Főoldal » Szakterületek » Diabetológia
Félő, hogy nem lesz meg év közepére a világszintű nyájimmunitás Az influenzaoltás védhet a koronavírus ellen is Elégtelen pajzsmirigyhormon-pótlás és kórházi kimenetel Jobb kezekben lehet Pintér Sándornál az egészségügy, mint Káslernél volt Megfejtették a hirtelen csecsemőhalál szindróma okát? A nőket és a cukorbetegeket veszélyezteti a befagyott váll szindróma Az újrahasznosítás és a lassulás jegyében jön a Műtárgyak éjszakája Betegségre is utalhat ha semmit sem tudunk kidobni Európa első gluténjelző segítőkutyája magyar
A vakcinák biztonságosak az állapotos nők számára, sőt csökkentik a halvaszülés kockázatát,,https://rumble.com/v14ybqt-drs-malone-mccullough-yeadon-s-cole-a-vakcinkrl-s-a-kormny-zsarnoksgrl.h...''Mesés kastélyparkok Magyarországon,,[email protected]''Koronavírus: egyre több oltott hal meg az Egyesült Államokban,,Hányszor oltottak?''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,SŐŐŐŐŐT, már Fritz Tamás is felébredt, és már ő maga is ébresztget: https://magyarnemzet.hu/veleme...''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,Látva a számokat, úgy tűnik, hogy kezd ébredezni a nemzet már a második kísérleti oltás után...''

Diabetológia

Tavaszi zsongás a nyár küszöbén – Hogyan együnk, hogy jól legyünk?

Január, február, itt a nyár - tartja a mondás. A köztes időben az időjárási szempontból is igen szeszélyes tavaszi hónapok is feladják a leckét, testileg-lelkileg egyaránt.

Feltöltve: 2022-05-02 | Kategória: Diabetológia

Hogyan együnk húsvétkor okosan?

A karácsony mellett a húsvét a másik olyan nagy ünnep az évben, amikor a lakomáé a főszerep. Különösen azért érdemes átgondolni, hogy mi és milyen arányban kerül a húsvéti asztalra, mert hagyományosan egy böjti időszakot törünk meg az ünnepi étkezéssel.

Feltöltve: 2022-04-12 | Kategória: Diabetológia

Hogyan étkezzünk a menopauza idején?

A változó kor meghatározó időszaka a női létnek, amelyre érdemes felkészülni táplálkozási szempontból is. Egyetlen és általános étrendi ajánlás nem létezik. A szervezet ösztrogénhiányos állapotát fitoösztrogénekkel és a már nem védett szervrendszereket betegséget megelőző tápanyagokkal kell támogatni.

Feltöltve: 2022-04-06 | Kategória: Diabetológia

Videón a diabéteszterápia jin-jang-ja

Az amerikai és európai diabétesz társaságok legfrissebb állásfoglalása a bázis inzulin és GLP-1RA fix arányú kombinációját a nagyon magas hatékonyságú diabétesz terápiák közé sorolja, és többek között javasolja a 2-es típusú diabéteszes betegek terápiájának intenzifikációjára. Nézze meg a videót!

Feltöltve: 2022-03-11 | Kategória: Diabetológia

A bázis inzulin és a rövid hatású GLP-1RA fix kombinációja a diabéteszterápia jin-jang-ja

Az FRC-k hosszú hatású bázis inzulin és a rövid hatású GLP-1RA egymást kiegészítő hatásának köszönhetően az éhomi és a posztprandiális vércukorszintet egyaránt képesek csökkenteni. Míg a bázisinzulin a glukoneogenezis gátlása révén hat, addig a GLP-1RA a glukózfüggő inzulinelválasztást támogatja, így lényegében kettős HbA1c kontroll valósul meg.

Feltöltve: 2022-03-08 | Kategória: Diabetológia

Mindent a gyorsfagyasztott és mirelit termékekről

A tél végéhez közeledve az éléskamrák egyre üresebbé válnak, készülnek a zsenge, friss termények befogadására. Lassan kezdetét veszi a böjti időszak is, amely ismételten a testi-lelki megújulás lehetőségét rejti magában. Keressük azokat az élelmiszereket, amelyek rendszeres fogyasztása segíti egészségünk megőrzését. Figyelmünk elsők között a zöldségek és gyümölcsök felé fordul. Vajon eleget fogyasztunk belőlük?

Feltöltve: 2022-03-03 | Kategória: Diabetológia

Torkos csütörtök cukorbetegen?

Február a farsang fő időszaka, amely idén március 2-ig azaz hamvazószerdáig tart. Az evés-ivás, a nagy lakomák szerves részei a farsangi mulatságoknak és a báli szezonnak, ami a magyar népszokás részeként a torkos csütörtökben csúcsosodik ki. A nagyböjt előtt sokan a szokásosnál is mohóbban fogyasztanak zsírban és szénhidrátban gazdag, a farsanghoz köthető ételeket, mint például farsangi fánkot. A cukorbetegek az év ezen időszakában hatalmas kisértésnek vannak kitéve és nagyon nehéz megállni a farsangi túlkapásokat.

Feltöltve: 2022-03-01 | Kategória: Diabetológia

Fontos mese: Az életet megédesítő dolgokról

Testünknek az élethez változatos táplálkozásra, különböző tápanyagokra van szüksége. Fontos, hogy étrendünk megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazza a főbb tápanyagokat, hiszen a helyes táplálkozási szokások védik az egészségünket míg a helytelen szokások megbetegíthetnek. A valaha tapasztalt hiánygazdasághoz képest ma elképesztő mértékű túlkínálat van az életet megédesítő finomságokból köztük a szénhidrátokból is. Ezen túl az „olcsósági versenyben” sokszor az XXL kiszerelés a nyerő és az kerül be a fogyasztói kosárba. Hogyan tudjuk pácienseink figyelmét a mai világban a helyes mértékletes táplálkozásra irányítani? Hogyan tudjuk őket egyszerű tanácsokkal vezetni?

Feltöltve: 2022-02-08 | Kategória: Diabetológia

Gyula, a dinamikus

Gyula élete a mozgásban rejlett. Na, nem a testmozgásban, hanem a tömegek mozgatásában. Véletlenül se gondoljanak súlyokra vagy kilogrammokra. Gondoljanak inkább a tömegközlekedésre, de az lesz a legjobb, ha a 67-es buszra gondolnak, amely Rákoskeresztúrról megy az Örs vezér térre.

Feltöltve: 2021-11-25 | Kategória: Diabetológia

Zsuzsi néni, az eminens pedagógus

Zsuzsi néni már gyereknek is pedáns volt, szerette a fehér lakkcipőt, amit születésnapjára kapott. Minden nap letörölte puha ronggyal, hogy másnap újra felvehesse az iskolába. Szavalt az ünnepélyeken, őrsnaplót vezetett. A hozzáállása felnőtt korában sem változott. Nem is tudja pontosan, mikor csúszott először hiba a „számításába”.

Feltöltve: 2021-11-18 | Kategória: Diabetológia

Fut-árral szemben, avagy a rohanó élet dilemmái

Tibor számára nincs megállás. Házhoz viszi a bevásárlást, egész álló nap lót-fut, több száz kilót megmozgat, nem számítva saját 102 kilós termetét (BMI 31). Csupán 48 éves, de régóta krónikus betegséggel éli mindennapjait: 2012 óta hipertóniás, 2015 óta 2-es típusú cukorbeteg.

Feltöltve: 2021-10-07 | Kategória: Diabetológia

A karanténba kényszerült zenetanárnő esete

Lenke néni nyugalmazott zenetanárnő, főállású szupernagyi és 2008 óta T2DM beteg. Egyik mutatványa a szinkron palacsintasütés – akár 50 palacsinta röpke 1 óra alatt. Ez önmagában is nagy teljesítmény, de hogy évek óta ellen tud állni az unokáknak készített nyalánkságoknak, az már szinte világszám.

Feltöltve: 2021-09-22 | Kategória: Diabetológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld