Főoldal » EÜ Hírek

Ki ismerte el magáról, hogy enyhe Asperger szindrómája van?

Kép
 
Jól vannak az orosz vakcinateszt önkéntesei,,Pakson túl , talán vakcinák előállítása , fejlesztése , tesztelése területeken is érdemes lenne Oro...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,A magánorvosok nem az egészségügy részei, hiába vettek le terhet az államilag finanszírozott egészs...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,Nálunk kapott a több hónapja fizetés nélküli szabadságon és 5 éve GYES-en lévő, de nem kapott a nyu...''A rémes egészségügytől félnek a magyarok, nem a migrációtól,,Amig -szerencsénkre-nem szembesülünk valamivel, addig "nem probléma". Ilyen pl az elsivatagosodás i...''Járvány van, mégsem jelentkeznek a védőoltásért a magyarok,,Még több felvilágosítás kell!''

EÜ Hírek

Forradalmi újítás teszi hőállóvá a védőoltások anyagát

A legtöbb védőoltást csak hideg közegben lehet tárolni, különben elveszíti hatékonyságát, így logisztikai okból sok millió gyerek nem jut hozzá az életmentő védelemhez, világszerte.

Feltöltve: 2020-06-09 | Kategória: EÜ Hírek

Kitüntették a 9 éves kenyai kisfiút, aki egy érdekes kézmosóval küzd a koronavírus ellen

Egy 9 éves kenyai kisfiú olyan kézmosót tervezett, amivel Afrika elszigetelt részein is adott a lehetőség az alapos tisztálkodásra. A feltalálót elnöki kitüntetésben részesítették.

Feltöltve: 2020-06-03 | Kategória: EÜ Hírek

A Nyugat-Balkánon csökken az új fertőzöttek száma, őszre várható a járvány második hulláma

Szerbiában egy nap alatt 9557-ről 9677-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Míg egy héttel ezelőtt még napi több mint kétszázzal nőtt a fertőzöttek száma, ez mostanra száz körüli új fertőzöttre változott.

Feltöltve: 2020-05-06 | Kategória: EÜ Hírek

Kibervédelmi cégek segítik a kórházakat, hogy elkerüljék a támadásokat

Kiberbiztonsági cégek és szakértők fogtak össze azért, hogy ingyen biztosítsanak védettséget azoknak a kórházaknak, amiket kibertámadás ért a koronavírus-járvány kitörése óta.

Feltöltve: 2020-05-05 | Kategória: EÜ Hírek

Tíz újszülött fertőződött meg egy temesvári szülészeten

Tíz újszülött fertőződött meg az új koronavírussal az elmúlt napokban egy temesvári szülészeten - jelentette be kedden a romániai stratégiai kommunikációs törzs. Egyik újszülött édesanyja sem bizonyult fertőzöttnek.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: EÜ Hírek

Kesztyű nélkül kellett dolgoznia, belehalt egy olasz orvos

Marcello Natali az egyik utolsó interjújában azt mondta: nem voltak felkészülve a koronavírusra.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-03-19 | Kategória: EÜ Hírek

Egy lépéssel közelebb az univerzális influenza-vakcina előállításához

175 alanyon tesztelték a Flu-v kísérleti védőoltást, az adatok alapján az egyszeri dózis erősebb immunválaszt váltott ki, mint a placebo – számol be a Live Science. A szakértők szerint a szer hatékony és biztonságos lehet, a klinikai tesztelés pedig az utolsó fázisba léphet.

Feltöltve: 2020-03-11 | Kategória: EÜ Hírek

Legalább júniusig tarthat a járvány

Legalább júniusig tarthat az új típusú koronavírus-járvány terjedése világszerte Kína vezető légzőszervi betegségekkel foglalkozó szakértője szerint - adta hírül a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes oldalán hétfőn.

Feltöltve: 2020-03-09 | Kategória: EÜ Hírek

Tovább lassult a koronavírus Kínában

Az új típusú koronavírus-járvány kezdete óta a legkevesebb napi új esetet jelentették kedden Kínában, ami a helyzet stabilizálódására utal - írta az MTI.

Feltöltve: 2020-03-03 | Kategória: EÜ Hírek

Egy hónapja nem látott szintre mérséklődött a napi új fertőzöttek száma Kínában

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság hétfőn közölt adatai szerint vasárnap éjfélig 202 új beteget diagnosztizáltak Kína szárazföldi részén, ahol az összes eddig jelentett fertőzött száma ezzel meghaladta a 80 ezret.

Feltöltve: 2020-03-02 | Kategória: EÜ Hírek

Még mindig nem tudni, hogyan terjedt emberre a koronavírus

A szakértők úgy gondolják, hogy az új típusú koronavírus közvetlen őse denevéreket fertőzött. Idővel azonban olyan állatra, egy úgynevezett köztes gazdára terjedt tovább a betegség, melyről utóbb emberre juthatott.

Feltöltve: 2020-02-27 | Kategória: EÜ Hírek

Inzulintermelő őssejtekkel gyógyultak ki két hét alatt az egerek a cukorbetegségből

Inzulintermelő sejtekké alakított emberi őssejtekkel válhat egyszerűbben kezelhetővé a cukorbetegség a jövőben, ha embereken is működik az az új technológia, ami az egerek esetében rendkívül magas vércukorszint esetében is két hét alatt gyógyulást eredményezett – írja a Science Alert.

Feltöltve: 2020-02-27 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld