Főoldal » Életstílus

Milyen interakció lehetséges a trimetoprim/sulfametoxazol és a digitalis között?

Kép
 
Új terápiás lehetőség húgyúti fertőzésekben APAGBI: A kamaszoknál meg kell vizsgálni a műtét előtti VTE profilaxis szükségességét Az FDA jóváhagyta a betrixaban VTE profilaxisra történő alkalmazását Van, ami kiváltja a rákkeltő vérnyomáscsökkentőt, de tízszer-hússzor drágább A beteg mást tapasztal, mint amit az orvos gondol KSH-jelentés, 2017: Drámai számok jellemzik az egészségügyet Borszerdákat szervez a Nemzeti Galéria A szerzetes, aki egy dinasztiát vitt magával a sírba Ezek most a legjobb (ingyenes) vírusirtó programok - telepítse a gépére!
Durva drágulás a magyar rezsidíjaknál és az egészségügyben,,Nem csodálkozom a képviselőknek jut mi meg mehetünk el a magyar földről máshová dolgozni.Mi lesz mé...''Új szuperkórház, ahol minden beteget VIP-vendégként kezelnek,,Hol lesz ez, magánkórház lesz, vagy mehetnek ide ingyen az Egészségügyi hozzájárulást fizető, terül...''Csak a doktor lelkiismerete az ellátás színvonalának garanciája,,Kb. 30 évvel ezelőtt néhány évig kollegiális vezető háziorvos voltam, ellenőriztem a kollégákat, se...''Még mindig több mint 300 praxis betöltetlen,,Konkrét példa : - Ideális praxisomat ajánlottam kórházi fiatal szakorvosjelölteknek és udvariasan ...''Ártalmas is lehet a gluténmentes étrend,,.''

Életstílus

17 hátborzongató orvosi eljárás a múltból

A történelem során az orvostudomány fejlődésével tudósok számos orvosi eljárást fedeztek fel különböző betegségek kezelésére.

Feltöltve: 2018-07-13 | Kategória: Életstílus

Miben halt meg Jézus? A keresztre feszítés orvosi szemmel

A keresztre feszítés az egyik legkegyetlenebb kínzásnak számít, mert lassú és fájdalmas halált okoz. Vajon mi történik a testtel a keresztre feszítés során?

Feltöltve: 2018-07-13 | Kategória: Életstílus

Elfeledett orvosság: nem is gondolná, mire jó a bor!

Az ókori gyógyászat nem csupán tisztán rendelte gyógyítási céllal a bort, hanem gyógyfüvekkel készült gyógyborok formájában is.

Feltöltve: 2018-07-12 | Kategória: Életstílus

Ők gyógyítottak régen: az orvos, a hóhér és a füvesember

Mennyivel kiszolgáltatottabbak voltak eleink azokban az időkben, amikor a legnépszerűbb gyógymód az érvágás volt. Na, de kik és hogyan gyógyítottak a a 17-18. századi Magyarországon?

Feltöltve: 2018-06-29 | Kategória: Életstílus

Az élet több millió éves nyomait őrizve

Emberi ésszel felfoghatatlan időtávokban keletkezett fosszíliák és maradványok is láthatóak a gyűjteményben, ahol az emberi anatómiáról is szerezhetünk pár bizarr benyomást.

Feltöltve: 2018-06-13 | Kategória: Életstílus

A héten kezdődött hivatalosan a Semmelweis-emlékév

Június 5-én 10 órakor, a Magyar Tudományos Akadémián hivatalosan is megnyitották a Semmelweis-emlékévet, az „anyák megmentője” születésének 200. évfordulója alkalmából.

Feltöltve: 2018-06-06 | Kategória: Életstílus

A belterjes királyi családok átka

Az ókori Egyiptomiaktól kezdve, ahol “isteni sugallatra” saját testvérükkel kötöttek házasságot a királyok, a Habsburgokon át, akik deformált állkapcsukról híresek, egészen Sissi vérfertőző kapcsolataiig egészen sok mindent látott már a történelem a belterjességről.

Feltöltve: 2018-05-23 | Kategória: Életstílus

Várandósság és szülés Mária Terézia korában

Köztudott, hogy Mária Teréziának és férjének, Ferenc Istvánnak tizenhat gyermeke született: 11 lány és 5 fiú. De vajon hogy zajlott egy szülés a császári palotában, és hogyan a parasztkunyhóban?

Feltöltve: 2018-05-18 | Kategória: Életstílus

Krakkóban boldoggá avatták Hanna Chrzanowskát, a betegek házi gondozásának úttörőjét

Krakkóban boldoggá avatták szombaton Hanna Chrzanowska ápolónőt, pedagógust, a betegek házi gondozásának lengyelországi úttörőjét, Karol Wojtyla érsek, a későbbi II. János Pál pápa munkatársát.

Feltöltve: 2018-05-02 | Kategória: Életstílus

A világ legnehezebb újszülöttje 10 kilós és 71 centis volt

Anna Haining Bates skót bevándorlók kanadai gyerekeként született 1846-ban, és a maga 241 centijével a valaha élt második legmagasabb nő volt.

Feltöltve: 2018-04-26 | Kategória: Életstílus

A középkor legrosszabb munkája: a bűnevő

A 21. századból visszanézve elél furának tűnik, hogy pár száz éve milyen kreatív trükköket találtak ki az emberek arra, hogy biztosan a mennyországba jussanak a haláluk után

Feltöltve: 2018-03-29 | Kategória: Életstílus

Dr. Frankensteint egy valódi tudósról mintázták

Dr. Frankenstein a horrorirodalom egyik legismertebb figurája. Először 1818-ban bukkant fel Mary Shelley regényében, aminek hatása azóta is érződik a horror műfaján és az egész popkultúrában.

Feltöltve: 2018-03-12 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld