Főoldal » EÜ Hírek

Mit jegyez fel Hamurábi törvénykönyve egy nagyobb orvosi műtét áráról?

Kép
 

EÜ Hírek

Betöltés...

A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle

Sok beteg nem szedi rendesen a felírt gyógyszereket. Büntetlenül hazudnak maguknak doktori címet egyre többen. A csecsemők elvárják a körülöttük lévő felnőttektől, hogy tanítsák őket. Nem várt tovább, patikát épített magának a gyógyszerész. Az antibiotikum rezisztenciától a Tbc elleni küzdelemig. Kivéreznek a pályázó praxisközösségek? - Többek között ezek voltak a hét hírei a egészségügyben.

Feltöltve: 2019-06-01 | Kategória: EÜ Hírek

Rábólintott a WHO a tradicionális kínai orvoslásra

A kínai orvoslás több mint kétezer éves, még ma is több száz országban használják a gyógynövényekre, különböző állati testrészek feldolgozására és tűk strategikus bökdösésére alapuló, tradicionális kínai medicinát (traditional chinese medicine, TCM).

Feltöltve: 2019-05-31 | Kategória: EÜ Hírek

Elindult a világ legnagyobb gyógyszerszállító drónszolgáltatása

A világ legnagyobb gyógyszerszállító drónszolgáltatása indult el Ghánában – jelentette be a Globális Oltóanyag- és Oltási Szövetség (GAVI), amely szerint a kezdeményezés révén 12 millió embert tudnak ellátni védőoltásokkal, vérrel és életmentő gyógyszerekkel a nyugat-afrikai országban.

Feltöltve: 2019-05-31 | Kategória: EÜ Hírek

Sok beteg nem szedi rendesen a felírt gyógyszereket

A feledékenység, a tájékozatlanság és az interneten fellelt hamis információk is közrejátszanak ebben. Nagyon kevés beteg szedi helyesen a számára felírt gyógyszereket, derült ki egy szakmai konferencián, amiről a Magyar Nemzet számolt be.

Feltöltve: 2019-05-31 | Kategória: EÜ Hírek

WHO: a kiégés is betegség

Ismét felülvizsgálták a WHO betegségeket és rendellenességeket jegyző listáját, az International Classification of Diseases-t (ICD) – számol be az IFLScience. A jegyzékbe a kiégés is bekerült, a WHO szerint az állapotot a nem megfelelően kezelt munkahelyi stressz okozza.

Feltöltve: 2019-05-31 | Kategória: EÜ Hírek

Ilyen még nem volt: hatosikrek születtek!

Történelmet írt Krakkóban egy néhány nappal ezelőtt még egygyermekes család. Május 20-án, az életkorával megegyezően várandóssága 29. hetében járó hölgy egyszerre hat gyermeknek adott életet, akik 890 gramm és 1300 gramm közötti súllyal születtek.

Feltöltve: 2019-05-30 | Kategória: EÜ Hírek

Hivatalosan is betegség lett a játékfüggőség

Genfben tartja közgyűlését az Egészségügyi Világszervezet, ahol most hivatalosan is elfogadták a betegségek nemzetközi osztályozására szolgáló ICD -jegyzék 11. módosítását, amibe még tavaly júniusban bekerült a játékfüggőség is. Az új besorolás 2022. január 1-től lép hatályba.

Feltöltve: 2019-05-30 | Kategória: EÜ Hírek

Büntetlenül hazudnak maguknak doktori címet egyre többen

Furcsa szokás kezd elharapódzni hazánkban: azok is doktornak nevezik magukat az üzleti életben, akiknek még érettségijük sincs. A cégbíróság és az adóhivatal illetékesei széttárják a kezüket.

Feltöltve: 2019-05-29 | Kategória: EÜ Hírek

A csecsemők elvárják a körülöttük lévő felnőttektől, hogy tanítsák őket

Tényleg jobban bíznak a gyerekek a felnőttek szavában, mint a saját tapasztalataikban? Számít-e, és mennyit a tanító személye? Mennyire segíti az önálló gondolkodást és a kreativitást a kulturálisan meghatározott ismeretanyag gyors elsajátítása?

Feltöltve: 2019-05-29 | Kategória: EÜ Hírek

Nem várt tovább, patikát épített magának a gyógyszerész

Új helyre költözött a patika Fábiánsebestyénben. Eddig az önkormányzattól bérelt épületben működött, de annak elavult a villamos hálózata. A gyógyszerésznek lépnie kellett, mivel az önkormányzat elhalasztotta a felújítást.

Feltöltve: 2019-05-28 | Kategória: EÜ Hírek

Vérteszt a krónikus fáradtság szindróma kimutatására

A Stanford University School of Medicine kutatócsoportja a Proceedings of the National Academy of Sciences folyóiratban megjelent cikkében arról számol be, hogy egy tesztelési fázisban levő vérteszt segítségével lehetségessé válhat a krónikus fáradtság szindróma (CFS) egyszerű diagnózisa.

Feltöltve: 2019-05-28 | Kategória: EÜ Hírek

Az antibiotikum rezisztenciától a Tbc elleni küzdelemig

Prof. Dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára vezetésével utazott magyar delegáció az Egészségügyi Világszervezet 2019. május 20-28. között Genfben rendezett 72. közgyűlésére (World Health Assembly/WHA) - tudatta közleményében az Emmi.

Feltöltve: 2019-05-27 | Kategória: EÜ Hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld