Főoldal » EÜ Hírek

Honnan származik a vakcina elnevezés?

Kép
 
A dohányfüstbe ment terv,,m''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,36 345-en már gyógyultak. Ők már veszély nélkül látogathatnák a betegeket. Se el nem kapnák, se ne...''Mitől lesz valaki vírus-szuperterjesztő?,,Ez ami itt leirasra kerult, nem adequat valasz a cimben feltett kerdesre. Egy szuperterjeszto a ler...''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,Elnézést a hülye viccért!...A katonák azért vannak, hogy a koronrvírust lelőjék!''Orbán Viktor: nyílt köztereken is jön a kötelező maszkviselés,,Az orvosi kamarát már nem is hívják az egyeztetésre! Szégyen, förtelmes, megalázó, sokatmondó. Ja h...''

EÜ Hírek

Döntött a kormány a háziorvosokról

A jövő évi költségvetésből a háziorvosi, háziorvosi ügyeleti ellátás jelentős többlettámogatásban részesül a kormány új döntése szerint.

Feltöltve: 2020-11-27 | Kategória: EÜ Hírek

Először továbbítottak nagyfelbontású röntgenfelvételt 5G-vel

Varga Róbert, a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója Magyarországon először továbbított nagyfelbontású röntgenfelvételt 5G hálózaton keresztül, melyhez az Innomed Medical, a Vodafone Magyarország és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyújtott szakmai és technológiai segítséget. Ez az egészségügyi innováció új távlatokat nyit a különböző távdiagnosztikai eljárásokat illetően.

Feltöltve: 2020-11-25 | Kategória: EÜ Hírek

A fejlődő terápiákkal halálosból krónikus betegséggé válhat a tüdőrák

Veszélyes és agresszív betegségként tartják számon a tüdőrákot, mely évente mintegy nyolcezer ember haláláért felelős. Hamarabb felismerve a kórt, a betegek több mint felének esélye lenne a túlélésre. Az utóbbi másfél évtizedben ugyanis különösen felgyorsult a tüdődaganat terápiájának fejlődése. A modern eljárásokkal – köztük a célzott daganatterápiás módszerekkel és az immunterápiával – már az előrehaladott stádiumban lévő betegek életét is egyre többször tudják megmenteni az orvosok. A tüdőrák új kezelési lehetőségeiről is szó lesz a Semmelweis Egészség Napok november 26-i alkalmán.

Feltöltve: 2020-11-24 | Kategória: EÜ Hírek

Gyógyszerhamisításért emelt vádat a Csongrádi Járási Ügyészség

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki engedély nélkül, gyógyszerként forgalmazott egy háztartási hipóhoz hasonló hatású készítményt - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Feltöltve: 2020-11-23 | Kategória: EÜ Hírek

Babára várva - ingyenes online szülésfelkészítő tanfolyamot indít a Szent János Kórház

A koronavírus-járvány kihívásaira reagálva 8 hetes online tanfolyammal segíti a kismamákat a Szent János Kórház. Az intézmény szülésznőin és csecsemőápolóin kívül laktációs szaktanácsadó, gyógytornász, szülész-nőgyógyász-, gyermeksebész és neonatológus szakorvos előadásait hallgathatják meg a tanfolyam résztvevői.

Feltöltve: 2020-11-20 | Kategória: EÜ Hírek

Jenei Zoltán lett az országos kórház-főigazgató

A Pécsi Tudományegyetem volt kancellárját Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere javaslatára nevezte ki a kormányfő.

Feltöltve: 2020-11-20 | Kategória: EÜ Hírek

Kamaszokhoz is szól a Semmelweis Egyetem dohányzással kapcsolatos előadása

E-cigarettával szokik rá a dohányzásra a tizenéves fiatalok többsége, mert nincsenek tudatában annak, hogy ez ugyanúgy károsítja a tüdőt, mint a hagyományos cigaretta. A 13-15 éves magyar fiatalok harmada próbált már valamilyen dohányterméket, tizenöt százalékuk rendszeresen dohányzik, hat százalékuk pedig csak elektronikus cigarettát használ, amely éppolyan káros, mint a hagyományos cigaretta. A november 26-i Semmelweis Egészség Napokon éppen ezért szentelnek külön előadást az alternatív dohánytermékek tüdőkárosító hatásának, egyaránt megszólítva a kamaszokat és a felnőtteket is.

Feltöltve: 2020-11-19 | Kategória: EÜ Hírek

November 26-án indul a Digitális Egészség Innovációs Koalíció

A Health Experience Institute az Egészségem – Adat és Gondosság Alapítvány, valamint a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány együttműködésével meghívja Önt az Adat életet ment program keretén belül a hazai felsőoktatási intézményeket integráló Digitális Egészség Innovációs Koalíció nyitó eseményére.

Feltöltve: 2020-11-18 | Kategória: EÜ Hírek

Megjelent a rendelet - létrejött az Országos Kórházi Főigazgatóság

Az egészségügyért felelős miniszter alá rendelve, központi hivatalként működő központi költségvetési szervként létrejött az OKF.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-11-18 | Kategória: EÜ Hírek

Hatalmas növekedési tervek vannak a magyar magánegészségügyben

A legnagyobb magyar magánszolgáltatók fekvőbeteg kapacitásai a 18-24 hónapban várhatóan megkétszereződnek - jelezte előre a negyedik Private Health Forumon a saját és Portfolio közös gyűjtése alapján Végh Attila, aki korábban elnök-vezérigazgatóként vezetett több európai magánegészségügyi szolgáltatót. A szakember azt is bemutatta, hogy mely tényezők fogják meghatározni a hazai magánellátás jövőjét.

Feltöltve: 2020-11-11 | Kategória: EÜ Hírek

Folytatódik a kardiológiai intézet fejlesztése

Kásler Miklós közölte, az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében további 1,6 milliárd forintot költhet az intézmény két nagyértékű képalkotó berendezés és kilenc ultrahangkészülék vásárlására, és elkezdődhetnek az épületen belüli átalakítási munkálatok is.

Feltöltve: 2020-11-06 | Kategória: EÜ Hírek

Az állami kórházak vezetőinek kiválasztására javaslattevő bizottságot kért fel a kormány

Az állami kórházak vezetőinek kiválasztására javaslattevő bizottságot kért fel a Magyar Tudományos Akadémia képviselőjének vezetésével a kormány - értesült az MTI szombaton.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-11-03 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld