Főoldal » EÜ Hírek

Ki volt az a híresség, akit szulfonamid mentett meg a pneumoniától?

Kép
 

EÜ Hírek

Betöltés...

A Neurológiai Klinika egykori igazgatójára emlékeztek

Molnár Lászlót 1969-ben nevezték ki az Ideg- és Elmegyógyászati Klinika igazgatójának. A professzor 1992-ig vezette az intézményt. Tevékenységét, személyiségét elevenítették fel kollégái, tanítványai és tisztelői a halálának 20. évfordulója alkalmából rendezett emlékülésen múlthéten.

Feltöltve: 2019-06-24 | Kategória: EÜ Hírek

Több pénz kell a gyorsabb befogadáshoz

Szükséges, de nem elégséges mértékű a gyógyszerkassza emelése ahhoz, hogy feljebb kerüljünk a V4-ek ranglétráján. Holchacker Péter, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója az gyógyszertámogatásról nyilatkozott a Világgazdaságnak.

Feltöltve: 2019-06-24 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Nálunk is felbukkant a gyógymód nélküli nyári betegség. Költözik a SE Pulmonológiai Klinikája. Hamarosan újra kapható lesz a K-vitamin. Magyarország sziget az oltásellenesség tengerében. Magyarországon is elérhető "csodagyógyszer" miatt adtak ki figyelmeztetést. Az öregedés talán egy betegség, és megvan a kórokozója is. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-06-22 | Kategória: EÜ Hírek

Egyedülálló képzés indul a szöveti terápiákról

Regionális szinten egyedülálló kurzus indul szeptembertől az Egészségtudományi Karon a 2019/20-as jubileumi tanévben, amelynek pilotprogramja a közelmúltban fejeződött be.

Feltöltve: 2019-06-21 | Kategória: EÜ Hírek

Nálunk is felbukkant a gyógymód nélküli nyári betegség

A szúnyogcsípések elleni óvintézkedésre kérik a turistákat Görögországban, tavaly ugyanis elterjedt a nyugat-nílusi láz, amit a rovarok terjesztenek. A fertőzöttek nagy része észre sem veszi a tüneteket, mégis agyvelő- vagy agyhártyagyulladást okozhat, halálos is lehet.

Feltöltve: 2019-06-21 | Kategória: EÜ Hírek

Költözik a SE Pulmonológiai Klinikája

Új helyszínen, a Külső Klinikai Tömb részét képező Tömő utcai épületben működik 2019. július 2-ától a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikája.

Feltöltve: 2019-06-21 | Kategória: EÜ Hírek

Hamarosan újra kapható lesz a K-vitamin

Nagy valószínűséggel a jövő hét elejétől lesz ismét kapható a magyarországi patikákban K-vitamin-készítmény – közölte a Magyar Nemzet érdeklődésére a Hungaropharma vezérigazgatója.

Feltöltve: 2019-06-20 | Kategória: EÜ Hírek

Magyarország sziget az oltásellenesség tengerében

Ha folytatódik az oltásellenes trend, akkor már a fejlett országok sem lesznek védettek a járványoktól – derül ki egy új kutatásából, amely szerint a magyarok még mindig jobban bíznak a vakcinákban, mint nyugati és keleti szomszédaink, írja a hvg.hu.

Feltöltve: 2019-06-20 | Kategória: EÜ Hírek

Véletlenül igazolták, hogy a kávé működik egy ritka betegség ellen

Napi két eszpresszó hatásosságát sikerült egy véletlen teszttel alátámasztani: egy 11 éves francia kisfiú ritka, örökletes, gyógyíthatatlan betegségének, a diszkinéziának a tüneteit szüntette meg a kávé.

Feltöltve: 2019-06-19 | Kategória: EÜ Hírek

Magyarországon is elérhető "csodagyógyszer" miatt adtak ki figyelmeztetést

Az internetről rendelhető MMS szer sem a HIV-et, sem a rákot nem gyógyítja, viszont veseelégtelenséget és fulladást is okozhat. A WHO másodjára ad ki miatta figyelmeztetést.

Feltöltve: 2019-06-19 | Kategória: EÜ Hírek

Megrövidíti az életet az egyik legfelkapottabb étrend

Ausztrál kutatók megfejthették, miért rövidíti meg az életet a magas fehérjetartalmú étrend, mint amilyen például a paleo(lit) diéta is. Az új eredmények azt is alátámasztják, hogy a szénhidrátok nem feltétlenül kerülendők, ahogy sokan állítják.

Feltöltve: 2019-06-18 | Kategória: EÜ Hírek

Már az óvodásoknak is lehet magas vérnyomása a túlsúlytól

Először négyéves, majd hatéves korukban vizsgáltak meg 1796 gyereket a Madridi Autonóm Egyetem tudósai Inaki Galán vezetésével, tanulmányuk a European Journal of Preventive Cardiology című szaklap friss számában jelent meg.

Feltöltve: 2019-06-18 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld