Főoldal » Életstílus

Mit jelent a POS?

Kép
 
A koronavírus rugalmasabb és ellenálóbb lehet, mint korábban gondolták Második hullám: nő a nyomás, közben tűnnek el az orvosok a rendszerből Új találmány segítheti az orvosokat a vírusgyanús esetek tesztelésében HPV-oltás: jó hírt közölt Kásler Miklós Hackerek támadtak meg kórházat Németországban, tragikus vég lett Semmelweis Egészség Napok: szűrésekkel folytatódik a jubileumi év rendezvénysorozata Kétméteres robotok dolgoznak a tokiói boltokban Százmillió éves spermiumra bukkantak Kardszárnyú delfinek intéztek összehangolt támadást több tengeri jacht ellen
A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódik a vírusszkeptikus csoportokat vezető orvosoktól,,Még valamit ajánlok a MOK figyelmébe: https://www.tips.at/nachrichten/linz/land-leute/516667-wir-h...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Megkérdeztem egy orvos -jogászt,: ha kivezényelnek valakit más intézménybe ,és megtagadja, az milye...''Ritka gerincbetegsége lett a nőnek, akinek beadták az oxfordi koronavírus-vakcinát,,Az oltó anyag meg van: A kísérleti szakasz most folyik! Az eredményi várjuk, hogy melyik - melyek a...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Mintha a svédek tavasszal hasonlóképpen gondolkodtak volna, vagy rosszul emlékszem? akkor itthon a...''Sok fertőzött marad ki a statisztikából,,Betegeim közül néhányan azért mennek magáncéghez, mert gyorsabban akarnak eredményt, mert felelőssé...''

Életstílus

Jankovics Marcell újraálmodta Arany János hősének történetét

Toldi Miklós története 700 év után is valódi kalandot ígér a mozivásznon. A Jankovics Marcell által készített sorozatot és egész estés rajzfilmet decemberben láthatják a nézők.

Feltöltve: 2020-09-18 | Kategória: Életstílus

Óriási siker: rangos díjat kapott Mundruczó filmje Velencében

A Nomadland című dráma nyerte a legjobb filmért járó Arany Oroszlán-díjat a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon - jelentette be a zsűri szombaton. A legjobb színésznőnek járó díjat a brit Vanessa Kirby kapta Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjében nyújtott alakításáért. A legjobb színésznek az olasz Pierfrancesco Favinót ítélték a hetvenes évek Olaszországában játszódó Padrenostróban nyújtott alakításáért.

Feltöltve: 2020-09-16 | Kategória: Életstílus

Hazánkat is elérte a kaliforniai tűzvész füstje

Mialatt Kalifornia égboltja vörössé vált a hatalmas füstmennyiségtől, a légáramlatok immáron Közép-Európáig sodorták a füst egy részét.

Feltöltve: 2020-09-14 | Kategória: Életstílus

Az évszázad bűntényétől a bosszúra éhes főmuzeológusig – 5 emlékezetes magyarországi műkincsrablás

A magyarországi műkincsrablások történetében sokféle eset előfordult: volt filmbe illő, profi akció, előfordult, hogy több száz kép tűnt el rejtélyesen, de arra is volt példa, hogy a tolvajok azt sem tudták, mekkora kincset zsákmányoltak.

Feltöltve: 2020-09-11 | Kategória: Életstílus

Nyitnak a színházak, de hogyan alakul az évadkezdés a pandémia idején?

A koronavírus már a 2019/2020-as színházi évadot is jelentősen átszabta. Többek között a színházak is bezártak márciusban, és bár sokáig reménykedtek az újranyitásban, ez nem történhetett meg. Itt az új évad, a vírus viszont még mindig velünk van. Megnéztük, hogyan készülnek az őszre a teátrumok.

Feltöltve: 2020-09-10 | Kategória: Életstílus

Nemzetközi forgalmazást kap a Barta Tamás-film

Hajdú Eszter Siess haza, vár a mama! című dokumentumfilmjét a magyar mozikban vetítik július vége óta, most pedig kiderült, hogy Horvátországban lesz a film nemzetközi premierje.

Feltöltve: 2020-09-09 | Kategória: Életstílus

Február végére halasztotta Negyedszáz című koncertjét a Cotton Club Singers

Vasárnap, az Erkel Színházban ünnepelte volna 25. születésnapját a Cotton Club Singers. A koronavírus-járvány második hulláma miatt a dátum jövő februárra tolódik, azonban a helyszín marad.

Feltöltve: 2020-09-09 | Kategória: Életstílus

Joaquin Phoenix az állattenyésztés ellen harcol új dokumentumfilmjével

A film a koronavírus kiváltó okát is érinti.

Feltöltve: 2020-09-08 | Kategória: Életstílus

Hogyan jelent meg az élet alapja a földön?

Sok szakértő úgy véli, hogy az élet alapja, a víz, az űrből érkezett a Földre annak kialakulása után, egy új kutatás viszont mást mutat.

Feltöltve: 2020-09-08 | Kategória: Életstílus

Élethű élményt kínál a világ első virtuális múzeuma

A VOMA (Virtuális Online Művészeti Múzeum - Virtual Online Museum of Art) szeptember 4-én nyitja meg kapuit, benne olyan, ismert múzeumokból „kölcsönzött", klasszikus és kortárs művekkel, mint az Hermitage, a New York-i Metropolitan Múzeum, a Musée d'Orsay vagy a Prado, olyan darabokkal a fókuszban, mint Manet Olimpiája, Bosch Gyönyörök kertje című munkája, illetve Nan Goldin, Kara Walker és Li Wei művei - derül ki a lonelyplanet.com híréből.

Feltöltve: 2020-09-04 | Kategória: Életstílus

Dráma a Színművészetin: egyetemfoglalás történt az éjjel, a vezetés nem tud bemenni

Barikádot emeltek a hallgatók, ők döntik el, kiket engednek be és kiket nem. Időközben felmondott Enyedi Ildikó is. Vidnyánszky Attila pedig arról beszélt, azt hitte, tudnak együtt dolgozni az intézmény munkatársaival.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-09-01 | Kategória: Életstílus

Az igazi Róbert Gida története nem gyerekmese

Az igazi Róbert Gida, vagyis Christopher Robin Milne 1920. augusztus 21-én született, a Micimackó-könyvek szerzője, A. A. Milne és felesége, Daphne egyetlen gyermekeként. Amellett, hogy saját könyvesboltja volt Devonban, apja nyomdokaiba lépett, ő is író lett, könyvei pedig önéletrajzi ihletésűek voltak, többek között arról írt, milyen terhet rakott a vállára a korán jött hírnév. Róbert Gidát ugyanis róla mintázta apja, és szülőként nem sokat tett annak érdekében, hogy biztosítsa számára a békés, nyugodt gyermekkort, igaz, később A. A. Milne-t is riasztotta az a felhajtás, ami a könyveket, illetve ami gyermekét övezte.

Feltöltve: 2020-08-28 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld