Főoldal » Életstílus

Mit jelent a SIADH?

Kép
 
A gyermekek 2019-es immunizációs változásai (ACIP) Az Alzheimer-kór újabb genetikai kockázati tényezői Tularemia : a növekvő gyakoriság és új kockázati tényezők lehetősége A magyar felnőttek nem járnak orvoshoz, de a gyerekeiket elviszik Lezajlott az első, 5G-hálózaton keresztüli agyműtét 200 milliót kapott a MediCall, a dr. Google vetélytársa Végre megtalálták a tökéletes kávé titkát Megérkezett a medvehagyma! De mihez kezdjünk a tavasz slágerével? Miért leszünk libabőrösek?
Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,A jelenség ettől még igaz. Nekem is van diplomám, 2 szakvizsgám, egy licence-vizsgám, de magamon is...''Mi van, ha elfogy a létfontosságú szívgyógyszer Magyarországon?,,az ami hánycikk, az ami odaron...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Németországban minden rendelöintézeti szakorvosnak,függetlenül attól milyen szakorvos kötelező a há...''

Életstílus

London leghírhedtebb csokoládéháza és férfiklubja, ahol nem csak csokievés folyt

A 17. és a 18. században az angol úriemberek krémje egy egészen különleges helyre járt: a White's csokoládéházba. Ami viszont ott történt, megbotránkoztatta az embereket.

Feltöltve: 2019-03-14 | Kategória: Életstílus

Rémálmok miatt változtatja a színét alvás közben a polip?

A polipfajok egy része képes a színét változtatni, ha vészhelyzetben van, vagy éppen az áldozatát cserkészi be. De miért váltja a színét egy alvó polip? Erre a kérdésre próbálnak választ adni a kutatók is.

Feltöltve: 2019-03-12 | Kategória: Életstílus

Növényi alapú, lebomló műanyaggal nyerték a fiatal kutatók veresnyét

A SCIndikátor idei versenyén volt még autistákat segítő játék, sugárbiológia, és versbe szőtt gyógytorna.

Feltöltve: 2019-03-11 | Kategória: Életstílus

Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt

Tudományos kutatások sora igazolja ma már, hogy az állandó fotózás tönkreteszi azt a képességünket, hogy a látott információk beépüljenek a memóriánkba.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-03-07 | Kategória: Életstílus

Műanyaghulladékból üzemanyag?

Az Egyesült Nemzetek Szervezete becslése szerint évente több mint 8 millió tonna műanyag kerül az óceánokba. Egy új kémiai eljárással a műanyaghulladék hasznos termékekké, például tiszta üzemanyaggá alakítható.

Feltöltve: 2019-02-25 | Kategória: Életstílus

Rákpáncélból készítenek bioműanyagot

4 designer (Ed Jones, Insiya Jafferjee, Amir Afshar és Andrew Edwards) fogta magát, és feltalált egy eljárást, ami tengeri rákok levetett, (étteremben) eldobott páncéljából készít biológiailag lebomló és újrahasznosítható bio műanyagot.

Feltöltve: 2019-02-25 | Kategória: Életstílus

Húsz lövés is túlélhető, de egybe is bele lehet halni

Sok múlik azon, hol hatol be a lövedék, milyen típusú és milyen fegyverből lőtték ki, mennyi vért vesztett a sebesült, és milyen gyorsan kap segítséget. De a legnagyobb szerepe a szerencsének van. Nem minden fejlövés halálos, de látszólag kevésbé súlyos sebesülés is végzetes lehet.

Feltöltve: 2019-02-21 | Kategória: Életstílus

Csodákat tesz a rabokkal a börtönkertészkedés

Köztudott, hogy a kertészkedés nagyban javíthat a kedélyállapotunkon. Most egy női börtönben végzett friss kutatás igyekszik megerősíteni ezt a gyakran hangoztatott megfigyelést.

Feltöltve: 2019-02-19 | Kategória: Életstílus

Mire jók a mesterséges érzékszervek?

Léteznek olyan mesterséges érzékszervek, mint az elektronikus orr és az elektronikus nyelv. De vajon mire jók ezek?

Feltöltve: 2019-02-15 | Kategória: Életstílus

Szinte biztos, hogy eddig ön is rossz időpontban itta meg a napi első kávéját

Nem egyből ébredés után, bő 3-4 órával azután tanácsos csak elkortyolni a reggeli kávét, így ugyanis kevésbé leszünk fáradtak és lassúak – mondja egy ismert dietetikus.

Feltöltve: 2019-02-13 | Kategória: Életstílus

Miben különbözik agyunk matematikája és a mesterséges intelligencia?

Magyar és németországi kutatók új eredményt értek el azzal kapcsolatban, hogyan befolyásolja érzékelésünket az a modell, amit az agy a világról alkot.

Feltöltve: 2019-02-12 | Kategória: Életstílus

A testmozgás és a táplálkozás nagyon is összefügg!

A rendszeres testmozgás nem csupán karcsúsít minket, de arra is rávesz, hogy egészségesebb ételeket fogyasszunk – állítják kutatók.

Feltöltve: 2019-02-11 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld