Főoldal » EÜ Hírek

Kinek a nevéhez fűződik a kéz ujjainak distalis részén (ujjvégeken) megjelenő, DIP ízületeket érintő krónikus degeneratív csomók elnevezése?

Kép
 
Dilemmák a magánszakértői vélemények értékelésében - Egészségügyi jog a gyakorlatban V.,,Egy kérdést elrontottam,de másnap nem engedett a portál javitanom,mondván,hogy en mar megoldottam a...''Prof. Dr. Romhányi Györgyre emlékeznek szerdán,,Sajnálom,hogy csak most értesültem erről az eseményről,szívesen elmentem volna.Romhanyi prof.sokunk...''A fidaxomicin a leghatékonyabb C. difficile terápia,,Tekintettel arra, hogy egyre gyakrab- ban a területen is gyakori a C.difficile , iránymutató ez...''Dilemmák a magánszakértői vélemények értékelésében - Egészségügyi jog a gyakorlatban V.,,Válaszukat köszönöm. A szövegben található infó-n keresztül megtaláltam végül a teszteket. Akkor a...''Új Pp. szabályai a szakértői bizonyításban - Egészségügyi jog a gyakorlatban VI.,,Tisztelt Doktornő! A cikkben található infó dobozra kattintva elérhető a tanfolyam kérdéssora. Ill...''

EÜ Hírek

A béranyaság elleni nemzetközi koalíciót indítottak feminista szervezetek Párizsban

A béranyaság veszélyeire kívánják a jogalkotók figyelmét felhívni azok a feminista szervezetek, amelyek Párizsban a francia kormány támogatásával egy nemzetközi koalíciót hívtak életre a nők testének kizsákmányolása és áruba bocsátása ellen.

Feltöltve: 2018-09-24 | Kategória: EÜ Hírek

70 felett nem tesz jót a prevenciós aspirin?

Az egészséges idős embereknek inkább árt, mint használ a naponta szedett aszpirin.

Feltöltve: 2018-09-19 | Kategória: EÜ Hírek

Rákos lett egy szervdonortól négy transzplantált beteg

Négy transzplantált beteg rákos lett, miután ugyanattól a donortól kaptak szerveket. Az esetet vizsgáló kutatók szerint az ilyesmi rendkívül ritka, mivel csak nagyon alapos vizsgálat után ültetik át egy donor szerveit - írta a Live Science tudományos-ismeretterjesztő portál.

Feltöltve: 2018-09-19 | Kategória: EÜ Hírek

Nem hatékonyak a köhögés elleni szerek?

Nem hatékonyak az elhúzódó köhögés kezelésére szedett gyógyszerek egy svájci tanulmány szerint.

Feltöltve: 2018-09-13 | Kategória: EÜ Hírek

Erősebb mint a morfium, de nem okoz függőséget az új fájdalomcsillapító

Egy kaliforniai kutatócsoport kifejlesztett egy új hatóanyagot, amely elég erős, mégse okoz függőséget, ezért alternatívát jelenthet a mai receptre kapható fájdalomcsillapítókra, amelyek egyre súlyosabb gyógyszerfüggőségi válságot okoznak az Egyesült Államokban – írja a Guardian.

Feltöltve: 2018-09-06 | Kategória: EÜ Hírek

Lassú az MRI-vizsgálat? Segít a Facebook!

A mágnesesrezonancia-vizsgálat (MRI) során a páciens akár egy órán keresztül is mozdulatlanságra van kárhoztatva, ez neki is rossz, és az orvosok munkáját is lassítja.

Feltöltve: 2018-09-03 | Kategória: EÜ Hírek

Emberi sejtek öregedését sikerült visszafordítani

Sokan örülnének, ha még az ő életükben feltalálnák az öregedés elleni csodaszert, például ha egyszerűen visszafordítanák a korral járó testi változásokat, és kész.

Feltöltve: 2018-09-03 | Kategória: EÜ Hírek

Horvát orvosszövetség: mindenkit érint az orvoshiány és az akadozó ellátás

Az orvoshiány és az akadozó egészségügyi ellátás minden tárcát és minden állampolgárt érint - írta a kormányhoz intézett nyilatkozatában a horvát kórházi orvosok szövetsége (HUBOL)

Feltöltve: 2018-08-30 | Kategória: EÜ Hírek

Az alkoholnak "nincs biztonsággal fogyasztható mennyisége"

Nincs olyan alkoholmennyiség, ami biztonsággal fogyasztható - számolt be a BBC hírportálja egy világméretű kutatás eredményeiről.

Feltöltve: 2018-08-29 | Kategória: EÜ Hírek

Újabb sikeres műtétet végeztek el a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásán dolgozó magyar orvosok

Újabb sikeres műtétet végeztek el a fejüknél összenőtt bangladesi ikerpár szétválasztásán dolgozó magyar orvosok, Csókay András, Hudák István és Pataki Gergely - közölte az MTI-vel a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.

Feltöltve: 2018-08-27 | Kategória: EÜ Hírek

Angliában is bevezetik az otthoni abortuszt

Várhatóan még az év vége előtt legalizálják Angliában az otthoni abortuszt, vagyis azt, hogy a gyógyszeres terhességmegszakításon áteső nők ne a kórházból hazafelé, hanem otthoni körülmények között essenek át a vetélésen.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-08-27 | Kategória: EÜ Hírek

Bevált Stockholmban a dugódíj

Egy tanulmány szerint a levegő szennyezettsége és az asztmás betegségek száma is csökkent, amióta bevezették a dugódíjat.

Feltöltve: 2018-08-21 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld