Főoldal » Életstílus

Mi a cardiorenalis szindróma lényege?

Kép
 
Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő Gyermekkori gastroenteritis és a probiotikumok kérdése Az apixaban hatékonysága és biztonságossága vénás thromboembolia megelőzésére a daganatos betegeknél Testre szabott terápia A nyelőcsőben lévő mutáns sejtek nem biztos, hogy rákot okoznak Vezető orvosi portálok top cikkei - nemzetközi lapszemle-összeállítás Mit rejt a császári orvosi ládika? Az író, aki egy meccsen jött rá, hogy tud regényt írni Az 5 leghajmeresztőbb orvosi sztori a múltból
Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,gulyáspéter Nem vonták vissza ezt a cikket ?''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,Tisztelt Simon Zsolt! A forrásban olvasható rövid összefoglaló valóban nem tartalmazza a műszer ...''

Életstílus

Betöltés...

Mit rejt a császári orvosi ládika?

Minden kultúra kialakította a maga gyógymódjait. A hagyományos kezelések leggazdagabb tárházát az orvosi megfigyeléseket időtlen idők óta rögzítő kínai orvoslás kínálja.

Feltöltve: 2019-01-15 | Kategória: Életstílus

Az író, aki egy meccsen jött rá, hogy tud regényt írni

Január 12-én tölti be a hetvenet Murakami Haruki japán író, műfordító, a kortárs posztmodern próza egyik nagymestere.

Feltöltve: 2019-01-14 | Kategória: Életstílus

Az 5 leghajmeresztőbb orvosi sztori a múltból

Betegségek és balesetek az idők kezdete óta sújtják az emberiséget, és legalább évezredes távlatokra tekint vissza az orvoslás története is. Thomas Morris The Mystery of the Exploding Teeth and Other Curiosities from the History of Medicine című könyvében a gyógyászat történetéből válogatott meghökkenő meséket.

Feltöltve: 2019-01-14 | Kategória: Életstílus

Kintsugi, avagy így lesz művészet a sérülésekből

Újra divatos az a 15. századra visszavezethető japán gyakorlat, ami törött kerámiákból varázsol az eredetinél is értékesebb tárgyat.

Feltöltve: 2019-01-11 | Kategória: Életstílus

50 fontos boros program 2019-ben

2019 sem szűkölködik boros programokban, amik közül most bemutatjuk azt az ötvenet, amelyekre már biztosan számíthat. Írja be mind a naptárba!

Feltöltve: 2019-01-10 | Kategória: Életstílus

Valaki lopkodta Viktória királynő bugyiját

A tizenéves Edward Jones nehezen tudta megmagyarázni, hogy mit keres nála Viktória királynő alsóneműje a nadrágjába betömködve, amikor elkapták a Buckingham-palota közelében, ám akkoriban ez nem számított bűntettnek, és emiatt nem tudták elítélni.

Feltöltve: 2019-01-10 | Kategória: Életstílus

Mit jelent ez a titokzatos tintakör?

Első pillantásra egy semmitmondó, formátlan körről van szó, valójában a kezdet és vég, üresség és teljesség, a pillanatban való jelenlét szimbóluma az enszó (ensō, 圓相), aminek gyakorlása a megvilágosodáshoz vezető út része a zen buddhizmusban.

Feltöltve: 2019-01-10 | Kategória: Életstílus

Így készül a gumicukor – videó

Egy belga filmes, Alina Kneepkens visszafelé játszva mutatja be a gumicukor-gyártást, mely nemcsak az egyszerű, de annál hatásosabb filmes forgásnak köszönhetően sikerült megdöbbentőre.

Feltöltve: 2019-01-09 | Kategória: Életstílus

Brutális eszközökkel büntették a tengerészeket

A nyílt vizeken a tengerészek saját törvényeket és rendszereket alkottak. Nem szenvedtek hiányt a kreativitás terén, ha a kisebb-nagyobb bűncselekmények megtorlására kellett technikákat kitalálni.

Feltöltve: 2019-01-08 | Kategória: Életstílus

Miért nem fagy le a pingvinek lába?

Az antarktiszi pingvinek a tipikus természetfilmes jelenetben szinte mozdulatlanul állva dacolnak a csontig hatoló hóviharral. Egész nap a jégen toporognak, csupasz lábuk azonban látszólag könnyedén elviseli e megpróbáltatást.

Feltöltve: 2019-01-08 | Kategória: Életstílus

Úristen, nehogy elkezdjen nekem beszélni a lelkéről!

Mi múlik az orvos-beteg kapcsolaton vagy azon, hogyan bánik és beszél az orvos a pácienssel? Több, mint gondolná. A világszerte alkalmazott Bálint-csoport segíthetné az orvosokat, hogy megtanulják kezelni azokat az emberi helyzeteket, amelyek együtt járnak a munkájukkal, ám a módszer még mindig alig ismert itthon. Németországban nem is lehet háziorvos abból, aki nem vett részt meghatározott számú ilyen foglalkozáson.

Feltöltve: 2019-01-07 | Kategória: Életstílus

Einstein kinyújtotta a nyelvét, de tudja, miért?

Idén 140 esztendeje, hogy megszületett Albert Einstein (1879-1955). Ikonikus fotóját, melyen kinyújtja a nyelvét, mindenki ismeri, ám a zseni huncutságának miértjét aligha próbálják megfejteni az emberek.

Feltöltve: 2019-01-07 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld