Főoldal » Életstílus

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
A CureVac vakcina csak 47 százalék a hatékonyságú Újabb fél évvel meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget Ez a terápia életeket mentett a koronavírus idején Újabb hat SMA beteg gyermek kap állami finanszírozással génterápiás kezelést Ficzere: növelni kell a krónikus ágyak számát Meddőségi kezelések államosítása: jöhetnek még meglepetések Az újranyitás jegyében rendezik meg az idei programsorozatot Egészen különleges a Balaton idei fagyija Jajgatást kereső drónt fejlesztenek a lehető legjobb szándékkal
Orbán: "készenléti oltás lesz", nem maradnak tehát az oltópontok,,"Járok a világban, elmegyek nyugat-európai országokba, mert a munkámnak ez része, és látom, hogy ot...''Jönnek a minisürgősségik,,Nem kellene már az ügyeletet működtető egészségügyi szolgáltatókat és az ügyeletben részt vevő orvo...''Drasztikusan rossz halálozási adatokat közölt a magyar kormányzat a Sinopharmról,,A biztos csak az, hogy sokat, sokan beszélnek róla, de nem tudjuk''Tucatnyi gyógyszer, amely hatásos lehet a koronavírus-betegség ellen,,Amikor ennyi gyógyszer hatásos, akkor mindig van egy bizonytalanság, hogy van e egyáltalán hatékony...''Jönnek a minisürgősségik,,Bólyban már 2020 augusztus elején nem működött a központi ügyelet. Nem tudom, hogy a lakosságot ért...''

Életstílus

Szombaton tartják a Nyitott Főzdék Napját

Országszerte huszonöt magyar kisüzemi sörfőzde várja a látogatókat sörkóstolókkal, új főzetek bemutatóival és számos egyéb programmal szombaton a 2. Nyitott Főzdék Napján.

Feltöltve: 2021-06-04 | Kategória: Életstílus

A nőknek tiltották, mások ma is rettegnek tőle: hét érdekesség a borról

Tudják, honnan ered az "egészségünkre" kifejezés? És azt, hogy mikor nevezünk egy bort vintage-nek? Gondolták volna, hogy létezik borfóbia?

Feltöltve: 2021-05-26 | Kategória: Életstílus

A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban

Szingapúr a világon elsőként engedélyezte laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését - írja a BBC News.

Feltöltve: 2020-12-07 | Kategória: Életstílus

Magyar pezsgő is van a világ legjobbjai között

Minden eddiginél több nevezéssel, mintegy 30 ország részvételével zajlott le idén a világ legnagyobb, egyben legszigorúbb nemzetközi pezsgőversenye, a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC). Magyarországról a somlói Kreinbacher Birtok Brut Classic 2016 Magnum pezsgője kapott aranyérmet és további két tétel kapott ezüst minősítést.

Feltöltve: 2020-11-27 | Kategória: Életstílus

Mr. Bean mackója lett Kolodko Mihály új miniszobra

Bár a városban látszólag megállt az élet, a gerilla-miniszobrairól ismert Kolodko Mihály nem pihen.

Feltöltve: 2020-11-20 | Kategória: Életstílus

Szőlőhegyi piknik, Márton-napi libaságok, őszi hangulat - Ezeket a programokat érdemes meglátogatni hétvégén

Ez a hétvége a Márton-napi libás ételekről, a finom borokról és az őszi hangulatról szól, gasztrotúrán, pincesétán és borkóstolón is részt vehetsz.

Feltöltve: 2020-11-05 | Kategória: Életstílus

Kopogtat a jövő - újszerű módszer tejtermékek 3D nyomtatására

A technológia nem veszélyezteti a hőérzékeny tápanyagokat. A szingapúri Műszaki és Tervezői Egyetem (SUTD) kutatói kifejlesztettek ki egy új módszert a tej alapú termékek közvetlen tintaírással (DIW) történő 3D nyomtatására szobahőmérsékleten, úgy, hogy a hőmérsékletre érzékeny tápanyagok nem sérülnek a folyamat során – írja a ScienceDaily.

Feltöltve: 2020-09-23 | Kategória: Életstílus

2020-ban a CURIOSITAS – Kíváncsiság lett Magyarország Tortája

Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester alkotása, a „CURIOSITAS – Kíváncsiság” fantázianevű torta viselheti idén a kitüntető címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a JÓkenyér cukrászat csapata nyerte a „Szentivánéji Álom” tortával.

Feltöltve: 2020-08-05 | Kategória: Életstílus

Magyar sikerek a VinAgora nemzetközi borversenyen

2020 az egész világ számára egy szokatlan, lemondásokkal, kihívásokkal és tanulságokkal teli év, pedig még csak a felénél járunk. A világjárvány nem csak mindannyiunk hétköznapjait forgatta fel fenekestül, de szinte minden ágazatot érintett valamilyen módon. Nem volt ez másként a borászszakmával sem: kora tavasztól a világ nemzetközi és helyi borversenyei – érthető módon – sorra lemondták rangos borversenyeiket, néhányan voltak csak, akik az év második felére halasztották a megméretéseiket.

Feltöltve: 2020-07-24 | Kategória: Életstílus

Gordon Ramsaynek dolgozott, most pedig Budapesten nyitott éttermet a Michelin-csillagos séf

A fővárosban nagyon sok nemzet konyháját meg lehet kóstolni, de akinek például portugál ételekre fáj a foga, nincs könnyű helyzetben, bár nem is annyira lehetetlen a küldetés. Mostantól mindenesetre eggyel több hely lesz, ahol meg lehet ismerkedni az ország gasztronómiájával.

Feltöltve: 2020-07-17 | Kategória: Életstílus

Szokatlan ízű az idei év fagyija

Egy balatonfüredi cukrász tarolt a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete versenyén.

Feltöltve: 2020-07-09 | Kategória: Életstílus

Sorsolással dönti el a főváros, hogy ki nyithat food truckot a rakparton

Pályázatot írt ki a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a pesti alsó rakpart és a Városháza park időszakos vendéglátására.

Feltöltve: 2020-07-08 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld