Főoldal » EÜ Hírek

Kinek a nevéhez köthető hazánkban az elsőként forgalomba hozott ampullázott gyógyszer?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Kérdés: mihez lehet hozzászólni, konkrét cikkhez, vagy például kérdés, feltevés konkrét kérdésre, p...''Örökölt családi minták lehetnek problémáink okai,,[email protected]''11 ezer tudós figyelmeztet a klímavészhelyzetre,,Üzenem Magyarországon az Orbán Viktor mi lisztet elnök úrnak,hogy fákat nagy számban ültessenek a B...''11 ezer tudós figyelmeztet a klímavészhelyzetre,,Üzenem Magyarországon az Orbán Viktor mi lisztet elnök úrnak,hogy fákat nagy számban ültessenek a B...''Orális patogén stroke betegek agyi embóliáiban,,Neurológus vagyok, nagyon fontosnak tartom az információt. Erről most értesültem''

EÜ Hírek

Betöltés...

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Orvosnak lenni mindig, minden helyzetben. Bruttó egymillió forintos orvosi alapbér kell. Emlékérmet kapott Bogáts Gábor szívsebész. Hatvannégy praxisközösség nyert el támogatást. Orvostörténeti jelentőségű az onkológusok társaságának hatvan éve. Semmelweis Egészségnap decemberben. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-12-07 | Kategória: EÜ Hírek

Orvosnak lenni mindig, minden helyzetben

Hunyady Béla olyan pályára készült, ahol folyamatosan fejlődhet és amelyiken sokak gyógyulását szolgálhatja. A professzor évtizedek óta végzett kiemelkedő munkáját a közelmúltban Matoltsy-díjjal ismerték el.

Feltöltve: 2019-12-06 | Kategória: EÜ Hírek

Bruttó egymillió forintos orvosi alapbér kell

A hálapénz ellen egy eszközzel nem lehet küzdeni, több eszközre van szükség. Az első a béremelés, méghozzá egy tisztességes, egylépcsős, amiből a társadalom és az orvos is érzi, hogy a doktorok "ki lettek emelve, meg lettek becsülve" - mondta az Index élő videointerjújában Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara új elnöke.

Feltöltve: 2019-12-06 | Kategória: EÜ Hírek

Emlékérmet kapott Bogáts Gábor szívsebész

Két évtizede irányítja a szívsebészetet Szegeden Bogáts Gábor, számos gyermek és felnőtt életét megmentette már, most emlékéremmel ismerték el munkáját. Azt mondta, jelentős változásokon ment át a szakma, de további fejlesztések kellenek.

Feltöltve: 2019-12-05 | Kategória: EÜ Hírek

Hatvannégy praxisközösség nyert el támogatást

Hatvannégy praxisközösség nyert el támogatást a Három generációval az egészségért pályázat második fordulójában - közölte az emberi erőforrások minisztere hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Feltöltve: 2019-12-04 | Kategória: EÜ Hírek

Orvostörténeti jelentőségű az onkológusok társaságának hatvan éve

Orvostörténeti jelentőségű a Magyar Onkológusok Társaságának (MOT) elmúlt hatvan éve, és a magyar onkológia olyan helyet foglalt el a tudomány világában, ami a szép remények beváltását jelentette - hangoztatta az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten.

Feltöltve: 2019-12-04 | Kategória: EÜ Hírek

Minden 18 év alatti SMA-s beteg megkaphatja a kezelést

Tizenkét-tizenöt gyermek kezelése kezdődhet meg hamarosan, és minden eddigi terápiát is folytatni lehet, ígérte Kásler Miklós.

Feltöltve: 2019-12-03 | Kategória: EÜ Hírek

Új kutatólaboratórium az onkológiai intézetben

Új kutatólaboratórium kezdi meg munkáját az Országos Onkológiai Intézetben (OOI); az erről szóló szerződést pénteken írták alá az intézményben.

Feltöltve: 2019-12-03 | Kategória: EÜ Hírek

Semmelweis Egészségnap decemberben

Bármilyen gyógyszerszedéssel kapcsolatos témában tehetnek fel kérdéseket a látogatók a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának 2019. decemberi programján.

Feltöltve: 2019-12-03 | Kategória: EÜ Hírek

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a pécsi szívcentrum

A szívcentrum megnyitása óta jelentős mértékben csökkent a régióban a szívinfarktusos megbetegedések és halálozások száma.

Feltöltve: 2019-12-02 | Kategória: EÜ Hírek

A gyógyszerkutatásról is tárgyalt Debrecenben az EB képviselője

A többi között a felsőoktatási intézmény gyógyszerkutatásairól tárgyalt múlt szerdán a Debreceni Egyetemen (DE) az Európai Bizottság regionális és várospolitikai főigazgatóságának főigazgatója.

Feltöltve: 2019-12-02 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Szűréssel és védőoltással a méhnyakrák ellen. Orvoshiány miatt a kórház részlegesen zárva. A megfelelő kép a páciensről. Átadták az új mentőautók első kontingensét. Novemberben újabb tucat praxis üresedett meg. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.

Feltöltve: 2019-11-29 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld