Főoldal » Életstílus

Mi a cardiorenalis szindróma lényege?

Kép
 
Csodagyógyszer a metformin? 2.rész Veszélyes baktériumok kutyákban, macskákban 1. rész Zsírtömeg változása menopausában Nagy munkabírású kollégát veszített el a szakma A bélbaktériumok befolyásolják a gyerekek agyfejlődését Megújul Pécs legnagyobb rendelőintézete Újabb eredmények a Nazca-vonalak madarairól A műanyagszennyezés új fromáját fedezték fel Hogyan sütnek palacsintát a fizikusok?

Életstílus

Betöltés...

Módosul a vadászati törvény végrehajtási rendelete

Több ponton módosul a vadászati törvény végrehajtási rendelete, így például szabályozásra kerül, hogy a szárnyasokból naponta hány darabot lehet lőni - a február 17-től hatályos módosítás a Magyar Közlönyben jelent meg.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2010-02-11 | Kategória: Életstílus

A világ első bortelevíziója Franciaországban

A borkedvelők és -termelők első nemzetközi televíziója jövő ősztől kezdené meg működését Franciaországban. A legfőbb gondot az alapítóknak azonban az jelenti, hogy a bor hazájában gyakorlatilag tilos a televízióban a borokról szót ejteni.

Feltöltve: 2010-02-11 | Kategória: Életstílus

Iktassuk be a rendszeres mozgást hétköznapjainkba!

Ami a fitneszt és a sportot illeti, a nőknek más igényeik vannak mint a férfiaknak. Hiszen a munka, a gyerekek és a társkapcsolat hármasán kívül elég nehéz még mást is beilleszteni.

Feltöltve: 2010-02-10 | Kategória: Életstílus

Csabai Farsang

Az Ifiház hagyományos helyi kulturális értékekre építve, a farsangi ünnepkör jellegzetes csabai szokásait és tevékenységeit középpontba állítva, időpontjában is tradicionálisan, minden évben "farsang farkán" szervezi népszerű eseménysorozatát.

Feltöltve: 2010-02-10 | Kategória: Életstílus

Hamarosan megkezdődik a mohácsi busójárás - Az EKF égisze alatt kolompolnak majd

Február közepén tartják az idei busójárást a gazdag kultúrájú, több nemzetiségű Mohácson. A karnevált az UNESCO, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete 2009 őszén felvette az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára. Ezúttal a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program égisze alatt kolompolnak majd a busók. Az alapvetően sokác népszokás a hagyományos csütörtöki kisfarsanggal kezdődik február 11-én, és ”farsangfarkáig”, azaz húshagyókeddig tart.

Feltöltve: 2010-02-09 | Kategória: Életstílus

Földalatti szakácsok: gerillaéttermek Londonban

A vendégek ülnek az étteremben és tudják, hol alszik a szakács. Azt is tudják, hogy néz ki a fürdőszobája, milyen könyvek hevernek az éjjeliszekrényén, és hogy az illemhelyen egy műanyag Madonna villog.

Feltöltve: 2010-02-09 | Kategória: Életstílus

Az amerikaiak több mint fele keres egészségügyi információkat az interneten

Az amerikaiak több mint fele keresett rá egészségügyi információkra az interneten az elmúlt évben - állapította meg egy, a múlt héten közzétett kormányzati kutatás.

Feltöltve: 2010-02-08 | Kategória: Életstílus

Mézes fehér és vadfekete - Ősi magyar szőlőfajták felélesztésén dolgozik Mauer Oszkár délvidéki borász.

Bakator, mézes fehér, kadarka, szerémi zöld, kövidinka és vadfekete, olyan ősi magyar fajták, amelyek némelyikéből még a borértők sem igen kóstoltak. Felélesztésükön dolgozik Mauer Oszkár, akit bár szűkebb pátriájában - a szabadka-horgosi borvidéken - az Év szőlészének választottak, hétvégeken mégis iskolába jár, hogy megszerezze a munkájához előírt szőlész-borász bizonyítványt.

Feltöltve: 2010-02-08 | Kategória: Életstílus

Tizennégyen nyerték el a Magyar Turizmus Minőségi Díjat

A Magyar Turizmus Minőségi Díjat 2009-ben 13 szálloda és 1 étterem nyerte el, a díjakat - mint minden évben - az idén is az Utazás Kiállításon adják át - jelentették be a Nemzeti Turisztikai Bizottság (NTB) társelnökei, Ujhelyi István és Wolff Péter Budapesten.

Feltöltve: 2010-02-07 | Kategória: Életstílus

Átadták a Gubacsi Szabadidős Vízi és Turisztikai Központot

Átadták a Gubacsi Szabadidős Vízi és Turisztikai Központot, amely utófinanszírozással jött létre, körülbelül 160 millió forintos beruházása a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek (MKKSZ). A létesítmény 25-25 százalékban állami és európai forrásból épült fel, a fennmaradó összeget saját forrásból az MKKSZ fedezte.

Feltöltve: 2010-02-06 | Kategória: Életstílus

Vadászati idények

Magyarországon jelenleg hatályos vadászati idények.

Feltöltve: 2010-02-06 | Kategória: Életstílus

Odaítélték az idei Balázs mester díjakat

Kovács Mihályné nyíregyházi tanárnő, Gellény József, a siófoki Öreg Halász vendéglő tulajdonosa, Kopcsik Lajos egri mestercukrász és Székhelyi József színművész részesül idén Balázs mester díjban.

Feltöltve: 2010-02-05 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 431 432 433 434 435 436 437 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld