Főoldal » Szakterületek » Kardiológia

Mit köti össze Benjamin Franklint, Thomas Jeffersont, Sir Isaac Newtont és Charles Darwint?

Kép
 
Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő Gyermekkori gastroenteritis és a probiotikumok kérdése Az apixaban hatékonysága és biztonságossága vénás thromboembolia megelőzésére a daganatos betegeknél Testre szabott terápia A nyelőcsőben lévő mutáns sejtek nem biztos, hogy rákot okoznak Vezető orvosi portálok top cikkei - nemzetközi lapszemle-összeállítás Mit rejt a császári orvosi ládika? Az író, aki egy meccsen jött rá, hogy tud regényt írni Az 5 leghajmeresztőbb orvosi sztori a múltból
Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,gulyáspéter Nem vonták vissza ezt a cikket ?''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,Tisztelt Simon Zsolt! A forrásban olvasható rövid összefoglaló valóban nem tartalmazza a műszer ...''

Kardiológia

Testre szabott terápia

A precíziós orvoslás módszereivel folyamatosan nyomon követhető egészségi állapotunk alakulása, előre jelezhető, ha hajlamosak vagyunk bizonyos betegségekre, sőt a gyógymódok is személyre szabhatók.

Feltöltve: 2019-01-15 | Kategória: Kardiológia

Az apixaban hatékonysága és biztonságossága vénás thromboembolia megelőzésére a daganatos betegeknél

Az aktív daganatos betegségben szenvedőknél fokozott a vénás thromboembolia veszélye, ami jelentős mortalitást és morbiditást okoz valamint súlyos egészségügyi költségekkel jár.

Feltöltve: 2019-01-14 | Kategória: Kardiológia

Nagy érzékenységű cardialis-troponin alkalmazása indukálható myocardialis ischaemia kizárására

Sok coronaria arteria betegségben (CAD) szenvedőt a javaslatok ellenére rutinszerűen stressz teszt vizsgálatra utalnak.

Feltöltve: 2019-01-11 | Kategória: Kardiológia

Clopidogrel és aspirin kettős terápia ischaemiás stroke vagy TIA után: metaanalízis

A TIA-t vagy ischaemiás stroke-ot gyakran azonnal recidiváló stroke követi. A clopidogrel és aspirin kettős antithrombotikus kezelés (DAPT) nagyobb védelmet nyújthat a jövőbeni stroke-kal szemben, mint a monoterápia.

Feltöltve: 2019-01-07 | Kategória: Kardiológia

A pneumonia és a COPD a leggyakoribb sürgősségi ellátás-érzékeny betegség

Országos adatok elemzése alapján a sürgősségi vizsgálatok 14%-ára az ún. sürgősségi ellátás-érzékeny (ECSC) betegségek, azaz olyan betegségek miatt kerül sor, amelyek esetében a színvonalas sürgősségi ellátás időben történő elérése befolyásolja a mortalitást és a morbiditást.

Feltöltve: 2019-01-04 | Kategória: Kardiológia

Új lipid iránymutatások az alapellátás szemszögéből

Az Amerikai Kardiológus Kollégium/Amerikai Szív Társaság (ACC/AHA) nemrégiben frissítette a 2013-as koleszterin kezelési iránymutatásait, és bár a régi és az új irányelv közti hasonlóságok és eltérések kapcsán már számos hír és kommentár megjelent, cikkünk megpróbálja sorra venni az alapellátás szempontjából kulcsfontosságú pontokat.

Feltöltve: 2018-12-25 | Kategória: Kardiológia

Az invazív kezelési stratégia növeli a vérzés veszélyét az idős infarktusos betegeknél

Egy amerikai vizsgálat alapján az akut myocardialis infarktusban (AMI) szenvedő idős betegeknél invazív kezelési stratégiák alkalmazásakor fokozódhat a vérzés kockázata.

Feltöltve: 2018-12-24 | Kategória: Kardiológia

A psoriasis kapcsolatban áll a szexuális diszfunkcióval

Egy új áttekintés arra utal, hogy a psoriasisban szenvedőknél nagyobb lehet a szexuális diszfunkció kockázata, főként akkor, ha psoriasis mellett a beteg kedélybetegségben vagy arthritisben is szenved.

Feltöltve: 2018-12-14 | Kategória: Kardiológia

A fizikai aktivitással kapcsolatos új iránymutatás 1.

Az Amerikai Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériuma (HHS) nemrégiben tette közzé a fizikai aktivitással kapcsolatos iránymutatásának (PAG) második kiadását, melyben már a három éves kisgyermekek fizikai aktivitásával kapcsolatosan is szerepelnek javaslatok.

Feltöltve: 2018-12-14 | Kategória: Kardiológia

Az aurás migrén kapcsolatban áll a pitvarfibrilláció kockázatnövekedésével

Egy új kutatás szerint az aurás migrén a jelek szerint növeli a pitvarfibrilláció (AF) kockázatát, ami az ischaemiás stroke fokozott veszélyével járhat.

Feltöltve: 2018-12-05 | Kategória: Kardiológia

Elvégezték a negyvenedik gyermek-szívtranszplantációt

Elvégezték a negyvenedik gyermek-szívtranszplantációt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) Gyermekszív Központjában.

Feltöltve: 2018-12-04 | Kategória: Kardiológia

A bradycardia terápiás ajánlás megosztott döntéshozatalra helyezi a figyelmet

A felnőttkori bradycardia és vezetési zavarok kezelésére vonatkozó új klinikai irányelv a betegközpontú ellátás valamint az orvos és beteg közös döntéshozatalának fontosságát hangsúlyozzák, főként azoknál a betegeknél, akiknél pacemaker beültetése indokolt.

Feltöltve: 2018-11-30 | Kategória: Kardiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld