Főoldal » EÜ Hírek

Mikor kezdődött az Aspirin története?

Kép
 
Prof. Dr. Romhányi Györgyre emlékeznek szerdán,,Sajnálom,hogy csak most értesültem erről az eseményről,szívesen elmentem volna.Romhanyi prof.sokunk...''A fidaxomicin a leghatékonyabb C. difficile terápia,,Tekintettel arra, hogy egyre gyakrab- ban a területen is gyakori a C.difficile , iránymutató ez...''Dilemmák a magánszakértői vélemények értékelésében - Egészségügyi jog a gyakorlatban V.,,Válaszukat köszönöm. A szövegben található infó-n keresztül megtaláltam végül a teszteket. Akkor a...''Új Pp. szabályai a szakértői bizonyításban - Egészségügyi jog a gyakorlatban VI.,,Tisztelt Doktornő! A cikkben található infó dobozra kattintva elérhető a tanfolyam kérdéssora. Ill...''Dilemmák a magánszakértői vélemények értékelésében - Egészségügyi jog a gyakorlatban V.,,Tisztelt Doktornő! A cikkben található infó dobozra kattintva elérhető a tanfolyam kérdéssora. Ill...''

EÜ Hírek

Betöltés...

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Kivonják a Calcium-Sandoz pezsgőtablettát. Hiánycikk a bárányhimlő elleni védőoltás. Első fokon öt év börtönt az orvos. Három napig a járóbeteg-ellátás van a fókuszban. Indul az Adatsólyom Doki! A szellem alkonya. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.

Feltöltve: 2018-09-22 | Kategória: EÜ Hírek

A szellem alkonya

Az Alzheimer-kór kockázatát a magas vérnyomás, a rosszul kezelt cukorbetegség, az elhízás is mind növelik, de ezeket a rizikófaktorokat befolyásolni tudjuk.

Feltöltve: 2018-09-21 | Kategória: EÜ Hírek

Indul az Adatsólyom Doki! Csak orvosoknak!

Szeptember második felétől elérhető az Adatsólyom Doki, melyet az Adatsólyom csapata kifejezetten az orvosok igényeit szem előtt tartva fejlesztett, hogy támogatást nyújtson a GDPR megfelelésben.

Feltöltve: 2018-09-21 | Kategória: EÜ Hírek

Három napig a járóbeteg-ellátás van a fókuszban

A fekvőből a járóbeteg-ellátásba áramlott 4 milliárd tvk pont (8 milliárd Ft) mégsem csökkent az esetszám és a várakozási idő sem.

Feltöltve: 2018-09-21 | Kategória: EÜ Hírek

Első fokon öt év börtönt kapott az orvos

Öt év börtönre és több mint egymillió forint pénzbüntetésre ítélt első fokon pénteken a Szolnoki Törvényszék egy ortopéd szakorvost, aki hivatali kötelezettségét megszegve 1429 esetben állított ki az egészségkárosodás súlyos fokát és végleges voltát a valósággal ellentétesen tartalmazó elsőfokú ortopéd szakorvosi véleményt a hozzá fordulók, azaz további 85 vádlott részére.

Feltöltve: 2018-09-20 | Kategória: EÜ Hírek

70 felett nem tesz jót a prevenciós aspirin?

Az egészséges idős embereknek inkább árt, mint használ a naponta szedett aszpirin.

Feltöltve: 2018-09-19 | Kategória: EÜ Hírek

Rákos lett egy szervdonortól négy transzplantált beteg

Négy transzplantált beteg rákos lett, miután ugyanattól a donortól kaptak szerveket. Az esetet vizsgáló kutatók szerint az ilyesmi rendkívül ritka, mivel csak nagyon alapos vizsgálat után ültetik át egy donor szerveit - írta a Live Science tudományos-ismeretterjesztő portál.

Feltöltve: 2018-09-19 | Kategória: EÜ Hírek

Hiánycikk a bárányhimlő elleni védőoltás

Augusztus vége óta hiánycikk mindkét bárányhimlő elleni oltóanyag Magyarországon. Az ígéretek szerint a jövő héten már szállítanak belőle, két hét múlva pedig helyreáll az ellátottság mindenhol.

Feltöltve: 2018-09-18 | Kategória: EÜ Hírek

Prof. Dr. Romhányi Györgyre emlékeznek szerdán

Szerdán délután hagyományosan koszorúzással kezdődnek a Prof. Dr. Romhányi Györgyhöz kapcsolódó városi programok. Az emlékülésen 18 órától a Hiemer-házban adják át a Romhányi-díjakat; az előadások mellett a résztvevők kisfilmet láthatnak a legendás, székesfehérvári kötődésű orvosról.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-09-18 | Kategória: EÜ Hírek

Szent István-díj az SE szívtranszplantációs csoportjának

Tavaly ünnepelték az első magyarországi szívátültetés 25. évfordulóját, s azóta közel 500 ember kapott új szívet.

Feltöltve: 2018-09-17 | Kategória: EÜ Hírek

Az összes Calcium-Sandoz pezsgőtablettát kivonják

A Calcium-Sandoz pezsgőtabletta elnevezésű gyógyszer összes gyártási tételét ki kell vonni a a forgalomból.

Feltöltve: 2018-09-17 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Mit lehet elmondani az egészségügyi színvonalról? Nem hatékonyak a köhögés elleni szerek? Szerdától lehet pályázni a szakdolgozói ösztöndíjra. Ingyenes hepatitis C-szűrés lesz az országban több helyen. Magyarország világelső a vastagbélrák előfordulásában. Megkezdi működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A kutyák öregedését vizsgálják. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.

Feltöltve: 2018-09-15 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld