Főoldal » Életstílus

Mi a cardiorenalis szindróma lényege?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

A magyar 3D nyomtató is felveszi a harcot a koronavírussal 447-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma A koronavírus stabilitása aeroszolokban, felületeken Amikor az orvos tényleg élet-halál ura - Etikai gondolatok a járványról Nagyot nőtt a születések száma, egy hónap alatt 3500 fő volt a természetes fogyás A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint itt az ideje farkast kiáltani Ingyenes lett több száz hangoskönyv Ókori társasjáték árulkodik az egyiptomiak hiedelemvilágáról Miért szeretjük megérinteni egymást? - Kis kézfogástörténet
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kiadta a COVID-19 megelőzésének és terápiájának kézikönyvét,,Miért nem irják meg,hogy hol lehet kapni ?''Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kiadta a COVID-19 megelőzésének és terápiájának kézikönyvét,,Ma beszéltem 2 patikavezetővel,nincs ingyen szájmaszk ha van akkor az már 30 forint helyett 500 for...''Visszakozik a kormány az alapellátás teljes felforgatásától?,,Mindenki maradjon otthon, a BETEGEK KÜLÖNÖSEN! Telefonon keressék családorvosukat annak rendelési i...''Visszakozik a kormány az alapellátás teljes felforgatásától?,,Nem kell leguti központ,a fertõzés melegágya.''Miért jobb a szappan a koronavírus ellen mint a hipó?,,Jobb a szappan, mint a hypo!''

Életstílus

Betöltés...

Ingyenes lett több száz hangoskönyv

Az MTVA Archívum a járványügyi helyzetre tekintettel ingyenes hozzáférést biztosít több száz hangoskönyvhöz, köztük mesékhez, kötelező és ajánlott olvasmányokhoz, valamint rádiójátékokhoz.

Feltöltve: 2020-03-30 | Kategória: Életstílus

Ókori társasjáték árulkodik az egyiptomiak hiedelemvilágáról

A szakértők az ókori egyiptomi táblás játék, a szenet egyik készletét tanulmányozták. A kutatók arra jutottak, hogy az elemzett játék az időszámítás előtti 15. században élt fáraó, Hatsepszut uralkodása előtt készült– számol be a Live Science.

Feltöltve: 2020-03-30 | Kategória: Életstílus

Miért szeretjük megérinteni egymást? - Kis kézfogástörténet

Az ókori görögöktől a mai szokásainkig élnek azok az üdvözlési formák, amelyeket most egy időre megszakít a koronavírus.

Feltöltve: 2020-03-27 | Kategória: Életstílus

Három utca, hatvan ház, ötven lakos: Salföld, a Káli-medence csodája

Salföldet látni maga egy élmény. Személyesen megtapasztalni a falucska varázsát kiváltképp mesés kalandozás, ám fotók között lapozgatva is lélekemelő látvány a Balaton-felvidék semmi máshoz nem hasonlítható gyöngyszeme.

Feltöltve: 2020-03-27 | Kategória: Életstílus

Két album, amely nélkül egészen más lenne a jazz

A Rolling Stone talán a világ leghíresebb könnyűzenei magazinja. A lap 500 Greatest Albums Of All Time válogatásának első 50 albuma közé két jazzlemez fért be. Ezeket ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Feltöltve: 2020-03-26 | Kategória: Életstílus

Tippek azoknak, akik életre keltenék halottnak tűnő növényeiket

Volt már úgy, hogy egy látszólag halott növény új életre kelt a kezei között? Mentett már meg fonnyadt, leszáradt szobanövényt amiről más már lemondott? Gyakran egy olyan növény, amely teljesen halottnak tűnik, még él, és a megfelelő gondozás mellett csodálatos módon újból kivirul.

Feltöltve: 2020-03-26 | Kategória: Életstílus

Miért jobb a szappan a koronavírus ellen mint a hipó?

Az emberek mintegy 5000 éve számos módszert kitaláltak a tisztításra, azonban a fertőző betegségek ellen – beleértve a mostani koronavírust is – a leghatékonyabb mindmáig a szappan és a víz maradt.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-03-25 | Kategória: Életstílus

Egészen bizarr és gyakran életveszélyes módszerekkel szépültek a nők

A viktoriánus kor hölgyei bármire képesek voltak azért, hogy megfeleljenek a szépségideálnak. Nem csupán macerás procedúráknak vetették alá magukat, de gyakran az életüket kockáztatták a tökéletes külsőért. Persze ezt akkoriban a legtöbb esetben még nem tudták.

Feltöltve: 2020-03-25 | Kategória: Életstílus

Ingyenesen elérhetővé tettek több ezer könyvet magyar kiadók

12 kiadó majdnem 15 ezer, magyar nyelvű szakkönyvet tett ingyen elérhetővé a neten a járványhelyzetre való tekintettel.

Feltöltve: 2020-03-24 | Kategória: Életstílus

A koffein a koncentrációt segíti, nem a kreativitást

A koffein a világon legnagyobb tömegben fogyasztott pszichotróp anyag, ismerjük az éberségre, hangulatra, figyelem-összpontosításra kifejtett hatását. Egy amerikai kutatópáros nemrégiben azt vizsgálta meg, hogy mennyiben befolyásolja a kreativitást a koffein, számolt be a Sci-News.

Feltöltve: 2020-03-24 | Kategória: Életstílus

Csipetnyi Toszkána a Balaton-felvidéken

Ha a tüneményes Balaton-felvidéki település, Monoszló nevét hallja az ember, elsőként minden bizonnyal a Hegyestű jut az eszébe. A település határában – mintegy őrtoronyként – magasodik a Káli-medence keleti kapuját őrző, 337 méter magas Hegyestű bazaltkúpja.

Feltöltve: 2020-03-23 | Kategória: Életstílus

Semmelweis Ignác előtt tiszteleg ma a Google

A mai napon a világszerte nagyhatású magyar orvos, Semmelweis Ignác előtt tiszteleg a Google. A kereső főoldalán látható különleges logó időzítése kétszeresen is aktuális. Egyrészt Semmelweist 173 éve ezen a napon nevezték ki a bécsi közkórház szülészeti klinikájának vezető professzorává, másrészt ő jött rá elsőként, hogy a kézmosással jelentősen csökkenthető a betegségek terjedése.

Feltöltve: 2020-03-20 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld