Főoldal » Életstílus

Melyik kórképben látható Kayser-Fleischer gyűrű és hol?

Kép
 
Fotoszenzitizáló antihipertenzív gyógyszerek és a laphámsejtes bőrrák kapcsolata Szepszis esetén ugyanolyan hatékony a rövidebb antibiotikum kúra Gyermekek sürgősségi ellátására vonatkozó általános szempontok kérdései (2018) A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Őssejt-transzplantációval lelassították a szklerózis multiplex súlyosbodását Egyre több a fogorvosjelölt a szakképzésben Könyvtár egy 110 éves fa törzsében Hogyan járul hozzá a marhahúsfogyasztás a globális felmelegedéshez? Gombapörkölt helyett: gombaragu
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''

Életstílus

Betöltés...

50 fontos boros program 2019-ben

2019 sem szűkölködik boros programokban, amik közül most bemutatjuk azt az ötvenet, amelyekre már biztosan számíthat. Írja be mind a naptárba!

Feltöltve: 2019-01-10 | Kategória: Életstílus

Valaki lopkodta Viktória királynő bugyiját

A tizenéves Edward Jones nehezen tudta megmagyarázni, hogy mit keres nála Viktória királynő alsóneműje a nadrágjába betömködve, amikor elkapták a Buckingham-palota közelében, ám akkoriban ez nem számított bűntettnek, és emiatt nem tudták elítélni.

Feltöltve: 2019-01-10 | Kategória: Életstílus

Mit jelent ez a titokzatos tintakör?

Első pillantásra egy semmitmondó, formátlan körről van szó, valójában a kezdet és vég, üresség és teljesség, a pillanatban való jelenlét szimbóluma az enszó (ensō, 圓相), aminek gyakorlása a megvilágosodáshoz vezető út része a zen buddhizmusban.

Feltöltve: 2019-01-10 | Kategória: Életstílus

Így készül a gumicukor – videó

Egy belga filmes, Alina Kneepkens visszafelé játszva mutatja be a gumicukor-gyártást, mely nemcsak az egyszerű, de annál hatásosabb filmes forgásnak köszönhetően sikerült megdöbbentőre.

Feltöltve: 2019-01-09 | Kategória: Életstílus

Brutális eszközökkel büntették a tengerészeket

A nyílt vizeken a tengerészek saját törvényeket és rendszereket alkottak. Nem szenvedtek hiányt a kreativitás terén, ha a kisebb-nagyobb bűncselekmények megtorlására kellett technikákat kitalálni.

Feltöltve: 2019-01-08 | Kategória: Életstílus

Miért nem fagy le a pingvinek lába?

Az antarktiszi pingvinek a tipikus természetfilmes jelenetben szinte mozdulatlanul állva dacolnak a csontig hatoló hóviharral. Egész nap a jégen toporognak, csupasz lábuk azonban látszólag könnyedén elviseli e megpróbáltatást.

Feltöltve: 2019-01-08 | Kategória: Életstílus

Úristen, nehogy elkezdjen nekem beszélni a lelkéről!

Mi múlik az orvos-beteg kapcsolaton vagy azon, hogyan bánik és beszél az orvos a pácienssel? Több, mint gondolná. A világszerte alkalmazott Bálint-csoport segíthetné az orvosokat, hogy megtanulják kezelni azokat az emberi helyzeteket, amelyek együtt járnak a munkájukkal, ám a módszer még mindig alig ismert itthon. Németországban nem is lehet háziorvos abból, aki nem vett részt meghatározott számú ilyen foglalkozáson.

Feltöltve: 2019-01-07 | Kategória: Életstílus

Einstein kinyújtotta a nyelvét, de tudja, miért?

Idén 140 esztendeje, hogy megszületett Albert Einstein (1879-1955). Ikonikus fotóját, melyen kinyújtja a nyelvét, mindenki ismeri, ám a zseni huncutságának miértjét aligha próbálják megfejteni az emberek.

Feltöltve: 2019-01-07 | Kategória: Életstílus

Egy férfit, aki úgy él, mintha 1946 lenne

Nem használja az internetet, csak régi zenéket hallgat és a komfortos otthonról is lemondott a szenvedélye érdekében ez a harmincas évei végén járó férfi.

Feltöltve: 2019-01-04 | Kategória: Életstílus

Véget érhet a globális csibemészárlás

Tudta, hogy évente úgy 4-6 milliárd hímnemű csibét mészárolnak le globálisan, mert gyakorlatilag semmilyen gazdasági értéket nem képviselnek?

Feltöltve: 2019-01-03 | Kategória: Életstílus

Nyomozói hanyagság miatt úszhatta meg a híres fejszés gyilkosságot

Amikor 1892-ben otthonukban holtan találták a sikeres üzletember, Andrew Bordent és feleségét, Abby-t, azonnal mindenki lányukra, Lizzie Bordenre gyanakodott. Bár a körülmények egyértelműen arra utalnak, hogy tényleg a lány követte el a kegyetlen fejszésgyilkosságot, tárgyi bizonyítékok híján végül szabadon távozhatott a bíróságról.

Feltöltve: 2019-01-03 | Kategória: Életstílus

Hogyan éljük túl a telet? - Gasztro tippek

Visszavonhatatlanul itt a tél, ki sem látszunk a sok réteg ruha alól, folyton fázunk, és sokkal kevesebb időt töltünk a szabadban, mint meleg időben. Ez a forralt borok, fűszeres teák, tartalmas levesek és egytálételek szezonja.

Feltöltve: 2019-01-02 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 5 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld