Főoldal » EÜ Hírek

Mi a Jacobsen szindróma?

Kép
 
Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon,,Nyugdíjas psychiáter és addiktológus vagyok. Ha telefonon vagy e-mail én tudok segíteni, szívesen m...''Koronavírus: Kivonat első vonalbeli ellátó orvosok számára,,[email protected]''Az Egyesült Államokban a fej-nyaki daganatok száma már meghaladja a méhnyakrákos esetek számát,,Bertáné Kovács Erika''WHO: továbbra sem javasolt a maszk viselése az egészségeseknek,,Mike Ryan kijelentése - magyarázat nélkül - értelmezhetetlen. Ha látszólag egészséges, de már vírus...''A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint itt az ideje farkast kiáltani,,Legyünk optimisták, a MAGYAR EMBER fegyelmezett, betartja járványügyi utasitásokat!!! a járványörbe...''

EÜ Hírek

Betöltés...

140 lélegeztetőgép és 5 millió maszk érkezik szerdán

Ötmillió maszk, 140 lélegeztetőgép, és 30 ezernél is több izolációs köpeny érkezik szerdán Kínából – közölte Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Szijjártó Péter tárcavezető Facebook-oldalára felkerült videóban.

Feltöltve: 2020-04-08 | Kategória: EÜ Hírek

Még legalább egy hónapig fenn kellene tartani a kijárási korlátozást

Közös sajtótájékoztatót tartott szerdán Gulyás Gergely miniszter, Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke. A két városvezető is meghívást kapott ugyanis a kormányülésre, ahol a kijárási korlátozások jövőjéről döntöttek.

Feltöltve: 2020-04-08 | Kategória: EÜ Hírek

A járvány kezdete óta először egyetlen újabb halálozást sem jelentettek Kínában

Az új koronavírus járványának kezdete óta először egyetlen újabb halálozást sem jelentettek Kínában kedden, a hivatalos adatok alapján ráadásul ismét csökkent a napi megbetegedések száma.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: EÜ Hírek

1,347 millióra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma a világon

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma kedd reggelre 72 ezerrel, 1 347 892-re nőtt a világon. A Covid-19 betegségben 74 808-an vesztették életüket, az utóbbi egy napon 5310-en, a gyógyultak száma 284 802, ami 22 ezerrel több, mint egy nappal korábban - olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében. A fertőzés 184 országban van jelen.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: EÜ Hírek

Tíz újszülött fertőződött meg egy temesvári szülészeten

Tíz újszülött fertőződött meg az új koronavírussal az elmúlt napokban egy temesvári szülészeten - jelentette be kedden a romániai stratégiai kommunikációs törzs. Egyik újszülött édesanyja sem bizonyult fertőzöttnek.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: EÜ Hírek

Eljárásrend a 2020. évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban - 2020.04.01.

A lipid burokkal rendelkező, egyszálú RNS vírus, mely először 2019. év végén került azonosításra Kínában, mint tüdőgyulladás halmozódás kórokozója. Az elnevezése „súlyos akut légúti tünetegyüttest okozó koronavírus 2” (SARS-CoV2), az általa okozott megbetegedés a pedig „koronavírus-betegség 2019” (coronavirus disease 2019), melynek rövidített változata a COVID-19.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: EÜ Hírek

Szlávik János beszélt a koronavírus-járvány tanulságairól, tünetekről, tapasztalatokról

Szlávik János szerint a legnagyobb tanulsága az elmúlt egy hónapnak, hogy rendkívül gyorsan kell reagálni. A Szent László kórház infektológus főorvosa exkluzív interjút adott az RTL Híradónak.

Feltöltve: 2020-04-06 | Kategória: EÜ Hírek

Igéretes oltóanyagot találtak a koronavírus ellen

Eredményes lehet az az új oltóanyag, amelyet a Pittsburghi Egyetem kutatói fejlesztenek. A tudósok azt remélik, az anyag gyorsan és tömegesen gyártható lesz, és jelentősen lelassíthatja a vírus terjedését.

Feltöltve: 2020-04-03 | Kategória: EÜ Hírek

Szakmai tudás, áldozatkészség, kitartás - riport a frontvonalról

Jelenleg a Dél-Pesti Centrum kórház (Szent László Kórház) látja el elsődlegesen a koronavírusos betegeket. Dr. Vályi-Nagy István a kórház főigazgatója a vele készült interjúban kiemelte a kórház dolgozóinak szakmai felkészültségét, áldozatkészségét és kitartását.

Feltöltve: 2020-04-02 | Kategória: EÜ Hírek

Újabb fejlesztés segíthet a koronavírus-járvány legyűrésében

Az Európai Bizottság kutatói új kontrollanyagot fejlesztettek ki a hibás teszteredmények kiküszöbölése érdekében

Feltöltve: 2020-04-02 | Kategória: EÜ Hírek

Magyar kutatás indul a koronavírus-fertőzésen átesettek bevonásával

Tudományos konzorcium alakult az Emberi Erőforrások Minisztériumának javaslatára és az Operatív Törzs támogatásával.

Feltöltve: 2020-04-01 | Kategória: EÜ Hírek

SARS-CoV-2 és a 2019-es koronavírus okozta megbetegedés: Amit eddig tudunk

2019 decemberében halálos kimenetelű pneumonia megbetegedések sora ütötte fel a fejét Kínában, Wuhan városában. Ezeket a megbetegedéseket egy korábban ismeretlen koronavírus okozta.

Feltöltve: 2020-04-01 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld