Főoldal » EÜ Hírek
A vakcinák biztonságosak az állapotos nők számára, sőt csökkentik a halvaszülés kockázatát,,https://rumble.com/v14ybqt-drs-malone-mccullough-yeadon-s-cole-a-vakcinkrl-s-a-kormny-zsarnoksgrl.h...''Mesés kastélyparkok Magyarországon,,[email protected]''Koronavírus: egyre több oltott hal meg az Egyesült Államokban,,Hányszor oltottak?''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,SŐŐŐŐŐT, már Fritz Tamás is felébredt, és már ő maga is ébresztget: https://magyarnemzet.hu/veleme...''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,Látva a számokat, úgy tűnik, hogy kezd ébredezni a nemzet már a második kísérleti oltás után...''

EÜ Hírek

Jobb kezekben lehet Pintér Sándornál az egészségügy, mint Káslernél volt

Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt szerint azzal, hogy az egészségügy a tárcája irányítása alá kerül, jó kezekben lesz az ágazat.

Feltöltve: 2022-05-19 | Kategória: EÜ Hírek

A nőket és a cukorbetegeket veszélyezteti a befagyott váll szindróma

Minden tizedik nőt és a férfiak 8 százalékát is érinti az úgynevezett befagyott váll szindróma, amely olykor hetekig – hónapokig tartó táppénzre kényszeríti az érintett, 40-60 éves korosztályt.

Feltöltve: 2022-05-19 | Kategória: EÜ Hírek

Felhasználói kézikönyv: EESZT-ben történő adatrögzítés az Ukrajnából menekülők egészségügyi ellátásával kapcsolatban

A dokumentum célja a Kormány 171/2022. (IV. 29.) Korm. rendelete az ukrajnai válsággal összefüggő egyes, az egészségügyi ellátást érintő adatkezelési kérdésekről c. szabályozással összhangban a menekülők adatainak rögzítésére az EESZT rendszerben egyedi alkalmazás került kifejlesztésre.

Feltöltve: 2022-05-18 | Kategória: EÜ Hírek

Kásler Miklós egészségügyi díjakat adott át

A példaképek fontosságáról beszélt az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, mielőtt egészségügyi elismeréseket adott át.

Feltöltve: 2022-05-17 | Kategória: EÜ Hírek

Négy kormánypárti és egy ellenzéki orvos jutott a parlamentbe

2010-ben 17 orvos került be, idén tavasszal már csak öt. Négyen – Pesti Imre, Molnár Ágnes, Mészáros Lajos, Kovács József míg Komáromi Zoltán az ellenzéki oldalon

Feltöltve: 2022-05-16 | Kategória: EÜ Hírek

Új eljárással gyógyítják a neuroendokrin daganatos betegeket a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban elsőként egy 80 éves férfi részesült a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinikáján abban az izotópos infúziós kezelésben, amellyel a hormontermelő, vagyis a neuroendokrin daganatok terápiás lehetősége bővült. A kezelés hazai bevezetése azért bír nagy jelentőséggel, mert eddig a magyar betegeket NEAK támogatással ugyan, de külföldön, Svájcban vagy Németországban látták el.

Feltöltve: 2022-05-16 | Kategória: EÜ Hírek

A szúnyogok elleni biológiai védekezést segítik a PTE szakemberei

A szúnyogok elleni minél hatékonyabb biológiai védekezést szolgálja az az együttműködést, amely a Pécsen működő Virológiai Nemzeti Laboratórium (VNL) és egy biológiai alapú kártevőmentesítést végző, innovatív megoldásokat alkalmazó spanyol cég magyarországi leányvállalata között jött létre - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az MTI-vel.

Feltöltve: 2022-05-16 | Kategória: EÜ Hírek

Kivonnak a forgalomból egy ismert szopogatótablettát

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) elrendelte a Strepfen szopogató tabletta egy meghatározott tételének forgalomból történő kivonását.

Feltöltve: 2022-05-13 | Kategória: EÜ Hírek

Adatintenzívebb lesz az egészségügyi ellátás

A mesterséges intelligencián alapuló alkalmazások nagy része egészségügyi adatokat tartalmaz, az EESZT-ben is rengeteg betegadat gyűlt össze, fontos ezek strukturálása.

Feltöltve: 2022-05-13 | Kategória: EÜ Hírek

NNK: négyezren fordultak orvoshoz a múlt héten

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentése szerint május 2-8. között 4200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel, ez 27 százalékkal kevesebb beteget jelent, mint az azt megelőző héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön.

Feltöltve: 2022-05-13 | Kategória: EÜ Hírek

Az emberi agy idegsejtjei meghatározott ritmusra kódolják a teret

Egy nemzetközi kutatócsoport egy agyi ritmus, a gamma oszcilláció újabb funkcióját fedezte fel a neurális kódolásban. Sikerült bizonyítaniuk, hogy agyunk idegsejtjei erre a ritmusra hangolódva kódolják a teret és navigálnak minket. Ez megerősíti azt a feltevést, miszerint a gyors ritmus a szükséges előfeltétele minden magasabb rendű agyi funkciónak.

Feltöltve: 2022-05-13 | Kategória: EÜ Hírek

Az allergia és a hirtelen szívhalál is célkeresztben a Debreceni Egyetem kutatócsoportjainál

A nyertes pályázatok csaknem ötöde a Debreceni Egyetemhez (DE) kötődik a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) pályázatain: az allergia kialakulásának tényezőit és a hirtelen szívhalál megelőzését is kutatják az intézmény különböző karain.

Feltöltve: 2022-05-12 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld