Főoldal » Életstílus

Melyik kórképben látható Kayser-Fleischer gyűrű és hol?

Kép
 
Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő Gyermekkori gastroenteritis és a probiotikumok kérdése Az apixaban hatékonysága és biztonságossága vénás thromboembolia megelőzésére a daganatos betegeknél Testre szabott terápia A nyelőcsőben lévő mutáns sejtek nem biztos, hogy rákot okoznak Vezető orvosi portálok top cikkei - nemzetközi lapszemle-összeállítás Mit rejt a császári orvosi ládika? Az író, aki egy meccsen jött rá, hogy tud regényt írni Az 5 leghajmeresztőbb orvosi sztori a múltból
Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,gulyáspéter Nem vonták vissza ezt a cikket ?''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,Tisztelt Simon Zsolt! A forrásban olvasható rövid összefoglaló valóban nem tartalmazza a műszer ...''

Életstílus

Az író, aki egy meccsen jött rá, hogy tud regényt írni

Január 12-én tölti be a hetvenet Murakami Haruki japán író, műfordító, a kortárs posztmodern próza egyik nagymestere.

Feltöltve: 2019-01-14 | Kategória: Életstílus

Kintsugi, avagy így lesz művészet a sérülésekből

Újra divatos az a 15. századra visszavezethető japán gyakorlat, ami törött kerámiákból varázsol az eredetinél is értékesebb tárgyat.

Feltöltve: 2019-01-11 | Kategória: Életstílus

Mit jelent ez a titokzatos tintakör?

Első pillantásra egy semmitmondó, formátlan körről van szó, valójában a kezdet és vég, üresség és teljesség, a pillanatban való jelenlét szimbóluma az enszó (ensō, 圓相), aminek gyakorlása a megvilágosodáshoz vezető út része a zen buddhizmusban.

Feltöltve: 2019-01-10 | Kategória: Életstílus

Már négyezer éve teszünk fogadalmakat az új év kezdetén

Miért éppen január elsején indítjuk az új évet, miért nem a természet rendjét követve tavasszal, vagy a téli napforduló idején? És mióta tesznek fogadalmakat az emberek ebben az időszakban?

Feltöltve: 2019-01-01 | Kategória: Életstílus

Miért szeretjük a szomorú dallamokat?

Egy 2016-os tanulmány szerint az empátiaérzékünk és a hormonok felelősek azért, amiért előszeretettel hallgatunk depresszív melódiákat.

Feltöltve: 2018-12-21 | Kategória: Életstílus

Veszprém lehet Európa Kulturális Fővárosa

Veszprém pályázatát támogatja az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre a projekt független nemzetközi szakértői testülete, amelynek döntését pénteken jelentették be Budapesten.

Feltöltve: 2018-12-20 | Kategória: Életstílus

A nő, akit senki nem tudott megnevettetni

Ismerjük a mesét a szomorú királylányról, aki semmin nem tud nevetni, mígnem az apja, az öreg király országos humorista-tehetségkutatót hirdet, ahol a sikertelen versenyzőket kivégzik, a nyertes viszont beházasodhat a depressziótól sújtott arisztokrata dinasztiába?

Feltöltve: 2018-12-19 | Kategória: Életstílus

Rekordáron kelt el Einstein istentagadó levele

A becsült ár két-háromszorosáért kelt el egy New York-i árverésen Albert Einstein kézzel írott levele, amelyben a fizikus az emberi gyengeség termékeként veti el Istent.

Feltöltve: 2018-12-19 | Kategória: Életstílus

A világ legjobb középülete a Városligetben épül

Az Európa legjobb középülete díj után a világ legjobb középülete díjat is elnyerte a Liget Budapest Projekt keretében épülő új Néprajzi Múzeum épülete.

Feltöltve: 2018-12-18 | Kategória: Életstílus

Úttörő könyv jelent meg az európai jazz történetéről

Az európai jazz már régen kilépett az amerikai őshaza árnyékából: önállóságának újabb bizonyítéka a The History of European Jazz című könyv, az európai jazz történetének első átfogó feldolgozása.

Feltöltve: 2018-12-17 | Kategória: Életstílus

Karácsonyi népszokások, hagyományok

Karácsony évszázadok óta a legszentebb, legmeghittebb ünnep a világ keresztény embereinek életében. Ilyenkor megajándékozzuk szeretteinket, kedveskedünk családtagjainknak, testben és lélekben is ráhangolódunk az ünnepekre. Bizonyára minden családnak megvannak a sajátos szokásai, a kedvenc ételei a karácsonyi terítéken, és az ajándékozás körüli apró rituáléi.

Feltöltve: 2018-12-17 | Kategória: Életstílus

Könyvhordó robotok dolgoznak Helsinki új központi könyvtárában

A tudás, a tanulás és az egyenlőség ünneplésének jegyében nyitotta meg kapuit szerdán Helsinkiben a város új, korszerű központi könyvtára, amelynek számos különlegessége közül az egyik a könyvhordó robotok flottája.

Feltöltve: 2018-12-14 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld