Főoldal » Szakterületek » Diabetológia

Egyre több beteg használja reumatikus és ízületi problémákra az ún. lóbalzsamot.

 
 
Új iránymutatás a diabeteses retinopathiával kapcsolatosan A védőoltások ritkán járnak súlyos reakciókkal Az elhízás és a daganatok kapcsolata A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Kötelező lehet a bárányhimlő elleni oltás Orvoselvándorlás - nem csak a bérek miatt mennek Találmány ami megvalósította Kodály Zoltán álmát Először a férfiak hordtak magassarkú cipőt Magyar bor a világ száz legjobb bora között
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Diabetológia

Új iránymutatás a diabeteses retinopathiával kapcsolatosan

Az Amerikai Diabetes Szövetség (ADA) új állásfoglalása a szervezet legutóbbi iránymutatása óta eltelt 15 év során a diabeteses retinopathia diagnosztizálásában és kezelésében elért haladást tükrözi.

Feltöltve: 2017-11-24 | Kategória: Diabetológia

Javítja-e a széklet transzplantáció az inzulin szenzitivitást?

Kutatók beszámolója szerint a sovány donortól származó fekális mikrobióta transzplantációja (FMT) átmenetileg javítja egyes metabolikus szindrómában szenvedő obes betegek inzulin szenzitivitását.

Feltöltve: 2017-11-21 | Kategória: Diabetológia

Meghosszabbítja-e a kávé vagy a tea a cukorbetegek életét?

A diabetesszel diagnosztizált betegek számára sok étel és ital kerül tiltólistára, ám egy új kutatás szerint a kávét és teát nem kell kiiktatniuk, mivel mindkettő segíthet megelőzni a betegek idő előtti halálozását. Legalábbis akkor, ha a diabetesben szenvedő beteg nőnemű.

Feltöltve: 2017-11-16 | Kategória: Diabetológia

Diabetes gyógyszer Parkinson-kór kezelésére?

Egy új, kis esetszámú vizsgálat eredménye arra utal, hogy a diabetes kezelésére alkalmazott exenatide a Parkinson-kór kezelésére is alkalmas lehet.

Feltöltve: 2017-10-12 | Kategória: Diabetológia

A korai menopauza fokozza a 2-es típusú diabetes veszélyét

Egy holland vizsgálat eredménye szerint minél korábban kezdődik a menopauza, annál nagyobb a diabetes kialakulásának veszélye. A vizsgálat eredményeit a Diabetologia szaklap közölte.

Feltöltve: 2017-09-29 | Kategória: Diabetológia

Terápiás ajánlás a diabetes és osteoporosis együttes előfordulására

Egy áttekintés alapján, amely azt vizsgálta, hogy a 2-es típusú diabetes kezelése milyen hatást gyakorol a csontokra, valamint azt, hogy az osteoporosis kezelése milyen hatással van a glikémiás kontrollra, görög kutatók kidolgoztak egy algoritmust azon betegek kezelésére, akik egyszerre mindkét betegségben szenvednek.

Feltöltve: 2017-09-21 | Kategória: Diabetológia

A hőmérséklet növekedésével párhuzamosan nő a gestatios diabetes mellitus veszélye

Kanadai kutatók szerint minél magasabbra szökik a kinti hőmérő higanyszála, annál nagyobb a gestatios diabetes veszélye. A kutatók megállapították, hogy a harminc napos átlaghőmérséklet minden 10 Celsius fokos emelkedése a gestatios diabetes mellitus 6-9%-os relatív kockázatnövekedésével járt.

Feltöltve: 2017-08-14 | Kategória: Diabetológia

A hosszú távú metformin kezelés nem rontja a kognitív teljesítményt

A Diabetes Care szakfolyóirat online kiadásában megjelent elemzés szerint a diabeteses betegek hosszú távú metformin kezelése nem társul a kognitív teljesítmény romlásával, vagyis biztonsággal alkalmazható a diabetes megelőzésére.

Feltöltve: 2017-08-01 | Kategória: Diabetológia

Ígéretes eredményeket hozott az amerikai diabetes megelőzési program első négy éve

A Diabetes Care szakfolyóiratban megjelent beszámoló alapján az amerikai Országos Diabetes Megelőzési Program (US National Diabetes Prevention Program, DPP) első négy éve ígéretes eredményeket hozott.

Feltöltve: 2017-07-21 | Kategória: Diabetológia

Diabetológiai készítmény nyerte az „Év Gyógyszere 2016” díjat

Az Év Gyógyszere-díjat a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítéli oda minden évben egy olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában.(x)

Feltöltve: 2017-06-12 | Kategória: Diabetológia

Távgyógyászattal csökkenthető a diabeteses retinopathia szűrés várakozási ideje

A JAMA Internal Medicine szakfolyóirat online kiadásában megjelent tanulmány eredménye alapján egy nyilvános egészségügyi biztonsági hálóval csökkenthető a diabeteses retinopathia szűrés várakozási ideje és javítható a szűrés aránya a háziorvosi rendelőben működtetett távgyógyászattal.

Feltöltve: 2017-05-17 | Kategória: Diabetológia

Új irányelv a metformin kiterjesztett használatára és az obezitas új terminológiája

Az Amerikai Orvos Kollégium (American College of Physicians, ACP) frissített irányelve megerősíti a szervezet azon javaslatát, mely szerint továbbra is a metformin a 2-es típusú diabetes legjobb elsővonalas orális terápiája.

Feltöltve: 2017-03-06 | Kategória: Diabetológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld