Főoldal » Szakterületek » Med. et Jur.

Ki használt először endoszkópot gyógyításra?

Kép
 
Olaszországban kötelező mindenkit beoltani, aki dolgozni akar Egy ápoló sóoldatot adott be vakcina helyett, most 10 000 embert kárpótolnak érte Szorongás és a Janssen Covid-19 elleni vakcinája. 2. rész Hálapénz elfogadása miatt vesztegetéssel gyanúsítanak két budapesti főorvost Pár száz egészségügyi dolgozó távozhat az oltás megtagadása miatt Testkamerát kapnak a mentők Ön is szavazhat az év legviccesebb természetfotójára Mennyire egészséges az ecet? Tényleg méregtelenítő hatású? „Senkié és mindenkié” – Törőcsik Marira emlékezik a Nemzeti Színház
10 ok, amiért a gyerekeknek zenét kellene tanulnia,,Jocus''225 ezer 18 év alatti diák kapta meg eddig az oltást,,https://www.life.hu/hirek/20210912-aggaszto-informacio-derult-ki-a-pfizer-vakcinajarol-ezt-okozhatj...''A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot,,Ño comments.''Miért mennek a betegek magánellátásba?,,Muszáj ól.''A duplaoltásnál is jobban véd, ha a fertőzésre oltanak egy kutatás szerint,,Csodálkozom, hogy egy orvosi portálon a HVG cikkét jelölik meg forrásként. Nehezen követhető a cik...''

Med. et Jur.

Az orvos büntetőjogi felelőssége tanfolyam lezárult

Az orvos büntetőjogi felelőssége címmel indult akkreditált, távoktató tanfolyamunk 2013. június 28-án véget ért.

Feltöltve: 2013-07-03 | Kategória: Med. et Jur.

Hogyan védekezzünk a büntetőeljárás során? - Az orvos büntetőjogi felelőssége tanfolyam XII.

"Az USA-ban az orvosok már olyan szinten rettegnek a műhibaperektől, hogy az ország költségvetésének 200 milliárd dollárjába kerül évente azokat a felesleges plusz vizsgálatokat elvégezni, amelyekre egyébként nem lenne szükség. Mindezeket a vizsgálatokat az orvosok csupán azért végeztetik el, hogy magukat védjék."

Feltöltve: 2013-06-05 | Kategória: Med. et Jur.

Kettős mérce? - Az orvos büntetőjogi felelőssége tanfolyam XI.

A kérdés valóban elhangzott egy baráti beszélgetésen. Arra, a körülményeknek megfelelően igyekeztem válaszolni, valójában akkor nem tulajdonítottam jelentőséget a kérdésfeltevésnek, de később a mindennapos munkámban egyre többször felrémlett a kérdésfeltevés, amikor sorozatosan akadályokkal találtam szembe magam.

Feltöltve: 2013-06-05 | Kategória: Med. et Jur.

Ha a kártérítés nem elég - Az orvos büntetőjogi felelőssége tanfolyam X.

A tájékoztatási hiányosság miatt vesztik el az egészségügyi szolgáltatók a perek nagy részét. A bírói gyakorlat azt várja el, hogy tárgyilagos, valóságnak megfelelő, részletes legyen a tájékoztatás, döntési helyzetbe hozza a beteget, minden lehetséges és súlyos következményt mondjanak el.

Feltöltve: 2013-05-08 | Kategória: Med. et Jur.

Az egészségügyi beavatkozás, az orvostudományi kutatás rendje és az egészségügyi önrendelkezés elleni bűncselekmények - Az orvos büntetőjogi felelőssége tanfolyam IX.

Az emberi élet kezdete a büntető jog szerint, - de nem az emberi sejtek, hanem az emberi élet kezdete - a tolófájások megindulása. A büntető jog szempontjából ide helyezzük az emberi élet kezdetét. Kérdés: valóban csak a tolófájásoktól kell emberinek tekinteni az emberi génállományt, az emberi sejtet, vagy az emberi szövetet?

Feltöltve: 2013-05-08 | Kategória: Med. et Jur.

A bizonyítás eszköze az orvos szakértői vélemény - Az orvos büntetőjogi felelőssége tanfolyam VIII.

Az orvosi tevékenységgel kapcsolatban bekövetkező egészségkárosodás és halál egy része az orvosi tevékenységnek az általános veszélyességére is visszavezethető, míg más része felveti a különböző felelősségi formák lehetőségét.

Feltöltve: 2013-04-10 | Kategória: Med. et Jur.

Bizonyítási nehézségek az „orvosi műhiba” ügyekben ügyészi szemmel - Az orvos büntetőjogi felelőssége tanfolyam VII.

Az orvosi műhiba konvencionális, általános elnevezés, a törvényben ilyen megfogalmazással nem szerepel, fogalma a legáltalánosabban akként határozható meg, hogy e körbe tartozik az orvosi hivatás gyakorlása közben az orvos által elkövetett olyan hiba, amely a gondjaira bízott beteg egészségének megkárosítását, vagy annál súlyosabb eredményt idézhet elő.

Feltöltve: 2013-04-10 | Kategória: Med. et Jur.

Az egészségügyi dolgozók büntetőjogi felelőssége II. - Az invazív beavatkozásokkal összefüggésben bekövetkező műhibák. Az orvos büntetőjogi felelőssége tanfolyam VI.

A legnagyobb visszhangot rendszerint az váltja ki, amikor a műtét során idegen test marad a beteg testében. Gyakrabban fordulhatnak elő még műhibák olyan esetekben, amikor az orvos a beteg által nem várt területen is műtéti beavatkozást hajt végre, vagy esetleg a műtét után jelentkeznek szövődmények.

Feltöltve: 2013-03-14 | Kategória: Med. et Jur.

Az egészségügyi dolgozók büntetőjogi felelőssége I. - Az ítélkezési gyakorlat tükrében. Az orvos büntetőjogi felelőssége tanfolyam V.

Az orvos akkor vonható felelősségre a foglalkozásának gyakorlásával összefüggésben előidézett hátrányos következményekért, ha foglalkozása szabályainak megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból (vagy szándékosan) közvetlen veszélynek teszi ki, testi sértést vagy annál súlyosabb károsodást okoz.

Feltöltve: 2013-03-14 | Kategória: Med. et Jur.

Új bűncselekmény? „Foglalkozás körében elkövetett segítségnyújtás gondatlan elmulasztása” - Az orvos büntetőjogi felelőssége tanfolyam IV.

Az orvos büntetőjogi felelőssége a hatályos jog szerint az esetek túlnyomó többségében a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekményeként vetődik föl. Kivételes esetben emberölés, testi sértés, még ritkábban pedig a Btk. XII. fejezet II. cím szerinti Az egészségügyi beavatkozás, az orvostudományi kutatás rendje és az egészségügyi önrendelkezés elleni bűncselekmények körébe esik az eljárás.

Feltöltve: 2013-02-14 | Kategória: Med. et Jur.

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés - Az orvos büntetőjogi felelőssége tanfolyam III.

„Nem tudunk csodát tenni” – mondják gyakran az orvosok. A racionálisan gondolkodó ember – még ha gyakran lehetetlen is – megpróbálja ezt tudomásul venni. A jog, azon belül a büntetőjog sem várja, várhatja el, hogy az orvos minden esetben sikerrel vegye fel a harcot a betegséggel, a halállal.

Feltöltve: 2013-02-14 | Kategória: Med. et Jur.

A büntetőjogi felelősséget kizáró okok - Az orvos büntetőjogi felelőssége tanfolyam II.

A büntetőjog egyik legfontosabb területe a büntetőjogi felelősség tana. A büntetőjogi felelősség alatt azt a kötelezettséget értjük, mely alapján a bűncselekményt elkövető személy vállalja a cselekménye miatti büntetőjogi következményeket. A felelősség a bűncselekmény hatása és jogi következménye. A büntetőjogi felelősség feltétele a bűncselekmény elkövetése.

Feltöltve: 2013-01-10 | Kategória: Med. et Jur.

Legelső Előző 11 12 13 14 15 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld