Főoldal » Életstílus

Mi volt az első ismert, ember által előállított szedatív (nyugtató) kémiai anyag?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

Valódi kapcsolat a menopauzális hormonterápia és az emlőtumor között? 1. rész Pszichiátriát érintő jogi szabályok 12. Pszichiátriát érintő jogi szabályok 11. A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Orvosnak lenni mindig, minden helyzetben Bruttó egymillió forintos orvosi alapbér kell 10 zöldség, amely valójában gyümölcs Veszélyezteti a piros almák színét az éghajlatváltozás Adventi vásárok, boogie és bor – decemberi programajánló
A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Kérdés: mihez lehet hozzászólni, konkrét cikkhez, vagy például kérdés, feltevés konkrét kérdésre, p...''Örökölt családi minták lehetnek problémáink okai,,[email protected]''11 ezer tudós figyelmeztet a klímavészhelyzetre,,Üzenem Magyarországon az Orbán Viktor mi lisztet elnök úrnak,hogy fákat nagy számban ültessenek a B...''11 ezer tudós figyelmeztet a klímavészhelyzetre,,Üzenem Magyarországon az Orbán Viktor mi lisztet elnök úrnak,hogy fákat nagy számban ültessenek a B...''Orális patogén stroke betegek agyi embóliáiban,,Neurológus vagyok, nagyon fontosnak tartom az információt. Erről most értesültem''

Életstílus

Betöltés...

10 zöldség, amely valójában gyümölcs

Legtöbben azon vitatkoznak, hogy a paradicsom zöldség-e, vagy gyümölcs. Ki ezt mondja, ki azt, különböző érvekkel alátámasztva a véleményt. A paradicsomon kívül van még néhány ,,zöldség”, amin lehetne vitatkozni, s ami tulajdonképpen lehet, hogy nem is az, írja a Treehugger.com.

Feltöltve: 2019-12-06 | Kategória: Életstílus

Veszélyezteti a piros almák színét az éghajlatváltozás

A klasszikus alma piros. Természetesen vannak sárga, zöld, olykor még foltos almák is, de a klasszikus mégiscsak a piros alma. Az emberek generációk óta előnyben részesítik a piros almát, ám az emelkedő hőmérséklet talán épp a szép színnek árt.

Feltöltve: 2019-12-06 | Kategória: Életstílus

Adventi vásárok, boogie és bor – decemberi programajánló

Az ország egész területén várják az érdeklődőket a karácsonyi vásárok, de ha valaki mást is megnézne, mutatunk alternatívát.

Feltöltve: 2019-12-05 | Kategória: Életstílus

35 év katasztrófája egyetlen time-lapse videón

Amerikai tudósok most már biztosak abban, hogy végleg búcsút mondhatunk az északi-sarki jégnek. És ez nemcsak a jegesmedvéknek rossz hír, hanem nekünk is.

Feltöltve: 2019-12-05 | Kategória: Életstílus

Ez az a krém, ami körül évezredes vita folyik

Tiszta sor, hogy a legjobb dolgokat minden nemzet a magáénak tudná. Beindul az öntudat és a versenyszellem, hogy az az egyedülálló zene, tánc, építészeti stílus, tárgy, netán étel, vagy ital csakis tőlük ered.

Feltöltve: 2019-12-04 | Kategória: Életstílus

5 európai város, ami tökéletes választás a téli időszakra

Egy meleg, de könnyen száradó kabátra, kesztyűre, sapkára, sálra és vízhatlan, bélelt cipőre lesz csak szükségünk, no meg kalandvágyra, hogy a jeges szelek se szegjék kedvünket. Salzburgban, Bergenben, Delftben, Strasbourgban és Torinóban a hótakaró plusz vizuális élmént nyújt, ha pedig tényleg nagyon átfagynánk, még mindig jöhet a forralt bor, a meleg tojáslikőr vagy a fűszeres tea.

Feltöltve: 2019-12-04 | Kategória: Életstílus

Mit ünneplünk advent első vasárnapján?

Ma ünnepeljük advent első vasárnapját, ez a nap az egyházi év kezdetét is jelenti. És még mit?

Feltöltve: 2019-12-03 | Kategória: Életstílus

Megtalálhatták a legősibb sakkfigurát

John Oleson, a brit columbiai Victoria Egyetem munkatársa és kollégái a legkorábbi ismert sakkfigurát azonosíthatták – számol be a Live Science. A homokkőből kialakított figura a 7. században készülhetett, és 1991-ben fedezték fel egy Jordánia területén fekvő ősi településnél, Humajmánál.

Feltöltve: 2019-12-03 | Kategória: Életstílus

Mitől pattog a popcorn?

Mintha az ősrobbanást játszanánk el egy serpenyőben, úgy lesz a pici, sötét és rettentő kemény kukoricamagból hirtelen ötvenszer nagyobb, puha, ízletes csemege.

Feltöltve: 2019-12-02 | Kategória: Életstílus

Rekordszámú turista látogatta meg a csernobili atomkatasztrófa övezetét

Idén eddig rekordszámú, mintegy 107 ezer turista látogatott el a csernobili nukleáris baleset övezetébe.

Feltöltve: 2019-12-02 | Kategória: Életstílus

11 ezer tudós figyelmeztet a klímavészhelyzetre

Több mint 150 országból mintegy 11 ezer tudós biztosította támogatásáról azt a nagyszabású tudományos kutatást, amely szerint a világ klímavészhelyzettel néz szembe.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-11-29 | Kategória: Életstílus

Hogyan lesz a legfinomabb a tojásrántotta?

Mindenhonnan azt halljuk, hogy rántottát mindenki tud sütni. Konyhai amatőrök mégis félve állnak neki ennek az egyszerű ételnek.

Feltöltve: 2019-11-29 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld