Főoldal » EÜ Hírek

Miről kapta a nevét a Lyme-kór?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

A szexhiány 7 káros egészségügyi és lélektani hatása,,🤗''Alzheimer prevenció: mit tudunk ma?,,Ennél azért többet is tehetünk , napi 400mg szervesMg+1000mg Lecitin +100mg Q10 +1000mgvit C. Német...''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,A hálapénz kérdése sokkal bonyolultabb.Gyakorlatilag meg kell szüntetni a szabad orvosválasztást. I...''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,Remek dolog , hogy a kamara ismét a hálapénzzel foglalkozik , talán azzal is kellene , hogy a magya...''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,A képlet egyszerű: EU-s fizetés és munkakörülmények. Ekkor a hálapénz megszűnik.''

EÜ Hírek

Betöltés...

Már 114 járásban működik egészségfejlesztési iroda

Mintegy 14 milliárd forintból épült ki az elmúlt hat évben az ország egész területét lefedő Egészségfejlesztési Irodák hálózata Szendrőtől Sarkadig, Létavértestől Farkasgyepűig.

Feltöltve: 2019-12-19 | Kategória: EÜ Hírek

Lesz-e még orvos 2020-ban, akinek oda lehet adni a béremelést?

A magyarokban a kipcsak gén mellett nincs hálapénz gén - vallja Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara nemrég megválasztott elnöke, akivel az orvosok béremeléséről, a kormányzati nyomásgyakorlásról, és arról is beszélgetett a hvg.hu milyen a jó egészségügyi rendszer.

Feltöltve: 2019-12-19 | Kategória: EÜ Hírek

Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása

Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása jövőre az elektronikus meghatalmazás lehetőségével. A meghatalmazást és a törvényes képviseletet bármely kormányablakban és a lakossági portálon online is lehet rögzíteni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-12-18 | Kategória: EÜ Hírek

Felejtsük el, amit eddig a gyógyításról és betegségekről gondoltunk

Alapvetően változik meg a jövőben az orvos és a beteg kapcsolat, csökkenni fog az orvos szerepe, itt is uralkodóvá válik a konzumerizmus. Ezek mentén átalakul az egészségügyi kiadások szerkezete és át fog rendeződni az egészségipar.

Feltöltve: 2019-12-18 | Kategória: EÜ Hírek

Altató- és lélegeztetőgépeket kaptak a szabolcsi kórházak

Huszonnyolc altató- és lélegeztetőgépet kapott az Állami Egészségügyi Ellátó Központ támogatásának köszönhetően a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház több tagkórháza - közölte a gyógyintézmény főigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón, Nyíregyházán.

Feltöltve: 2019-12-17 | Kategória: EÜ Hírek

Az új tb-törvény visszavonását követelik a szakszervezetek

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) embertelennek, a szolidaritás sárba tiprásának tartja a társadalombiztosítási (tb) ellátásról szóló, előző héten elfogadott új törvényt és ezért annak visszavonását követeli - közölte a szervezet vasárnap.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-12-17 | Kategória: EÜ Hírek

Szóba jöhet a tüdőrák népességszintű szűrése

A tüdőrák ötéves túlélése Magyarországon rendkívül alacsony, mindössze 17 százalék, ezen mindenképp javítani kell.

Feltöltve: 2019-12-16 | Kategória: EÜ Hírek

Komoly bajban az orosz egészségügy

Az év elején még azt hitték, szerte Oroszországban minden készen áll arra, hogy sikeresen hozzáfogjanak az „Egészségügy” elnevezésű nemzeti program végrehajtásához, amely 2024-ig 78 évre emelné a várható átlagéletkort és 17 százalékkal csökkentené a halálozási arányt.

Feltöltve: 2019-12-16 | Kategória: EÜ Hírek

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Szóba jöhet a tüdőrák népességszintű szűrése. A mesterséges intelligencia szerepe a szűrővizsgálatokban. Európában nálunk a legmagasabb a gyermekek átoltottsága. Kiemelt eszközfejlesztési csomagban részesült a Magyar Imre Kórház. Családbaráttá teszik a szülészeteket. Támogatással is csábítják az orvost. Átadták a Prima Primissima Díjakat. A kormány kiterjesztett egy fontos támogatási kört. - Többek között ezek voltak a hét hírei az egészségügyben.

Feltöltve: 2019-12-14 | Kategória: EÜ Hírek

Veszélyeztetheti az orvosi titoktartást is egy új uniós jogszabály

A papi, orvosi és ügyvédi titoktartást is veszélyeztetheti egy új uniós jogszabálytervezet, amely büntetőügyekben feldolgozott személyes adatok kezeléséről szól - írja a mandiner.hu.

Feltöltve: 2019-12-13 | Kategória: EÜ Hírek

Börtön fenyegeti a pedagógiai szolgálatokban dolgozó pszichológusokat

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint egy a parlamentben ezen a héten tárgyalt, a kormány által kezdeményezett törvényjavaslat oda vezethet, hogy a pedagógiai szakszolgálatokban eddig végzett pszichoterápiás jellegű szakértői tevékenységért egy év börtönbüntetés várhat az ott munkát végző pszichológusokra - írja a 24.hu.

3 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-12-13 | Kategória: EÜ Hírek

Csaknem 700 ezer ember ellátása kerülhet veszélybe

Közel 700 ezer embert érint, s közülük sokakat megoldhatatlan helyzet elé állít, ha a parlament szerdán rábólint a társadalombiztosítási ellátásra jogosultakról szóló, elméletben a potyautasok kiszorítására szolgáló törvényjavaslatra.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-12-13 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld