Főoldal » Összes hír

Mit jelent a CAVE kifejezés?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Fotoszenzitizáló antihipertenzív gyógyszerek és a laphámsejtes bőrrák kapcsolata Szepszis esetén ugyanolyan hatékony a rövidebb antibiotikum kúra Gyermekek sürgősségi ellátására vonatkozó általános szempontok kérdései (2018) A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Őssejt-transzplantációval lelassították a szklerózis multiplex súlyosbodását Egyre több a fogorvosjelölt a szakképzésben Könyvtár egy 110 éves fa törzsében Hogyan járul hozzá a marhahúsfogyasztás a globális felmelegedéshez? Gombapörkölt helyett: gombaragu
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''
Betöltés...

Nagy dózisban retinakárosodást okozhat a sildenafil

Egy esetbeszámoló szerint az erektilis diszfunkció kezelésére használt sildenafil citrát nagy dózisú alkalmazása egy férfi betegnél hosszú távú és valószínűleg irreverzibilis retinakárosodást okozott. A betegnél bilaterális többszínű photopsia és erythropsia alakult ki.

Feltöltve: 2019-01-03 | Kategória: Szemészet

Dr. Péterfi Zoltán

Az infektológiai betegellátás során időnként találkozunk érdekes vagy megoldásra váró problémákkal, és így történt, hogy egy beteg, az onkológián kezelt beteg került felvételre lázas szeptikus állapottal, aminek a hátterében egy Pseudomonas okozta szepszis igazolódott.

Feltöltve: 2019-01-03 | Kategória: MSD – innovációk a hazai egészségügyért

Az USA-ban jóváhagyták az első bioszimiler rituximab készítményt lymphoma kezelésére

Az FDA engedélyezte az első bioszimiler rituximab használatát non-Hodgkin lymphoma (NHL) kezelésére.

Feltöltve: 2019-01-02 | Kategória: Klinikai onkológia

Egyedülálló intézmény az autoimmun betegek számára 2.

Egy Pittsburghi gyógyászati központ elsőként próbálkozik azzal, hogy pótolja a gyógyászat egyik nagy hiányosságát, hogy kielégítse az autoimmun betegségben szenvedők összetett igényeit.

Feltöltve: 2019-01-02 | Kategória: Reumatológia

Szexuális diszfunkció és diabetes mellitus

A kutatást azzal a céllal végezték, hogy összegezzék a diabetesben szenvedő nőknél és férfiaknál jelentkező szexuális diszfunkció kóroktanát, klinikai jellemzőit, diagnózisát és lehetséges kezeléseit.

Feltöltve: 2019-01-01 | Kategória: Szexológia

Amerikai orvosok meghatározták a 2-es típusú diabetes 4 stádiumát

Két vezető amerikai diabetes kutató orvoscsoport közös állásfoglalást adott a 2-es típusú diabetes 4 stádiumáról.

Feltöltve: 2019-01-01 | Kategória: Diabetológia

Kezelhető-e a bőrrák HPV elleni oltással? 2.rész

Egy idős hölgynél a HPV elleni vakcinák beadásának hatására a betegség teljes regressziója következett be.

Feltöltve: 2018-12-31 | Kategória: Bőrgyógyászat

Egyedülálló intézmény az autoimmun betegek számára 1.

Egy Pittsburghi gyógyászati központ elsőként próbálkozik azzal, hogy pótolja a gyógyászat egyik nagy hiányosságát, hogy kielégítse az autoimmun betegségben szenvedők összetett igényeit. Ezek a betegek mindenféle koordináció nélkül orvosról orvosra járnak, és gyakran maradnak diagnosztizálatlanul és kezeletlenül.

Feltöltve: 2018-12-31 | Kategória: Reumatológia

Végstádiumú vesebetegség dermatológiai manifesztációi

Végstádiumú vesebetegség (ESRD) esetén gyakran fordulnak elő dermatológiai manifesztációk. A dermatológiai érintettség kiterjedt lehet, és jelentős mértékben rontja a betegek életminőségét.

Feltöltve: 2018-12-28 | Kategória: Belgyógyászat

Minden negyvenedik amerikai gyermek autista

Egy országos reprezentatív felmérés alapján az USA-ban 2016-ban mintegy másfélmillió gyermek szenvedett autista spektrumbetegségben (ASD). A felmérés során a szülők nyilatkoztak gyermekeik egészségi állapotáról és viselkedéséről. A fiúk körében háromszor nagyobb volt az ASD diagnózis valószínűsége.

Feltöltve: 2018-12-28 | Kategória: Pszichiátria

Ginzeng okozta anaphylaxis és allergia gyermekeknél

A ginzeng a hagyományos kínai gyógyászat egyik kedvelt évelő gyógynövénye, mely jótékony egészségügyi hatásai miatt világszerte egyre népszerűbb.

Feltöltve: 2018-12-27 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Gyógyszer-indukálta májkárosodás: a friss szakirodalom legfontosabb elemei

A gyógyszer-indukált májkárosodás (DILI), a gyógynövény-indukált májkárosodás és a gyógynövény és étrend-kiegészítő (HDS)–indukált májkárosodás a gyógyszerbiztonság szempontjából fontos kórállapotok.

Feltöltve: 2018-12-27 | Kategória: Gasztroenterológia

Kezelhető-e a bőrrák HPV elleni oltással? 1.rész

Egy idős hölgynél a HPV elleni vakcinák beadásának hatására a betegség teljes regressziója következett be.

Feltöltve: 2018-12-26 | Kategória: Bőrgyógyászat

Az USA-ban lassan növekszik az influenza aktivitása

Az USA-ban némileg fokozódott az influenza aktivitás, amely az idei szezonban a 47. héten első alkalommal haladta meg az országos kiindulási adatokat. – olvasható a CDC beszámolójában. A szervezet szerint ugyanakkor még mindig korai lenne a 2018-2019-es influenza szezon kezdetéről beszélni.

Feltöltve: 2018-12-26 | Kategória: Infektológia

Új lipid iránymutatások az alapellátás szemszögéből

Az Amerikai Kardiológus Kollégium/Amerikai Szív Társaság (ACC/AHA) nemrégiben frissítette a 2013-as koleszterin kezelési iránymutatásait, és bár a régi és az új irányelv közti hasonlóságok és eltérések kapcsán már számos hír és kommentár megjelent, cikkünk megpróbálja sorra venni az alapellátás szempontjából kulcsfontosságú pontokat.

Feltöltve: 2018-12-25 | Kategória: Kardiológia

Az appendicitis globális incidenciája: populáció-alapú tanulmányok szisztematikus áttekintése

A vizsgálat célkitűzése az appendicitis vagy appendectomia incidenciájának globális felmérése és időbeli tendenciájának értékelése volt, amelyhez háttér adatként az appendicitis incidenciájáról beszámoló populáció-alapú tanulmányokat használtak.

Feltöltve: 2018-12-25 | Kategória: Sebészet

Kockázati pontszám alapján előre jelezhető a thrombosis az immun thrombocytopeniás betegeknél

A McMaster Egyetem kutatói szerint egy pontozási rendszer segítségével előre jelezhető a thrombosis veszély az antikoaguláns terápiában részesülő immun thrombocytopeniában (ITP) szenvedő betegeknél.

Feltöltve: 2018-12-24 | Kategória: Hematológia

Az invazív kezelési stratégia növeli a vérzés veszélyét az idős infarktusos betegeknél

Egy amerikai vizsgálat alapján az akut myocardialis infarktusban (AMI) szenvedő idős betegeknél invazív kezelési stratégiák alkalmazásakor fokozódhat a vérzés kockázata.

Feltöltve: 2018-12-24 | Kategória: Kardiológia

Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2019. január

Januárban megrendezésre kerülő konferenciák, továbbképzések és kongresszusok listája.

Feltöltve: 2018-12-22 | Kategória: Konferenciák, kongresszusok

A lanadelumab megelőzi az örökletes angioödémás rohamokat

A lanadelumab kezelés jelentősen csökkentette az I-es és II-es típusú örökletes angioödémás (HAE) rohamok számát a fázis III randomizált, kontrollált HELP vizsgálat során, ami alátámasztja a gyógyszer profilaktikus HAE terápiaként való alkalmazását.

Feltöltve: 2018-12-21 | Kategória: Belgyógyászat

Az FDA engedélyezte a Lambert- Eaton myasthenia szindróma első kezelését

A LEMS ritka betegség, melyre régóta keresünk gyógymódot. – mondta sajtóközleményében az FDA Gyógyszerértékelő és Kutató Központjának Neurológiai Termékekért felelős Részlegét igazgató Dr. Billy Dunn.

Feltöltve: 2018-12-21 | Kategória: Neurológia

Egy implantálható eszköz megszüntetheti a sürgető vizeletinkontinenciát

Egy kisebb pénzérme nagyságú, elemmel működő implantátum (eCoin) a nervus tibialis stimulációja révén minden jel szerint megszüntetheti a hiperaktív hólyag szindróma (OAB) okozta sürgető vizeletinkontinenciát (UUI).

4 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-12-20 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Az aszpirin szerepe a fogszuvasodás gyógyításában

A fogszuvasodás világszerte a legelterjedtebb fogászati megbetegedés, és lehetséges, hogy egy gyakran használt közismert gyógyszer képes helyrehozni a fogszuvasodás által okozott károkat.

Feltöltve: 2018-12-20 | Kategória: Fogorvos

A fizikai aktivitással kapcsolatos új iránymutatás 2.

Az Amerikai Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériuma (HHS) nemrégiben tette közzé a fizikai aktivitással kapcsolatos iránymutatásának (PAG) második kiadását, melyben már a három éves kisgyermekek fizikai aktivitásával kapcsolatosan is szerepelnek javaslatok.

Feltöltve: 2018-12-19 | Kategória: Belgyógyászat

Hogyan kezelhető a nők alacsony libidója? 2.

Az orvosok által hipoaktív szexuálisvágy-zavar (HSDD) néven ismert kórkép a Mentális Betegségek Diagnosztikai és Statisztikai Kézikönyvének legfrissebb kiadásában már női szexuális érdeklődés/aurosal zavarként szerepel, de az orvosok nem hivatalosan továbbra is HSDD-ként emlegetik.

Feltöltve: 2018-12-19 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Első Előző 1 2 3 4 ... 222 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld