Főoldal » Életstílus

Ki igazolta először az erekben áramló vér nyomását?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

Széleskörű felmérés keretében vizsgálták 72 ország folyóinak antibiotikum-szennyezettségét. Mit gondol, melyik Európa legszennyezettebb folyója? Pszichiátriai betegség és terhesség alatti fertőzések ? Az alvászavar, mint a kognitív károsodás motorja Tovább csökkent a napi új fertőzöttek száma Kínában Csecsemők kapják először az Alzheimer-kór elleni biomolekulát Tovább tombol az influenza járvány Magyarországon Tényleg jó a kóla gyomorrontásra és fejfájásra? Felfedezték a világ első állatát, ami nem lélegzik Elhunyt a fekete matematikusnő, aki elrepítette az embert a holdra
Megint folyik a gyerek orra: mit ad a gyermekgyógyász?,,Micsoda csoda történt a csodálatos modern informatika világában. Bizony vissza kell térni a jól bev...''Füstbe ment egészség,,Sztem csak döntés kérdése,mint a legtöbb dolog a világon.''Füstbe ment egészség,,Sztem csak döntés kérdése,mint a legtöbb dolog a világon.''A colorectalis daganat szűrése nem szükséges mindenkinek?,,Vannak olyan polypok( " fogazott" polypok amik nem véreznek )ugyanakkor veszélyesek mi ezzel a hely...''Járvány van, mégsem jelentkeznek a védőoltásért a magyarok,,Hatásos?''

Életstílus

Orvosok muzsikáltak az adventi koncerten

A Szegedi Tudományegyetemen már hagyománnyá vált, hogy évente kétszer megmutatják zenei tudásukat a klinikákon dolgozó egészségügyi szakemberek, illetve az Általános Orvostudományi Karon tanuló fiatalok.

Feltöltve: 2019-12-10 | Kategória: Életstílus

A kulturális örökség részévé tennék az eszpresszót az olaszok

A világ szellemi kulturális örökségének részévé akarja nyilvánítani az eszpresszó kávét Olaszország, amely szerint "az eszpresszó az olasz gasztronómiai kultúra kifejeződése, amely védelmet élvez".

Feltöltve: 2019-12-10 | Kategória: Életstílus

A Mozart, aki nem a Wolfgang Amadeus

Háromszáz éve született Leopold Mozart, korának egyik legjobb hegedűtanára, akire csodagyerek és csodafelnőtt fia révén emlékezünk.

Feltöltve: 2019-12-09 | Kategória: Életstílus

Mit ünneplünk advent első vasárnapján?

Ma ünnepeljük advent első vasárnapját, ez a nap az egyházi év kezdetét is jelenti. És még mit?

Feltöltve: 2019-12-03 | Kategória: Életstílus

Meditatív videó szemlélteti, mi zajlik az agyunkban zene hatására

A Neurosymphony látni és hallani engedi az agyban zenehallgatás közben lezajló folyamatokat.

Feltöltve: 2019-11-25 | Kategória: Életstílus

A világ 10 legkülönlegesebb múzeuma

Különlegesek, extravagánsak és figyelemfelkeltőek. A világ legkülönlegesebb múzeumaia, melyek között fejre fordított üvegpiramist, 24 karátos arannyal bevont betonfalakat és csoportos ananászegyesülést is lehet látni.

Feltöltve: 2019-11-11 | Kategória: Életstílus

A Katona az első környezettudatos színház Budapesten

lsőként a budapesti színházak közül a Katona József színház úgy döntött, hogy környezettudatosan működnek a továbbiakban - közölte a színház.

Feltöltve: 2019-11-07 | Kategória: Életstílus

A halva született csecsemő, aki halhatatlanná vált

138 éve született Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso. Nem véletlenül volt ennyi keresztneve: szülei ijedtükben egy sor szent nevét ráaggatták.

Feltöltve: 2019-10-29 | Kategória: Életstílus

Pinokkió újratöltve

Egy merőben új felfogásban, a XXI. század kommunikációs köntösébe öltöztetve vitte színpadra a Pesti Magyar Színházban Carlo Collodi népszerű meséjét, a Pinokkiót - Monori András ötlete alapján - Deres Péter dramaturg és Vidovszky György rendező.

Feltöltve: 2019-10-25 | Kategória: Életstílus

Tíz éve nincs velünk a Gusztáv és a Vuk alkotója

Dargay Attila a magyar animációs film egyik legnagyobb alakja volt. Mezőnyéken született 1927-ben. A Képzőművészeti Főiskolára 1945-től 1948-ig járt, amikor „osztályidegenként” politikai okokból kirúgták.

Feltöltve: 2019-10-24 | Kategória: Életstílus

Így mentené meg Franciaország a tradicionális kávézóit

A francia kávézók mindig a környék lüktető központja, az ötletek és pletykák gyűjtőhelye, egy hangulatos kuckó megpihenni a mindennapos rohanásban és meginni egy finom kávét, míg az utca forgatagát nézzük.

Feltöltve: 2019-10-18 | Kategória: Életstílus

Zenthe Ferenc, az örök szomszéd

Történelmünk tele van színészlegendákkal, akik tragédiákkal tűzdelt életutuk ellenére zseniális alakításokkal örvendeztették meg a közönséget. Hát csoda, hogy mindenki beléjük szeretett? Pláne az ország egyik legszerényebb színészébe, aki idős korában is belopta magát mindenki szívébe.

Feltöltve: 2019-10-16 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 5 6 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld