Főoldal » Szakterületek » Kardiológia

Honnan származik az autismus elnevezés?

Kép
 
Új terápiás lehetőség húgyúti fertőzésekben APAGBI: A kamaszoknál meg kell vizsgálni a műtét előtti VTE profilaxis szükségességét Az FDA jóváhagyta a betrixaban VTE profilaxisra történő alkalmazását Van, ami kiváltja a rákkeltő vérnyomáscsökkentőt, de tízszer-hússzor drágább A beteg mást tapasztal, mint amit az orvos gondol KSH-jelentés, 2017: Drámai számok jellemzik az egészségügyet Borszerdákat szervez a Nemzeti Galéria A szerzetes, aki egy dinasztiát vitt magával a sírba Ezek most a legjobb (ingyenes) vírusirtó programok - telepítse a gépére!
Durva drágulás a magyar rezsidíjaknál és az egészségügyben,,Nem csodálkozom a képviselőknek jut mi meg mehetünk el a magyar földről máshová dolgozni.Mi lesz mé...''Új szuperkórház, ahol minden beteget VIP-vendégként kezelnek,,Hol lesz ez, magánkórház lesz, vagy mehetnek ide ingyen az Egészségügyi hozzájárulást fizető, terül...''Csak a doktor lelkiismerete az ellátás színvonalának garanciája,,Kb. 30 évvel ezelőtt néhány évig kollegiális vezető háziorvos voltam, ellenőriztem a kollégákat, se...''Még mindig több mint 300 praxis betöltetlen,,Konkrét példa : - Ideális praxisomat ajánlottam kórházi fiatal szakorvosjelölteknek és udvariasan ...''Ártalmas is lehet a gluténmentes étrend,,.''

Kardiológia

A kalciumcsatorna-blokkolók növelhetik a nők hasnyálmirigyrák kockázatát

Az Amerikai Rákkutató Szövetség éves értekezletén ismertetett tanulmány szerint a rövid hatású kalciumcsatorna-blokkolók (CCB-k) használata a posztmenopauza állapotában lévő nőknél összefügg a hasnyálmirigyrák kockázatnövekedésével.

Feltöltve: 2018-07-16 | Kategória: Kardiológia

Az NSAID-k növelik az osteoarthritises betegek cardiovascularis kockázatát

A kutatók tisztázni akarták, hogy az NSAID-k milyen szerepét játszanak ebben az összefüggésben.

Feltöltve: 2018-07-11 | Kategória: Kardiológia

COPD exacerbáció után fokozódik az infarktus és a stroke veszélye

Az Annals of the American Thoracic Society szakfolyóirat online kiadásában megjelent tanulmány szerint a krónikus obstruktív légúti betegség akut exacerbációja a myocardialis infarktus és az ischaemiás stroke kockázat növekedésével jár.

Feltöltve: 2018-07-10 | Kategória: Kardiológia

Az alacsony D-vitaminszint és a posztmenopauzális metabolikus szindróma kapcsolata

Egy újabb vizsgálat eredménye szerint az alacsony D-vitamin szinttel rendelkező posztmenopauzális nőket jobban veszélyezteti a metabolikus szindróma, mint a normál tartományú D-vitamin szintű társaikat.

Feltöltve: 2018-06-29 | Kategória: Kardiológia

Időskor és ACE-inhibitorok szívelégtelenségben

A Svéd Szívelégtelenség Regiszter (SwedeHF) adatain alapuló elemzésben a 80 évnél idősebb betegeknél a halálozás vagy a HF hospitalizáció relatív kockázatában ugyanolyan csökkenést tapasztaltak, mint a fiatalabb betegeknél.

Feltöltve: 2018-06-28 | Kategória: Kardiológia

A rendszeres szaunázás csökkenti a stroke kockázatát

A felnőttek esetében a rendszeres szaunázás a jövőbeni stroke kockázatának csökkenésével társul. – állítja a Neurology szakfolyóirat májusi online kiadásában megjelent tanulmány.

Feltöltve: 2018-06-20 | Kategória: Kardiológia

A folsav és stroke kapcsolata

A Journal of the American College of Cardiolog. szakmai folyóirat májusi kiadásában megjelent kutatás eredménye szerint a hipertóniás betegeknél folsav pótlással csökkenthető a stroke kockázata.

Feltöltve: 2018-06-19 | Kategória: Kardiológia

A carvedilol nem előzi meg az antraciklin kardiotoxititást

A carvedilol az emlőtumorban szenvedő nőknél nem előzi meg a a bal kamrai ejekciós frakció (LVEF) csökkenését, ám csökkenti a troponin I szinteket.

Feltöltve: 2018-06-07 | Kategória: Kardiológia

Migrén és komorbiditások: cardiovascularis és metabolikus kapcsolat

Cikksorozatunkban arra keressük a választ, hogy a migrén társulhat-e egyes szervi megbetegedésekkel, mint például cardiovasculáris, metabolikus, gastrointestinális, autoimmun vagy pszichiátriai kórképekkel. A legfrissebb információk az elmúlt év szakirodalmából.

Feltöltve: 2018-05-30 | Kategória: Kardiológia

EMPA-REG eredmények: renoprotekció

A tizenöt éve irbesartannal (IDNT) és a losartannal végzett (RENAAL) tanulmányok befejezése óta nem történt új vizsgálat engedélyezett gyógyszerrel diabéteszes nephropathia kezelésére 2-es típusú cukorbetegségben (T2DM) és nephropathiában szenvedő betegeknél.

Feltöltve: 2018-05-29 | Kategória: Kardiológia

A hasi zsírpárnák még normál testsúly mellett is növelik a szívproblémák esélyét

A hasi zsírpárna még az egyébként nem túlsúlyos egyéneknél is veszélyt jelentenek a szívre a Mayo Clinic kutatási eredményei szerint.

Feltöltve: 2018-05-29 | Kategória: Kardiológia

Gyógyszer-biztonságossági kommunikáció szívbetegségben szenvedőknél

Az FDA figyelmeztetése egy szívkoszorúér betegségben szenvedőket 10 évig követő, nagy esetszámú klinikai vizsgálat eredményein alapul, mely során elsőként észlelték az említett gyógyszer-biztonságossági problémát.

Feltöltve: 2018-05-28 | Kategória: Kardiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld