Főoldal » Szakterületek » Kardiológia

Honnan származik a vakcina elnevezés?

Kép
 
Orbán: Nem oldjuk fel a korlátozásokat addig, amíg nem oltottunk be elég embert Koronavírus: a 0 vércsoport nagyobb védettséget ad COVID-19 a várandós nők körében Ki kell adni a kórházi ágyak kiürítéséről szóló utasítást Egyetemi modellváltás az orvosképzést nyújtó egyetemeknél Gulyás: a háziorvosok és a fogorvosok is részesülnek a béremelésből Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását Ez volt az első alkalom, hogy repülőgépről sikerrel lőttek ki űrrakétát Magyar kultúra napja 2021-ben is a Nemzeti Múzeumban
Csapdával buktatják majd le a hálapénzt elfogadó orvosokat,,Porhintés. ki az az elmebeteg,aki ha nem szűnik meg a szabad orvosválasztás, elhiszi hogy ingyen be...''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Nagyon helyes hogy a rendezvényeket szálláshelyeket csak oltott személyek látogat hassal aki nem ...''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Miért ? Ha az oltás megvédi a beoltottat, mitől fél ? Aki retteg, pánikol, oltassa be magát !! H...''Orbán: Nem oldjuk fel a korlátozásokat addig, amíg nem oltottunk be elég embert,,Orbán szokás szerint ködösít és hazudik.''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Már több mint kétszázezren átestek a betegségen. Ők nem kaptak semmi lehetőséget. Hiába várták őket...''

Kardiológia

Hirtelen szívmegállás a Covid-19 pandémia alatt: „lehetséges a túlélés”. 3. rész

Egy tanulmány szerint az Egyesült Államokban a Covid-19 pandémia első heteiben a kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívmegállást követő spontán keringés tartós visszatérésének aránya országszerte alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

Feltöltve: 2021-01-07 | Kategória: Kardiológia

Hirtelen szívmegállás a Covid-19 pandémia alatt: „lehetséges a túlélés”. 2. rész

Egy tanulmány szerint az Egyesült Államokban a Covid-19 pandémia első heteiben a kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívmegállást követő spontán keringés tartós visszatérésének aránya országszerte alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

Feltöltve: 2021-01-06 | Kategória: Kardiológia

Hirtelen szívmegállás a Covid-19 pandémia alatt: „lehetséges a túlélés”. 1. rész

Egy tanulmány szerint az Egyesült Államokban a Covid-19 pandémia első heteiben a kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívmegállást követő spontán keringés tartós visszatérésének aránya országszerte alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

Feltöltve: 2021-01-05 | Kategória: Kardiológia

Myocarditis és Covid-19: esettenulmány

A myocarditis leggyakoribb oka a vírusfertőzés. Úgy tűnik, hogy a Covid-19 megbetegedéssel összefüggő myocarditis jelentős extrapulmonális manifesztáció, ami eltérő kezelés szükségességét eredményezheti. Mindeddig szív-preparátumban nem került még kimutatásra a SARS-CoV-2 vírus polimeráz láncreakció (PCR) vizsgálat alkalmazásával.

Feltöltve: 2020-12-02 | Kategória: Kardiológia

Az ARB-k és a kognitív hanyatlás?

Egy kisebb randomizált vizsgálat kimutatta, hogy az angiotenzin receptor blokkoló (ARB) candesartan olyan kognitív előnyökkel járt, amik valószínűleg függetlenek voltak a gyógyszer vérnyomáscsökkentő hatásától.

Feltöltve: 2020-11-23 | Kategória: Kardiológia

Kalkulátor a daganatkockázat előrejelzésében cardiovascularis betegségben?

Most elsőként megbecsülhető a bizonyítottan cardiovascularis betegedésben (CVD) szenvedő betegeknél az egyéni, 10 éves-, és élettartamra vonatkoztatott daganatkockázat, - számolt be Dr. Cilie C. van 't Klooster az Európai Kardiológiai Társaság éves online kongresszusán.

Feltöltve: 2020-11-10 | Kategória: Kardiológia

A transzkatéteres aortabillentyű-csere és a krónikus vesebetegség. 1. rész

Úgy tűnik, hogy a transzkatéteres aortabillentyű-csere (TAVR) stabilizálja, vagy javítja a veseműködést a legtöbb súlyos aortasztenózisban és krónikus vesebetegségben szenvedő (CKD) beteg esetén, - derül ki a ’PARTNER’ vizsgálatok új adataiból. A vesefunkció javulás az előrehaladott, 3B vagy 4. stádiumú CKD-ben szenvedő betegek esetében volt a legnyilvánvalóbb.

Feltöltve: 2020-11-06 | Kategória: Kardiológia

Hordozható és hordható EKG: házhoz megy a kardiológus. 2. rész

Az egészségügy jelentős átalakuláson megy át. A telemedicina eddig is sokkal nagyobb hangsúlyt érdemelt volna, a remélt változásokat a szükség hozta meg. Az egészségügyi műszerek allokációjával, a betegek otthonába történő rendelésével időt, pénzt és emberi erőforrást lehet spórolni, a célzott monitorozás pedig a korai, pontos diagnózist segíti. A hordható okos eszközök (órák, karkötők, pántok) mellett elérhetőek közel orvostechnikai színvonalú pulzoxyméterek, illetve olyan eszközök, amelyekkel otthonunkban is elvégezhető az EKG.

Feltöltve: 2020-10-12 | Kategória: Kardiológia

Hordozható és hordható EKG: házhoz megy a kardiológus. 1. rész

A hordható okos eszközök egész tárháza áll rendelkezésünkre, mindenki a saját igényei szerint választhatja ki a számára leginkább megfelelőt. A mára banálisnak számító lépés számláló funkciót szinte kivétel nélkül az összes hordható okos eszköz tudja, edzésünk és alvásunk monitorozásán keresztül szívfrekvenciánk mérésén át egyre több, az egészségünk megőrzése szempontjából hasznos funkció kerül folyamatosan beépítésre.

Feltöltve: 2020-10-09 | Kategória: Kardiológia

EKG diagnosztika haladóknak

Egy könyv azoknak, akik szeretnének az EKG-ról többet tudni. Egy könyv, amelyben nemcsak a típusos eltérések vannak bemutatva. Egy könyv, ahol a heveny ischaemia számos könnyen elnézhető formája bemutatásra kerül.

Feltöltve: 2020-10-02 | Kategória: Kardiológia

Rémálmok és szívbetegség

Új kutatások szerint a gyakori rémálmok független változói a cardiovascularis betegség (CVD) fokozott kockázatának.

Feltöltve: 2020-09-18 | Kategória: Kardiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld