Főoldal » EÜ Hírek

Hány gyógyszerész volt az egyik legősibb magyar gyógyszerész dinasztiában?

Kép
 
Kincses Gyula: extra módon kellene felkészülni a koronavírus-járvány második hullámára,,Köszönjük. Az epifemiológus véleményét is vegyük figyelembe!!! Müller Cecilia (négy szakvizsgájával...''Operatív törzs: 29 Covid-kórházat jelöltek ki,,15 perc alatt visszahűltek a drukkerek a normál hőmérsékletre. Vagy talán meg is gyógyultak.''17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést,,Jelenleg nincs információnk a mintavételi pontok helyszíneiről.''Szakmai kollégium: a szeptemberi változások 63 tagozatot érintenek,,Égési és plasztikai sebészeti tagozat tehát nincs, ahogy Európában Magyarország (kisebb betűvel nem...''Képeken, ahogy a tüdő összeesik a koronavírustól,,Mindenkinek ajánlom a maszk viselését.közös lépcsőházban,társasházban lakunk,még a bejáratom előtti...''

EÜ Hírek

Szakmai kollégium: a szeptemberi változások 63 tagozatot érintenek

A miniszter tanácsadó testületének működését érintő rendelet hatvanhárom szakmai tagozatot sorol fel.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-09-25 | Kategória: EÜ Hírek

Kinevezték az Egészségügyi Szakmai Kollégium elnökét és új tagozatvezetőit

Kinevezték az Egészségügyi Szakmai Kollégium elnökét és új tagozatvezetőit kedden; a megbízóleveleket az emberi erőforrások minisztere nyújtotta át.

Feltöltve: 2020-09-25 | Kategória: EÜ Hírek

Követelte a hálapénzt, elítélték a budapesti szülész-orvost

A bíró indoklása szerint a váddal megegyezően állapította meg a férfi bűnösségét, a szülő nők tanúvallomása alapján hozta meg a döntést.

Feltöltve: 2020-09-24 | Kategória: EÜ Hírek

Semmelweis Egészség Napok: szűrésekkel folytatódik a jubileumi év rendezvénysorozata

Ingyenes anyajegy- és szájüregi daganatszűrésre, valamint szemészeti vizsgálatra jelentkezhetnek azok, akik időben regisztrálnak és részt vesznek a témákhoz kapcsolódó online előadásokon a Semmelweis Egyetem által szervezett október elsejei Semmelweis Egészség Napok következő eseményén.

Feltöltve: 2020-09-15 | Kategória: EÜ Hírek

Fogászati ellátás is járhat ingyen: méltányossági alapon kérvényezhető

Többféle fogászati ellátás térítése is kérvényezhető a NEAK-nál. Sokan bizalmi alapon választanak maguknak fogorvost, a magánfinanszírozott ellátás azonban rendkívül magas költségekkel járhat, amit nem mindenki engedhet meg magának. A körzeti fogorvosnál a kezelések egy része a társadalombiztosítás keretében, térítésmentesen igénybe vehető, de méltányossági alapon több beavatkozásra is kérvényezhető a támogatás.

Feltöltve: 2020-09-14 | Kategória: EÜ Hírek

Chip-technológiával a születendő gyermekért

Lezárult a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) a „Chip-technológia alkalma­zása a humán in vitro fertilizáció eredményességének javításában” című projekt (GINOP-2.3.2-15-2016-00021), amely 2016 és 2020 között valósult meg.

Feltöltve: 2020-09-11 | Kategória: EÜ Hírek

Ápoló és orvos ellen emeltek vádat egy idős férfi halála miatt Heves megyében

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt két egészségügyi dolgozó ellen a Hatvani Járási Ügyészség - tájékoztatta a Heves megyei főügyészhelyettes szerdán az MTI-t.

Feltöltve: 2020-09-10 | Kategória: EÜ Hírek

Miért nem tudunk szabadulni a hálapénztől?

Vajon meddig lesz jelen a hálapénzrendszer a magyar egészségügyben. Megoldás lehet-e a Magyar Orvosi Kamara béremelési javaslata vagy a büntetőjogi szankciók bevezetése. A téma magyarországi kutatója szerint konkrét szolgáltatásokat, például a szabad orvosválasztást kellene fizetőssé tenni - írja a HVG

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-08-28 | Kategória: EÜ Hírek

Új feladatot kap az egykori Schöpf-Merei Ágoston Kórház – Jövőre megnyílik a gyógyszerkutatási központ

Kevés olyan, száz évnél régebben megnyitott kórházépülete van a fővárosnak, amely ne szorulna rá alapos felújításra, átalakításra, modernizálásra. Volt olyan időszak is, nem is olyan régen, amikor felújítás helyett bezárás mellett döntöttek az intézményt fenntartók. Sorolhatnánk is azokat az épületeket, amelyek évtizedek óta üresen, kihasználatlanul állnak, várva az elkerülhetetlennek tűnő elbontást. Szerencsére van már példa arra is, hogy jelentősebb funkcióváltás nélkül egy egészségügyet szolgáló épület megújul. Ilyen példa a volt Schöpf-Merei Ágoston Kórház.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-08-26 | Kategória: EÜ Hírek

Megugrott a gyógyszerforgalom, kifogytak a magyarok az otthoni gyógyszerállományból

Fogyóban a lakosságnál a márciusban felvásárolt gyógyszerállomány, az áprilisi és májusi csökkenés után júniusban újra növekedett a hazai patikák forgalma – írja keddi számában a Világgazdaság a Hiflylabs Zrt. adatai alapján.

Feltöltve: 2020-08-25 | Kategória: EÜ Hírek

Horváth Ildikó: szeptemberben indulhat a fővárosi kórházfelújítási program

Szeptemberben indul a fővárosi kórházak 60 milliárd forint értékű felújítási programja - közölte az egészségügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-08-20 | Kategória: EÜ Hírek

Költözik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT)

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) költözésére 2020. augusztus 19. szerda 22.00 óra és 2020. augusztus 23. vasárnap éjfél között kerül sor.

Feltöltve: 2020-08-18 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld