Főoldal » Életstílus

Ki fedezete fel a penicillint?

Kép
 
Csodagyógyszer a metformin? 1.rész Éjszakai légzészavar és az öregedés Psychosis és hospitalizáció A Neurológiai Klinika egykori igazgatójára emlékeztek Több pénz kell a gyorsabb befogadáshoz A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle 90 éves és két keréken gurul. Mi az? A jó kenyeret mindenki megérdemli Eltörölnék az időt egy 300 fős norvég szigeten

Életstílus

A jó kenyeret mindenki megérdemli

A kenyér egyszerű dolog, mondhatnánk, hiszen csak liszt, só meg víz kell hozzá. Ezt az állítást az ipari sütödék előszeretettel cáfolják meg, mikor vegyi anyagok és adalékok garmadájával megpocsékolják a tésztát.

Feltöltve: 2019-06-24 | Kategória: Életstílus

Hat különleges koktélrecept kánikulai partikhoz

Ahogy a hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszik, úgy kívánjuk egyre gyakrabban a hűsítő, jeges finomságokat. Ezek a koktélok felpezsdítenek a forró nyári napokon.

4 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-06-21 | Kategória: Életstílus

Eper a köbön - zamatos epres receptek

Szinte egész évben vásárolni lehet a különböző fajtákat, de azért az igazi, a szabadföldi eper, a szamóca illata nem hasonlítható a fóliasátrak alatt érlelődöttéhez.

Feltöltve: 2019-06-12 | Kategória: Életstílus

2040-re a húsok fele műhús lesz

Olyan ütemben fejlődik a különböző műhúsok fejlesztése, hogy 20 év múlva a tányérra kerülő hússzerű dolgok fele nem jár majd szükségszerűen élő állatok leölésével. Előrejelzések szerint akár a 60 százalékot is elérheti 2040-re a mesterséges húsok aránya a teljes húspiacon.

Feltöltve: 2019-06-12 | Kategória: Életstílus

Zöldborsóleves édesen, nokedlivel

Éljen a június, éljen a zöldborsóleves! Íme egy klasszikus recept, amolyan nagymama-féle. Ez az az íz, amit imádtunk gyerekkorunkban, és amit a mi gyerekeink is imádnak. Aki egyszer megkóstolta, nem tud leszokni róla, de szerencsére nem is kell…

Feltöltve: 2019-06-04 | Kategória: Életstílus

8 étel a konyhádban, amibe belehalhat

A konyhánk nem veszélytelen hely – ez egyértelmű. Tűz, lángok, gáz, forró edények, égési sérülések, éles kések, eltörő üvegek. Na de azt kevésbé gondolnánk, hogy maguk az ételek is bánthatnak minket.

Feltöltve: 2019-06-04 | Kategória: Életstílus

Magyar borok szereztek érmet a világ legnagyobb borversenyén

A világ legnagyobb nemzetközi borversenyén a magyar borok bravúrosan teljesítettek, 3 platinát, 7 aranyat, 25 ezüstöt és 39 bronzérmet hoztak haza.

Feltöltve: 2019-05-31 | Kategória: Életstílus

Vajon finomabb lesz a bor, ha zenét hallgat a szőlő?

A bordeaux-i Château Palmer borászat zenedobozt vet be annak érdekében, hogy a merlot ültetvények virágzásnak induljanak. Egy elmélet szerint ugyanis ez beindítja és pozitívan befolyásolja a virágzás és kötődés folyamatát.

Feltöltve: 2019-05-22 | Kategória: Életstílus

Bejött a Burger Kingnek a műhúsburger

Annyira bejött a Burger King amerikai közönségének a műhúsos Whopper, hogy alig néhány hétnyi tesztüzem után a cég eldöntötte, év végéig az egész országban, mind a 7300 éttermében teríteni kezdi az álburgert.

Feltöltve: 2019-05-02 | Kategória: Életstílus

Tényleg mindenre jó a karfiol?

A karfiol már jó néhány éve iszonyúan menő zöldség, ez nem újdonság, a meglepő csak az, ahogyan ez a tendencia képtelen kifulladni, egyre csak hömpölyög és fejlődik. A rózsás zöldség pedig, mint egy univerzális jolly joker, átalakul bármivé, amivé akarjuk.

Feltöltve: 2019-04-08 | Kategória: Életstílus

Aki rendes kínait akar enni, ide menjen

Wang mester 21 évesen, 1991-ben költözött Magyarországra. Pekingben nőtt fel, ahol vendéglátóipari iskolát végzett, a felszolgálástól kezdve a szakácsmesterségig mindent megtanult. Utána pekingi éttermekben dolgozott, de szakácsvénáját családi ágon is örökölte, nagyapjától.

Feltöltve: 2019-04-01 | Kategória: Életstílus

10 klasszikus sütemény és lelőhelyeik Budapesten

A cukrászdaillat valami olyan éteri nosztalgia, amit még azok is szeretnek, akik nem kifejezetten édesszájúak. Sokaknak megmaradt a rajongás és jöhet bármilyen kifinomult francia desszert, krémes olasz finomság, belga csokis sütemény: a cukrászda egyet jelent a dobos roppanós tetejével.

Feltöltve: 2019-03-27 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld