Főoldal » EÜ Hírek

Ön mikor olvas leggyakrabban híreket?

Kép
 
A szürke százmilliárd árnyalata,,teljes igény nélkül: egyeseket az OEP befogad , ez diszkrimináció. A magánrendelésekbe tereli a bet...''A szürke százmilliárd árnyalata,,Azt hiszem egy őszinte mondat kimaradt: Így befektetőként rontani tudnám a kevésbé tőkeerős konkure...''Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''

EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Kiírtak minden egészségügyet érintő pályázatot. Programmal segít a betegeknek az infarktus utáni teljes felépülésben a Magyar Kardiológusok Társasága. Tiltakozás a rákterápia szűkítése ellen. A teljes magánegészségügyi szektor kifehérítését kéri a kormánytól a PRIMUS Egyesület. Többek között ezek voltak a hét hírei a magyar egészségügyben.

Feltöltve: 2017-09-23 | Kategória: EÜ Hírek

Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik meg

Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik - hangoztatta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Kocsis Máté.

Feltöltve: 2017-09-22 | Kategória: EÜ Hírek

Csökken a kórházi fertőzések száma

Több területen is csökkenő tendenciát mutat a kórházi fertőzések száma - mondta az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár.

Feltöltve: 2017-09-22 | Kategória: EÜ Hírek

Nemzetközi összefogás a veleszületett magas koleszterinszint ellen

Becslések szerint mintegy 10 millió egyénnek van familiáris hiperkoleszterinémia betegsége világszerte, és a betegek 80%-ánál nem ismerik fel ezt. Csak a felismert betegek egytizedénél kielégítő az alkalmazott kezelés eredménye.

Feltöltve: 2017-09-21 | Kategória: EÜ Hírek

Diagnosztikai és terápiás eljárásokat fejlesztő projektet indított a négy orvosképző egyetem

A Szegedi Tudományegyetem a Debreceni Egyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel és a Semmelweis Egyetemmel konzorciumban az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 3.6.2 pályázati konstrukcióján a Támogató 2017. május 25.-i döntésével 1.470.046.015 Ft támogatást nyert el a „Modern orvostudományi diagnosztikus eljárások és terápiák fejlesztése transzlációs megközelítésben: a laboratóriumtól a betegágyig” című projekt megvalósítására.

Feltöltve: 2017-09-21 | Kategória: EÜ Hírek

Folyamatosan csökken az egészségügyi dolgozók száma

Csökkent júliusban az alkalmazásban állók száma, ami a nyári idénymunkák időszakában szinte példa nélküli, ráadásul a legnagyobb veszteség az egyébként is munkaerőhiánnyal küzdő egészségügyi-szociális ágazatot érte: 5300 dolgozó távozott a statisztikák szerint.

Feltöltve: 2017-09-21 | Kategória: EÜ Hírek

Kevés az OEP által finanszírozott fogászat

A WHO ajánlása szerint 2000 lakosra egy fogorvosnak kellene jutnia, amit teljesítünk is, ám csak a magánrendelésekkel együtt.

Feltöltve: 2017-09-21 | Kategória: EÜ Hírek

Tovább növekedett a kórházak tartozása

Augusztus utolsó napján 34,531 milliárd forinttal tartoztak a magyar kórházak a beszállítóknak. Az adósságállomány a nyolcadik hónapban az éves, átlagos havi 2,67 milliárdnál lényegsen többel, 4,315 milliárd forinttal növekedett - derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) friss adataiból.

Feltöltve: 2017-09-21 | Kategória: EÜ Hírek

A szürke százmilliárd árnyalata

A teljes magánegészségügyi szektor kifehérítését kéri a kormánytól a PRIMUS Egyesület

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-09-20 | Kategória: EÜ Hírek

Homeopátia: hasznos vagy ártalmas? Új állásfoglalás európai tudósoktól

Nincs bizonyíték arra, hogy a homeopátia bármilyen betegség esetén hatékony lenne. A homeopátiás készítmények bármilyen állítólagos hatása a placebó-hatással magyarázható. Sőt, a homeopátia kártékony is lehet azáltal, hogy eltántorítja a betegeket a bizonyíték-alapú orvoslás igénybe vételétől.

Feltöltve: 2017-09-20 | Kategória: EÜ Hírek

Két új orvosszakma is létrejön a fejlesztéssel

14 milliárd forintból fejlesztik a sürgősségi gyermekellátást, rövidülnek a betegutak, lesz épületfejlesztés, műszerbeszerzés is.

Feltöltve: 2017-09-19 | Kategória: EÜ Hírek

Programmal segíti az infarktus utáni felépülést a kardiológusok társasága

Programmal segít a betegeknek az infarktus utáni teljes felépülésben a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT).

Feltöltve: 2017-09-19 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld