Főoldal » EÜ Hírek
Mit jelent az ESBL kifejezés?
Kép
 
Complex Medical Centre - Sajtóközlemény (x),,Remek''"Szokatlanul" viselkedik a majomhimlő, mérlegeli az egészségügyi vészhelyzetet a WHO,,Szerintem a koronavìrus járvány MIATT és nem VÉGETT.''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''Gulyás: az egészségügyben a felmondások nem veszélyeztetik a működést,,Sajnos az előző két hozzászólónak igazsága vagyon! Nem csak a siófoki kórházban van ilyen! Kevés ...''

EÜ Hírek

Betöltés...

A szolnoki Hetényi Géza Kórházban újabb ellátás szűnik meg

Kunetz szerint a szülészeti és a neurológiai, valamint a stroke ellátás már eddig is akadozott ebben a kórházban, és ez így is marad ebben a hónapban is.

Feltöltve: 2022-07-07 | Kategória: EÜ Hírek

Több európai kórházmultit is vezetett, a járvány most mégis hazaszólította

Végh Attila csak az elmúlt években kezdett dolgozni a magyar ellátórendszer mellett.

Feltöltve: 2022-07-06 | Kategória: EÜ Hírek

Új életminőséget eredményeznek az SMA-terápiák

A Bethesda Gyermekkórházban immár huszonhárom SMA-beteg gyermek részesült génpótló kezelésben – tájékoztatta lapunkat Mikos Borbála, kiemelve: közülük már többen képesek felállni, sőt az egyik kisfiú húsz lépést tesz meg önállóan.

Feltöltve: 2022-07-05 | Kategória: EÜ Hírek

PTE: sikeresen varrták vissza egy férfi fél kézfejét és három ujját

Az 54 éves férfi otthonában folytathatja gyógyulását az a férfi, akin a pécsi klinikán három ujját és fél kézfejét levágta egy faaprítógép Zalalövőn múlt vasárnap

Feltöltve: 2022-07-04 | Kategória: EÜ Hírek

Strandolás után, napokig fennálló fülfájással forduljunk orvoshoz!

A nyári hónapokban minden évben megnövekszik azok száma, akik fülfájás miatt keresik fel a fül-orr-gégészeti szakrendelőket. Vízparti nyaraláskor a legtöbb kisgyermek imád óráig lubickolni, a víz alatt játszani, közben pedig a fülbe víz kerülhet, amiben baktériumok vagy gombák telepednek meg, fájdalmas hallójárat-gyulladást okozva.

Feltöltve: 2022-07-04 | Kategória: EÜ Hírek

Köszönet az egészségügyi szakdolgozóknak – Jótékonysági díjátadó a Magyar Tudományos Akadémia Székházában

A koronavírus okozta veszteségek enyhítése és az egészségügyben dolgozók támogatása – e két cél érdekében kezdeményezett gyűjtést 2021-ben az MTA 194. közgyűlése. A beérkezett egyéni felajánlások alapján összegyűlt több mint 12 millió, az MTA hozzájárulásával együtt 20 millió forintot az MTA Elnökségének határozata alapján a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kapta. A jótékonysági gyűjtést az MTA Székházban rendezett ünnepség zárta, ahol több mint 200 egészségügyi szakdolgozó munkáját díjazták.

Feltöltve: 2022-07-01 | Kategória: EÜ Hírek

Mától megszűnnek a meddőségi magánklinikák Magyarországon

A Belügyminisztérium válaszával ellentétben azonban nemcsak a János kórházba, hanem a Dévai Intézetbe is szállítanak át a bezárt intézményekben tárolt embriókból és ivarsejtekből.

Feltöltve: 2022-07-01 | Kategória: EÜ Hírek

Zárva lesznek a szak- és háziorvosi rendelők, valamint a gyógyszertárak pénteken

Pénteken zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is az egészségügyben dolgozók munkaszüneti napján, Semmelweis-napon.

Feltöltve: 2022-06-30 | Kategória: EÜ Hírek

Altató- és lélegeztetőgép-kartellt tárt fel a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csaknem 670 millió forint versenyfelügyeleti bírságot szabott ki, amiért négy jelentős piaci szereplő már a közbeszerzési kiírás előtt felosztott egymás között egy állami altató- és lélegeztetőgép tendert - közölte a versenyhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Feltöltve: 2022-06-30 | Kategória: EÜ Hírek

NNK: újabb hét embernél igazolták a majomhimlő fertőzést

Újabb hét embernél igazolták a majomhimlőfertőzést a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) veszélyes kórokozókkal foglalkozó laboratóriumában; ezzel 19-re nőtt az igazolt majomhimlő fertőzöttek száma Magyarországon - tájékoztatta az NNK csütörtökön az MTI-t.

Feltöltve: 2022-06-30 | Kategória: EÜ Hírek

Állami fenntartásba kerülhetnek az önkormányzati szakrendelők

Az önkormányzati szakrendelők állami átvételén gondolkodik a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkársága. Az új államtitkár, Takács Péter egy szakmai konferencián beszélt a praxisjog kiüresedéséről és az alapellátás átalakításáról is.

Feltöltve: 2022-06-30 | Kategória: EÜ Hírek

Egyszerűsödik az egészségügyi ellátásokhoz kapcsolódó utazási költségtérítés rendszere

Egyszerűsödik az egészségügyi ellátásokhoz kapcsolódó utazási költségtérítés igénybevételének rendszere, a papíralapú utalványokat online rendszer váltja fel július 1-jén - jelentette be a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Feltöltve: 2022-06-29 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld