Főoldal » Életstílus

Honnan származik a vakcina elnevezés?

Kép
 
Jog az egészségügyben 6. Két hétre lezár az ország Jog az egészségügyben 5. Aláírás utáni helyzetkép a MOK szemszögéből A világ egyik legnagyobb orvosi vonatkozású ikeradatbázisa jöhet létre a Semmelweis Egyetemen A dolgozók kilencven százaléka visszakapcsolta a villanyt a Szent Imre Kórházban A betegek sem félnek a magyar robottól Ingyenes tárlatvezetések márciusban is a Nemzeti Múzeum virtuális tereiben Nemsokára tisztázhatják Mátyás király származását a kutatók
Megérkezett a vírus elleni legerősebb fegyverünk, mégis nagy gond lehet,,Kicsit furcsállom, hogy az egészséges immunrendszerre senki sem gondolt, mint a fertőzés elleni leg...''A betegeké a döntés: aki kéri, megkaphatja a kínai vakcinát,,Hogyan, és mi alapján döntsön az állampolgár a vakcinák között? ez nem lehet komoly elvárás, csakis...''Már csak pár nap maradt a másodállásra vonatkozó engedélykérésre,,Ha jogállam lenne nem kéne helytartó aki valamilyen okból azon képességekkel rendelkezik, hogy cs...''A betegeké a döntés: aki kéri, megkaphatja a kínai vakcinát,,Messze nem etikus és korrekt, hogy az egyik, erősenen kritikus háziorvosnál nem tüntették fel, hogy...''Próbára teszik az orvosokat - interjú Váradi Piroskával,,Játszásiból elképzeltem, hogy akkor mi történne, ha a "megkörnyékezett" orvos felüvöltve, kirohan a...''

Életstílus

A betegek sem félnek a magyar robottól

Már több mint 30 műtéten van túl Magyarországon az az újdonságnak számító speciális robot.

Feltöltve: 2021-03-04 | Kategória: Életstílus

Vajon az ember is élhetne-e 200 évig a cetek rákbetegség elleni génjeivel?

Az emberek gyógyítását is segítheti, ha megértjük, hogy miért ellenállóak a bálnák és a delfinek a daganatos megbetegedésekkel szemben. A kutatók szerint az állatok DNS-ében rejlik a magyarázat az ellentmondásra.

Feltöltve: 2021-03-03 | Kategória: Életstílus

A láncfűrészt eredetileg a szüléshez találták fel

Sosem gondoltad volna, milyen céllal alkották meg a láncfűrészt: nem fákat akartak vágni, nem szakállas férfiak tesztoszteronszintjét csillogtatni, hanem a nőknek segíteni gyereket szülni. A történet még annál is bizarrabb, mint amire most gondolsz.

Feltöltve: 2021-03-02 | Kategória: Életstílus

Összefüggés van egyes szakmák és az alkoholfogyasztás kockázata között

Brit kutatók összefüggést találtak bizonyos szakmák, munkakörök és az erős alkoholfogyasztás nagyobb valószínűsége között.

Feltöltve: 2021-03-02 | Kategória: Életstílus

Újraindult a nemi erőszak miatti nyomozás Gérard Depardieu ellen

Újraindult a nyomozás Gérard Depardieu francia filmsztár ellen egy 2018 nyarán elkövetett állítólagos szexuális zaklatás és nemi erőszak ügyében. A nyomozás már 2020. december 16-án elkezdődött, közölték kedden igazságügyi források.

Feltöltve: 2021-02-26 | Kategória: Életstílus

Különleges koncertközvetítés Balázs János otthonából

A zongoraestet Vigh Andrea játéka színesíti, aki a hárfairodalom legszebb darabjaiból ad ízelítőt

Feltöltve: 2021-02-26 | Kategória: Életstílus

Alvó és éppen álmodó emberekkel is lehet beszélgetni egy új kutatás szerint

Az álmodók még matematikai feladatokat is meg tudnak oldani alvás közben.

Feltöltve: 2021-02-26 | Kategória: Életstílus

Egy portlandi lány véletlenül létrehozott egy varjúhadsereget

A huszonéves portlandi lány az internethez fordult segítségért.

Feltöltve: 2021-02-25 | Kategória: Életstílus

Miért ássák el a kutyák a csontot?

Láthatóan minden kutya örömmel rágcsálja a csontokat. De ha annyira szeretik, akkor miért ássák el a kertben, ahelyett hogy az utolsó pillanatig élveznék?

Feltöltve: 2021-02-25 | Kategória: Életstílus

Így jelzik egymásnak a fák, ha baj van

A természet csodái mai részében kiderül, hogy a fáknak is szükségük van arra, hogy kommunikáljanak egymással – és meg is teszik, mégpedig igen rafináltan és hatékonyan.

Feltöltve: 2021-02-24 | Kategória: Életstílus

Milyen volt a középkori emberek szexuális élete?

A középkorban az emberek szexualitáshoz való viszonyát elsősorban az egyház alakította. A klerikusok és teológusok meglehetősen sok írást szenteltek e témának, ezekből egyöntetűen kiolvasható véleményük: a szex kizárólag két házastárs között, és kizárólag gyermeknemzési céllal megengedett. E szigorú nézetek gyakran állnak ellentétben a középkori irodalommal, amelynek szerzői gyakran örömtelibb, spontánabb képet festettek a szexualitásról.

Feltöltve: 2021-02-23 | Kategória: Életstílus

Magyar társulat nyert színházi díjat Londonban

A k2 Színház Búcsúkoncert című darabja, amelyet a Londoni Magyar Kulturális Központ mutatott be a brit fővárosban, erős mezőnyben nyerte meg a Voila OffFest díjat a független színházi előadásokat jutalmazó 2021 Offies Awards gálán.

Feltöltve: 2021-02-23 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld