Főoldal » EÜ Hírek

Mit köti össze Benjamin Franklint, Thomas Jeffersont, Sir Isaac Newtont és Charles Darwint?

Kép
 
Érdekes adatok a koronavírus-oltás utáni megbetegedésekről és halálesetekről,,Sántit a statisztika!!!''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Az én praxisomban is követjük a 60 év felettiek ellenanyagszint változásást a második Sinopharm olt...''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Merkely Béla hiteltelen! A virológusok szerint szükség lehet a Kínai vakcina 3, oltására és a nemze...''Két 5 éves kisfiú homokozólapátokkal megszökött egy óvodából majd megpróbáltak venni egy Jaguart,,Hm, jó ízlésük van a nebulóknak. Bíztató, hogy nem Teslát vagy egyéb villanyost szemeltek ki''Kommunikációs útmutató a koronavírus-tévhitekről és cáfolatukról,,Háát.... a helyesírás hagy némi kívánni valót maga után....''

EÜ Hírek

Betöltés...

A dolgozók kilencven százaléka visszakapcsolta a villanyt a Szent Imre Kórházban

Nincs tömeges felmondás a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban, és a dolgozók 90 százaléka aláírta az egészségügyi jogviszonyról szóló szerződést.

Feltöltve: 2021-03-02 | Kategória: EÜ Hírek

Több ellátást lemondott a Jahn Ferenc kórház, miután csak három orvos maradt az egyik osztályán

A három belgyógyászati osztály közül csak kettő maradt működőképes, de extrém a terhelése az orvosigazgató szerint.

Feltöltve: 2021-03-02 | Kategória: EÜ Hírek

Az állam több ponton engedett az orvosoknak, hétfő éjfélig meghosszabbították a szerződések aláírási határidejét

Az Országos Kórházi Főigazgatóság több ponton elfogadta a Magyar Orvosi Kamara bírálatait az egészségügyi szolgálati jogviszonnyal kapcsolatban. Szeptember 30-ig felülbírálják az ügyeleti díjakat, egyértelműsítik a fizetett pihenőidőre vonatkozó szabályt, és egy kedden megjelent utasítás szerint az orvosok ügyeleti díját 30 százalékkal emelhetik meg. Az önként vállalt ügyeletnél így az ügyeleti díj 150-180 százalék is lehet. Hétfő éjfélig hosszabbították meg a határidőt a szerződések aláírására.

Feltöltve: 2021-02-25 | Kategória: EÜ Hírek

Elmozdultak a kórházak az éveleji nullszaldóról

Az év utolsó hónapjában és az újév legelején az egészségügyi intézmények tartozását illetően még éreztette a hatását a karácsonyi ajándékba kapott 44,8 milliárd forintos tartozáskiegyenlítés, de a legfrissebb, január havi kórházi adósságokat böngészve látható, hogy ismét elindult felfelé az adósságspirál.

Feltöltve: 2021-02-25 | Kategória: EÜ Hírek

Már csak pár nap maradt a másodállásra vonatkozó engedélykérésre

A Magyar Orvosi Kamara felmérése szerint a hazai szakorvosok több mint fele kettő vagy több állásban dolgozik egyszerre, az új törvényi szabályozás miatt ők most komoly döntési kényszerbe kerültek. Kulcskérdés, hogy milyen szempontok vezérlik a jogállásról szóló orvosi döntéseket.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-02-25 | Kategória: EÜ Hírek

Ritka Betegségek Világnapja – 2021

Immáron tizennegyedik alkalommal tartják meg a Ritka Betegségek Világnapját, aminek hagyományos időpontja minden év februárjának utolsó hétvégéje, így idén február 27. A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (RIROSZ) ezúttal a különleges körülményekhez alkalmazkodva az online térben rendezi meg az eseményt. Az idei rendezvényen is párhuzamosan zajlik majd a szakmai konferencia és a családi nap jellegű programok, azonban utóbbiakba az egész hét során be lehet kapcsolódni.

Feltöltve: 2021-02-24 | Kategória: EÜ Hírek

Lélegzetelállító videó a marsjáró leszállásáról

Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) bemutatta kedden az első jó minőségű videót, amelyet a Perseverance marsjáró készített napokkal korábbi leszállásakor.

Feltöltve: 2021-02-24 | Kategória: EÜ Hírek

MOK: elfogadhatatlan az ügyelet rendes munkaidőnél alacsonyabb díjazása

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint elfogadhatatlan az orvosok számára az ügyeletnek a rendes munkaidőnél alacsonyabb díjazása, valamint az is, ha az ügyelet a pihenőnap miatt jövedelemvesztéssel jár.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-02-24 | Kategória: EÜ Hírek

Próbára teszik az orvosokat - interjú Váradi Piroskával

Kollégáim törekedni fognak olyan szituációk létrehozására, amelyekben boríték is szerepet játszhat – mondta Váradi Piroska, a hálapénz-tilalmat is ellenőrző Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupciómegelőzési Főosztályának vezetője.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-02-24 | Kategória: EÜ Hírek

Megkezdődött a praxisközösségi regisztráció

Az Alapellátási Igazgatóság honlapján megnyílt a regisztrációs felület. A nyilatkozatok leadási határideje: február 28. A tájékoztató az eddig felvetődött kérdésekre is választ ad.

Feltöltve: 2021-02-23 | Kategória: EÜ Hírek

Feszültséget teremtenek az átszabott orvosbérek

Sok orvos továbbra is bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy melyik fizetési kategóriába fogják sorolni március 1-jétől, amikortól hivatalosan életbe lép az úgynevezett egészségügyi szolgálati jogviszony. Az viszont már látszik, melyik praxisközösségi forma lesz a legnépszerűbb a háziorvosok körében.

Feltöltve: 2021-02-22 | Kategória: EÜ Hírek

Magyar Gyógyszer Védjegy segít a tájékozódásban a gyógyszerek között

Magyarország az elsők között, több mint 100 évvel ezelőtt kapcsolódott be a gyógyszergyártásba, mára több, mint száz országban gyógyítanak és gyógyulnak magyar gyógyszerrel. A hazai gyógyszergyártók még 2014-ben hozták létre a Magyar Gyógyszer Védjegyet, azzal a céllal, hogy az orvosokat, gyógyszerészeket, betegeket hiteles forrásból informálja a Magyarországon készült vagy kutatott/fejlesztett gyógyszerekről. A védjegy használatára a védjegy tulajdonosa, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) adhat engedélyt – jelenleg 11 tagvállalat helyezheti el termékein. A védjegyhasználók átfogó edukációs, országos kampányt indítottak a hazai gyógyszerek megismerése érdekében.

Feltöltve: 2021-02-17 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld