Főoldal » EÜ Hírek

Az e-cigaretta, más néven az elektronikus cigaretta:

Kép
 
A szürke százmilliárd árnyalata,,teljes igény nélkül: egyeseket az OEP befogad , ez diszkrimináció. A magánrendelésekbe tereli a bet...''A szürke százmilliárd árnyalata,,Azt hiszem egy őszinte mondat kimaradt: Így befektetőként rontani tudnám a kevésbé tőkeerős konkure...''Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''

EÜ Hírek

Eddig ismeretlen gének millióit fedezték fel az emberrel élő mikrobákban

Eddig ismeretlen gének millióit fedezték fel az emberi szervezetben - bélrendszerben, bőrön, szájban - élő mikrobiomban, azaz a mikrobák közösségében.

Feltöltve: 2017-09-22 | Kategória: EÜ Hírek

Sikeres méhátültetés utáni sikeres terhesség

Nyolc gyereke született eddig olyan nőknek, akik méhátültetésen estek át 2014-től napjainkig a svéd Göterborgi Egyetemen 1999 óta folyó kutatások keretében.

Feltöltve: 2017-09-20 | Kategória: EÜ Hírek

Terjed a chikungunya-vírus Olaszországban

Negyvenhétre emelkedett Olaszországban szombatra a chikungunya-láz betegeinek száma, közülük a legtöbbet a közép-olaszországi Lazio tartományban regisztrálták, de a vírus már Itália más részein is megjelent.

Feltöltve: 2017-09-18 | Kategória: EÜ Hírek

Májgyulladás-járvány Dél-Kaliforniában

Fertőző májgyulladás-járvány van jelenleg Dél-Kaliforniában, az egészségügyi hatóságok beszámolója szerint eddig hatan haltak meg a betegségben.

Feltöltve: 2017-09-18 | Kategória: EÜ Hírek

WHO-igazgató: jobb, méltányosabb és fenntartható egészségügyre kell törekedni

Az európai emberek egészségi állapota folyamatosan javul, azonban arra kell összpontosítani, hogy jobb, méltányosabb és fenntartható egészséget és jólétet biztosítsunk mindenki számára - mondta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón annak kapcsán, hogy szeptember 11-14-én a magyar fővárosban tartják a WHO európai regionális bizottságának 67. ülését.

Feltöltve: 2017-09-07 | Kategória: EÜ Hírek

Fizetőssé tették négy kijevi klinikán a műtéteket

Az ukrán Országos Orvostudományi Akadémia fizetőssé tette péntektől a műtéteket négy kijevi intézetében, amelyek szív-, ér- és idegoperációkat, valamint szervátültetéseket végeznek - adta hírül az UNIAN ukrán hírügynökség.

Feltöltve: 2017-09-01 | Kategória: EÜ Hírek

Történelmi jelentőségű immunterápiát engedélyeztek az Egyesült Államokban

Történelmi jelentőségűnek nevezett immunterápiát engedélyezett a leukémia egyik fajtájának gyógyítására az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA).

Feltöltve: 2017-08-31 | Kategória: EÜ Hírek

Halálos áldozatokat követelő májgyulladás-járvány sújtja a kaliforniai San Diegót

Eddig tizennégyen haltak meg a fertőzés következtében és több mint 250 embert kezelnek kürházban. A megbetegedettek mintegy 70 százaléka hajléktalan - adta hírül hétfőn a Los Angeles Times című lap.

Feltöltve: 2017-08-30 | Kategória: EÜ Hírek

Nem bíznak orvosaikban az ukránok

Az ukránok 47 százaléka szerint romlott az állami egészségügyi szolgáltatások minősége az országban az elmúlt két év alatt, 71 százalékuk inkább rokonai, barátai tanácsa alapján kúrálja magát, semhogy orvoshoz forduljon - derült ki a Rejting tekintélyes ukrán közvélemény-kutatási csoport által egy hónapja végzett felmérésből, amelynek az eredményét hétfőn tették közzé.

Feltöltve: 2017-08-29 | Kategória: EÜ Hírek

Mozgásbeli, kognitív és látási problémáktól szenvednek a túlélők

Súlyos mozgásbeli, kognitív és látási problémák sújtják a 2014-15-ös nyugat-afrikai ebolajárvány azon túlélőinek csaknem 80 százalékát, akiknek egy évvel a betegségből való felépülést követően mérték fel a fizikai és mentális állapotát a kutatók.

Feltöltve: 2017-08-24 | Kategória: EÜ Hírek

Pestisveszély fenyeget Amerikában

Az arizonai Navajo megye közegészségügyi figyelmeztetést adott ki, mivel a régióban begyűjtött bolhákban pestist azonosítottak. Navajo megye szerint bubópestissel van dolguk. A szintén arizonai Coconino megyei bolhákban is kimutatták a betegség kórokozóját, a Yersinia pestist.

Feltöltve: 2017-08-17 | Kategória: EÜ Hírek

Izrael nagy mennyiségben exportálna orvosi marihuánát

Az orvosi marihuána nagyüzemi termesztésére és jelentős exportjára készülnek Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerdán.

Feltöltve: 2017-08-16 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld