Főoldal » Szakterületek » Szülészet-nőgyógyászat

Melyek a hyperkalaemia leggyakoribb EKG jelei?

Kép
 
Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,...''Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,amerikában a legjobban az orvosok keresnek a foglalkoztatottak körében ...........''Kollektíven robogunk a kiégés felé?,,Adjál rendes fizetést az embereknek és nincs kiégés''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''

Szülészet-nőgyógyászat

Közösségi oldalak alapján döntik el a brit terhes nők, hogy beoltassák-e magukat

Bár az Egyesült Királyságban egyöntetűen azt ajánlják, hogy minden terhes nő oltassa be magát influenza és pertussis ellen, az ország bizonyos régióiban sok kismama még mindig nem kéri a védőoltásokat.

Feltöltve: 2018-09-28 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Ön olvasta már? - 2017 legolvasottabb szülészet-nőgyógyászat cikkei

Megelőzhető a terhességi preeclampsia aspirinnel? A menopauzális genitourinális szindróma leghatékonyabb kezelése. Megelőzhető a terhességi preeclampsia aspirinnel? Javítja-e az ösztrogén tapasz a nők szexuális életét menopauza után? HPV oltás méhnyakrák megelőzésére: első globális iránymutatás. A TOP 5 legnépszerűbb cikk szülészet-nőgyógyászat témában.

Feltöltve: 2017-12-29 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az endometriosis emésztőrendszeri megjelenése

Az endometriosis idült, ismeretlen eredetű nőgyógyászati betegség, amelyben a méhbelhártya vagy annak megfelelő szövet található a méh üregén kívül, bárhol a szervezetben.

Feltöltve: 2013-08-13 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Terápia-indukálta menopausa kezelése

Egy holland tanulmány eredményei alapján, kognitív viselkedésterápiával és rendszeres mozgással enyhíthetők a fiatal emlődaganatos nők terápia-indukálta menopauzás tünetei. - hangzott el az European Breast Cancer (EBCC) nyolcadik, Bécsben rendezett konferenciáján.

Feltöltve: 2012-05-20 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Nyílt nap a debreceni Kenézy Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán

A "Születés hete" országos rendezvénysorozat keretében a Kenézy Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya nyílt napot rendez 2011. május 03. napján, kedden, 9.30-tól amíg az érdeklődés tart.

Feltöltve: 2011-04-27 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Gyógyszeres megelőzéssel jelentősen csökkenthető lenne az újszülöttek HIV-fertőzöttsége

Évente mintegy 400 000 újszülött jön világra AIDS-fertőzéssel, mert az anyaméhben vagy a szülésnél HIV-vírus jut a szervezetükbe, pedig amerikai kutatók véleménye szerint egyszerű gyógyszeres kezeléssel jelentősen csökkenthető lenne a babák fertőzöttségi szintje.

Feltöltve: 2010-07-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Tizenévesen nagyobb a koraszülés kockázata

A tizenéves kismamáknál nagyobb a valószínűsége a koraszülésnek - idézi egy friss felmérés eredményét a BBC hírportálja (http://news.bbc.co.uk).

Feltöltve: 2010-07-13 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A magas kockázatú esetekben érdemes a nappali, tervezett szülést választani

Azokban az esetekben, amelyekről úgy gondoljuk, hogy magas kockázatú lesz az anyára, vagy a magzatra nézve, érdemes a tervezett szülést választani, nappalra időzítve annak levezetését, amikor a legfelkészültebb és pihent egészségügyi stáb áll a rendelkezésre - hangsúlyozta Csermely Gyula, a Rózsakert Medical Center szülés-nőgyógyász főorvosa.

Feltöltve: 2010-07-13 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

OS - A Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium nyilatkozata

A szülészeti és nőgyógyászati szakma vezetői a munkájukat nap, mint nap becsületesen, tisztességesen és eredményesen végző szülész-nőgyógyászok döntő többségének nevében is elhatárolódunk az egyes etikátlan magatartást tanúsító kollégáktól.

Feltöltve: 2010-07-09 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A miómák méretét is csökkenti az egyik esemény utáni fogamzásgátló

Kutatók az ulipristal acetate tartalmú gyógyszerrel kezdtek új kísérletekbe. A sürgősségi fogamzásgátlás céljára kifejlesztett szer elsősorban a tüszőrepedést gátolja. Mint kiderült mellékhatásként megkisebbíti a méh jóindulatú daganatait, így elkerülhető lehet a méheltávolítás, megőrizhető a termékenység. A kísérletek az új javallatra való engedélyezés előtti stádiumban tartanak Amerikában.

Feltöltve: 2010-07-08 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az anya helyes étrendjével csökkenthetők bizonyos születési rendellenességek kockázatai

Brit kutatók szerint a teherbeesés előtt és után túl zsíros ételeket fogyasztó kismamák a születési rendellenességek nagyobb kockázatának teszik ki magzataikat. Pedig akár veleszületett szívrendellenességek is megelőzhetők lehetnek az anya helyes étkezésével.

Feltöltve: 2010-07-07 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Szabályozás kellene a felkért szülész orvosok esetében - ÖSSZEFOGLALÓ

Orvosi szervezetek képviselői szerint szabályozásra lenne szükség azoknál az eseteknél, amikor a szülő nő ragaszkodik választott orvosához; Mikola István, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfőn közölte: szeretne tiszta helyzetet teremteni a szüléseknél, és véget akar vetni annak a szokásnak, hogy a szülész orvosok egy része előre rögzített "tarifa" ellenében vezet le szüléseket.

Feltöltve: 2010-07-06 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld