Főoldal » Életstílus

Ki volt az a híresség, akit szulfonamid mentett meg a pneumoniától?

Kép
 
Még legalább egy hónapig fenn kellene tartani a kijárási korlátozást Feloldották a vesztegzárat Vuhanban Felkészülnek a vidéki kórházak is 140 lélegeztetőgép és 5 millió maszk érkezik szerdán Tíz újszülött fertőződött meg egy temesvári szülészeten Szakmai tudás, áldozatkészség, kitartás - riport a frontvonalról Rendhagyó módon az interneten nyílt meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon Ha már megvettük, ne dobjuk ki! Mennyi a fertőzöttek valódi száma? A szennyvíz árulkodhat róla
Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon,,Nyugdíjas psychiáter és addiktológus vagyok. Ha telefonon vagy e-mail én tudok segíteni, szívesen m...''Koronavírus: Kivonat első vonalbeli ellátó orvosok számára,,[email protected]''Az Egyesült Államokban a fej-nyaki daganatok száma már meghaladja a méhnyakrákos esetek számát,,Bertáné Kovács Erika''WHO: továbbra sem javasolt a maszk viselése az egészségeseknek,,Mike Ryan kijelentése - magyarázat nélkül - értelmezhetetlen. Ha látszólag egészséges, de már vírus...''A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint itt az ideje farkast kiáltani,,Legyünk optimisták, a MAGYAR EMBER fegyelmezett, betartja járványügyi utasitásokat!!! a járványörbe...''

Életstílus

Az altatás alkalmazása egy fogászati rendelőben kezdődött

Most az orvostudományon a világ a szeme. Míg várjuk a korona vírus elleni vakcina felfedezését, addig készültünk egy kis olvasnivalóval a tudományterület egyik régi vívmányáról.

Feltöltve: 2020-04-03 | Kategória: Életstílus

Asztrológus gyógyítók esettanulmányai a középkorból

Négyszáz évvel ezelőtt is bizonyosan fájt a szív, volt depresszió, sőt magas vérnyomás, csak máshogy hívták és másképp kezelték ezeket.

Feltöltve: 2020-04-02 | Kategória: Életstílus

Mamutcsontból épített gyűrűk árulkodnak a jégkorszaki életről

A szakértők szerint az építmények sokat elárulhatnak arról, hogy az emberek miként alkalmazkodtak a jégkorszakhoz.

Feltöltve: 2020-03-31 | Kategória: Életstílus

Ókori társasjáték árulkodik az egyiptomiak hiedelemvilágáról

A szakértők az ókori egyiptomi táblás játék, a szenet egyik készletét tanulmányozták. A kutatók arra jutottak, hogy az elemzett játék az időszámítás előtti 15. században élt fáraó, Hatsepszut uralkodása előtt készült– számol be a Live Science.

Feltöltve: 2020-03-30 | Kategória: Életstílus

Miért szeretjük megérinteni egymást? - Kis kézfogástörténet

Az ókori görögöktől a mai szokásainkig élnek azok az üdvözlési formák, amelyeket most egy időre megszakít a koronavírus.

Feltöltve: 2020-03-27 | Kategória: Életstílus

Egészen bizarr és gyakran életveszélyes módszerekkel szépültek a nők

A viktoriánus kor hölgyei bármire képesek voltak azért, hogy megfeleljenek a szépségideálnak. Nem csupán macerás procedúráknak vetették alá magukat, de gyakran az életüket kockáztatták a tökéletes külsőért. Persze ezt akkoriban a legtöbb esetben még nem tudták.

Feltöltve: 2020-03-25 | Kategória: Életstílus

Semmelweis Ignác előtt tiszteleg ma a Google

A mai napon a világszerte nagyhatású magyar orvos, Semmelweis Ignác előtt tiszteleg a Google. A kereső főoldalán látható különleges logó időzítése kétszeresen is aktuális. Egyrészt Semmelweist 173 éve ezen a napon nevezték ki a bécsi közkórház szülészeti klinikájának vezető professzorává, másrészt ő jött rá elsőként, hogy a kézmosással jelentősen csökkenthető a betegségek terjedése.

Feltöltve: 2020-03-20 | Kategória: Életstílus

Tudomány Nők, akik találmányukról lettek híresek

Kevés nőnek sikerült eredményt elérnie a tudományban, különösen a korábbi évszázadokban. Most néhány néhány találmányt és megalkotóját mutatjuk be.

Feltöltve: 2020-03-10 | Kategória: Életstílus

A járvány, amiben többen haltak meg, mint a XX. század háborúiban

A rettegett spanyolkór gyilkosabbnak bizonyult, mint az éppen befejeződő nagy háború. Mire az influenza nálunk igazán tombolni kezdett, már körbesöpört a fél világon. Három nagy hulláma volt, és ez az őszi volt a legkegyetlenebb.

Feltöltve: 2020-03-03 | Kategória: Életstílus

Így kellett viselkednie egy középkori gyermeknek

A különleges dokumentumot, a 15. századi etikett könyvet digitalizált a British Library. A könyvben többek közt a böfögés, az asztalra köpés, a fogpiszkálás, illetve az orr- és a fültúrás illetlenségéről is írnak – számol be a Live Science.

Feltöltve: 2020-02-28 | Kategória: Életstílus

Egy dollárért adta el az inzulin szabadalmi jogát

Kevés olyan orvos van, akire annyira ráillik, hogy a hivatása az élete, mint Frederick Banting, pedig kortársai sosem tartották kiemelkedően jó orvosnak. Mégis alapjaiban változtatta meg az orvostudományt.

Feltöltve: 2020-02-27 | Kategória: Életstílus

Meghalt a legidősebb férfi a világon, 112 éves volt

Meghalt 112 évesen a japán Vatanabe Csitecu, a legidősebb férfi a világon, aki február közepén kapta meg a Guinness-rekordok igazolását.

Feltöltve: 2020-02-27 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld