Főoldal » EÜ Hírek

Mi a Sweet szindróma?

Kép
 
Végtagmentő applikáció segíti a megelőzést,,Engemet meg kidobott az OEP az utolsó munkanapon,ez Orbán Viktor kormánya.Akkor még OEP volt most m...''Veszélyes baktériumok kutyákban, macskákban 2. rész,,Ezt a tartalmat,minden kutyatartónak el lehetne küldeni azaz 3.000.000 millió regisztrált kutyatula...''A zoledronát csökkenti a csonttörés gyakoriságát osteopeniában 1. rész,,Az eredmények - a zoledronsavat rendszeresen alkalmazó onkológusnak nem annyira meglepő módon - kic...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Jó nyralást kiván: Imre''42-szer próbálták, egyszer sem sikerült megölni, de miért?,,[email protected]''

EÜ Hírek

Alvásdiagnosztikai labor a Borsod megyei kórházban

Augusztus 1-jétől megkezdi a munkát az alvásdiagnosztikai labor Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban. A fejlesztésről Révész János főigazgató számolt be sajtótájékoztatón szerdán.

Feltöltve: 2019-07-16 | Kategória: EÜ Hírek

Az egészségügy a legnagyobb problémája a budapestieknek

Felemás eredményt hozott a Publicus Intézet a Népszava megbízásából elvégzett, 800 fő megkérdezésével készített reprezentatív felmérése a főváros legfontosabb problémáival kapcsolatban.

Feltöltve: 2019-07-15 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Kollegiális szakmai vezetői pályázat. Szívsebészből háziorvos: 25 év után váltott. Informatikai eszközöket kap az Országos Korányi intézet. A szegedi SBO-n már trópusi betegségekkel is találkoztak. Nanokapszula, a trójai faló, avagy robotok a műtőben. Rákban hal meg a legtöbb 2-es típusú cukorbeteg. Minden túlórát megér, amikor sikerül a beteget visszahozni. Negyvenkét éven át gyerekeket gyógyított dr. Fekete István. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.

Feltöltve: 2019-07-13 | Kategória: EÜ Hírek

Negyvenkét éven át gyerekeket gyógyított dr. Fekete István

Bő 42 évnyi munka után vonult nyugdíjba dr. Fekete István békéscsabai házi gyermekorvos. Egykori és jelenlegi betegei, valamint a szüleik meglepték az utolsó munkanapján a Trefort utcai rendelőben, illetve egy bulit is szerveztek neki, így köszönték meg a szakembernek az áldozatos munkát.

Feltöltve: 2019-07-12 | Kategória: EÜ Hírek

Minden túlórát megér, amikor sikerül a beteget visszahozni

Szabados Péter már tízévesen eldöntötte: mentőorvos lesz. Július elsején, a Semmelweis-nap alkalmából országos kitüntetésben részesült. Szigetváron ügyelt, majd néhány óra múlva már a kaposvári mentőállomásra igyekezett. Közben a Sonline.hu-nak adott interjút.

Feltöltve: 2019-07-12 | Kategória: EÜ Hírek

Rákban hal meg a legtöbb 2-es típusú cukorbeteg

A szív- és érrendszeri megbetegedések miatti elhalálozás visszaszorulóban van a diabéteszesek körében. A daganatos kórképek jelentik a vezető halálokot - írja a medicalonline.hu.

Feltöltve: 2019-07-11 | Kategória: EÜ Hírek

A szegedi SBO-n már trópusi betegségekkel is találkoztak

Kiszáradás, keringési zavarok és stroke miatt kerülnek kánikula idején a legtöbben sürgősségi betegellátó osztályokra, amelyeknek azonban válsághelyzetekben is helyt kell állniuk.

Feltöltve: 2019-07-10 | Kategória: EÜ Hírek

Nanokapszula, a trójai faló, avagy robotok a műtőben

Belátható időn belül, saját szakterületükön úttörő felfedezéseket tettek a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának orvosai és kutatói. A Magyar Nemzet által bemutatott eredményeik nemcsak a magyar egészségügyre, de a világ betegellátására is hatással lesznek.

Feltöltve: 2019-07-10 | Kategória: EÜ Hírek

Informatikai eszközöket kap az Országos Korányi intézet

Informatikai eszközöket vásárolhatott az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet az Egészséges Budapest Program (EBP) fejlesztési forrásaiból; a 250 számítógép és a hozzá tartozó 250 monitor 45,9 millió forintba került.

Feltöltve: 2019-07-09 | Kategória: EÜ Hírek

Szívsebészből háziorvos: 25 év után váltott

"A tudásom nem vész el, a szív-érrendszeri betegségekről megszerzett ismereteimet a betegeim javára tudom fordítani."

Feltöltve: 2019-07-09 | Kategória: EÜ Hírek

Kollegiális szakmai vezetői pályázat

Az ÁEEK megyei és országos kollegiális szakmai vezetők kiválasztására vonatkozó pályázatának hirdetménye.

Feltöltve: 2019-07-08 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Veszprémben már nincs mikrobiológiai labor. Semmelweis Ignác életműve ma is mérce. 406 oklevelet adtak át az Egészségtudományi Kar ünnepségén. A tisztább strandokért indítottak kampányt. 37 milliós eszközfejlesztés a Sportkórházban. Mit sem ér a gép, ha nincs hozzá elég radiológus. Semmelweis Egyetem: ismertség és elismertség. Pár éven belül enyhíthetik az elviselhetetlen fájdalmat. Semmelweis-napon a betegek biztonságáról. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.

Feltöltve: 2019-07-06 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld