Főoldal » Életstílus

Minek a rövidítése a CDC?

Kép
 
Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2018. október Lafora-betegség: a patogenezistől a kezelési stratégiákig Agytumorok sugárkezelésének következményei gyermekeknél: hova lesznek az emlékképek? Új terápia segíthet a lymphomás betegeknek Jobb, ha minél előbb fény derül egy betegségre A béranyaság elleni nemzetközi koalíciót indítottak feminista szervezetek Párizsban New Yorker-címlapok ötven éven át, és még ennél is több – Kárász Ilonka-portré Két magyar rövidfilm is ott lesz a varsói filmfesztiválon Fenyvesi Máté labdarúgó és Pénzes István orvosprofesszor vehette át az Emberi Méltóságért kitüntetést
Dilemmák a magánszakértői vélemények értékelésében - Egészségügyi jog a gyakorlatban V.,,Egy kérdést elrontottam,de másnap nem engedett a portál javitanom,mondván,hogy en mar megoldottam a...''Prof. Dr. Romhányi Györgyre emlékeznek szerdán,,Sajnálom,hogy csak most értesültem erről az eseményről,szívesen elmentem volna.Romhanyi prof.sokunk...''A fidaxomicin a leghatékonyabb C. difficile terápia,,Tekintettel arra, hogy egyre gyakrab- ban a területen is gyakori a C.difficile , iránymutató ez...''Dilemmák a magánszakértői vélemények értékelésében - Egészségügyi jog a gyakorlatban V.,,Válaszukat köszönöm. A szövegben található infó-n keresztül megtaláltam végül a teszteket. Akkor a...''Új Pp. szabályai a szakértői bizonyításban - Egészségügyi jog a gyakorlatban VI.,,Tisztelt Doktornő! A cikkben található infó dobozra kattintva elérhető a tanfolyam kérdéssora. Ill...''

Életstílus

Nőt engedni sebészek közé?

A kisbabákat vizsgáló Apgar-teszt Virginina Apgrar aneszteziológusról kapta a nevét, bár ezt sokan már elfelejtették.

Feltöltve: 2018-08-13 | Kategória: Életstílus

George Orwell egy spanyol kórházban kapta el a tuberkulózist

London, 2018. július 31., kedd (MTI) - George Orwell nagy valószínűséggel a spanyol polgárháborúban, egy kórházban kapta el a tuberkulózist, amely aztán később a halálához vezetett - derült ki egy friss kutatásból.

Feltöltve: 2018-08-08 | Kategória: Életstílus

17 hátborzongató orvosi eljárás a múltból

A történelem során az orvostudomány fejlődésével tudósok számos orvosi eljárást fedeztek fel különböző betegségek kezelésére.

Feltöltve: 2018-07-13 | Kategória: Életstílus

Miben halt meg Jézus? A keresztre feszítés orvosi szemmel

A keresztre feszítés az egyik legkegyetlenebb kínzásnak számít, mert lassú és fájdalmas halált okoz. Vajon mi történik a testtel a keresztre feszítés során?

Feltöltve: 2018-07-13 | Kategória: Életstílus

Elfeledett orvosság: nem is gondolná, mire jó a bor!

Az ókori gyógyászat nem csupán tisztán rendelte gyógyítási céllal a bort, hanem gyógyfüvekkel készült gyógyborok formájában is.

Feltöltve: 2018-07-12 | Kategória: Életstílus

Ők gyógyítottak régen: az orvos, a hóhér és a füvesember

Mennyivel kiszolgáltatottabbak voltak eleink azokban az időkben, amikor a legnépszerűbb gyógymód az érvágás volt. Na, de kik és hogyan gyógyítottak a a 17-18. századi Magyarországon?

Feltöltve: 2018-06-29 | Kategória: Életstílus

Az élet több millió éves nyomait őrizve

Emberi ésszel felfoghatatlan időtávokban keletkezett fosszíliák és maradványok is láthatóak a gyűjteményben, ahol az emberi anatómiáról is szerezhetünk pár bizarr benyomást.

Feltöltve: 2018-06-13 | Kategória: Életstílus

A héten kezdődött hivatalosan a Semmelweis-emlékév

Június 5-én 10 órakor, a Magyar Tudományos Akadémián hivatalosan is megnyitották a Semmelweis-emlékévet, az „anyák megmentője” születésének 200. évfordulója alkalmából.

Feltöltve: 2018-06-06 | Kategória: Életstílus

A belterjes királyi családok átka

Az ókori Egyiptomiaktól kezdve, ahol “isteni sugallatra” saját testvérükkel kötöttek házasságot a királyok, a Habsburgokon át, akik deformált állkapcsukról híresek, egészen Sissi vérfertőző kapcsolataiig egészen sok mindent látott már a történelem a belterjességről.

Feltöltve: 2018-05-23 | Kategória: Életstílus

Várandósság és szülés Mária Terézia korában

Köztudott, hogy Mária Teréziának és férjének, Ferenc Istvánnak tizenhat gyermeke született: 11 lány és 5 fiú. De vajon hogy zajlott egy szülés a császári palotában, és hogyan a parasztkunyhóban?

Feltöltve: 2018-05-18 | Kategória: Életstílus

Krakkóban boldoggá avatták Hanna Chrzanowskát, a betegek házi gondozásának úttörőjét

Krakkóban boldoggá avatták szombaton Hanna Chrzanowska ápolónőt, pedagógust, a betegek házi gondozásának lengyelországi úttörőjét, Karol Wojtyla érsek, a későbbi II. János Pál pápa munkatársát.

Feltöltve: 2018-05-02 | Kategória: Életstílus

A világ legnehezebb újszülöttje 10 kilós és 71 centis volt

Anna Haining Bates skót bevándorlók kanadai gyerekeként született 1846-ban, és a maga 241 centijével a valaha élt második legmagasabb nő volt.

Feltöltve: 2018-04-26 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld