Főoldal » Életstílus

Hol jelent meg először a magas szintű prevenció és higiéné?

Kép
 
Levothyroxin és szívelégtelenség A pilóták és a melanoma kockázat Új terápia vashiányos felnőttek részére A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Egy orvos is megkapta a Boldog Gizella-díjat Budapest legnagyobb egészségügyi beruházása a terv szerint halad A betegség egy jó görbe tükör, válasz a világra, amiben élünk Már megint felfedeztek valamit a vörösborral kapcsolatban 10 technológia, ami megváltoztatja a mindennapjainkat
Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?,,[email protected]''Újabb leletre bukkantak Jézus szülőhelyén,,Milyen jo latni a kepen a lelet mellett a megvalosulo okumenet.''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,Tisztelt Olvasó! A cikk csak egy rövid kivonata az ajánlásnak , melyet a következő oldalon részl...''

Életstílus

Új technológiával olvashatják az egyiptomi papiruszokat

1906-1908 közti ásatások során jutottak német tulajdonba azok a papiruszok, amelyeket a Nílus Elephantiné nevű szigetén tárt fel Otto Rubensohn, ezek 80 százalékát még sosem tudták elolvasni.

Feltöltve: 2019-08-21 | Kategória: Életstílus

Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?

Amerika fekete hangja beszűrődött a náci Németországba is, ezért a leleményes propagandisták saját finanszírozású jazz-zenekart hívtak életre.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-08-07 | Kategória: Életstílus

Előkerült Hófehérke sírköve

Egy régóta elveszett sírkő került nemrég elő egy német múzeumban: Maria Sophia von Erthal bárónő sírköve, és a jelentőségét az adja, hogy a mendemondák szerint az ő alakja ihlette meg a Grimm testvéreket, amikor megalkották Hófehérke alakját.

Feltöltve: 2019-08-06 | Kategória: Életstílus

Orvostanhallgatók voltak az első mentősök, ingyen dolgoztak

Eleinknek még nem sok fogalmuk volt az elsősegélynyújtásról, egészen a 19. század végéig. Kresz Géza és a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület volt az első, akik változatattak ezen.

Feltöltve: 2019-07-26 | Kategória: Életstílus

Szent betegség vagy démoni megszállottság

Az epilepsziát sokáig társadalmi előítélet övezte, ma már tudjuk, a rohamok során az agy bizonyos területein fokozott elektromos aktivitás jön létre.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-07-24 | Kategória: Életstílus

Feleségvásár az angol piacokon

A házasság felbontása elég macerás dolog volt a középkori Európában, a kaotikus egyházi és polgári szabályozásokon és nyilvántartásokon elég bizarr kiskapukat kerestek és találtak az emberek.

Feltöltve: 2019-07-18 | Kategória: Életstílus

Szenzációs felfedezés egy koponya alapján

Az eddig feltételezetnél akár 160 ezer évvel korábban juthattak el az első modern emberek Európába, legalábbis erre utal egy a dél-görögországi Apidima-barlangban talált koponyatöredék friss vizsgálata.

Feltöltve: 2019-07-18 | Kategória: Életstílus

Visszaszámlálás indul!

Égi kísérőnk ma újra csábító célpont: kutatóintézetek és magáncégek keresik a holdbéli természeti kincsek kiaknázásának módját.

Feltöltve: 2019-07-15 | Kategória: Életstílus

Nagy Katalin cárnő művelt volt, okos és szerette a férfiakat

Amit szabad Jupiternek… Amit elnézünk a férfi uralkodóknak, azt már nem engedjük meg az uralomra kerülő nőknek. Nagy Katalin orosz cárnőt a fél világ parázna, kegyetlen, fékezhetetlen kurtizánnak tartja, pedig nem volt botrányosabb a magánélete, mint akármelyik királynak.

Feltöltve: 2019-07-10 | Kategória: Életstílus

Élet a szex és a morfium fogságában

„A varázsló, egy harmincon aluli férfi, akinek arca már egészen szomorú, ráncos és kisgyerekes volt a sok ópiumtól, cigarettától és csóktól – hamvazószerdán kora hajnalban haldoklott.” Ugyan Csáth Géza nem volt varázsló, valamivel harminc is elmúlt, és egy júliusi napon halt meg, kétségtelen, hogy a sok morfium és ölelés hozta idő előtti halálát. Ki volt ő valójában, és hogy jutott el odáig, hogy maga vessen véget az életének?

Feltöltve: 2019-07-04 | Kategória: Életstílus

Fejsérülést szenvedett, német akcentusa lett tőle

Egy II. világháborús légitámadás során bombarepesz talált el egy norvég nőt. Astrid túlélte az agysérülést, de egy igencsak kellemetlen következménytől nem tudott szabadulni: német akcentusa lett, ami a két ország ellenséges viszonyát tekintve nem volt éppen előnyös. Azóta az ún. idegen akcentus szindróma közel száz esetét dokumentálták. Valóban létezik ez a különös kórkép?

Feltöltve: 2019-07-03 | Kategória: Életstílus

Újabb leletre bukkantak Jézus szülőhelyén

A betlehemi Születés Temploma a hagyomány szerint magába foglalja Jézus Krisztus születési helyét. Úgy tűnik, a templom tartogat még meglepetéseket.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-07-02 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld