Főoldal » Életstílus

Kinek a nevéhez köthető hazánkban az elsőként forgalomba hozott ampullázott gyógyszer?

Kép
 
Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2018. október Lafora-betegség: a patogenezistől a kezelési stratégiákig Agytumorok sugárkezelésének következményei gyermekeknél: hova lesznek az emlékképek? Új terápia segíthet a lymphomás betegeknek Jobb, ha minél előbb fény derül egy betegségre A béranyaság elleni nemzetközi koalíciót indítottak feminista szervezetek Párizsban New Yorker-címlapok ötven éven át, és még ennél is több – Kárász Ilonka-portré Két magyar rövidfilm is ott lesz a varsói filmfesztiválon Fenyvesi Máté labdarúgó és Pénzes István orvosprofesszor vehette át az Emberi Méltóságért kitüntetést
Dilemmák a magánszakértői vélemények értékelésében - Egészségügyi jog a gyakorlatban V.,,Egy kérdést elrontottam,de másnap nem engedett a portál javitanom,mondván,hogy en mar megoldottam a...''Prof. Dr. Romhányi Györgyre emlékeznek szerdán,,Sajnálom,hogy csak most értesültem erről az eseményről,szívesen elmentem volna.Romhanyi prof.sokunk...''A fidaxomicin a leghatékonyabb C. difficile terápia,,Tekintettel arra, hogy egyre gyakrab- ban a területen is gyakori a C.difficile , iránymutató ez...''Dilemmák a magánszakértői vélemények értékelésében - Egészségügyi jog a gyakorlatban V.,,Válaszukat köszönöm. A szövegben található infó-n keresztül megtaláltam végül a teszteket. Akkor a...''Új Pp. szabályai a szakértői bizonyításban - Egészségügyi jog a gyakorlatban VI.,,Tisztelt Doktornő! A cikkben található infó dobozra kattintva elérhető a tanfolyam kérdéssora. Ill...''

Életstílus

Akkor is riaszt az Apple Watch EKG-je, amikor nincs baj

Kétszer gyakrabban ad téves riasztást az Apple legújabb, hatóság által engedélyezett EKG-mérős okosórája, mint a hitelesített orvosi műszerek.

Feltöltve: 2018-09-20 | Kategória: Életstílus

A PhD-ző nők rosszabbul teljesítenek, ha túl sok férfival tanulnak együtt

A nők helyzete a tudományban nem túl kedvező. Bizonyítottan keményebb a dolguk, ha sebészek, a közgazdászok pedig lenézően beszélnek a nőkről, akik nehezebben is publikálnak.

Feltöltve: 2018-09-19 | Kategória: Életstílus

Ferenc pápa: A szex nem tabu, hanem isten egyik ajándéka

A pápa francia fiatalokkal beszélgetett, és minden kérdésre válaszolt.

Feltöltve: 2018-09-19 | Kategória: Életstílus

Ön-vastagbéltükrözésért, bélyeges erekcióvizsgálatért és a kannibalizmus dietetikájáért jártak a 2018-as Ignobel-díjak

Az 1991-ben alapított Ignobel-díj azokért a tudományos tevékenységekért jár, amelyek teljesen feleslegesek, haszontalanok vagy nevetségesek, egyben pedig társadalomkritikai megfontolás is áll mögötte, amely a kutatási folyamat gyakran abszurd mélységeire reflektál.

Feltöltve: 2018-09-17 | Kategória: Életstílus

Húgyügyek

Minden gondolatunk és tettünk hatással van a testünkre, láthatóak a táplálkozási szokások, az életvitelünk, a cigi, a pia, a drog és a gyógyszerek félreérthetetlen jelei, az öröm és a bánat, a nevetés és a nehézségek okozta ráncok, és az is, hogy ezekkel foglalkozunk-e vagy sem.

Feltöltve: 2018-09-13 | Kategória: Életstílus

Nincs olyan hangszer, amiben a látássérültség hátrányt jelentene

Kotta nélkül, pusztán hallás alapján zenélnek együtt látók és nem látók. A Kotta Nélkül Projekt egy fiatal egyetemista fejéből pattant ki, aki egy barátjától hallott arról, hogy látássérültként milyen nehéz kottát olvasni.

Feltöltve: 2018-09-06 | Kategória: Életstílus

Egyszer Magyarországon is volt teljes alkoholtilalom

A mai napig van érvényben Magyarországon szesztilalom, úgy, ahogy az elmúlt 100 évben többször is. Az 1919-es például szigorúbb volt, mint az amerikai, az 1978-ban bevezetett pedig vicceknek lett kedvelt forrása.

Feltöltve: 2018-09-05 | Kategória: Életstílus

Kérem a következőt! De ki legyen a következő?

Mit gondolnak az egészségügyi dolgozók, az orvosok és az ápolók arról, hogy a különböző páciensek közül melyik juthasson előbb hozzá az orvosi ellátáshoz?

Feltöltve: 2018-09-03 | Kategória: Életstílus

Online társkeresés: a nők 18, a férfiak 50 évesen a legkívánatosabbak

Mindenkinek van valamilyen elképzelése arról, hogy milyen taktikák működhetnek az online társkeresés világában, az életmódblogok pedig nagy bajban is lennének, ha ez nem érdekelné az embereket.

Feltöltve: 2018-08-30 | Kategória: Életstílus

Az evolúció a lusta fajoknak kedvez

Az Atlanti-óceánban talált fosszilis, valamint élő kagylók és csigák vizsgálata során cáfoltak rá Darwin egyik legismertebb idézetére amerikai kutatók.

Feltöltve: 2018-08-29 | Kategória: Életstílus

Harvardi professzor: A kókuszolaj színtiszta méreg

Michels érvelése szerint a kókuszolaj még a sertészsírnál is veszélyesebb, mert szinte kizárólag telített zsírsavakat tartalmaz.

Feltöltve: 2018-08-27 | Kategória: Életstílus

A mobiltelefon halálos áldozatai

Egyre több gyerek fullad meg, mert a szüleik a telefonjukkal vannak elfoglalva.

Feltöltve: 2018-08-24 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld