Főoldal » Összes hír

Ki használt először sztetoszkópot?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Van-e hatása a metforminnak a krónikus obstruktív tüdőbetegséggel társuló diabetes mellitus prognózisára? Szemcseppek szerepe cataracta műtét utáni fertőző endophthalmitis megelőzésében Hypertoniás betegek optimális vérnyomás célértékei A szexuális irányultság a személyiség tulajdonsága Fontos oltás hiányzik a patikák polcairól Vényköteles lesz több ibuprofén tartalmú gyógyszer Tömeghisztériát okozott az új fogamzásgátló Olyan sört főztek a tudósok, amilyet az ősi Egyiptomban ittak Ingyen Viagrát osztogatna egy francia polgármester
Az erektilis diszfunkciót értékelő gondozási modell,,A probléma maga az élő valóság. Foglalkozni kell vele.''Vényköteles lesz több ibuprofén tartalmú gyógyszer,,Mint gyógyszerész eddig is csodálkoztam ,hogy nem receptköteles,és receptköteles lett az algopyrin....''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Az ami az egészségügyben történik katasztrofális. El kell zavarni az összes vezetőt, de leginkább a...''Életet menthet az ingyen letölthető mobilalkalmazás,,Ez az aplikáció még nem érhető el. :-(''Az alkoholfogyasztás és a stroke kockázat 1.,,Rossz hír! A.P.''
Betöltés...

A dohányzás abbahagyása csökkenti a rheumatoid arthritis kockázatát

Azoknál a felnőtteknél, akik évtizedek óta abbahagyták a dohányzást, alacsonyabb a rheumatoid arthritis kockázata, mint azoknál, akik csak a közelmúltban hagytak fel a dohányzással. - állapította meg egy amerikai vizsgálat.

Feltöltve: 2019-04-05 | Kategória: Reumatológia

Az orális lichen planus klinikai kezelésének szisztémás áttekintése

Az orális lichen planus (OLP) egy ismeretlen etiológiájú idült gyulladás, a szájnyálkahártya érintettségével. A populáció 1-2%-át érinti, általában 40-70 éves korban fordul elő főként a nőknél. Kezelése meglehetősen nagy kihívást jelent.

Feltöltve: 2019-04-04 | Kategória: Fogorvos

Mesterséges intelligencia alapú szoftver csukló törések kimutatására

Az FDA engedélyezte az OsteoDetect nevű számítógép-asszisztált detekciós és diagnosztikai szoftver alkalmazását a felnőtt betegeknél előforduló csuklótörések gyorsabb diagnosztizálása érdekében.

Feltöltve: 2019-04-04 | Kategória: Radiológia

Reggelizéssel az egészségeseb mindennapokért

Bár egyértelműnek tűnik, hogy mit értünk reggelizés alatt, de ha szívünkre tesszük a kezünket, nehezen tudnánk egészen pontosan meghatározni a reggeli fogalmát. Hisz a 10 órakor, munka közben bekapott pogácsa és a 8 órakor, asztalnál elfogyasztott rántotta között időben és összetételben is nagy különbség van.

Feltöltve: 2019-04-03 | Kategória: Egészségnevelés

Újdonság a krónikus szívelégtelenség kezelésében 1.

Az FDA március 21-én engedélyezte az Optimizer Smart rendszer használatát azoknál a krónikus, közepesen súlyos-, súlyos szívelégtelenségben szenvedő betegeknél, akiknél más berendezések, például a szív reszinkronizációs terápiájának alkalmazása kudarcot vall.

Feltöltve: 2019-04-03 | Kategória: Kardiológia

Növekszik a Staphylococcus fertőzések száma

A CDC beszámolója szerint bár az infekciókontroll törekvések csökkentették a Staphylococcus aureus véráram fertőzések arányát az amerikai kórházakban, az utóbbi években a haladás megtorpant.

Feltöltve: 2019-04-03 | Kategória: Infektológia

Enyhe agysérülés után gyakoriak a mentális tünetek

A szerzők szerint eredményeik a sürgősségi vizsgálat utáni követés fontosságát mutatják

Feltöltve: 2019-04-02 | Kategória: Neurológia

Nincs kapcsolat az MMR oltás és az autizmus között: egy dán vizsgálat igazolta

Az Annals of Internal Medicine szakfolyóirat márciusi online kiadásában megjelent dán kohorsz vizsgálat eredménye szerint a kanyaró-mumpsz-rubeola (MMR) oltás nem növeli az autizmus veszélyét, még az autizmus kockázati tényezőivel terhelt gyermekek esetében sem.

Feltöltve: 2019-04-02 | Kategória: Pszichiátria

Világszerte aluldiagnosztizálják a gyermekkori daganatos megbetegedéseket

A The Lancet Oncology februári online kiadásában megjelent tanulmány szerint a gyermekkori daganatos megbetegedéseket jelentős mértékben aluldiagnosztizálják, főként a dél-ázsiai és az afrikai térségekben.

Feltöltve: 2019-04-01 | Kategória: Hematológia

A málna és a glükóz kontroll prediabetesben

Az Obesity szakfolyóirat februári online kiadásában megjelent kis esetszámú vizsgálat eredménye szerint a málna fogyasztása elősegítheti a prediabeteses állapotban lévő betegek glükóz kontrollját.

Feltöltve: 2019-04-01 | Kategória: Diabetológia

Dr. Szalai Gábor

Sajnos egyelőre még nem elterjedt gyakorlat hazánkban, hogy egy klinikai gyógyszerész a gyógyító team tagjaként részt vesz a viziteken és a terápiás döntéshozatalban, pedig speciális tudásának köszönhetően hatékonyan tudja segíteni az orvosok munkáját, emelve ezzel a betegbiztonságot és az ellátás minőségét. Interjú Dr. Szalai Gáborral a SZTE ÁOK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének szakgyógyszerészével.

Feltöltve: 2019-04-01 | Kategória: MSD – innovációk a hazai egészségügyért

Beleegyező nyilatkozat nőgyógyászati műtétekhez

A tanulmányt azzal a céllal végezték, hogy a nőgyógyászati műtétekbe való beleegyezés kapcsán azonosítsák a beteg és az orvos prioritásait, valamint összehasonlítsák az angol és spanyol nyelvű betegek prioritásait.

Feltöltve: 2019-03-29 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

Tünetmentes bacteriuria graviditasban: szisztémás áttekintése

A kutatás célja a tünetmentes bacteriuriában szenvedő gravidáknál alkalmazott szűrés és kezelés hatékonyságának valamint a betegek preferenciáinak szisztematikus felülvizsgálata volt ajánlások összeállításához.

Feltöltve: 2019-03-28 | Kategória: Szülészet-nőgyógyászat

A PCSK9 inhibitorok alkalmazásával kapcsolatos frissítések

Az atheroscleroticus szív- és érrendszeri betegséget (ASCVD) az emelkedett alacsony sűrűségű lipoprotein koleszterol (LDL-C) szint okozza.

Feltöltve: 2019-03-28 | Kategória: Belgyógyászat

A Merck pert nyert

Alig három hónappal az új formula 2017-es bevezetése után már betegek ezrei számoltak be adverz eseményekről, többek közt szédülésről, görcsökről, fejfájásról és hajhullásról.

Feltöltve: 2019-03-27 | Kategória: Háziorvostan

A króm

A króm egy nélkülözhetetlen nyomelem, amelyet a szervezet nem állít elő, ezért ezt az étrenddel szükséges bevinni.

Feltöltve: 2019-03-27 | Kategória: Egészségnevelés

Az ACE-inhibitorok növelik a tüdőrák veszélyét 2.

Egy nagy esetszámú, populáció-alapú kohorsz vizsgálatban a vérnyomás csökkentésére használt angiotenzin-konvertáló enzim gátló (ACE-gátló) alkalmazása a tüdőrák átlagosan 14%-al nagyobb kockázatnövekedésével járt, mint az angiotenzin receptor-blokkolókkal (ARB) történő hypertonia kezelés.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-03-27 | Kategória: Klinikai onkológia

Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2019. április

Áprilisban megrendezésre kerülő konferenciák, továbbképzések és kongresszusok listája.

Feltöltve: 2019-03-26 | Kategória: Konferenciák, kongresszusok

Terhesség alatti tüdőembólia: egy új diagnosztikai megközelítés

A tüdőembólia (PE) lehetőségének értékelése a sürgősségi betegellátás egyik legnagyobb kihívása. A PE sokszor túlértékelt (D-dimer teszttel és képalkotással) vagy alulértékelt, ami adverz kimeneteleket eredményez.

Feltöltve: 2019-03-26 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A rendellenes szemmozgás jelezheti a skizofréniával járó kognitív zavart 2.

A Schizophrenia Research szakfolyóirat januári online kiadásában megjelent új kutatás szerint a skizofrén betegeknél megfigyelhető rendellenes szemmozgás a kognitív zavar egy bizonyos típusát jelezheti.

Feltöltve: 2019-03-26 | Kategória: Szemészet

Magzatgyermek világnapja: A várandósság alatti diabétesz növelheti a fejlődési rendellenességek kialakulását

Becslések szerint minden második kismama túlsúlyos vagy elhízott a várandósság korai szakaszában (1), amely jelentősen növeli a terhességi magas vérnyomás és a terhességi cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Feltöltve: 2019-03-25 | Kategória: Egészségnevelés

Új kolchicin terápiás formula FDA jóváhagyással

Az FDA engedélyezte az első kolchicin oldatos formula (Gloperba, Romeg Therapeutics, 0.6 mg/5 ml-es orális oldat) alkalmazását köszvényes rohamok profilaktikus kezelésére.

Feltöltve: 2019-03-25 | Kategória: Belgyógyászat

Az ACE-inhibitorok növelik a tüdőrák veszélyét 1.

Egy nagy esetszámú, populáció-alapú kohorsz vizsgálatban a vérnyomás csökkentésére használt angiotenzin-konvertáló enzim gátló (ACE-gátló) alkalmazása a tüdőrák átlagosan 14%-al nagyobb kockázatnövekedésével járt, mint az angiotenzin receptor-blokkolókkal (ARB) történő hypertonia kezelés.

Feltöltve: 2019-03-25 | Kategória: Klinikai onkológia

A rendellenes szemmozgás jelezheti a skizofréniával járó kognitív zavart 1.

A Schizophrenia Research szakfolyóirat januári online kiadásában megjelent új kutatás szerint a skizofrén betegeknél megfigyelhető rendellenes szemmozgás a kognitív zavar egy bizonyos típusát jelezheti.

Feltöltve: 2019-03-22 | Kategória: Szemészet

Költséghatékonyak-e a depresszió elleni web-alapú intervenciók?

Egyre többször bizonyosodik be, hogy a web-alapú intervenciók klinikailag hatékonyan enyhítik a depressziót, költséghatékonyságuk azonban tisztázatlan.

Feltöltve: 2019-03-22 | Kategória: Pszichiátria

Első Előző 1 ... 2 3 4 5 6 ... 230 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld