Főoldal » Szakterületek » Diabetológia

Egyre több beteg használja reumatikus és ízületi problémákra az ún. lóbalzsamot.

 
 
Kutatások alapján a viselhető szívritmus figyelők alkalmazhatóak a hipoglikémia korai észlelésére A fiúk esetében a BMI pubertáskori változása növeli a felnőttkori szívelégtelenség kockázatát Kivonják a piacról a daclizumabot Egy egész korosztály vállhat védtelenné Családok, orvosok is szavazhatnak az év védőnőjére Hajrájához érkezett Az év praxisa pályázat! Így néz ki a világ legnagyobb óceánjárója Jó hír érkezett a dohányosok számára Hollywood aranykorának borzalmas bűnei
Miért élve főzik meg a homárt?,,Nem kell homárt enni, és ez, azt hiszem, nem eshet nehezünkre !''A világ 30 legrégibb orvosi egyeteme - 1. rész,,[email protected]''Nagyot változik a magánegészségügyi piac,,A minőséget az ott rendelő orvos fémjelzi, akiért a beteg elmegy a rendelésre. Ha nem kap megfelelő...''Merevedési zavart okozhatnak a pornófilmek? 1. rész,,Más a pornó és más egy jó nő.Engem mindig a nők tanítottak,aztán én őket,de van egy bevezető játék ...''Azonosították az Árpád-háziak DNS-ét,,Látható mekkorát hazudott történetírásunk a honfoglalásról és az eredetünkről, látható mennyire iga...''

Diabetológia

Kutatások alapján a viselhető szívritmus figyelők alkalmazhatóak a hipoglikémia korai észlelésére

Az Endokrinológusok Társaságának éves találkozóján egy holland kutatócsoport prezentálta adatait, mely bemutatta, hogy a viselhető vitális figyelőeszközök alkalmasak a 1. Típusú diabétesz betegek hipoglikémiás tüneteinek észlelésére, a szívritmus mérése által.

Feltöltve: 2018-04-19 | Kategória: Diabetológia

Az Amerikai Diabétesz Társaság (ADA) új irányelve – mik a legfőbb változások?

Az Amerikai Diabétesz Társaság (ADA, The American Diabetes Association) 2018-ra kiadott irányelveiben új ajánlásokat fogalmaz meg a diabétesz kezelésének több pontján.

Feltöltve: 2018-04-17 | Kategória: Diabetológia

Az étrend és az öregedéssel járó macula degeneráció kapcsolata

A fejlett országokban a látásromlás fő oka az öregedéssel járó macula degeneráció (AMD). Az Egyesült Államokban közel 2 millióan szenvednek a betegség előrehaladott formájában, amely a központi látásért felelős retina részét képező macula károsodásával jellemezhető.

Feltöltve: 2018-04-16 | Kategória: Diabetológia

Az SGLT-2 gátlók biztonságossága-fókuszban az empagliflozin

A nátrium-glükóz kotranszporter-2-(SGLT2) gátlók az orális antidiabetikumok egy új, ígéretes csoportját képezik, teljesen újszerű mechanizmussal csökkentik a vércukorszintet.

Feltöltve: 2018-04-10 | Kategória: Diabetológia

A KDIGO közzétette a CKD-MBD kezelésére vonatkozó 2017-es irányelveit

Az Improving Global Outcomes (KDIGO) munkacsoport korszerűsítette iránymutatását és az Annals of Internal Medicine orvosi szaklap februári online kiadása közölte.

Feltöltve: 2018-04-03 | Kategória: Diabetológia

A fogyás enyhíti a krónikus fájdalmakat

A kalóriák visszafogása javítja a fájdalom térbeli eloszlását és enyhíti a depressziót.

Feltöltve: 2018-03-20 | Kategória: Diabetológia

Cukrot kezeljük, vagy a beteget? Az SGLT2-gátlók helye a 2-es típusú cukorbetegek kezelése során

Felvetődött az a remény, hogy az SGLT2-gátlók a CV végpontokat is csökkenteni fogják. Az első készítmény mellyel igazolták a kedvező CV eredményeket az empagliflozin volt. Az EMPA-REG OUTCOME vizsgálatba több mint 7 ezer már CV betegségben szenvedő 2-es típusú cukorbeteget (T2DM) vontak be.

Feltöltve: 2018-03-13 | Kategória: Diabetológia

Menopauza (2017-es iránymutatások)

A menopauzás tüneteket mutató nők hormonkezelése a cardiovascularis kockázati tényezők, az életkor és a menopauza jelentkezése óta eltelt időtartamának figyelembevételén alapul.

Feltöltve: 2018-03-08 | Kategória: Diabetológia

Paradigmaváltás a 2-es típusú cukorbetegek kezelésében, a kardiovaszkuláris kimenetelű vizsgálatok hatása

A 2-es típusú cukorbetegség leggyakrabban alkalmazott gyógyszere jelenleg a metformin, melynek elsődleges alkalmazása a UKPDS vizsgálat adataira alapul, azonban metodikai hibák miatt többször megkérdőjelezték. Emiatt is régóta várt, hogy bizonyítékot nyerjen, hogy egy antidiabetikum csökkentheti-e a kardiovaszkuláris (CV) eseményeket.

Feltöltve: 2018-03-06 | Kategória: Diabetológia

Klinikai gyakorlati iránymutatás - hypertonia kezelése

A diabetesben szenvedő hypertoniás betegek vérnyomását minden rutin vizsgálatkor ellenőrizni kell.

Feltöltve: 2018-02-27 | Kategória: Diabetológia

A diabetes kezelésének új korszaka

2016-ban az FDA jóváhagyta a mesterséges hasnyálmirigy alkalmazását. A berendezés ellenőrzi a vércukorszintet és automatikusan adagolja az inzulint, vagyis alapvetően azt teszi, amit egy egészséges hasnyálmirigy.

Feltöltve: 2018-02-14 | Kategória: Diabetológia

Az empagliflozin helye a diabétesz kezelésében

A 2-es típusú cukorbetegség kezelése egyre jelentősebb egészségügyi és gazdasági kihívást jelent. Jelenleg világszerte több mint 387 millió embert érint, becslések szerint 2035-re ez a szám várhatóan 592 millióra emelkedik.

Feltöltve: 2018-02-06 | Kategória: Diabetológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld