Főoldal » Életstílus

Ön mikor olvas leggyakrabban híreket?

Kép
 
Új iránymutatás a diabeteses retinopathiával kapcsolatosan A védőoltások ritkán járnak súlyos reakciókkal Az elhízás és a daganatok kapcsolata A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Kötelező lehet a bárányhimlő elleni oltás Orvoselvándorlás - nem csak a bérek miatt mennek Találmány ami megvalósította Kodály Zoltán álmát Először a férfiak hordtak magassarkú cipőt Magyar bor a világ száz legjobb bora között
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Életstílus

Fertőzések is okozhatnak autizmust

A szakembereket hosszú idő óta foglalkoztatja az autizmus kialakulásának és megjelenésének problematikája, ezzel kapcsolatban pedig a napokban egy új tanulmány eredményeit közölték a Nature magazinban. Most először sikerült felvázolni az összefüggéseket és a folyamat mechanizmusát.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-11-21 | Kategória: Életstílus

A drogok csökkenthetik a bűnözésre való hajlamot?

Egy új tanulmány szerint a gyakori pszichedelikus drogok - például a hallucinogén gombák, az LSD és a meszkalin - csökkenthetik a bűncselekmények elkövetésére való hajlamot.

Feltöltve: 2017-11-20 | Kategória: Életstílus

Aki alkoholt iszik, jobban beszél idegennyelven

Egy új kutatás szerint az alkohol segíthet abban, hogy az ember folyékonyabban és jobb kiejtéssel beszélje az általa ismert idegen nyelvet. A kutatók úgy vélik, hogy a kulcs az elfogyasztott alkohol mennyisége.

Feltöltve: 2017-11-17 | Kategória: Életstílus

1,56 millió dollárért kelt el Einstein boldogságról szóló feljegyzése

A boldog életről szóló feljegyzést Albert Einstein 1922-ben adta egy futárnak Tokióban. A néhány soros irat egy jeruzsálemi árverésen kelt el.

Feltöltve: 2017-11-16 | Kategória: Életstílus

Hematohidrózis: vannak, akik tényleg vért izzadnak

Nemrég jelent meg egy tanulmány egy olasz fiatalról, aki igencsak összezavarta a firenzei orvosokat: azzal fordult ugyanis hozzájuk, hogy évek óta vért izzad, pedig semmilyen sérülés nincs az arcán.

Feltöltve: 2017-11-15 | Kategória: Életstílus

Közeleg az év végi depresszió

Ősszel-télen sokan érezzük azt, hogy elfogyott az energia, minden tevékenység élvezhetetlen, jobb lenne teletömni magunkat szénhidráttal és/vagy egész nap az ágyban maradni. Ennek a jelenségnek neve is van, szezonális depressziónak hívják.

Feltöltve: 2017-11-14 | Kategória: Életstílus

2018-tól doppingnak számít a génszerkesztés

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) kiterjesztette 2003-as, géndoppingra vonatkozó tiltását.

Feltöltve: 2017-11-13 | Kategória: Életstílus

Kapcsolatot találtak a paracetamol és az ADHD között

Aki a terhessége során hosszú ideig szed valamilyen paracetamol hatóanyagú gyógyszert, annál kétszer nagyobb a kockázata annak, hogy a gyermekénél később figyelemzavaros hiperaktivitás (ADHD) forduljon elő - állapította meg egy tanulmány, amit a Pediatrics című tudományos lapban tettek közzé a Norvégiai Közegészségügyi Intézet kutatói.

Feltöltve: 2017-11-09 | Kategória: Életstílus

Rekordszinten a légköri szén-dioxid-koncentráció

Évmilliók óta nem tapasztalt szintre emelkedett 2016-ban a légköri szén-dioxid-koncentráció - derült ki a Meteorológiai Világszervezet (WMO) szokásos évi jelentéséből.

Feltöltve: 2017-11-07 | Kategória: Életstílus

Örökre megszabadulhatunk a herpeszvírusoktól

A herpesz, mint tudjuk, jön-megy: az idegsejtjeinkbe fészkeli magát, nem lehet onnan kiirtani, és hol felébred, hol visszaalszik. Amikor ébren van, bajt csinál, ezért amerikai kutatók azt vizsgálják, hogyan lehetne örökre elaltatni.

Feltöltve: 2017-11-06 | Kategória: Életstílus

Az idősebb apák gyerekei kevesebb utódot nemzenek

Az idősebb apák gyerekei kevesebb utódot nemzenek egy nagy szabású nemzetközi kutatás szerint - számolt be róla a phys.org portál.

Feltöltve: 2017-11-03 | Kategória: Életstílus

A magyar tudomány ünnepe

A magyar tudományt 1997 óta ünneplik november 3-án annak emlékére, hogy 1825-ben Széchenyi István ezen a napon ajánlotta fel birtokainak egyéves jövedelmét a Magyar Tudományos Akadémia megalapítására.

Feltöltve: 2017-11-03 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld