Főoldal » EÜ Hírek

Melyik antibiotikum bactericid?

Kép
 
A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Az ami az egészségügyben történik katasztrofális. El kell zavarni az összes vezetőt, de leginkább a...''Életet menthet az ingyen letölthető mobilalkalmazás,,Ez az aplikáció még nem érhető el. :-(''Az alkoholfogyasztás és a stroke kockázat 1.,,Rossz hír! A.P.''Trópusi térségek és a bőrfertőzések 2.,,T. Cím ! Hasznos információkat kaptam. Köszönöm. Viszoki Péter dr.''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,iistvan v[email protected]''

EÜ Hírek

Igazi "Vészhelyzet" a traumatológián – sztrájk a francia kórházakban

Létszámhiány van a francia kórházakban, ezért a sztrájkolók egyik fő követelése az, hogy vegyenek fel új munkatársakat, illetve hogy a szerződéses alkalmazottakat véglegesítsék. Ezzel pontosan szembemennek Macron elnök reformjaival. Maga a sztrájk ezért az új közszolgálati törvény ellen is irányul.

Feltöltve: 2019-05-16 | Kategória: EÜ Hírek

A vidéki emberek elhízottabbak, mint a városiak

A vidékiek már elhízottabbak, mint a városiak. Ez derült ki egy, a Nature-ben publikált tanulmányból, amelyben az emberek testtömeg-indexének változásait figyelték az elmúlt 30 évben - számolt be az Euronews.

Feltöltve: 2019-05-15 | Kategória: EÜ Hírek

Kötelezővé tehetik a kanyaróoltást Németországban

Kötelezővé tehetik a kanyaró elleni oltást a kisgyermekek számára Németországban, a szövetségi egészségügyi minisztérium javaslata szerint akár ki is tilthatják őket az óvodákból, ha szüleik nem gondoskodnak a védőoltásról.

Feltöltve: 2019-05-15 | Kategória: EÜ Hírek

Szklerózishoz társuló interstitialis tüdőbetegségben szenvedő betegek kezelése

Beadták az FDA-hoz és az EMA-hoz a szisztémás szklerózishoz társuló interstitialis tüdőbetegségben (SSc-ILD) szenvedő betegek kezelésére javallott nintedanib szabályozó hatósági jóváhagyására irányuló kérelmet – jelentette be a Boehringer Ingelheim.

Feltöltve: 2019-05-13 | Kategória: EÜ Hírek

580 millió forintba kerül a világ legdrágább gyógyszere

Az a gyógyszer, amit senki sem képes megfizetni, gyakorlatilag haszontalan az amerikai egészségbiztosítók szerint. Egy csecsemők izomsorvadásos betegségét kezelő gyógyszert készül piacra dobni a Novartis.

Feltöltve: 2019-05-10 | Kategória: EÜ Hírek

Kapcsolat a kórházak átláthatósága és a halálozás között

Annál kevesebben halnak meg a kórházakban, minél őszintébbek az ott dolgozók. A Bocconi Egyetem kutatói kapcsolatot találtak a kórházak átláthatósága és a kórházi halálozási ráta között.

Feltöltve: 2019-05-09 | Kategória: EÜ Hírek

Nem csak a pénzhiány veszélyezteti az egészségügyet

Az egészségügyi rendszerekkel kapcsolatos információbiztonsági követelmények világszerte egyre szigorúbbá válnak. Ebből a szempontból az USA-ban különösen figyelnek a biztonságra, ennek ellenére még ott is nagyon sok probléma kerül felszínre.

Feltöltve: 2019-05-03 | Kategória: EÜ Hírek

900-an karanténban kanyaró gyanúja miatt

A múlt héten több mint 900 embert helyeztek karanténba kanyarós megbetegedés gyanúja miatt Los Angeles két egyetemén - jelentették be pénteken az említett oktatási intézmények.

Feltöltve: 2019-05-01 | Kategória: EÜ Hírek

Mágneses, mikroméretű gyógyszerszállítók

Olyan apró mágneses robotokat fejlesztettek ki amerikai mérnökök, amelyek a baktériumokhoz hasonlóan ki tudnak lépni a véráramból, hogy gyógyszert szállítsanak a tumorba vagy a betegség uralta területre.

Feltöltve: 2019-04-30 | Kategória: EÜ Hírek

Nyomtatott szívet tanítanak dobogni

Hatalmas tudományos siker és orvosi áttörés, hogy a Tel-avivi Egyetem kutatói 3 óra alatt sikeresen nyomtattak ki egy 3D-s szívet sejtekkel, vérerekkel és kamrákkal. De hogyan tanítják meg dobogni?

Feltöltve: 2019-04-30 | Kategória: EÜ Hírek

Az orvosi fű és a veszélyesebb szerek

Csökkent a munkahelyi halálesetek száma azokban az amerikai államokban, ahol van orvosi marihuána

Feltöltve: 2019-04-25 | Kategória: EÜ Hírek

200 halott a romániai járvány mérlege

Véget ért az influenza járványszerű terjedése Romániában - közölte a tisztiorvosi szolgálat, amelynek múlt csütörtökön közzétett jelentéséből az is kiderült: a betegség a tavalyinál lényegesen több, csaknem kétszáz halálos áldozatot követelt.

Feltöltve: 2019-04-23 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld