Főoldal » Életstílus

Kit neveznek a „gyógyszerészet atyjának”?

Kép
 
Fotoszenzitizáló antihipertenzív gyógyszerek és a laphámsejtes bőrrák kapcsolata Szepszis esetén ugyanolyan hatékony a rövidebb antibiotikum kúra Gyermekek sürgősségi ellátására vonatkozó általános szempontok kérdései (2018) A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Őssejt-transzplantációval lelassították a szklerózis multiplex súlyosbodását Egyre több a fogorvosjelölt a szakképzésben Könyvtár egy 110 éves fa törzsében Hogyan járul hozzá a marhahúsfogyasztás a globális felmelegedéshez? Gombapörkölt helyett: gombaragu
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''

Életstílus

Betöltés...

Már négyezer éve teszünk fogadalmakat az új év kezdetén

Miért éppen január elsején indítjuk az új évet, miért nem a természet rendjét követve tavasszal, vagy a téli napforduló idején? És mióta tesznek fogadalmakat az emberek ebben az időszakban?

Feltöltve: 2019-01-01 | Kategória: Életstílus

Megcsinálták a kutyaházat, amely a szilveszteri petárdázáskor is védelmet nyújt kedvencének

A Ford Edge SUV nevű kennelje hangszigetelt, így a kutyák semmit nem hallanak a kinti tűzijátékból vagy petárdázásból.

Feltöltve: 2018-12-28 | Kategória: Életstílus

Itt vannak a legjobb és a legrosszabb magyar állások

A kórházigazgatók a magyar társadalom állócsillagai - legalábbis az emberek szerint ez a legmagasabb presztízsű állás. Általában a sok tanulást igénylő munkakörök kerülnek a rangsor elejére, miközben a szexualitással kapcsolatos munkák vannak a rangsor végén.

Feltöltve: 2018-12-27 | Kategória: Életstílus

Banános palacsinta - hedonistáknak csokival

Imádja a palacsintát. Vegyesen lehet készíteni hagyományos vékonyat, és aprócska pufók amerikai palacsintákat. Kerülhet bele áfonya vagy alma, de ha csak néhány banán árválkodik a hűtőben, az sem gond!

Feltöltve: 2018-12-26 | Kategória: Életstílus

Ötven éve történt a mendei katasztrófa

Ötven éve történt a mendei katasztrófa 2018. december 18. - Herczeg Sándor „Jöjjenek, kérem, azonnal! Borzalmas hibát vétettem! Az egész életem és minden elveszett! A 6616/a. sz. vonat a helytelen vágányra haladt ki és összeütközött az 5565. számú vonattal!” – ezek a mondatok 50 esztendővel ezelőtt hangzottak el Mende forgalmi szolgálattevőjének szájából, de az idő kerekét már nem tudta visszaforgatni.

Feltöltve: 2018-12-25 | Kategória: Életstílus

Mit nem eszünk jövőre?

Munkaerőhiány, járványos betegség, kártevők elszaporodása, túlszedés, éghajlatváltozás ritkítja itthon termelt haszonnövényeink listáját. Ez nem csak termelés-csökkenést jelent, hanem akár kollektív lemondást egy fajta nagyüzemi termeléséről is.

Feltöltve: 2018-12-24 | Kategória: Életstílus

Miért szeretjük a szomorú dallamokat?

Egy 2016-os tanulmány szerint az empátiaérzékünk és a hormonok felelősek azért, amiért előszeretettel hallgatunk depresszív melódiákat.

Feltöltve: 2018-12-21 | Kategória: Életstílus

Melyik évben volt a legrosszabb a Földön élni?

Tudósok és történészek egy csapata úgy véli, megtalálta azt az évet, amikor a legsanyarúbb volt az élet a Földön. Nem tegnap volt, és több tényező is közrejátszott.

Feltöltve: 2018-12-21 | Kategória: Életstílus

Van-e élet az MI előtt?

Ahelyett, hogy aggódunk amiatt, hogy a robotok és a mesterséges intelligencia elveszik a munkánkat, inkább örülnünk kellene az új technológiák megjelenésének, mert ezek lehetőséget adnak arra, hogy teljesebb életet éljünk.

Feltöltve: 2018-12-20 | Kategória: Életstílus

Veszprém lehet Európa Kulturális Fővárosa

Veszprém pályázatát támogatja az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre a projekt független nemzetközi szakértői testülete, amelynek döntését pénteken jelentették be Budapesten.

Feltöltve: 2018-12-20 | Kategória: Életstílus

A nő, akit senki nem tudott megnevettetni

Ismerjük a mesét a szomorú királylányról, aki semmin nem tud nevetni, mígnem az apja, az öreg király országos humorista-tehetségkutatót hirdet, ahol a sikertelen versenyzőket kivégzik, a nyertes viszont beházasodhat a depressziótól sújtott arisztokrata dinasztiába?

Feltöltve: 2018-12-19 | Kategória: Életstílus

Rekordáron kelt el Einstein istentagadó levele

A becsült ár két-háromszorosáért kelt el egy New York-i árverésen Albert Einstein kézzel írott levele, amelyben a fizikus az emberi gyengeség termékeként veti el Istent.

Feltöltve: 2018-12-19 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld