Főoldal » EÜ Hírek

Mi a Harrison szindróma?

Kép
 
Kincses Gyula: extra módon kellene felkészülni a koronavírus-járvány második hullámára,,Köszönjük. Az epifemiológus véleményét is vegyük figyelembe!!! Müller Cecilia (négy szakvizsgájával...''Operatív törzs: 29 Covid-kórházat jelöltek ki,,15 perc alatt visszahűltek a drukkerek a normál hőmérsékletre. Vagy talán meg is gyógyultak.''17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést,,Jelenleg nincs információnk a mintavételi pontok helyszíneiről.''Szakmai kollégium: a szeptemberi változások 63 tagozatot érintenek,,Égési és plasztikai sebészeti tagozat tehát nincs, ahogy Európában Magyarország (kisebb betűvel nem...''Képeken, ahogy a tüdő összeesik a koronavírustól,,Mindenkinek ajánlom a maszk viselését.közös lépcsőházban,társasházban lakunk,még a bejáratom előtti...''

EÜ Hírek

Hackerek támadtak meg kórházat Németországban, tragikus vég lett

A támadás a szakértők szerint nem az intézmény, hanem egy egyetem ellen irányult volna, de a kiberbűnözők célt tévesztettek.

Feltöltve: 2020-09-21 | Kategória: EÜ Hírek

Ilyen lesz az orvoslás jövője

A Deloitte legfrissebb egészségügyi tanulmányából kiderül: egyre nagyobb hangsúlyt kap az orvoslásban az emberközpontúság és a technológia, melynek segítségével az interperszonális kapcsolatok javíthatók a diagnosztika mellett.

Feltöltve: 2020-08-21 | Kategória: EÜ Hírek

Debreceni orvosok is segítenek a bejrúti tragédia után

Debrecen - Gyógyszereket, lélegeztetőgépet és orvosdiagnosztikai berendezéseket is visznek Libanon fővárosába. Magyarország kormányának felkérésére Bejrútba utazik a Debreceni Egyetem Különleges Orvos-és Mentőcsoportja.

Feltöltve: 2020-08-07 | Kategória: EÜ Hírek

Négy évvel a tünetek megjelenése előtt jelezte a rákot egy vérteszt

Évekkel a tünetek megjelenése előtt kimutatta a tumor jeleit szinte az összes, később rákos megbetegedéssel diagnosztizált alanynál egy amerikai kutatók által kifejlesztett vérteszt, a PanSeer, derül ki a Nature Communicationsben a héten megjelent tanulmányból. A több mint tíz éven át zajló kutatásban több mint 120 ezer egészséges tesztalanytól vettek le vérplazmát, közülük az évek folyamán mintegy ezren lettek rákosak.

Feltöltve: 2020-07-28 | Kategória: EÜ Hírek

Agyevő amőba fertőzött meg egy embert Floridában

Agyevő amőba fertőzött meg egy embert Floridában, a helyi egészségügyi hatóságok a hétvégén figyelmeztetést adtak ki az állam egyik nyugati parti megyéjének területére, írja az MTI.

Feltöltve: 2020-07-06 | Kategória: EÜ Hírek

Forradalmi újítás teszi hőállóvá a védőoltások anyagát

A legtöbb védőoltást csak hideg közegben lehet tárolni, különben elveszíti hatékonyságát, így logisztikai okból sok millió gyerek nem jut hozzá az életmentő védelemhez, világszerte.

Feltöltve: 2020-06-09 | Kategória: EÜ Hírek

Kitüntették a 9 éves kenyai kisfiút, aki egy érdekes kézmosóval küzd a koronavírus ellen

Egy 9 éves kenyai kisfiú olyan kézmosót tervezett, amivel Afrika elszigetelt részein is adott a lehetőség az alapos tisztálkodásra. A feltalálót elnöki kitüntetésben részesítették.

Feltöltve: 2020-06-03 | Kategória: EÜ Hírek

A Nyugat-Balkánon csökken az új fertőzöttek száma, őszre várható a járvány második hulláma

Szerbiában egy nap alatt 9557-ről 9677-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Míg egy héttel ezelőtt még napi több mint kétszázzal nőtt a fertőzöttek száma, ez mostanra száz körüli új fertőzöttre változott.

Feltöltve: 2020-05-06 | Kategória: EÜ Hírek

Kibervédelmi cégek segítik a kórházakat, hogy elkerüljék a támadásokat

Kiberbiztonsági cégek és szakértők fogtak össze azért, hogy ingyen biztosítsanak védettséget azoknak a kórházaknak, amiket kibertámadás ért a koronavírus-járvány kitörése óta.

Feltöltve: 2020-05-05 | Kategória: EÜ Hírek

Tíz újszülött fertőződött meg egy temesvári szülészeten

Tíz újszülött fertőződött meg az új koronavírussal az elmúlt napokban egy temesvári szülészeten - jelentette be kedden a romániai stratégiai kommunikációs törzs. Egyik újszülött édesanyja sem bizonyult fertőzöttnek.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: EÜ Hírek

Kesztyű nélkül kellett dolgoznia, belehalt egy olasz orvos

Marcello Natali az egyik utolsó interjújában azt mondta: nem voltak felkészülve a koronavírusra.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-03-19 | Kategória: EÜ Hírek

Egy lépéssel közelebb az univerzális influenza-vakcina előállításához

175 alanyon tesztelték a Flu-v kísérleti védőoltást, az adatok alapján az egyszeri dózis erősebb immunválaszt váltott ki, mint a placebo – számol be a Live Science. A szakértők szerint a szer hatékony és biztonságos lehet, a klinikai tesztelés pedig az utolsó fázisba léphet.

Feltöltve: 2020-03-11 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld