Főoldal » Életstílus

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Figyelem: COVID-19 gastrointestinalis tünetekkel! Még legalább egy hónapig fenn kellene tartani a kijárási korlátozást Feloldották a vesztegzárat Vuhanban 140 lélegeztetőgép és 5 millió maszk érkezik szerdán Tíz újszülött fertőződött meg egy temesvári szülészeten Szakmai tudás, áldozatkészség, kitartás - riport a frontvonalról Rendhagyó módon az interneten nyílt meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon Ha már megvettük, ne dobjuk ki! Mennyi a fertőzöttek valódi száma? A szennyvíz árulkodhat róla
Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon,,Nyugdíjas psychiáter és addiktológus vagyok. Ha telefonon vagy e-mail én tudok segíteni, szívesen m...''Koronavírus: Kivonat első vonalbeli ellátó orvosok számára,,[email protected]''Az Egyesült Államokban a fej-nyaki daganatok száma már meghaladja a méhnyakrákos esetek számát,,Bertáné Kovács Erika''WHO: továbbra sem javasolt a maszk viselése az egészségeseknek,,Mike Ryan kijelentése - magyarázat nélkül - értelmezhetetlen. Ha látszólag egészséges, de már vírus...''A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint itt az ideje farkast kiáltani,,Legyünk optimisták, a MAGYAR EMBER fegyelmezett, betartja járványügyi utasitásokat!!! a járványörbe...''

Életstílus

Ha már megvettük, ne dobjuk ki!

Az élelmiszerek tudatos felhasználására, a pazarlás csökkentésére hívja fel a figyelmet a Bay Zoltán Kutatóintézet.

Feltöltve: 2020-04-08 | Kategória: Életstílus

Mennyi a fertőzöttek valódi száma? A szennyvíz árulkodhat róla

Csak különféle elméleteken alapuló becslések vannak arról, hogy valójában hány ember is fertőződhetett meg a SARS-CoV-2 vírussal, mivel sehol sem tudnak olyan mennyiségű tesztet elvégezni, hogy a valós értékek ezekből kiderüljenek.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: Életstílus

Egy önsegítő technika, mely krízishelyzetekben is segíthet

Önmaguktól ritkán oldódnak meg a gondjaink. A fókuszolást életproblémák megoldására találták ki.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: Életstílus

Állatok segíthetnének a permafroszt olvadását elnapolni

Közismert, hogy a sarkvidékek korábban állandóan fagyott talaja, a permafroszt olvad, s ezzel a belefagyott üvegházgázok is kiszabadulnak, tovább gerjesztve a felmelegedést.

Feltöltve: 2020-04-06 | Kategória: Életstílus

A távmunka nem csökkenti a produktivitást

Nils Brede Moe, a SINTEF norvég kutatócég munkatársa hosszú ideje vizsgálja csapatmunkát olyan cégeknek, mint a Spotify vagy az Ericsson, valamint számos banknál és tanácsadócégnél.

Feltöltve: 2020-04-03 | Kategória: Életstílus

Ezeket a feladatokat állítják elénk az életciklusaink

Életünk folyása nem egyszerűen A pontból B pontba tart, hanem tipikus szakaszok, ciklusok jellemzik. Nézzük sorban, hogyan állapítja meg a pszichológia e szakaszokat, és mit tart róluk meghatározónak.

Feltöltve: 2020-04-02 | Kategória: Életstílus

Mikroszálas ruhák viselésével is szennyezzük a környezetet

Az olasz nemzeti kutatási tanács polimerekkel, kompozitokkal és bioanyagokkal foglalkozó intézetének (IPCB-CNR) kutatói és a Plymouthi Egyetem tudósai négy különböző polieszter ruhadarabot hasonlítottak össze, és megvizsgálták, mennyi mikroszálat bocsátanak ki magukból viselés és mosás közben.

Feltöltve: 2020-03-31 | Kategória: Életstílus

Tippek azoknak, akik életre keltenék halottnak tűnő növényeiket

Volt már úgy, hogy egy látszólag halott növény új életre kelt a kezei között? Mentett már meg fonnyadt, leszáradt szobanövényt amiről más már lemondott? Gyakran egy olyan növény, amely teljesen halottnak tűnik, még él, és a megfelelő gondozás mellett csodálatos módon újból kivirul.

Feltöltve: 2020-03-26 | Kategória: Életstílus

Miért jobb a szappan a koronavírus ellen mint a hipó?

Az emberek mintegy 5000 éve számos módszert kitaláltak a tisztításra, azonban a fertőző betegségek ellen – beleértve a mostani koronavírust is – a leghatékonyabb mindmáig a szappan és a víz maradt.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-03-25 | Kategória: Életstílus

A koffein a koncentrációt segíti, nem a kreativitást

A koffein a világon legnagyobb tömegben fogyasztott pszichotróp anyag, ismerjük az éberségre, hangulatra, figyelem-összpontosításra kifejtett hatását. Egy amerikai kutatópáros nemrégiben azt vizsgálta meg, hogy mennyiben befolyásolja a kreativitást a koffein, számolt be a Sci-News.

Feltöltve: 2020-03-24 | Kategória: Életstílus

Pinterest: praktikus és otthonos tanácsokat gyűjtenek egy helyre

A Pinterest egy olyan gyűjteményt készített, ahol nem csak egészségügyi tanácsokat kapunk, hanem a megváltozott életkörülményekkel kapcsolatban is elleshetünk praktikákat.

Feltöltve: 2020-03-20 | Kategória: Életstílus

Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei több területre is hatással lesznek. Többek között a kulturális szolgáltatások szektorát is érintik a kormány döntései – derült ki Orbán Viktor miniszterelnök március 18-ai bejelentéséből.

Feltöltve: 2020-03-19 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld