Főoldal » Összes hír

Mikor halt meg az első diagnosztizált prostatarákos beteg?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Orbán: Nem oldjuk fel a korlátozásokat addig, amíg nem oltottunk be elég embert Koronavírus: a 0 vércsoport nagyobb védettséget ad COVID-19 a várandós nők körében Ki kell adni a kórházi ágyak kiürítéséről szóló utasítást Egyetemi modellváltás az orvosképzést nyújtó egyetemeknél Gulyás: a háziorvosok és a fogorvosok is részesülnek a béremelésből Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását Ez volt az első alkalom, hogy repülőgépről sikerrel lőttek ki űrrakétát Magyar kultúra napja 2021-ben is a Nemzeti Múzeumban
A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Nagyon helyes hogy a rendezvényeket szálláshelyeket csak oltott személyek látogat hassal aki nem ...''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Miért ? Ha az oltás megvédi a beoltottat, mitől fél ? Aki retteg, pánikol, oltassa be magát !! H...''Orbán: Nem oldjuk fel a korlátozásokat addig, amíg nem oltottunk be elég embert,,Orbán szokás szerint ködösít és hazudik.''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Már több mint kétszázezren átestek a betegségen. Ők nem kaptak semmi lehetőséget. Hiába várták őket...''Csapdával buktatják majd le a hálapénzt elfogadó orvosokat,,Nem vagyok hálapénz-párti, esetemben ez régebben igen, ma már nem is releváns, de: 1. a borítékot ...''
Betöltés...

Orbán: Nem oldjuk fel a korlátozásokat addig, amíg nem oltottunk be elég embert

Egy magyarnak furcsa az uniós csúcstalálkozó, pedig több mint tíz éve „nyomom az ipart, részt vettem már több találkozón”, mondta Orbán Viktor – nem meglepően – elégedetlenül a csütörtök esti uniós találkozóról a szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth rádióban.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-01-22 | Kategória: Koronavírus

Koronavírus: a 0 vércsoport nagyobb védettséget ad

Nem mindegy, hogy milyen vércsoportja van az embereknek, hogy mennyire könnyen kapják el a koronavírust. A legjobb helyzetben a 0-ás vércsoportúak vannak, akik esetében sokkal kisebb a fertőzés kockázata, mint a leginkább kitett A-s vércsoportnál.

Feltöltve: 2021-01-22 | Kategória: Koronavírus

COVID-19 a várandós nők körében

A várandós nők a súlyos lefolyású 2019-es koronavírus megbetegedés (Covid-19) fokozott kockázatának lehetnek kitéve, ami valószínűleg az immunrendszerüket és légzésfiziológiájukat érintő változásokkal állhat összefüggésben. Kedvezőtlen terhességi kimenetelek, úgy, mint a koraszülés és a halva születés, gyakrabban fordulhatnak elő a Covid-19 megbetegedést okozó SARS-CoV-2 vírussal fertőzött várandós nők körében.

Feltöltve: 2021-01-22 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak

Miközben tart a koronavírus elleni vakcinák beadása idehaza is, fontos szempont érkezett az oltásigazolásról.

3 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-01-21 | Kategória: Koronavírus

Sikerrel zárult a koronavírusos kismama műtüdő-kezelése a Semmelweis Egyetemen

Mintegy hetven nap után elhagyhatta a Semmelweis Egyetem klinikáit és megkezdődhetett a rehabilitációja annak a 34 éves kismamának, akinél tavaly november 11-én diagnosztizáltak COVID-19 fertőzést, a betegség szövődményei miatt pedig sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani esetében a terhesség 34. hetében.

Feltöltve: 2021-01-21 | Kategória: Koronavírus

Az ausztráliai HPV-átoltottság és a védőoltással kapcsolatos információellátottság

A humán papillómavírus (HPV) átoltottság Ausztráliában 80%-os a nők és 76%-os a férfiak esetében. Egyes attitűdök befolyásolhatják az átoltottságot, de az attitűdöket mérő kutatások erőforrásigényesek. Ezen vizsgálat célja annak meghatározása volt, hogy a Twitter vizsgálatából származtatott HPV elleni védőoltással kapcsolatos információellátottság összefüggésben állt-e az ausztrál régiók közötti átoltottságbeli különbségekkel.

Feltöltve: 2021-01-21 | Kategória: Védőoltások

Engedélyezték a hatóságok az AstraZeneca- és a Szputnyik V-vakcinát

A magyar hatóságok engedélyezték az Astra Zeneca és a Szputnyik V oltását - tudta meg az Origo. Vagyis az Európai Unióban Magyarországon indulhat meg először az oltás a két vakcinával.

Feltöltve: 2021-01-20 | Kategória: Koronavírus

D-vitaminnal védekeznek a magyarok a koronavírus ellen

Novemberben 47,7 milliárd forintra nőtt a vényköteles, támogatott gyógyszerek patikai forgalma, ez októberhez képest 1,7, az előző év azonos időszakához képest 6,3 százalékos bővülés.

Feltöltve: 2021-01-20 | Kategória: Koronavírus

Elárulják a pécsi virológusok, hogy beoltatnák-e magukat a kínai vakcinával

Többféle kínai vakcinát fejlesztenek, a nem túl hatékonynak bizonyuló Sinovac mellett létezik egy ígéretes változat, a BBIBP-CorV is, amely egy elölt vírust tartalmazó, első generációs termék – mutatnak rá pécsi virológusok egy Facebookon közzétett posztban.

Feltöltve: 2021-01-20 | Kategória: Koronavírus

Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát

Az Európai Unió tagállamainak fel kell gyorsítaniuk a koronavírus elleni beoltást, a járvány visszaszorítása érdekében márciusig a 80 év felettiek, valamint az egészségügyi és a szociális szektorban dolgozók legalább 80 százalékát, nyárig pedig a felnőtt lakosság legalább 70 százalékát be kell oltaniuk - közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos Brüsszelben kedden.

Feltöltve: 2021-01-20 | Kategória: Koronavírus

Az éttermek szerepe a Covid-19 megbetegedésben

Úgy tűnik, hogy az éttermek kulcsszerepet játszanak a Covid-19 megbetegedés terjedésében, - állítják a CDC kutatói.

Feltöltve: 2021-01-20 | Kategória: Háziorvostan

Operatív törzs: a 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd

Mára gyakorlatilag minden Magyarországra megérkezett vakcinát eloltottunk, 129 689 fő kapott oltást, 1643 fő már a második dózist is megkapta, közölte György István az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

Feltöltve: 2021-01-19 | Kategória: Koronavírus

Fertőtlenítő robotokat kaptak a kórházak

A kormány újabb kétmilliárd forintos eszközbeszerzéssel támogatta a koronavírus-járvány elleni védekezést az Egészséges Budapest Program keretében - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfői online sajtótájékoztatóján.

Feltöltve: 2021-01-19 | Kategória: Koronavírus

Mit tudunk a kínai koronavírus vakcinákról? 1. rész

Hazánkban az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni oltása a második fázisba ér, a cikk megjelenésekor, azaz 2021. január 15-én összesen 105728 vakcina került beadásra a Pfizer/BioNtech mRNS típusú vakcinájával. A forgatókönyv szerint hamarosan létrejönnek a kórházakon kívüli oltópontok, és elindul a veszélyeztetett, idősebb korosztály oltása is.

Feltöltve: 2021-01-19 | Kategória: Koronavírus

Méhnyakrák megelőzési hét a pandémiában - online előadás

Idén immár 15. alkalommal szervezik meg az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet. Célja, hogy felhívja a figyelmet a rák prevencióra, e héten elsősorban a méhnyakrák tüneteire és annak korai felismerésére fókuszálnak, a Liga például tematikus online előadást szervez a Betegakadémiáján.

Feltöltve: 2021-01-19 | Kategória: Védőoltások

Országos tisztifőorvos: újabb, több mint 35 ezer ember beoltására elég vakcina érkezik

Újabb, 35 685 ember beoltására elegendő vakcina érkezik kedden a Pfizertől - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Feltöltve: 2021-01-18 | Kategória: Koronavírus

Meghalt 68 beteg, 875-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 68, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 875 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

Feltöltve: 2021-01-18 | Kategória: Koronavírus

Oroszországban megkezdődött a lakosság tömeges védőoltása

Oroszországban hétfőn megkezdődött a tömeges lakossági védőoltási kampány a Covid-19 ellen.

Feltöltve: 2021-01-18 | Kategória: Koronavírus

Jöhet az orosz oltás Európába, a kínait felejtsük el

A jelenlegi tudásunk birtokában tavaly nyilván több Pfizer/BioNTech-vakcinát rendeltünk volna, de Liese személyes meggyőződése, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke sem tudott volna jobb megállapodást kötni, mint az Európai Bizottság. Nem csak az oltási kampány ütemét kell figyelembe venni, hanem a hosszú távú folyamatokat is, és ez jobb az EU-ban, mint az Egyesült Királyságban.

Feltöltve: 2021-01-18 | Kategória: Koronavírus

Reverzibilis tüdőfibrózis gyermekkori esete nitrofurantoin kezelést követően

A tüdőt érintő mellékhatások, köztük a tüdőfibrózis, jól ismertek azoknál az idős betegeknél, akiket hosszútávon nitrofurantoin kezelésben részesítettek húgyúti fertőzés és másodlagos vesekárosodás megelőzése céljából.

Feltöltve: 2021-01-18 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Operatív törzs: jóval gyorsabban halad az oltás, mint ahogy a vakcina érkezik

Eddig 130 ezer ember oltására elegendő oltóanyag érkezett Magyarországra, ebből már csaknem 106 ezren meg is kapták a védőoltást - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős testület pénteki online sajtótájékoztatóján.

Feltöltve: 2021-01-15 | Kategória: Koronavírus

Meghalt 111 beteg, ezernél több új fertőzöttet találtak

Orbán Viktor szerint lenne elég kínai vakcina, hogy napok alatt be lehessen oltani az összes 60 év feletti krónikus beteget.

Feltöltve: 2021-01-15 | Kategória: Koronavírus

Stresszmentes estékkel és pihentető alvással az egészségesebb és harmonikusabb mindennapokért

A minőségi alvás hiánya egyre nagyobb méreteket ölt. A zaklatott, stresszes életmód, a pandémia miatt alapjaiban megváltozott, sok kihívással járó mindennapok, a nem megfelelő táplálkozás mellett olyan rossz szokások, mint a mobileszközök túlzott használata is egyre gyakrabban vezethet alvászavarokhoz. (x)

Feltöltve: 2021-01-15 | Kategória: Háziorvostan

Belimumab alkalmazása gyermekkori lupusban. 2. rész

A belimumab-bal kezelt betegek 59.1%-ánál, míg a placebo-val kezelt betegek 33.3%-ánál tapasztalták a Szülők Globális Értékelése szerinti jó közérzet tartós javulását (OR 3.49, 95% CI 1.23-9.91). A súlyos fellángolások kockázata 64%-kal alacsonyabb volt a belimumab-bal kezelt SLE-s gyermekek esetében a placebo csoporthoz képest. Az első fellángolásig eltelt idő mediánértéke a belimumab esetében 150 nap volt, szemben a placebo csoporttal, amely estében 113 nap.

Feltöltve: 2021-01-15 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Vakcinaregisztráció sok kérdőjellel

A koronavírus elleni oltásra jelentkezők száma már meghaladta az egymilliót, mondta nemrégiben Dömötör Csaba miniszterhelyettes, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Facebook-oldalán. A politikus arról is beszélt, hogy a jelentkezők kétharmada az interneten, míg a többiek levélben jelezték igényüket a vakcinára.

Feltöltve: 2021-01-15 | Kategória: Koronavírus

Első Előző 1 2 3 4 ... 280 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld