Főoldal » EÜ Hírek

Melyik kórképben látható Kayser-Fleischer gyűrű és hol?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

Most már biztos, hogy emberről emberre terjed a Kínában fertőző új koronavírus,,Millió kínai turista behozhatja Európába is!''A szexhiány 7 káros egészségügyi és lélektani hatása,,🤗''Alzheimer prevenció: mit tudunk ma?,,Ennél azért többet is tehetünk , napi 400mg szervesMg+1000mg Lecitin +100mg Q10 +1000mgvit C. Német...''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,A hálapénz kérdése sokkal bonyolultabb.Gyakorlatilag meg kell szüntetni a szabad orvosválasztást. I...''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,Remek dolog , hogy a kamara ismét a hálapénzzel foglalkozik , talán azzal is kellene , hogy a magya...''

EÜ Hírek

A kamara döntse el, hogy a hálapénzért járjon-e büntetés

Először nem a minisztériumnak, hanem az orvosoknak kellene egyetérteniük a hálapénz kriminalizálásában - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára a Magyar Orvosi Kamara (MOK) legújabb javaslatára reagálva hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Feltöltve: 2020-01-22 | Kategória: EÜ Hírek

Igazolás vagy meghatalmazás kell az e-recepthez

Januártól a 14 éven aluli gyermekek, illetve az ágyhoz kötöttek orvosságainak kiváltása az úgynevezett e-térből csak úgy lehetséges, ha papír vénnyel, vagy az azt helyettesítő felírási igazolással, vagy ezek hiányában meghatalmazással érkezik valaki a patikába, írja a Népszava.

Feltöltve: 2020-01-21 | Kategória: EÜ Hírek

Marad a rossz levegő Budapesten

Továbbra is indokolt a budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati előrejelzése szerint az időjárás érdemben még nem változik.

Feltöltve: 2020-01-20 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Pluszforráshoz juthatnak az iskolaorvosok. Az EMMI reagált a Magyar Orvosi Kamara javaslatára. A MOK elnök a kórházadósság megoldásáról. Huszonhat új gyógyszer kap támogatást január közepétől. Megoldódott a helyettesítés, lesz háziorvos a két településen. Ha megint krízis lenne a patikákban az EESZT leállása miatt. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.

Feltöltve: 2020-01-18 | Kategória: EÜ Hírek

Ha megint krízis lenne a patikákban az EESZT leállása miatt

Hatalmas zavart okozott a patikákban az EESZT január 6-i összeomlása a receptek kiváltása miatt, ugyanis a patikák nem tudták az EESZT-ből az e-recepteket lekérni.

Feltöltve: 2020-01-17 | Kategória: EÜ Hírek

Dr. Vincze Gábor lett újra az orvoskamarai elnök

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Békés megyei szervezete 960 orvos érdekképviseletét látja el. A szervezet zászlajára tűzte az egészségügyi dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülését, az európai mennyiségi normáknak megfelelő orvosképzés biztosítását.

Feltöltve: 2020-01-17 | Kategória: EÜ Hírek

Pluszforráshoz juthatnak az iskolaorvosok

Számítanak arra, hogy az iskolaorvosok fontos egészségügyi információkkal látják el a tanárokat. A tervek szerint pluszforrást biztosítana a kormány az iskolaorvosok számára - mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Feltöltve: 2020-01-16 | Kategória: EÜ Hírek

Mit esznek, mennyit mozognak, hogy érzik magukat a bőrükben a kamaszok?

Egy nemzetközi, kérdőíves kutatássorozat négyévente, majdnem 50 országban vizsgálja az iskolások egészséget befolyásoló szokásait. A legutóbbi, 2018-as adatfelvételt az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán végezték, nagyjából hatezer ötödikes, hetedikes, kilencedikes és tizenegyedikes diákot vontak be, fele-fele arányban fiúkat és lányokat.

Feltöltve: 2020-01-16 | Kategória: EÜ Hírek

Az EMMI reagált a Magyar Orvosi Kamara javaslatára

Az EMMI nyitott a párbeszédre, de a finanszírozást felelősségteljesebb feladatnak tartják, minthogy egyesek licitversennyé silányítsák.

Feltöltve: 2020-01-15 | Kategória: EÜ Hírek

Rohamosan öregszik a budapesti népesség

Száz fiatalkorúra már 152 idős jut a fővárosban, a háztartások 23 százalékában pedig nyugdíjasok laknak – idézte a KSH Budapest adatait feldolgozó, napokban közzétett éves kiadványából a népszava.hu.

Feltöltve: 2020-01-15 | Kategória: EÜ Hírek

A MOK elnök a kórházadósság megoldásáról

30 milliárdos keretösszeggel szerkezetátalakítást és a díjtételek felülvizsgálatát ígérte egy december végi kormányrendelet az egészségügyben, ezzel és többletforrások bevonásával elkerülhető lesz, hogy a kórházak adósságot halmozzanak fel – mondta az InfoRádiónak a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Feltöltve: 2020-01-14 | Kategória: EÜ Hírek

Huszonhat új gyógyszer kap támogatást január közepétől

Az asztma egyik súlyos formájának és a szívelégtelenség kezelésére is szolgáló szereket is befogadtak a gyógyszertámogatásba.

Feltöltve: 2020-01-14 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld