Főoldal » EÜ Hírek

Mi az egyik legismertebb felfedezése Louis Pasteur-nek?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

Most már biztos, hogy emberről emberre terjed a Kínában fertőző új koronavírus,,Millió kínai turista behozhatja Európába is!''A szexhiány 7 káros egészségügyi és lélektani hatása,,🤗''Alzheimer prevenció: mit tudunk ma?,,Ennél azért többet is tehetünk , napi 400mg szervesMg+1000mg Lecitin +100mg Q10 +1000mgvit C. Német...''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,A hálapénz kérdése sokkal bonyolultabb.Gyakorlatilag meg kell szüntetni a szabad orvosválasztást. I...''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,Remek dolog , hogy a kamara ismét a hálapénzzel foglalkozik , talán azzal is kellene , hogy a magya...''

EÜ Hírek

Megjelent a kínai koronavírus Ausztráliában is

Karantén alá helyeztek egy férfit Ausztráliában, aki Vuhanból érkezett Brisbane-be. A kínai hatóságok már 220 fertőzéses megbetegedésről számoltak be.

Feltöltve: 2020-01-22 | Kategória: EÜ Hírek

Most már biztos, hogy emberről emberre terjed a Kínában fertőző új koronavírus

Bebizonyosodott, hogy a kínai Vuhan városából indult új koronavírus emberről emberre terjed. Ezt korábban csak valószínűsítették a hatóságok, most már azonban hivatalos jelentés van róla – írta a The Guardian.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-01-21 | Kategória: EÜ Hírek

Egyre több kínai városban bukkan fel az új tüdőgyulladás-vírus

Pekingben és a dél-kínai Sencsenben is felbukkant az új, tüdőgyulladást okozó vírus, miközben a járvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhanban jelentősen megugrott a fertőzöttek száma a hétvégén, derül ki a helyi egészségügyi bizottságok hétfői jelentéseiből.

Feltöltve: 2020-01-20 | Kategória: EÜ Hírek

A mesterséges intelligencia jobban felismeri a mellrákot

Az algoritmus a mammográfiai felvételek olvasásában hat orvost múlt felül, és olyan jó, mint két orvos együttvéve, ráadásul fáradhatatlan.

Feltöltve: 2020-01-06 | Kategória: EÜ Hírek

Kirúgták a bukaresti kórház főorvosát

A műtőasztalon lángra lobbant, majd elhunyt 66 éves nő ügyében menesztették tisztségéből Mircea Beurant, a bukaresti Floreasca kórház sebészeti részlegének osztályvezető főorvosát. Emellett az orvosokat, ápolókat, valamint a kórházat összesen 30 ezer lejre bírságolták - számolt be az ügy fejleményeiről a Maszol.ro hírportál.

Feltöltve: 2020-01-06 | Kategória: EÜ Hírek

Komoly bajban az orosz egészségügy

Az év elején még azt hitték, szerte Oroszországban minden készen áll arra, hogy sikeresen hozzáfogjanak az „Egészségügy” elnevezésű nemzeti program végrehajtásához, amely 2024-ig 78 évre emelné a várható átlagéletkort és 17 százalékkal csökkentené a halálozási arányt.

Feltöltve: 2019-12-16 | Kategória: EÜ Hírek

Veszélyeztetheti az orvosi titoktartást is egy új uniós jogszabály

A papi, orvosi és ügyvédi titoktartást is veszélyeztetheti egy új uniós jogszabálytervezet, amely büntetőügyekben feldolgozott személyes adatok kezeléséről szól - írja a mandiner.hu.

Feltöltve: 2019-12-13 | Kategória: EÜ Hírek

Ez az internet valódi sötét oldala

Európa-szerte a felnőtt lakosság fele arra is használja az internetet, hogy különféle betegségekre keressen rá az Eurostat adatai szerint.

Feltöltve: 2019-11-22 | Kategória: EÜ Hírek

Először hibernáltak élő embert egy műtét során

A New Scientist információi szerint először fordult elő, hogy orvosok egy műtét során élesben is hibernációt alkalmaztak egy élő emberen: a kísérleti beavatkozás lényege, hogy a rendkívül súlyos sérülést szenvedő ember testét jelentősen lehűtik, ezzel a sejtjeinek tevékenységét szinte a mozdulatlanságig lassítva, lecsökkentve így a sejtek oxigénigényét, és így lehetővé válhat olyan sérülések kezelése is, melyek más esetben szinte biztos halállal végződnének.

Feltöltve: 2019-11-22 | Kategória: EÜ Hírek

Egy halálos beteg tudós kiborggá alakítja magát

Peter Scott-Morgannél 2017-ben Lou Gehrig-betegséget, más néven a Stephen Hawkingnál is jelentkező amiotrófiás laterálszklerózist diagnosztizáltak az orvosok. Már csak néhány hete maradt, ám ő ez idő alatt is dolgozik: biológiai és gépi elemek együttműködésével a világ legfejlettebb kiborgjává változtatja magát.

Feltöltve: 2019-11-21 | Kategória: EÜ Hírek

Hagyományos kínai orvoslás: figyelmeztetnek az európai akadémiák

Az akadémiák lényegében két pontban kifogásolják a WHO döntését: megkérdőjelezik a megalapozottságát, és tartanak a hatásától.

Feltöltve: 2019-11-18 | Kategória: EÜ Hírek

Megvan az ebola elleni védőoltás

A WHO szakértői stratégiai tanácsadó csoportja azt javasolta, hogy vegyék fel a védőoltást a világszervezet ebola elleni eszköztárába.

Feltöltve: 2019-11-15 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld