Főoldal » Életstílus

Mi az odynophagia?

 
Kutatások alapján a viselhető szívritmus figyelők alkalmazhatóak a hipoglikémia korai észlelésére A fiúk esetében a BMI pubertáskori változása növeli a felnőttkori szívelégtelenség kockázatát Kivonják a piacról a daclizumabot Egy egész korosztály vállhat védtelenné Családok, orvosok is szavazhatnak az év védőnőjére Hajrájához érkezett Az év praxisa pályázat! Így néz ki a világ legnagyobb óceánjárója Jó hír érkezett a dohányosok számára Hollywood aranykorának borzalmas bűnei
Miért élve főzik meg a homárt?,,Nem kell homárt enni, és ez, azt hiszem, nem eshet nehezünkre !''A világ 30 legrégibb orvosi egyeteme - 1. rész,,[email protected]''Nagyot változik a magánegészségügyi piac,,A minőséget az ott rendelő orvos fémjelzi, akiért a beteg elmegy a rendelésre. Ha nem kap megfelelő...''Merevedési zavart okozhatnak a pornófilmek? 1. rész,,Más a pornó és más egy jó nő.Engem mindig a nők tanítottak,aztán én őket,de van egy bevezető játék ...''Azonosították az Árpád-háziak DNS-ét,,Látható mekkorát hazudott történetírásunk a honfoglalásról és az eredetünkről, látható mennyire iga...''

Életstílus

A középkor legrosszabb munkája: a bűnevő

A 21. századból visszanézve elél furának tűnik, hogy pár száz éve milyen kreatív trükköket találtak ki az emberek arra, hogy biztosan a mennyországba jussanak a haláluk után

Feltöltve: 2018-03-29 | Kategória: Életstílus

Dr. Frankensteint egy valódi tudósról mintázták

Dr. Frankenstein a horrorirodalom egyik legismertebb figurája. Először 1818-ban bukkant fel Mary Shelley regényében, aminek hatása azóta is érződik a horror műfaján és az egész popkultúrában.

Feltöltve: 2018-03-12 | Kategória: Életstílus

Azonosították az Árpád-háziak DNS-ét

Azonosította az Árpád-ház férfi tagjaira jellemző DNS-t III. Béla király csontmaradványaiból az Országos Onkológiai Intézet vezette nemzetközi kutatócsoport.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-03-06 | Kategória: Életstílus

Sötét bőrű, kék szemű lehetett a britek őse

A mai Nagy-Britannia területén élt Cheddar-ember maradványaiból nyert DNS-minta vizsgálatával jutottak erre a megállapításra.

Feltöltve: 2018-02-21 | Kategória: Életstílus

Rekonstruálták a 9000 éves tinédzser arcát

Az időszámítás előtt 7000 körül, a középső kőkorszakban élt lány az Avgi (Hajnal) nevet kapta a kutatóktól, mert a civilizáció hajnalán élt.

Feltöltve: 2018-02-14 | Kategória: Életstílus

Az ember, aki lyukkal a hasán élt

1822. június 6-án kisebb tragédia történt: egy figyelmetlen vevő csőre töltött muskétája elsült, és a közvetlen közelről telibe trafált egy másik vásárlót.

Feltöltve: 2018-02-07 | Kategória: Életstílus

Ötszáz év után derült ki, milyen betegség pusztított az aztékok körében a 16. században

Az 1545 és 1550 közötti öt évben 15 millió emberrel - a lakosság nagyjából 80 százalékával - végzett egy rejtélyes betegség a mai Mexikó és Guatemala (egy részének) területén.

Feltöltve: 2018-01-31 | Kategória: Életstílus

Nem a patkányok, hanem az ember terjesztette a pestist Európában

Az ember terjesztette a fekete halált Európában a 14. század közepén, nem a patkányok voltak a fő felelősei a földrészt sújtó egykori bubópestis-járványok első hullámának - állítják a kutatók.

Feltöltve: 2018-01-22 | Kategória: Életstílus

A régi gyufagyárak betegsége

A gyufagyári dolgozók gyakran szenvedtek a foszforállkapocs (phossy jaw) nevű szörnyű betegségtől.

Feltöltve: 2018-01-04 | Kategória: Életstílus

80 éve vette át a Nobel-díjat Szent-Györgyi Albert

1937-ben a Nobel-díj Bizottság Szent-Györgyi Albertnek ítélte az orvosi és fiziológiai díjat a C-vitaminnal és a biológiai égés folyamatával kapcsolatos felfedezéseiért.

Feltöltve: 2017-12-12 | Kategória: Életstílus

Mérgező antimonnal volt szennyezett az ókori Pompeji vízvezetékrendszere

Mérgező antimonnal volt szennyezett a fejlett vízvezetékrendszeréről híres római birodalom ivóvize oly mértékben, hogy napi szinten okozhatott hasmenést, hányást és hosszú távon máj- és vesekárosodást - derítették ki dán kutatók Pompeji vízvezetékének vizsgálatából.

Feltöltve: 2017-08-31 | Kategória: Életstílus

Kilencéves kisfiú életét mentette meg Louis Pasteur emberkísérlete

1885. július 6-án alkalmazta először emberen Louis Pasteur a veszettség elleni oltóanyagot.

Feltöltve: 2017-08-10 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld