Főoldal » Életstílus

Mi az egyik legismertebb felfedezése Louis Pasteur-nek?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

A colorectalis daganat szűrése nem szükséges mindenkinek? Mérgező anyagok LCD képernyőkből? Jó hatásúak a statinok colorectalis daganatban szenvedőknél? Kiengedték a kórházból a Vuhanból hazatért magyarokat A héten történt az egészségügyben - Heti hírszemle A rémes egészségügytől félnek a magyarok, nem a migrációtól 10000 meztelen férfi versenyzik egymással két fapálcáért egy Japán templomban Kádár-kockák Katharina Roters képein A cigarettacsikkek láthatatlan emissziója
Járvány van, mégsem jelentkeznek a védőoltásért a magyarok,,Hatásos?''A világ 60 százalékát fenyegetheti a koronavírus,,Minden féle vonatot,repülőgépjáratot tölni kell azonnal ami Kínával kapcsolatos''Amit a hepatitis C vírus szűrésről tudni kell – kellene…,,Egyetértek.''Kampányt készít elő a MOK a hálapénz ellen,,A várható sorrend nem elfogadható. Jelenleg a sorrend úgy látom ez: kriminalizálni a hálapénzt, kiv...''Most már biztos, hogy emberről emberre terjed a Kínában fertőző új koronavírus,,Millió kínai turista behozhatja Európába is!''

Életstílus

Betöltés...

10000 meztelen férfi versenyzik egymással két fapálcáért egy Japán templomban

Tízezer meztelen férfi versenyzik egymással két fapálcáért egy templomban. Ez a Hadaka Macuri, avagy a Meztelen Fesztivál, amit minden február harmadik szombatján tartanak Japánban, nem messze Okajamától, így aztán ez idén sem volt másképp.

Feltöltve: 2020-02-17 | Kategória: Életstílus

Kádár-kockák Katharina Roters képein

Az 1969-ben Kölnben született Katharina Roters - aki a düsseldorfi Képzőművészeti Akadémián végzett 1999-ben festő szakon - 2003-ban költözött Németországból egy magyar faluba. Ekkor kezdte el a falu házait fényképezni, és szinte azonnal felfigyelt az egyszerű, geometrikus mintákra, a gulyáskommunizmus furcsa ornamentikájára; a falusi kockaházak egyedi díszítőművészetére.

Feltöltve: 2020-02-17 | Kategória: Életstílus

A cigarettacsikkek láthatatlan emissziója

Dustin Poppendieck, az Amerikai Szabványügyi és Technológiai Intézet munkatársa kollégáival 2100 elnyomott csikket vizsgált – írja a ScienceAlert. Az adatok alapján az első 24 órában egy csikk egy égő cigaretta nikotin-kibocsátásának 14 százalékát állítja elő, de még napokkal később is mérhető az emissziója.

Feltöltve: 2020-02-14 | Kategória: Életstílus

Hegedű és műfogsor a bécsi talált tárgyak között

Tavaly 83.000 talált tárgy került a bécsi „Fundservice” központi telephelyére, ahol a Bécs utcáin vagy tömegközlekedési eszközein elhagyott tárgyakat gyűjtik. A klasszikusok között volt tavaly néhány „különleges” darab is, melynek elvesztése bizony nagy gondot okozhatott tulajdonosának.

Feltöltve: 2020-02-13 | Kategória: Életstílus

A szabályszegő növények élhetik túl a klímaváltozást

Lándzsás útifűvel két helyen találkozhatunk: a patikákban köhögéscsillapító gyógynövényként, vagy bármilyen gyepes területen, közönséges gyomként. E növény világszerte elterjedt, igazi hódító, számtalan helyszínen invazív gyom. Vajon minek köszönheti a sikerét?

Feltöltve: 2020-02-13 | Kategória: Életstílus

Mágia ellen használták a különleges üveget

A furcsa leletet a virginiai Williamsburgtól keletre fekvő polgárháborús erődítmény maradványainál találták meg 2016-ban. A College of William & Mary csapata a közelmúltban vette elemzés alá a tárgyat – írja a The Washington Post.

Feltöltve: 2020-02-13 | Kategória: Életstílus

A japán művészetnek köszönhetjük a szecessziót is?

A japán kultúra hatása tájképek, faágon ülő madarak, gésák portréi vagy éppen a jellegzetes technikák és motívumok révén beáramlott az európai művészetbe. Mutatjuk az eredményt!

Feltöltve: 2020-02-12 | Kategória: Életstílus

Egy föníciai vitorláshajó újonnan felépített mása szelte át az óceánt

A hajó 2019. szeptember 19-én indult a tunéziai Karthágó kikötőjéből mintegy 9600 kilométeres útjára, és Spanyolországot, Marokkót, a Kanári-szigeteket, majd a karib-tengeri Dominikai Köztársaságot érintve, 2020. február 4-én megérkezett a floridai Fort Lauderdale-be – adta hírül a hétvégén a Lyme-online angol hírportál.

Feltöltve: 2020-02-12 | Kategória: Életstílus

Miért hitte Beethoven, hogy két évvel fiatalabb a valós életkoránál?

Idén ünnepeljük Beethoven születésének 250. évfordulóját. A zeneszerző a művészetének szóló elismerést biztosan nem kifogásolná, az évszámot viszont igen. A bonni mester ugyanis egész életében meg volt győződve róla, hogy 1772-ben született.

Feltöltve: 2020-02-11 | Kategória: Életstílus

Pénzhiány miatt elmarad a rangos balettverseny

Pénzhiány miatt idén nem rendezik meg a világ egyik legrégibb és legtekintélyesebb balettversenyét, a „balettolimpiát” a bulgáriai Várnában.

Feltöltve: 2020-02-11 | Kategória: Életstílus

Melegebb van az Antarktikán, mint a Blaha Lujza téren

Megdőlt az abszolút melegrekord csütörtökön az Antarktikán: az Esperanza nevű argentin bázison 18,3 Celsius-fokot mértek.

Feltöltve: 2020-02-10 | Kategória: Életstílus

Az utolsó mamutok cukorbetegek és terméketlenek voltak

A Jeges-tengeren fekvő Vrangel-szigeten még négyezer évvel ezelőtt is éltek gyapjas mamutok (Mammuthus primigenius), miközben a szárazföldről már tízezer éve kipusztultak, a fennmaradt populáció viszont nem volt túl jó bőrben.

Feltöltve: 2020-02-10 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld