Főoldal » EÜ Hírek

Mire használtak először etanolt?

Kép
 
Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon,,Nyugdíjas psychiáter és addiktológus vagyok. Ha telefonon vagy e-mail én tudok segíteni, szívesen m...''Koronavírus: Kivonat első vonalbeli ellátó orvosok számára,,[email protected]''Az Egyesült Államokban a fej-nyaki daganatok száma már meghaladja a méhnyakrákos esetek számát,,Bertáné Kovács Erika''WHO: továbbra sem javasolt a maszk viselése az egészségeseknek,,Mike Ryan kijelentése - magyarázat nélkül - értelmezhetetlen. Ha látszólag egészséges, de már vírus...''A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint itt az ideje farkast kiáltani,,Legyünk optimisták, a MAGYAR EMBER fegyelmezett, betartja járványügyi utasitásokat!!! a járványörbe...''

EÜ Hírek

140 lélegeztetőgép és 5 millió maszk érkezik szerdán

Ötmillió maszk, 140 lélegeztetőgép, és 30 ezernél is több izolációs köpeny érkezik szerdán Kínából – közölte Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Szijjártó Péter tárcavezető Facebook-oldalára felkerült videóban.

Feltöltve: 2020-04-08 | Kategória: EÜ Hírek

Szakmai tudás, áldozatkészség, kitartás - riport a frontvonalról

Jelenleg a Dél-Pesti Centrum kórház (Szent László Kórház) látja el elsődlegesen a koronavírusos betegeket. Dr. Vályi-Nagy István a kórház főigazgatója a vele készült interjúban kiemelte a kórház dolgozóinak szakmai felkészültségét, áldozatkészségét és kitartását.

Feltöltve: 2020-04-02 | Kategória: EÜ Hírek

Amikor az orvos tényleg élet-halál ura - Etikai gondolatok a járványról

A COVID-19 járvány az egész világon, a legfejlettebb és legtöbb pénzzel gazdálkodó egészségügyi rendszerekben is közel hozta azt a kérdést, hogy mi történik, ha a hirtelen megnövekvő betegszám miatt nem jut minden rászorulónak kórházi ágy, lélegeztető gép.

Feltöltve: 2020-03-25 | Kategória: EÜ Hírek

Nagyot nőtt a születések száma, egy hónap alatt 3500 fő volt a természetes fogyás

Közel hétszázzal nőtt a születésszám, és most nem volt januárban olyan durva influenzajárvány, mint tavaly, így majdnem a felére csökkent a természetes fogyás 2019 januárjához képest.

Feltöltve: 2020-03-24 | Kategória: EÜ Hírek

A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint itt az ideje farkast kiáltani

Svéd Tamás szerint a lakosságnak "riadtabbnak" kellene lennie a koronavírus miatt, többek között azért, hogy nálunk ne legyenek az olaszországihoz hasonló következmények.

5 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-03-23 | Kategória: EÜ Hírek

Koronavírus: Óvintézkedések magasabb kockázatú betegcsoportok számára

KINÉL MAGASABB A KOCKÁZAT? Eddigi ismereteink szerint magasabb kockázat áll fenn a COVID-19 súlyosabb kórlefolyására a következő személyeknél: idősebbek, krónikus betegséggel élők.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-03-18 | Kategória: EÜ Hírek

Koronavírus: Közösségi oldalakon megjelent téves információ helyreigazítás

Az Országos Vérellátó Szolgálat felhívja a lakosság figyelmét, hogy a közösségi oldalakon elterjedt információkkal ellentétben, a véradások alkalmával nem történik koronavírus-szűrés.

Feltöltve: 2020-03-18 | Kategória: EÜ Hírek

58-ra nőtt az új koronavírussal fertőzött betegek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 58-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma.

Feltöltve: 2020-03-18 | Kategória: EÜ Hírek

Nem terjed a koronavírus várandós anyáról az újszülöttre

Kínai kutatók egy hónapon belül már a második olyan tanulmányt jelentették meg, amely szerint a Covid-19 betegség a várandósság alatt nem terjed át a magzatra.

Feltöltve: 2020-03-18 | Kategória: EÜ Hírek

Magyar gyógyszert fejlesztenek a koronavírus ellen

A vírust semlegesíti, a megfertőződött sejteket pedig az immunrendszerhez hasonlóan elpusztítja majd a kutatók reményei szerint az új koronavírus elleni magyar fejlesztésű gyógyszer, amely néhány hétig megelőző védelmet is nyújthat.

Feltöltve: 2020-03-17 | Kategória: EÜ Hírek

Kormányrendelet a boltok bezárásáról egyéb korlátozásokról

Újabb rendeletet hozott a kormány a koronavírus miatti veszélyhelyzetben. A vendéglátás háromkor zár, az élelmiszerüzletek és a patikák nyitva lehetnek. A kormány jogszabályban kéri az időseket, maradjanak otthon.

Feltöltve: 2020-03-17 | Kategória: EÜ Hírek

A koronavírus témájában szervez bárki által megtekinthető online konferenciát szerdára a TEDxBudapest és a HVG

Hogyan védekezhetünk a koronavírus ellen és milyen stratégiák léteznek a hozzá hasonló járványok megfékezésére? Erről is szó lesz azon a szerdai konferencián, amelyet online rendeznek, ingyen, és amelybe ezáltal bárki bekapcsolódhat.

Feltöltve: 2020-03-17 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld