Főoldal » Életstílus

Mi volt az első ismert, ember által előállított szedatív (nyugtató) kémiai anyag?

Kép
 
Testedzés és mediterrán étrend az európai diabetes iránymutatásban Gyógyszerváltás és a gyógyszerszedés megszakítása NVPF miatt NOAC kezelésben részesülő betegeknél A CDC frissített javaslata a Lyme-kór szerológiai diagnózisához A gyógyszer, amit egyetlen kislánynak fejlesztettek ki Zuhanórepülésben az egészségügyi képzés? Ismét kiváló lett a Heim Pál kórház Az ország legkisebb nápolyi üzeme Hangulatjavító mellékhatások nélkül? A nokiás kígyós játék és készítője
Kannabisz használat és pszichiátriai betegségek,,Megfelelően kontrolált és megfelelően indikált esetekben van helye a kanabisnak''Éger: „ebből baj lesz” - szavaznak az orvosok a kényszernyugdíjról,,Buy 125 Mcg Synthroid No Prescription The Canadian Drugstore Inc [url=http://achetercialisfr.com]c...''Súlyos betegségek gyógyítását segíti egy magyar cég,,Hurrá a feltalálásnak is jár Olimpiai aranyérem,mint a többi sportolóknak.''Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''

Életstílus

London legjobb sebésze egy embert műtött, hárman haltak bele

Egy végtag amputálása ma sem kellemes, de az anesztézia megjelenése előtt határozottan pokoli volt. A sebesség kulcstényezőnek számított a fájdalom minimalizálásában egy olyan helyzetben, ahol a beteg egyébként is fájó, elfertőződő lábát vagy kezét kellett eltávolítani.

Feltöltve: 2019-10-08 | Kategória: Életstílus

Gyermeknevelés a neurózis kialakulása tekintetében

Magyarországon minden harmadik embert érintenek különböző neurotikus zavarok! Az érintettek gyakran természetes állapotnak tulajdonítják, szakemberhez sok esetben nem fordulnak.

Feltöltve: 2019-10-03 | Kategória: Életstílus

Viszonylag könnyű lehetett a szülés kétmillió éve

A rekonstrukciók azt mutatták, nem igaz, hogy a szülés egyre nehezebb lett az evolúció során.

Feltöltve: 2019-09-23 | Kategória: Életstílus

Író, orvos, zenekritikus

A Nyugat egyik nagyreményű tehetsége, az egyik első hazai freudista mindössze harminchárom éves volt, amikor 1919. szeptember 11-én öngyilkos lett.

Feltöltve: 2019-09-16 | Kategória: Életstílus

Negyedóra alatt haltak ki a dinoszauruszok

Tizenöt percen belül végzett a dinoszauruszokkal a 66 millió évvel ezelőtti aszteroidabecsapódás. Amerikai kutatók készítettek tanulmányt az égitest becsapódásának következményeiről.

Feltöltve: 2019-09-12 | Kategória: Életstílus

Anyatejes táplálás az emberősöknél

Lehetetlennek tűnő vállalkozás a több millió éve élt emberelődök anyatejes táplálásáról megtudni bármit is, azonban a fogzománc izotópjaiból sikerült érdekes adatokat kinyerni.

Feltöltve: 2019-09-05 | Kategória: Életstílus

300 éves boszorkány maradványait keresik

Az 1704-ben elhunyt Lilias Adie a skóciai boszorkányüldözés áldozata volt. A skóciai Fife régió illetékesei bejelentették: megpróbálják felkutatni Lilias Adie földi maradványait – írja a Live Science.

Feltöltve: 2019-09-04 | Kategória: Életstílus

Ősi rokonunk arcát rekonstruálták

2016-ban Yohannes Haile-Selassie, a Clevelandi Természettudományi Múzeum és az Etiópiai Mekelle Egyetem munkatársa kollégáival egy közel teljes korai emberféle-koponyára bukkant az etiópiai Godaya-völgyben. A faj a híres Australopithecus afarensisszel, Lucyvel állt rokonságban.

Feltöltve: 2019-08-30 | Kategória: Életstílus

Nobel-díjat is kaphatott volna a fiatalon elhunyt magyar gyógyszerész

A mákgubóból kivont morfium az ókor óta ismert erős fájdalomcsillapító, ami hamar függőséget okoz, sokan pedig illegális drogként használják. Első hallásra nem a tiszta örömben tobzódunk, amikor meghalljuk, hogy gyártását egy magyar férfinak köszönhetjük. Pedig Kabay János nagyon sokat tett a beteg emberekért.

Feltöltve: 2019-08-29 | Kategória: Életstílus

Szépészeti trükkök a 20-30-as évekből

Már a két világháború között is mindent elkövettek a nők, hogy sokáig megőrizzék a fiatalságukat és ezért nem egyszer még kellemetlen kozmetikai eljárásoknak is hajlandók voltak alávetni magukat.

Feltöltve: 2019-08-27 | Kategória: Életstílus

Új technológiával olvashatják az egyiptomi papiruszokat

1906-1908 közti ásatások során jutottak német tulajdonba azok a papiruszok, amelyeket a Nílus Elephantiné nevű szigetén tárt fel Otto Rubensohn, ezek 80 százalékát még sosem tudták elolvasni.

Feltöltve: 2019-08-21 | Kategória: Életstílus

Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?

Amerika fekete hangja beszűrődött a náci Németországba is, ezért a leleményes propagandisták saját finanszírozású jazz-zenekart hívtak életre.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-08-07 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld