a svédek tavasszal hasonlóképpen gondolkodtak volna, vagy rosszul emlékszem? akkor itthon a...''Sok fertőzött marad ki a statisztikából,,Betegeim közül néhányan azért mennek magáncéghez, mert gyorsabban akarnak eredményt, mert felelőssé...''

EÜ Hírek

Betöltés...

HPV-oltás: jó hírt közölt Kásler Miklós

Idén ősztől a 7. osztályos fiúk, illetve szüleik is igényelhetik a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az MTI szerint.

Feltöltve: 2020-09-21 | Kategória: EÜ Hírek

Hackerek támadtak meg kórházat Németországban, tragikus vég lett

A támadás a szakértők szerint nem az intézmény, hanem egy egyetem ellen irányult volna, de a kiberbűnözők célt tévesztettek.

Feltöltve: 2020-09-21 | Kategória: EÜ Hírek

Semmelweis Egészség Napok: szűrésekkel folytatódik a jubileumi év rendezvénysorozata

Ingyenes anyajegy- és szájüregi daganatszűrésre, valamint szemészeti vizsgálatra jelentkezhetnek azok, akik időben regisztrálnak és részt vesznek a témákhoz kapcsolódó online előadásokon a Semmelweis Egyetem által szervezett október elsejei Semmelweis Egészség Napok következő eseményén.

Feltöltve: 2020-09-15 | Kategória: EÜ Hírek

Fogászati ellátás is járhat ingyen: méltányossági alapon kérvényezhető

Többféle fogászati ellátás térítése is kérvényezhető a NEAK-nál. Sokan bizalmi alapon választanak maguknak fogorvost, a magánfinanszírozott ellátás azonban rendkívül magas költségekkel járhat, amit nem mindenki engedhet meg magának. A körzeti fogorvosnál a kezelések egy része a társadalombiztosítás keretében, térítésmentesen igénybe vehető, de méltányossági alapon több beavatkozásra is kérvényezhető a támogatás.

Feltöltve: 2020-09-14 | Kategória: EÜ Hírek

Chip-technológiával a születendő gyermekért

Lezárult a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) a „Chip-technológia alkalma­zása a humán in vitro fertilizáció eredményességének javításában” című projekt (GINOP-2.3.2-15-2016-00021), amely 2016 és 2020 között valósult meg.

Feltöltve: 2020-09-11 | Kategória: EÜ Hírek

Ápoló és orvos ellen emeltek vádat egy idős férfi halála miatt Heves megyében

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt két egészségügyi dolgozó ellen a Hatvani Járási Ügyészség - tájékoztatta a Heves megyei főügyészhelyettes szerdán az MTI-t.

Feltöltve: 2020-09-10 | Kategória: EÜ Hírek

Szeptember 16-ig kérhetik ingyenesen a szülők a HPV elleni védőoltást

Az összes, közel 48 000 hetedik osztályos lány számára igényelhetnek HPV elleni védőoltást a szüleik idén szeptember 16-ig. A vakcina a Nemzeti Immunizációs Programban ajánlott oltásként szerepel, így ingyenesen kapható, amennyiben azt az iskolákban tett írásos beleegyező nyilatkozattal a fenti határidőig kérik.

Feltöltve: 2020-09-09 | Kategória: EÜ Hírek

Miért nem tudunk szabadulni a hálapénztől?

Vajon meddig lesz jelen a hálapénzrendszer a magyar egészségügyben. Megoldás lehet-e a Magyar Orvosi Kamara béremelési javaslata vagy a büntetőjogi szankciók bevezetése. A téma magyarországi kutatója szerint konkrét szolgáltatásokat, például a szabad orvosválasztást kellene fizetőssé tenni - írja a HVG

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-08-28 | Kategória: EÜ Hírek

Új feladatot kap az egykori Schöpf-Merei Ágoston Kórház – Jövőre megnyílik a gyógyszerkutatási központ

Kevés olyan, száz évnél régebben megnyitott kórházépülete van a fővárosnak, amely ne szorulna rá alapos felújításra, átalakításra, modernizálásra. Volt olyan időszak is, nem is olyan régen, amikor felújítás helyett bezárás mellett döntöttek az intézményt fenntartók. Sorolhatnánk is azokat az épületeket, amelyek évtizedek óta üresen, kihasználatlanul állnak, várva az elkerülhetetlennek tűnő elbontást. Szerencsére van már példa arra is, hogy jelentősebb funkcióváltás nélkül egy egészségügyet szolgáló épület megújul. Ilyen példa a volt Schöpf-Merei Ágoston Kórház.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-08-26 | Kategória: EÜ Hírek

Megugrott a gyógyszerforgalom, kifogytak a magyarok az otthoni gyógyszerállományból

Fogyóban a lakosságnál a márciusban felvásárolt gyógyszerállomány, az áprilisi és májusi csökkenés után júniusban újra növekedett a hazai patikák forgalma – írja keddi számában a Világgazdaság a Hiflylabs Zrt. adatai alapján.

Feltöltve: 2020-08-25 | Kategória: EÜ Hírek

Ilyen lesz az orvoslás jövője

A Deloitte legfrissebb egészségügyi tanulmányából kiderül: egyre nagyobb hangsúlyt kap az orvoslásban az emberközpontúság és a technológia, melynek segítségével az interperszonális kapcsolatok javíthatók a diagnosztika mellett.

Feltöltve: 2020-08-21 | Kategória: EÜ Hírek

Horváth Ildikó: szeptemberben indulhat a fővárosi kórházfelújítási program

Szeptemberben indul a fővárosi kórházak 60 milliárd forint értékű felújítási programja - közölte az egészségügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-08-20 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld