Főoldal » Életstílus

Mit jelent a POS?

Kép
 
Csodagyógyszer a metformin? 1.rész Éjszakai légzészavar és az öregedés Psychosis és hospitalizáció A Neurológiai Klinika egykori igazgatójára emlékeztek Több pénz kell a gyorsabb befogadáshoz A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle 90 éves és két keréken gurul. Mi az? A jó kenyeret mindenki megérdemli Eltörölnék az időt egy 300 fős norvég szigeten

Életstílus

A középkorban bíróság előtti szexszel lehetett elválni

A történelem során a válás sosem volt egyszerű dolog, és minél messzebb megyünk vissza időben, annál lehetetlenebbnek tűnik. Még azt sem lehet mondani, hogy ez a királyok előjoga lehetett volna, elég csak VIII. Henrik angol királyra gondolni.

Feltöltve: 2019-06-20 | Kategória: Életstílus

42-szer próbálták, egyszer sem sikerült megölni, de miért?

Adolf Hitler: a név, a karlendítés, a bajusz, a zsidóirtás, az őrült üvöltözés, a nácizmus, a második világháború, az elképzelhetetlen kegyetlenség, végül az öngyilkosság. Valószínűleg mindenkiben felmerül a kérdés: hogyhogy nem tette el láb alól egy merénylő? Valójában 42-szer próbálták.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-06-19 | Kategória: Életstílus

A lóversenyző, aki az egyetlen futamgyőzelmekor már halott volt

Frank Hayes 1923. június 4-én, 35 évesen nyerte meg az első lóversenyfutamát – és egyben az utolsót is, ugyanis a verseny alatt infarktust kapott, és a célba már holtan ért be a lova hátán. Azóta is ő a lóverseny-történelem egyetlen versenyzője, aki holtan nyert futamot.

Feltöltve: 2019-06-10 | Kategória: Életstílus

Dr. Palkovits Miklós és az Anatómiai Múzeum

Dr. Palkovits Miklós először gimnazistaként járt az egyetemmel egyidős Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetben, azon belül is az Anatómiai Múzeumban, ami óriási hatással volt rá, és többször visszajárt ide – emlékezett vissza.

Feltöltve: 2019-06-03 | Kategória: Életstílus

Aki kigyógyította az országot az elmebajból

Schwartzer Ferenc volt állami kiküldött, száműzött, végül nemesi rangot kapott. De megalapozta a magyar elmegyógyítást.

Feltöltve: 2019-05-28 | Kategória: Életstílus

Hátborzongató tévésorozat egy atomkatasztrófáról - Csernobil

A fiatalabbak legfeljebb úgy ismerik Csernobilt, mint a Titanicot: volt egy katasztrófa, arról film készült, erről meg videójáték, de ez akkor volt, most meg most van, foglalkozzon vele tehát az, akit érdekel a történelem.

Feltöltve: 2019-05-27 | Kategória: Életstílus

Tömeghisztériát okozott az új fogamzásgátló

1980-tól volt elérhető az új csodaszer. A Postinor esemény utáni tabletta igazi magyar siker, ami nemcsak megváltás volt az abortusztól rettegő ifjúságnak, de megihlette az állami propagandagépezetet is.

Feltöltve: 2019-05-23 | Kategória: Életstílus

Olyan sört főztek a tudósok, amilyet az ősi Egyiptomban ittak

A művelethez ötezer éves, cserepekbe száradt élesztőmaradványokat használtak. A viszonylag alacsony alkoholtartalmú sör az ókorban is népszerű ital volt, amelyet az ünnepeken, sporteseményeken, családi találkozókon vagy a baráti társaságokban együtt fogyasztottak.

Feltöltve: 2019-05-23 | Kategória: Életstílus

Mi ez a furcsa szerkezet? És ki az a Willem Einthoven?

Az orvostudomány és az orvostechnológia fejlődése kapcsán ezúttal Willem Einthoven előtt tiszteleg a Google. Einthoven 159 évvel ezelőtt, 1860. május 21-én született. Orvosként és fiziológusként is tevékenykedett, 1924-ben elnyert a fiziológiai Nobel-díjat.

Feltöltve: 2019-05-21 | Kategória: Életstílus

Az elnököt a végbelén át etették, mégis éhen halt

James A. Garfield az Egyesült Államok huszadik elnöke volt. Alig fél évet töltött a hivatalában, amikor egy merénylő végzett vele, így Lincoln után ő lett a második elnök, akit megöltek.

Feltöltve: 2019-05-21 | Kategória: Életstílus

Londonban megtalálták az Elefántember sírját

Csaknem 130 évvel a halála után megtalálták Joseph Merrick, az Elefántember sírját. A szerencsétlen férfi rettenetes deformáltsága miatt lett híres a viktoriánus Angliában.

Feltöltve: 2019-05-17 | Kategória: Életstílus

Bőrszárnyú dinoszarurusz maradványaira bukkantak

Dr. Min Wang és munkatársai egy meglehetősen fura szerzetről számoltak be legutóbb a Nature szakmai folyóiratban: bár az általuk leírt dinoszaurusz kicsiny testét tollak fedték, a denevérekéhez hasonló szárnyakkal rendelkezett.

Feltöltve: 2019-05-14 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld