Főoldal » Szakterületek » Kardiológia

Ki ismerte el magáról, hogy enyhe Asperger szindrómája van?

Kép
 
Figyelem: COVID-19 gastrointestinalis tünetekkel! Még legalább egy hónapig fenn kellene tartani a kijárási korlátozást Feloldották a vesztegzárat Vuhanban 140 lélegeztetőgép és 5 millió maszk érkezik szerdán Tíz újszülött fertőződött meg egy temesvári szülészeten Szakmai tudás, áldozatkészség, kitartás - riport a frontvonalról Rendhagyó módon az interneten nyílt meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon Ha már megvettük, ne dobjuk ki! Mennyi a fertőzöttek valódi száma? A szennyvíz árulkodhat róla
Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon,,Nyugdíjas psychiáter és addiktológus vagyok. Ha telefonon vagy e-mail én tudok segíteni, szívesen m...''Koronavírus: Kivonat első vonalbeli ellátó orvosok számára,,[email protected]''Az Egyesült Államokban a fej-nyaki daganatok száma már meghaladja a méhnyakrákos esetek számát,,Bertáné Kovács Erika''WHO: továbbra sem javasolt a maszk viselése az egészségeseknek,,Mike Ryan kijelentése - magyarázat nélkül - értelmezhetetlen. Ha látszólag egészséges, de már vírus...''A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint itt az ideje farkast kiáltani,,Legyünk optimisták, a MAGYAR EMBER fegyelmezett, betartja járványügyi utasitásokat!!! a járványörbe...''

Kardiológia

COVID-19 fertőzés és cardialis érintettség: esetismertetés

A vírusfertőzést a myocarditis egyik leggyakoribb okaként tartják számon. A súlyos akut légzőszervi szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) vírusfertőzés szövődményeként felmerülő cardialis érintettségről azonban csak keveset tudunk.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: Kardiológia

A reumás láz szekunder profilaxisa 2.rész

Bár az elmúlt évtizedekben jelentősen zuhant a reumás láz incidenciája, a betegség mégis az egyik fő oka a cardiovascularis megbetegedéseknek és halálozásnak a szocio-ökonomikus hátrányos helyzetben lévő népesség körében, elsősorban a fejlődő országokban.

Feltöltve: 2020-03-26 | Kategória: Kardiológia

Amit az akut reumás lázról napjainkban érdemes tudni 1. rész

Bár az elmúlt évtizedekben jelentősen zuhant a reumás láz incidenciája, a betegség mégis az egyik fő oka a cardiovascularis megbetegedéseknek és halálozásnak a szocio-ökonomikus hátrányos helyzetben lévő népesség körében, elsősorban a fejlődő országokban.

Feltöltve: 2020-03-24 | Kategória: Kardiológia

Új mesterséges intelligencia szívroham előrejelzésére

Az angol Oxfordi Egyetem kutatói kifejlesztettek egy mesterséges intelligenciát (MI) használó technológiát, ami legalább öt évvel a halálos szívroham bekövetkezte előtt képes azonosítani a magas kockázatú csoportba tartozó személyeket.

Feltöltve: 2020-03-16 | Kategória: Kardiológia

Delirium tremens és myocardiális infarktus?

A delirium tremens az alkoholmegvonásos szindróma súlyos formája. Kevés szakirodalmi adat lelhető fel alkohol megvonás alatt kialakuló akut koronária eseményről. Egy a mögöttes folyamatokra vonatkozó elfogadott feltételezés a hiperadrenerg állapotra összpontosít, ami coronaria vasospasmushoz és megnövekedett myocardiális oxigénigényhez vezet.

Feltöltve: 2020-02-25 | Kategória: Kardiológia

A cardiovascularis betegségek 2019-es prevenciós irányelvei 2. rész

Bár a cardiovascularis betegségek (CVD) világszerte az egyik vezető halálozási oknak számítanak, a legtöbb CVD-ben szenvedő beteg esetén egy vagy több kockázati tényező módosítható.

Feltöltve: 2020-02-12 | Kategória: Kardiológia

A cardiovascularis betegségek 2019-es prevenciós irányelvei 1. rész

Bár a cardiovascularis betegségek (CVD) világszerte az egyik vezető halálozási oknak számítanak, a legtöbb CVD-ben szenvedő beteg esetén egy vagy több kockázati tényező módosítható.

Feltöltve: 2020-02-10 | Kategória: Kardiológia

Daganat lehet az ischaemiás stroke hátterébeben?

Egy spanyol megfigyeléses vizsgálat eredményei rámutattak, hogy néhány stroke-ban szenvedő betegnek diagnosztizálatlan daganata lehet, ami esetükben hypercoagulabilitást indukálva hozzájárul a cerebrovascularis események kockázatához.

Feltöltve: 2020-02-03 | Kategória: Kardiológia

Újabb megállapítások: húgysavszint és kardiovaszkuláris megbetegedés 3. rész

Singh és Cleveland tanulmányának számos erőssége van. Nagy számú beteget vont be és a follow-up periódus nagyon hosszú volt.

Feltöltve: 2020-01-02 | Kategória: Kardiológia

Újabb megállapítások: húgysavszint és kardiovaszkuláris megbetegedés 2. rész

Az FDA egy postmarketing, randomizált kontrollált vizsgálatot (RCT) tervezett abból a célból, hogy összehasonlítsa a febuxosztátot és az allopurinolt a súlyos nemkívánatos kardiovaszkuláris események rizikója szempontjából.

Feltöltve: 2019-12-27 | Kategória: Kardiológia

Újabb megállapítások: húgysavszint és kardiovaszkuláris megbetegedés 1. rész

Világszerte a kardiovaszkuláris megbetegedések (CVD) jelentik a vezető morbiditási és mortalitási okot.

Feltöltve: 2019-12-19 | Kategória: Kardiológia

A magas húgysavszint és a mortalitás

Egy újabb vizsgálat szerint a 6 mg/dL feletti szérum húgysavszint a köszvényes betegeknél az összes – és a kardiovaszkuláris mortalitás egy önálló rizikófaktora.

Feltöltve: 2019-12-12 | Kategória: Kardiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld