Főoldal » Összes hír

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Orbán: Nem oldjuk fel a korlátozásokat addig, amíg nem oltottunk be elég embert Koronavírus: a 0 vércsoport nagyobb védettséget ad COVID-19 a várandós nők körében Ki kell adni a kórházi ágyak kiürítéséről szóló utasítást Egyetemi modellváltás az orvosképzést nyújtó egyetemeknél Gulyás: a háziorvosok és a fogorvosok is részesülnek a béremelésből Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását Ez volt az első alkalom, hogy repülőgépről sikerrel lőttek ki űrrakétát Magyar kultúra napja 2021-ben is a Nemzeti Múzeumban
A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Nagyon helyes hogy a rendezvényeket szálláshelyeket csak oltott személyek látogat hassal aki nem ...''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Miért ? Ha az oltás megvédi a beoltottat, mitől fél ? Aki retteg, pánikol, oltassa be magát !! H...''Orbán: Nem oldjuk fel a korlátozásokat addig, amíg nem oltottunk be elég embert,,Orbán szokás szerint ködösít és hazudik.''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Már több mint kétszázezren átestek a betegségen. Ők nem kaptak semmi lehetőséget. Hiába várták őket...''Csapdával buktatják majd le a hálapénzt elfogadó orvosokat,,Nem vagyok hálapénz-párti, esetemben ez régebben igen, ma már nem is releváns, de: 1. a borítékot ...''
Betöltés...

Hirtelen szívmegállás a Covid-19 pandémia alatt: „lehetséges a túlélés”. 1. rész

Egy tanulmány szerint az Egyesült Államokban a Covid-19 pandémia első heteiben a kórházon kívül bekövetkező hirtelen szívmegállást követő spontán keringés tartós visszatérésének aránya országszerte alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

Feltöltve: 2021-01-05 | Kategória: Belgyógyászat

Ígéretes a Johnson & Johnson Covid-19 elleni vakcinája!

A szeptember 25-én közzétett időközi eredmények szerint a Johnson & Johnson Covid-19 elleni kísérleti vakcinájának egyszeri dózisa erős immunválaszt váltott ki az új koronavírus ellen a klinikai vizsgálatok korai-középső szakaszában.

Feltöltve: 2021-01-04 | Kategória: Háziorvostan

Láthatáron a magyar oltás gyártása

Megalakult az a vállalat, amely előkészítheti és elindíthatja a koronavírus elleni magyar oltás gyártását. A cég a Debreceni Egyetem árnyékában működik.

6 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-01-04 | Kategória: Koronavírus

Galgóczi: a Pfizer vakcinája a második oltástól számítva egy hét után fejti ki hatását

A Pfizer vakcinája a második oltástól számítva egy hét után fejti ki hatását, tehát összességében egy hónap után nyújt védettséget a koronavírus ellen - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

Feltöltve: 2021-01-04 | Kategória: Koronavírus

Covid-pozitív anyatej és fertőzés?

Egy új, olasz orvosok által készített esettanulmány szerint egy olaszországi csecsemő, akinek az édesanyja tesztje a szülést követően pozitív lett a Covid-19-et illetően, nem fertőződött meg a koronavírussal, amikor az anya anyatejjel táplálta őt még azt megelőzően, hogy megtudta volna, hogy a vizsgálat eredménye pozitív.

Feltöltve: 2021-01-04 | Kategória: Gyermekgyógyászat

COVID-19 oltópontok elérhetőségei az egészségügyi és egészségügyben dolgozók számára - FRISSÍTVE

Már 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók beoltása. Az oltópontokon közvetlenül is tudnak jelentkezni a védőoltásra az egészségügyi dolgozók.

5 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-01-04 | Kategória: Koronavírus

Karikó Katalin: már az első oltás 88%-os védettséged ad

Saját magam mindig tudtam, hogy amit csinálok, az fontos, de semmilyen kitüntetésre nem vártam, nem a díjakért dolgozom - hangsúlyozta Karikó Katalin, a BioNTech cég alelnöke a Kossuth Rádió csütörtöki adásában.

6 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-01-01 | Kategória: Koronavírus

Kínába is eljutott a brit vírusmutáció

Kínában is azonosítottak egy, a brit koronavírus-mutáció okozta fertőzéses esetet - adta hírül a kínai járványügyi központ információira hivatkozva internetes kiadásában a China Daily című kínai pártlap csütörtökön.

Feltöltve: 2020-12-31 | Kategória: Koronavírus

Meghalt 108 beteg, 2971-vel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 108, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2971 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

Feltöltve: 2020-12-31 | Kategória: Koronavírus

Újdonságok a vashiány anaemia 2020-as irányelvében. 2. rész

Az Amerikai Gasztroenterológiai Társaság (AGA) nemrégiben adott ki új irányelveket a vashiányos anaemia gastrointestinális értékelését illetően, ami gyakorlati, tényeken alapuló ajánlásokat fogalmaz meg. Az irányelv több szempont alapján az eddigi gyakorlat megváltozását vonja maga után.

Feltöltve: 2020-12-31 | Kategória: Gasztroenterológia

Megérkezett Győrbe is a Pfizer vakcinája

Vereckei Péter, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában elmondta : december 30-án további 21 oltópont számára is megérkezett a szállítmány, összesen 70 ezer vakcina, amely 35 ezer ember kétszeri oltására elegendő. Hozzátette: partnerükkel, a UPS-szel a 21, kormány által kijelölt oltási pontra szerdán eljuttatják a vakcinát.

Feltöltve: 2020-12-30 | Kategória: Koronavírus

Először önként jelentkezőknek adják be az orosz vakcinát, utána engedélyezhetik a magyar hatóságok

A klinikai kutatás szabályai szerint a hétfőn Magyarországra érkezett orosz vakcinát először 3000 önként jelentkezőnek fogják beadni, s ha ezen teszt során náluk nem jelentkeznek súlyos mellékhatások, a magyar hatóságok akkor engedélyezhetik a Szputnyik V általános használatát – értesült az ATV Híradója.

4 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-12-30 | Kategória: Koronavírus

Újdonságok a vashiány anaemia 2020-as irányelvében. 1. rész

Az Amerikai Gasztroenterológiai Társaság (AGA) nemrégiben adott ki új irányelveket a vashiányos anaemia gastrointestinális értékelését illetően, ami gyakorlati, tényeken alapuló ajánlásokat fogalmaz meg. Az irányelv több szempont alapján az eddigi gyakorlat megváltozását vonja maga után.

Feltöltve: 2020-12-30 | Kategória: Gasztroenterológia

Kormányszóvivő: újabb könnyítés a táppénzen lévőknek

Óriási könnyítést jelent a veszélyhelyzet alatt fennálló keresőképtelenség igazolásában, hogy a szükséges dokumentumok e-mailben is továbbíthatók - közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn a Facebook-oldalán.

Feltöltve: 2020-12-29 | Kategória: Koronavírus

Újabb európai országban jelent meg a koronavírus sokkal fertőzőbb új változata

Megjelent Finnországban a koronavírusnak a korábbinál sokkal fertőzőbb új változata, amelyet Nagy-Britanniában mutattak ki először, és a Dél-afrikai Köztársaságban is felfedeztek, írja az MTI.

Feltöltve: 2020-12-29 | Kategória: Koronavírus

Miért ne próbáljuk ki a melatonint, a cinket és a C-vitamint? A Covid-19 és a Pascal „fogadás-érve”

A dolgok egy kicsit barátságtalanok itt New Haven-ben. Habár a kórházunk még nem érte el a kapacitásának azt a csúcsát, amit áprilisban tapasztaltunk, 450 Covid-19 pozitív fekvőbeteggel, drámai módon kezdtek el emelkedni a számok – csak egy pár beteggel indultunk és jelenleg 150 fő körüli Covid-os beteget számlálunk, - számolt be Dr. F. Perry Wilson, a Yale Orvosi Egyetemről.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-12-29 | Kategória: Háziorvostan

Koronavírus: óriási területi különbségek a halálozásban

A koronavírusos-halálozás ordító területi különbségeire derítenek fényt az európai statisztikai hivatal adatai. Budapesten fele akkora volt a járvány miatti halálozás, mint az ország egészében - derül ki Karácsony Gergely budapesti főpolgármester Facebook-posztjából.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-12-28 | Kategória: Koronavírus

Merkely: a Pfizer-BioNTech vakcinája a második oltás után 95 százalékos védettséget nyújt

Százharminckét egészségügyi dolgozót oltottak be a koronavírus ellen a Semmelweis Egyetem Klinikáján szombat délután.

Feltöltve: 2020-12-28 | Kategória: Koronavírus

Beadták az első védőoltást Magyarországon

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa beadta az első koronavírus elleni védőoltást Magyarországon szombaton.

Feltöltve: 2020-12-28 | Kategória: Koronavírus

A dohányosok támogatása és mindannyiunk egészségének fejlesztése érdekében megalakult a Dohányzás Visszaszorításának és a Károk Csökkentésének Nemzetközi Szövetsége (SCOHRE).

2020. november 30. A dohányzás szabályozására irányuló számos törekvés ellenére a dohányzás okozta megbetegedések következtében minden évben nyolc millióan halnak korai halált. Évtizedek óta ismerjük a dohányzás káros hatásait, ennek ellenére azonban világszerte 1 milliárd ember dohányzik és a dohányosok száma továbbra is növekszik. Az Európai Unió területén a dohányzás a rák okozta halálozás leginkább megelőzhető oka: a rák okozta halálozások 27%-a köthető a dohányzáshoz. Ha teljes mértékben meg tudnánk szűntetni a dohányzást, a tüdőrákos megbetegedések akár 90%-át is képesek lehetnénk elkerülni

Feltöltve: 2020-12-28 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Frissített COVID-19 irányelvek. 3. rész

Az infektológus szakértőkből álló testület óvatosságra int a bamlanivimab rutinszerű alkalmazását illetően, és megjegyzi, hogy a remdesivir lerövidítheti a Covid-19 megbetegedés klinikai lefolyását – ami kritikus lehet, ahogy a „kórházak megtelnek” az Egyesült Államokban.

Feltöltve: 2020-12-28 | Kategória: Reumatológia

A várandós anya nem adja tovább a magzatnak a vírust, de az ellenanyagot is alig

A várandós anya nem adja tovább a magzatnak a vírust, ellenben az influenzához képest a vírus ellen képződött ellenanyagot is csak nagyon kis mértékben - állapította meg egy amerikai kutatás.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-12-25 | Kategória: Koronavírus

Új korlátozást vezetett be a kormány a járvány miatt

A tilalom ráadásul január 3-ig érvényes.

Feltöltve: 2020-12-25 | Kategória: Koronavírus

Frissített COVID-19 irányelvek. 2. rész

Az infektológus szakértőkből álló testület óvatosságra int a bamlanivimab rutinszerű alkalmazását illetően, és megjegyzi, hogy a remdesivir lerövidítheti a Covid-19 megbetegedés klinikai lefolyását – ami kritikus lehet, ahogy a „kórházak megtelnek” az Egyesült Államokban.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-12-25 | Kategória: Belgyógyászat

Győrfi Pál: a mentők az ünnepen is teljes készenlétben állnak

A mentők a karácsonyi ünnepek alatt is teljes készenlétben állnak: Magyarország 255 mentőállomásán egyszerre 1700 mentőápoló, mentőgépkocsi-vezető, mentőtiszt, mentőorvos és mentésirányító lesz szolgálatban - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Feltöltve: 2020-12-24 | Kategória: Koronavírus

Első Előző 1 2 3 4 5 ... 280 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld