Főoldal » Szakterületek » Kardiológia

Ki használt először sztetoszkópot?

Kép
 
Gyakran szennyezettek MRSA-val a kórházi függönyök Az IGF1-et célzó teprotumumab hatékony pajzsmirigy–asszociált ophtalmopathiában 2. Myocardialis infarktus három hónapig nőhet a stroke kockázat Gyógyszer-mellékhatás bejelentő kampányhét indult Bezárják a két éve felújított pszichiátriát Összefogással még több koraszülöttből lehet egészséges felnőtt A tinédzserek előbb próbálják ki a füvet, mint az alkoholt és a cigarettát Érkezik a Nutella vetélytársa Olyan testet akarok, mint...
Az orális antikoagulánsok hosszú távú alkalmazhatósága idős korban PF esetén nemzetközi konszenzusdokumentum eredményei alapján (OAC-FORTA 2016),,Őszinte elismerésem a szerzőnek,a téma nagyon is aktuális. Úgy gondolom, hogy a betegek nagyobb rés...''Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Tisztelt Doktornő! Lehetséges, hogy később érkezik az email, vagy spam mappába került. Mindenesetr...''Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Bár a X. tesztet sikeresen kitöltöttem, nem kaptam igazolást róla ...''Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Nem lehet a tesztet kitolteni nem jelenik meg a teszt Üdvözlettel dr.Nyiredy Géza''Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Tisztelt Doktor Úr! Sajnos a tanfolyam kérdéssora mobilkészülékről nem elérhető. Kérjük számítógép...''

Kardiológia

Myocardialis infarktus három hónapig nőhet a stroke kockázat

Myocardialis infarktust követően az ischaemiás stroke kockázata jelentősen növekszik akár három hónapig.

Feltöltve: 2018-11-20 | Kategória: Kardiológia

Allopurinol dóziseszkaláció és a mortalitás összefüggése

Obszervációs adatok szerint a hyperuricemia és a köszvény a mortalitás növekedésével, míg az allopurinol használata a mortalitás csökkenésével jár.

Feltöltve: 2018-11-19 | Kategória: Kardiológia

Egyre gyakoribb a szívroham a fiatal nők körében

Az egykoron idős férfiak betegségének tartott szívroham egyre gyakrabban fordul elő fiatal emberek, különösen nők körében amerikai kutatók szerint.

Feltöltve: 2018-11-14 | Kategória: Kardiológia

A daganatos pitvarfibrilláló betegek antikoagulációjának kérdése

Tisztázatlan, hogy a pitvarfibrilláció (AF) diagnózisát követő korai kardiológiai beavatkozás kedvező kimenetelekkel társul-e a pitvarfibrillációban szenvedő daganatos betegeknél. A kutatás célja az AF diagnózisát követő korai kardiológiai beavatkozás és a daganatos kórtörténet közti kapcsolat vizsgálata volt.

Feltöltve: 2018-11-13 | Kategória: Kardiológia

Kell-e második echocardiogram Kawasaki-betegség esetén?

Egy új tanulmány szerint nem szükséges elvégezni a hathetes kontroll echocardiográfiai vizsgálatot azoknál a Kawasaki-betegségben szenvedő gyermekeknél, akiknél a kiinduláskor és a kéthetes ellenőrző echocardiográfiai vizsgálatkor normál eredmények születtek.

Feltöltve: 2018-11-13 | Kategória: Kardiológia

A diklofenák használatának elkezdése növeli a kardiovaszkuláris kockázatot

A BMJ szakfolyóirat szeptemberi online kiadásában megjelent tanulmány eredménye alapján a diklofenák használatának elkezdése a használat mellőzéséhez képest növeli a kardiovaszkuláris kockázatot.

Feltöltve: 2018-11-07 | Kategória: Kardiológia

Az FDA betiltotta a szennyezett kínai valsartan importját

Az EMA bejelentette, hogy az EU és az Európai Gyógyszerminőség Ellenőrzési Igazgatóság közös vizsgálata alapján a Zhejiang Huahai a valsartan gyártása során nem tartotta be a minőségellenőrzési követelményeket.

Feltöltve: 2018-11-05 | Kategória: Kardiológia

Elesés-kockázat és szívinfarktus

A vizsgálat eredményei alátámasztják, hogy a MI vagy egyéb súlyos szívproblémák miatti hospitalizáció után fontos a mobilitás megőrzése.

Feltöltve: 2018-10-11 | Kategória: Kardiológia

Bal oldali endocarditis esetén biztonságosan átválthatunk orális antibiotikum terápiára 2.

A tanulmány elsőként bizonyítja, hogy elméletileg bizonyos betegeket orális antibiotikum kezeléssel hazaengedhetünk a kórházból. Ez a betegek számára is kedvező és még a kezelési költségekből is lefaraghatunk.

Feltöltve: 2018-10-09 | Kategória: Kardiológia

Bal oldali endocarditis esetén biztonságosan átválthatunk orális antibiotikum terápiára 1.

Az eredmények alapján az endocarditisben szenvedő betegek több mint 50%-a kezelhető részleges orális antibiotikumok alkalmazásával.

Feltöltve: 2018-10-03 | Kategória: Kardiológia

Otthon viselhető EKG tapasz és a pitvarfibrilláció

JAMA orvosi szakfolyóirat júliusi online kiadásában megjelent új kutatás eredménye szerint egy otthon viselhető, folyamatos szívmonitorozást biztosító EKG szenzort tartalmazó tapasz elősegítheti a nagy kockázatú betegek pitvarfibrillációjának (AF) korai detektálását.

Feltöltve: 2018-09-21 | Kategória: Kardiológia

Akut coronaria szindróma időskorban. 2.rész

Az akut coronaria szindrómában szenvedő idősek standard kezelése során, főként instabil anginát (UA) és NSTEMI-t mutató idős betegeket életkoruk miatt gyakran hátrányosan megkülönböztetik.

Feltöltve: 2018-08-21 | Kategória: Kardiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld