Főoldal » EÜ Hírek

Mit jegyez fel Hamurábi törvénykönyve egy nagyobb orvosi műtét áráról?

Kép
 
Végtagmentő applikáció segíti a megelőzést,,Engemet meg kidobott az OEP az utolsó munkanapon,ez Orbán Viktor kormánya.Akkor még OEP volt most m...''Veszélyes baktériumok kutyákban, macskákban 2. rész,,Ezt a tartalmat,minden kutyatartónak el lehetne küldeni azaz 3.000.000 millió regisztrált kutyatula...''A zoledronát csökkenti a csonttörés gyakoriságát osteopeniában 1. rész,,Az eredmények - a zoledronsavat rendszeresen alkalmazó onkológusnak nem annyira meglepő módon - kic...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Jó nyralást kiván: Imre''42-szer próbálták, egyszer sem sikerült megölni, de miért?,,[email protected]''

EÜ Hírek

A cukros üdítőitalok növelhetik a rák kockázatát

A cukros üdítőitalok fogyasztása növelheti a rák kockázatát egy nagyszabású, hosszú időn át tartó vizsgálat eredményei alapján - írta a BBC hírportálja.

Feltöltve: 2019-07-16 | Kategória: EÜ Hírek

Törvényjavaslat készült Romániában a marihuána orvosi használatára

Kezdeményezés indult Romániában annak a Victoria nevű nőnek az emlékére, aki rákos betegségben szenvedett és ez év elején halt meg. Leánya, Alexandra társaival együtt azért küzdött, hogy a gyógyíthatatlan betegek a jövőben hozzájuthassanak a tartós fájdalom csillapítására alkalmas marihuánához, más nevén cannabis-hoz.

Feltöltve: 2019-07-15 | Kategória: EÜ Hírek

Ősztől a fiúkat is oltják HPV ellen Angliában

Egészségügyi szakértők szerint csak Angliában 100 ezer rákos megbetegedést előznek meg azzal, hogy ősztől a fiatal fiúk is megkapják majd az ingyenes HPV elleni védőoltást az iskolákban.

Feltöltve: 2019-07-11 | Kategória: EÜ Hírek

Súlyos nővérhiánnyal küzd a horvát egészségügyi rendszer

A horvát egészségügyi dolgozók szakszervezete múlt pénteken súlyos nővér- és technikushiányra figyelmeztetett, és arra kérte a kormányt, hogy nyilvánítsa hiányszakmává az említett két foglalkozást - közölte a helyi sajtó.

Feltöltve: 2019-07-03 | Kategória: EÜ Hírek

Hatékony antibiotikum lehet a kannabidiol?

Szakértők egy csoportja úgy gondolja, hogy a marihuána egyik vegyülete felhasználható a baktériumok elleni harchoz. A kutatók egy ideje úgy gondolják, hogy a kannabidiolt (CBD) akár terápiás célra is alkalmazható, az anyag hatásos lehet epilepszia kezelésére.

Feltöltve: 2019-06-27 | Kategória: EÜ Hírek

A bélbaktériumok befolyásolják a gyerekek agyfejlődését

A bélbaktériumok az orvosbiológiai kutatások aktuális rocksztárjai. Az utóbbi években sok olyan hatásukat fedezték fel, amelyeknek látszólag semmi közük az emésztéshez.

Feltöltve: 2019-06-26 | Kategória: EÜ Hírek

Véletlenül igazolták, hogy a kávé működik egy ritka betegség ellen

Napi két eszpresszó hatásosságát sikerült egy véletlen teszttel alátámasztani: egy 11 éves francia kisfiú ritka, örökletes, gyógyíthatatlan betegségének, a diszkinéziának a tüneteit szüntette meg a kávé.

Feltöltve: 2019-06-19 | Kategória: EÜ Hírek

Megrövidíti az életet az egyik legfelkapottabb étrend

Ausztrál kutatók megfejthették, miért rövidíti meg az életet a magas fehérjetartalmú étrend, mint amilyen például a paleo(lit) diéta is. Az új eredmények azt is alátámasztják, hogy a szénhidrátok nem feltétlenül kerülendők, ahogy sokan állítják.

Feltöltve: 2019-06-18 | Kategória: EÜ Hírek

Már az óvodásoknak is lehet magas vérnyomása a túlsúlytól

Először négyéves, majd hatéves korukban vizsgáltak meg 1796 gyereket a Madridi Autonóm Egyetem tudósai Inaki Galán vezetésével, tanulmányuk a European Journal of Preventive Cardiology című szaklap friss számában jelent meg.

Feltöltve: 2019-06-18 | Kategória: EÜ Hírek

Kiképezik az angol és walesi tanárokat a mentális betegségek felismerésére

Theresa May miniszterelnöksége utolsó heteiben igyekszik a Brexiten kívül más témákhoz is hozzányúlni: Angliában és Walesben kötelezővé teszik a tanárok felkészítését a mentális betegségek felismerésére.

Feltöltve: 2019-06-17 | Kategória: EÜ Hírek

Emberi szervet a nyomtatóból!

Már nem kérdés, hogy a háromdimenziós nyomtatás forradalmasíthatja az orvostudományt, hiszen élő szöveteket, szerveket is létre lehet vele hozni. Bár csak kis méretben, de idén már szívet is elő tudtak állítani ezzel a megoldással.

Feltöltve: 2019-06-13 | Kategória: EÜ Hírek

Véletlenül derült ki: a kávé jó egy gyógyíthatatlannak hitt betegség ellen

Napi két eszpresszó hatásosságát sikerült egy véletlen teszttel alátámasztani: egy 11 éves francia kisfiú ritka, örökletes, gyógyíthatatlan betegségének, a diszkinéziának a tüneteit szüntette meg a kávé.

Feltöltve: 2019-06-13 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld