Főoldal » Összes hír

Melyek a digitális intoxikáció leggyakoribb tünetei?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Fotoszenzitizáló antihipertenzív gyógyszerek és a laphámsejtes bőrrák kapcsolata Szepszis esetén ugyanolyan hatékony a rövidebb antibiotikum kúra Gyermekek sürgősségi ellátására vonatkozó általános szempontok kérdései (2018) A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Őssejt-transzplantációval lelassították a szklerózis multiplex súlyosbodását Egyre több a fogorvosjelölt a szakképzésben Könyvtár egy 110 éves fa törzsében Hogyan járul hozzá a marhahúsfogyasztás a globális felmelegedéshez? Gombapörkölt helyett: gombaragu
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''
Betöltés...

Dr. Kerekes György

Fokozatosan egyre erősödő problémát okozott a multirezisztens Acinetobakter-hez köthető fertőzéseknek a növekedése, és ez olyan tűrhetetlen mértékűvé vált, hogy célzott ellenlépéseket kellett tennünk.

Feltöltve: 2018-12-19 | Kategória: MSD – innovációk a hazai egészségügyért

Visszahívták az USA-ban forgalmazott összes amlodipin/valzartán kombinált termékét

A theheart.org | Medscape Cardiology internetes szakfolyóirat november 20.-án számolt be a bejelentéséről, amelynek értelmében a gyár NDEA jelenléte 156 valzartán szállítmányt hívott vissza.

Feltöltve: 2018-12-18 | Kategória: Háziorvostan

Alacsony az állkapocs necrosis rizikója denosumab alkalmazásakor

Az eredmények egy új analízisből származnak, melyben 7 év során tanulmányozták a denosumab használatát 4550 nő bevonásával.

Feltöltve: 2018-12-18 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Egy új biomarker segíthet a coeliakia monitorozásában

Azonosították a tTG-DGP (transzglutamináz-deamidált gliadin-származék peptid) komplex epitópjait és megállapították, hogy az epitópokra adott immunválaszt mérő vizsgálattal pontosan azonosíthatók a coeliakiában szenvedők, valamint azok a coeliakiás betegek, akiknek bélnyálkahártyája regenerálódik.

Feltöltve: 2018-12-17 | Kategória: Gasztroenterológia

Az európai bizottság támogatja a ritka örökletes angioödéma kezelésére szánt gyógyszert

Az Európai Gyógyszerügynökség Emberi Felhasználásra szánt Gyógyszerészeti Termékeket Felügyelő Bizottsága (CMPH) jóváhagyta a lanadelumab gyógyszert, mely a ritka örökletes angioödéma (HAE) recidív rohamainak megelőzésére szolgáló első monoklonális antitest.

Feltöltve: 2018-12-17 | Kategória: Bőrgyógyászat

A fizikai aktivitással kapcsolatos új iránymutatás 1.

Az Amerikai Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériuma (HHS) nemrégiben tette közzé a fizikai aktivitással kapcsolatos iránymutatásának (PAG) második kiadását, melyben már a három éves kisgyermekek fizikai aktivitásával kapcsolatosan is szerepelnek javaslatok.

Feltöltve: 2018-12-14 | Kategória: Belgyógyászat

A psoriasis kapcsolatban áll a szexuális diszfunkcióval

Egy új áttekintés arra utal, hogy a psoriasisban szenvedőknél nagyobb lehet a szexuális diszfunkció kockázata, főként akkor, ha psoriasis mellett a beteg kedélybetegségben vagy arthritisben is szenved.

Feltöltve: 2018-12-14 | Kategória: Szexológia

Szoros kapcsolatra derült fény a herpesz vírus és az Alzheimer-kór között 2.

A herpesz vírus és az Alzheimer-kór (AD) közötti kapcsolatot mintegy 30 éve elsőként feltáró kutató úgy véli, hogy ideje megvizsgálni az antivirális szerek használatát a középkorúaknál az AD későbbi kialakulásának megelőzése szempontjából.

Feltöltve: 2018-12-13 | Kategória: Pszichiátria

Az ACE- gátlók és a tüdőrák kockázata 2.

Az Egyesült Államokban évente több mint 70 millió antihipertenzív gyógyszert váltanak ki, melyeknek 32%-a ACE-gátló.

Feltöltve: 2018-12-13 | Kategória: Klinikai onkológia

A DPP-4 inhibitorok jótékony hatása a vesére diabetesben

Egy új vizsgálat szerint a dipeptidil-peptidáz-4 (DPP-4) inhibitorok késleltethetik a krónikus vesebetegség (CKD) kialakulását a 2-es típusú diabetesben szenvedőknél.

Feltöltve: 2018-12-12 | Kategória: Diabetológia

Biztonságos-e az orális biszfoszfonát terápia szüneteltetése?

Az osteoporosis kezelése során szokásos gyakorlatnak számít az orális vagy intravénás (IV) biszfoszfonát kezelés időnkénti szüneteltetése.

Feltöltve: 2018-12-12 | Kategória: Reumatológia

Dr. Simon Réka

Azt gondolom, hogy az orvoslásban az ember mindig akkor töri valami újdonságon vagy valami megújuláson a fejét, amikor valami kudarccal találkozik

Feltöltve: 2018-12-12 | Kategória: MSD – innovációk a hazai egészségügyért

Napi egy pohár narancslé felezheti a demencia kockázatát

Napi egy kis pohár narancslé jelenősen csökkentheti a demencia kialakulásának kockázatát – ezt állapította meg egy nagy léptékű, hosszú távú amerikai kutatás, írja az MTI.

Feltöltve: 2018-12-11 | Kategória: Neurológia

Elsőként számoltak be marihuána másodlagos fogyasztása által okozott allergiás esetről

Egy súlyos asthmában szenvedő, és a kezelésre nem reagáló hat éves kisfiúnál a családtagok által otthon használt marihuána allergiát okozott. Ez az első ilyen jellegű eset, amelyről a kutatók beszámoltak.

Feltöltve: 2018-12-11 | Kategória: Háziorvostan

Hogyan kezelhető a nők alacsony libidója? 1.

A rutinvizsgálatok során az orvosok ritkán tesznek fel kérdéseket a női betegek szexuális életével kapcsolatban, holott szakértők szerint érdemes lenne. Az alacsony libidójuk miatt aggódó nőknek ugyanis bátorításra van szükségük ahhoz, hogy ezt a problémát megbeszéljék az orvosukkal. A fizikai és lelki problémákból adódó elégtelen szexuális élet pedig orvosolható.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-12-11 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Genetikai rizikó a reumatoid arthritis-asszociált interstitialis tüdőbetegségre

A rheumatoid arthritis (RA) - asszociált intersticiális tüdőbetegség és az RA nélküli idiopathiás tüdőfibrosis (IPF) genetikai háttere hasonló, aminek jellemző vonása egy MUC5B gén promóter variáns, mely a tüdőben fokozott mucin termelődést idéz elő. – kezdte beszámolóját Dr. Pierre-Antoine Juge, az Amerikai Reumatológus Társaság éves értekezletén.

Feltöltve: 2018-12-10 | Kategória: Tüdőgyógyászat

AZ 50 év feletti nők vizelet inkontinenciája

Egy amerikai felmérés eredménye szerint az 50 év feletti nők közel fele számol be vizeletszivárgásról, ami számukra nagy gondot okoz.

Feltöltve: 2018-12-10 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

A botulinum-toxin-A injekció enyhítheti a migrén-asszociált photophobiát

A migrénben szenvedőknél a fényérzékenység és a szemszárazság gyakori, mégis kevés tanulmány értékelte ezen melléktünetek kezeléseit.

Feltöltve: 2018-12-07 | Kategória: Szemészet

Magasabb dózisú influenza vakcina hatékonyabb a reumatoid arthritises betegeknél

Egy randomizált, aktív hatóanyaggal kontrollált vizsgálatban a szokásos adagnál nagyobb dózisú influenza vakcina jóval kedvezőbb immunválaszt produkált rheumatoid arthritisben szenvedő szeropozitív betegeknél.

Feltöltve: 2018-12-07 | Kategória: Háziorvostan

A mellkas röntgen negatív prediktív értéke gyermekkori pneumoniában

Az orvosok sokszor nem biztosak abban, hogy a negatív mellkasröntgen (Mrtg) eredmény birtokában kizárható-e a gyermekkori pneumonia aggasztó klinikai jelek és tünetek ellenére. Egy új vizsgálatban Lipsett és kollégái arra törekedtek, hogy meghatározzák a Mrtg negatív prediktív értékét gyermekkori pneumonia gyanúja esetén.

Feltöltve: 2018-12-06 | Kategória: Radiológia

Szoros kapcsolatra derült fény a herpesz vírus és az Alzheimer-kór között 1.

A herpesz vírus és az Alzheimer-kór (AD) közötti kapcsolatot mintegy 30 éve elsőként feltáró kutató úgy véli, hogy ideje megvizsgálni az antivirális szerek használatát a középkorúaknál az AD későbbi kialakulásának megelőzése szempontjából.

Feltöltve: 2018-12-06 | Kategória: Pszichiátria

Így alakul át az alap- és a sürgősségi ellátás

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere múlt héten csütörtökön jelentette be, hogy a kormány elfogadta az Emmi átalakítási koncepcióját a sürgősségi betegellátásról és alapellátásról.

Feltöltve: 2018-12-05 | Kategória: Magánpraxis

Az ACE- gátlók és a tüdőrák kockázata 1.

Egy nagy esetszámú populáció-alapú kohorsz tanulmány eredménye szerint a vérnyomáscsökkentőként használt angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) gátlók az angiotenzin receptor blokkoló (ARB) terápiához képest 14%-al növelik a tüdőrák kockázatát.

Feltöltve: 2018-12-05 | Kategória: Klinikai onkológia

Az aurás migrén kapcsolatban áll a pitvarfibrilláció kockázatnövekedésével

Egy új kutatás szerint az aurás migrén a jelek szerint növeli a pitvarfibrilláció (AF) kockázatát, ami az ischaemiás stroke fokozott veszélyével járhat.

Feltöltve: 2018-12-05 | Kategória: Neurológia

A TENS elvágja a fibromyalgiás fájdalmat, igazolja a metaanalízis

A transzkután elektromos ideg stimulációs (TENS) kezelés jelentősen enyhítette a fibromyalgiás betegek mozgás közben jelentkező fájdalmait egy randomizált kontrollált vizsgálat során, amelybe két amerikai kórház 301 betegét vonták be.

Feltöltve: 2018-12-04 | Kategória: Háziorvostan

Első Előző 1 2 3 4 5 ... 222 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld