Főoldal » Szakterületek » Kardiológia
Amerikában már az öt év felettieknek is jön a kétkomponensű Covid-oltás 5 tudnivaló az ehrlichiosisról és az anaplazmózisról Statinterápia és az izmok Kutatásra 943 milliót nyert a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium Nem a beteg dönti el, hogy MR- vagy CT-berendezéssel vizsgálják! MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége Léteznek csodaszerek másnaposság ellen Állatvédő alapítványt hoz létre a kormány Hasznos tápanyagok a mentális jólétért
MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,A kormány folyamatosan hazudik.''MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,Országos Kórházi Főigazgatóság. Hazudtok.''Enyhe csökkenést mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,Megoldom a rejtvenyt: 20 helyen emelkedett -tehat a szeptemberi iskola es ovoda kezdessel terjed a...''Az Amerikai Hematológiai Társaság irányelvei a COVID-19-ben alkalmazott antikoagulálásról,,Ez egy olyannrtegség, hogy antikoag. profilaxist kell! Addig amíg a DDimer nem normalizálódik.!!!!''Csak azok kaphatnak az omikron-variánsra fejlesztett vakcinából, akiknek még nincs negyedik oltásuk,,A 3. emlekeztető oltasról szeretnénk hallani/olvasni, amely a jelenleg elterjedt koronavírus-mutáns...''

Kardiológia

Statinterápia és az izmok

A statinterápia hatékony az ateroszklerotikus kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében, és széles körben írják fel, de továbbra is fennállnak olyan aggodalmak, hogy a statinterápia gyakran okozhat izomfájdalmat vagy izomgyengeséget.

Feltöltve: 2022-09-29 | Kategória: Kardiológia

Szívizomgyulladás majomhimlőben?

Egy 31 éves férfi, akinél megerősített majomhimlő-fertőzést állapítottak meg, egy esettanulmány szerint körülbelül egy héttel a majomhimlő tüneteinek megjelenése után akut szívizomgyulladást diagnosztizáltak.

Feltöltve: 2022-09-20 | Kategória: Kardiológia

A szájsebészeti beavatkozás előtti antibiotikum indikációja

Az eddigi legerősebb bizonyíték támasztja alá azokat a klinikai irányelveket, amelyek azt javasolják, hogy az endokarditisz nagy kockázatának kitett betegeknek antibiotikumot kell szedniük, mielőtt foghúzáson vagy más típusú szájsebészeti beavatkozáson esnének át - derül ki egy új tanulmányból, amely két módszertant használt.

Feltöltve: 2022-09-14 | Kategória: Kardiológia

A tévénézés és a számítógép-használat ellentétes kapcsolatban áll a demencia kockázatával

A tévénézés növelheti a demencia kockázatát, míg a számítógép használata csökkentheti azt - derül ki egy új kutatásból. A demenciával való összefüggés ezekkel a tevékenységekkel továbbra is erős maradt függetlenül attól, hogy az illető mennyi fizikai aktivitást végzett.című szaklapban.

Feltöltve: 2022-09-13 | Kategória: Kardiológia

Új irányelvek a pulmonális hipertónia korai felismerésére

A pulmonális hipertónia korai felismerését és a nagy kockázatú betegek mielőbbi beutalását ajánlja az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) és az Európai Légzőszervi Társaság (ERS) iránymutatása.

Feltöltve: 2022-09-12 | Kategória: Kardiológia

Húgysavérték köszvényben

Korábbi kutatások a magas húgysav-szintet a túlzott zsírtartalommal, az alacsony húgysav-szintet pedig a vázizomzat tömegének csökkenésével hozták összefüggésbe. Az epidemiológiai vizsgálatok U-alakú kapcsolatot mutattak ki a húgysavszint és a halálozás között, ami arra utal, hogy a nagyon magas és a nagyon alacsony húgysavszint is káros lehet.

Feltöltve: 2022-09-08 | Kategória: Kardiológia

A lipoprotein(a) és az aortabillentyű kapcsolata?

A lipoprotein(a) [Lp(a)] potenciális okozati tényező az aortabillentyű-betegség patogenezisében. Az Lp(a) és az aortabillentyű-meszesedés (AVC) újbóli kialakulásának és progressziójának kapcsolatát azonban sohasem vizsgálták. A vizsgálat célja annak felmérése volt, hogy vajon a magas Lp(a) szérumszint összefüggésbe hozható-e az AVC előfordulási gyakoriságával és progressziójával.

Feltöltve: 2022-08-17 | Kategória: Kardiológia

A sztatinok és a COVID-19 kapcsolata?

A szív- és érrendszeri betegségek elsődleges megelőzésére sztatinokat szedő betegeknél alacsonyabb lehet a COVID-19 miatti kórházi kezelés kockázata, mint a gyógyszereket nem szedő pácienseknél, állítja egy nagyszabású új tanulmány.

Feltöltve: 2022-08-08 | Kategória: Kardiológia

Megfelelő az aszpirin körüli kommunikáció?

Bonyolult kérdés, hogy kinek kellene aszpirint szednie, és az ezzel kapcsolatos nyilvános üzenetek esetenként zavarosak, - mondta egy előadó a ’Heart in Diabetes CME’ konferencián.

Feltöltve: 2022-07-21 | Kategória: Kardiológia

COVID-vakcina és myocarditis: egy 23 milliós lakosú skandináv vizsgálat

Beszámolók jelentek meg a SARS-CoV-2 elleni messenger RNS (mRNS) alapú vakcinációt követően fellépő myocarditisről. Egy metaanalízis vizsgálat értékelte a SARS-CoV-2 elleni védőoltás beadását követő myocarditis és pericarditis kockázatát a vakcinakészítmény típusa, az oltóanyag dózisszám, a nem és az életkor szerint.

Feltöltve: 2022-06-03 | Kategória: Kardiológia

Boldog szív szindróma: a pozitív életesemények által kiváltott Takotsubo szindróma gyakorisága, jellemzői és kimenetele

Egy multicentrikus regiszter (GEIST: ’GErman-Italian-Spanish Takotsubo’; német-olasz-spanyol Takotsubo) adatai alapján elemezte egy munkacsoport a pozitív érzelmi stresszorok előfordulásának gyakoriságát, klinikai jellegzetességeit és prognosztikai jelentőségét.

Feltöltve: 2022-06-01 | Kategória: Kardiológia

Demencia és pitvarfibrilláció?

A demencia kockázata fokozódik a pitvarfibrillációban (’atrial fibrillation’; AF) szenvedő betegek esetében, bizonyos evidenciák azonban arra engednek következtetni, hogy a kockázat csökkenthető szinuszritmust helyreállító terápiákkal.

Feltöltve: 2022-05-23 | Kategória: Kardiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld