Főoldal » Összes hír

Melyek a hyperkalaemia leggyakoribb EKG jelei?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Magzatgyermek világnapja: A várandósság alatti diabétesz növelheti a fejlődési rendellenességek kialakulását Új kolchicin terápiás formula FDA jóváhagyással Az ACE-inhibitorok növelik a tüdőrák veszélyét 1. "Magának nagyobb szüksége van rá, mint nekem" Parazita ikertestvérével a hasában született egy kislány Kolumbiában A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Félig elsüllyesztett, víz alatti étterem 38 ember nézte végig, ahogy meggyilkolták a fiatal nőt Bakonyból származik a bakonyi sertésszelet és palóc a palóc? Dehogy!
Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Mivel nem tudom, mikor lesz nyilvános ezen az oldalon, jelzem a Szakmai Kollégium Onkológia és Sugá...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,Gondolom, ez a figyelem megosztásával is összefüggésben lehet. Ha fotózok, akkor a képre is koncent...''Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Érdekes, de nem új. A "régi típusú" szakmai kollégium is már felvetette a felesleges protokollok t...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''
Betöltés...

Kevés bizonyíték támasztja alá a digitális végbélvizsgálat alkalmazását

A digitális rectum vizsgálat (DRE) populációs szinten nem azonosítja megfelelően a prosztatarák veszélyét egy meta-analízis szerint, amely összehasonlította a kockázatemelkedés DRE indikációit a biopszia vizsgálatok eredményeivel.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-02-22 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Újdonságok az influenza kezelésében: a CDC 2019-es antivirális kezelési javaslatai 2.

Az USA-ban is javában zajlik a 2018-2019-es influenza szezon. Laboratóriumi adatok szerint az idei szezont az influenza A (H1N1)pdm09 predominanciája jellemzi, kivéve az ország délkeleti részét, ahol főként az A(H3N2) vírus okoz megbetegedéseket. Bár az influenza súlyossága a tavalyinál enyhébb, a fertőzés továbbra is sok áldozatot szed.

Feltöltve: 2019-02-22 | Kategória: Infektológia

A szülés módjával kapcsolatos medencefenék rendellenességek

A Johns Hopkins Egyetem és a Greater Baltimore Medical Center kutatói bebizonyították, hogy a hüvelyi szülés lényegesen növeli a medencefenék rendellenességének későbbi valószínűségét.

Feltöltve: 2019-02-21 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A fizikai aktivitás csökkenti a diabeteses betegek mortalitását

Az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) prevenciós részlegének (EAPC) állásfoglalása szerint a 2-es típusú diabetesben szenvedő betegek számára a vércukorszint és a kardiális egészség kontrollálása érdekében fizikai aktivitást kell előírni.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-02-21 | Kategória: Diabetológia

A schizophrenia már az anyaméhben elkezdődik 1.rész

Az eredmények szerint lehetséges, hogy a betegség, amelyet az agykéregben kialakuló malformációk idéznek elő ki, az anyaméhen belül kezelhető.

Feltöltve: 2019-02-20 | Kategória: Pszichiátria

Új gyógyszer az influenza kezelésében

A 2017/18-as influenza szezon az USA-ban meglehetősen súlyosnak bizonyult, főként az A(H3N2) szezonális influenza vírus szempontjából, ami a CDC szerint körülbelül 80 000 halálesetet okozott és az adatok szerint az eddigi legtöbb, összesen 185 gyermek életét követelte.

Feltöltve: 2019-02-20 | Kategória: Infektológia

Az epilepsziás nőknél ötször nagyobb a terhesség alatti elhalálozás veszélye 1.

Egy átlagos dán nő terhesség alatti halálozásának kockázata elhanyagolható, ám ha a kérdéses nő epilepsziás, a valószínűség ennek az ötszörösére nő. - állapította meg az Aarhus Egyetem átfogó epidemiológiai tanulmánya.

Feltöltve: 2019-02-19 | Kategória: Háziorvostan

Gyermekkori húgyúti fertőzések értékelése egy Nepáli kórházban

A húgyúti fertőzés (UTI) a gyermekkori fertőzések között az egyik leggyakoribb infekció. Egy prospektív keresztmetszeti vizsgálat 2018 januárjától júniusig vizsgált 0-14 éves UTI gyanús gyermekeket, 1962 vizeletmintát. Az antimikrobiális érzékenységet Kirby-Bauer-féle lemez diffúziós módszerrel tesztelték.

Feltöltve: 2019-02-19 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Újdonságok az influenza kezelésében: a CDC 2019-es antivirális kezelési javaslatai 1.

Az USA-ban is javában zajlik a 2018-2019-es influenza szezon. Laboratóriumi adatok szerint az idei szezont az influenza A (H1N1)pdm09 predominanciája jellemzi, kivéve az ország délkeleti részét, ahol főként az A(H3N2) vírus okoz megbetegedéseket. Bár az influenza súlyossága a tavalyinál enyhébb, a fertőzés továbbra is sok áldozatot szed.

Feltöltve: 2019-02-18 | Kategória: Infektológia

Javíthatja-e egy automatizált szöveges üzenet a diabeteses betegek HbA1c koncentrációját?

A mozgásszegény életmód és a magas kalóriatartalmú ételek fogyasztása miatt a fejlett országokban egyre gyakoribb a diabetes. A diabetes számos olyan mikro és makrovaszkuláris szövődményhez vezet, amelyek negatívan befolyásolják a betegek életminőségét és élethosszát.

Feltöltve: 2019-02-18 | Kategória: Diabetológia

A kortikoszteroid kezelés javítja a szepszis kimeneteleit

Egy új vizsgálat arra következtetésre jutott, hogy a szepszis szteroid kezelése az egészségügyi eredmények jelentős javulásával és a mortalitás csökkenésével jár.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-02-18 | Kategória: Belgyógyászat

Acanthamoeba keratitis - Az Egyesült Királyságban kockázati tényezőket azonosító eset-kontroll vizsgálat

Az Acanthamoeba keratitis (AK) a corneát érintő krónikus fertőzés, amely elsősorban a kontaktlencse (CL) használók körében fordul elő. A tanulmány célja az AK Egyesült Királyságbeli gyakoriságának és okainak vizsgálata volt.

Feltöltve: 2019-02-15 | Kategória: Szemészet

Új felfedezések a nők húgyhólyagjában található baktériumokról

A Loyola Egyetem kutatói megállapították, hogy a nők húgyhólyagjában nemcsak baktériumok, de a hüvelyben lévőkhöz hasonló mikrobák is megtalálhatók.

Feltöltve: 2019-02-15 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Psoriasis és IBD: valóban komorbiditás? 2.rész

A psoriasis vulgaris, arthritis és a cardiovascularis betegség közti összefüggés jól megalapozott, és tanulmányokkal igazolt, hogy a TNF-alfa blokkoló terápiák (pl. etanercept, adalimumab, infliximab) megszüntetik a bőr plakkokat, enyhítik az ízületi gyulladást, csökkentik a gyulladás szérum markereit és még le is lassítják a cardiovascularis betegség progresszióját.

Feltöltve: 2019-02-14 | Kategória: Gasztroenterológia

Mit jelent, ha valakinek emelkedett a béta-amyloid szintje? 2.rész

Az Alzheimer-kór és a demencia megjelenését megelőző vagy késleltető gyógyszerek tesztelésével és klinikai alkalmazásával azonosíthatók azok a felnőttek, akiknél fokozott az Alzheimer-kór veszélye, de kognitív képességeik egyelőre normálisak.

Feltöltve: 2019-02-14 | Kategória: Neurológia

Az USA-ban csökken a daganatos halálozások száma 2.

Az Amerikai Rák Társaság daganat-asszociált halálozásokról készült éves beszámolója szerint 1991-2016 között 27%-al csökkent a daganatos megbetegedések okozta halálozások aránya, amely egyrészt a dohányzás visszaszorulásának és a daganat korai kimutatásában elért előrelépéseknek köszönhető

Feltöltve: 2019-02-13 | Kategória: Klinikai onkológia

Milyen tendenciákra és új technológiákra számítottak 2018-ban a cardiovascularis gyógyászatban? 4. rész

Nagyon sokan várják, hogy további előrelépés történjen a mitrális billentyű helyreállítás és a perkután mitrális billentyű pótlás terén.

Feltöltve: 2019-02-13 | Kategória: Kardiológia

Az FDA támogatja a vény nélküli naloxon termékek fejlesztését

Az amerikai Food and Drug Administration (FDA) január 16.-án bejelentette, hogy az opioid túladagolás okozta halálozások csökkentése érdekében támogatja a gyógyszergyárakat a vény nélkül kapható (OTC) naloxon termékek fejlesztésében.

Feltöltve: 2019-02-12 | Kategória: Pszichiátria

TNF-alfa gátló kezelés és fertőzések: juvenilis idiopathiás arthritises gyermekeknél (metaanalízis)

A juvenilis idiopathiás arthritis (JIA) a leggyakoribb gyermekkori krónikus reumás megbetegedés. A betegség diagnózisa más betegségek kizárásával az arthritises tüneteken alapul.

Feltöltve: 2019-02-12 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Az antidepresszánsok növelik az időskori csípőcsont törés gyakoriságát

Egy svéd betegnyilvántartás szerint antidepresszánsokat szedő idős betegeknél gyakrabban fordult elő csípőcsont törés az antidepresszáns terápia elkezdése előtti és utáni évben, mint a párosított kontrollcsoportban.

Feltöltve: 2019-02-11 | Kategória: Háziorvostan

Psoriasis és IBD: valóban komorbiditás? 1.rész

A psoriasis vulgaris egy krónikus gyulladásos bőrbetegség, amely szisztémás komorbiditásokkal társul, mint arthritis, cardiovascularis betegség, vesebetegség, diabetes mellitus és metabolikus szindróma.

Feltöltve: 2019-02-11 | Kategória: Gasztroenterológia

Mit jelent, ha valakinek emelkedett a béta-amyloid szintje? 1.rész

Az Alzheimer-kór és a demencia megjelenését megelőző vagy késleltető gyógyszerek tesztelésével és klinikai alkalmazásával azonosíthatók azok a felnőttek, akiknél fokozott az Alzheimer-kór veszélye, de kognitív képességeik egyelőre normálisak.

Feltöltve: 2019-02-08 | Kategória: Neurológia

Hogyan előzhetjük meg az edzőtermi bőrfertőzéseket?

Mivel az újévi fogadalmak betartása érdekében egyre többen látogatnak el edzőtermekbe, az Amerikai Bőrgyógyász Akadémia néhány tanáccsal látta el az edzőtermek látogatóit.

Feltöltve: 2019-02-08 | Kategória: Bőrgyógyászat

Miért hajlamosabbak a nők a migrénre?

A nemi hormonok, főként az ösztrogén váltakozó szintje adhat magyarázatot arra, hogy miért szenved sokkal több nő migrénben, mint férfi.

Feltöltve: 2019-02-07 | Kategória: Háziorvostan

Az USA-ban csökken a daganatos halálozások száma 1.

Az Amerikai Rák Társaság daganat-asszociált halálozásokról készült éves beszámolója szerint 1991-2016 között 27%-al csökkent a daganatos megbetegedések okozta halálozások aránya, amely egyrészt a dohányzás visszaszorulásának és a daganat korai kimutatásában elért előrelépéseknek köszönhető.

Feltöltve: 2019-02-07 | Kategória: Klinikai onkológia

Első Előző 1 2 3 4 5 ... 226 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld