Főoldal » Összes hír

Melyek a hyperkalaemia leggyakoribb EKG jelei?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Levothyroxin és szívelégtelenség A pilóták és a melanoma kockázat Új terápia vashiányos felnőttek részére A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Egy orvos is megkapta a Boldog Gizella-díjat Budapest legnagyobb egészségügyi beruházása a terv szerint halad A betegség egy jó görbe tükör, válasz a világra, amiben élünk Már megint felfedeztek valamit a vörösborral kapcsolatban 10 technológia, ami megváltoztatja a mindennapjainkat
Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?,,[email protected]''Újabb leletre bukkantak Jézus szülőhelyén,,Milyen jo latni a kepen a lelet mellett a megvalosulo okumenet.''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,Tisztelt Olvasó! A cikk csak egy rövid kivonata az ajánlásnak , melyet a következő oldalon részl...''
Betöltés...

Antibiotikum és a gyulladásos bélbetegség kapcsolata gyermekkorban

A gyulladásos bélbetegség (IBD) súlyos morbiditást és fogyatékosságot okozó egyre gyakoribb kórkép. Kóroktana nem igazán ismert, bár az antibiotikum használat utáni gyulladásos reakciók összefüggésben állhatnak az IBD kialakulásával.

Feltöltve: 2019-07-15 | Kategória: Háziorvostan

Infektív endocarditis és mortalitás

Nincs konszenzus arról, hogy melyik endocarditis-specifikus preoperatív jellemző gyakorol tényleges hatást a posztoperatív mortalitásra. A kutatás célja ezen tényezők azonosítása és számszerűsítése volt.

Feltöltve: 2019-07-15 | Kategória: Sebészet

Új libidónövelő nőknek. 2. rész

Az amerikai FDA jóváhagyta az osztályában első melanocortin 4 receptor agonista bremelanotide (Vyleesi, AMAG Pharmaceuticals) alkalmazását hypoaktív szexuális vágy zavarban (HSDD) szenvedő premenopauzális állapotban lévő nők számára.

Feltöltve: 2019-07-12 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Újdonság a kardiovaszkuláris betegségek primer prevenciójában 3. rész

Az Amerikai Kardiológus Kollégium (ACC) és az Amerikai Szív Társaság (AHA) új iránymutatást adott ki a kardiovaszkuláris betegségek primer prevenciójával kapcsolatban.

Feltöltve: 2019-07-12 | Kategória: Kardiológia

Az orvosi kannabisz és az opioid válság 3. rész

Korábbi kutatások és népszerű feltevések ellenére a kannabisz gyógyászati célra történő alkalmazásának és hozzáférhetőségének törvényi engedélyezése nem csökkentette az opioid túladagolások miatti halálozások arányát.

Feltöltve: 2019-07-11 | Kategória: Neurológia

Gyakoribb az öngyilkosság az amerikai kamaszok körében

Közel egy évtizede az amerikai kamaszok, főként a fiúk öngyilkossági aránya folyamatosan emelkedik.

Feltöltve: 2019-07-10 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Új libidónövelő nőknek. 1. rész

Az amerikai FDA jóváhagyta az osztályában első melanocortin 4 receptor agonista bremelanotide (Vyleesi, AMAG Pharmaceuticals) alkalmazását hypoaktív szexuális vágy zavarban (HSDD) szenvedő premenopauzális állapotban lévő nők számára.

Feltöltve: 2019-07-10 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az orvosi kannabisz és az opioid válság 2. rész

Korábbi kutatások és népszerű feltevések ellenére a kannabisz gyógyászati célra történő alkalmazásának és hozzáférhetőségének törvényi engedélyezése nem csökkentette az opioid túladagolások miatti halálozások arányát.

Feltöltve: 2019-07-09 | Kategória: Neurológia

Újdonság a kardiovaszkuláris betegségek primer prevenciójában 2. rész

Ebben az iránymutatásban az orvosok mindent egy helyen megtalálnak, mivel a az ajánlás a korábbi munkákat és a legújabb komponenseket is tartalmazza, és remélhetőleg segítséget nyújt majd a hatékony végrehajtásban.

Feltöltve: 2019-07-09 | Kategória: Kardiológia

A férfiaknál is gyakori az osteopenia

The Journal of the American Osteopathic Association szakfolyóirat júniusi kiadásában megjelent egyik kutatás 30-50 éves alanyainak több mint egynegyede osteopeniában szenvedett.

Feltöltve: 2019-07-08 | Kategória: Reumatológia

Tuberculosis irányelv egészségügyi dolgozóknak

Az Egyesült Államokban továbbra is csökken a tuberculosisos (TB) esetek száma, és az egészségügyi dolgozók körében munkahelyi expozíció következtében előforduló TB esetek gyakorisága is alacsonynak mondható.

Feltöltve: 2019-07-08 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Az orvosi kannabisz és az opioid válság 1. rész

Korábbi kutatások és népszerű feltevések ellenére a kannabisz gyógyászati célra történő alkalmazásának és hozzáférhetőségének törvényi engedélyezése nem csökkentette az opioid túladagolások miatti hallozások arányát.

Feltöltve: 2019-07-05 | Kategória: Neurológia

Primer cutan melanoma: gyakorlati iránymutatás (2019)

Az Amerikai Bőrgyógyász Akadémia 2018 novemberében adta ki a primer cutan melanoma értékelésére és kezelésére vonatkozó iránymutatásait.

Feltöltve: 2019-07-05 | Kategória: Bőrgyógyászat

Újdonság a kardiovaszkuláris betegségek primer prevenciójában 1. rész

Az Amerikai Kardiológus Kollégium (ACC) és az Amerikai Szív Társaság (AHA) új iránymutatást adott ki a kardiovaszkuláris betegségek primer prevenciójával kapcsolatban.

Feltöltve: 2019-07-04 | Kategória: Kardiológia

Húgyúti fertőzés: 2019-es gyakorlati irányelvek

Az Amerikai Urológus Szövetség (AUA), a Kanadai Urológus Szövetség (CUA), valamint az Urodinamikai, Női Kismedence-gyógyászati és Urogenitális Rekonstrukciós Szövetség (SUFU) 2019 májusban közölték a nők húgyúti fertőzéseivel kapcsolatos klinikai gyakorlatra vonatkozó iránymutatásaikat.

Feltöltve: 2019-07-04 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Az orvosok kiégése és a munkahely

A Kalifornia Egyetem egyik professzora szerint a burnout egy vészjel, mely sürgős környezeti és rendszerszintű változások szükségességére figyelmeztet, annak ellenére, hogy gyakran tévesen egyéni problémának titulálják.

Feltöltve: 2019-07-02 | Kategória: Pszichiátria

GFR becslés idős betegeknél

A meglévő egyenletek tökéletesítése statisztikai szemszögből, sőt még talán az orvostudomány története szempontjából is érdekes, de vajon klinikai szempontból is az-e?

Feltöltve: 2019-07-02 | Kategória: Belgyógyászat

Újdonságok a hyperemesis gravidarumról. 2.rész

Bár a reggeli émelygés és a hányás a terhesség velejárója, a súlyos rosszullétek sokkal komolyabb bajt jelezhetnek, ami akár nyelőcsőszivárgáshoz, máj és veseműködési zavarhoz, posztpartum depresszióhoz, poszttraumás stresszhez, sőt szélsőséges esetekben akár halálhoz is vezethet.

Feltöltve: 2019-07-02 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Veszélyes baktériumok kutyákban, macskákban 2. rész

Bár a kutyák és a macskák az ember legjobb barátai, friss beszámolók szerint nem árt óvatosnak lennünk, mivel kedvenceink nyálában emberre ártalmas, akár halált okozó baktériumok találhatók.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-07-02 | Kategória: Háziorvostan

Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2019. szeptember

Szeptemberben megrendezésre kerülő konferenciák, továbbképzések és kongresszusok listája.

Feltöltve: 2019-07-01 | Kategória: Konferenciák, kongresszusok

A metformin és a daganatok

Az elmúlt két évtizedben a metformin vált a 2-es típusú diabetes kezelésének gerincévé, és ma már az egész világon ezt ajánlják a betegség kezelésének első vonalbeli gyógyszereként. Új kutatások szerint a metformin ígéretes lehet számos betegség kezelésében és megelőzésében.

Feltöltve: 2019-07-01 | Kategória: Diabetológia

Újdonságok a hyperemesis gravidarumról. 1.rész

Bár a reggeli émelygés és a hányás a terhesség velejárója, a súlyos rosszullétek sokkal komolyabb bajt jelezhetnek, ami akár nyelőcsőszivárgáshoz, máj és veseműködési zavarhoz, posztpartum depresszióhoz, poszttraumás stresszhez, sőt szélsőséges esetekben akár halálhoz is vezethet.

Feltöltve: 2019-06-28 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A metformin és a kognitív funkciók

Az elmúlt két évtizedben a metformin vált a 2-es típusú diabetes kezelésének gerincévé, és ma már az egész világon ezt ajánlják a betegség kezelésének első vonalbeli gyógyszereként. Új kutatások arra utalnak, hogy a metformin ígéretes lehet számos betegség kezelésében és megelőzésében.

Feltöltve: 2019-06-27 | Kategória: Diabetológia

A vörös hús és a halálozás

A BMJ szakfolyóirat online kiadásában megjelent kutatás eredménye alapján nyolc év alatt a vörös húsok, különösen a feldolgozott vörös húskészítmények fogyasztásának növekedése összefüggésben állt a halálozás veszélyének növekedésével.

Feltöltve: 2019-06-27 | Kategória: Belgyógyászat

Csodagyógyszer a metformin? 2.rész

Tanulmányok bizonyítják, hogy a metformin csökkenti a máj glükóz termelését, a glükóz bélrendszeri felszívódását és a perifériás glükóz felvétel és felhasználás csökkentésével javítja az inzulin szenzitivitást.

Feltöltve: 2019-06-26 | Kategória: Belgyógyászat

Első Előző 1 2 3 4 5 ... 235 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld