Főoldal » Életstílus

Ki volt az a híresség, akit szulfonamid mentett meg a pneumoniától?

Kép
 
Füstbe ment egészség
Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak.

Valódi kapcsolat a menopauzális hormonterápia és az emlőtumor között? 1. rész Pszichiátriát érintő jogi szabályok 12. Pszichiátriát érintő jogi szabályok 11. A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Orvosnak lenni mindig, minden helyzetben Bruttó egymillió forintos orvosi alapbér kell 10 zöldség, amely valójában gyümölcs Veszélyezteti a piros almák színét az éghajlatváltozás Adventi vásárok, boogie és bor – decemberi programajánló
A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Kérdés: mihez lehet hozzászólni, konkrét cikkhez, vagy például kérdés, feltevés konkrét kérdésre, p...''Örökölt családi minták lehetnek problémáink okai,,[email protected]''11 ezer tudós figyelmeztet a klímavészhelyzetre,,Üzenem Magyarországon az Orbán Viktor mi lisztet elnök úrnak,hogy fákat nagy számban ültessenek a B...''11 ezer tudós figyelmeztet a klímavészhelyzetre,,Üzenem Magyarországon az Orbán Viktor mi lisztet elnök úrnak,hogy fákat nagy számban ültessenek a B...''Orális patogén stroke betegek agyi embóliáiban,,Neurológus vagyok, nagyon fontosnak tartom az információt. Erről most értesültem''

Életstílus

Megtalálhatták a legősibb sakkfigurát

John Oleson, a brit columbiai Victoria Egyetem munkatársa és kollégái a legkorábbi ismert sakkfigurát azonosíthatták – számol be a Live Science. A homokkőből kialakított figura a 7. században készülhetett, és 1991-ben fedezték fel egy Jordánia területén fekvő ősi településnél, Humajmánál.

Feltöltve: 2019-12-03 | Kategória: Életstílus

Örökölt családi minták lehetnek problémáink okai

Sokszor vesszük észre magunkon, hogy a szüleink, nagyszüleink mondatait, szófordulatait, gesztusait használjuk, és ekkor még nem gondolunk bele a tudat alatt ható, ismeretlennek tűnő mozgatórugóinkba.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-11-28 | Kategória: Életstílus

Leukémiásak lehettek a „vámpírtámadások” áldozatai

Bram Stoker, a világ egyik legismertebb horrorírója a 19. században különleges tünetekkel írta le a vámpírtámadások áldozatait.

Feltöltve: 2019-11-21 | Kategória: Életstílus

A brit katonák LSD-zve gyakorlatoztak a 60-as években

Az LSD a hatvanas években nem csak a civilek, de a hadsereg fantáziáját is megmozgatta. A második világháború után a világ hadügyminisztériumai - érthető módon - humánusabbá akarták tenni a jövő csatatereit.

Feltöltve: 2019-11-20 | Kategória: Életstílus

Miért hordtak szemkötőt a kalózok?

A kalózmesék és hollywoodi filmek tipikus kalózainak alapvetően három különös ismertetőjegyük van: az egyik a faláb, a másik a vállukon trónoló papagáj, a harmadik pedig a szemfedő, lehetőleg halálfejjel díszítve.

Feltöltve: 2019-11-18 | Kategória: Életstílus

Bizarr módszerekkel mérték régen a fájdalmat

Habár a fájdalomérzet többnyire szubjektív, és még manapság, az agykutatás és a CT-berendezések korában is alig tudunk róla valamit, sokakat érdekel a kérdés, vajon megmérhető-e valamilyen objektív skála szerint az átélt fájdalom intenzitása.

Feltöltve: 2019-11-13 | Kategória: Életstílus

Legyőzte a gyermekbénulást, majd az olimpia dobogójára állt

1994. november 12-én halt meg Wilma Rudolph, "a Fekete Gazella", az első amerikai nő, aki három számban is győzni tudott egy olimpián.

Feltöltve: 2019-11-12 | Kategória: Életstílus

A szellem, ami miatt az angol törvényeket is megváltoztatták

1803 novemberében egyre több ember újságolta London Hammersmith nevű városrészében, hogy szellem járja az utcákat. Néhányan azt mondták, hogy a szellem meg is támadta őket, és többen tudni is vélték, hogy egy korábban öngyilkosságot elkövetett férfi fehér ruhába bújt lelkéről van szó.

Feltöltve: 2019-11-06 | Kategória: Életstílus

Klimatikus átalakulások hozhatták el az Akkád Birodalom bukását

Mezopotámia első egyesített birodalma, az Akkád Birodalom időszámítás előtt 2300 körül született meg, majd mintegy két évszázaddal később összeomlott. Egy új kutatás szerint a rendkívül hideg telek és az erős szelek is hozzájárulhattak a birodalom végéhez.

Feltöltve: 2019-10-29 | Kategória: Életstílus

London legjobb sebésze egy embert műtött, hárman haltak bele

Egy végtag amputálása ma sem kellemes, de az anesztézia megjelenése előtt határozottan pokoli volt. A sebesség kulcstényezőnek számított a fájdalom minimalizálásában egy olyan helyzetben, ahol a beteg egyébként is fájó, elfertőződő lábát vagy kezét kellett eltávolítani.

Feltöltve: 2019-10-08 | Kategória: Életstílus

Gyermeknevelés a neurózis kialakulása tekintetében

Magyarországon minden harmadik embert érintenek különböző neurotikus zavarok! Az érintettek gyakran természetes állapotnak tulajdonítják, szakemberhez sok esetben nem fordulnak.

Feltöltve: 2019-10-03 | Kategória: Életstílus

Viszonylag könnyű lehetett a szülés kétmillió éve

A rekonstrukciók azt mutatták, nem igaz, hogy a szülés egyre nehezebb lett az evolúció során.

Feltöltve: 2019-09-23 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld