Főoldal » Szakterületek » Kardiológia

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Ismét felütötte a fejét Kínában a koronavírus - Már öt tartományban terjed a delta-variáns Ezeken a területeken kötelező az oltás, szeptember 1-je a határidő A fertőzöttek száma 196,5 millió, a halálos áldozatoké 4,198 millió a világon Vasárnap éjfélig meghosszabbították a hőségriadót Ritka betegségeket vizsgáló kutatási program zárult le a vidéki orvosegyetemeken Kánikulában megromolhatnak a gyógyszerek Einstein megjósolta: a fekete lyuk mögül érkező fényt láttak a tudósok Kilenc új helyszín került fel a világörökségi listára Elhalasztják a Balaton-átúszást - itt az új időpontt
Fokozatosan csökken a Pfizer vakcinájával oltottak védelme,,Ha jól értem, akkor max két egész hétig tart a hatása a csodavakcinának, amiért Karikó Katalint hős...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,Különben teccettek hallani? A világ tudományosabb (kevésbé politikai) fele talált erre a nagyon nag...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,A paraszti logika azt mondaná, hogy előbb van az esetszám növekedés a szennyvíz szintje fölött, és ...''A kórházban kezeltek körében megugrott az új hiperglikémiás esetek száma,,Szeroidot mennyit kaptak?''Megvannak a budapesti antitest-vizsgálat összesített adatai, kerületi eredményekkel együtt,,Tisztelt Coranaszakértő! Milyen standard értékhez viszonyították ezeket az antitest ezeket az érték...''

Kardiológia

Soproni Gyógyközpont - Szakorvos, szakorvos-jelölt

A Soproni Gyógyközpont az alábbi szakterületekre vár szakorvos ill. szakorvos-jelölt munkatársakat.

Feltöltve: 2021-07-02 | Kategória: Kardiológia

Az aszpirin és a nők PCI-t követően? 2. rész

„Amennyiben az aszpirin korai elhagyása esetén a vérzés relatív kockázata csökken, és ez hasonlóan alakul a nemek között, azonban a nőknél általánosságban magasabb a vérzés kockázata, az nagyobb abszolút kockázatcsökkenést eredményez”, - mondta Dr. Vogel.

Feltöltve: 2021-06-25 | Kategória: Kardiológia

Az aszpirin és a nők PCI-t követően ? 1. rész

A TWILIGHT-vizsgálat új elemzése kimutatta, hogy a perkután coronaria-intervención (PCI) áteső, magas kockázatú populációban az aszpirin korai elhagyása és a ticagrelor monoterápia folytatásának előnyei hasonlóak voltak a nők és a férfiak esetében. Volt azonban néhány érdekes megfigyelés az elemzésben, ami arra enged következtetni, hogy ez a stratégia a nők esetében további előnyökkel járhat.

Feltöltve: 2021-06-24 | Kategória: Kardiológia

Terhesség és Covid-19: hipertónia és preeclampsia?

A várandósság alatti Covid-19 megbetegedés a terhesség alatti hipertónia és a preeclampsia szignifikánsan megnövekedett kockázatával járt együtt szemben azzal, ha valaki nem kapta el várandóssága alatt a Covid-19 megbetegedést, - derült ki egy retrospektív vizsgálat megállapításaiból.

Feltöltve: 2021-06-09 | Kategória: Kardiológia

Az empagliflozin előnyös a nem-diabeteses HFrEF-betegek esetén

Nagyméretű klinikai vizsgálatok igazolták a nátrium-glükóz kotranszporter-2 (SGLT2) gátlók előnyeit diabetesben és csökkent ejekciós frakcióval járó szívelégtelenségben (HFrEF) szenvedő betegek esetében.

Feltöltve: 2021-04-08 | Kategória: Kardiológia

Covid-19 és a légszennyezés: sürgős intézkedések kellenek!

Kimutatták, hogy a levegőszennyezés növeli a cardiovascularis betegségek (CVD), köztük a myocardiális infarktus és a stroke, valamint a diabetes és a légzőszervi megbetegedések kockázatát.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-03-30 | Kategória: Kardiológia

Digoxin és a pitvarfibrilláció. 2. rész

Egy randomizált vizsgálat megállapította, hogy nincs szignifikáns különbség az életminőség elsődleges végpontjában a 6. hónapban a digoxinnal végzett kezelés és a béta-blokkoló bisoprolollal végzett kezelés között azon betegeknél, akik pitvarfibrillációban (AF) szenvednek és szívelégtelenség (HF) tüneteit mutatják.

Feltöltve: 2021-02-17 | Kategória: Kardiológia

Digoxin és a pitvarfibrilláció. 1. rész

Egy randomizált vizsgálat megállapította, hogy nincs szignifikáns különbség az életminőség elsődleges végpontjában a 6. hónapban a digoxinnal végzett kezelés és a béta-blokkoló bisoprolol-lal végzett kezelés között azon betegeknél, akik pitvarfibrillációban (AF) szenvednek és szívelégtelenség (HF) tüneteit mutatják.

Feltöltve: 2021-02-16 | Kategória: Kardiológia

Hirtelen szívmegállás a Covid-19 pandémia alatt: „lehetséges a túlélés”. 3. rész

Egy tanulmány szerint az Egyesült Államokban a Covid-19 pandémia első heteiben a kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívmegállást követő spontán keringés tartós visszatérésének aránya országszerte alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

Feltöltve: 2021-01-07 | Kategória: Kardiológia

Hirtelen szívmegállás a Covid-19 pandémia alatt: „lehetséges a túlélés”. 2. rész

Egy tanulmány szerint az Egyesült Államokban a Covid-19 pandémia első heteiben a kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívmegállást követő spontán keringés tartós visszatérésének aránya országszerte alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

Feltöltve: 2021-01-06 | Kategória: Kardiológia

Hirtelen szívmegállás a Covid-19 pandémia alatt: „lehetséges a túlélés”. 1. rész

Egy tanulmány szerint az Egyesült Államokban a Covid-19 pandémia első heteiben a kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívmegállást követő spontán keringés tartós visszatérésének aránya országszerte alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

Feltöltve: 2021-01-05 | Kategória: Kardiológia

Myocarditis és Covid-19: esettenulmány

A myocarditis leggyakoribb oka a vírusfertőzés. Úgy tűnik, hogy a Covid-19 megbetegedéssel összefüggő myocarditis jelentős extrapulmonális manifesztáció, ami eltérő kezelés szükségességét eredményezheti. Mindeddig szív-preparátumban nem került még kimutatásra a SARS-CoV-2 vírus polimeráz láncreakció (PCR) vizsgálat alkalmazásával.

Feltöltve: 2020-12-02 | Kategória: Kardiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld