Főoldal » Összes hír

Honnan származik a vakcina elnevezés?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Orbán: Nem oldjuk fel a korlátozásokat addig, amíg nem oltottunk be elég embert Koronavírus: a 0 vércsoport nagyobb védettséget ad COVID-19 a várandós nők körében Ki kell adni a kórházi ágyak kiürítéséről szóló utasítást Egyetemi modellváltás az orvosképzést nyújtó egyetemeknél Gulyás: a háziorvosok és a fogorvosok is részesülnek a béremelésből Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását Ez volt az első alkalom, hogy repülőgépről sikerrel lőttek ki űrrakétát Magyar kultúra napja 2021-ben is a Nemzeti Múzeumban
A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Nagyon helyes hogy a rendezvényeket szálláshelyeket csak oltott személyek látogat hassal aki nem ...''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Miért ? Ha az oltás megvédi a beoltottat, mitől fél ? Aki retteg, pánikol, oltassa be magát !! H...''Orbán: Nem oldjuk fel a korlátozásokat addig, amíg nem oltottunk be elég embert,,Orbán szokás szerint ködösít és hazudik.''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Már több mint kétszázezren átestek a betegségen. Ők nem kaptak semmi lehetőséget. Hiába várták őket...''Csapdával buktatják majd le a hálapénzt elfogadó orvosokat,,Nem vagyok hálapénz-párti, esetemben ez régebben igen, ma már nem is releváns, de: 1. a borítékot ...''
Betöltés...

Belimumab alkalmazása gyermekkori lupusban. 1. rész

A szisztémás lupus erythematosus (SLE) egy olyan autoimmun betegség, ami szignifikánsan gyakrabban fordul elő nőknél, mint férfiaknál, valamint afro-amerikaiaknál és latin-amerikaiaknál. Habár a gyermekkorban kialakuló SLE ritka (éves incidenciája 0.3-0.9 / 100 000 gyermek), ez rendszerint sokkal aktívabb, mint a felnőttkorban kialakuló lupus, főként abban a tekintetben, milyen mértékben érinti a vesét és a központi idegrendszert.

Feltöltve: 2021-01-15 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Szijjártó: az EB lassú vakcina-beszerzése miatt maradnak a korlátozások

Az Európai Bizottság (EB) "botrányosan" lassú vakcinabeszerzése miatt nem lehet feloldani a korlátozásokat - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-01-14 | Kategória: Koronavírus

Megérkeztek Kínába a WHO szakértői a vírus eredetének felkutatására - két szakértő még Szingapúrban van

Megérkeztek a közép-kínai Vuhanba az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi, a koronavírus eredetének felkutatásával megbízott szakértői csütörtökön - adta hírül a CGTN kínai székhelyű, nemzetközi hírcsatorna.

Feltöltve: 2021-01-14 | Kategória: Koronavírus

A méhen kívüli terhesség és a következő terhesség

Ha egy nőnél ectopiás terhesség fordul elő, mi kockázata annak, hogy ez újra előforduljon nála? Befolyásolja-e a méhen kívüli terhesség, mint kórelőzmény a jövőbeni, méhen belüli terhességek kimeneteleit?

Feltöltve: 2021-01-14 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Müller Cecília: Magyarországon is azonosították az angliai mutációt

Tegnap 3 beteg mintájában azonosították a koronavírus angliai mutációját - jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján. Kérdésre adott válaszából kiderült, megkezdődött a 60 év felettiek oltásának előkészítése is.

Feltöltve: 2021-01-13 | Kategória: Koronavírus

A SARS-CoV-2 antitestek prevalenciája egy dialízis centrumban az USA-ban

Az Egyesült Államokban számos dialízis kezelésben részesülő beteg a hátrányos helyzetű közösségek társadalmi-gazdasági jellemzőivel rendelkezik, és havi rendszerességgel rutin laboratóriumi vizsgálatokon esik át, elősegítve a súlyos akut respiratorikus szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) gyakorlati, tárgyilagos és megismételhető értékelését.

Feltöltve: 2021-01-13 | Kategória: Háziorvostan

Előre jelzi a betegség lefolyását a bécsi Covid-kalkulátor

A bécsi orvosi egyetem, a MedUni Wien kutatói több más orvosi egyetemmel és kórházzal együttműködésben olyan matematikai modellt dolgoztak ki, amelynek segítségével nagy biztonsággal azonosítani lehet azokat a koronavírussal fertőzött betegeket, akiknek már nem fog rosszabbodni az állapota.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-01-13 | Kategória: Koronavírus

Szekszárdon és Szolnokon nőhet a koronavírus-fertőzöttek száma

Az első héten a szennyvízminták átlagos koronavírus-koncentrációja továbbra is stagnáló vagy enyhén csökkenő tendenciát mutat – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Feltöltve: 2021-01-12 | Kategória: Koronavírus

OVSZ: jelentősen nő a plazmagyűjtési pontok száma és kapacitása

Jelentősen nő a koronavírus-fertőzöttek gyógyításához szükséges plazmagyűjtési pontok száma és kapacitása Magyarországon - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) kedden az MTI-vel.

Feltöltve: 2021-01-12 | Kategória: Koronavírus

A Covid-19 és az ocularis manifesztációk gyermekekben

A Covid-19 megbetegedéssel kórházba került kínai gyermekek közel negyedénél alakultak ki szemtünetek, - állapította meg egy új vizsgálat.

Feltöltve: 2021-01-12 | Kategória: Szemészet

Hamarosan kész az egydózisos vakcina

Miközben az összes nyugati világon jóváhagyott koronavírus-vakcina kétdózisos, a Johnson & Johnson január végére várhatóan működő, egydózisos Covid-vakcinát fog tudni gyártani – írja a CNBC. A vállalat arra számít, hogy az év végére már több mint 1 milliárd vakcinát tudnak leszállítani.

Feltöltve: 2021-01-12 | Kategória: Koronavírus

Koronavírus: újabb mutáció jelent meg

A japán egészségügyi minisztérium szerint az országban a koronavírus egy új variánsát azonosították.

Feltöltve: 2021-01-11 | Kategória: Koronavírus

Egyszerű nyelvi teszt az Alzheimer-kór előrejelzésére? 2. rész

Egy mesterséges intelligencia (AI) használatával kifejlesztett egyszerű nyelvi teszt nagy pontossággal képes előre jelezni, hogy melyik normál kognitív funkciókkal rendelkező személyek esetében alakul ki Alzheimer-kór (AD), - derül ki egy új kutatásból.

Feltöltve: 2021-01-11 | Kategória: Pszichiátria

A fertőzöttek száma meghaladta a 88 milliót, a halálos áldozatoké pedig az 1,89 milliót a világon

A világban 88 024 120-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 1 898 259-re a halálos áldozatok és 49 074 063-ra a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli adatai szerint.

Feltöltve: 2021-01-08 | Kategória: Koronavírus

Orbán Viktor bejelentette: február 1-ig marad a kijárási tilalom!

A miniszterelnök azt kérte, ameddig nincs elég vakcina, mindenki rendezkedjen be arra az életre, amit a jelenlegi keretek adnak.

Feltöltve: 2021-01-08 | Kategória: Koronavírus

Egyszerű nyelvi teszt az Alzheimer-kór előrejelzésére? 1. rész

Egy mesterséges intelligencia (AI) használatával kifejlesztett egyszerű nyelvi teszt nagy pontossággal képes előre jelezni, hogy melyik normál kognitív funkciókkal rendelkező személyek esetében alakul ki Alzheimer-kór (AD), - derül ki egy új kutatásból.

Feltöltve: 2021-01-08 | Kategória: Pszichiátria

Megkapta a Moderna az uniós gyógyszerügynökség engedélyét

Ezzel a BioNTech-Pfizer után a második oltóanyagot is használni lehet az EU-ban.

Feltöltve: 2021-01-07 | Kategória: Koronavírus

Müller Cecília: a háziorvosok is oltani fognak, vegyék fel az oltást!

Magyarországon még mindig nem észlelték az új koronavírus-mutáció létét; nincs influenzajárvány; hetente érkezik koronavírus-vakcinából szállítmány; egy felolvasztott vakcina 120 órán keresztül felhasználható - az operatív törzs fontos közlésekkel jelentkezett szerdán.

Feltöltve: 2021-01-07 | Kategória: Koronavírus

Hirtelen szívmegállás a Covid-19 pandémia alatt: „lehetséges a túlélés”. 3. rész

Egy tanulmány szerint az Egyesült Államokban a Covid-19 pandémia első heteiben a kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívmegállást követő spontán keringés tartós visszatérésének aránya országszerte alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

Feltöltve: 2021-01-07 | Kategória: Háziorvostan

A kamara az egészségügyisek oltása körül különös anomáliákat lát

Messze nem mentes az ellentmondásoktól az egészségügyi dolgozók koronavírus-oltási kampányának kezdete, és ha az oltást elfogadni szándékozók a jelenlegi mértékű frusztrációnak lesznek kitéve az oltáshoz való hozzájutás során, az nagyon nem segíti az átoltottság mielőbbi elérését - figyelmeztet Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) titkára a MOK Realitás-projekt sorozatában.

3 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-01-06 | Kategória: Koronavírus

Koronavírus: ismét 2000 fölött az új fertőzöttek száma, meghalt 118 beteg

Jelenleg 5646 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

Feltöltve: 2021-01-06 | Kategória: Koronavírus

Hirtelen szívmegállás a Covid-19 pandémia alatt: „lehetséges a túlélés”. 2. rész

Egy tanulmány szerint az Egyesült Államokban a Covid-19 pandémia első heteiben a kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívmegállást követő spontán keringés tartós visszatérésének aránya országszerte alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

Feltöltve: 2021-01-06 | Kategória: Kardiológia

A COVID-19-ből gyógyult betegeknek ajánlott a kardiológiai kivizsgálás, mielőtt elkezdik a sportot!

Új év, új kezdet, új életmód. De mielőtt nekiállnánk a rendszeres sportnak, ne feledjük a COVID-19 fertőzést követően kardiológiai problémák is kialakulhatnak hosszabb távon! Így ajánlott minden érintettnek – különösen a sportra készülőknek - átfogó kivizsgálást kérni a betegséget követően 2-3 héttel.

Feltöltve: 2021-01-05 | Kategória: Koronavírus

Az egészségügyi dolgozók újabb körét hívják védőoltásra

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) folytatja az egészségügyi dolgozók megszólítását és meghívását a koronavírus elleni védőoltásra, annak érdekében, hogy a frontvonalban levő, a betegeket ellátó egészségügyi dolgozók elsőként részesülhessenek az oltóanyagból – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Feltöltve: 2021-01-05 | Kategória: Koronavírus

Magyar Orvosok Szakszervezete: Akik dolgoztak covidos betegekkel, száz százalékban oltáspártiak

Az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát – mondta Daróczy-Gaál Ágnes, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke az InfoRádióban.

Feltöltve: 2021-01-05 | Kategória: Koronavírus

Első Előző 1 2 3 4 ... 280 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld