Főoldal » Szakterületek » Kardiológia

Egyre több beteg használja ízületi- és porcproblémákra a zöldkagyló-kivonatot.

 
Új iránymutatás a diabeteses retinopathiával kapcsolatosan A védőoltások ritkán járnak súlyos reakciókkal Az elhízás és a daganatok kapcsolata A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Kötelező lehet a bárányhimlő elleni oltás Orvoselvándorlás - nem csak a bérek miatt mennek Találmány ami megvalósította Kodály Zoltán álmát Először a férfiak hordtak magassarkú cipőt Magyar bor a világ száz legjobb bora között
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Kardiológia

Sok beteg nem tudja megfizetni az új koleszterincsökkentő gyógyszereket

Az új koleszterincsökkentő szerek igen hatékonyak, ennek ellenére magas áruk miatt sok beteg nem tud hozzájuk férni, állítja egy új tanulmány.

Feltöltve: 2017-11-17 | Kategória: Kardiológia

A férfiaknál korábban jelentkezik a pitvarfibrilláció, mint a nőknél

Egy új német tanulmány eredménye szerint a férfiaknál a nőkhöz képest egy évtizeddel hamarabb alakul ki a pitvarfibrillációnak nevezett veszélyes arrythmia.

Feltöltve: 2017-11-14 | Kategória: Kardiológia

A túl sok munka szabálytalan szívritmust okozhat

Egy új brit tanulmány eredménye szerint az elhúzódó munkavégzés nemcsak kimerítő, hanem egy gyakori és potenciálisan veszélyes betegség kockázatát is növelik.

Feltöltve: 2017-11-08 | Kategória: Kardiológia

Kevesebb amerikai kerül kórházba szívelégtelenség miatt

Egy új vizsgálat megállapította, hogy 2002 óta az USA-ban jelentősen csökkent a szívelégtelenség miatt hospitalizált betegek száma, a fekete lakosság körében a kockázat azonban továbbra is magasabb.

Feltöltve: 2017-11-06 | Kategória: Kardiológia

A magas koleszterinszint és a Parkinson-kór kapcsolata

Egy tanulmány szerint a férfiak esetében az összkoleszterin és az LDL-koleszterin magasabb szintje a Parkinson-kór kockázatcsökkenésével társul. Az eredmény összhangban áll azokkal az új kutatásokkal, amelyek a magasabb koleszterinszintet a Parkinson-kór kockázatcsökkenésével hozzák kapcsolatba.

Feltöltve: 2017-10-29 | Kategória: Kardiológia

CT vizsgálat segítheti a szívroham kockázatának felmérését

Egy új CT szkenner elemzés lehetővé teheti, hogy az orvosok még a szívproblémák jelentkezése előtt azonosítsák az érgyulladást.

Feltöltve: 2017-10-24 | Kategória: Kardiológia

A szívelégtelenségben szenvedők egyre ritkábban halnak meg szívleállás miatt

Egy új kutatás eredménye szerint egyre kisebb a valószínűsége, hogy a szívelégtelenségben szenvedő betegek halálát hirtelen szívmegállás okozza.

Feltöltve: 2017-10-11 | Kategória: Kardiológia

Egy genetikai vizsgálat megerősítette a BMI szívbetegségben játszott oksági szerepét

Egy új vizsgálat során, amelyben a kutatók a nagyobb testtömeg indexre (BMI) hajlamosító genetikai mutációkat elemezték, bizonyítékot találtak arra, hogy a magasabb BMI kóroki szerepet játszik a 2-es típusú diabetes, a hipertónia és szívkoszorúér betegség (CHD) kialakulásában.

Feltöltve: 2017-10-03 | Kategória: Kardiológia

Az IMPROVE IT vizsgálat a klinikai gyakorlatban

Most először áll rendelkezésre bizonyíték arról, hogy egy sztatintól eltérő hatásmechanizmusú készítmény hozzáadása a nagyon intenzív sztatinterápiához tovább csökkentheti a kardiovaszkuláris kockázatot a nagyon magas kockázatú betegcsoportban.

Feltöltve: 2017-10-02 | Kategória: Kardiológia

A szívbetegek biztonsággal szedhetnek aszpirint

Egyes kutatások aggodalmat keltettek azzal kapcsolatban, hogy az aszpirin szedése biztonságos-e a szívelégtelenségben szenvedők számára. Most azonban úgy tűnik, hogy egy új kutatás eredményei némi megnyugtatással szolgálnak.

Feltöltve: 2017-09-28 | Kategória: Kardiológia

Precíz betekintés a plakkregresszió terén elért új eredményekbe

Az ateroszklerózis kialakulásának megértése az első lépés annak irányába, hogy a plakkok növekedését meg tudjuk állítani, esetleg plakkregressziót tudjunk elérni. Rövid, összefoglaló munkánkban bemutatjuk a plakkok kialakulásáról meglévő jelen ismereteinket, a képalkotó módszereket, amelyekkel a klinikumban találkozhatunk.

Feltöltve: 2017-09-26 | Kategória: Kardiológia

Lépjünk túl a statin monoterápián

A statinok hatásos LDL-koleszterinszint csökkentése az ateroszklerotikus folyamat mérsékelését váltja ki. Számos epidemológiai vizsgálat igazolta az LDL-koleszterin csökkentés mértéke és az antiateroszklerotikus hatás közötti szoros összefüggést.

Feltöltve: 2017-09-19 | Kategória: Kardiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld