Főoldal » EÜ Hírek

Mire használtak először etanolt?

Kép
 
Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Mivel nem tudom, mikor lesz nyilvános ezen az oldalon, jelzem a Szakmai Kollégium Onkológia és Sugá...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,Gondolom, ez a figyelem megosztásával is összefüggésben lehet. Ha fotózok, akkor a képre is koncent...''Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Érdekes, de nem új. A "régi típusú" szakmai kollégium is már felvetette a felesleges protokollok t...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''

EÜ Hírek

Betöltés...

Díj a cukorbetegség kutatásáért a fiatal orvosnak

Miként befolyásolják a 2-es típusú diabétesz és a nem alkoholos zsírmájbetegség közötti összefüggést a genetikai tényezők?

Feltöltve: 2019-03-05 | Kategória: EÜ Hírek

A zöld környezet kiemelten fontos a gyerekeknek

A zöld környezetben felnőtt gyerekek életük során kisebb eséllyel fognak pszichés betegségben szenvedni egy dán tanulmány szerint.

Feltöltve: 2019-03-05 | Kategória: EÜ Hírek

Doktor Google: sokan napokig bújják a keresőt, mielőtt orvoshoz mennének

A Google sok országban igen fontos szerepet játszik a betegségek otthoni "diagnosztizálásában".

Feltöltve: 2019-03-05 | Kategória: EÜ Hírek

Radikálisan új módszert teszteltek Parkinson-kórosokon

Merőben új módszert dolgoztak ki brit kutatók a Parkinson-kór kezelésére: a betegek koponyájába fúrt lyukon egyenesen az agyba juttatták az új típusú gyógyszert, írja a BBC.

Feltöltve: 2019-03-04 | Kategória: EÜ Hírek

A dohányzás betiltása az újszülötteknek is jó

Világszerte közpolitikai intézkedések sokasága igyekszik egészségesebb életmód felé terelni az embereket. Ezek közül is kiemelkedő fontosságúak a dohányzás visszaszorítása érdekében tett intézkedések, mivel az elkerülhető halálozások jelentős hányada köthető a dohányzáshoz.

Feltöltve: 2019-03-04 | Kategória: EÜ Hírek

Logopédia európai napja

Konferenciákkal, felvilágosító előadásokkal, prevenciós hatású játékokkal várják az érdeklődőket a héten az ország számos pontján a logopédia európai napja alkalmából, amelynek központi témája az autizmus-spektrumzavar - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Feltöltve: 2019-03-04 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Borsod-Abaúj-Zemplénben van a legtöbb betöltetlen praxis. Vírusként terjed a gerincbaj Magyarországon. Ingyen van, mégsem kell a magyaroknak. A praxisközösség a legmodernebb alapellátási forma. Félmillió embert érint valamilyen ritka betegség. Rövidültek a tervezhető beavatkozások várólistái. Érintés érzését juttatja el az agyig az új művégtag. Az anyatej véd az ekcéma ellen is. Szupererős aggyal születhettek a génszerkesztett kínai ikrek. A Google segít elkerülni a gyógyszerfüggőséget. Magas adók segíthetnek a cukorbetegség elleni harcban. - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.

Feltöltve: 2019-03-02 | Kategória: EÜ Hírek

A Google segít elkerülni a gyógyszerfüggőséget

Az Egyesült Államokat sújtó járványszerű ópiátkrízis miatt a Google új funkciót épített be térképszolgáltatásába: a felhasználók egyszerűen rákereshetnek a környezetükben lévő azon helyekre, ahol törvényesen és biztonságosan adhatják le a már nem használt gyógyszereiket. A szolgáltatás első körben Amerikában lépett működésbe.

Feltöltve: 2019-03-01 | Kategória: EÜ Hírek

Éveken át megmaradnak a mézben a neonikotinoidok

Bizonyos neonikotinoidok akár 40 hónapon át is stabilak maradnak a mézben.

Feltöltve: 2019-03-01 | Kategória: EÜ Hírek

Szupererős aggyal születhettek a génszerkesztett kínai ikrek

Egy amerikai kutató szerint a beavatkozás hatására jelentősen javulhattak a gyermekek kognitív képességei.

Feltöltve: 2019-02-28 | Kategória: EÜ Hírek

Magas adók segíthetnek a cukorbetegség elleni harcban

Ötvenkét százalékkal csökkent a cukrozott üdítők fogyasztása három év alatt Kalifornia államban, ahol 2015-ben vezették be az egészséget károsító italok megadóztatását.

Feltöltve: 2019-02-28 | Kategória: EÜ Hírek

Az anyatej véd az ekcéma ellen is

Az első három hónapban kizárólag anyatejjel táplált babák hatévesen jelentősen kisebb eséllyel lesznek ekcémásak, mint hasonló korú, de nem anyatejes vagy rövidebb ideig szoptatott társaik egy új kutatás szerint.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-02-28 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld