Főoldal » Életstílus

Ki igazolta először az erekben áramló vér nyomását?

Kép
 
Csodagyógyszer a metformin? 1.rész Éjszakai légzészavar és az öregedés Psychosis és hospitalizáció A Neurológiai Klinika egykori igazgatójára emlékeztek Több pénz kell a gyorsabb befogadáshoz A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle 90 éves és két keréken gurul. Mi az? A jó kenyeret mindenki megérdemli Eltörölnék az időt egy 300 fős norvég szigeten

Életstílus

Betöltés...

Testünkben elváltozást okozhat az okostelefonok használata

Szakértők egy csoportja szerint az okostelefon-használat miatt tüskeszerű kinövés jelent meg sokak koponyájának alján, a nyak felett – írja a Live Science. A módosulás főként fiataloknál figyelhető meg. A nyúlvány bizonyos esetekben olyan nagy, hogy akár ujjal is kitapintható.

Feltöltve: 2019-06-17 | Kategória: Életstílus

Vidám és borzongató programokkal vár ezen a hétvégén Szentendre

Június 15-16-án második alkalommal rendezik meg Szentendre legújabb kortárs művészeti fesztiválját, amelynek középpontjában egy fiatal lány halála körüli hiedelem, és a város csodás megmenekülése áll egy két és fél évszázaddal ezelőtti pestisjárványtól.

Feltöltve: 2019-06-13 | Kategória: Életstílus

A kutya a gazdája stressz-szintjét tükrözi

A stressz erősen ragályos, rövidtávon, egy fajba tartozó csoportok esetében legalábbis, hasonló a helyzet számos érzelmi állapottal. Jól tudjuk azt is, hogy hosszú távú kapcsolat áll fenn például a szülők és gyerekeik stressz-szintje között. No és mi a helyzet más fajok esetében?

Feltöltve: 2019-06-13 | Kategória: Életstílus

Eper a köbön - zamatos epres receptek

Szinte egész évben vásárolni lehet a különböző fajtákat, de azért az igazi, a szabadföldi eper, a szamóca illata nem hasonlítható a fóliasátrak alatt érlelődöttéhez.

Feltöltve: 2019-06-12 | Kategória: Életstílus

2040-re a húsok fele műhús lesz

Olyan ütemben fejlődik a különböző műhúsok fejlesztése, hogy 20 év múlva a tányérra kerülő hússzerű dolgok fele nem jár majd szükségszerűen élő állatok leölésével. Előrejelzések szerint akár a 60 százalékot is elérheti 2040-re a mesterséges húsok aránya a teljes húspiacon.

Feltöltve: 2019-06-12 | Kategória: Életstílus

2080-ra egészen kellemes hely lehet Szibéria

A klímaváltozás hatására a Föld egyes régiói teljesen lakhatatlanná válhatnak, Szibéria azonban kellemesebb hely lehet. Jelenleg Szibéria leginkább fagyos környezetéről, illetve a nyári szúnyoginváziókról ismert. Ez azonban a század végéig megváltozhat – írja az IFLScience.

Feltöltve: 2019-06-11 | Kategória: Életstílus

A világ legrosszabb szendvicsével verték át az alkoholtilalmat

Az amerikaiak elég kreatívak tudnak lenni, ha arról van szó, hogy direkt kell rossz kaját készíteni – és most még csak nem is a fél világot műanyag egyenkajával ellátó gyorsétterem-láncaikra gondolok, hanem például a híres második világháborús csokoládéra.

Feltöltve: 2019-06-11 | Kategória: Életstílus

8 gyönyörű szárazföldi úti cél Horvátországban

Horvátországi nyaralás? Akkor tengerpart, ehhez kétség sem fér. Előfordulhat azonban, hogy egy hosszabb nyaralás alatt a néhány napos eső vagy éppen a napégés keresztülhúzza a strandolós terveket. Legyen B terv!

Feltöltve: 2019-06-11 | Kategória: Életstílus

Beteg ügy az orvosi kommunikáció?

Az orvos–beteg kommunikáció célja az életminőséget befolyásoló együttműködés. Ugyanakkor nem mindig egyértelmű, hogyan lehet ezt jól megvalósítani, nincs rá mindig idő és energia, vagy akár megfelelő partner a másik oldalon.

Feltöltve: 2019-06-10 | Kategória: Életstílus

A lóversenyző, aki az egyetlen futamgyőzelmekor már halott volt

Frank Hayes 1923. június 4-én, 35 évesen nyerte meg az első lóversenyfutamát – és egyben az utolsót is, ugyanis a verseny alatt infarktust kapott, és a célba már holtan ért be a lova hátán. Azóta is ő a lóverseny-történelem egyetlen versenyzője, aki holtan nyert futamot.

Feltöltve: 2019-06-10 | Kategória: Életstílus

Hogyan lett Las Vegas a szex, a pénz és a szabadság városa?

Las Vegas majdnem pont olyan, mint a többi város. Nagy terek, sugárutak, parkok, hatalmas felhőkarcolók ékesítik a városképet, reggel az emberek munkába indulnak, este pedig hazamennek, de mégis valami egészen különös misztikumot ébreszt az emberekben.

Feltöltve: 2019-06-07 | Kategória: Életstílus

Miért az apa vezetéknevét kapják a gyerekek?

Nem csak Magyarországon, hanem szinte az egész világon magától értetődő, hogy a gyerekek általában az édesapjuk vezetéknevét kapják. Előfordul, hogy ez alól nem is olyan könnyű kibújni.

Feltöltve: 2019-06-07 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 5 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld