Az ultra-feldolgozott élelmiszerek fogyasztása ugyanolyan káros lehet, mint a dohányzás
dohányzástáplálkozásultrafeldolgozott élelmiszer2025.10.30.
Forrás:
www.scitechdaily.com
1 perces olvasási idő
Egyre több kutatás igazolja, hogy az ultra-feldolgozott élelmiszerek (UPF-ek) fogyasztása komoly egészségügyi kockázatot jelenthet – olyannyira, hogy hosszú távon a dohányzásnál is ártalmasabb lehet. Az UPF-ek – mint például a szénsavas üdítők, csomagolt nassolnivalók és feldolgozott húsok – gyakran tartalmaznak mesterséges adalékokat, de nélkülözik az alapvető tápanyagokat. Ezek az ételek a modern étrend jelentős részét teszik ki: az Egyesült Államokban a felnőttek étrendjének 60%-át, a gyermekekének pedig akár 70%-át is.
Kedves Olvasó!
Ezt a cikket teljes terjedelmében csak regisztrált tagjaink érhetik el.
Ha Ön már korábban regisztrált a DRportalon, akkor , vagy pedig