Főoldal » Szakterületek » Kardiológia

Miről kapta a nevét a Lyme-kór?

Kép
 
Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2019. október Saját maga látta el szívrohamát az egyedül műszakban lévő ápoló Perinatális HIV fertőzés A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Fenntartóváltás után megalakul az Egyetemi Klinikák Tanácsa Új regionális igazgatót választ a WHO bizottsága A szexhiány 7 káros egészségügyi és lélektani hatása Mikor kezdtünk el ráadást követelni a hangversenyeken? 5 őrült és zseniális sztori Mozartról
Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?,,[email protected]''Újabb leletre bukkantak Jézus szülőhelyén,,Milyen jo latni a kepen a lelet mellett a megvalosulo okumenet.''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,Tisztelt Olvasó! A cikk csak egy rövid kivonata az ajánlásnak , melyet a következő oldalon részl...''

Kardiológia

Saját maga látta el szívrohamát az egyedül műszakban lévő ápoló

Az ausztráliai Coral Bay egy távoli egészségügyi intézményében egy 44 éves ápoló egyedül volt szolgálatban, amikor szívroham tüneteit tapasztalta magán. Az ápoló tisztában volt azzal, hogy egyedül kell megkísérelnie saját maga kezelését.

Feltöltve: 2019-09-20 | Kategória: Kardiológia

Abláció, pitvarfibrilláció és a telomerek 2. rész

A telomerek a kromoszómák végén lévő bázispárok ismétlődő szekvenciái, melyek fenntartják a kromoszóma stabilitását, ám nem minden egyes sejtosztódáskor sikerül tökéletesen megismétlődniük.

Feltöltve: 2019-09-10 | Kategória: Kardiológia

Abláció, pitvarfibrilláció és a telomerek 1. rész

A tünetes pitvarfibrilláció (AF) nagyon gyakori, és gyakorisága a népesség öregedésével párhuzamosan várhatóan növekedni fog.

Feltöltve: 2019-09-04 | Kategória: Kardiológia

Az új orális antikoagulánsok szerepe a krónikus vesebetegség kezelésében

A krónikus vesebetegségben (CKD) szenvedőknél fokozott a pitvarfibrilláció, a stroke és a komoly klinikai nehézséget okozó vérzés veszélye.

Feltöltve: 2019-08-30 | Kategória: Kardiológia

Levothyroxin és szívelégtelenség

A hypothyreosis káros hatást gyakorol a cardiovascularis rendszerre, ám a szívelégtelenségben (HF) szenvedőknél alkalmazott levothyroxin (L-T4) pótlás előnye továbbra is vitatott.

Feltöltve: 2019-08-23 | Kategória: Kardiológia

Veszélyesek lehetnek az Abott implantálható defibrillátorai?

Implantálható defibrillátorokat hívtak vissza. A defibrillátorokban elektromos hibák léphetnek fel, mivel a hibás gyártási folyamat során egyes alumínium huzalok szigetelése megsérült

Feltöltve: 2019-08-21 | Kategória: Kardiológia

IVIG kezelés Kawasaki betegségben

Az elmúlt évtizedben az inkomplett Kawasaki- betegség (KD), az intravénás immungloblin (IVIG) kezeléssel szembeni non reszponzivitás és a szívkoszorúér rendellenességek (CAA) előfordulása Kínában növekedő tendenciát mutatott.

Feltöltve: 2019-08-13 | Kategória: Kardiológia

Ticagrelor, egy új antibiotikum? 2. rész

A ticagrelor vagy metabolitjai vizsgálata során a minimál baktericid koncentrációban a ticagrelor vancomycint felülmúló gyorsasággal pusztította el a késői exponenciális fázisú MRSA kultúrákat.

Feltöltve: 2019-08-08 | Kategória: Kardiológia

Ticagrelor, egy új antibiotikum? 1. rész

A kutatók elvégeztek egy in vitro kísérlet sorozatot, amely során megállapították, hogy a gyógyszer az MRSA baktériumokkal szemben igen erős aktivitást mutat.

Feltöltve: 2019-08-06 | Kategória: Kardiológia

Új gyógyszer a hyperkalemia kezelésére!

Az FDA engedélyezte a nátrium-cirkónium-cikloszilikát alkalmazását hyperkalemiában szenvedő felnőtt betegek kezelésére. A gyógyszer rövid időn belül helyreállítja a szérum normál kálium koncentrációját.

Feltöltve: 2019-08-05 | Kategória: Kardiológia

Nem szteroid gyulladáscsökkentők toxicitása

Az Arthritis and Rheumatology szakfolyóirat egyik cikkében a kutatók egy olyan pontozásos módszert mutattak be, amelynek segítségével felmérték, hogy egy betegnél mekkora veszélyt jelent az NSAID használatból adódó major toxicitás.

Feltöltve: 2019-07-18 | Kategória: Kardiológia

Újdonság a kardiovaszkuláris betegségek primer prevenciójában 3. rész

Az Amerikai Kardiológus Kollégium (ACC) és az Amerikai Szív Társaság (AHA) új iránymutatást adott ki a kardiovaszkuláris betegségek primer prevenciójával kapcsolatban.

Feltöltve: 2019-07-12 | Kategória: Kardiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld