Főoldal » EÜ Hírek

Kinek a nevével hozható összefüggésbe a gyermekágyi láz?

Kép
 
Orális patogén stroke betegek agyi embóliáiban,,Neurológus vagyok, nagyon fontosnak tartom az információt. Erről most értesültem''5 fontos tudnivaló a zoonózisokról 1.rész,,Nagyon sokan az állattal alszik,hülyeségnek tartom''5 fontos tudnivaló a zoonózisokról 1.rész,,Nagyon sokan az állattal alszik,hülyeségnek tartom''Transzgenerációs átok,,Örömmel üdvőzlőm a kezdeményezést , biztos,hogy munkájuk nagyon fontos , hiánypœtló.Dr Nagy Al...''A gingivitis és az Alzheimer-kór kapcsolata,,[email protected]''

EÜ Hírek

Megvan az ebola elleni védőoltás

A WHO szakértői stratégiai tanácsadó csoportja azt javasolta, hogy vegyék fel a védőoltást a világszervezet ebola elleni eszköztárába.

Feltöltve: 2019-11-15 | Kategória: EÜ Hírek

A világ első robotasszisztált agyi aneurizma műtétjét hajtották végre Kanadában

A világon először hajtott végre robotasszisztált agyi aneurizma műtétet egy kanadai orvoscsoport Torontóban, ami hatalmas lépés lehet az aneurizmával küzdő vagy sztrókon átesett páciensek hatékonyabb kezelése felé – írja az MTI.

Feltöltve: 2019-11-11 | Kategória: EÜ Hírek

Agyi implantátumok segíthetnek a drogokról való leszokásban

Fordulópontot jelenthet a drogokról való leszokásban egy nemrég indult amerikai kísérleti projekt, melyben a függőséggel küzdő páciensek agyába olyan implantátumot ültetnek, ami mélyagyi stimulációval segít csökkenteni az elvonási tüneteket – írja a BBC.

Feltöltve: 2019-11-11 | Kategória: EÜ Hírek

Gyors vérteszt segíthet az agydaganat felfedezésében

Áttörést hozhat az agytumorok felfedezésében és a betegek gyógyításában egy új módszer, amit egy brit rákkutató konferencián prezentáltak az Edinburghi Egyetem kutatói.

Feltöltve: 2019-11-08 | Kategória: EÜ Hírek

Három évig dolgozott aneszteziológusként a német áldoktor

A német orvosi kamarát és Fritzlar város kórházát is megvezette az a 48 éves hesseni nő, akit négy ember meggyilkolásával és nyolc beteg megsebesítésével vádolnak. A nő hamis orvosi diplomával jelentkezett — számolt be a Hit Radio FFH kíre alapján a Süddeutsche Zeitung.

Feltöltve: 2019-11-07 | Kategória: EÜ Hírek

Nem bűncselekmény többé az abortusz Észak-Írországban

Nem számít bűncselekménynek múlt keddtől az abortusz Észak-Írországban, és a jövő év elejétől az azonos neműek házassága elől is elhárulnak a jogi akadályok.

Feltöltve: 2019-10-30 | Kategória: EÜ Hírek

Mikrofonnal diagnosztizáták a térdízület gyulladását

Mikrofon segíthet diagnosztizálni a térdízület gyulladását egy új angol kutatás szerint. A hidak rejtett hibáinak feltárására használt technológia a beteg térdízület diagnosztizálására is bevethető - számolt be róla a BBC hírportálja.

Feltöltve: 2019-10-24 | Kategória: EÜ Hírek

Először találtak zsírszövetet túlsúlyos emberek tüdejében

Először találtak zsírszövetet túlsúlyos és elhízott emberek tüdejében ausztrál kutatók - számolt be tanulmányukról a BBC hírportálja. A tudósok 52 ember tüdőmintáit elemezték, és azt találták, hogy a testtömegindexszel (BMI) együtt növekedett a zsír mennyisége a mintákban.

Feltöltve: 2019-10-22 | Kategória: EÜ Hírek

Halálos lehet a munkanélküliség

A munkanélküliség megduplázza az elhalálozás kockázatát, és az alacsony fizetés is súlyos veszélyeztető tényező.

Feltöltve: 2019-10-18 | Kategória: EÜ Hírek

Emberre is veszélyes lehet a zombiszarvasok agysorvadása

Az Egyesült Államok legalább huszonhat államában megjelent a szarvasféléket fertőző CWD (Central Wasting Disease) nevű betegség, ami ellen nincs oltás, nincs gyógyszer, és amitől az amerikai szarvasok úgy viselkednek, mint a zombik a filmekben.

Feltöltve: 2019-10-11 | Kategória: EÜ Hírek

Az orvosi Nobel-díjjal egy alapfelfedezést ismertek el

Az idei orvosi Nobel-díjjal egy alapfelfedezést, egy nagyon alapvető mechanizmus feltárását díjazták, amely az elmúlt 20-25 év egyik legnagyobb felfedezéseként teljesen átrajzolja a tudományos gondolkodást - mondta az MTI-nek Mandl József akadémikus.

Feltöltve: 2019-10-08 | Kategória: EÜ Hírek

Nincs másik betegség, ami így megbélyegezne

Először készült nemzetközi átfogó kutatás az érintettek bevonásával az Alzheimer-kórról és a demenciáról. A felmérést több mint 70 ezren töltötték ki, az eredményeket a Nemzetközi Alzheimer Társaság (ADI) publikálta a szeptember végén közzétett éves jelentésében.

Feltöltve: 2019-10-08 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld