Főoldal » Szakterületek » Kardiológia

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Kiderült, hány beoltott kapta el a fertőzést Helyi megoldások COVID idején Milyen különbségek vannak a füst és az aeroszol között? Az MRI vizsgálatok mágneses térereje biztonságos, nem terheli a szervezetet! Állami támogatással is elérhető lesz az SMA-s gyerekek terápiája Rendkívül alacsony a gyógyszerszennyezettség koncentrációja a Budapest környéki csapvízben Korcsolyával közlekedik egy 79 éves orosz asszony Szívtelenség vagy evolúciós késztetés által diktált stratégia? A fia esküvőjén jött rá, hogy a leendő ara a saját lánya
Kiderült, hány beoltott kapta el a fertőzést,,Ennyit fejlődhettünk volna vissza 100+ év alatt?''Operatív törzs: a teraszvendégeknek nem kötelező a maszkviselés,,Valakiknek csak el kell temetni a sok oltottat. A nem "oltakozottak" meg tesznek mindent Istenhitü...''A járvány újabb hulláma érkezhet, amivel rosszabb esetben a határainkon belül kell harcolnunk,,PELENKA OSZTÁST INGYEN MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!! ez lenne a megoldás????? 100 éve mind t megoldód...''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''

Kardiológia

Az empagliflozin előnyös a nem-diabeteses HFrEF-betegek esetén

Nagyméretű klinikai vizsgálatok igazolták a nátrium-glükóz kotranszporter-2 (SGLT2) gátlók előnyeit diabetesben és csökkent ejekciós frakcióval járó szívelégtelenségben (HFrEF) szenvedő betegek esetében.

Feltöltve: 2021-04-08 | Kategória: Kardiológia

Covid-19 és a légszennyezés: sürgős intézkedések kellenek!

Kimutatták, hogy a levegőszennyezés növeli a cardiovascularis betegségek (CVD), köztük a myocardiális infarktus és a stroke, valamint a diabetes és a légzőszervi megbetegedések kockázatát.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-03-30 | Kategória: Kardiológia

Digoxin és a pitvarfibrilláció. 2. rész

Egy randomizált vizsgálat megállapította, hogy nincs szignifikáns különbség az életminőség elsődleges végpontjában a 6. hónapban a digoxinnal végzett kezelés és a béta-blokkoló bisoprolollal végzett kezelés között azon betegeknél, akik pitvarfibrillációban (AF) szenvednek és szívelégtelenség (HF) tüneteit mutatják.

Feltöltve: 2021-02-17 | Kategória: Kardiológia

Digoxin és a pitvarfibrilláció. 1. rész

Egy randomizált vizsgálat megállapította, hogy nincs szignifikáns különbség az életminőség elsődleges végpontjában a 6. hónapban a digoxinnal végzett kezelés és a béta-blokkoló bisoprolol-lal végzett kezelés között azon betegeknél, akik pitvarfibrillációban (AF) szenvednek és szívelégtelenség (HF) tüneteit mutatják.

Feltöltve: 2021-02-16 | Kategória: Kardiológia

Hirtelen szívmegállás a Covid-19 pandémia alatt: „lehetséges a túlélés”. 3. rész

Egy tanulmány szerint az Egyesült Államokban a Covid-19 pandémia első heteiben a kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívmegállást követő spontán keringés tartós visszatérésének aránya országszerte alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

Feltöltve: 2021-01-07 | Kategória: Kardiológia

Hirtelen szívmegállás a Covid-19 pandémia alatt: „lehetséges a túlélés”. 2. rész

Egy tanulmány szerint az Egyesült Államokban a Covid-19 pandémia első heteiben a kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívmegállást követő spontán keringés tartós visszatérésének aránya országszerte alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

Feltöltve: 2021-01-06 | Kategória: Kardiológia

Hirtelen szívmegállás a Covid-19 pandémia alatt: „lehetséges a túlélés”. 1. rész

Egy tanulmány szerint az Egyesült Államokban a Covid-19 pandémia első heteiben a kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívmegállást követő spontán keringés tartós visszatérésének aránya országszerte alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

Feltöltve: 2021-01-05 | Kategória: Kardiológia

Myocarditis és Covid-19: esettenulmány

A myocarditis leggyakoribb oka a vírusfertőzés. Úgy tűnik, hogy a Covid-19 megbetegedéssel összefüggő myocarditis jelentős extrapulmonális manifesztáció, ami eltérő kezelés szükségességét eredményezheti. Mindeddig szív-preparátumban nem került még kimutatásra a SARS-CoV-2 vírus polimeráz láncreakció (PCR) vizsgálat alkalmazásával.

Feltöltve: 2020-12-02 | Kategória: Kardiológia

Az ARB-k és a kognitív hanyatlás?

Egy kisebb randomizált vizsgálat kimutatta, hogy az angiotenzin receptor blokkoló (ARB) candesartan olyan kognitív előnyökkel járt, amik valószínűleg függetlenek voltak a gyógyszer vérnyomáscsökkentő hatásától.

Feltöltve: 2020-11-23 | Kategória: Kardiológia

Kalkulátor a daganatkockázat előrejelzésében cardiovascularis betegségben?

Most elsőként megbecsülhető a bizonyítottan cardiovascularis betegedésben (CVD) szenvedő betegeknél az egyéni, 10 éves-, és élettartamra vonatkoztatott daganatkockázat, - számolt be Dr. Cilie C. van 't Klooster az Európai Kardiológiai Társaság éves online kongresszusán.

Feltöltve: 2020-11-10 | Kategória: Kardiológia

A transzkatéteres aortabillentyű-csere és a krónikus vesebetegség. 1. rész

Úgy tűnik, hogy a transzkatéteres aortabillentyű-csere (TAVR) stabilizálja, vagy javítja a veseműködést a legtöbb súlyos aortasztenózisban és krónikus vesebetegségben szenvedő (CKD) beteg esetén, - derül ki a ’PARTNER’ vizsgálatok új adataiból. A vesefunkció javulás az előrehaladott, 3B vagy 4. stádiumú CKD-ben szenvedő betegek esetében volt a legnyilvánvalóbb.

Feltöltve: 2020-11-06 | Kategória: Kardiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld