Főoldal » Összes hír

Mi a Harrison szindróma?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Orbán: Nem oldjuk fel a korlátozásokat addig, amíg nem oltottunk be elég embert Koronavírus: a 0 vércsoport nagyobb védettséget ad COVID-19 a várandós nők körében Ki kell adni a kórházi ágyak kiürítéséről szóló utasítást Egyetemi modellváltás az orvosképzést nyújtó egyetemeknél Gulyás: a háziorvosok és a fogorvosok is részesülnek a béremelésből Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását Ez volt az első alkalom, hogy repülőgépről sikerrel lőttek ki űrrakétát Magyar kultúra napja 2021-ben is a Nemzeti Múzeumban
A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Nagyon helyes hogy a rendezvényeket szálláshelyeket csak oltott személyek látogat hassal aki nem ...''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Miért ? Ha az oltás megvédi a beoltottat, mitől fél ? Aki retteg, pánikol, oltassa be magát !! H...''Orbán: Nem oldjuk fel a korlátozásokat addig, amíg nem oltottunk be elég embert,,Orbán szokás szerint ködösít és hazudik.''A magyar oltásigazolás egy óriási könnyítést ad a beoltottaknak,,Már több mint kétszázezren átestek a betegségen. Ők nem kaptak semmi lehetőséget. Hiába várták őket...''Csapdával buktatják majd le a hálapénzt elfogadó orvosokat,,Nem vagyok hálapénz-párti, esetemben ez régebben igen, ma már nem is releváns, de: 1. a borítékot ...''
Betöltés...

Meghalt 113 beteg, 3292-vel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 113, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 3292 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

Feltöltve: 2020-12-24 | Kategória: Koronavírus

Merkely: helytálltak az egészségügyi dolgozók

Soha nem állt még ilyen kihívások előtt az egészségügy, mint a koronavírus-járvány idején, és a dolgozók megmutatták igazi erejüket, összetartásukat - méltatta az egészségügyi dolgozók helytállását a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön.

3 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-12-24 | Kategória: Koronavírus

Frissített COVID-19 irányelvek. 1. rész

Az infektológus szakértőkből álló testület óvatosságra int a bamlanivimab rutinszerű alkalmazását illetően, és megjegyzi, hogy a remdesivir lerövidítheti a Covid-19 megbetegedés klinikai lefolyását – ami kritikus lehet, ahogy a „kórházak megtelnek” az Egyesült Államokban.

Feltöltve: 2020-12-24 | Kategória: Reumatológia

Fejlesztője szerint a koronavírus új mutációja ellen is véd a Pfizer/BioNTech oltása

Hatásos lehet a briteknél terjedő variáns ellen, ha pedig szükséges, akkor hat hét alatt képesek továbbfejleszteni a vakcinát – közölte a BioNTech. Az oltást Cominarty néven fogják forgalomba hozni.

Feltöltve: 2020-12-23 | Kategória: Koronavírus

Velkey György: A koronavírus nem ártalmatlan a gyerekekre!

A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója szerint a gyerekek fokozott figyelmet és törődést igényelnek a járványhelyzetben, elsősorban a félelmeikre kell odafigyelni.

Feltöltve: 2020-12-23 | Kategória: Koronavírus

Faji és nemi egyenlőtlenségek a HVP és a HPV elleni vakcinával kapcsolatos lakossági tudásszintet illetően

A humán papillómavírust (HPV) illetően a lakosság ismeretei továbbra is hiányosak. Felmérésre kerültek a faji/etnikai és nemi egyenlőtlenségek a HPV és a HPV elleni védőoltás ismertsége és az azokkal kapcsolatos tudás tekintetében az amerikai felnőttek körében.

Feltöltve: 2020-12-23 | Kategória: Védőoltások

Koronavírus: a helyzet romlása várható az ország több régiójában is - térkép

Megjelent a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán a szennyvízvizsgálatok legfrissebb eredménye.

Feltöltve: 2020-12-22 | Kategória: Koronavírus

Az EMA engedélyezte a Pfizer koronavírus-vakcináját, január elején lehet másik oltóanyag is

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezte a Pfizer koronavírus-vakcináját, ami azt jelenti, hogy még egy lépéssel közelebb került az EU a tömeges oltás elindításához - írja a Deutsche Welle (DW). Az EMA közlése szerint a Moderna oltóanyagának engedélyezését is felgyorsítják, ez a vakcina január elején kaphat zöld utat.

Feltöltve: 2020-12-22 | Kategória: Koronavírus

Előrehaladott prosztata tumor ritka esete

Az előrehaladott de-novo metasztatikus hormonszenzitív prosztata tumoros betegek kezelése nagyon nehéz és az átlagos túlélésük 2 év alatti. Még 10 évvel ezelőtt is a lehetőségek nagyon korlátozottak voltak.

Feltöltve: 2020-12-22 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Az ártalomcsökkentés szerepe a közegészségügyi szabályozásban - Egy új megközelítés?

A 2020-as No-Smoke Summit virtuális konferencián, amelyet Panos Vardas professzor, az Európai Kardiológiai Társaság, és a Görög Kardiológiai Társaság korábbi elnöke moderált, az előadók az ártalomcsökkentés lehetőségeit boncolgatták a dohányzás területén.

Feltöltve: 2020-12-22 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A koronavírus vakcinákról - röviden

A koronavírus vakcinákról röviden: Oxford/AstraZeneca, Szuptnyik V /Gamaleya, Moderna, Pfizer/BioNtech

Feltöltve: 2020-12-22 | Kategória: Koronavírus

A virológusok szerint van ok az óvatosságra a brit vírusvariáns miatt

Mivel a vírusok folyamatosan mutálódnak – különösen akkor, ha egy organizmusnak számos esélye van a terjedésre, amint azt az idén a SARS-CoV-2 esetében élőben követhette nemcsak a tudományos világ, de a laikus közönség is.

Feltöltve: 2020-12-21 | Kategória: Koronavírus

183 újabb áldozata van a koronavírusnak

Több mint háromezerrel csökkent az aktív esetszám.

Feltöltve: 2020-12-21 | Kategória: Koronavírus

Az antibiotikum kezelés időtartama közösségben szerzett pneumoniaban

A közösségben szerzett pneumonia (CAP) esetében az antibiotikum kezelés optimális időtartama nincs pontosan definiálva. Ezen vizsgálat célja az volt, hogy értékeljék az antibiotikum kezelés időtartam csökkentésének hatását a CAP-al kórházban kezelt betegek hosszútávú prognózisára vonatkozóan.

Feltöltve: 2020-12-21 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A pécsi virológus szerint újrafertőzhet, aki átesett már a koronavíruson

Kemenesi Gábor pécsi virológus, kutató sajnálja, hogy olyan hírek terjednek, miszerint aki már átesett a koronavírus-fertőzésen, szabadon mehet mindenfelé. A szakember szerint rendkívül kevés ugyan az újrafertőződési esemény alapos megfigyelése, azonban nem kizárt, hogy újrafertőzhet az, aki egyszer már megküzdött a kórral.

Feltöltve: 2020-12-18 | Kategória: Koronavírus

Szlávik: az egészségügyi dolgozók után az idősotthonok lakóit és a krónikus betegeket oltják be

A védőoltások beadása december utolsó napjaiban indulhat Magyarországon - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa az M1-en.

Feltöltve: 2020-12-18 | Kategória: Koronavírus

Long-Covid és bőrtünetek. 2.rész

A Covid-19 megbetegedésben szenvedő, dermatológiai tünetekkel küzdő betegek egy nemzetközi regiszterében fellelhető adatok kiértékelése során a kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a retiform purpura bőrkiütések a súlyos lefolyású Covid-19 megbetegedéssel függtek össze és ezeknek a betegeknek a 100%-a kórházi ellátásra szorult, illetve 82%-uknál jelentkezett akut respirációs distressz-szindróma (ARDS).

Feltöltve: 2020-12-18 | Kategória: Bőrgyógyászat

Bravúros kezeléssel mentették meg egy covidos kismama és babája életét a kecskeméti orvosok

Balás Barbara 35 hetes terhes volt, amikor a koronavírus tipikus tüneteit kezdte produkálni. December 13-ra várta harmadik gyermekét, de a vírus miatt november 11-én az orvosok a császármetszés mellett döntöttek. Az anya tüdőgyulladása ugyanis két életet veszélyeztetett. A szülés után a 30 éves nő állapota viszont olyan gyorsan romlott, hogy lélegeztetőgépre került. Voltak napok, amikor az orvosok minimális esélyt adtak annak, hogy felépüljön, egy hét után mégis sikerült felébreszteni. Egy fontos és viszonylag kockázatos döntésnek köszönhetően pedig gyorsan kezdett gyógyulni.

Feltöltve: 2020-12-17 | Kategória: Koronavírus

Ingyenes szűrés Budapesten, négy helyszínen öt napon át

Négy helyszínen öt napon át ingyenes önkéntes szűrést biztosít a Fővárosi Önkormányzat budapesti polgároknak. A főváros 5000 darab antigén tesztet ajánl fel a budapesti polgárok koronavírus-szűrésére ajánl fel, amit előzetes regisztráció után lehet igénybe venni december 19-e és 23-a között. Az antigén teszt eredményét 30 percen belül megtudhatják a jelentkezők – tette közzé Karácsony Gergely Facebook-posztjában.

Feltöltve: 2020-12-17 | Kategória: Koronavírus

WHO: legyen maszkos a karácsony, különben jön a harmadik hullám!

Az Egészségügyi Világszervezet tart attól, hogy a következő hetekben fellazul a maszkfegyelem.

Feltöltve: 2020-12-17 | Kategória: Koronavírus

Long-Covid és bőrtünetek. 1.rész

A SARS-CoV-2 fertőzött betegek kis csoportja, akik esetében „Covid-lábujj” tünetek jelentkeznek, besorolhatók abba a kategóriába, akiknél a Covid megbetegedés hosszú ideig tart, melynek során a bőrtünetek időnként 150 napnál hosszabb ideig is fennálltak, - derült ki egy új elemzésből.

Feltöltve: 2020-12-17 | Kategória: Bőrgyógyászat

Az eddigi leghatékonyabb koronavírus elleni gyógyszert fejleszthették ki

Az amerikai kutatók szerint a Molnupiravir képes lehet 24 óra leforgása alatt megakadályozni, hogy a megfertőződött ember továbbadja a koronavírust. A készítményt már a betegeken tesztelik.

Feltöltve: 2020-12-16 | Kategória: Koronavírus

Németországban rekordot döntött a halálozások száma

Rekordszámú, a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet jelentettek Németországban a részleges lezárás első napján, szerdán – írta meg a Local német kiadása.

Feltöltve: 2020-12-16 | Kategória: Koronavírus

Viszonylag kevés az új fertőzött

A kedd reggeli meglepően alacsony új fertőzésszám (1893) után szerdán is viszonylag kis, 2804 fős növekedést jelentett a hivatalos kormányzati tájékoztatási portál az új típusú koronavírussal fertőzöttek számában.

Feltöltve: 2020-12-16 | Kategória: Koronavírus

A 100 legtöbbet hivatkozott cikk a bronchoscopiáról

A bronchoscopiát széles körben alkalmazzák a légzőrendszeri betegségek diagnosztikájában és a kezelésében. Az elmúlt néhány évtizedben egyre több tanulmányt publikáltak a bronchoscopiáról. Ezek minőségéről és jellemzőiről azonban nem sokat tudunk.

Feltöltve: 2020-12-16 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Első Előző 1 ... 2 3 4 5 6 ... 280 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld