Főoldal » Életstílus

Mit köti össze Benjamin Franklint, Thomas Jeffersont, Sir Isaac Newtont és Charles Darwint?

Kép
 
Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő Gyermekkori gastroenteritis és a probiotikumok kérdése Az apixaban hatékonysága és biztonságossága vénás thromboembolia megelőzésére a daganatos betegeknél Testre szabott terápia A nyelőcsőben lévő mutáns sejtek nem biztos, hogy rákot okoznak Vezető orvosi portálok top cikkei - nemzetközi lapszemle-összeállítás Mit rejt a császári orvosi ládika? Az író, aki egy meccsen jött rá, hogy tud regényt írni Az 5 leghajmeresztőbb orvosi sztori a múltból
Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,gulyáspéter Nem vonták vissza ezt a cikket ?''Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát,,Tisztelt Simon Zsolt! A forrásban olvasható rövid összefoglaló valóban nem tartalmazza a műszer ...''

Életstílus

Mit rejt a császári orvosi ládika?

Minden kultúra kialakította a maga gyógymódjait. A hagyományos kezelések leggazdagabb tárházát az orvosi megfigyeléseket időtlen idők óta rögzítő kínai orvoslás kínálja.

Feltöltve: 2019-01-15 | Kategória: Életstílus

Az 5 leghajmeresztőbb orvosi sztori a múltból

Betegségek és balesetek az idők kezdete óta sújtják az emberiséget, és legalább évezredes távlatokra tekint vissza az orvoslás története is. Thomas Morris The Mystery of the Exploding Teeth and Other Curiosities from the History of Medicine című könyvében a gyógyászat történetéből válogatott meghökkenő meséket.

Feltöltve: 2019-01-14 | Kategória: Életstílus

Nyomozói hanyagság miatt úszhatta meg a híres fejszés gyilkosságot

Amikor 1892-ben otthonukban holtan találták a sikeres üzletember, Andrew Bordent és feleségét, Abby-t, azonnal mindenki lányukra, Lizzie Bordenre gyanakodott. Bár a körülmények egyértelműen arra utalnak, hogy tényleg a lány követte el a kegyetlen fejszésgyilkosságot, tárgyi bizonyítékok híján végül szabadon távozhatott a bíróságról.

Feltöltve: 2019-01-03 | Kategória: Életstílus

Ötven éve történt a mendei katasztrófa

Ötven éve történt a mendei katasztrófa 2018. december 18. - Herczeg Sándor „Jöjjenek, kérem, azonnal! Borzalmas hibát vétettem! Az egész életem és minden elveszett! A 6616/a. sz. vonat a helytelen vágányra haladt ki és összeütközött az 5565. számú vonattal!” – ezek a mondatok 50 esztendővel ezelőtt hangzottak el Mende forgalmi szolgálattevőjének szájából, de az idő kerekét már nem tudta visszaforgatni.

Feltöltve: 2018-12-25 | Kategória: Életstílus

Aranykor, avagy amikor két születésre egy vetélés jutott

Ecetes és citromos víz, kenőasszonyok és más angyalcsinálók, avagy születésszabályozás és tiltott magzatelhajtások a dualizmus korában!

Feltöltve: 2018-12-03 | Kategória: Életstílus

A szülők traumája hat az utódok egészségére

Az egykori hadifoglyok leszármazottai szignifikánsan rövidebb életet éltek, mint akiknek apja, nagyapja nem járta meg a fogolytáborok valamelyikét – derült ki az 1861 és 1865 között zajló amerikai polgárháborút megjárt férfiak utódainak élet- és betegségtörténetének elemzéséből.

Feltöltve: 2018-10-19 | Kategória: Életstílus

Előfordul, hogy az agyad szerint már halott vagy

Csak úgy élsz bele a világba, miközben elfelejted feltenni magadnak a kérdést: “vajon életben vagyok még?”

Feltöltve: 2018-10-15 | Kategória: Életstílus

106 (és fél) évesen még praktizál a világ legidősebb orvosa

Dr. A. William Franklandot az 'allergia nagypapájának' is hívják. Ma is gyógyít, és minden reggel egy órát gyúr.

Feltöltve: 2018-10-08 | Kategória: Életstílus

7000 éve egyszer csak eltűnt a férfi gének 95 százaléka

Néhány éve érdekes dolgot fedeztek fel a genetikusok az emberiség genetikai állományának történelmi alakulásában. A jelenséget DNS-útszűkületnek, vagy palacknyak-effektusnak nevezték el, és sokáig teljesen értetlenül álltak előtte.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-09-26 | Kategória: Életstílus

Nőt engedni sebészek közé?

A kisbabákat vizsgáló Apgar-teszt Virginina Apgrar aneszteziológusról kapta a nevét, bár ezt sokan már elfelejtették.

Feltöltve: 2018-08-13 | Kategória: Életstílus

George Orwell egy spanyol kórházban kapta el a tuberkulózist

London, 2018. július 31., kedd (MTI) - George Orwell nagy valószínűséggel a spanyol polgárháborúban, egy kórházban kapta el a tuberkulózist, amely aztán később a halálához vezetett - derült ki egy friss kutatásból.

Feltöltve: 2018-08-08 | Kategória: Életstílus

17 hátborzongató orvosi eljárás a múltból

A történelem során az orvostudomány fejlődésével tudósok számos orvosi eljárást fedeztek fel különböző betegségek kezelésére.

Feltöltve: 2018-07-13 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld