Főoldal » EÜ Hírek

Hány százalékos mortalitású volt a régmúltban a császármetszés?

Kép
 
A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Az ami az egészségügyben történik katasztrofális. El kell zavarni az összes vezetőt, de leginkább a...''Életet menthet az ingyen letölthető mobilalkalmazás,,Ez az aplikáció még nem érhető el. :-(''Az alkoholfogyasztás és a stroke kockázat 1.,,Rossz hír! A.P.''Trópusi térségek és a bőrfertőzések 2.,,T. Cím ! Hasznos információkat kaptam. Köszönöm. Viszoki Péter dr.''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,iistvan [email protected]''

EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Képviselői bér lenne reális az orvosoknak. Szoftverfejlesztésekkel bővül jövőre az EESZT. Ősztől lakossági szűréseket végeznek a medikusok. Nyári kurzus a Semmelweis Egyetemen a digitalizáció hatásáról. Megjelent a centripetális infekciókontroll kézikönyve. Szolgálati lakás üres praxist betöltő háziorvosoknak. Több hálapénz, több beavatkozás, de ez egyáltalán nem jó. Képalkotó diagnosztikai labort avattak Nagyatádon. Alapkutatással a szuperbaktériumok ellen. Fókuszban az egyetemisták egészsége. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.

Feltöltve: 2019-05-18 | Kategória: EÜ Hírek

Alapkutatással a szuperbaktériumok ellen

Az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontban születő egyedi ötletek áttörést hozhatnak az egyre fenyegetőbb antibiotikum-krízisben. Pál Csabát és fiatal kutatótársait mutatja be A mi Akadémiánk című videósorozat második része, melyet az Akadémiai Dolgozók Fóruma készített.

Feltöltve: 2019-05-17 | Kategória: EÜ Hírek

Képalkotó diagnosztikai labort avattak Nagyatádon

Képalkotó diagnosztikai részleggel gazdagodott a Nagyatádi Kórház, az intézmény első radiológus osztályvezető főorvosáról, Verkman Simonról elnevezett CT-labort hétfőn adták át.

Feltöltve: 2019-05-17 | Kategória: EÜ Hírek

Fókuszban az egyetemisták egészsége

Az egyetemistákat is górcső alá veszi a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja. A 2018 - 2019-es tanévtől kezdve kiemelt célcsoportok közé tartoznak a felsőoktatási hallgatók, hiszen nagyon fontos, hogy idejekorán kiderüljön, hogy mennyire érintettek egy-egy betegséget illetően.

Feltöltve: 2019-05-17 | Kategória: EÜ Hírek

Képviselői bér lenne reális az orvosoknak

A keveset próbálják úgy elosztani, hogy több legyen, ez pedig nem megy. Az egészségügy problémáját nem lehet csak pénzzel megoldani, de pénz nélkül sem – erről beszélt a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének főtitkára.

Feltöltve: 2019-05-16 | Kategória: EÜ Hírek

Szoftverfejlesztésekkel bővül jövőre az EESZT

További szoftverfejlesztésekkel bővül jövőre az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) közleményben az MTI-vel.

Feltöltve: 2019-05-15 | Kategória: EÜ Hírek

Ősztől lakossági szűréseket végeznek a medikusok

A Semmelweis Egyetemen minden karon és évfolyamon tantárgyként vezetik be ősztől a rendszeres a testnevelést. Tanulmányi kredit pontot kapnak ősztől azon orvostanhallgatók, akik tantárgyi keretek között megvalósuló egészségfejlesztési tevékenységet, szűréseket végeznek.

Feltöltve: 2019-05-14 | Kategória: EÜ Hírek

Nyári kurzus a Semmelweis Egyetemen a digitalizáció hatásáról

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ új programot hirdet meg az EIT Health CAMPUS nyári egyetemeinek keretében, melynek címe: „Az egészségügyi dolgozók digitális ismeretei” („L-ead - Leveraging e-Health workforce by advanced skills”).

Feltöltve: 2019-05-14 | Kategória: EÜ Hírek

Megjelent a centripetális infekciókontroll kézikönyve

Olyan kézikönyvet kívántak összeállítani, melyet az egészségügy minden szereplője haszonnal tud forgatni.

Feltöltve: 2019-05-14 | Kategória: EÜ Hírek

Szolgálati lakás üres praxist betöltő háziorvosoknak

Szolgálati házakat építenének a Magyar falu program keretében azokon a kistelepüléseken, ahol hosszabb ideje nincs háziorvos - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön Bükfürdőn, a Községek és Kistelepülések Országos Önkormányzati Szövetsége (KÖSZ) ülésén.

Feltöltve: 2019-05-13 | Kategória: EÜ Hírek

Több hálapénz, több beavatkozás, de ez egyáltalán nem jó

Több felesleges beavatkozásnak vannak kitéve a szülés alatt az orvost választó nők, mint azok akik csak az ügyeletes teamre hagyatkoznak – hangzott el a K-Monitor és az EMMA Egyesület szakmai fórumán.

Feltöltve: 2019-05-13 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

A legtöbben ide nem jutnak be, amíg élnek. Szeptemberben jöhet a fogorvossztrájk. Újratölthető inhalátor asztmás és krónikus obstruktív tüdőbetegek számára. A génszerkesztett babák korát éljük. Idén már új néven fut Az Év Praxisa pályázat. Életmódot kellene váltaniuk a magyar férfiaknak. Betegtámogatás - Hogyan helyes? Miként etikus? Májustól tételesben érhető el 12 terápia. Megújult az asztmára vonatkozó szakmai ajánlás. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-05-11 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld