Főoldal » Életstílus

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Jog az egészségügyben 6. Két hétre lezár az ország Jog az egészségügyben 5. Aláírás utáni helyzetkép a MOK szemszögéből A világ egyik legnagyobb orvosi vonatkozású ikeradatbázisa jöhet létre a Semmelweis Egyetemen A dolgozók kilencven százaléka visszakapcsolta a villanyt a Szent Imre Kórházban A betegek sem félnek a magyar robottól Ingyenes tárlatvezetések márciusban is a Nemzeti Múzeum virtuális tereiben Nemsokára tisztázhatják Mátyás király származását a kutatók
Megérkezett a vírus elleni legerősebb fegyverünk, mégis nagy gond lehet,,Kicsit furcsállom, hogy az egészséges immunrendszerre senki sem gondolt, mint a fertőzés elleni leg...''A betegeké a döntés: aki kéri, megkaphatja a kínai vakcinát,,Hogyan, és mi alapján döntsön az állampolgár a vakcinák között? ez nem lehet komoly elvárás, csakis...''Már csak pár nap maradt a másodállásra vonatkozó engedélykérésre,,Ha jogállam lenne nem kéne helytartó aki valamilyen okból azon képességekkel rendelkezik, hogy cs...''A betegeké a döntés: aki kéri, megkaphatja a kínai vakcinát,,Messze nem etikus és korrekt, hogy az egyik, erősenen kritikus háziorvosnál nem tüntették fel, hogy...''Próbára teszik az orvosokat - interjú Váradi Piroskával,,Játszásiból elképzeltem, hogy akkor mi történne, ha a "megkörnyékezett" orvos felüvöltve, kirohan a...''

Életstílus

Nemsokára tisztázhatják Mátyás király származását a kutatók

Neparáczki Endre archeogenetikus beszélt a székesfehérvári kutatásokról a Mandinernek.

Feltöltve: 2021-03-03 | Kategória: Életstílus

100 millió éves világító bogarat találtak

A különleges lelet egy észak-mianmari borostyánban maradt fenn.

Feltöltve: 2021-01-25 | Kategória: Életstílus

Így néztek ki a középkori kórházak

A 12. századra Bagdadban már hatvanat építettek, Londonban csak egyet. A középkori iszlám kórházak nyújtotta szolgáltatások messze meghaladták az európaiakét.

Feltöltve: 2021-01-05 | Kategória: Életstílus

Szexszel szabadította meg bűneiktől női pácienseit a szent gyógyítóként tisztelt férfi

Nem hatott a méreg, ezért kétszer is le kellett lőniük az összeesküvő orosz főuraknak Grigorij Raszputyint, a titokzatos gyógyítót, aki túlságosan nagy befolyást gyakorolt a cári családra. Az őrült papnak hívott „szent emberről” már életében legendák keringtek, azt híresztelték, földöntúli erőknek parancsol, a Boney M híres diszkóslágere szerint pedig a cárné ágyasa és igazi szexgép volt – ami nem áll távol a valóságtól. De a filmek végén olvasható egyik jól ismert feliratot is közvetetten Raszputyinnak köszönhetjük.

Feltöltve: 2020-12-31 | Kategória: Életstílus

Kályha, adj nekem mesét!

Mert mindenkinek van legalább egy története.

Feltöltve: 2020-12-25 | Kategória: Életstílus

Csirkeméretű dinoszaurusz élt a mai Brazília területén

Egy „sörénnyel” és furcsa vállkinövésekkel rendelkező, apró dinoszaurusz élt nagyjából 110 millió évvel ezelőtt a mai Brazília területének északkeleti részén.

Feltöltve: 2020-12-21 | Kategória: Életstílus

Ilyen volt a szex az ókori Rómában: domináns férfiak, alávetett nők

Az ókori rómaiak hírhedtek laza erkölcseikről, ám a törvények hivatalosan csak a férfiaknak engedték a gyönyörök hajszolását.

Feltöltve: 2020-12-21 | Kategória: Életstílus

Hegyes csőr és hosszú köpeny: ezért öltöztek madárnak a pestisdoktorok

A bubópestis a 17. század közepén érte el Olaszországot. Gyorsan terjedt Genován és Rómán keresztül egészen Nápolyig, mintegy 200–400 ezer halottat hagyva maga után. Akkoriban nemcsak a betegséggel kapcsolatos hírek, de a korlátozások és óvintézkedések is hiányoztak, így szabadon terjedhetett a járvány a települések között.

Feltöltve: 2020-12-15 | Kategória: Életstílus

Több ezer magyar gyereket vittek Hollandiába

Az első világháború sok millió embert döntött nyomorba egész Európában, a legkiszolgáltatottabb helyzetben pedig a gyerekek voltak. Ezt felismerve 1919-ben, Genfben megalakult a Nemzetközi Gyermekmentő Szövetség, amelynek konferenciáján az Országos Gyermekvédő Liga képviselte hazánkat.

Feltöltve: 2020-12-14 | Kategória: Életstílus

A középkorban még ittak unikornisszarvból, legalábbis azt hitték: de mit reméltek tőle?

Ha bemegyünk egy játéküzletbe, egy papírboltba vagy egy ruhabutikba, szinte biztos, hogy unikornisos holmik tömkelegét fogjuk találni: ezek a fantázialények napjainkban kicsik és nagyok kedvencei egyaránt.

Feltöltve: 2020-12-11 | Kategória: Életstílus

Magyar feltaláló oldotta meg a léghajózás alapvető kérdéseit

A repülés történetében világszerte Ferdinand Zeppelint tartják számon az első irányítható léghajó megépítőjeként. A német gróf azonban egy magyar, a százhetven éve, 1850. december 7-én Keszthelyen született Schwarz Dávid ötletét és terveit valósította meg.

Feltöltve: 2020-12-10 | Kategória: Életstílus

Ezreket evakuáltak Frankfurtban egy második világháborús bomba miatt

Mintegy 13 ezer embert evakuáltak vasárnap a Németország pénzügyi központjának számító Frankfurtban egy második világháborús bomba hatástalanításának idejére.

Feltöltve: 2020-12-08 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld