Főoldal » Életstílus

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Ismét felütötte a fejét Kínában a koronavírus - Már öt tartományban terjed a delta-variáns Ezeken a területeken kötelező az oltás, szeptember 1-je a határidő A fertőzöttek száma 196,5 millió, a halálos áldozatoké 4,198 millió a világon Vasárnap éjfélig meghosszabbították a hőségriadót Ritka betegségeket vizsgáló kutatási program zárult le a vidéki orvosegyetemeken Kánikulában megromolhatnak a gyógyszerek Einstein megjósolta: a fekete lyuk mögül érkező fényt láttak a tudósok Kilenc új helyszín került fel a világörökségi listára Elhalasztják a Balaton-átúszást - itt az új időpontt
Fokozatosan csökken a Pfizer vakcinájával oltottak védelme,,Ha jól értem, akkor max két egész hétig tart a hatása a csodavakcinának, amiért Karikó Katalint hős...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,Különben teccettek hallani? A világ tudományosabb (kevésbé politikai) fele talált erre a nagyon nag...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,A paraszti logika azt mondaná, hogy előbb van az esetszám növekedés a szennyvíz szintje fölött, és ...''A kórházban kezeltek körében megugrott az új hiperglikémiás esetek száma,,Szeroidot mennyit kaptak?''Megvannak a budapesti antitest-vizsgálat összesített adatai, kerületi eredményekkel együtt,,Tisztelt Coranaszakértő! Milyen standard értékhez viszonyították ezeket az antitest ezeket az érték...''

Életstílus

Betöltés...

Az igaz vadász tízparancsolata

Amit a vadászatban szem előtt kell tartani.

Feltöltve: 2009-12-17 | Kategória: Életstílus

Hogyan született a konyak?

A cognac a 20. század eleje óta eredetvédett, a gyártást 1936-ban helyezték állami felügyelet alá.

Feltöltve: 2009-12-17 | Kategória: Életstílus

Hertay Mária grafikusművész kiállítása

Hertay Mária grafikusművész gazdag életművének egy kis szeletét mutatják be, akinek kristálytisztára kidolgozott, művészi erőt gyöngyöző grafikái hiteles választ adnak az életünkre.

Feltöltve: 2009-12-17 | Kategória: Életstílus

A tökéletes palacsinta - receptek

Nem túlzás azt állítani, hogy a palacsinta a világ egyik legkedveltebb finomsága. Legyen az édes vagy sós, tálaljuk desszertként, főételként, feltekerve, összehajtva, csúsztatva vagy rakva, melegen, netán fagylalttal töltve, hidegen - megunhatatlan.

Feltöltve: 2009-12-17 | Kategória: Életstílus

Új magyar konyha - kilenc pontban

A Magyar Gasztronómiai Egyesület kilenc szempontban összefoglalta, mi a legfontosabb ma az új magyar konyha számára.

Feltöltve: 2009-12-17 | Kategória: Életstílus

Szorongás ellen együnk fekete csokoládét?

A magas kakaótartalmú csokoládé mérhetően csökkenti a szorongást, és ez főleg a nagyon szorongó emberekben érvényesül. A legnagyobb csokoládégyár által támogatott vizsgálat eredményét a Journal of Proteome Research közölte.

Feltöltve: 2009-12-17 | Kategória: Életstílus

Milyen legyen a karácsonyi pulyka?

A novemberi dércsípéssel elhullatták termésüket kertünk gyümölcsfái. Csupán egyetlen fácska, a naspolya őrizte még sárgásbarnás kincseit.

Feltöltve: 2009-12-16 | Kategória: Életstílus

Milyen koktélok készíthetők pálinkából?

Lehet, már nem kell sokáig várnunk, hogy a pálinkának legalább akkora, vagy még nagyobb presztízse legyen a vendéglátásban, mint a whiskynek. A jelek, legalábbis idehaza erre utalnak: az előzetes adatok szerint az idén a hazai vendéglátóhelyeken 30-40 százalékkal nőtt a pálinkafogyasztás, míg a whiskyé ugyanennyivel csökkent.

Feltöltve: 2009-12-16 | Kategória: Életstílus

A tökéletes kocsonya – recept

Kocsonyát vélhetően már a 15. században készítettek Magyarországon. Így az első magyar nyelven kiadott szakácskönyvben (Tótfalusi Kis Miklós Szakácsmesterségnek könyvetskéje, 1698) is szerepel Hideg étek néven.

Feltöltve: 2009-12-16 | Kategória: Életstílus

Karácsonyi Rohanás (Futás)

Robert De Niro éjszaka rohant a körözött bűnöző után, szegény Bruce Willisnek John McClane-ként folyton balhés karácsonyok jutottak, nem is beszélve Kevinről, akit rendre egyedül hagytak otthon. Ennyit a filmes hasonlatokról a vasárnapi győri verseny kapcsán, melyen egy, öt, és tizenegy kilométeres távokon lehet rajthoz állni.

Feltöltve: 2009-12-16 | Kategória: Életstílus

Porka havak esedeznek... - A téli ünnepkör szokásai a Kárpát-medencében

Szilágyi Dániel etnográfus különleges előadásán a Kárpát-medencei téli ünnepkör szokásaival ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok.

Feltöltve: 2009-12-16 | Kategória: Életstílus

A legjobb karácsonyi ajándék: a könyv - segítünk választani

Lassan már hagyományosnak mondható decemberi könyvajánló összeállításunk, amelynek segítségével reméljük, könnyebbé válik a választás. Mert a karácsonykor aztán van miből választani, a kiadók nagy része ilyenkorra időzíti a nagyágyúkat, a drágább darabokat és persze a gyerekeknek szóló kiadványok száma is alaposan megnő decemberre.

Feltöltve: 2009-12-16 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 532 533 534 535 536 537 538 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld