Főoldal » Életstílus

Mi a biszfoszfonátok egyik veszélyes komplikációja?

Kép
 
A koronavírus rugalmasabb és ellenálóbb lehet, mint korábban gondolták Második hullám: nő a nyomás, közben tűnnek el az orvosok a rendszerből Új találmány segítheti az orvosokat a vírusgyanús esetek tesztelésében HPV-oltás: jó hírt közölt Kásler Miklós Hackerek támadtak meg kórházat Németországban, tragikus vég lett Semmelweis Egészség Napok: szűrésekkel folytatódik a jubileumi év rendezvénysorozata Kétméteres robotok dolgoznak a tokiói boltokban Százmillió éves spermiumra bukkantak Kardszárnyú delfinek intéztek összehangolt támadást több tengeri jacht ellen
A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódik a vírusszkeptikus csoportokat vezető orvosoktól,,Még valamit ajánlok a MOK figyelmébe: https://www.tips.at/nachrichten/linz/land-leute/516667-wir-h...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Megkérdeztem egy orvos -jogászt,: ha kivezényelnek valakit más intézménybe ,és megtagadja, az milye...''Ritka gerincbetegsége lett a nőnek, akinek beadták az oxfordi koronavírus-vakcinát,,Az oltó anyag meg van: A kísérleti szakasz most folyik! Az eredményi várjuk, hogy melyik - melyek a...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Mintha a svédek tavasszal hasonlóképpen gondolkodtak volna, vagy rosszul emlékszem? akkor itthon a...''Sok fertőzött marad ki a statisztikából,,Betegeim közül néhányan azért mennek magáncéghez, mert gyorsabban akarnak eredményt, mert felelőssé...''

Életstílus

Százmillió éves spermiumra bukkantak

Szakértők egy csoportja az eddigi legősibb spermiumot fedezte fel egy 100 millió éves borostyánban – írja a Live Science. A hímivarsejt egy korai kagylósráktól származik, ezek a parányi élőlények maximum 3 centiméter hosszúra nőnek meg, testüket pedig kettős héj védi.

Feltöltve: 2020-09-21 | Kategória: Életstílus

„Nekünk még volt időnk játszani, gyereknek lenni”

Tanárok mesélnek arról, hogy milyen volt az ő idejükben diáknak lenni, és hogy szerintük mi minden változott azóta az iskolákban

Feltöltve: 2020-09-17 | Kategória: Életstílus

Lélegzetelállító leletre bukkantak Egyiptomban

Több mint tucatnyi, érintetlen, 2500 éves szarkofágot találtak Gíza tartományban, a szakkarai nekropoliszban.

Feltöltve: 2020-09-11 | Kategória: Életstílus

Extravagáns szexpápák, akik fittyet hánytak a cölibátusra

II. Pius írta a világ egyik első erotikus regényét, csak akkor még nem volt pápa. Persze nem ő volt az egyetlen huncut egyházfő, aki stílusosan elpottyantott pár törvénytelen gyereket.

Feltöltve: 2020-09-04 | Kategória: Életstílus

Kelet-Európa legrettegettebb sorozatgyilkosa egy nő volt

Legalább 50, de akár 150 gyilkosságot is elkövethetett.

Feltöltve: 2020-09-03 | Kategória: Életstílus

Hét fokkal volt hidegebb a Föld a legutóbbi jégkorszakban

Hét Celsius-fokkal lehetett hidegebb a Föld az utolsó jégkorszakban, mint most – írja az MTI. A jégkorszaki legalacsonyabb hőmérsékletet amerikai kutatók planktonfosszíliák és klímamodellek segítségével számolták ki. Arra voltak kíváncsiak, mennyire volt hideg a jégkorszak legfagyosabb időszakában, amikor hatalmas jégtömegek borították Észak-Amerika, Dél-Amerika, Európa és Ázsia nagy részét.

Feltöltve: 2020-09-03 | Kategória: Életstílus

Még Napóleon is tőlünk vásárolta a vérszívókat – az orvosi pióca hazai sztorija

Gondoltad volna, hogy hazánk igazi pióca-nagyhatalom volt? Nem is olyan régen még évente több millió példányt exportáltunk gyógyítási célokra Európába, Amerikába, Napóleon pedig hatmillió piócát rendelt Magyarországról a katonáinak. A vérszívókat különböző módon gyűjtötték össze: csupasz lábbal bementek a vízbe, vagy egy lovat küldtek be a folyóba.

Feltöltve: 2020-09-02 | Kategória: Életstílus

Az Országos Széchényi Könyvtár 1850 előtti térképeket tesz elérhetővé – digitálisan

Az Országos Széchényi Könyvtár majdnem ezer, 1850 előtti térképet tesz szabadon hozzáférhetővé – digitálisan. „Földabrosz” néven új, digitális tartalomszolgáltatást indít az Országos Széchényi Könyvtár. A folyamatosan bővülő adatbázis jelenleg csaknem ezer, 1850 előtt nyomtatott hazai és külföldi térképet tartalmaz, amelynek jelentős része a XVIII. században készült, de több, XVII. századi kiadás is gazdagítja a könyvtár alapítójától, gróf Széchényi Ferenctől (1754–1820) származó gyűjteményt.

Feltöltve: 2020-08-31 | Kategória: Életstílus

Megtalálták Britannia legősibb műalkotását

A brit szigetek legősibb, vésett vonalakkal dísztett kőtábláinak töredékeit fedezte fel egy régészcsoport.

Feltöltve: 2020-08-25 | Kategória: Életstílus

Kibontják a mohácsi csata emlékhelyének egy tömegsírját

Végre alaposan megvizsgálják a mohácsi csatához kapcsolódó tömegsírok egyikét a sátorhelyi emlékhelyen. A feltárás közben is látogatható a komplexum, ráadásul régészek adnak tájékoztatást az érdeklődőknek.

Feltöltve: 2020-08-21 | Kategória: Életstílus

Az öbölháború-szindróma nyomában

Az 1990-1991-es háború után sok veteránnál krónikus és több tünettel járó rendellenesség alakult ki.

Feltöltve: 2020-08-13 | Kategória: Életstílus

A NASA alapítása

A NASA-t egy feszültséggel teli időszakban alapították meg, amikor gyors és látható eredményeket kellet produkálnia olyan tudományterületen, ahol az emberiség kevés tudással és még kevesebb tapasztalattal rendelkezett. A feladata - többek között - a légkörön túli végtelen űr meghódítása volt.

Feltöltve: 2020-07-31 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld