Főoldal » Összes hír

Miről kapta a nevét a Lyme-kór?

Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Fotoszenzitizáló antihipertenzív gyógyszerek és a laphámsejtes bőrrák kapcsolata Szepszis esetén ugyanolyan hatékony a rövidebb antibiotikum kúra Gyermekek sürgősségi ellátására vonatkozó általános szempontok kérdései (2018) A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Őssejt-transzplantációval lelassították a szklerózis multiplex súlyosbodását Egyre több a fogorvosjelölt a szakképzésben Könyvtár egy 110 éves fa törzsében Hogyan járul hozzá a marhahúsfogyasztás a globális felmelegedéshez? Gombapörkölt helyett: gombaragu
Influenza: megkezdődött a járvány,,Helyes. Ez a minimum.''A skandináv szokást, ami sosem lesz divat,,Talán el kéne gondolkodni rajta. Nemcsak az egyszerű embereknek, de a munkáltata -tóknal is rajta...''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Leb''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon n''Gondatlanság miatt perelte be egykori kórházát egy New Jersey-i nő,,Lehet, hogy ilyen Magyarországon nem fordulhat elő. Nálunk nincs tisztiorvosi szolgálalat, tehát k...''
Betöltés...

A hangszertanulás kifizetődő

Egy Harvard-központú tanulmány során felfedezték, hogy jobban teljesítenek azok a gyerekek, akik legalább három évig tanulnak hangszeren játszani. Nem csak a hangok megkülönböztetése és a kézügyesség terén, de a verbális feladatokban és a vizuális mintakiegészítésben is.

Feltöltve: 2009-01-13 | Kategória: Pszichiátria

A depresszió kezelése hosszú távú előnyökkel jár

A Kanadai Kedélyzavarok Szövetség szerint 1,3 millió kanadai szenved depressziótól. Az Albertai Egyetem kutatója Ian Colman elmondta, hogy a legtöbb ember nem kapja meg a szükséges kezelést.

Feltöltve: 2009-01-13 | Kategória: Pszichiátria

Nem támogatjá az őssejtek felhasználását

Elutasította az Európai Szabadalmi Hivatal a humán embrionális őssejtek fejlesztésének szabadalmaztatási lehetőségét. A döntés komoly csapásként érheti az ilyen tevékenységben érdekelt cégeket.

Feltöltve: 2009-01-08 | Kategória: Hematológia

Mi okozza a pszichózist a tiniknél?

Az atlantai Emory Egyetem kulcsszerepet játszik az eddigi legnagyobb, legátfogóbb tanulmányban, melyet a Mentális Egészség Nemzeti Intézete finanszíroz. A fiatalok körében elõforduló pszichózisok kockázatát vizsgálták.

Feltöltve: 2009-01-08 | Kategória: Pszichiátria

Köldökzsinór vérből szívbillentyű

Azok a gyermekek, akik szívbillentyű rendellenességgel születnek, egy nap talán tökéletesen megfelelő új szívbillentyűt kaphatnak a köldökzsinór vérből nyert őssejtek felhasználásával.

Feltöltve: 2008-12-12 | Kategória: Hematológia

Új online depresszió-teszt

Az University College London kutatói új univerzális tesztet fejlesztettek ki a major depresszió kockázatának felismerésére. Az online elérhető tesztet, a predictD-et használhatnák a háziorvosok és a helyi klinikák, hogy felismerjék, ha valakit ez a betegség fenyeget.

Feltöltve: 2008-12-11 | Kategória: Pszichiátria

Barát vagy ellenség?

Az emberi szervezet vérrögfeloldó rendszere gyorsíthatja az érelmeszesedés folyamatát, de új lehetőségeket jelenthet az érbetegségek megelőzésében és kezelésében, ha feloldjuk ezt az ellentmondást.

Feltöltve: 2008-12-05 | Kategória: Hematológia

Az emlékezés mechanikája

Mostanáig azt hitték, hogy a szinapszisoknak csupán az információt kapó oldala játszik aktív szerepet az agy emlékezéséért felelős újraszervezésében, amely megalapozza a tanulási és felejtési készségeinket.

Feltöltve: 2008-12-05 | Kategória: Pszichiátria

Lassabban reagálnak a hangokra az autista gyermekek

Az autista gyermekek agya lassabban reagál a hangokra, mint az egészséges gyermekeké, ez pedig magyarázatot adhat arra, miért küzdenek kommunikációs problémákkal az autista kicsik - állítják amerikai kutatók.

Feltöltve: 2008-12-04 | Kategória: Pszichiátria

Könnyebben hízik, aki depressziós

Egy új kutatási anyag adatai szerint az idősebb, depressziós tüneteket mutató felnőttek hajlamosabbak hastájékra hízni, mint az egészségesek.

Feltöltve: 2008-12-03 | Kategória: Pszichiátria

Ki tanítja meg a tudósokat tanítani?

Az amerikai tudós és mérnök hallgatók, akik kikerülnek az egyetemről, tökéletesen képzettek kísérletek elvégzésére. Amikor azonban szembe kerülnek a másik tevékenységgel, melyet professzorokként végezniük kell, vagyis a tanítással, már csak saját magukra hagyatkozhatnak.

Feltöltve: 2008-12-03 | Kategória: Pszichiátria

A fájdalom részben agyban dől el

Egy, krónikus kézfájdalmaktól szenvedő emberek bevonásával készített bizarr tanulmány kimutatta, hogy a fájdalom érzékelése aszerint változott, ahogyan a kezüket látták.

Feltöltve: 2008-12-03 | Kategória: Pszichiátria

Gazdasági válság = lelki válság?

A világméretű gazdasági válság feltehetően rossz hatással lesz az emberek lelki egészségére; nőni fog a lelkibetegségek, az öngyilkosságok száma.

Feltöltve: 2008-11-29 | Kategória: Pszichiátria

Mekkora a tudásunk?

Van egy olyan embertípus, aki mindig mindent jobban tud - mindannyian ismerünk ilyen embereket. Rosszabb az, hogy ők maguk is meg vannak győződve arról, hogy mindenkinél jobban tudnak mindent.

Feltöltve: 2008-11-29 | Kategória: Pszichiátria

Az autizmus kapcsolata a megnövekedett esőzéssel

A megnövekedett esőzéssel állhat összefüggésben az autizmus kialakulása az Archives of Pediatrics and Adolescent Medicinea lapban megjelent kutatás szerint.

Feltöltve: 2008-11-27 | Kategória: Pszichiátria

A személyiség alakítja a szerelem észlelését, de ez nem minden

A személyiségkutatók már régóta tudják, hogy azok, akik azt mondják, hogy gyakran idegesek, vagy lehangoltak, valószínűleg elégedetlenebbek párjukkal, mint azok, akik kevésbé neurotikusak.

Feltöltve: 2008-11-27 | Kategória: Pszichiátria

A depresszió és a fájdalom kapcsolata

A major depresszív zavarban szenvedők agya egy új tanulmány adatai szerint erősebben reagál a várható fájdalomra, ami komolyan befolyásolhatja a fájdalomérzetet.

Feltöltve: 2008-11-27 | Kategória: Pszichiátria

Kiszűrhető vérvétellel, aki hajlamos a hízásra

Egy amerikai kutatócsoport kimutatta, hogy a vér trigliceridszintjének kifejezett emelkedése zsíros étel fogyasztása után hízásra való hajlamot jelent.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2008-11-27 | Kategória: Hematológia

Dr. Kovács János, a Magánorvosok Országos Szövetsége alapító elnökének bemutatkozója

A DRportal Magánpraxis oldala a Magánorvosok Országos Szövetségének ajánlásával jött létre.

Feltöltve: 2010-10-00 | Kategória: Aktualitások

Első Előző 1 ... 220 221 222 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld