Főoldal » Életstílus

Mit lát a felvételen?

Kép
 
Halált okozhat a kevés alvás Kifejezetten hatékony a larotrectinib a daganatos megbetegedések kezelésében Terápiás ajánlás a diabetes és osteoporosis együttes előfordulására A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik meg Csökken a kórházi fertőzések száma Agydaganatot gyógyíthat a zikavírus Az ember, aki hazatért - Váli Péter Száz éve született Szabó Magda
A szürke százmilliárd árnyalata,,teljes igény nélkül: egyeseket az OEP befogad , ez diszkrimináció. A magánrendelésekbe tereli a bet...''A szürke százmilliárd árnyalata,,Azt hiszem egy őszinte mondat kimaradt: Így befektetőként rontani tudnám a kevésbé tőkeerős konkure...''Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''

Életstílus

Betöltés...

Agydaganatot gyógyíthat a zikavírus

Bár a zikavírus súlyos agyi deformációt okozhat csecsemőknél, új gyógymódot kínálhat a felnőttek agydaganatára.

Feltöltve: 2017-09-22 | Kategória: Életstílus

Az ember, aki hazatért - Váli Péter

Váli Péter az első meglepetést néhány évvel ezelőtt okozta számomra, amikor is a Badacsonyi Borfesztivál alkalmával először találkoztam a boraival. Akkor tudtam, hogy egy újabb gyöngyszem került az utamba.

Feltöltve: 2017-09-22 | Kategória: Életstílus

Száz éve született Szabó Magda

100 éve, 1917. október 5-én született Szabó Magda. Születésének évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeum nagyszabású kiállítást rendez.

Feltöltve: 2017-09-21 | Kategória: Életstílus

Minden tizedik ötvenéves brit férfinak tíz évvel idősebb a szíve

Minden tizedik ötvenéves brit férfinak tíz évvel idősebb a szíve a valóságos koránál, ami megnöveli a végzetes szívroham vagy az agyi érkatasztrófa kockázatát - állapította meg az Angol Közegészségügyi Szolgálat (PHE).

Feltöltve: 2017-09-20 | Kategória: Életstílus

Medic-Art, avagy gyógyítók a művészetben

2018. április 26-tól a kiállító művész kollégák körének kibővítésével, országos szintre történő kiterjesztésével rendezik a kiállítást.

Feltöltve: 2017-09-19 | Kategória: Életstílus

A megfelelő betegtájékoztatás feltételei és módjai

A betegtájékoztatás folyamata igen összetett és nagy odafigyelést igényel. A megfelelő információk közlésén túl a beteg érzelmi állapotára, illetve betegségéhez fűződő viszonyára is fontos odafigyelni. Erre az ellátás azon állomásain van a legnagyobb szükség, ahol a beteg a legtöbb időt tölti, így a patikai információközlés döntő szerepet kap a betegellátás folyamatában.

Feltöltve: 2017-09-18 | Kategória: Életstílus

Szükséges az együttműködés betegek és egészségügyi dolgozók között

A betegek és az egészségügyi szakemberek, köztük a patikai dolgozók közötti kommunikáció lehet hatékony és zökkenőmentes, ám bizonyos esetekben hiányos, rendszertelen, vagy éppen akadozó is. A támogatás, a betegek széleskörű tájékoztatása azonban nagymértékben segítheti a bizalmi viszony kialakulását, és ezáltal az egészségügyi ellátás hatékonyságát, minőségi javulását.

Feltöltve: 2017-09-15 | Kategória: Életstílus

Kamera, mely átlát az emberi testen

Egyetlen kósza fotont is képes érzékelni az az orvosi kamera, amelyet az Edinburghi Egyetem és a Heriot-Watt Egyetem kutatói fejlesztettek ki egy tüdőbetegségeket kutató projektjük során. Az első tesztek szerint az eszköz akár 20 centi szöveten keresztül is megtalálhatja a fényforrást.

Feltöltve: 2017-09-14 | Kategória: Életstílus

Forradalmasíthatják a rákgyógyászatot

Kutatók egy csoportja UV-sugárzás segítségével hajtott meg molekuláris gépeket, hogy lyukakat fúrjanak sejtek membránjaiba. A kísérlet segíthet új terápiák kidolgozásában.

Feltöltve: 2017-09-13 | Kategória: Életstílus

Javított korábbi helyezésén a Semmelweis Egyetem

A Semmelweis Egyetem lett a legjobb magyar felsőoktatási intézmény a THE friss világrangsorában.

Feltöltve: 2017-09-12 | Kategória: Életstílus

Gyulladáscsökkentővel mérsékelték a szívroham és az agyvérzés kockázatát

Ízületi gyulladásra kifejlesztett gyógyszerrel először sikerült csökkenteni a szívroham és az agyvérzés kockázatát egy nagy szabású, hosszú időn át végzett vizsgálatban - számolt be róla a BBC hírportálja.

Feltöltve: 2017-09-11 | Kategória: Életstílus

Vívó világnap a Magyar Nemzeti Múzeumban

Lassan hagyománnyá válik, hogy évente egyszer, a szezon legelején a Föld számos pontján megrendezik a Vívás Világnapját.

Feltöltve: 2017-09-08 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld