Főoldal » Életstílus

Mit köti össze Benjamin Franklint, Thomas Jeffersont, Sir Isaac Newtont és Charles Darwint?

Kép
 
Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását Allergia, megfázás, vagy akár COVID-19? Merkely Béla: nyitva vannak a határok, de inkább ne menjünk idén külföldre nyaralni Kit véd a kuruzsló törvény és honnan kezdődik az igazi segítség TB rendszert érintő fontos változtatások jönnek július 1-gyel Nemet mondanak a magyar orvosok az önkizsákmányolásra Norvég kutatók szerint nem jelentenek extra fertőzésveszélyt az edzőtermek WWF: kevés magyar tartja fontosnak az egyéni felelősségvállalást a környezeti problémáknál A lapos pofájú kutyafajtákat veszélyezteti leginkább a hőség
Jól vannak az orosz vakcinateszt önkéntesei,,Pakson túl , talán vakcinák előállítása , fejlesztése , tesztelése területeken is érdemes lenne Oro...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,A magánorvosok nem az egészségügy részei, hiába vettek le terhet az államilag finanszírozott egészs...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,Nálunk kapott a több hónapja fizetés nélküli szabadságon és 5 éve GYES-en lévő, de nem kapott a nyu...''A rémes egészségügytől félnek a magyarok, nem a migrációtól,,Amig -szerencsénkre-nem szembesülünk valamivel, addig "nem probléma". Ilyen pl az elsivatagosodás i...''Járvány van, mégsem jelentkeznek a védőoltásért a magyarok,,Még több felvilágosítás kell!''

Életstílus

A balatoni hajókatasztrófa, amit harminc évig próbáltak eltitkolni

1954. május harmincadikán olyan baleset történt a Balatonon, ami addig sosem. A tragédia részletei azonban nem kerülhettek nyilvánosságra, az ÁVH emberei ugyanis minden erejükkel akadályozták az információk kiszivárgását.

Feltöltve: 2020-06-29 | Kategória: Életstílus

Ötven évvel ezelőtt korszerűsítették Budapest díszkivilágítását

Budapest 50 évvel ezelőtt sokkal sötétebb hely volt, mint most. Nem átvitt értelemben, hanem a valóságban is. Jóval gyengébb volt az éjszakai közvilágítás, és a kiemelt épületek díszkivilágítása is meglehetősen kezdetleges volt.

Feltöltve: 2020-06-25 | Kategória: Életstílus

Trópusi betegség kórokozóját találták meg egy középkori litván temetőben

DNS-minta vizsgálata alapján keresték az egykori a kórokozókat, s egy új módszer vezetett a meglepő eredményre.

Feltöltve: 2020-06-24 | Kategória: Életstílus

A szovjet hős, aki kivette a saját vakbelét

A hidegháború békésebb összecsapásai arról szóltak, hogy melyik nép keményebb: az amerikai vagy a szovjet. Nem csak az űrbe és Holdra jutásért versengett a két nagyhatalom, hanem a Föld kies vidékeinek meghódításáért is. A Szovjetunió többek között ilyen megfontolásból, 1955-től egészen a feloszlásáig rendszeresen küldött tudományos expedíciókat a déli sarkkörön túlra. Az első kutatóállomásuk az 1956 februárjában létrehozott Mirny volt.

Feltöltve: 2020-06-23 | Kategória: Életstílus

Albert Einstein, a polgárjogi aktivista

Kevesen tudják, de a német fizikus többször bizonyságot tett arról, hogy mélyen ellenzi a világháború után Amerikában még erősen jelenlévő rasszizmust és szegregációt.

Feltöltve: 2020-06-18 | Kategória: Életstílus

A halogatás nagymestere

Egyes források szerint 1795. június 7-én született Pató (régiesen Pathó) Pál magyar alszolgabíró, községi jegyző, aki Petőfi Sándor 1847-ben született versének hőse lett, igaz, nem dicsőségkoszorúval vonult a történelembe.

Feltöltve: 2020-06-09 | Kategória: Életstílus

Római Szent Bonifác, a vértanú misszionárius

Bonifácot emlegetve, sokszor a három név jut eszünkbe: Pongrác, Szervác, Bonifác, azaz a fagyosszentek. Június 5-én azonban egy másik Bonifácról emlékeztünk meg a katolikus egyházi naptár szerint, Római Szent Bonifácról, az angolszász bátor misszionáriusról.

Feltöltve: 2020-06-08 | Kategória: Életstílus

Honnan ered az egy perc néma csend?

Ma már magától értetődően emlékezünk a csenddel, de ezt is ki kellett találni.

Feltöltve: 2020-06-08 | Kategória: Életstílus

Borozgatás után szerezték meg az első magyar jogosítványt

Az ittas vezetést ugyanis csak 1905-ben tiltották meg. Tudtad, hogy a XX. század elején kötelező volt állandóan dudálni, és majdnem nálunk vezették be utoljára Európában a jobbra tartást?

Feltöltve: 2020-06-05 | Kategória: Életstílus

Hamarabb működött elektromos lift, mint villanylámpa a közvilágításban – a pesti aranykor rekorderei

Vajon mikor gyulladt ki az első gázlámpa, hol működött az első lift vagy éppen villamos? A XIX. századi Pest rekorderei.

Feltöltve: 2020-05-21 | Kategória: Életstílus

Időskorában Mikes Kelemen is a pestis áldozatául esett

„Nem kell a házból kimenni, otthon kell ülni”

Feltöltve: 2020-05-20 | Kategória: Életstílus

Darwin hajójának nyomában

A brit HMS Beagle egyik expedícióján a fiatal Charles Darwin is részt vett, így a jármű a tudománytörténet egyik leghíresebb hajójának számít.

Feltöltve: 2020-05-20 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld