Főoldal » Szakterületek » Kardiológia

Egyre több beteg használja ízületi- és porcproblémákra a zöldkagyló-kivonatot.

 
Halált okozhat a kevés alvás Kifejezetten hatékony a larotrectinib a daganatos megbetegedések kezelésében Terápiás ajánlás a diabetes és osteoporosis együttes előfordulására A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik meg Csökken a kórházi fertőzések száma Agydaganatot gyógyíthat a zikavírus Az ember, aki hazatért - Váli Péter Száz éve született Szabó Magda
A szürke százmilliárd árnyalata,,teljes igény nélkül: egyeseket az OEP befogad , ez diszkrimináció. A magánrendelésekbe tereli a bet...''A szürke százmilliárd árnyalata,,Azt hiszem egy őszinte mondat kimaradt: Így befektetőként rontani tudnám a kevésbé tőkeerős konkure...''Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''

Kardiológia

Lépjünk túl a statin monoterápián

A statinok hatásos LDL-koleszterinszint csökkentése az ateroszklerotikus folyamat mérsékelését váltja ki. Számos epidemológiai vizsgálat igazolta az LDL-koleszterin csökkentés mértéke és az antiateroszklerotikus hatás közötti szoros összefüggést.

Feltöltve: 2017-09-19 | Kategória: Kardiológia

Rutin vagy kihívás? Hogyan állunk az LDL-C és a kardiovaszkuláris rizikó csökkentésével 2017-ben?

Az emelkedett LDL-C-szint bizonyítottan hozzájárul az ateroszklerózis korábbi kezdetéhez és gyorsabb progressziójához. Az LDL-C hatásos csökkentésével kedvezően befolyásolható a kardiovaszkuláris rizikóállapot, illetve a vaszkuláris betegségek kimenetele.

Feltöltve: 2017-09-12 | Kategória: Kardiológia

A nem ST-elevációs akut coronaria szindrómák esetén kevésbé agresszív kezelési megközelítés javasolható

Egy új holland vizsgálat eredménye szerint a nem ST-elevációs akut coronaria szindrómában (NSTE-ACS) szenvedő és emelkedett cardialis troponin szintet mutató betegeknél a coronaria angiographia mellőzése nem jár a halálozás vagy myocardialis infarktus (MI) hosszú távú kockázatnövekedésével.

Feltöltve: 2017-09-06 | Kategória: Kardiológia

A rendszeresen sportoló férfiaknál ártalmatlan a koszorúér meszesedése

A holland Radboud Egyetem kutatói által végzett tanulmány eredménye szerint az egész életükben aktívan sportoló férfiaknál jóval nagyobb mértékű a coronaria arteria kalcifikáció (CAC) fizikailag kevésbé aktív társaikhoz képest. Azonban az aktív férfiak coronaria plakkjai kevésbé veszélyesek, többnyire kalcifilkáltak.

Feltöltve: 2017-08-29 | Kategória: Kardiológia

A magas koleszterinszint és a Parkinson-kór kapcsolata

Egy tanulmány szerint a férfiak esetében az összkoleszterin és az LDL-koleszterin magasabb szintje a Parkinson-kór kockázatcsökkenésével társul. Az eredmény összhangban áll azokkal az új kutatásokkal, amelyek a magasabb koleszterinszintet a Parkinson-kór kockázatcsökkenésével hozzák kapcsolatba.

Feltöltve: 2017-08-24 | Kategória: Kardiológia

A szívelégtelenség kezelésének frissített irányelve

A szívelégtelenséggel (heart failure, HF) kapcsolatos újabb bizonyítékok miatt az Amerikai Kardiológus Kollégium, az Amerikai Szív Társaság és az Amerikai Szívelégtelenség Szövetség frissítette a kezelésre vonatozó 2013-as ajánlását.

Feltöltve: 2017-07-04 | Kategória: Kardiológia

A vesebetegek cardiovascularis mortalitásának csökkentése

A krónikus vesebetegség (chronic kidney disease, CKD) a cardiovascularis betegségek és cardiovascularis mortalitás fokozott veszélyével jár.

Feltöltve: 2017-06-16 | Kategória: Kardiológia

Magas szenzitivitású troponint teszt segítségével kizárható az AMI

Egy egyszerű, magas szenzitivitású kardiális troponin T (hs-cTnT) detektálási szint alatti eredménnyel, illetve egy nem ischaemiás EKG lelettel azonosíthatók a sürgősségi osztályokra (ED) kerülő azon betegek, akiknél kellően alacsony az akut myocardialis infarktus (AMI) veszélye ahhoz, hogy biztonsággal továbbirányíthassuk őket ambuláns ellátásra.

Feltöltve: 2017-06-15 | Kategória: Kardiológia

Diabetológiai készítmény nyerte az „Év Gyógyszere 2016” díjat

Az Év Gyógyszere-díjat a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítéli oda minden évben egy olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában.(x)

Feltöltve: 2017-06-12 | Kategória: Kardiológia

Az NSAID-k és a légúti fertőzés együttesen fokozzák a szívroham veszélyét

Akut légúti infekció (ALI) esetén a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID) oralis használata 3,4-szeresére, parenterális formája pedig 7,2-szeresére növeli az akut myocardialis infarctus (AMI) veszélyét a kiinduláskori ALI nélküli NSAID használat illetve ALI és NSAID használat nélküli állapot kockázatához képest.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-05-26 | Kategória: Kardiológia

A szakápolási intézményekben kezelt szívelégtelenségben szenvedő betegek gyakrabban kerülnek ismét kórházba

A Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) kórházi felvételi adatainak egyik elemzéséből kiderült, hogy a szívelégtelenség miatt első alkalommal hospitalizált, majd onnan szakápolási intézetbe küldött betegek (skilled nursing facility, SNF) közel fele nagyobb valószínűséggel került ismételten kórházba, mint a kórházból otthonukba hazabocsátott betegek.

Feltöltve: 2017-05-17 | Kategória: Kardiológia

Non-invazív CT vizsgálat segíthet a cardiovascularis események előrejelzésében

A Radiology szakfolyóirat márciusi online kiadásában megjelent vizsgálat eredménye szerint a CT myocardialis stressz perfúziós vizsgálattal kombinált CT angiographia hasznos invazív módszer a szívroham előrejelzésére.

Feltöltve: 2017-04-28 | Kategória: Kardiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld