Főoldal » EÜ Hírek
Mit neveztek a középkor elejéig morbus regiusnak?
Kép
 
Erőteljesen emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,[email protected]''Ime a szabályok a közelgő ünnepnapokra,,Ha az érdekek úgy kívánják nincs jarvany''Fontos figyelmeztetést adott ki az orvosi kamara,,https://informatialibera.ro/hu/amit-oly-reg-varunk-az-orban-viktor-vezette-magyarorszagi-kormany-te...''Több százan vetkőztek meztelenre az izraeli sivatagban,,Levetkőzhetnek akárhányan, a Föld százmillió éves életciklusa attól még nem fog megváltozni.''Egy háziorvos tapasztalatai Covid-19 idején,,[email protected] com''

EÜ Hírek

Beigazolódni látszik a magyar egészségügy átalakulása

Megváltozott az egészségügy Magyarországon, a hálapénz kivezetésének és az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetésének köszönhetően. A szereplők alkalmazkodnak, így a betegek is, és még többen keresik fel a magánklinikákat - hangzott el a Dr. Rose pénteki sajtóbeszélgetésén. A Budapest belvárosában működő intézmény 30%-os növekedést tud felmutatni idén és teljes kapacitáson pörögnek.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-10-18 | Kategória: EÜ Hírek

Kiosztották a 2021-es orvosi Nobel-díjat

A 2021-es orvosi Nobel-díjat két kutató megosztva kapta a hő- és tapintás-érzékelő receptorok felfedezéséért.

Feltöltve: 2021-10-04 | Kategória: EÜ Hírek

Ki lesz a WHO új elnöke?

Németország és Franciaország pénteken közölte, hogy az etióp Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz jelölik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójának tisztségére. Ez az első alkalom, hogy az ENSZ egészségügyi ügynökségének vezetői posztjára nem a hazája ajánl egy jelöltet.

Feltöltve: 2021-09-27 | Kategória: EÜ Hírek

A növényi étrend 84 százalékkal mérsékelte a menopauza kínzó tüneteit

A szójában gazdag növényi étrend 84 százalékkal mérsékelte a menopauza kínzó tüneteit egy új amerikai tanulmány szerint.

Feltöltve: 2021-07-20 | Kategória: EÜ Hírek

A környezeti szennyezők örök életű krónikása – a méz

Az édesítőszerként, kedvelt finomságként mindenki által ismert méz új oldalát mutatta be Baranyai Edina, a Debreceni Egyetem Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének adjunktusa a Magyar Tudományos Akadémia által meghirdetett Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíj egyik idei nyertes pályamunkájában. Mint az kutatásaiból kiderült, a méz rendkívül jól konzerválja a belé zárt összetevőket, afféle időkapszulaként használható a térség éghajlati, környezetszennyezési múltjának feltárásához.

Feltöltve: 2021-07-13 | Kategória: EÜ Hírek

Azonosították a Parkinson-kór egyik fő okát

A dege­neratív idegrendszeri betegségek, köztük a Parkinson-kór egyik fő okát sikerült azonosítaniuk az izraeli Ben Gurion Egyetem (BGU) kutatóinak.

Feltöltve: 2021-06-01 | Kategória: EÜ Hírek

Esélyt kaphatnak a horkolók a „gyógyulásra”

Akárhogyan is fejlődik az orvostudomány, jelenleg nem sok eszköz áll rendelkezésre azok számára, akiknek a horkolás keseríti meg az életét. Egy, az Egyesült Államokban jóváhagyott új termék azonban most gyökeresen változtathat a helyzeten, ráadásul úgy, hogy az érintett személynek nem kell éjszaka viselnie.

Feltöltve: 2021-02-09 | Kategória: EÜ Hírek

Teleradiológia - olcsóbbá és hatékonyabbá válhat a kórházi leletezés

Az Affidea Magyarország teleradiológiai szolgáltatása révén egyszerűbbé, gyorsabbá és magasabb színvonalúvá válik a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok leletezése. Ezzel pedig nem csak az azt használó kórházak, intézmények, de a betegek is jól járnak.

Feltöltve: 2021-01-28 | Kategória: EÜ Hírek

Vezető orvosi portálok top cikkei - nemzetközi lapszemle-összeállítás

Nemzetközi lapszemle-összeállításunkat a vezető orvosi portálok anyagaiból válogattuk. A cikkeket teljes terjedelmükben angolul olvashatják.

Feltöltve: 2021-01-25 | Kategória: EÜ Hírek

Ki kell adni a kórházi ágyak kiürítéséről szóló utasítást

Pert vesztett az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Feltöltve: 2021-01-22 | Kategória: EÜ Hírek

Egyetlen éjszaka alatt alakították át a hazai egészségügyi ellátás térképét

Mintegy fél tucat rendelettel a kormány „átrajzolta” az egészségügyi ellátórendszer teljes palettáját. Az egészségügyért felelős miniszter jogkörei nagyjából néhány intézményvezető kinevezési okmányának aláírására korlátozódott, miközben a szakmai irányítással, a finanszírozással kapcsolatos jogkörök szinte mindegyike az Országos Kórház Főigazgatóhoz kerültek. Az új struktúrához igazították a finanszírozási szabályokat is.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-12-30 | Kategória: EÜ Hírek

Kutatók azonosítottak egy fehérjét, amely véd a Lyme-kórtól

A Yale Egyetem kutatói felfedeztek egy fehérjét, amely segít megvédeni a gazdaszervezetet a kullancscsípés terjesztette fertőzéstől, a Lyme-kórtól; felfedezésük segíti a betegség diagnosztizálását és kezelését.

Feltöltve: 2020-11-17 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld