Főoldal » Életstílus

Melyik antibiotikum bactericid?

Kép
 
Gyakran szennyezettek MRSA-val a kórházi függönyök Az IGF1-et célzó teprotumumab hatékony pajzsmirigy–asszociált ophtalmopathiában 2. Myocardialis infarktus három hónapig nőhet a stroke kockázat Bezárják a két éve felújított pszichiátriát Összefogással még több koraszülöttből lehet egészséges felnőtt Nyolc professzor kapott díszdoktori címet A tinédzserek előbb próbálják ki a füvet, mint az alkoholt és a cigarettát Érkezik a Nutella vetélytársa Olyan testet akarok, mint...
Az orális antikoagulánsok hosszú távú alkalmazhatósága idős korban PF esetén nemzetközi konszenzusdokumentum eredményei alapján (OAC-FORTA 2016),,Őszinte elismerésem a szerzőnek,a téma nagyon is aktuális. Úgy gondolom, hogy a betegek nagyobb rés...''Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Tisztelt Doktornő! Lehetséges, hogy később érkezik az email, vagy spam mappába került. Mindenesetr...''Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Bár a X. tesztet sikeresen kitöltöttem, nem kaptam igazolást róla ...''Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Nem lehet a tesztet kitolteni nem jelenik meg a teszt Üdvözlettel dr.Nyiredy Géza''Munkavállalót ért Hepatitis „C” vírusfertőzés miatti kártérítési igény megítélése - Egészségügyi jog a gyakorlatban X.,,Tisztelt Doktor Úr! Sajnos a tanfolyam kérdéssora mobilkészülékről nem elérhető. Kérjük számítógép...''

Életstílus

A szülők traumája hat az utódok egészségére

Az egykori hadifoglyok leszármazottai szignifikánsan rövidebb életet éltek, mint akiknek apja, nagyapja nem járta meg a fogolytáborok valamelyikét – derült ki az 1861 és 1865 között zajló amerikai polgárháborút megjárt férfiak utódainak élet- és betegségtörténetének elemzéséből.

Feltöltve: 2018-10-19 | Kategória: Életstílus

Előfordul, hogy az agyad szerint már halott vagy

Csak úgy élsz bele a világba, miközben elfelejted feltenni magadnak a kérdést: “vajon életben vagyok még?”

Feltöltve: 2018-10-15 | Kategória: Életstílus

106 (és fél) évesen még praktizál a világ legidősebb orvosa

Dr. A. William Franklandot az 'allergia nagypapájának' is hívják. Ma is gyógyít, és minden reggel egy órát gyúr.

Feltöltve: 2018-10-08 | Kategória: Életstílus

7000 éve egyszer csak eltűnt a férfi gének 95 százaléka

Néhány éve érdekes dolgot fedeztek fel a genetikusok az emberiség genetikai állományának történelmi alakulásában. A jelenséget DNS-útszűkületnek, vagy palacknyak-effektusnak nevezték el, és sokáig teljesen értetlenül álltak előtte.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-09-26 | Kategória: Életstílus

Nőt engedni sebészek közé?

A kisbabákat vizsgáló Apgar-teszt Virginina Apgrar aneszteziológusról kapta a nevét, bár ezt sokan már elfelejtették.

Feltöltve: 2018-08-13 | Kategória: Életstílus

George Orwell egy spanyol kórházban kapta el a tuberkulózist

London, 2018. július 31., kedd (MTI) - George Orwell nagy valószínűséggel a spanyol polgárháborúban, egy kórházban kapta el a tuberkulózist, amely aztán később a halálához vezetett - derült ki egy friss kutatásból.

Feltöltve: 2018-08-08 | Kategória: Életstílus

17 hátborzongató orvosi eljárás a múltból

A történelem során az orvostudomány fejlődésével tudósok számos orvosi eljárást fedeztek fel különböző betegségek kezelésére.

Feltöltve: 2018-07-13 | Kategória: Életstílus

Miben halt meg Jézus? A keresztre feszítés orvosi szemmel

A keresztre feszítés az egyik legkegyetlenebb kínzásnak számít, mert lassú és fájdalmas halált okoz. Vajon mi történik a testtel a keresztre feszítés során?

Feltöltve: 2018-07-13 | Kategória: Életstílus

Elfeledett orvosság: nem is gondolná, mire jó a bor!

Az ókori gyógyászat nem csupán tisztán rendelte gyógyítási céllal a bort, hanem gyógyfüvekkel készült gyógyborok formájában is.

Feltöltve: 2018-07-12 | Kategória: Életstílus

Ők gyógyítottak régen: az orvos, a hóhér és a füvesember

Mennyivel kiszolgáltatottabbak voltak eleink azokban az időkben, amikor a legnépszerűbb gyógymód az érvágás volt. Na, de kik és hogyan gyógyítottak a a 17-18. századi Magyarországon?

Feltöltve: 2018-06-29 | Kategória: Életstílus

Az élet több millió éves nyomait őrizve

Emberi ésszel felfoghatatlan időtávokban keletkezett fosszíliák és maradványok is láthatóak a gyűjteményben, ahol az emberi anatómiáról is szerezhetünk pár bizarr benyomást.

Feltöltve: 2018-06-13 | Kategória: Életstílus

A héten kezdődött hivatalosan a Semmelweis-emlékév

Június 5-én 10 órakor, a Magyar Tudományos Akadémián hivatalosan is megnyitották a Semmelweis-emlékévet, az „anyák megmentője” születésének 200. évfordulója alkalmából.

Feltöltve: 2018-06-06 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld