Főoldal » Életstílus

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Ismét felütötte a fejét Kínában a koronavírus - Már öt tartományban terjed a delta-variáns Ezeken a területeken kötelező az oltás, szeptember 1-je a határidő A fertőzöttek száma 196,5 millió, a halálos áldozatoké 4,198 millió a világon Vasárnap éjfélig meghosszabbították a hőségriadót Ritka betegségeket vizsgáló kutatási program zárult le a vidéki orvosegyetemeken Kánikulában megromolhatnak a gyógyszerek Einstein megjósolta: a fekete lyuk mögül érkező fényt láttak a tudósok Kilenc új helyszín került fel a világörökségi listára Elhalasztják a Balaton-átúszást - itt az új időpontt
Fokozatosan csökken a Pfizer vakcinájával oltottak védelme,,Ha jól értem, akkor max két egész hétig tart a hatása a csodavakcinának, amiért Karikó Katalint hős...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,Különben teccettek hallani? A világ tudományosabb (kevésbé politikai) fele talált erre a nagyon nag...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,A paraszti logika azt mondaná, hogy előbb van az esetszám növekedés a szennyvíz szintje fölött, és ...''A kórházban kezeltek körében megugrott az új hiperglikémiás esetek száma,,Szeroidot mennyit kaptak?''Megvannak a budapesti antitest-vizsgálat összesített adatai, kerületi eredményekkel együtt,,Tisztelt Coranaszakértő! Milyen standard értékhez viszonyították ezeket az antitest ezeket az érték...''

Életstílus

Az egészségügyi dolgozók tiszteletére ad koncertet Plácido Domingo Győrben

Plácido Domingo spanyol operaénekes Győrben ad ingyenes koncertet az egészségügyi dolgozók tiszteletére augusztus 6-án a Győri Filharmonikusokkal

Feltöltve: 2021-07-19 | Kategória: Életstílus

Kékszalag Balatonfüred 2021. Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye

Július 22-én reggel rajtol Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, az idén 53. alkalommal megrendezésre kerülő Kékszalag. A verseny a megszokott Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Keszthely – Balatonfüred útvonalon zajlik majd, ahol több mint 600 vitorlás fog versenyezni egymással és az elemekkel, valamint teszi próbára tudását, akaraterejét és kitartását. A versenyzőknek a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Keszthely-Balatonfüred, légvonalban 155 kilométeres távot kell teljesíteniük.

Feltöltve: 2021-07-15 | Kategória: Életstílus

A Csík Zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal turnézik

Huszonhárom állomásos turnéra indul július 17-én a Csík Zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal. A koncertsorozat az LGT dalaira készült feldolgozásokat mutatja be, amelyek az 50 éves Locomotiv GT két tagjával tavaly közös lemezen jelentek meg tavaly.

Feltöltve: 2021-07-05 | Kategória: Életstílus

Ismét megrendezik az Ördögkatlan fesztivált

Több száz programot tartanak az augusztus 3. és 7. között zajló Ördögkatlan összművészeti fesztiválon - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Feltöltve: 2021-07-02 | Kategória: Életstílus

A mesterséges intelligencia eszközeivel gazdagítanák a magyar nyelvet

A magyar nyelv védelmének érdekében megkezdi munkáját a Digitális Kazinczy Műhely a Digitális Jólét Program, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Tokaj-Hegyalja Egyetem összefogásában.

Feltöltve: 2021-06-25 | Kategória: Életstílus

Miért ilyen szigorúak a kínai szülők?

A kínai kormány a hetvenes évektől kezdve az egykepolitikát képviselte, azaz megszabta, hogy a családok csakis egy gyermeket nevelhetnek, annak érdekében, hogy az ország ne népesedjen túl. Néhány évvel ezelőtt már engedélyezték a testvér megszületését, most pedig a harmadik gyerkőc is zöld utat kapott. Mindezekre a korrekciókra azért volt szükség, mert az 1,4 milliárd lakosú országban a társadalom elöregedése extrém módon felgyorsult, a születések száma folyamatosan csökken, azaz nem lesz, aki kitermeli az idősek nyugdíját. Ám a figyelő szemek nem csupán emiatt szegeződnek Kínára.

Feltöltve: 2021-06-23 | Kategória: Életstílus

Különlegességekre bukkantak a tihanyi apátság Királykriptájában

Vége a feltárásnak, a csontok DNS-vizsgálata még tart. Egy 1953-as időkapszula is előkerült.

Feltöltve: 2021-06-18 | Kategória: Életstílus

Múzeumok éjszakája: az újranyitás jegyében rendezik meg az idei programsorozatot

Fordulópont címmel, a pandémia utáni újranyitás jegyében rendezik meg az idei Múzeumok éjszakáját, amely június 26-án országszerte több mint 300 intézményben összesen 1600 programmal várja a közönséget.

Feltöltve: 2021-06-17 | Kategória: Életstílus

Akár ingyen is bejuthatunk az Állatkertbe a szecesszió világnapján

Az indákon, virágokon és színes cserepeken túl a szecessziós épületek és tárgyak tobzódnak az állatábrázolásban is. Pillangók, pávák, szitakötők, álomvilágbeli furcsa lények bukkannak fel vagy rejtőznek el a virágok mögött. Idén a szecesszió világnapján, június 12-én ezt a különleges, olykor bizarr állatvilágot fedezhetjük fel különböző sétákon, tárlatvezetéseken és workshopokon, és ennek mi más lehetne az egyik helyszíne, mint az Állatkert, míg a másik a csodás Ráth György-villa.

Feltöltve: 2021-06-11 | Kategória: Életstílus

A nők egyszerre több szeretőt tarthatnak, a férfiak arcát kendő fedi: a különös sivatagi nép, a tuaregek élete

A tuaregeknél a nők nagy tiszteletnek örvendenek, nem kell eltakarniuk az arcukat, és egyszerre akár több szeretőt is tarthatnak.

Feltöltve: 2021-06-10 | Kategória: Életstílus

Regénybe illő módon lett meg Rejtő Jenő dedikált könyve

Gazdaggá teszi azt, aki az antikváriumba menet elejtette az utcán.

Feltöltve: 2021-06-07 | Kategória: Életstílus

A Nemzeti Filharmonikusok júliusi hangversenysorozata Martonvásáron

Beethovennel a szabadban címmel július három hétvégéjén adnak koncertet a Nemzeti Filharmonikusok a Fejér megyei Martonvásáron.

Feltöltve: 2021-06-03 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld