Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan

Hol jelent meg először a magas szintű prevenció és higiéné?

Kép
 
Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,A jelenség ettől még igaz. Nekem is van diplomám, 2 szakvizsgám, egy licence-vizsgám, de magamon is...''Mi van, ha elfogy a létfontosságú szívgyógyszer Magyarországon?,,az ami hánycikk, az ami odaron...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Németországban minden rendelöintézeti szakorvosnak,függetlenül attól milyen szakorvos kötelező a há...''

Háziorvostan

A sürgősségi ellátás különleges betegjogi aspektusai II. avagy mindig készen légy, hogy oltalmat adhass

A betegek jogainak biztosítására irányuló trend nem csupán az egyén alapvető értékeinek, jogainak fokozottabb figyelembe vételére vezethető vissza, hanem annak is köszönhető, hogy az egészségügyi szolgáltatók és a betegek kapcsolatában alapvető változások történtek. A tradicionális orvos- beteg kapcsolat megváltozott.

Feltöltve: 2010-03-09 | Kategória: Háziorvostan

A sürgősségi ellátás különleges betegjogi aspektusai avagy „mindig készen légy, hogy oltalmat adhass”

Az 1997. évi CLIV törvény az egészségügyről az egészségügyi dolgozók jogai és kötelezettségei címszó alatt így rendelkezik (Eü. tv. 125.§): „sürgős szükség esetén az egészségügyi dolgozó - időponttól és helyszíntől függetlenül - az adott körülmények között a tőle elvárható módon és rendelkezésre álló eszközöktől függően az arra rászoruló személynek elsősegélyt nyújt, illetőleg a szükséges intézkedést haladéktalanul megteszi. Kétség esetén a sürgős szükség fennállását vélelmezni kell.”

Feltöltve: 2010-02-24 | Kategória: Háziorvostan

TBC: Robert Koch, a felfedező

Robert Koch huszonnyolcadik születésnapjára mikroszkópot kapott feleségétől játékszer gyanánt. Nem is sejtette az asszony, hogy ezzel elindította férjét a nagy bacilusvadászatban.

Feltöltve: 2010-02-21 | Kategória: Háziorvostan

Paracelsus: hírnév népszerűség nélkül

Alkimista, orvos, ezoterikus tudományokban jártas okkultista és természettudós. Paracelsus néven vált hírhedtté az eredetileg igen hosszú névvel rendelkező Theophrast von Hohenheim. Egy római orvos hatására vette fel nevét, így lett belőle „Celsus felett álló”.

Feltöltve: 2010-02-21 | Kategória: Háziorvostan

A háziorvos szerepe az IBD kezelésében

Az idiopathiás gyulladásos bélbetegségek (IBD) gyakorisága hazánkban jelentősen növekedett, a colitis ulcerosa gyakorisága megduplázódott, míg a Crohn betegség előfordulása nyolcszorosára nőtt. Így a két kórforma egymáshoz viszonyított aránya az elmúlt harminc év során 8:1-ről 2:1-re változott.

Feltöltve: 2010-02-17 | Kategória: Háziorvostan

Áttörés a szív- és érrendszeri betegségek kezelésében

Az elmúlt év során meghatározó előrelépések történtek az orvostudományban, a szív- és érrendszeri betegségek kezelése területén. Ezek az eredmények nemcsak az orvosok elismerését váltották ki világszerte, hanem újabb reményt jelentenek betegek millióinak, akik e gyakori betegségek valamelyikében szenvednek.

Feltöltve: 2010-02-11 | Kategória: Háziorvostan

Hypotherm hőártalom

A tél derekán tartunk, s egyre több hír jelenik meg a médiákban arról, hogy honfitársaink tucatjával esnek áldozatul a hidegnek. Az áldozatok többsége hajléktalan, az ittasság, esetleg a vizes közeg is szerepet játszhat kihűlésükben. Szabályozó rendszerünk bármennyire igyekszik is állandó hőfokon tartani a testünket, a hideg okozta hőveszteség felülmúlhatja hőtermelésünket, s kihűlünk.

Feltöltve: 2010-02-10 | Kategória: Háziorvostan

Az erős horkolás rizikótényező akut miokardiális infarktus után, a halálos kimenetel és a rövid távú prognózis tekintetében

Irodalmi adatok a horkolást és az alvás közben jelentkező légzészavarokat összefüggésbe hozzák a koronária betegek halálozási kockázatával, és az ateroszklerózis gyors progressziójával.

Feltöltve: 2010-02-10 | Kategória: Háziorvostan

Együttes erővel a stroke megelőzéséért

A stroke a vezető halálok Európában a szívbetegségek és a rák után - becslések szerint évente 1,4 millió ember veszíti életét agyiér-katasztrófa következtében.

Feltöltve: 2010-02-07 | Kategória: Háziorvostan

A Magyar Diabetes Társaság XX. Jubileumi Kongresszusa

A Magyar Diabetes Társaság tisztelettel meghívja Önt és munkatársait XX. Jubileumi Kongresszusára, melyet a Club Tihanyban rendez, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Belgyógyászati, Diabetes és Anyagcsere Centruma és az „Alapítvány a Cukorbetegekért” szervezésében.

Feltöltve: 2010-02-07 | Kategória: Háziorvostan

Az obstruktív alvási apnoe III. - Kezelési lehetőségek

Az OSAS patomechanizmusából adódóan a terápia csak akkor lehet hatékony, ha kivédi az oro-nazális régió beszűkülését, illetve az alvás közbeni belégzéskor kórosan magas, kritikus transzmurális nyomás kialakulását. Éppen ezért az obstruktív alvási apnoéban szenvedő betegek túlnyomó többségénél a CPAP (Continuous Positive Airways Pressure – folyamatos pozitív légúti nyomás) kezelés jelenti az egyetlen hatékony megoldási lehetőséget.

Feltöltve: 2010-02-03 | Kategória: Háziorvostan

Gyakorlati vakcinológia háziorvosoknak - alapképzés

Továbbképző sorozat háziorvosoknak, epidemiológusoknak és oltást végző orvosoknak.

Feltöltve: 2010-02-01 | Kategória: Háziorvostan

Legelső Előző 94 95 96 97 98 99 100 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld