Főoldal » EÜ Hírek

Mi az Usher szindróma?

Kép
 
A dohányfüstbe ment terv,,m''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,36 345-en már gyógyultak. Ők már veszély nélkül látogathatnák a betegeket. Se el nem kapnák, se ne...''Mitől lesz valaki vírus-szuperterjesztő?,,Ez ami itt leirasra kerult, nem adequat valasz a cimben feltett kerdesre. Egy szuperterjeszto a ler...''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,Elnézést a hülye viccért!...A katonák azért vannak, hogy a koronrvírust lelőjék!''Orbán Viktor: nyílt köztereken is jön a kötelező maszkviselés,,Az orvosi kamarát már nem is hívják az egyeztetésre! Szégyen, förtelmes, megalázó, sokatmondó. Ja h...''

EÜ Hírek

Betöltés...

Döntött a kormány a háziorvosokról

A jövő évi költségvetésből a háziorvosi, háziorvosi ügyeleti ellátás jelentős többlettámogatásban részesül a kormány új döntése szerint.

Feltöltve: 2020-11-27 | Kategória: EÜ Hírek

Először továbbítottak nagyfelbontású röntgenfelvételt 5G-vel

Varga Róbert, a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója Magyarországon először továbbított nagyfelbontású röntgenfelvételt 5G hálózaton keresztül, melyhez az Innomed Medical, a Vodafone Magyarország és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyújtott szakmai és technológiai segítséget. Ez az egészségügyi innováció új távlatokat nyit a különböző távdiagnosztikai eljárásokat illetően.

Feltöltve: 2020-11-25 | Kategória: EÜ Hírek

A fejlődő terápiákkal halálosból krónikus betegséggé válhat a tüdőrák

Veszélyes és agresszív betegségként tartják számon a tüdőrákot, mely évente mintegy nyolcezer ember haláláért felelős. Hamarabb felismerve a kórt, a betegek több mint felének esélye lenne a túlélésre. Az utóbbi másfél évtizedben ugyanis különösen felgyorsult a tüdődaganat terápiájának fejlődése. A modern eljárásokkal – köztük a célzott daganatterápiás módszerekkel és az immunterápiával – már az előrehaladott stádiumban lévő betegek életét is egyre többször tudják megmenteni az orvosok. A tüdőrák új kezelési lehetőségeiről is szó lesz a Semmelweis Egészség Napok november 26-i alkalmán.

Feltöltve: 2020-11-24 | Kategória: EÜ Hírek

Gyógyszerhamisításért emelt vádat a Csongrádi Járási Ügyészség

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki engedély nélkül, gyógyszerként forgalmazott egy háztartási hipóhoz hasonló hatású készítményt - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Feltöltve: 2020-11-23 | Kategória: EÜ Hírek

Babára várva - ingyenes online szülésfelkészítő tanfolyamot indít a Szent János Kórház

A koronavírus-járvány kihívásaira reagálva 8 hetes online tanfolyammal segíti a kismamákat a Szent János Kórház. Az intézmény szülésznőin és csecsemőápolóin kívül laktációs szaktanácsadó, gyógytornász, szülész-nőgyógyász-, gyermeksebész és neonatológus szakorvos előadásait hallgathatják meg a tanfolyam résztvevői.

Feltöltve: 2020-11-20 | Kategória: EÜ Hírek

Jenei Zoltán lett az országos kórház-főigazgató

A Pécsi Tudományegyetem volt kancellárját Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere javaslatára nevezte ki a kormányfő.

Feltöltve: 2020-11-20 | Kategória: EÜ Hírek

Kamaszokhoz is szól a Semmelweis Egyetem dohányzással kapcsolatos előadása

E-cigarettával szokik rá a dohányzásra a tizenéves fiatalok többsége, mert nincsenek tudatában annak, hogy ez ugyanúgy károsítja a tüdőt, mint a hagyományos cigaretta. A 13-15 éves magyar fiatalok harmada próbált már valamilyen dohányterméket, tizenöt százalékuk rendszeresen dohányzik, hat százalékuk pedig csak elektronikus cigarettát használ, amely éppolyan káros, mint a hagyományos cigaretta. A november 26-i Semmelweis Egészség Napokon éppen ezért szentelnek külön előadást az alternatív dohánytermékek tüdőkárosító hatásának, egyaránt megszólítva a kamaszokat és a felnőtteket is.

Feltöltve: 2020-11-19 | Kategória: EÜ Hírek

November 26-án indul a Digitális Egészség Innovációs Koalíció

A Health Experience Institute az Egészségem – Adat és Gondosság Alapítvány, valamint a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány együttműködésével meghívja Önt az Adat életet ment program keretén belül a hazai felsőoktatási intézményeket integráló Digitális Egészség Innovációs Koalíció nyitó eseményére.

Feltöltve: 2020-11-18 | Kategória: EÜ Hírek

Megjelent a rendelet - létrejött az Országos Kórházi Főigazgatóság

Az egészségügyért felelős miniszter alá rendelve, központi hivatalként működő központi költségvetési szervként létrejött az OKF.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-11-18 | Kategória: EÜ Hírek

Kutatók azonosítottak egy fehérjét, amely véd a Lyme-kórtól

A Yale Egyetem kutatói felfedeztek egy fehérjét, amely segít megvédeni a gazdaszervezetet a kullancscsípés terjesztette fertőzéstől, a Lyme-kórtól; felfedezésük segíti a betegség diagnosztizálását és kezelését.

Feltöltve: 2020-11-17 | Kategória: EÜ Hírek

Hatalmas növekedési tervek vannak a magyar magánegészségügyben

A legnagyobb magyar magánszolgáltatók fekvőbeteg kapacitásai a 18-24 hónapban várhatóan megkétszereződnek - jelezte előre a negyedik Private Health Forumon a saját és Portfolio közös gyűjtése alapján Végh Attila, aki korábban elnök-vezérigazgatóként vezetett több európai magánegészségügyi szolgáltatót. A szakember azt is bemutatta, hogy mely tényezők fogják meghatározni a hazai magánellátás jövőjét.

Feltöltve: 2020-11-11 | Kategória: EÜ Hírek

Vezető orvosi portálok top cikkei - nemzetközi lapszemle-összeállítás

Nemzetközi lapszemle-összeállításunkat a vezető orvosi portálok anyagaiból válogattuk. A cikkeket teljes terjedelmükben angolul olvashatják.

Feltöltve: 2020-11-10 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld