Főoldal » Szakterületek » Belgyógyászat

Mi az odynophagia?

Kép
 
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''

Belgyógyászat

A fizikai aktivitással kapcsolatos új iránymutatás 1.

Az Amerikai Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériuma (HHS) nemrégiben tette közzé a fizikai aktivitással kapcsolatos iránymutatásának (PAG) második kiadását, melyben már a három éves kisgyermekek fizikai aktivitásával kapcsolatosan is szerepelnek javaslatok.

Feltöltve: 2018-12-14 | Kategória: Belgyógyászat

Harc a multidrog-rezisztens baktériumok ellen II.

A kritikus állapotú betegek számára a multirezisztens baktériumok okozta fertőzések jelentik az egyik legnagyobb kihívást.

Feltöltve: 2018-12-13 | Kategória: Belgyógyászat

Biztonságos-e az orális biszfoszfonát terápia szüneteltetése?

Az osteoporosis kezelése során szokásos gyakorlatnak számít az orális vagy intravénás (IV) biszfoszfonát kezelés időnkénti szüneteltetése.

Feltöltve: 2018-12-12 | Kategória: Belgyógyászat

A DPP-4 inhibitorok jótékony hatása a vesére diabetesben

Egy új vizsgálat szerint a dipeptidil-peptidáz-4 (DPP-4) inhibitorok késleltethetik a krónikus vesebetegség (CKD) kialakulását a 2-es típusú diabetesben szenvedőknél.

Feltöltve: 2018-12-12 | Kategória: Belgyógyászat

Elsőként számoltak be marihuána másodlagos fogyasztása által okozott allergiás esetről

Egy súlyos asthmában szenvedő, és a kezelésre nem reagáló hat éves kisfiúnál a családtagok által otthon használt marihuána allergiát okozott. Ez az első ilyen jellegű eset, amelyről a kutatók beszámoltak.

Feltöltve: 2018-12-11 | Kategória: Belgyógyászat

Harc a multidrog-rezisztens baktériumok ellen I.

Az egyre gyakrabban izolálható multidrog-rezisztens (MDR) baktériumok önálló prediktoraivá váltak az inadekvát antibiotikum terápiának.

Feltöltve: 2018-12-06 | Kategória: Belgyógyászat

Az aurás migrén kapcsolatban áll a pitvarfibrilláció kockázatnövekedésével

Egy új kutatás szerint az aurás migrén a jelek szerint növeli a pitvarfibrilláció (AF) kockázatát, ami az ischaemiás stroke fokozott veszélyével járhat.

Feltöltve: 2018-12-05 | Kategória: Belgyógyászat

Így edz az orvos, aki a gyógyítás mellett fitneszmodellként is sikeres

Ízig-vérig nő, aki amellett, hogy orvosként praktizál, legutóbb mint fitneszmodell hengerelt. Dr. Breyer Helga a FitParádén nyűgözte le a közönséget.

Feltöltve: 2018-12-04 | Kategória: Belgyógyászat

Emelkedett diabetes rizikó arthritis psoriatica-ban

A brit Bath Egyetem gyógyszerészeti és farmakológiai osztályának kutatói 6783, 1998-2014 közt diagnosztizált AP beteg esetét elemezték. A 18-89 év közötti betegek diagnóziskori átlagéletkora 49 év volt.

Feltöltve: 2018-12-03 | Kategória: Belgyógyászat

Syncope kezelés: 2018-as klinikai ajánlás

Magyarázzuk el a betegnek a diagnózist és a recidíva veszélyét és tájékoztassuk arról, hogyan kerülheti el a kiváltó okokat és szituációkat. Ezek a lépések a kezelés pillérei és nagy hatással van a syncope recidíva csökkentésére.

Feltöltve: 2018-12-03 | Kategória: Belgyógyászat

Interjú egy HIV-fertőzötteket ápoló szerzetesnővérrel

Él Budapesten egy apáca, aki tizenkilenc éve vesz részt HIV-fertőzöttek gyógyításában. Gimnazistaként orvos akart lenni, de Isten más utat szánt neki, és ő boldogan lépett a számára kijelölt útra.

Feltöltve: 2018-11-30 | Kategória: Belgyógyászat

A bradycardia terápiás ajánlás megosztott döntéshozatalra helyezi a figyelmet

A felnőttkori bradycardia és vezetési zavarok kezelésére vonatkozó új klinikai irányelv a betegközpontú ellátás valamint az orvos és beteg közös döntéshozatalának fontosságát hangsúlyozzák, főként azoknál a betegeknél, akiknél pacemaker beültetése indokolt.

Feltöltve: 2018-11-30 | Kategória: Belgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld