Főoldal » Életstílus

Mi volt az első ismert, ember által előállított szedatív (nyugtató) kémiai anyag?

Kép
 
Vesekő és antibiotikum D-vitamin hiány és a sarlósejtes anaemia Antibiotikum és a gyulladásos bélbetegség kapcsolata gyermekkorban A cukros üdítőitalok növelhetik a rák kockázatát Alvásdiagnosztikai labor a Borsod megyei kórházban Törvényjavaslat készült Romániában a marihuána orvosi használatára Így készül a konyakmeggy Hogyan dobdjuk fel a megszokott paradicsomlevest? 7 szuper vidéki étterem, amiket tényleg érdemes kipróbálni
Végtagmentő applikáció segíti a megelőzést,,Engemet meg kidobott az OEP az utolsó munkanapon,ez Orbán Viktor kormánya.Akkor még OEP volt most m...''Veszélyes baktériumok kutyákban, macskákban 2. rész,,Ezt a tartalmat,minden kutyatartónak el lehetne küldeni azaz 3.000.000 millió regisztrált kutyatula...''A zoledronát csökkenti a csonttörés gyakoriságát osteopeniában 1. rész,,Az eredmények - a zoledronsavat rendszeresen alkalmazó onkológusnak nem annyira meglepő módon - kic...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Jó nyralást kiván: Imre''42-szer próbálták, egyszer sem sikerült megölni, de miért?,,[email protected]''

Életstílus

A gyermekek első 1000 napja

Mik a legjobb játékok, mit tegyen az anya, ha fájdalmas a szoptatás, milyen hatással van a kicsik agyára a bababeszéd – ilyen és ehhez hasonló kérdésekre is válaszokat kínál az UNICEF Magyarország által indított, kisgyerekes szülőknek szóló online mesterkurzus.

Feltöltve: 2019-07-09 | Kategória: Életstílus

Ismét bebizonyosodott, hogy a Holt-tenger egyedülálló

A Holt-tenger mélyebb rétegeiben az elmúlt évtizedekben többször is megfigyeltek „sóesőt”, azaz a parányi sókristályok mélybe áramlását. A szakértők régóta próbálják megérteni a jelenséget.

Feltöltve: 2019-07-08 | Kategória: Életstílus

Mennyit érnek az agytornáztató appok valójában?

Valószínűleg mindenki futott már bele olyan mobilalkalmazások hirdetéseibe, amelyek azt ígérték, hogy már napi néhány perc játékkal fokozhatjuk az agyunk teljesítményét. Tényleg csak ennyire lenne szükség?

Feltöltve: 2019-07-08 | Kategória: Életstílus

Már a tudomány is bizonyítja, hogy nincs gyengébb nem

Amióta a nőket is bevonják a sportolók körében végzett vizsgálatokba, egyre több eredmény mutatja azt, hogy a „gyengébb nem” kliséjét lassan kidobhatjuk az ablakon.

Feltöltve: 2019-07-04 | Kategória: Életstílus

Itt az ideje tenni valamit a bolygóért, indul a műanyagmentes július!

A műanyagmentes júliust (Plastic Free July) 2011-ben hirdette meg először az ausztráliai Műanyagmentes Alapítvány (Plastic Free Foundation).

Feltöltve: 2019-07-01 | Kategória: Életstílus

Mennyire hizlal a kannibalizmus?

A tudomány a lehető legtöbb kérdésre próbálja megtalálni a válaszokat, még ha azok esetenként gyakorlati síkon nem is feltétlenül hasznosak, ám elméletben érdekesek lehetnek. Ilyen James Cole, a Brightoni Egyetem kutatójának munkája is, aki arra volt kíváncsi, mennyi kalóriát lehet bevinni a szervezetbe emberevéssel.

Feltöltve: 2019-06-28 | Kategória: Életstílus

Mit esznek rajtunk a szúnyogok?

A nyári alkonyok elengedhetetlen velejárója a szúnyogok támadása. Van, akit elkerülnek, van, aki pedig tetőtől talpig csípésekkel borítottan tér haza a kerti partiról. Mi okozza a különbséget? Mi tesz valakit különösen vonzóvá a szúnyogok számára?

Feltöltve: 2019-06-27 | Kategória: Életstílus

Újabb eredmények a Nazca-vonalak madarairól

Egy új kutatás szerint a Nazca-vonalak egyes ábráit korábban helytelenül azonosították. Kutatók egy csoportja a madarakat ábrázoló Nazca-vonalakat tanulmányozta – írja az IFLScience.

Feltöltve: 2019-06-26 | Kategória: Életstílus

A műanyagszennyezés új fromáját fedezték fel

Szakértők egy csoportja a műanyagszennyezés egy egészen új típusát azonosíthatta. A kutatók szerint a tengerparti sziklákban elkezdtek felgyülemleni az apró műanyagrészecskék, melyek veszélyt jelenthetnek az élővilágra.

Feltöltve: 2019-06-25 | Kategória: Életstílus

90 éves és két keréken gurul. Mi az?

A walesi kisvárosban, Pembrokeban él egy teknőc, akinek életét gazdája leleményessége mentette meg – írta a buzznick.com. A kilencven esztendős házi kedvencnek, Mrs-T-nek ugyanis a közelmúltban patkányok rágták le mellső lábait, így mozgásképtelenné vált.

Feltöltve: 2019-06-24 | Kategória: Életstílus

Térképen a helyek, ahol ingyen ihat vizet

Egy webes szolgáltatásnak hála térképen, településenként látni, hol találhatók bárki által ingyenesen használható ivókutak az országban.

Feltöltve: 2019-06-18 | Kategória: Életstílus

Testünkben elváltozást okozhat az okostelefonok használata

Szakértők egy csoportja szerint az okostelefon-használat miatt tüskeszerű kinövés jelent meg sokak koponyájának alján, a nyak felett – írja a Live Science. A módosulás főként fiataloknál figyelhető meg. A nyúlvány bizonyos esetekben olyan nagy, hogy akár ujjal is kitapintható.

Feltöltve: 2019-06-17 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld