Főoldal » Összes hír

Mit köti össze Benjamin Franklint, Thomas Jeffersont, Sir Isaac Newtont és Charles Darwint?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Magzatgyermek világnapja: A várandósság alatti diabétesz növelheti a fejlődési rendellenességek kialakulását Új kolchicin terápiás formula FDA jóváhagyással Az ACE-inhibitorok növelik a tüdőrák veszélyét 1. "Magának nagyobb szüksége van rá, mint nekem" Parazita ikertestvérével a hasában született egy kislány Kolumbiában A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Félig elsüllyesztett, víz alatti étterem 38 ember nézte végig, ahogy meggyilkolták a fiatal nőt Bakonyból származik a bakonyi sertésszelet és palóc a palóc? Dehogy!
Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Mivel nem tudom, mikor lesz nyilvános ezen az oldalon, jelzem a Szakmai Kollégium Onkológia és Sugá...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,Gondolom, ez a figyelem megosztásával is összefüggésben lehet. Ha fotózok, akkor a képre is koncent...''Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Érdekes, de nem új. A "régi típusú" szakmai kollégium is már felvetette a felesleges protokollok t...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''
Betöltés...

A febuxostat és allopurinol cardiovascularis biztonságosságának összehasonlítása köszvényes betegeknél

A köszvényes betegeknél fokozott a cardiovascularis kockázat. A kutatók a nonpurin xantin-oxidáz inhibitor febuxostat és a purin bázisú analóg xantin-oxidáz inhibitor allopurinol használatával járó cardiovascularis kimeneteleket hasonlították össze köszvényben és cardiovascularis megbetegedésben szenvedőknél

Feltöltve: 2019-02-06 | Kategória: Reumatológia

Milyen tendenciákra és új technológiákra számítottak 2018-ban a cardiovascularis gyógyászatban? 3. rész

A cardiovascularis (CV) szakembergárda tovább fog bővülni. – mondta Dr. Richard Kovacs, az ACC Tudományos és Minőségügyi Bizottságának elnöke. Ez nem csak annyit jelent, hogy a kardiológusok diabetes specialistákkal fognak együtt dolgozni, hanem az új cardio-onkológiai területen onkológusokkal is.

Feltöltve: 2019-02-06 | Kategória: Kardiológia

Thyroidectomia amiodaron-indukált thyrotoxicosis kezelésére

Az amiodaron-indukált thyrotoxicosis (AIT) bonyolult diagnózis és kezelése is nehézséget jelent, főként cardiovascularis veszélyeztetettséggel társult súlyos thyrotoxicosis esetén.

Feltöltve: 2019-02-05 | Kategória: Sebészet

A klozapin és a hiperszexualitás

A schizophrenia kezelése során számos pszichológiai intervenciót és farmakológiai terápiát kell alkalmazni a betegség lefolyásának stabilizálása és a recidíva csökkentése érdekében.

Feltöltve: 2019-02-05 | Kategória: Szexológia

Mi újság a pszichiátria terén? 2. rész

A következőkben az elmúlt fél év érdeklődésre számot tartó újdonságairól számolunk be.

Feltöltve: 2019-02-04 | Kategória: Pszichiátria

Milyen tendenciákra és új technológiákra számítottak 2018-ban a cardiovascularis gyógyászatban? 2. rész

A cardiovascularis gyógyászatban 2018-ban is az előző évekhez hasonló gyors fejlődést vártak mid a gyógyszerek mind az új technológiák terén.

Feltöltve: 2019-02-01 | Kategória: Kardiológia

Az Európai Gyógyszerügynökség 2018-ban kevesebb gyógyszerről alkotott pozitív véleményt. 2. rész

2018-ban az EMA emellett 65 indikáció bővítést javasolt és 5 gyógyszeralkalmazás kapcsán fogalmazott meg negatív véleményt.

Feltöltve: 2019-02-01 | Kategória: Belgyógyászat

2018-ban rekordszámú gyógyszert hagyott jóvá az FDA 2.

2018 egyedülálló év volt az amerikai FDA történetében, hiszen az ügynökség Gyógyszerértékelő és Kutató Központja (Center for Drug Evaluation and Research, CDER) 59 új gyógyszert hagyott jóvá.

Feltöltve: 2019-02-01 | Kategória: Hematológia

Európai projekt a demencia okainak azonosításáért

Európai kutatók elindítottal egy programot, melynek célja az Alzheimer-kórban, Parkinson-kórban és Down szindrómában mutatkozó demencia közös okának azonosítása.

Feltöltve: 2019-01-31 | Kategória: Neurológia

Fogászati implantátum, csontvesztés, peri-implantációs mucositis és peri-implantitis kockázati mutatóinak elemzése

A fogászati implantátum behelyezését követő peri-implantitis kockázata miatt a tanulmány a marginális csontvesztés kockázati mutatóinak vizsgálatát tűzte ki célul.

Feltöltve: 2019-01-31 | Kategória: Fogorvos

Meddig ellenőrizzük e beteget ájulás után?

Az Ottawa kórház sürgősségi osztályának (ED) orvosai elsőként szolgáltak bizonyíték alapú javaslatokkal arra vonatkozólag, hogyan detektálhatók legjobban azok az életveszélyes kórképek, amelyek egyes betegeknél ájulást okoznak.

Feltöltve: 2019-01-30 | Kategória: Háziorvostan

Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2019. február

Februárban megrendezésre kerülő konferenciák, továbbképzések és kongresszusok listája.

Feltöltve: 2019-01-29 | Kategória: Konferenciák, kongresszusok

Randomizált vizsgálat szerint a széklet transzplantáció javítja a colitist

Egy kis esetszámú randomizált kettős-vak klinikai vizsgálatban több donortól származó anaerob módon előkészített széklet mikrobióta transzplantációval (FMT) a colitis ulcerosaban (CU) szenvedő betegek egyharmadánál sikerült tartós remissziót elérni.

Feltöltve: 2019-01-29 | Kategória: Gasztroenterológia

A prokalcitonin-vezérelt antibiotikum terápia csökkenti az alsó légúti fertőzések során alkalmazott antibiotikum használatot: egy klinikai vizsgálat eredményei

Az alsó légúti fertőzések (LRTI) kezelésére prokalcitonin (PCT)-vezérelt antibiotikum terápiát alkalmazó európai vizsgálatok bebizonyították, hogy...

Feltöltve: 2019-01-28 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Interleukin 1β blokád, a köszvény és a szérum húgysav szint kapcsolata

Bár kutatások kimutatták, hogy az interleukin-1β (IL-1β)- gátlók képesek lerövidíteni a köszvényes rohamokat, tisztázatlan, hogy képesek-e azok megelőzésére.

Feltöltve: 2019-01-28 | Kategória: Reumatológia

Mi újság a pszichiátria terén? 1. rész

A következőkben az elmúlt fél év érdeklődésre számot tartó újdonságairól számolunk be.

Feltöltve: 2019-01-28 | Kategória: Pszichiátria

2018: a fejlődés és a felnőtté válás éve a radiológiában

Míg a mesterséges intelligencia korábban egyszerre keltett kíváncsiságot és félelmet a radiológusok körében, 2018-ban nagyot nőtt a szemükben.

Feltöltve: 2019-01-25 | Kategória: Radiológia

Milyen tendenciákra és új technológiákra számítottak 2018-ban a cardiovascularis gyógyászatban? 1. rész

A cardiovascularis gyógyászatban 2018-ban is az előző évekhez hasonló gyors fejlődést vártak mid a gyógyszerek mind az új technológiák terén.

Feltöltve: 2019-01-25 | Kategória: Kardiológia

Az Európai Gyógyszerügynökség 2018-ban kevesebb gyógyszerről alkotott pozitív véleményt 1. rész

Míg 2017-ben az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) 92 gyógyszer forgalomba hozatalát javasolta, addig 2018-ban csak 84-ről fogalmazott meg hasonló véleményt.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-01-24 | Kategória: Belgyógyászat

Megugrott az igény idén az influenzaoltásra

A vártnál is jobban megugrott az igény idén az influenza elleni védőoltásra, ezért a legnagyobb védelmet nyújtó négykomponensű oltóanyag, a Vaxigrip Tetra készletei januárra kimerültek. Annak ellenére, hogy a Sanofi Pasteur az előző évi keresletnél húsz százalékkal több vakcinát biztosított az idei járvány ellen.

Feltöltve: 2019-01-24 | Kategória: Háziorvostan

2018-ban rekordszámú gyógyszert hagyott jóvá az FDA 1.

Az FDA több mint tíz éve egyik évben sem hagyott jóvá ennyi gyógyszert. 2017-ben 46-ot, 2016-ban pedig csak 22-őt engedélyezett. 2009 és 2017 között a CDER évente átlagosan 33 új gyógyszert hagyott jóvá.

Feltöltve: 2019-01-23 | Kategória: Belgyógyászat

Minimálisan invazív vagy radikális hysterectomia méhnyakrák esetén

Retrospektív tanulmányokból kevés adat áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a korai stádiumú méhnyakrákban szenvedő nők esetében azonos túlélési eredmény érhető–e el laparoszkópos vagy robot-asszisztált radikális hysterectomia (minimálisan invazív operáció), vagy a nyílt abdominális radikális hysterctomiát, azaz nyílt műtétet követően.

Feltöltve: 2019-01-23 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Egyre több egészségügyi intézmény korlátozza a beteglátogatást a járvány miatt

Az influenzajárvány terjedésével egyre több kórház rendel el részleges vagy teljes látogatási tilalmat - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján hétfőn közzétett legfrissebb adatokból.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-01-23 | Kategória: Infektológia

Hipertónia Nap

A Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézet, a Családorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Tanszék, a Magyar Hipertónia Társaság és a Magyar Kardiológusok Társasága Hipertónia munkacsoport 16. alkalommal rendez tudományos továbbképzést Debrecenben.

Feltöltve: 2019-01-22 | Kategória: Konferenciák, kongresszusok

A betegek életkora és a Kawasaki betegség szezonális sémája

A Kawasaki betegség gyermekeket érintő szisztémás vasculitis, ami szívkoszorúér rendellenségeket, többek közt nagyméretű aneurismákat okozhat. Az aneurismák a későbbiekben életveszélyes cardiális eseményekkel fenyegetnek.

Feltöltve: 2019-01-22 | Kategória: Gyermekgyógyászat

Első Előző 1 ... 2 3 4 5 6 ... 226 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld