Főoldal » Életstílus

Ki igazolta először az erekben áramló vér nyomását?

Kép
 
Csodagyógyszer a metformin? 1.rész Éjszakai légzészavar és az öregedés Psychosis és hospitalizáció A Neurológiai Klinika egykori igazgatójára emlékeztek Több pénz kell a gyorsabb befogadáshoz A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle 90 éves és két keréken gurul. Mi az? A jó kenyeret mindenki megérdemli Eltörölnék az időt egy 300 fős norvég szigeten

Életstílus

Meghalt Franco Zeffirelli

Életének 97. évében elhunyt Franco Zeffirelli olasz rendező, aki a film, a színház és az opera világában is maradandót alkotott és leginkább látványos Shakespeare-adaptációiról ismert.

Feltöltve: 2019-06-20 | Kategória: Életstílus

„Vessel”, New York legújabb építészeti csodája

Megnyitotta kapuit a nyilvánosság előtt New York új üvegszerkezetű látnivalója, mely 45 méterre emelkedik a város fölé. A „Vessel” azaz Hajó névre keresztelt építmény a központja a Hudson Yard-nak, mely 28 milliárd dolláros beruházásként épül Manhattan keleti oldalán.

Feltöltve: 2019-06-19 | Kategória: Életstílus

Drámai képek a Notre-Dame első miséjén az áprilisi tűzeset óta

Néhány tucatnyi, védősisakkal felszerelkezett közönség előtt tartották az első misét a Notre-Dame-ban azóta, hogy április 15-én tűzvész pusztított a keresztény világ egyik legismertebb székesegyházában.

Feltöltve: 2019-06-18 | Kategória: Életstílus

Nápolyt látni és...

A pizza, a spagetti és a limoncello hazája, ahol minden csupa szag, csupa íz. Nápoly egy fapados járattal könnyedén elérhető Budapestről, és egy hosszú hétvégére bármelyik évszakban tökéletes célpont…

Feltöltve: 2019-06-05 | Kategória: Életstílus

Kívül-belül régi pompájában ragyog a Párisi Udvar

Sokszor jártunk már a Párisi udvarban, a felújítás kezdete előtt és alatt is, így egyes részleteket már láthattunk, amint előbukkannak az évtizedes kosz és átépítés alól, ám erre a döbbenetes “váó” élményre még így se tudtunk teljesen felkészülni, amikor beléptünk az épületbe.

Feltöltve: 2019-06-03 | Kategória: Életstílus

Miért imádták a viktoriánusok a hajból készült ékszereket?

A rövid válasz részben a korszak névadójához kötődik: Viktória királynő rajongva szeretett férjének elvesztésekor kezdett el viselni egy, Albert herceg hajfürtjeit rejtő medaliont, és ezzel divatot teremtett.

Feltöltve: 2019-05-09 | Kategória: Életstílus

Milyen nyelven beszélt Ádám és Éva?

Hogyan tanul meg egy gyerek beszélni? Utánozza, amit hall. A történelem során viszont többen úgy gondolták, hogy a gyerekek az emberiség univerzális nyelvével születnek meg, és kegyetlen kísérletekkel igyekeztek ezt előcsalogatni belőlük.

Feltöltve: 2019-05-07 | Kategória: Életstílus

200 modern művészeti könyvet tett ingyen elérhetővé a Guggenheim Múzeum

A New York-i intézmény több mint 200 digitális könyvet kínál fel a modern művészet szerelmeseinek – szúrta ki a Rebellive Magazin. A művek ráadásul nemcsak online olvashatók, de le is tölthetők az intézmény internetes archívumából.

Feltöltve: 2019-05-06 | Kategória: Életstílus

Leonardo da Vinci, a sztár

Ötszáz éve hunyt el Leonardo, de a modern kor nem engedi nyugodni. Kéthavonta jelenik meg újabb tanulmány megfejtve, hogy Mona Lisa valójában fogatlan és kancsal volt, vagy egyszerűen férfi, pontosabban maga Leonardo.

Feltöltve: 2019-05-06 | Kategória: Életstílus

Kicsoda valójában a hölgy a híres „We Can Do It!” poszteren?

Mindenki ismeri az ikonikus posztert, amelyen egy nő feszít, mellette a híres szlogen: „Meg tudjuk csinálni”. De kicsoda a képen látható hölgy?

Feltöltve: 2019-05-01 | Kategória: Életstílus

A sör tarthatott fenn egy ősi társadalmat

Az inkákat megelőző perui birodalom sörfogyasztási és sörfőzési szokásait vizsgálta meg egy amerikai kutatócsoport.

Feltöltve: 2019-04-29 | Kategória: Életstílus

Az élő akt-installációk nagymestere

Spencer Tunick amerikai fotós munkái rendszerint kimeríthetetlen témát nyújtanak a sajtónak, kiállításai mindig nagy visszhangot keltenek. Tunick nagyvárosokban készíti hatalmas méretű fotóit több száz vagy ezer statiszta részvételével, akik meztelenül hömpölyögnek az utcákon apokaliptikus hangulatot teremtve.

Feltöltve: 2019-04-25 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld