Főoldal » EÜ Hírek

Ki ismerte el magáról, hogy enyhe Asperger szindrómája van?

Kép
 
Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,gulyáspéter Nem vonták vissza ezt a cikket ?''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,Tisztelt Simon Zsolt! A forrásban olvasható rövid összefoglaló valóban nem tartalmazza a műszer ...''

EÜ Hírek

Betöltés...

Testre szabott terápia

A precíziós orvoslás módszereivel folyamatosan nyomon követhető egészségi állapotunk alakulása, előre jelezhető, ha hajlamosak vagyunk bizonyos betegségekre, sőt a gyógymódok is személyre szabhatók.

Feltöltve: 2019-01-15 | Kategória: EÜ Hírek

A nyelőcsőben lévő mutáns sejtek nem biztos, hogy rákot okoznak

Az élettanilag normális nyelőcső-sejtekben is előfordulnak mutációk, a gyakori alkoholfogyasztás és a dohányzás hatására azonban a mutáción átesett sejtek gyorsan szaporodnak és rákhoz vezethetnek.

Feltöltve: 2019-01-14 | Kategória: EÜ Hírek

Vezető orvosi portálok top cikkei - nemzetközi lapszemle-összeállítás

Nemzetközi lapszemle-összeállításunkat a vezető orvosi portálok anyagaiból válogattuk. A cikkeket teljes terjedelmükben angolul olvashatják.

Feltöltve: 2019-01-14 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Egyre több mellrákot diagnosztizálnak. (Átmenetileg) bezárták az oltóközpontot. Felírási igazolás: sírás, átkozódás a patikákban. A fájdalomba nem szabad beletörődni! Emelkedik az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermekek száma. Megosztja az orvostársadalmat a hálapénz. Kritikus állapotú beteg ellátása - prehospitalis ellátástól az intenzív osztályig. Az időskori demencia előrejelzését könnyíthetik meg magyar kutatók eredményei. - Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.

Feltöltve: 2019-01-12 | Kategória: EÜ Hírek

Megosztja az orvostársadalmat a hálapénz

Az aneszteziológus merevnek tartja a magyar egészségügyet. Máté-Horváth Orsolya szerint erre az is példa, hogy különféle titulusokkal kell szólítaniuk egymást az orvosoknak. Az orvos a hálapénz rendszerét a korrupcióhoz hasonlította.

Feltöltve: 2019-01-11 | Kategória: EÜ Hírek

Áttörés lehet a cukorbetegség kezelésében

Amennyiben az állatkísérletek során tett felfedezést sikerül embereken is alkalmazni,úgy az 1-es típusú diabéteszesek inzulinterápiája akár elhagyhatóvá válhat

Feltöltve: 2019-01-11 | Kategória: EÜ Hírek

Kritikus állapotú beteg ellátása - prehospitalis ellátástól az intenzív osztályig

Egész napos ingyenes OFTEX kurzus a PTE ÁOK Szak- és Továbbképző Központ szervezésében

Feltöltve: 2019-01-11 | Kategória: EÜ Hírek

Az időskori demencia előrejelzését könnyíthetik meg magyar kutatók eredményei

Az MTA Természettudományi Kutatóközpontjának (TTK) munkatársai a kóros agyi öregedés mesterséges intelligenciával történő hatékonyabb előrejelzésében értek el fontos előrelépést. A Nemzeti Agykutatási Program által támogatott vizsgálat eredményeiről a GigaScience című tudományos folyóiratban számoltak be a TTK Agyi Képalkotó Központ kutatói.

Feltöltve: 2019-01-10 | Kategória: EÜ Hírek

Emelkedik az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermekek száma

Magyarországon évente 250-300 gyereket diagnosztizálnak 1-es típusú diabétesszel, az esetek száma az elmúlt harminc évben megháromszorozódott - derül ki a Semmelweis Egyetem (SE) szerdai közleményéből.

Feltöltve: 2019-01-10 | Kategória: EÜ Hírek

A fájdalomba nem szabad beletörődni!

Az orvostársaság célja útmutatást adni a különféle szakterületeken a fájdalommal kapcsolatban felhalmozódott tudás és tapasztalat alapján.

Feltöltve: 2019-01-09 | Kategória: EÜ Hírek

Sztetoszkópok és kórházi fertőzések

Az OTSZ Online szerint az intenzív osztályokon használt sztetoszkópok tele vannak olyan baktériumokkal, melyek felelősek lehetnek a kórházi fertőzésekért.

Feltöltve: 2019-01-09 | Kategória: EÜ Hírek

Budapesten készítik elő a bangladesi sziámi ikerpár műtétét

A végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatok következnek.

Feltöltve: 2019-01-09 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld