Főoldal » Szakterületek » Diabetológia
Amerikában már az öt év felettieknek is jön a kétkomponensű Covid-oltás 5 tudnivaló az ehrlichiosisról és az anaplazmózisról Statinterápia és az izmok Kutatásra 943 milliót nyert a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium Nem a beteg dönti el, hogy MR- vagy CT-berendezéssel vizsgálják! MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége Léteznek csodaszerek másnaposság ellen Állatvédő alapítványt hoz létre a kormány Hasznos tápanyagok a mentális jólétért
MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,A kormány folyamatosan hazudik.''MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,Országos Kórházi Főigazgatóság. Hazudtok.''Enyhe csökkenést mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,Megoldom a rejtvenyt: 20 helyen emelkedett -tehat a szeptemberi iskola es ovoda kezdessel terjed a...''Az Amerikai Hematológiai Társaság irányelvei a COVID-19-ben alkalmazott antikoagulálásról,,Ez egy olyannrtegség, hogy antikoag. profilaxist kell! Addig amíg a DDimer nem normalizálódik.!!!!''Csak azok kaphatnak az omikron-variánsra fejlesztett vakcinából, akiknek még nincs negyedik oltásuk,,A 3. emlekeztető oltasról szeretnénk hallani/olvasni, amely a jelenleg elterjedt koronavírus-mutáns...''

Diabetológia

Hogyan és mit igyanak a kismamák és a kisbabák

A megfelelő folyadékfogyasztás – különösen kánikulában – mindenki számára létfontosságú. Ezen belül külön csoportot képeznek a várandósok, szoptatós kismamák és a kisbabák.

Feltöltve: 2022-08-11 | Kategória: Diabetológia

Megfelelő az aszpirin körüli kommunikáció?

Bonyolult kérdés, hogy kinek kellene aszpirint szednie, és az ezzel kapcsolatos nyilvános üzenetek esetenként zavarosak, - mondta egy előadó a ’Heart in Diabetes CME’ konferencián.

Feltöltve: 2022-07-21 | Kategória: Diabetológia

Suliqua toll hatáserősség és kezdődózis választás - A 10-20-30-as szabály

A diabétesz előrehaladtával az egyes antidiabetikus terápiák kombinálásával érhetőek csak el a terápiás célok. A Suliqua a diabétesz karrier több pontján is beilleszthető a terápiába. Nézze meg az alábbi videón, hogyan alkalmazandó a 10-20-30-as szabály!

Feltöltve: 2022-05-24 | Kategória: Diabetológia

Tavaszi zsongás a nyár küszöbén – Hogyan együnk, hogy jól legyünk?

Január, február, itt a nyár - tartja a mondás. A köztes időben az időjárási szempontból is igen szeszélyes tavaszi hónapok is feladják a leckét, testileg-lelkileg egyaránt.

Feltöltve: 2022-05-02 | Kategória: Diabetológia

Hogyan együnk húsvétkor okosan?

A karácsony mellett a húsvét a másik olyan nagy ünnep az évben, amikor a lakomáé a főszerep. Különösen azért érdemes átgondolni, hogy mi és milyen arányban kerül a húsvéti asztalra, mert hagyományosan egy böjti időszakot törünk meg az ünnepi étkezéssel.

Feltöltve: 2022-04-12 | Kategória: Diabetológia

Hogyan étkezzünk a menopauza idején?

A változó kor meghatározó időszaka a női létnek, amelyre érdemes felkészülni táplálkozási szempontból is. Egyetlen és általános étrendi ajánlás nem létezik. A szervezet ösztrogénhiányos állapotát fitoösztrogénekkel és a már nem védett szervrendszereket betegséget megelőző tápanyagokkal kell támogatni.

Feltöltve: 2022-04-06 | Kategória: Diabetológia

Videón a diabéteszterápia jin-jang-ja

Az amerikai és európai diabétesz társaságok legfrissebb állásfoglalása a bázis inzulin és GLP-1RA fix arányú kombinációját a nagyon magas hatékonyságú diabétesz terápiák közé sorolja, és többek között javasolja a 2-es típusú diabéteszes betegek terápiájának intenzifikációjára. Nézze meg a videót!

Feltöltve: 2022-03-11 | Kategória: Diabetológia

A bázis inzulin és a rövid hatású GLP-1RA fix kombinációja a diabéteszterápia jin-jang-ja

Az FRC-k hosszú hatású bázis inzulin és a rövid hatású GLP-1RA egymást kiegészítő hatásának köszönhetően az éhomi és a posztprandiális vércukorszintet egyaránt képesek csökkenteni. Míg a bázisinzulin a glukoneogenezis gátlása révén hat, addig a GLP-1RA a glukózfüggő inzulinelválasztást támogatja, így lényegében kettős HbA1c kontroll valósul meg.

Feltöltve: 2022-03-08 | Kategória: Diabetológia

Mindent a gyorsfagyasztott és mirelit termékekről

A tél végéhez közeledve az éléskamrák egyre üresebbé válnak, készülnek a zsenge, friss termények befogadására. Lassan kezdetét veszi a böjti időszak is, amely ismételten a testi-lelki megújulás lehetőségét rejti magában. Keressük azokat az élelmiszereket, amelyek rendszeres fogyasztása segíti egészségünk megőrzését. Figyelmünk elsők között a zöldségek és gyümölcsök felé fordul. Vajon eleget fogyasztunk belőlük?

Feltöltve: 2022-03-03 | Kategória: Diabetológia

Torkos csütörtök cukorbetegen?

Február a farsang fő időszaka, amely idén március 2-ig azaz hamvazószerdáig tart. Az evés-ivás, a nagy lakomák szerves részei a farsangi mulatságoknak és a báli szezonnak, ami a magyar népszokás részeként a torkos csütörtökben csúcsosodik ki. A nagyböjt előtt sokan a szokásosnál is mohóbban fogyasztanak zsírban és szénhidrátban gazdag, a farsanghoz köthető ételeket, mint például farsangi fánkot. A cukorbetegek az év ezen időszakában hatalmas kisértésnek vannak kitéve és nagyon nehéz megállni a farsangi túlkapásokat.

Feltöltve: 2022-03-01 | Kategória: Diabetológia

Fontos mese: Az életet megédesítő dolgokról

Testünknek az élethez változatos táplálkozásra, különböző tápanyagokra van szüksége. Fontos, hogy étrendünk megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazza a főbb tápanyagokat, hiszen a helyes táplálkozási szokások védik az egészségünket míg a helytelen szokások megbetegíthetnek. A valaha tapasztalt hiánygazdasághoz képest ma elképesztő mértékű túlkínálat van az életet megédesítő finomságokból köztük a szénhidrátokból is. Ezen túl az „olcsósági versenyben” sokszor az XXL kiszerelés a nyerő és az kerül be a fogyasztói kosárba. Hogyan tudjuk pácienseink figyelmét a mai világban a helyes mértékletes táplálkozásra irányítani? Hogyan tudjuk őket egyszerű tanácsokkal vezetni?

Feltöltve: 2022-02-08 | Kategória: Diabetológia

Gyula, a dinamikus

Gyula élete a mozgásban rejlett. Na, nem a testmozgásban, hanem a tömegek mozgatásában. Véletlenül se gondoljanak súlyokra vagy kilogrammokra. Gondoljanak inkább a tömegközlekedésre, de az lesz a legjobb, ha a 67-es buszra gondolnak, amely Rákoskeresztúrról megy az Örs vezér térre.

Feltöltve: 2021-11-25 | Kategória: Diabetológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld