Főoldal » Életstílus

Honnan származik a vakcina elnevezés?

Kép
 
Jog az egészségügyben 6. Két hétre lezár az ország Jog az egészségügyben 5. Aláírás utáni helyzetkép a MOK szemszögéből A világ egyik legnagyobb orvosi vonatkozású ikeradatbázisa jöhet létre a Semmelweis Egyetemen A dolgozók kilencven százaléka visszakapcsolta a villanyt a Szent Imre Kórházban A betegek sem félnek a magyar robottól Ingyenes tárlatvezetések márciusban is a Nemzeti Múzeum virtuális tereiben Nemsokára tisztázhatják Mátyás király származását a kutatók
Megérkezett a vírus elleni legerősebb fegyverünk, mégis nagy gond lehet,,Kicsit furcsállom, hogy az egészséges immunrendszerre senki sem gondolt, mint a fertőzés elleni leg...''A betegeké a döntés: aki kéri, megkaphatja a kínai vakcinát,,Hogyan, és mi alapján döntsön az állampolgár a vakcinák között? ez nem lehet komoly elvárás, csakis...''Már csak pár nap maradt a másodállásra vonatkozó engedélykérésre,,Ha jogállam lenne nem kéne helytartó aki valamilyen okból azon képességekkel rendelkezik, hogy cs...''A betegeké a döntés: aki kéri, megkaphatja a kínai vakcinát,,Messze nem etikus és korrekt, hogy az egyik, erősenen kritikus háziorvosnál nem tüntették fel, hogy...''Próbára teszik az orvosokat - interjú Váradi Piroskával,,Játszásiból elképzeltem, hogy akkor mi történne, ha a "megkörnyékezett" orvos felüvöltve, kirohan a...''

Életstílus

28 év után feloszlik a világhírű duó

A Daft Punk francia elektronikus zenei duó hétfőn bejelentette feloszlását, befejezve a 28 évig tartó közös munkát, amely olyan slágerekkel ajándékozta meg a rajongókat, mint az Around the World és One More Time.

Feltöltve: 2021-03-01 | Kategória: Életstílus

Paul McCartney álmában hallotta először a Yesterday dallamát

Ötvenöt éve vette fel Paul McCartney Yesterday című dalát a londoni Abbey Road stúdióban, amely azóta a legtöbbet feldolgozott popszám lett. Pedig a szerzője azt hitte, nem is az övé a fülbemászó dallam, amelyet álmában hallott.

Feltöltve: 2021-03-01 | Kategória: Életstílus

Maskarában – Virtuális kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeumban

A Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának portrégyűjteménye a politikai, gazdasági és kulturális élet szereplőit ábrázoló eredeti fényképfelvételeket őrzi. Több mint 15 ezer személyről közel 40 ezer fotográfia található a kollekcióban, hivatásos, amatőr vagy privát fényképezők alkotásai, amelyek műteremben vagy valamilyen esemény alkalmával készültek.

Feltöltve: 2021-02-18 | Kategória: Életstílus

Travolta újra táncra perdült

A vasárnapi, február 7-i Super Bowl döntő nem csak a szurkolókat, a hirdetőket is lázba hozza. Komoly cégek komoly reklámokkal készülnek, hogy a műsorszünetet izgalmas tartalmakkal töltsék meg.

Feltöltve: 2021-02-08 | Kategória: Életstílus

Hallotta már Blaha Lujza hangját? Most csak egy kattintásra van!

Több mint 2600 digitalizált hangfelvételt tett online elérhetővé az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) a Hangtár elnevezésű digitális adatbázisban. A legkorábbi felvételeken a legendás színésznőt, Blaha Lujzát hallhatják az érdeklődők.

Feltöltve: 2021-01-29 | Kategória: Életstílus

Mintegy hétezer darabos középkori éremkincslelet került elő Pest megyében

Mintegy hétezer ezüstpénzből és négy aranyéremből álló középkori leletegyüttes került elő Újlengyelben. Eddig ez a legnagyobb értékű késő középkori éremkincs Pest megyében - közölte a Ferenczy Múzeumi Centrum hétfőn az MTI-vel.

Feltöltve: 2021-01-12 | Kategória: Életstílus

Az idei év legjobban várt épületei közé sorolta a Magyar Zene Házát a CNN

A világ legjobban várt, 2021-ben elkészülő épületei közé sorolta a CNN amerikai hírtelevízió The transformative buildings set to shape the world in 2021 című cikkében a Liget Budapest projekt keretében Budapesten épülő Magyar Zene Házát.

Feltöltve: 2021-01-06 | Kategória: Életstílus

Egy sáros nadrágszár ihlette Az ember tragédiájának címét

Egy vidéki kirándulás, egy említésre sem méltó baleset és egy epés megjegyzés: így született Madách Imre Az ember tragédiája című drámájának a címe.

Feltöltve: 2021-01-06 | Kategória: Életstílus

Eszenyi Enikő új társulattal dolgozik

Hónapok után először adott hírt magáról a Vígszínház volt igazgatója.

Feltöltve: 2021-01-05 | Kategória: Életstílus

Első alkalommal választotta meg az Év szavát a közmédia

Az anyanyelvi kultúra ápolására létrehozott Montágh Testület tagjai döntöttek az Év szaváról.

Feltöltve: 2021-01-04 | Kategória: Életstílus

Ritkán látható Isteni színjáték-illusztrációk az Uffizi honlapján

Az Isteni színjáték ritkán látható illusztrációit mutatja be online kiállításon a firenzei Uffizi-képtár Dante Alighieri (1265-1321) olasz költő és filozófus halálának idei 700. évfordulója alkalmából.

Feltöltve: 2021-01-04 | Kategória: Életstílus

Pincészet a tenger alatt? Lehetséges!

Egyre kedveltebbek a tenger alatti pincészetek, mivel a nyomás, a többnyire folyamatos, hűvös hőmérséklet, az oxigén-és fénymentesség, bónuszként pedig az egészen kíméletes mozgások mind olyan tényezők, amik kedvezhetnek az italoknak. Mindezek mellett pedig exkluzív és különleges a víz alatti érlelés.

Feltöltve: 2020-12-29 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld