Főoldal » Szakterületek » Kardiológia
Mikor adták ki az első orvosdoktori címet?
Kép
 
A direkt orális antikoagulánsok hogy teljesítenek antifoszfolipid szindrómában? Továbbra is csökken a szennyvíz koronavírus koncentrációja Hogyan hat a SARS-CoV-2 más légúti betegségekre? Megkezdődött a járványban dolgozó egészségügyiek munkabérelszámolása Csaknem 24 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a múlt héten Nyomásgyakorlási eszközök bevetésére készül az orvosi kamara Metrórelikviákra és buszokra is lehet licitálni a BKV weboldalán A vakond lett az év emlőse Kiderült miért okoz függőséget a csokoládé, de van kiút
Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A közvetlen link a cikk alján található.''Varázslatos tanösvény hazánkban, amit télen is érdemes megnézni,,+''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A NEAK oldala nagy. Őrülnék egy közvetlen linknek.''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,drgulyasnak: jelentem a kórházi főparancsnoknak : parancsmegtagadás miatt felkoncolás. Gyenge kifog...''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,Mi van, ha a beteg nem váltja ki a gyógyszert?''

Kardiológia

Kamrai ritmuszavar/hirtelen szívhalál megelőzésére vonatkozó 2022. évi ESC-irányelvek

A kamrai ritmuszavar (VA) és hirtelen szívhalál (SCD) kockázata az életkorral nő. A megjelenéskori életkor, az "életkori csúcs" és a potenciálisan SCD-hez vezető VA altípusa azonban különböző betegségek esetén eltérő.

Feltöltve: 2023-01-23 | Kategória: Kardiológia

A magas vérnyomás csapat-alapú kezelése a járóbeteg-ellátásban

A cikk célja volt áttekinteni a jelenlegi szakirodalmat a magas vérnyomással kapcsolatos úgynevezett csapat-alapú gondozási (TBC), azaz többszakmás felügyeletet biztosító beavatkozások ambuláns környezetben történő megvalósításának klinikai hatékonyságával és költséghatékonyságával kapcsolatban, és megvitatni a megvalósítással kapcsolatos kihívásokat.

Feltöltve: 2023-01-10 | Kategória: Kardiológia

Nem is olyan magas a stroke előfordulása COVID-19-ben?

A COVID-19-et gyakran társították a thrombotikus szövődmények fokozott kockázatával. A stroke megnövekedett valószínűségéről is beszámoltak, bár ennek valódi előfordulása a COVID-19-es betegeknél jelenleg nem ismert.

Feltöltve: 2023-01-03 | Kategória: Kardiológia

Akut pitvarfibrilláció – stroke - halálozás

A pitvarfibrillációban (AF) szenvedő betegeknél magasabb az ischaemiás stroke kockázata. Az azonban még mindig nem ismert, hogy a sürgősségi osztályon lévő betegek esetében az akut pitvarfibrilláció (AAF) befolyásolhatja-e az akut ischaemiás stroke (AIS) kimenetelét.

Feltöltve: 2022-12-26 | Kategória: Kardiológia

Egyetlen röntgen elég lesz a 10 éves cardiovascularis kockázatbecsléshez?

Egyetlen mellkasi röntgenfelvétel megjósolhatja egy beteg 10 évre vetített kockázatát arra, hogy szívroham vagy stroke következtében meghaljon - állítják kutatók, akik mélytanulási modelljük eredményeit az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság (RSNA) 2022-es éves találkozóján mutatták be.

Feltöltve: 2022-12-20 | Kategória: Kardiológia

Mire lehet következtetni a sürgősségin a vércukorszint értékéből?

A cukorbetegség és a prediabétesz a szív- és érrendszeri betegségek ismert kockázati tényezői, és fokozott halálozási kockázattal járnak. Nem teljesen ismert, hogy a véletlenszerűen emelkedett vércukorszintű, de cukorbetegséggel nem rendelkező betegek esetében magasabb-e a mortalitás és a kardiovaszkuláris kockázat.

Feltöltve: 2022-12-16 | Kategória: Kardiológia

Új elemzés a szívizom- vagy szívburokgyulladás kockázatáról az mRNS COVID-19 vakcinázást követően

A közzétett kutatások átfogó áttekintése és metaanalízise megerősíti, hogy a fiatal felnőttek (≤40 év) esetében az mRNS COVID-19 vakcinázást követően enyhén megnövekedett a miokarditisz vagy perikarditisz kockázata. Egy tanulmány elemezte a magas kockázatot és igazolta a 40 év alatti felnőtteknél előforduló ritka mellékhatást.

Feltöltve: 2022-11-23 | Kategória: Kardiológia

A Paxlovid kölcsönhatásai: mire kell figyelni?

A nirmatrelvir/ritonavir (Paxlovid) a korai COVID-19 tüneteket mutató, nagy kockázatú betegek számára változást hozott, de jelentős kölcsönhatásokat mutat az általánosan használt szív- és érrendszeri gyógyszerekkel, figyelmeztet egy új tanulmány.

Feltöltve: 2022-11-10 | Kategória: Kardiológia

Myocarditis tinédzserekben COVID-vakcina után?

Izraelből származó új adatok további bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy a szívizomgyulladás a Pfizer/BioNTech mRNS COVID-19 vakcinával történő oltás ritka mellékhatása serdülőknél - amely túlnyomórészt férfiaknál fordul elő, és jellemzően a második adag után.

Feltöltve: 2022-11-03 | Kategória: Kardiológia

Pozitív adatok egy orrspray-ről paroxizmális supraventricularis tachycardiaban

Az etripamil kalciumcsatorna-blokkolót tartalmazó orrspray hatékony és biztonságos a paroxismális supraventrikuláris tachycardiában szenvedő betegeknél.

Feltöltve: 2022-11-01 | Kategória: Kardiológia

Kawasaki-betegség: mi a különbség az idősebb és a fiatalabb gyermekek között?

Egy tanulmány a Kawasaki-betegség klinikai jellemzőiben az idősebb és fiatalabb gyermekek között fennálló különbségeket vizsgálata. A retrospektív vizsgálat 405 Kawasaki-betegségben szenvedő gyermeket vizsgált, akiket 2015 és 2019 között vettek fel a Showa University Northern Yokohama Kórházba.

Feltöltve: 2022-10-25 | Kategória: Kardiológia

Statinterápia és az izmok

A statinterápia hatékony az ateroszklerotikus kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében, és széles körben írják fel, de továbbra is fennállnak olyan aggodalmak, hogy a statinterápia gyakran okozhat izomfájdalmat vagy izomgyengeséget.

Feltöltve: 2022-09-29 | Kategória: Kardiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld