Főoldal » Szakterületek » Kardiológia
Hol detektálták először a koronavírus delta-variánsát?
Kép
 
Már a negyedik oltás is szóba került egy kockázati csoportnál Kemenesi szerint még nem tudni, mikor tér vissza a szezonális influenza, de „várhatóan újult erővel találhat ránk” Elhunyt 36 beteg, 3125 új fertőzöttet találtak Magyarországon Változhat a háziorvosi beavatkozások ára Januártól a kórházak zöme elveszíti a pénzügyi önállóságát Gombafertőzéseket vizsgáló kutatási program zárult le Szegeden Bali kevéssé ismert arcát mutatja be a Hopp Ferenc Múzeum új kiállítása Óraátállítás: az egészségügyi szakemberek a téli időszámítást tartják ideálisnak Kiment a rendőrség a legcukibb betelefonáló hívására
Erőteljesen emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,[email protected]''Ime a szabályok a közelgő ünnepnapokra,,Ha az érdekek úgy kívánják nincs jarvany''Fontos figyelmeztetést adott ki az orvosi kamara,,https://informatialibera.ro/hu/amit-oly-reg-varunk-az-orban-viktor-vezette-magyarorszagi-kormany-te...''Több százan vetkőztek meztelenre az izraeli sivatagban,,Levetkőzhetnek akárhányan, a Föld százmillió éves életciklusa attól még nem fog megváltozni.''Egy háziorvos tapasztalatai Covid-19 idején,,[email protected] com''

Kardiológia

Az NTproBNP szerepe szívelégtelenségben

A BNP (B-típusú natriuretikus peptid) vagy az NT-proBNP (N-terminális pro-B-típusú natriuretikus peptid) szintek emelkedettek lehetnek a megőrzött ejekciós frakciójú szívelégtelenségben (HFpEF), valamint a csökkent EF-jú szívelégtelenségben szenvedő betegek esetében, és korrelálhatnak a szívelégtelenség súlyosságával.

Feltöltve: 2021-10-21 | Kategória: Kardiológia

Kávéfogyasztás és arrhythmia kockázat. 2. rész

A rendszeres kávéfogyasztás nem állt összefüggésben a szívritmus-zavarok fokozott kockázatával egy több mint 300 000 fő részvételével készített vizsgálatban.

Feltöltve: 2021-09-09 | Kategória: Kardiológia

Kávéfogyasztás és arrhythmia kockázat. 1. rész

A rendszeres kávéfogyasztás nem állt összefüggésben a szívritmus-zavarok fokozott kockázatával egy több mint 300 000 fő részvételével készített vizsgálatban.

Feltöltve: 2021-09-08 | Kategória: Kardiológia

Újabb információk a Covid-oltások mellékhatásaira vonatkozóan. 2. rész

Fontos a jelenlegi pandémia vonatkozásában értékelni a vakcinák alkalmazásával összefüggésben esetlegesen előforduló, myocarditissel kapcsolatos aggodalmakat.

Feltöltve: 2021-08-25 | Kategória: Kardiológia

Újabb információk a Covid-oltások mellékhatásaira vonatkozóan. 1. rész

Az orvosi-egészségügyi szakirodalomban nemrégiben közzétett cikkekben további részletekről számoltak be a Pfizer és a Moderna által fejlesztett mRNS-alapú Covid-vakcinákkal összefüggésbe hozható myocarditis több esetét illetően.

Feltöltve: 2021-08-24 | Kategória: Kardiológia

Több, mint 300 szívizom-gyulladásos eset COVID-oltás után

A CDC több, mint 300, fiatalabbak körében, a védőoltás beadását követően előforduló szívizom-gyulladásos esetről kapott jelentést, - írta az NBC News.

Feltöltve: 2021-08-06 | Kategória: Kardiológia

Soproni Gyógyközpont - Szakorvos, szakorvos-jelölt

A Soproni Gyógyközpont az alábbi szakterületekre vár szakorvos ill. szakorvos-jelölt munkatársakat.

Feltöltve: 2021-07-02 | Kategória: Kardiológia

Az aszpirin és a nők PCI-t követően? 2. rész

„Amennyiben az aszpirin korai elhagyása esetén a vérzés relatív kockázata csökken, és ez hasonlóan alakul a nemek között, azonban a nőknél általánosságban magasabb a vérzés kockázata, az nagyobb abszolút kockázatcsökkenést eredményez”, - mondta Dr. Vogel.

Feltöltve: 2021-06-25 | Kategória: Kardiológia

Az aszpirin és a nők PCI-t követően ? 1. rész

A TWILIGHT-vizsgálat új elemzése kimutatta, hogy a perkután coronaria-intervención (PCI) áteső, magas kockázatú populációban az aszpirin korai elhagyása és a ticagrelor monoterápia folytatásának előnyei hasonlóak voltak a nők és a férfiak esetében. Volt azonban néhány érdekes megfigyelés az elemzésben, ami arra enged következtetni, hogy ez a stratégia a nők esetében további előnyökkel járhat.

Feltöltve: 2021-06-24 | Kategória: Kardiológia

Terhesség és Covid-19: hipertónia és preeclampsia?

A várandósság alatti Covid-19 megbetegedés a terhesség alatti hipertónia és a preeclampsia szignifikánsan megnövekedett kockázatával járt együtt szemben azzal, ha valaki nem kapta el várandóssága alatt a Covid-19 megbetegedést, - derült ki egy retrospektív vizsgálat megállapításaiból.

Feltöltve: 2021-06-09 | Kategória: Kardiológia

Az empagliflozin előnyös a nem-diabeteses HFrEF-betegek esetén

Nagyméretű klinikai vizsgálatok igazolták a nátrium-glükóz kotranszporter-2 (SGLT2) gátlók előnyeit diabetesben és csökkent ejekciós frakcióval járó szívelégtelenségben (HFrEF) szenvedő betegek esetében.

Feltöltve: 2021-04-08 | Kategória: Kardiológia

Covid-19 és a légszennyezés: sürgős intézkedések kellenek!

Kimutatták, hogy a levegőszennyezés növeli a cardiovascularis betegségek (CVD), köztük a myocardiális infarktus és a stroke, valamint a diabetes és a légzőszervi megbetegedések kockázatát.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-03-30 | Kategória: Kardiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld