Főoldal » Életstílus

Minek a rövidítése a CDC?

Kép
 
Gyermekek és COVID-19 Helicobacter fertőzés és acne vulgaris kapcsolata A koronavírus jelentősen megnöveli a műtét utáni halál kockázatát Idén különösen fontos, hogy fokozatosan kezdjenek napozni az emberek Kitüntették a 9 éves kenyai kisfiút, aki egy érdekes kézmosóval küzd a koronavírus ellen Újabb 10 embernél mutatták ki a koronavírust, meghalt 2 beteg A Távmozi ingyenfilmekkel készül a Trianon-évfordulóra A Metro ötven éve vette fel az első magyar koncertlemezt Kortársunk, Shakespeare - A koronavírus-járvány új kifejezési módokra sarkallta az alkotókat
A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Csak egy kis szelet: az első megakarjuk szüntetni a hálapénzt? ha igen akkor csak úgy lehet ha megs...''A Magyar Orvosi Kamara javaslata a járóbeteg-ellátás megújítására,,Normális fizetést bérek rendezését minnél hamarabb!!Ez a legekdő LéoésUtánna jöhet a fejlesztés ,e...''Magyarország megdöntött egy szomorú világrekordot,,Már ismert a tesztelések eredménye: kevés a fertőzött nálunk, az elhunytak fertőzöttekhez viszonyít...''Az egészségügy leállítása több kárt okozott, mint a járvány,,Miért építették meg a konténerkórházat Kiskunfélegyházán, ha nem használták ki az izolációs lehetős...''Más tüneteket produkálnak az új koronavírus-fertőzöttek Kínában,,Ph.D. Peresztegi Sándor: SARS-CoV-2 Koronavírus és COVID-19 Koronavírus – 2020. Nemzetköz...''

Életstílus

Betöltés...

A Távmozi ingyenfilmekkel készül a Trianon-évfordulóra

A korszakban játszódó filmeket, valamint a korabeli virágzó filmes és színházi életet bemutató Filmhíradót láthatnak ingyenesen a nézők a Budapesti Távmozi oldalán június 4-én a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából.

Feltöltve: 2020-06-03 | Kategória: Életstílus

A Metro ötven éve vette fel az első magyar koncertlemezt

Az Egy este a Metro Klubban... című korongról a jubileum alkalmából Sztevanovity Zorán és Dusán, valamint Frenreisz Károly idézte fel emlékeit és nosztalgiázott a zenekar történetéről.

Feltöltve: 2020-06-03 | Kategória: Életstílus

Kortársunk, Shakespeare - A koronavírus-járvány új kifejezési módokra sarkallta az alkotókat

A TRIP hajó március 12-től karanténszínházi közvetítéseket sugárzott internetes felületein. A veszélyhelyzet enyhülésével az Első Magyar Karanténszínház WebSzínházzá alakul. Az alkotók Covid–19-es járványtapasztalataikat ekképpen summázták: új médium született, a stream művészet. Hogy ez mit takar, s mit várhatunk a névváltoztatás után, arról Magács László, a TRIP igazgatója beszélt.

Feltöltve: 2020-06-03 | Kategória: Életstílus

8 kirándulóhely a Balaton körül, ahová elmehetsz idén nyáron

A hazai turizmus idén késve ébredezik. Miközben a legnépszerűbb célpontokat ellepik a látogatók, érdemes a kevésbé ismert helyszíneket is felkeresni. Összegyűjtöttünk néhány balatoni kirándulóhelyet, hogy legyen miből válogatni.

Feltöltve: 2020-06-02 | Kategória: Életstílus

Miért nem fagynak meg jégkunyhóikban az inuitok?

Jön a nyár, így pont időszerű, hogy beszéljünk a hóról, a hidegről és az Északi-sarkvidék fagyos pusztáiról. A legtöbb magyar valószínűleg soha nem járt még arra (és nem is feltétlenül akar), de mégis legtöbbünk hallott már az iglukról, de legalább képen látott ilyet. Egy ilyen fehér hótéglákból készült félgömbben él például Pingu és családja.

Feltöltve: 2020-06-02 | Kategória: Életstílus

Hónapokon át a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart hétvégenként

Egészen szeptember végéig lezárják az útszakaszt az autósok elől.

Feltöltve: 2020-06-01 | Kategória: Életstílus

Ha újrakezdhetnénk az életünk, a legtöbben más szakmát választanánk

Százból mindössze két ember érzi úgy az élete felénél, hogy ha mindent elölről kezdhetne, akkor sem változtatna semmin. Az idén jubiláló HVG Extra Pszichológia magazin felmérést végzett arról, hogy kiket érint leginkább az életközepi válság, és melyek a legszembetűnőbb jelei.

Feltöltve: 2020-06-01 | Kategória: Életstílus

Kiderült, mivel zajlik leginkább a digitális oktatás

A távoktatásban használt keretrendszerek, programok népszerűségi versenyét a Google nyerte.

Feltöltve: 2020-05-29 | Kategória: Életstílus

Virtuálisan barangolhatjuk be az Országház termeit

Online fedezhetik fel az érdeklődők az Országház nevezetes helyszíneit a Virtuális Országház projekt keretében. Elsőként a kupolacsarnokot, a képviselőházi és a főrendiházi társalgót, valamint a ritkán látogatható Munkácsy-termet mutatják be a látogatóknak – közölte az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

Feltöltve: 2020-05-29 | Kategória: Életstílus

Újra várja a vendégeket a világörökségi Hollókő

A pünkösdi hétvégén újra várja a vendégeket a világörökségi Hollókő; megnyitották a vár szabadtéri részeit és a múzeumokat is – tájékoztatta az MTI-t a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kedden.

Feltöltve: 2020-05-28 | Kategória: Életstílus

Ismét gazdagodott a Hungarikumok Gyűjteménye

A kulturális hagyományok mellé bekerült a szőregi rózsatő és tiszavirágzás is a gyűjteménybe.

Feltöltve: 2020-05-28 | Kategória: Életstílus

Neurológiai szinteken dőlhet el, hogy melyik zenét szeretjük

Amikor egy koncerten vagyunk, gyakran összehangolódunk az előadóval. Ugyanúgy kezdünk dobolni a lábunkkal, a megadott ütemre tapsolunk, ringatjuk a testünket, vagy közösen énekelünk. Egy új idegtudományi kutatás szerint azonban nemcsak viselkedésesen és érzelmileg kapcsolódunk egymáshoz, hanem az agyi aktivitás szintjén is. Ráadásul úgy tűnik, hogy pont azokat a zenéket szeretjük, ahol létre tud jönni ez a neurológiai szinkron.

Feltöltve: 2020-05-27 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld