Főoldal » Szakterületek » Diabetológia

Mi a Sweet szindróma?

Kép
 
Új terápiás lehetőség húgyúti fertőzésekben APAGBI: A kamaszoknál meg kell vizsgálni a műtét előtti VTE profilaxis szükségességét Az FDA jóváhagyta a betrixaban VTE profilaxisra történő alkalmazását Van, ami kiváltja a rákkeltő vérnyomáscsökkentőt, de tízszer-hússzor drágább A beteg mást tapasztal, mint amit az orvos gondol KSH-jelentés, 2017: Drámai számok jellemzik az egészségügyet Borszerdákat szervez a Nemzeti Galéria A szerzetes, aki egy dinasztiát vitt magával a sírba Ezek most a legjobb (ingyenes) vírusirtó programok - telepítse a gépére!
Durva drágulás a magyar rezsidíjaknál és az egészségügyben,,Nem csodálkozom a képviselőknek jut mi meg mehetünk el a magyar földről máshová dolgozni.Mi lesz mé...''Új szuperkórház, ahol minden beteget VIP-vendégként kezelnek,,Hol lesz ez, magánkórház lesz, vagy mehetnek ide ingyen az Egészségügyi hozzájárulást fizető, terül...''Csak a doktor lelkiismerete az ellátás színvonalának garanciája,,Kb. 30 évvel ezelőtt néhány évig kollegiális vezető háziorvos voltam, ellenőriztem a kollégákat, se...''Még mindig több mint 300 praxis betöltetlen,,Konkrét példa : - Ideális praxisomat ajánlottam kórházi fiatal szakorvosjelölteknek és udvariasan ...''Ártalmas is lehet a gluténmentes étrend,,.''

Diabetológia

Friss irányelvek a Clostridium difficile fertőzés kezeléséhez

Az Amerikai Gasztroenterológiai Kollégium Dr. Chris Surawicz és Dr Larry Brandt vezetésével 2013-ban iránymutatást adott ki, amely igen hasznos bizonyíték-alapú javaslatokat nyújtott a Clostridium difficile fertőzést (CDI) kezelő orvosok számára.

Feltöltve: 2018-07-17 | Kategória: Diabetológia

A diagnosztizálatlan diabetes azonosítása

Az Annals of Internal Medicine szakfolyóirat júniusi online kiadásában megjelent vizsgálat eredménye szerint egy egymintás diabetes megerősítő teszt a későbbi diagnózisra nézve erős pozitív prediktív értékkel bír.

Feltöltve: 2018-07-12 | Kategória: Diabetológia

A leggyakoribb diabetes gyógyszer enyhíti a nikotin megvonás tüneteit is

Az amerikai Perelman Egyetem és Johns Hopkins Egyetem új kutatása szerint a diabetes mellett a demencia és bizonyos daganatos betegségek kezelésében is segítséget nyújtó metformin a nikotin megvonás tüneteit is enyhíti.

Feltöltve: 2018-07-02 | Kategória: Diabetológia

A terhesség előtti fittség csökkenti a terhességi diabetes rizikóját

A Medicine & Science in Sports & Exercise szakfolyóirat márciusi online kiadásában megjelent tanulmány eredménye szerint a terhesség előtti fittebb fizikai állapot csökkenti a gestatios diabetes mellitus (GDM) kockázatát.

Feltöltve: 2018-06-13 | Kategória: Diabetológia

EMPA-REG eredmények: renoprotekció

A tizenöt éve irbesartannal (IDNT) és a losartannal végzett (RENAAL) tanulmányok befejezése óta nem történt új vizsgálat engedélyezett gyógyszerrel diabéteszes nephropathia kezelésére 2-es típusú cukorbetegségben (T2DM) és nephropathiában szenvedő betegeknél.

Feltöltve: 2018-05-29 | Kategória: Diabetológia

Csaknem megduplázódott az elhízott gyermekek száma az elmúlt húsz évben

Csaknem megduplázódott az elhízott gyermekek száma az elmúlt húsz évben, ennek leggyakoribb oka a helytelen korai táplálás - közölte az Első 1000 Nap Program és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége az európai elhízás elleni nap alkalmából az MTI-vel.

Feltöltve: 2018-05-22 | Kategória: Diabetológia

Miért válasszuk az SGLT2 inhibitort?

Az antihiperglikémiás kezelések hagyományosan a β-sejt aktivitását, az inzulinérzékenységet vagy a szövetek glükóz felvételét célozzák meg a diabetes mellitusban szenvedő betegek plazma glükózszintjének normalizálására.

Feltöltve: 2018-05-22 | Kategória: Diabetológia

Ma van a Coeliakia Nemzetközi Napja!

Május 16. a Coeliakia Nemzetközi Napja, ennek kapcsán egy áttekintő összefoglalót ajánlunk a figyelmükbe. A lisztérzékenység Európában a leggyakoribb krónikus, élelmiszer által kiváltott betegség, amit az esetek 80 százalékában még mindig nem vagy csak nagyon későn ismernek fel.

Feltöltve: 2018-05-16 | Kategória: Diabetológia

A diabeteszes vese patofiziológiája: nefrocentrikus perspektíva

A cukorbetegek 20-40%-ában alakul ki nefropátia, a diabéteszes nefropátia a végállapotú veseelégtelenségnek továbbra is leggyakoribb oka.

Feltöltve: 2018-05-15 | Kategória: Diabetológia

A tudományon kívül is van élet - Interjú Dr. Fekete Andreával

Dr. Fekete Andrea immár 20 éve dolgozik az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán, hét éve vezeti az SE-MTA Lendület Diabétesz Kutatócsoportot, ahol a többi között a cukorbetegséget, illetve annak szövődményeit – vesekárosodás, depresszió – vizsgálják.

Feltöltve: 2018-05-11 | Kategória: Diabetológia

Az 1-es típusú diabetes mellitus és a memória

A betegek a memória kódolósa során a parietális kéreg superior területén jóval erősebb idegi reakciókat mutatnak.

Feltöltve: 2018-05-09 | Kategória: Diabetológia

A kardiovaszkuláris kimenetelű vizsgálatok eredményeinek lefordítása a klinikai gyakorlatra

A Közép-Kelet Európai Diabétesz Szakértői Csoport javaslatai (Central and Eastern European Diabetes Expert Group, CEEDEG)

Feltöltve: 2018-05-08 | Kategória: Diabetológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld