Főoldal » Összes hír
Mi a sebészet legkorábbi szakágazata?
Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Keveset tudni itthon a Covid-19 elleni oltóanyagok mellékhatásairól A tüdő érintettsége a sclerodermás betegeknél Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra Átmeneti kompenzációt kapnak a háziorvosok és fogorvosok Nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban Már kapható a kábítószer-túladagolás elleni orrspray az Egyesült Államokban Kihalt mamutból készített húsgolyót egy ausztrál vállalat „Olyan szomorú a hangod” – mesterséges intelligencia segítheti a depresszió szűrését Szórakozásból vett egy DNS-tesztet, titokra bukkant
Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra,,Nem láthatók a felírt receptek.Még egy kicsit fejlesszétek,azután jelentsétek be,hogy működik a ren...''Érdekes eredményre jutottak, egy prosztatarákot vizsgáló kutatás során,,Ez egy kicsit utóérzés számomra, és egy ismert gyakorlat alátámasztása. Az obszerváció, az "activ...''Száztizenöt éves hagyománynak szakad vége,,Vagyis már nem is lesz Toblerone többet. Túlélik, mint ahogyan mi is a Győri keksz esetében. A dav...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,"2018.óta másfélszeresére nőtt az E-alap" - mondá államtitkár úr. És arról hallott-e, hogy öt év al...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,Az alul finanszírozásról mikor beszélnek?''
Betöltés...

Globálisan csökken a férfiak spermiumszáma?

Számos tanulmány számolt be a sperma minőségének és a férfi reproduktív egészség más markereinek csökkenéséről.

Feltöltve: 2023-02-10 | Kategória: Urológia-andrológia-uroonkológia

Nem mutat változást a szennyvíz koronavírus koncentrációja

A szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlagban továbbra sem mutat számottevő változást.

Feltöltve: 2023-02-09 | Kategória: Koronavírus

Orális antikoaguláns kezelés krónikus vesebetegségben?

Az előrehaladott krónikus vesebetegség (CKD), beleértve a dialízisre szoruló végstádiumú vesebetegséget (ESRD), növeli a tromboembóliás kockázatot a pitvarfibrillációban (AF) szenvedő betegek körében.

Feltöltve: 2023-02-09 | Kategória: Háziorvostan

Egy kutatócsoport megállapította, hogy kik a legvédettebbek a koronavírus ellen

A Calgary Egyetem és a WHO nemzetközi kutatócsoportja megállapította, hogy kiknek az esetében kisebb a súlyos koronavírus fertőzés és az újrafertőződés veszélye.

Feltöltve: 2023-02-09 | Kategória: Koronavírus

Pécsen új eljárással vált mérhetővé a vírusok által kiváltott immunválasz

A koronavírus, továbbá a későbbiekben más kórokozók által kiváltott antitestes és sejtes immunválasz mérésére szolgáló eszközt és eljárást fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a RoLink Biotechnology Kft. kutatói.

Feltöltve: 2023-02-08 | Kategória: Koronavírus

6,422 millió a beoltottak, 825 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 30 beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 643, közülük 6 208 513-an a második, 3 904 693-an a harmadik, 423 023-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont.

Feltöltve: 2023-02-08 | Kategória: Koronavírus

A protonpumpa-gátlók hatása a szív- és érrendszeri betegségekre?

A thrombocyta-aggregáció gátló gyógyszerek, mint a koszorúér-betegség kezelésének sarokkövei, kontrollálják a betegség progresszióját, de a gyomor-bélrendszeri vérzés nagyobb kockázatával járnak.

Feltöltve: 2023-02-08 | Kategória: Gasztroenterológia

A Covid-veszély még sokáig velünk marad

Nincs rá semmi garancia, hogy egy újabb variáns miatt nem fog újból megemelkedni az esetek száma – figyelmeztetett a Pécsi Tudományegyetem Virológiai Nemzeti Laboratóriumának igazgatója.

Feltöltve: 2023-02-07 | Kategória: Koronavírus

A D-dimer diagnosztikai pontossága terhesekben

A terhesség és a peripartum időszak egy fokozott véralvadásos állapot, amely növeli a vénás tromboembólia (VTE) kockázatát. A D-dimer felhasználásának szerepe lehet a peripartumos környezetben.

Feltöltve: 2023-02-07 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Az orrdugulás és kezelése dekongesztáns orrspray-vel

A téli szezonban az orrdugulásos panaszok döntően vírusos vagy bakteriális légúti fertőzésekre vezethetők vissza. Az új típusú koronavírus okozta fertőzés (Covid-19), az influenza-, az RSV-, illetve a rhinovírusok okozta infekciók egyaránt vezethetnek orr- és orrmelléküregi panaszokhoz.

Feltöltve: 2023-02-07 | Kategória: Fül-orr-gégegyógyászat

Klinikai vizsgálat igazolta a fluvoxamin terápia eredményességét a COVID-19 gyógyításában

Lezárult az a Semmelweis Egyetem kutatóinak vezetésével végzett, több mint másfél éves klinikai vizsgálat, amelyben 66 középsúlyos – kórházi kezelésre és oxigénre szoruló, de gépi lélegeztetést még nem igénylő – koronavírusban szenvedő beteg négy hónapon keresztül kapott fluvoxamin kezelést.

Feltöltve: 2023-02-06 | Kategória: Koronavírus

A COVID-19 világjárvány hatása a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére és kezelésére

Nem teljesen tisztázott, hogy a 2019-es koronavírus (COVID-19) világjárvány hogyan hatott a szív- és érrendszeri betegségek (CVD) megelőzésére és kezelésére.

Feltöltve: 2023-02-06 | Kategória: Belgyógyászat

Az LDH szérum alacsony szintje összefügg a depresszióval és az öngyilkossági kísérletekkel

Hatalmas mennyiségű bizonyíték jelezte a felnőttkori depresszió és az energiaanyagcsere közötti összefüggést.

Feltöltve: 2023-02-03 | Kategória: Kardiológia

Covid-korlátozások: Németország búcsúzik a járványtól, felkészül Ausztria

Csütörtöktől, csaknem három év után, nem lesz kötelező a maszkviselés Németországban a tömegközlekedési járműveken, míg Ausztria fokozatosan számolja fel a Covid-óvintézkedéseket június 30-ig.

Feltöltve: 2023-02-03 | Kategória: Koronavírus

Töréskockázat: miért érdemes foglalkozni vele az alapellátásban? 1. rész

Az elmúlt években egyre több osteoporosis kezelési ajánlás látott napvilágot, amire mondjuk ki bátran, igen nagy szüksége van a magyar társadalomnak is, hiszen a szó szoros értelemben vett „törékeny” idős ember törött csípővel még törékenyebbé válik. Ha nem is a szójáték kedvéért, de érdemes ezeket a mondatokat jól átgondolni.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2023-02-02 | Kategória: Háziorvostan

Kemenesi Gábor: Nem félni, hanem érteni kell a vírust

Sok összeesküvés elmélet született, hogy a vírust mesterségesen előállították elő, de Kemenesi Gábor virológus szerint semmilyen tudományos tény nem támasztja alá azt, hogy egy laboratóriumból származna.

Feltöltve: 2023-02-02 | Kategória: Koronavírus

6,421 millió a beoltottak, 620 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 19 beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 498, közülük 6 208 088-an a második, 3 904 558-an a harmadik, 422 103-an pedig már a negyedik oltását is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont.

Feltöltve: 2023-02-01 | Kategória: Koronavírus

Figyelmeztet a WHO és a Vöröskereszt, nem múlt el a járványveszély

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn bejelentette, hogy a koronavírus-járvány továbbra is nemzetközi egészségügyi vészhelyzetnek minősül.

Feltöltve: 2023-01-31 | Kategória: Koronavírus

Az időskor potenciális biomarkere a szaglászavar

A szaglás károsodását egyre inkább az időskori törékenység biomarkereként ismerik el, de a perifériás vagy központi diszfunkciót leíró szaglás altartományok és a törékenység közötti kapcsolat továbbra is feltáratlan.

Feltöltve: 2023-01-31 | Kategória: Pszichiátria

Franciaországban megszűnik a fertőzöttek karanténkötelezettsége

Franciaországban a javuló járványhelyzetre való tekintettel a koronavírus-járvány terjedését korlátozó intézkedések enyhülnek, egyesek pedig meg is szűnnek február 1-től - közölte a szaktárca illetékes igazgatósága.

Feltöltve: 2023-01-30 | Kategória: Koronavírus

Pajzsmirigy funkciózavar hiszteroszalpingográfia után?

Az olajban oldódó kontrasztanyaggal (OSCM) végzett hiszteroszalpingográfia (HSG) javítja a terhességi arányokat. Az OSCM azonban magas jódtartalommal és hosszú felezési idővel rendelkezik, ami potenciális jódfelesleghez vezet.

Feltöltve: 2023-01-30 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A direkt orális antikoagulánsok hogy teljesítenek antifoszfolipid szindrómában?

A direkt orális antikoagulánsok (DOAC) hatékonysága és biztonságossága a trombotikus antifoszfolipid szindrómában szenvedő betegek esetében továbbra is ellentmondásos.

Feltöltve: 2023-01-27 | Kategória: Reumatológia

Továbbra is csökken a szennyvíz koronavírus koncentrációja

A szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlagot tekintve csökkenést mutat.

Feltöltve: 2023-01-26 | Kategória: Koronavírus

Hogyan hat a SARS-CoV-2 más légúti betegségekre?

2020-ban az újonnan azonosított SARS-CoV-2 koronavírus gyors terjedése arra késztette a különböző globális közegészségügyi intézményeket, hogy stratégiákat dolgozzanak ki az átvitel megállítására és a halálozás csökkentésére.

Feltöltve: 2023-01-26 | Kategória: Tüdőgyógyászat

6,421 millió a beoltottak, 627 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 29 beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 335, közülük 6 207 880-an a második, 3 904 413-an a harmadik, 420 687-en pedig már a negyedik oltását is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont.

Feltöltve: 2023-01-25 | Kategória: Koronavírus

Első Előző 1 ... 2 3 4 5 6 ... 360 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld