Főoldal » EÜ Hírek

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Kiderült, hány beoltott kapta el a fertőzést,,Ennyit fejlődhettünk volna vissza 100+ év alatt?''Operatív törzs: a teraszvendégeknek nem kötelező a maszkviselés,,Valakiknek csak el kell temetni a sok oltottat. A nem "oltakozottak" meg tesznek mindent Istenhitü...''A járvány újabb hulláma érkezhet, amivel rosszabb esetben a határainkon belül kell harcolnunk,,PELENKA OSZTÁST INGYEN MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!! ez lenne a megoldás????? 100 éve mind t megoldód...''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''

EÜ Hírek

Állami támogatással is elérhető lesz az SMA-s gyerekek terápiája

Idén áprilistól ugyanis egyedi méltányosság alapján elérhetővé válik hazánkban a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszer.

Feltöltve: 2021-04-16 | Kategória: EÜ Hírek

Rendkívül alacsony a gyógyszerszennyezettség koncentrációja a Budapest környéki csapvízben

Az ELKH Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) vezette azt a kutatócsoportot, amely az ELKH Ökológiai Kutatóközpont és az ELKH Balatoni Limnológiai Kutatóintézet részvételével vizsgálta a parti szűrésű kutakból származó csapvizek összetételét Budapesten és környékén. Tanulmányuk szerint a csapvizekben kimutatható rendkívül alacsony gyógyszer-koncentrációnak nincs humánegészségügyi kockázata, a vegyületek jelenléte a közép- és hosszú távú vízbázisvédelem szempontjából ugyanakkor figyelmeztető jel a szakemberek számára.

Feltöltve: 2021-04-16 | Kategória: EÜ Hírek

Nagy a gond az egészségügyi dolgozóknál: 10 ezrekkel csökkenhetett a fizetés

Március 1-vel megszűnt az egészségügyi szakdolgozók közalkalmazotti jogviszonya és hatályon kívül helyezték a kollektív szerződésüket. Azok, akik aláírták az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést április elején kapták meg ennek hatálya alatt az első fizetésüket. Nagyon sokan most szembesülnek azzal, hogy a korábbi bérük 20-30 ezer forinttal, vagy akár ennél is nagyobb mértékben csökkent. A szakszervezet szerint nem egységes a kép: bizonyos kórházakban elkezdték megvágni az ügyeleti díjak, pótlékok mértékét, másutt viszont megtartják a korábbi juttatásokat.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-04-08 | Kategória: EÜ Hírek

Több kórházban kaphat irodát a hálapénz-kommandó

Mostantól a hálapénz-kommandóként emlegetett akciócsoport tagjainak, vagyis a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak is lesz irodájuk egyes kórházakban, valahol már el is kezdték kialakítani azokat.

Feltöltve: 2021-03-29 | Kategória: EÜ Hírek

A veszélyhelyzet idejére a kórházak irányítása alá kerülnek az önkormányzati szakrendelők

A hatékonyabb egészségügyi védekezés, a betegellátás és az egészségügyi dolgozók kiegyensúlyozottabb terhelése, és a védőoltási program végrehajtásának biztosítása érdekében a területileg illetékes kórházak szakmai irányítása alá kerülnek az önkormányzati szakrendelők a veszélyhelyzet idejére - tájékoztatott a Koronavírus Sajtóközpont.

Feltöltve: 2021-03-24 | Kategória: EÜ Hírek

Háromlépcsős béremelésben gondolkodnak az egészségügyi szakdolgozók

Olyan kritikus a szakdolgozói létszámhelyzet az egészségügyben, hogy bérügyi okok miatt már egy kollégát sem veszíthet el az ágazat.

Feltöltve: 2021-03-23 | Kategória: EÜ Hírek

Orvosszakszervezet: előrelépés van az önként vállalt túlmunkát illetően

A fizetési besorolások egységesítése, az ügyeleti díjazás és az önként vállalt túlmunka részletszabályozása is szóba került az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) és a Magyar Orvosok Szakszervezetének (MOSZ) találkozóján. A tárgyalás résztvevői az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény utóhatásait is érintették.

Feltöltve: 2021-03-19 | Kategória: EÜ Hírek

Egészségügy: elkészült a következő időszak ágazati stratégiája

Az egészségügyért felelős államtitkárság elkészítette a következő évekre szóló ágazati stratégiát, az irányokat elsősorban ismét az országba érkező uniós források határozzák meg.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-03-19 | Kategória: EÜ Hírek

Járvány alatt indított vizsgálatot a gyógyszer nagykereskedők ellen a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a legnagyobb hazai gyógyszer nagykereskedők és az általuk kialakított patikai együttműködési rendszerek között létrejött megállapodások miatt, mert azok korlátozhatják a versenyt a magyarországi gyógyszerbeszerzési piacokon - véli a GVH.

3 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-03-18 | Kategória: EÜ Hírek

Tavaly több antidepresszáns fogyott, mint egy évvel korábban

A Hiflylabs szerint 2020-ban ugyan több antidepresszáns fogyott, mint egy évvel korábban, a lakosság mégis kevesebbet fizetett érte. Ennek az az oka, hogy minden évben változik, hogy éppen mely termékek kerülnek be az államilag támogatott körbe.

Feltöltve: 2021-03-18 | Kategória: EÜ Hírek

Állami elismeréssel kitüntetett orvosok, pszichológusok

Magyarország köztársasági elnöke állami kitüntetéseket adományozott a nemzeti ünnep alkalmából.

Feltöltve: 2021-03-17 | Kategória: EÜ Hírek

Agykutatás Hete - Szeged- "A mozgás és az agy"

2021. március 18-án, online formában kerül megrendezésre az Agykutatás Hete rendezvény. Ez az ismeretterjesztő programsorozat immár 12. alkalommal kerül megrendezésre, amihez az SZBK 2010-ben csatlakozott.

Feltöltve: 2021-03-16 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld