Főoldal » Életstílus

Az e-cigaretta, más néven az elektronikus cigaretta:

Kép
 
Új iránymutatás a diabeteses retinopathiával kapcsolatosan A védőoltások ritkán járnak súlyos reakciókkal Az elhízás és a daganatok kapcsolata A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Kötelező lehet a bárányhimlő elleni oltás Orvoselvándorlás - nem csak a bérek miatt mennek Találmány ami megvalósította Kodály Zoltán álmát Először a férfiak hordtak magassarkú cipőt Magyar bor a világ száz legjobb bora között
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Életstílus

Találmány ami megvalósította Kodály Zoltán álmát

Legyen a zene mindenkié! – fogalmazta meg Kodály Zoltán, aztán hogy szavainak nyomatékot adjon, méltóságteljesen végigsimított kecskeszakállán. Jól beszélt.

Feltöltve: 2017-11-24 | Kategória: Életstílus

Először a férfiak hordtak magassarkú cipőt

Az első magas sarkú cipőket a perzsa lovas harcosoknak készítették a kilencedik század környékén, és azért volt praktikus viselet a lovasoknak, mert harc közben nem csúszott ki a lábuk a kengyelből.

Feltöltve: 2017-11-23 | Kategória: Életstílus

Solenoid és Pelithe - Régi gyógyszerkentyűk

Magyar László András orvostörténész, a Semmelweis Orvostörténeti Könyvtár munkatársa kötetében összegyűjtötte a legelképesztőbb orvosi herkentyűket, szerkentyűket és kütyüket.

Feltöltve: 2017-10-18 | Kategória: Életstílus

Száz éve született Szabó Magda

100 éve, 1917. október 5-én született Szabó Magda. Születésének évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeum nagyszabású kiállítást rendez.

Feltöltve: 2017-09-21 | Kategória: Életstílus

Medic-Art, avagy gyógyítók a művészetben

2018. április 26-tól a kiállító művész kollégák körének kibővítésével, országos szintre történő kiterjesztésével rendezik a kiállítást.

Feltöltve: 2017-09-19 | Kategória: Életstílus

5. Nemzetközi Művészeti Fotópályázat és Kiállítás orvosoknak

5. Nemzetközi Művészeti Fotópályázat és Kiállítás orvosoknak - Czestochowa, Lengyelország.

Feltöltve: 2017-08-14 | Kategória: Életstílus

Titokzatos maradványokból nyerhetik ki da Vinci DNS-ét

Olasz kutatók két olyan „relikviát” találtak, amelyek összefüggésbe hozhatók Leonardo da Vincivel, és amelyekkel lehetővé válhat a reneszánsz zseni DNS-ének kinyerése.

Feltöltve: 2017-04-26 | Kategória: Életstílus

Baselitz-kiállítás nyílik a Magyar Nemzeti Galériában

Magyarországon most először nyílik ilyen nagyszabású, a művész valamennyi alkotói korszakát átfogó kiállítás.

Feltöltve: 2017-03-31 | Kategória: Életstílus

Könyvajánló: Obstruktív alvási apnoé szindróma a háziorvosi gyakorlatban

Az obstruktív alvási apnoe (OSAS) az egyik leggyakoribb alvás közbeni légzészavar, mindemellett kiemelt fontosságú rendellenesség az alvászavarok körében.

Feltöltve: 2017-03-31 | Kategória: Életstílus

Új arany emlékérmét hoztak forgalomba

775 éve született a leghíresebb magyar női szent, Árpád-házi Szent Margit. Ebből az alkalomból különleges, új arany emlékérmét hoztak forgalomba.

Feltöltve: 2017-03-29 | Kategória: Életstílus

A tudósok megfejtették Mona Lisa titkát

Tudósok 12 résztvevő segítségével vizsgálták a híres festményt, majd arra a következtetésre jutottak, hogy Mona Lisa mosolya nem más, mint „egy boldog nő mosolya”.

Feltöltve: 2017-03-22 | Kategória: Életstílus

Nőnapi könyvajánló: Orvosnők Magyarországon

Miért választja ma egy fiatal nő az orvosi pályát? A pénz dominál vagy az embertársainkon való segítés vágya? Létezik-e nőies vagy éppen férfias orvoslás? Hogyan tudják családi szerepüket összeegyeztetni karrierjükkel ma a magyarországi orvosnők? Miért vannak különleges helyzetben az orvos-házaspárok? A fentiekre és számos más kérdésre keresi a választ 2015-ös könyvében Győrffy Zsuzsa.

Feltöltve: 2017-03-08 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld