kutatás

A gluténmentesen étkezőket segítheti a Semmelweis élelmiszeripari innovációja

A hagyományos gluténmentes snackeknél több rostot és fehérjét tartalmaz az a növényi alapú gluténmentes keksz, melyet a Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszéke fejlesztett ki. Az élelmiszeripari innováció és kutatás választ ad a gluténmentes termékeket jellemző kiegyensúlyozatlan tápanyagtartalom problémára és a minimális ökológiai lábnyommal készülő egészségvédő élelmiszerek iránti keresletnövekedésre is.
2025.07.25. Életstílus

Újabb áttörés az ALS elleni harcban

A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán végzett kutatásnak köszönhetően néhány lépéssel közelebb került a tudomány az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) legyőzéséhez.
2025.07.25. Hírek

Egy herpeszvírus hozhat áttörést a rák elleni küzdelemben

A Michigani Egyetem kutatói a közelmúltban ismertették, hogy egerekkel végzett vizsgálatok során megállapították, hogy egy herpeszvírusból származó fehérje meghosszabbította a rákellenes T-sejtek élettartamát, ami ahhoz vezetett, hogy a tumorok növekedése lelassult.
2025.06.05. Hírek