Főoldal » Életstílus

Az aranyérbetegség kezelésének célja:

Kép
 
Lépjünk túl a statin monoterápián Új lokális gyógyszer az enyhe és közepesen súlyos psoriasis kezelésére Vetélést okozhat a terhesség alatti antibiotikum használat Két új orvosszakma is létrejön a fejlesztéssel Programmal segíti az infarktus utáni felépülést a kardiológusok társasága Kiírtak minden egészségügyet érintő pályázatot Medic-Art, avagy gyógyítók a művészetben A megfelelő betegtájékoztatás feltételei és módjai Szükséges az együttműködés betegek és egészségügyi dolgozók között
Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,Sajnos nem tudok jó gyógyszerész lenni,pedig iparosok,mert nem engedi a marketing amit a gyárak,üle...''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,Vannak próbavásárlok akik téged osztályozni,hogy mit adtál ki,mosolyogtam a betegre etc...eljárások...''

Életstílus

Mérgező antimonnal volt szennyezett az ókori Pompeji vízvezetékrendszere

Mérgező antimonnal volt szennyezett a fejlett vízvezetékrendszeréről híres római birodalom ivóvize oly mértékben, hogy napi szinten okozhatott hasmenést, hányást és hosszú távon máj- és vesekárosodást - derítették ki dán kutatók Pompeji vízvezetékének vizsgálatából.

Feltöltve: 2017-08-31 | Kategória: Életstílus

Kilencéves kisfiú életét mentette meg Louis Pasteur emberkísérlete

1885. július 6-án alkalmazta először emberen Louis Pasteur a veszettség elleni oltóanyagot.

Feltöltve: 2017-08-10 | Kategória: Életstílus

Cukorbaj miatt levágott nagylábujjat helyettesítettek a 3 ezer éves protézissel

A Bázeli Egyetem egyiptológusai más szakértők segítségével újra megvizsgálták a világ legrégebbi ismert, közel 3 ezer éves protézisét, egy fából készült nagylábujjat.

Feltöltve: 2017-08-04 | Kategória: Életstílus

Borotvapamacsok fertőzték meg lépfenével a katonákat az I. világháborúban

1915-ben, röviddel az első világháború kitörése után különös jelenségre lettek figyelmesek a brit hadsereg illetékesei: az újonnan toborzott katonák között szokatlanul sokaknak jelentek meg a fejükön és a nyakukon lépfenére (anthraxra) utaló jelek.

Feltöltve: 2017-07-27 | Kategória: Életstílus

Fájdalomcsillapítót és antibiotikumokat is használt a neandervölgyi ember

Területenként eltérő módon táplálkozott a neandervölgyi ember: bizonyos helyeken húsevőként, máshol vegetáriánusként élt, ráadásul fájdalomcsillapítót és antibiotikumokat is használt - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.

Feltöltve: 2017-07-26 | Kategória: Életstílus

Természetes módon konzerválódott emberi agyakat és szívet tanulmányoznak spanyol kutatók

A Galíciai Törvényszéki Orvosi Intézet (IMELGA) kutatói 45 db spanyol polgárháborús tömegsírból előkerült, természetes módon konzerválódott emberi agyat és egy szívet tanulmányoznak.

Feltöltve: 2017-07-17 | Kategória: Életstílus

Hippokratész receptjét tartalmazó 6. századi kéziratokat találtak egy egyiptomi kolostorban

Hatodik században írt orvosi receptekre bukkantak az egyiptomi Szent Katalin-kolostorban a felújítási munkálatok alatt, ezek egyike Hippokratész görög orvos receptjének töredéke - jelentette be szerdán Haled el-Enani egyiptomi műemlékvédelmi miniszter.

Feltöltve: 2017-07-13 | Kategória: Életstílus

Szalmonella végezhetett az Azték Birodalommal

Két kutatás eredménye is azt valószínűsíti, hogy a közismert baktérium egyik törzse lehet a felelős a közép-amerikai civilizációt megroppantó járványokért.

Feltöltve: 2017-06-16 | Kategória: Életstílus

Rendkívül jól adaptálódnak a szuperbaktériumok

A dinoszauruszoknál is korábbról származnak az antibiotikumoknak ellenálló Enterococcus szuperbaktériumok, amelyek remekül alkalmazkodtak a modern kórházi környezethez.

Feltöltve: 2017-05-30 | Kategória: Életstílus

Kik voltak a rádiumlányok?

Az első világháború idején a nők leginkább a gyárakban dolgoztak háttérmunkásokként, gyakorlatilag éhbérért. Az Egyesült Államok Rádium Vállalata azonban két helyszínen is kiemelkedő fizetésért biztosított munkát a lányoknak.

Feltöltve: 2017-05-23 | Kategória: Életstílus

Kolerajárvány Magyarországon

Magyarországon 1831-ben pusztított a kolerajárvány, amelyben augusztus 22-én maga Kazinczy Ferenc is elhunyt.

Feltöltve: 2017-05-12 | Kategória: Életstílus

Dr. Lengyel Árpád, a Carpathia hős magyar hajóorvosa

Minden idők leghíresebb luxus óceánjárója, a Titanic, százöt éve, 1912. április 15-én szenvedett balesetet, 1500 ember halálát okozva.

Feltöltve: 2017-04-24 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld