Főoldal » Összes hír

Mikor halt meg az első diagnosztizált prostatarákos beteg?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Levothyroxin és szívelégtelenség A pilóták és a melanoma kockázat Új terápia vashiányos felnőttek részére A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Egy orvos is megkapta a Boldog Gizella-díjat Budapest legnagyobb egészségügyi beruházása a terv szerint halad A betegség egy jó görbe tükör, válasz a világra, amiben élünk Már megint felfedeztek valamit a vörösborral kapcsolatban 10 technológia, ami megváltoztatja a mindennapjainkat
Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?,,[email protected]''Újabb leletre bukkantak Jézus szülőhelyén,,Milyen jo latni a kepen a lelet mellett a megvalosulo okumenet.''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,Tisztelt Olvasó! A cikk csak egy rövid kivonata az ajánlásnak , melyet a következő oldalon részl...''
Betöltés...

Ticagrelor, egy új antibiotikum? 1. rész

A kutatók elvégeztek egy in vitro kísérlet sorozatot, amely során megállapították, hogy a gyógyszer az MRSA baktériumokkal szemben igen erős aktivitást mutat.

Feltöltve: 2019-08-06 | Kategória: Kardiológia

Új gyógyszer a hyperkalemia kezelésére!

Az FDA engedélyezte a nátrium-cirkónium-cikloszilikát alkalmazását hyperkalemiában szenvedő felnőtt betegek kezelésére. A gyógyszer rövid időn belül helyreállítja a szérum normál kálium koncentrációját.

Feltöltve: 2019-08-05 | Kategória: Háziorvostan

Alacsony LDL és hemorrhagiás stroke. 1. rész

Egyre több bizonyíték támasztja alá az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) koleszterin szint és az intracerebralis hemorrhagia (ICH) kockázatnövekedése közti kapcsolatot.

Feltöltve: 2019-08-05 | Kategória: Neurológia

FDA ajánlás a halfogyasztásra

Az FDA a tengeri ételek jótékony egészségügyi hatásának hangsúlyozása érdekében frissítette a terhes vagy terhességet tervező és szoptató nők valamint a kisgyermekek halfogyasztására vonatkozó ajánlásait.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-08-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A fogkrémek és az osteoporosis

Egy új kutatás szerint rosszabb egészségi állapotban van a csontja azoknak a nőknek, akiknek a vizeletében nagyobb a triklozan nevű antibakteriális vegyület koncentrációja.

Feltöltve: 2019-08-01 | Kategória: Belgyógyászat

Új fogamzásgátló a piacon!

2019. májusban az FDA 45 év óta először hagyott jóvá csak progesztint tartalmazó fogamzásgátló tablettát (POP), ami a jelenleg kapható noretindron készítménynél hatékonyabb lehet.

Feltöltve: 2019-08-01 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Időskori cholecystitis acuta calculosa: klinikai irányelv-2019. 2. rész

A Sürgősségi Sebészek Világszövetsége (WSES) és az Olasz Geriátriai Sebészeti Társaság (SICG) 2019. március 4.-én adták közre az időskori cholecystitis acuta calculosa (ACC) kezelésére vonatkozó iránymutatásokat.

Feltöltve: 2019-07-31 | Kategória: Belgyógyászat

Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019

2019. májusában az Európai Andrológiai Akadémia (EAA) közzétette a gynecomastia értékelésével és kezelésével kapcsolatos klinikai gyakorlati iránymutatásait.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-07-30 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

3D dimenzió vesetumor azonosításához

Még a gyakorlott sebészeknek is nehéz azonosítani a vesetumorok elhelyezkedését olyan 3-dimenziós modelleken, amelyek általában csak 2 dimenziós preoperatív kép információin alapulnak.

Feltöltve: 2019-07-30 | Kategória: Radiológia

Időskori cholecystitis acuta calculosa: klinikai irányelv-2019. 1. rész

Sürgősségi Sebészek Világszövetsége (WSES) és az Olasz Geriátriai Sebészeti Társaság (SICG) 2019. március 4.-én adták közre az időskori cholecystitis acuta calculosa (ACC) kezelésére vonatkozó iránymutatásokat.

Feltöltve: 2019-07-29 | Kategória: Belgyógyászat

A Varicella zoster immunglobulinról

2013-2014-ben az Egyesült Államokban a vakcinálás ellenére évente több mint 100 000 varicella eset fordult elő. A súlyos vagy szövődményes varicella kialakulása leginkább az immunkompromittált betegeket, csecsemőket, koraszülött csecsemőket és a gravidákat veszélyezteti.

Feltöltve: 2019-07-29 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Rosszindulatú daganat – túlélés – krónikus fájdalom

Minden harmadik daganatos betegséget túlélő (azaz kb. 5 millió amerikai) az onkológiai kezelés után évekkel is fájdalomról panaszkodik. A betegek felénél a fájdalom olyannyira súlyos, hogy korlátozza őket a mindennapi életvitelben.

Feltöltve: 2019-07-25 | Kategória: Klinikai onkológia

Posztherpetikus neuralgia kockázati tényezői

A posztherpetikus neuralgia a herpes zoster leggyakoribb szövődménye. A fertőzöttek 30%-át érintő szövődmény súlyosan befolyásolja az életminőséget, miközben a kezelés kuratív hatása korlátozott. Mivel a posztherpetikus neuralgia kockázati tényezői még nem teljesen ismertek, további kutatásra van szükség.

Feltöltve: 2019-07-24 | Kategória: Bőrgyógyászat

Helicobacter pylori kezelési nehézségei

A németországi és a nemzetközi iránymutatások empirikus elsővonalbeli kezeléseket javasolnak az előzőleg antimikrobiális érzékenységi teszten át nem esett Helicobacter pylori (H.pylori) fertőzött személyek számára, ezért elengedhetetlen a klaritromycinhez hasonló elsővonalbeli antibiotikum rezisztencia ismerete.

Feltöltve: 2019-07-24 | Kategória: Gasztroenterológia

Útmutató a probiotikumok alkalmazásához. 2. rész

Az Amerikai Gasztroenterológiai Társaság (AGA) első ízben javasolt probiotikumokat meghatározott indikációs körökben. Továbbra is folynak a probiotikumokkal kapcsolatos kutatások és megállapítást nyert, hogy a bélflóra változása számos kórállapottal összefügg.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-07-23 | Kategória: Gasztroenterológia

Demencia okozta halálozás az USA-ban

A beszámoló a demenciának tulajdonítható halálozási adatokat ismerteti 2000- 2017-ig életkor, nem, rassz és hispán származás valamint lakóhely szerint. A beszámoló leírja a demencia okozta halálozások általános és konkrét okok szerinti tendenciát.

Feltöltve: 2019-07-22 | Kategória: Pszichiátria

Fő haláloki tényezők az USA-ban

A beszámoló a 2017-es év tíz vezető haláloki tényezőjét ismerteti az Egyesült Államokban életkor, nem, rassz, hispán származás szerint.

Feltöltve: 2019-07-22 | Kategória: Háziorvostan

A Behcet-szindróma klinikai entitásai

A Behçet-szindróma klinikai manifesztációiban különböző aspektusú betegség. A vizsgálat célja a szájnyálkahártya és szemészeti laesiok egyidejű jelenlétének értékelése volt Bechet-szindrómában szenvedő betegeknél.

Feltöltve: 2019-07-19 | Kategória: Szemészet

Útmutató a probiotikumok alkalmazásához. 1.rész

Az Amerikai Gasztroenterológiai Társaság (AGA) első ízben javasolt probiotikumokat meghatározott indikációs körökben.

Feltöltve: 2019-07-19 | Kategória: Gasztroenterológia

Nem szteroid gyulladáscsökkentők toxicitása

Az Arthritis and Rheumatology szakfolyóirat egyik cikkében a kutatók egy olyan pontozásos módszert mutattak be, amelynek segítségével felmérték, hogy egy betegnél mekkora veszélyt jelent az NSAID használatból adódó major toxicitás.

Feltöltve: 2019-07-18 | Kategória: Belgyógyászat

A 60 év felettiek szexualitás életének jellemzői

A szexualitás fontos szerepet játszik az életünkben, ennek ellenére reprezentatív mintákkal ebben a témában kevés kutatást végeztek. A kutatás célja a 60 év felettiek szexuális funkciónak jellemzőivel kapcsolatos ismeretek elemzése volt.

Feltöltve: 2019-07-18 | Kategória: Szexológia

Kockázatértékelés és fogászati implantátum

Egy újabb vizsgálat a fogászati implantátumok alkalmazása mellett előforduló biológiai komplikációk kockázatbecslésével kapcsolatos bizonyítékokat értékelte és beteg-központú kockázatértékelő eszközt dolgoztak ki.

Feltöltve: 2019-07-17 | Kategória: Fogorvos

Telemedicina és a mentális egészség

Nagyon sok mentális egészséggondozási szakklinikára beutalt gyermek nem jelenik meg az első vizsgálaton. A Washington Egyetem kutatócsoportja azt vizsgálta, hogy a háziorvosi beutalás sikerét elősegíti-e, ha az első beszélgetés videókonferencia keretében történik.

Feltöltve: 2019-07-17 | Kategória: Pszichiátria

Vesekő és antibiotikum

Az intesztinális mikrobiom vizelet kémiára és litogenitásra gyakorolt hatása egyre népszerűbb téma. A kutatók ezért áttekintették az antibiotikum expozíció nephrolithiasis kockázatnövelő hatásával kapcsolatos bizonyítékokat.

Feltöltve: 2019-07-16 | Kategória: Háziorvostan

D-vitamin hiány és a sarlósejtes anaemia

A sarlósejtes anaemiában (sickle cell disease, SCD) szenvedők körében gyakori a D-vitamin hiány (25-OHD szint <20 ng/ml, VDD), amely ennél a betegpopulációnál krónikus fájdalomhoz és csonttörésekhez kapcsolódik.

Feltöltve: 2019-07-16 | Kategória: Hematológia

Első Előző 1 2 3 4 ... 235 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld