Főoldal » EÜ Hírek

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Rövidebb karanténidő szigorúbb oltási igazolványos szabályok,,FÖLD LAKÓI FIGYELEM KÖZHASZNÚ FIGYELMEZTETÉS az utolsó napokban ... Teljesedett a PRÓFÉCIA. Int...''Fontos részlet az oltási igazolványról,,FÖLD LAKÓI FIGYELEM KÖZHASZNÚ FIGYELMEZTETÉS az utolsó napokban ... Teljesedett a PRÓFÉCIA. Int...''Átmenetileg meghosszabbítja a menstruációt a koronavírus elleni oltás egy amerikai kutatás szerint,,És mi ennek az oka? Arról miért nem írmak?..''Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak,,"A honlapon azt írták: a díjazás egy teljes napra 80 ezer, fél napra pedig 40 ezer forint. Ha az ad...''Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak,,Nem lehetne a külön díjazást egyből a háziorvosoknak küldeni? Így előfordulhat, hogy a "sok bába...''

EÜ Hírek

Betöltés...

"Egyensúlyra volna szükség a magán és az állami egészségügy között" - mondja Lancz Róbert, a Doktor24 vezérigazgatója

Már decemberben felkerült a Gazdasági Versenyhivatal honlapjára, január elején pedig közleményben is tudatta a Doktor24 Medicina Zrt., hogy a hazai privát egészségügyi szektor történetének legnagyobb akvizícióját hajtották végre azzal, hogy az Union Biztosítóval közös leányvállalatuk, az Első Magánegészségügyi Hálózat felvásárolta a pécsi Da Vinci Magánklinikát.

Feltöltve: 2022-01-14 | Kategória: EÜ Hírek

Nagyobb valószínűséggel végződik halállal a műtét, ha férfi operálja a női beteget

Rendhagyó kutatási anyag jelent meg a JAMA orvosi szakfolyóiratban: a Kanadából származó adatok azt mutatják, hogy a női páciensek nagyobb kockázatnak vannak kitéve műtét közben, ha az operációt férfi végzi.

Feltöltve: 2022-01-14 | Kategória: EÜ Hírek

Ötéves gyógyszerkutatási program zárult le a Szegedi Tudományegyetemen

Növényekből és gombákból kinyerhető daganat- és mikrobaellenes, illetve kardiovaszkuláris hatású vegyületeket vizsgáló ötéves kutatási program zárult le a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE).

Feltöltve: 2022-01-14 | Kategória: EÜ Hírek

Kásler: idén is folytatódnak a kórházfejlesztések

Idén is folytatódnak a nagy értékű, jelentős kórházfejlesztések az Egészséges Budapest Programban (EBP) - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön, Budapesten.

Feltöltve: 2022-01-13 | Kategória: EÜ Hírek

NNK: a múlt héten 12 500-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján január 3. és 9. között 12 500 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, kétszer annyian, mint az azt megelőző héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.

Feltöltve: 2022-01-13 | Kategória: EÜ Hírek

Sok patikát érinthet egy óévi rendelet

2025-től csak olyan gyógyszerész vezethet patikát, akinek gyógyszertár-üzemeltetési szakvizsgája is van. Lesz gyógyszerész, akinek 49 évesen kell iskolapadba ülnie.

Feltöltve: 2022-01-11 | Kategória: EÜ Hírek

Az ország egyik legkorszerűbb CT-berendezését állítják üzembe a nagykanizsai kórházban

Magyarországon és Európában is az egyik legkorszerűbb CT-berendezést állítják üzembe a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban, ahol csökkenhet a várólista és gyorsabbá válhat a betegellátás - közölte az intézmény főigazgatója pénteken.

Feltöltve: 2022-01-10 | Kategória: EÜ Hírek

Ezer hazai gyógyszertár küzd működési nehézségekkel

Segítséget kapnak egy tavaly decemberben megjelent kormányrendelet szerint a kis forgalmú gyógyszertárak – mondta a VG-nek Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

Feltöltve: 2022-01-07 | Kategória: EÜ Hírek

Gyógyászatban használható fémvegyületeket vizsgáltak Szegeden

Fémionok és fémvegyületek szerteágazó kémiai sajátságait és biológiai szerepét, gyógyászati alkalmazásának lehetőségeit vizsgálták a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) egy csaknem ötéves kutatási programban, amely uniós támogatással valósult meg - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Feltöltve: 2022-01-07 | Kategória: EÜ Hírek

Eredményesek a praxisközösségek az oltásszervezésben is

Eredményesen működnek és egyre népszerűbbek a háziorvosok, házi gyermekorvosok és a fogorvosok körében a praxisközösségek: a praxisközösségben dolgozó háziorvosok például a mostani januári oltási akciókban is összehangolják munkájukat a helyi lakosság minél nagyobb átoltottsága érdekében - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a Magyar Hírlaphoz eljuttatott közleményéből. A praxisközösségek megalakulásával javul a helyi lakosság egészségügyi ellátásának színvonala és a praxisközösségben dolgozók anyagi megbecsülése is.

Feltöltve: 2022-01-06 | Kategória: EÜ Hírek

NNK: a múlt héten hatezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján december 27. és január 2. között 6200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Magyarországon - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.

Feltöltve: 2022-01-06 | Kategória: EÜ Hírek

NNK: megkezdődött a pollenszezon

Az évszakhoz képest szokatlan meleg időjárás hatására az év első napjaiban országszerte több helyen megjelent a levegőben a mogyoró, az éger, illetve a ciprus- és tiszafafélék pollenje - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Feltöltve: 2022-01-06 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld