Főoldal » Életstílus

Kinek a nevével hozható összefüggésbe a gyermekágyi láz?

 
Méhnyakrák szűrés Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2018. március Nem daganatos fájdalmak opioid kezelése A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Meghatározzák a leggyakoribb magyarországi daganatos betegségekre jellemző onkogenetikai eltéréseket Az ivóvízben lévő nitrát növeli a kolorektális rák kockázatát Mi a dekantálás és mikor van rá szükség? A kávékóstolás művészete Sötét bőrű, kék szemű lehetett a britek őse
Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Egy szerény, stilisztikai megjegyzés: a pneumóniát nem "azonosítjuk", hanem felismerjük, kórismézz...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Annó a belszakvizsgán a tételem a vírus- és a bact. pneumonia diff. dg.-a volt. Azért ezt a kettőt ...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Kedves Olvasónk! Engedje meg, hogy szakmai vezetőnk, Dr. Rákóczi Éva válaszát tolmácsoljuk Önnek...''Milyen érzés meghalni?,,Nagyon tetszett a cikk. Egy 62 éves nő..''Közlemény: orvosi felelősségünket vállaljuk,,Ezzel csak egyetem lehet érteni!''

Életstílus

A kerékpározás nem károsítja a férfiak szexuális egészségét

A kutatás eredményei ellentmondanak a korábbi tanulmányoknak, melyek szerint a kerékpározás negatívan hat a férfiak szexuális és húgyúti egészségére.

Feltöltve: 2018-01-30 | Kategória: Életstílus

A tánc lassítja az öregedést

Azt már eddig is tudtuk, hogy a fizikai aktivitás lassítja az agy öregedését, de azt nem, hogy a különféle aktivitások közül melyik mennyire hasznos ebben.

Feltöltve: 2017-10-02 | Kategória: Életstílus

Vívó világnap a Magyar Nemzeti Múzeumban

Lassan hagyománnyá válik, hogy évente egyszer, a szezon legelején a Föld számos pontján megrendezik a Vívás Világnapját.

Feltöltve: 2017-09-08 | Kategória: Életstílus

Békebeli, századfordulós hangulat július első hétvégéjén

Utazzon vissza a lóverseny aranykorába, amikor ez volt a legrangosabb szórakozási lehetőség: élmény, találkozóhely, sport és játék egyben: Derby Fesztivál a Kincsem Parkban.

Feltöltve: 2017-06-29 | Kategória: Életstílus

Orvosok aerobikra buzdítják a daganatos nőket

Hetente háromszor egy csapat nő sereglik össze az iraki Sulaimaniya város egyik tornatermében azért, hogy aerobic edzésen vegyen részt.

Feltöltve: 2017-06-09 | Kategória: Életstílus

A rendszeres testmozgás segít megőrizni az agy frissességét ötvenen túl is

Ausztrál kutatók szerint a hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is.

Feltöltve: 2017-05-01 | Kategória: Életstílus

Egészség Világnap – Az 50 év felettiek háromnegyede nem sportol rendszeresen

Magyarországon az 50 év felettiek háromnegyede nem sportol rendszeresen. A megkérdezettek saját bevallása szerint az időhiány, a lustaság és a rossz egészségi állapot áll ennek háttérében.

Feltöltve: 2017-04-07 | Kategória: Életstílus

A keveset mozgó kamaszok azt az időszakot hagyják ki, amikor csontjaik megerősödnének

A University of British Columbia négy éven át vizsgálta több mint 300 kamasz fizikai aktivitását és csontjainak erősségét.

Feltöltve: 2017-04-04 | Kategória: Életstílus

Félelem a labdarúgók között

Brit kutatók néhány visszavonult profi labdarúgó agyában olyan agysérülések jeleit mutatták ki, amelyek demenciát okozhatnak. Felfedezésük aggodalmakat keltett a gyakori fejsérüléseknek kitett focisták körében. A tanulmányt az Acta Neuropathologica szakfolyóirat februári kiadása közölte.

Feltöltve: 2017-03-14 | Kategória: Életstílus

Mennyire segít a golf az egészség megtartásában?

Az eredmények azt mutatják, hogy az orvosoknak érdemes golfozásra buzdítani az embereket, mivel a golf javítja a fizikai és a mentális egészséget, és potenciálisan hozzájárul a várható élettartam növekedéséhez.

Feltöltve: 2017-03-09 | Kategória: Életstílus

A túlzásba vitt CrossFit gyengíti az immunrendszert

Egy brazíl kutatás szerint a folyamatos CrossFit stílusú edzés leronthatja az immunrendszert.

Feltöltve: 2016-09-12 | Kategória: Életstílus

Hi-tech tréning

Mivel lehet könnyebbé tenni mondjuk 10 kilométer terepfutást vagy egy hegyi biciklitúrát? A profi sportfelszerelésen és az energiapótláson kívül jól jöhet még egy eszköz, amivel még jobb élmény lesz az edzés.

Feltöltve: 2016-09-04 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld