Főoldal » Szakterületek » Diabetológia

Egyre több beteg használja ízületi- és porcproblémákra a zöldkagyló-kivonatot.

 
Halált okozhat a kevés alvás Kifejezetten hatékony a larotrectinib a daganatos megbetegedések kezelésében Terápiás ajánlás a diabetes és osteoporosis együttes előfordulására A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik meg Csökken a kórházi fertőzések száma Agydaganatot gyógyíthat a zikavírus Az ember, aki hazatért - Váli Péter Száz éve született Szabó Magda
A szürke százmilliárd árnyalata,,teljes igény nélkül: egyeseket az OEP befogad , ez diszkrimináció. A magánrendelésekbe tereli a bet...''A szürke százmilliárd árnyalata,,Azt hiszem egy őszinte mondat kimaradt: Így befektetőként rontani tudnám a kevésbé tőkeerős konkure...''Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''

Diabetológia

Terápiás ajánlás a diabetes és osteoporosis együttes előfordulására

Egy áttekintés alapján, amely azt vizsgálta, hogy a 2-es típusú diabetes kezelése milyen hatást gyakorol a csontokra, valamint azt, hogy az osteoporosis kezelése milyen hatással van a glikémiás kontrollra, görög kutatók kidolgoztak egy algoritmust azon betegek kezelésére, akik egyszerre mindkét betegségben szenvednek.

Feltöltve: 2017-09-21 | Kategória: Diabetológia

Friss klinikai vizsgálati eredmények: nagymértékben csökkenthető a vérzéses szövődmények incidenciája antikoaguláns kezelés során

Pitvarfibrillációban szenvedő, sztentbeültetésen áteső betegek körében a Pradaxa® (dabigatrán-etexilát) kettős terápia esetében kevesebb major vérzéses esemény fordult elő, mint a warfarint tartalmazó hármas terápia esetében (x)

Feltöltve: 2017-09-15 | Kategória: Diabetológia

A hőmérséklet növekedésével párhuzamosan nő a gestatios diabetes mellitus veszélye

Kanadai kutatók szerint minél magasabbra szökik a kinti hőmérő higanyszála, annál nagyobb a gestatios diabetes veszélye. A kutatók megállapították, hogy a harminc napos átlaghőmérséklet minden 10 Celsius fokos emelkedése a gestatios diabetes mellitus 6-9%-os relatív kockázatnövekedésével járt.

Feltöltve: 2017-08-14 | Kategória: Diabetológia

A hosszú távú metformin kezelés nem rontja a kognitív teljesítményt

A Diabetes Care szakfolyóirat online kiadásában megjelent elemzés szerint a diabeteses betegek hosszú távú metformin kezelése nem társul a kognitív teljesítmény romlásával, vagyis biztonsággal alkalmazható a diabetes megelőzésére.

Feltöltve: 2017-08-01 | Kategória: Diabetológia

Ígéretes eredményeket hozott az amerikai diabetes megelőzési program első négy éve

A Diabetes Care szakfolyóiratban megjelent beszámoló alapján az amerikai Országos Diabetes Megelőzési Program (US National Diabetes Prevention Program, DPP) első négy éve ígéretes eredményeket hozott.

Feltöltve: 2017-07-21 | Kategória: Diabetológia

Diabetológiai készítmény nyerte az „Év Gyógyszere 2016” díjat

Az Év Gyógyszere-díjat a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítéli oda minden évben egy olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában.(x)

Feltöltve: 2017-06-12 | Kategória: Diabetológia

Távgyógyászattal csökkenthető a diabeteses retinopathia szűrés várakozási ideje

A JAMA Internal Medicine szakfolyóirat online kiadásában megjelent tanulmány eredménye alapján egy nyilvános egészségügyi biztonsági hálóval csökkenthető a diabeteses retinopathia szűrés várakozási ideje és javítható a szűrés aránya a háziorvosi rendelőben működtetett távgyógyászattal.

Feltöltve: 2017-05-17 | Kategória: Diabetológia

Új irányelv a metformin kiterjesztett használatára és az obezitas új terminológiája

Az Amerikai Orvos Kollégium (American College of Physicians, ACP) frissített irányelve megerősíti a szervezet azon javaslatát, mely szerint továbbra is a metformin a 2-es típusú diabetes legjobb elsővonalas orális terápiája.

Feltöltve: 2017-03-06 | Kategória: Diabetológia

Semaglutide és cardiovascularis kimenetelek 2-es típusú diabetesben szenvedő betegeknél

A cardiovascularis (CV) halálozás, nonfatális myocardialis infarctus (MI) vagy nonfatális stroke jelentősen ritkábban fordult elő azoknál a magas CV kockázatú, 2-es típusú diabetesben szenvedő betegeknél, akik semaglutide kezelésben részesültek, a placebo terápiában részesült betegekhez képest.

Feltöltve: 2017-01-26 | Kategória: Diabetológia

Új irányelv a fizikai aktivitásra cukorbetegség esetén

Az új irányelv 30 percenkénti rövid mozgást javasol. Az Amerikai Diabetes Társaság (American Diabetes Association - ADA) frissítette a cukorbetegek számára kiadott, rendszeres fizikai aktivitásról szóló átfogó iránymutatását, melyben általánosságban kevesebb napközbeni mozgásszegény időszakot javasol.

Feltöltve: 2016-11-11 | Kategória: Diabetológia

MDT regionális kongresszusa és az MDT Családorvosi, Edukációs, Metabolikus és Genetikai munkacsoportjának továbbképzõ rendezvénye

Vezető hazai szakemberek részvételével a kongresszus plenáris ülésein áttekintésre kerülnek a diabetológia fejlődési irányai, az új terápiás lehetőségek. A továbbképzés programját workshopok és pro/contra viták fogják színesíteni.

Feltöltve: 2016-10-20 | Kategória: Diabetológia

A 2-es típusú diabetesben szenvedő kamaszok szürkeállománya megváltozik

A Cincinnati gyermekkórház kutatói szerint a 2-es típusú diabetesben szenvedőknél jelentősen megváltozik az agy szürkeállományának teljes térfogata, valamint a látásért, hallásért, memóriáért, érzelmekért, beszédért, döntéshozatalért és önkontrollért felelős agyterületek szürkeállományának térfogata.

Feltöltve: 2016-10-13 | Kategória: Diabetológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld