Főoldal » Életstílus
A fertőzöttek száma meghaladta a 645,7 milliót, a halálos áldozatoké 6,642 millió GLP-1-analóg már tablettában is Terhesség alatti alkoholfogyasztás és agyfejlődés Megtalálhatták a szuperbaktériumok egyik trükkjét A magyar gyógyszergyártók komoly hiánytól tartanak Szabó Bálint: új funkciókat kap, mobilon és külföldön is elérhető lesz az EESZT Száz százalékig újrahasznosítható házat nyomtattak Különleges adventi programok hazánk mesebeli kastélyaiban Különleges filmsorozat készült az ELTE kutatási eredményeiről
Itt a felmérés, többe kerül a sok beteg, mint a jó egészségügy,,Igen. Ezért kellene a prevencióra, azaz az egészségre nevelésre koncentrálni. Talán megérne befekte...''6,42 millió a beoltottak, 4098 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 61 beteg,,bíztató, hogy egyre többen ébrednek...''Legrangosabb díjával tüntette ki Müller Cecíliát a WHO,,Nem a semmit díjazták, Nem hiába virít mellette a fősmasszer gyűrőtt zakóban. Jegyezze meg minden...''Legrangosabb díjával tüntette ki Müller Cecíliát a WHO,,Úgy látszik a semmit is jól lehet dijjazni. Remélem önmagába néz,s lepattan a színről végleg.''Legrangosabb díjával tüntette ki Müller Cecíliát a WHO,,Bravó!''

Életstílus

Száz százalékig újrahasznosítható házat nyomtattak

Elsőként készített száz százalékig természetes anyagokból 3D-nyomtatott házat az amerikai Maine-i Egyetem mérnök csapata – írja az Euronews. Az 55 négyzetméteres épület fűrészüzemekből visszamaradt farostokból és bio-gyantából készült, ellentétben az eddig látott nyomtatott otthonokkal, amelyek egyik fő alkotóeleme a beton.

Feltöltve: 2022-12-06 | Kategória: Életstílus

Hatalmas űrkatasztrófát fedeztek fel egy óriástávcsővel

2022 elején riasztották az Európai Déli Obszervatórium Nagyon Nagy Távcsövének (Very Large Telescope – VLT) személyzetét, mert egy égboltfelmérő távcsővel szokatlan fényfelvillanást észleltek.

Feltöltve: 2022-12-05 | Kategória: Életstílus

Hamarosan repülés közben is mobilozhatunk

Az Európai Bizottság új, a mobiltelefonos kommunikációra vonatkozó jogszabályt fogadott el – írja a The Brussels Times. A döntés értelmében az 5G a repülőkön is hozzáférhető lesz.

Feltöltve: 2022-12-01 | Kategória: Életstílus

Már rakéta sem kell: szó szerint feltöltik a felhőket, hogy essen belőlük az eső

A Readingi Egyetem kutatói szerint nemcsak ezüst-jodiddal lehet elérni, hogy egy felhőből eső hulljon alá.

Feltöltve: 2022-11-10 | Kategória: Életstílus

Földön kívüli növénytermesztéssel kísérleteznek ausztrál kutatók

Egy ausztrál űrkutatási cég a Holdon szeretne növényeket termeszteni, de legalábbis megnézni, milyen változást hoz az odavitt növények számára a szokatlan környezet. A kísérlet előfutára lehet a Holdra, és később a Marsra szánt kolóniák ellátásának - mondta el az InfoRádiónak a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója, Kiss László.

Feltöltve: 2022-11-04 | Kategória: Életstílus

Egy csodajármű ami három perc alatt repülővé alakul

A Switchblade nevű szerkezet a nevéhez méltóan pillangókésszerűen hajtogatja magát autóból repülővé.

Feltöltve: 2022-11-01 | Kategória: Életstílus

Elkészült az új anyag, amelyik „gondolkodik”

Az integrált áramkörök ma nagyjából ugyanolyan séma alapján készülnek. Ezért is érdekes amerikai kutatók állítása, hogy olyan technológiát fejlesztettek, amelynek köszönhetően „gondolkodóvá” válhatnának a különféle anyagok.

Feltöltve: 2022-10-25 | Kategória: Életstílus

Ilyen hely lehet 2050-ben a világ

A Wired magazint alapító Kevin Kelly szerint az életünk teljesen más lesz az évszázad végére, de már 2050-re is, mint most. A változás pedig épp a 2020-as években indul el, még akkor is, ha ezt most még nem érezzük.

Feltöltve: 2022-10-24 | Kategória: Életstílus

Miért kell bekapcsolni a repülős üzemmódot?

Valóban veszélyes lehet a mobil a repülőgépekre? A szakemberek szerint nem feltétlenül kell repülős üzemmódba tenni a telefont – vagy legalábbis nem azért, amiért elsőre gondolnánk.

Feltöltve: 2022-10-04 | Kategória: Életstílus

Számítógépes kémtevékenység leleplezésében segíthet egy új kutatás

Közismertebb tény, hogy a webkamera kémkedhet a felhasználó után, mint az, hogy a mikrofon is hasonlóképpen tehet. Szingapúri és koreai kutatók eszköze ez utóbbi ténykedés leleplezésében segíthet.

Feltöltve: 2022-09-28 | Kategória: Életstílus

Nemzetközi űrbiztonsági programot koordinál az ELTE

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Geofizikai és Űrtudományi Tanszék Űrkutató Csoportja vezeti azt a nemzetközi programot, amelyben földi mérési adatokon alapuló előrejelzéssel segítik a műholdak és űreszközök zavartalan működését - közölte az egyetem az MTI-vel kedden.

Feltöltve: 2022-09-26 | Kategória: Életstílus

A szennyvíziszap hasznosításának lehetőségeit vizsgálták Szegeden a kutatók

A szennyvíziszap és a biogázüzemekben keletkező fermentációs maradék hasznosításának lehetőségeit vizsgálták egy uniós projekt keretében a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói, a debreceni TÁRS-95 Kft.-vel együttműködve olyan reaktor prototípusát készítették el, amelyben ilyen alapanyagokból energiahordozók állíthatók elő.

Feltöltve: 2022-09-22 | Kategória: Életstílus

Legelső Előző 1 2 3 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld