Főoldal » Szakterületek » Kardiológia 
 
Méhnyakrák szűrés Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2018. március Nem daganatos fájdalmak opioid kezelése A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Meghatározzák a leggyakoribb magyarországi daganatos betegségekre jellemző onkogenetikai eltéréseket Az ivóvízben lévő nitrát növeli a kolorektális rák kockázatát Mi a dekantálás és mikor van rá szükség? A kávékóstolás művészete Sötét bőrű, kék szemű lehetett a britek őse
150 gyermekorvos hagyná abba a gyógyítást,,Mikor jön rá Balogh Úr,hogy isten nem gyógyit?''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Egy szerény, stilisztikai megjegyzés: a pneumóniát nem "azonosítjuk", hanem felismerjük, kórismézz...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Annó a belszakvizsgán a tételem a vírus- és a bact. pneumonia diff. dg.-a volt. Azért ezt a kettőt ...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Kedves Olvasónk! Engedje meg, hogy szakmai vezetőnk, Dr. Rákóczi Éva válaszát tolmácsoljuk Önnek...''Milyen érzés meghalni?,,Nagyon tetszett a cikk. Egy 62 éves nő..''

Kardiológia

A hypertonia klasszifikációja és kezelése

Az ACC/AHA új iránymutatása a pre-hypertoniás állapotot nem rangsorolja, hanem két szintre osztja.

Feltöltve: 2018-02-22 | Kategória: Kardiológia

Mesterséges intelligencia az amerikai klinikákon

A program segítségével bármilyen információ hozzáférhető. Használatával az orvosoknak csak a releváns beszámolókon kell átfutniuk, ahelyett, hogy tucatnyi dokumentumot olvasnának át minden egyes beteg esetében.

Feltöltve: 2018-02-13 | Kategória: Kardiológia

A férfiaknál korábban jelentkezik a pitvarfibrilláció, mint a nőknél

Egy német tanulmány eredménye szerint a férfiaknál a nőkhöz képest egy évtizeddel hamarabb alakul ki a pitvarfibrillációnak nevezett veszélyes arrythmia.

Feltöltve: 2018-02-08 | Kategória: Kardiológia

Az empagliflozin helye a diabétesz kezelésében

A 2-es típusú cukorbetegség kezelése egyre jelentősebb egészségügyi és gazdasági kihívást jelent. Jelenleg világszerte több mint 387 millió embert érint, becslések szerint 2035-re ez a szám várhatóan 592 millióra emelkedik.

Feltöltve: 2018-02-06 | Kategória: Kardiológia

A rheumatoid arthritis magasabb kardiális és infekciós kockázatot jelenthet

Egy újabb adatelemzés arra utal, hogy a rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegeket fokozottan veszélyeztetik a súlyos fertőzések, a myocardialis infarctus (MI) és a szívkoszorúér betegség (CHD).

Feltöltve: 2018-02-05 | Kategória: Kardiológia

Új diabétesz terápiák az ajánlásokban

2017 februárjában jelent meg a Magyar Diabetes Társaság új, a cukorbetegség diagnosztizálását, kezelését, gondozását tartalmazó hivatalos irányelve. Ezen egészségügyi szakmai irányelv az Amerikai és Európai Diabetes Társaság ajánlásaival harmonizál. A benne foglalt ajánlások a diabétesz mellitusban szenvedő felnőtt betegekre vonatkozó, evidenciákon alapuló terápiás gyakorlatot tartalmazzák a megelőzés, szűrés, diagnosztizálás, illetve gondozás kérdésköre mellett.

Feltöltve: 2018-01-30 | Kategória: Kardiológia

Kardiovaszkuláris kockázatcsökkentési módszer a meditáció

Az Amerikai Szív Társaság működése során első alkalommal adott ki tudományos nyilatkozatot a meditációval kapcsolatban.

Feltöltve: 2018-01-24 | Kategória: Kardiológia

A sztatin a nagy kockázatú betegeknél megduplázza a diabetes kockázatát

Amerikai kutatók szerint a hosszú távú sztatin használata a 2-es típusú diabetes kialakulásával veszélyeztetett betegek hozzávetőleg 30%-ánál az ismert kockázati tényezők és potenciális változók beszámítása után is a betegség kockázatnövekedésével társult.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-01-19 | Kategória: Kardiológia

Az ADA frissítette a cukorbetegek hypertoniájának kezelésére vonatkozó ajánlásait

Az Amerikai Diabetes Társaság (ADA) új ajánlása szerint a cukorbetegek vérnyomását (BP) minden rutinvizsgálatkor ellenőrizni kell.

Feltöltve: 2018-01-17 | Kategória: Kardiológia

A diétás mítoszok lerombolása

Az 2015-2020-as Amerikai Étrendi Iránymutatás szerint az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásnak sokféle zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonafélét, alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes tejtermékeket, fehérjedús élelmiszereket és növényi olajféleségeket kell tartalmaznia, a lehető legkevesebb telített zsírral, transzzsírral, hozzáadott cukorral és sóval.

Feltöltve: 2018-01-16 | Kategória: Kardiológia

A szív és az elektromos cigaretta

Egy új vizsgálat eredménye szerint az elektromos cigaretták kigőzölgésében lévő nikotin hatására a szívben felszökhet az adrenalin szint, ami potenciálisan növelheti a szívroham és a hirtelen szívhalál kockázatát.

Feltöltve: 2018-01-09 | Kategória: Kardiológia

A marihuána fogyasztás növelheti a hypertonia okozta halálozás kockázatát

A National Health and Nutrition Examination Survey felmérés elemzésének eredménye alapján a marihuána használat megháromszorozza a hypertonia okozta halálozás veszélyét, ráadásul ez a veszély minden egyes év marihuána használattal tovább emelkedik.

Feltöltve: 2018-01-04 | Kategória: Kardiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld